Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η άτοκη διευκόλυνση του Ντέμη!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ΑΕΚ και αναρωτιέται πώς ο Ντέμης θα βρει άτοκα τρία εκατομμύρια, όταν ο ίδιος υποχρεώνεται να πάει σε τοκογλύφους;
Η άτοκη διευκόλυνση του Ντέμη
ΝΑ κι ένα κάνουν δύο. Τέσσερα και τρία κάνουν επτά. Τα επτά εκατομμύρια που θέλει η ΑΕΚ. Κάτι σαν μπροστάντζα δηλαδή γιατί το νούμερο με βάση το οποίο θα απολογηθεί στις 16 του μήνα στην UEFA είναι 21 εκατομμύρια ευρώ.
Σχετικά τώρα με το 4+3 του Ντέμη Νικολαΐδη, έχω μία απορία: Αντε και οι Παππανοτιάδες μαζί με τις υπόλοιπες ΑΕΚτζήδικες δημοκρατικές δυνάμεις τα βάλανε τα τέσσερα τα δικά τους, που τους αναλογούν, όπως λέει ο Ντέμης. Τα υπόλοιπα τρία θα τα δανείσουν δικοί του άνθρωποι. Ατοκα. Σαν ταμειακή διευκόλυνση. Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενά του.
Οτι περισσότερο δηλαδή τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του και λιγότερο όλα τα άλλα. Γι' αυτό κι ενώ ο κόσμος καίγεται αυτός έβαλε θέμα πότε η ΑΕΚ μπήκε πιο πολύ μέσα...Στην τριετία τη δική του ή στην τετραετία των άλλων; Τέλος πάντων. Πριν από ένα μήνα ήτανε που είχε βγει στη φόρα η συνομιλία του Ντέμη με κάποιον από τα... ευαγή ιδρύματα χρηματοδοτήσεων της Θεσσαλονίκης. Για κάτι κατοσταριές χιλιάδες γιούρο. Με επιτόκια χειρότερα κι απ' αυτά του Δέλτα Νι Ταυ. Κάπου στο 6,25% το μήνα κι ήτανε κι ευχαριστημένος μάλιστα. Κι ήθελε ανανέωση της συνεργασίας.
Οταν λοιπόν κάποιος δεν μπορεί να βρει λεφτά για την πάρτη του κι υποχρεώνεται να πάει στους τοκογλύφους που πίνουνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας, θα βρει άτοκα τρία εκατομμύρια για λογαριασμό της ΑΕΚ; Οψόμεθα. Κι όλα αυτά, βέβαια, για να γλιτώσει η ΑΕΚ το μπουγιουρντί της UEFA και να έχει το δικαίωμα να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Γιατί για να σωθεί δεν σώνεται με τίποτα. Κι η Ευρώπη, εδώ που τα λέμε, είναι πράγματι ένα θέμα. Κι όχι μόνο για την ΑΕΚ.
Ο Βαγγέλης, που είναι μάγκας και κιμπάρης, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είναι ο μοναδικός σοβαρός επενδυτής και τα σύνορα της Ευρώπης είναι για τον Ολυμπιακό ανοιχτά και τα σκυλιά δεμένα. Αν λοιπόν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, ποιες θα ήτανε οι άλλες τέσσερις ομάδες που θα παίζανε στην Ευρώπη; Ο Παναθηναϊκός; Με τα σημερινά δεδομένα, όχι. Με τα σημερινά δεδομένα τού λείπει ένα οχτάρι εκατομμύρια. Αν δεν τα βρει, δεν παίζει.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ παίζει γιατί η ποινή αποκλεισμού που του βάλανε έχει διετή αναστολή. Μην πει κανένας ότι παίζει ο επόμενος που είναι ο ΟΦΗ, γιατί θα τον πάρουνε στο βραστό. Μέχρις στιγμής, λοιπόν, έχουμε δύο που παίζουνε (Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ) και ψάχνουνε για άλλους τρεις. Η Skoda κσι ο Ατρόμητος που ακολουθούνε παίζουνε. Λείπει άλλος ένας. Ο Αρης δεν παίζει ούτε με σφαίρες.
Με το ντουφέκι κυνηγάνε το δίφραγκο κι οι παίκτες είναι σε απεργία. Μοιραία, λοιπόν, φτάνουμε στον Αστέρα Τρίπολης. Οπως πέρυσι δηλαδή σώθηκε από σπόντα, φέτος μέχρι που μπορεί από σπόντα να παίξει Ευρώπη. Σήμερα που μιλάμε για να βρεις πέντε ομάδες που μπορούνε να παίξουνε στην Ευρώπη πρέπει να φτάσεις μέχρι την 9η θέση και τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτά.
Η Ντόρα δεν είναι αχάριστη
ΠΟΙΟΣ είπε ότι οι πολιτικοί μας δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων; Πρώτη και καλύτερη η Ντόρα Μπακογιάννη (Μητσοτάκη-Κούβελου). Με το που τέθηκε το θέμα της επιτροπείας, σαν λεβέντισσα Κρητικιά που είναι, πέταξε το γάντι: «Θέλω να πω στους φίλους μας τους Γερμανούς ότι ο ελληνικός λαός τις θυσίες τις αντέχει. Τις προσβολές όχι».
Και με ευγένεια μάλιστα. «Φίλους μας» τους αποκάλεσε τους Γερμανούς. Δεν είναι αχάριστη η Ντόρα. Δεν ξεχνάει ότι η Siemens, του επίσης φίλου της από τα μαθητικά τους χρόνια Χριστοφοράκου, έδινε χορηγίες στην Ομοσπονδία Ιππασίας του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου (φωτό). Που θέλει τώρα να σώσει το ποδόσφαιρο και να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ. Τους έβαλε στη θέση τους τους Γερμανούς η Ντόρα, αλλά όπως αρμόζει σε μια κυρία.
Με ευγένεια και τακτ. Για να ακολουθήσει ο Καρατζαφέρης: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις χώρες της Ευρώπης. Αν η Γαλλία είχε για ηγέτη τον Μιτεράν ή τον Πομπιντού κι η Γερμανία τον Κολ ή τον Σμιτ, η Ευρώπη θα είχε άλλη τύχη». Πράγματι. Το μήνυμα της Ντόρας η Μέρκελ το άντεξε. Το αυστηρό μήνυμα, όμως, του Καρατζαφέρη η Μέρκελ και ο Σαρκοζί το φέρουν βαρέως. Με το που έμαθαν τις δηλώσεις του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έχουν πέσει «αμφότεροι και οι δύο» σε βαριά κατάθλιψη. Αυτήν τη διπλή ταπείνωση από Ντόρα - Γιώργο δεν την αντέχουνε με τίποτα.
Κάποιοι βλέπουν φως με τα νέα μέτρα
ΣΧΕΤΙΚΑ, πάντως, με το μείζον θέμα των νέων μέτρων, υπάρχουν και ψύχραιμες φωνές. Οπως π.χ. του δημοσιογράφου Φελέκη, που σχολιάζει στην κρατική τηλεόραση: «Το πολιτικό προσωπικό κοιτάζει τα προσωπικά του συμφέροντα εν όψει των εκλογών. Επειδή υπάρχει ο φόβος του πολιτικού κόστους. Αν όμως υπάρξει πολιτικός χρόνος και οι εκλογές μετατεθούν για αργότερα, θα ψήφιζαν χωρίς την πίεση της επανεκλογής». Τρομερός.
Εχουμε τη λύση να σωθούμε δηλαδή, αλλά ενδεχόμενα δεν έχουμε βουλευτές να την ψηφίσουνε. Ακόμα καλύτερος ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Ληξουριώτης στον φουλ μνημονιακό ΣΚΑΪ: «Με το που θα πέσει ο βασικός μισθός από τα 751 ευρώ στα 600 θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, που κανένας συνδικαλιστής δεν προστατεύει και δεν υπερασπίζεται». Ιδού, λοιπόν, που τα νέα μέτρα είναι για το καλό μας.
Κι αν μάλιστα ο βασικός μισθός πέσει ακόμα πιο χαμηλά, στα τέσσερα κατοστάρικα, ακόμα καλύτερα. Ακόμα καλύτερα για τους άνεργους. Αρκεί όμως αυτό να συνδυαστεί με την αναβολή των εκλογών. Για να λυθούν τα χέρια των βουλευτών, να ψηφίσουν και να σώσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Η επιλογή της χρεοκοπίας είναι στο χέρι μας.
- Μανώλης Καψής
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τόσο ζόρι τραβάει με το Βατοπέδι και ξανασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: