Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δεν θα παίξει ξανά στο Μουντιάλ ο Μπουφόν


Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Μπουφόν Το πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας ήταν και το τελευταίο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος σε άλλον αγώνα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στο Μουντιάλ που είναι σε εξέλιξη.

Ο Μπουφόν αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση. Η κήλη που έχει δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί ξανά και θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Αυτό δεν θα το κάνει τώρα, αφού θέλει να μείνει κοντά στην εθνική ομάδα μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά που επιστρέψει από τη Νότια Αφρική θα υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση, η οποία θα τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Με τις κλωτσιές έξω ο Ανελκά


Ο Ανελκά αποχωρεί από το ξενοδοχείο της Γαλλίας Το δρόμο της επιστροφής νωρίτερα από τους συμπαίκτες του πήρε ο Νικολά Ανελκά, ο οποίος αποπέμφθηκε από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, ύστερα από το επεισόδιο που είχε με τον Ραϊμόν Ντομενέκ στο ημίχρονο του αγώνα με το Μεξικό...

Ο 31χρονος επιθετικός απουσίαζε από την προπόνηση των "τρικολόρ" το Σάββατο και όπως αναφέρθηκε από "Canal Plus" την Κυριακή το πρωί θα μπει στο αεροπλάνο που θα τον πάει πίσω στο Παρίσι. Μέσα στην εβδομάδα ο Ανελκά θα απολογηθεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας για τη συμπεριφορά του απέναντι στον τεχνικό της εθνικής ομάδας.

Καμερούν - Δανία 1-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/as/assou_b.jpgΗ Δανία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Ελλάδα στο Μουντιάλ που έκανε ανατροπή και νίκησε με 2-1 το Καμερούν.Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Σαμουέλ Ετο'ό στο 10', αλλά οι Σκανδιναβοί απάντησαν στο 33' με τον Μπέντνερ και πήραν την νίκη με τον Ρόμενταλ στο 61'.

Ο Ντένις Ρόμενταλ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς ήταν και ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ενώ γενικότερα δημιούργησε πολλές φάσεις και προβλήματα στους Καμερουνέζους.

Η ομάδα του Πολ Λε Γκεν δεν έχει βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και στην τελευταία αγωνιστική παίζει με τους Ολλανδούς που έχουν έξι.

Αυτό σημαίνει πως το Καμερούν αποκλείστηκε οριστικά, ενώ η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16", καθώς Ιαπωνία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους.

Καμερούν - Δανία 1-2

Σκόρερς: 10' Ετο'ό / 33' Μπέντνερ, 61' Ρόμενταλ
Γήπεδο: "Loftus Versfeld Stadium", Πρετόρια
Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε από την Δανία στο 7' με τον Ντένις Ρόμενταλ να μπαίνει ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά έπειτα από την μπαλιά του Κρίστιαν Πόουλσεν, να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλεϊμανού.

Τρία λεπτα όμως αργότερα το Καμερούν άνοιξε το σκορ με τον Σαμουέλ Ετο'ό, εκμεταλλευόμενο μεγάλο αμυντικό λάθος.

Συγκεκριμένα, ο Σόρενσεν έδωσε την μπάλα στον Κιάερ, αυτός έκανε απρόσεκτη πάσα δεξιά, έτσι έκλεψε ο Ακίλ Ουέμπο, ο οποίος αμέσως τροφοδότησε τον Ετο'ό στο ύψος του πέναλτι και ο άσος της Ίντερ φυσικά δεν συγχώρεσε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 13' ο Εμανά έκανε εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σόρενσεν, ενώ στο 17' στην απέναντι εστία ο Γκρόνκιερ έκανε σουτ με καλές προοπτικές, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Νκουλού και πέρασε κόρνερ.

Οι Δανοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 33' με τον Νίκλας Μπέντνερ, με τη ασίστ να κάνει ο Ρόμενταλ,ενώ δημιουργός ήταν ο Κιάερ.

Η φάση ξεκίνησε από την εξαιρετική μπαλιά του Κιάερ από την άμυνα, βρήκε τον Ρόμενταλ δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή ταχύτατα και έκανε την σέντρα την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή ο Μπέντνερ.

Μέσα σε δύο λεπτά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγιναν τρεις σπουδαίες φάσεις, δύο για το Καμερούν και μία για τους Δανούς.

Η πρώτη ήταν για τους Ευρωπαίους στο 42' με τον Ρόμενταλ να μπαίνει στην περιοχή και να "κόβει" για τον Τόμασον, ο οποίος σούταρε με εξουδετερομένο τον Σουλεϊμανού, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.

Στην αμέσως απόμενη φάση το Καμερούν είχε δοκάρι με το πλασέ του Σαμουέλ Ετο'ό, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμανά σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σόρενσεν έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ζαν Μακούν πέρασε στο ματς στο ημίχρονο και στο 47' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Μπιά έπιασε την κεφαλιά για να διώξει σε νέο κόρνερ ο Σόρενσεν.

Στο 50' ο Κιάερ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Σουλεϊμανού, ενώ στο 58' για ο Ετο'ό βρήκε τον Ουεμπό στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν πολύ κακό παίρνοντας πολύ ύψος.

Ο στράικερ της Μαγιόρκα έχασε και νέα ευκαιρία στο 61' κάνοντας κακό πλασέ και στην συνέχεια της φάσης η Δανία πέτυχε το δεύτερο γκολ της, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με τον Ρόμενταλ.

Από την πάσα του Τόμασον ο Ρόμπενταλ βγήκε γρήγορα από δεξιά, πήγε στο ένας με έναν με τον Μακούν στην περιοχή και αφού τον απέφυγε άψογα με προσποίηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό διαγώνιο σουτ.

Ο Μακούν είχε την ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα να απαντήσει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά το κοντινό του πλασέ.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Μπιά, Νκουλού, Μπασόνγκ (73' Ιντρισού), Ασού-Εκοτό, Εγιόνγκ Ενό (46' Μακούν), Γκερεμί Νιτάπ, Αλέξ Σονγκ, Εμανά, Ουεμπό (78' Αμπουμπακάρ), Ετο'ό.
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γκρόνκιερ (67' Κάλενμπεργκ), Γιόργκενσεν (46' Ντάνιελ Γένσεν), Ρόμενταλ, Τόμασον, Μπέντνερ.

Δεύτερος ο Ιακωβάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


Ο Περικλής Ιακωβάκης..... Παρά τις αντίξοες συνθήκες της κούρσας στα 400μ. εμπόδια, ο Περικλής Ιακωβάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση με χρόνο 50.13 και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που διεξάγεται στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Εμεινε πίσω μόνο από τον Βρετανό Ντέιβιντ Γκριν που τερμάτισε σε χρόνο 49.53.

"Με τόσο κακές συνθήκες δε μπορείς να τρέξεις. Μπήκα με 14 διασκελισμούς που έχω να το κάνω από το 2002, γιατί με τον αέρα ήταν δύσκολο να κάνεις σωστό αγώνα. Το καλό είναι ότι στο τέλος είχα δυνάμεις και δεν ένοιωσα κουρασμένος. Το ζητούμενο ήταν η θέση και όχι η επίδοση. Ήθελα να κερδίσω. Με κανονικές συνθήκες μπορούσα να τρέξω ένα δευτερόλεπτο κάτω", ανέφερε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Οι Γάλλοι στέλνουν Ντε Καρβάλιο στον Βόλο


Ο Μπαζίλε Ντε Καρβάλιο Γαλλικά δημοσιεύματα το Σάββατο θέλουν τον Ολυμπιακό Βόλου να ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό του τον Μπαζίλε Ντε Καρβάλιο. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στο Στρασβούργο, ενώ παλαιότερα έχει παίξει και σε άλλες γαλλικές ομάδες.

Συγκεκριμένα στις Λοάν, Σοσό και Μπρεστ. Πέρυσι έπαιξε σε 17 ματς (9 αλλαγή), έχει σημειώσει 1 γκολ και έχει δώσει 2 ασίστ. Φυσικά πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση και το μόνο που μένει είναι να φανεί αν όντως έχει δεχτεί κρούση από την ομάδα της Μαγνησίας.

«Στόχος μας το Κύπελλο»

Η Ολλανδία βρίσκεται προ των πυλών της επόμενης φάσης μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Ιαπωνίας, με τον Φαν Μάρβαϊκ να τονίζει πως η ομάδα του μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα, ακόμα και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.«Έχουμε μαζέψει έξι βαθμούς, δεν έχουμε δεχτεί γκολ και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, στόχος μας είναι να πάρουμε το Κύπελλο αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και αρκετά μακρινό ακόμα», τόνισε ο προπονητής των «οράνιε» που ρωτήθηκε και για την δυσκολία που έχει η ομάδα του να επιβληθεί πιο άνετα.

«Γιατί πρέπει πάντα να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο καλό ποδόσφαιρο παρά στο αποτέλεσμα; Επιτρέψτε μου να σας βεβαιώσω ότι εμείς θέλουμε πραγματικά να κερδίζουμε και αν μπορούμε να το κάνουμε με ωραίο τρόπο τότε ακόμα καλύτερα. Αλλά πρέπει πρώτα να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε και στις άσχημες βραδιές», κατέληξε ο Φαν Μάρβαϊκ.

Υπέγραψε και ο Οριόλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/68d835e319a5efbb1422a64071d07303_L.jpg?1276955034?1276955034?1276955034Συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Άρη υπέγραψε σήμερα(19/6) ο Οριόλ Λοθάνο. O Καταλανός αμυντικός που θα καλύψει το κενό του Νασούτι, υπέγραψε για τρία χρόνια. Αύριο(20/6) θα ξεκινήσουν οι εργομετρικές και αιματολογίκες εξετάσεις και την Δευτέρα η "πρώτη" του Άρη

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός είναι στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα της Παρασκευής(18/6). Σήμερα πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα κλήθηκε στα γραφεία για τις τελευταίες λεπτομέρειες. ο Οριόλ θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια την φανέλα του Άρη.
Ποιος είναι ο Οριόλ
Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 23-05-1981 στην πόλη Sudanell της Ισπανίας. Έχει ύψος 1.83 και είναι 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την UE Lleida το 1998, όπου ως το 2001 είχε 39 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην CD Onda όπου έπαιξε σε 30 αγώνες. Από τον Ιανουάριο του 2004 βρίσκεται στην Racing Santander με την οποία έχει συνολικά 140 συμμετοχές, από τις οποίες οι 124 τα τελευταία 5 χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Την τελευταία του σεζόν στην Ρασίνγκ σκόραρε και ένα γκολ . Είναι διεθνής με την U-21 της Ισπανίας.
«Χαρούμενος για την επιλογή μου»
Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο ποδοσφαιριστής μίλησε στο www.arisfc.gr σημειώνοντας: « Είμαι χαρούμενος που ολοκλήρωσα την μεταγραφή μου στον ΑΡΗ. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Ξέρω επίσης ότι το κοινό μας είναι πολύ φανατικό και στηρίζει την ομάδα με κάθε τρόπο. Σίγουρα για μένα είναι σημαντικό ότι βρίσκονται αρκετοί συμπατριώτες μου στην ομάδα και παράλληλα προπονητής είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και τη νέα χρονιά να πετύχουμε τους στόχους μας».
Με την μεταγραφή του Οριόλ Λοθάνο οι «κίτρινοι» έφτασαν ήδη της πέντε και όπως λένε «έπεται και συνέχεια».

Αιματολογικές εξετάσεις

Από αύριο Κυριακή θα ξεκινήσουν για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ οι εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει το Εργαστήριο Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ για την διενέργεια των απαραίτητων ετήσιων ιατρικών εξετάσεων στο σύνολο των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ. Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών θα πραγματοποιηθεί υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Αθλητιατρικής ΑΠΘ κ. Αστέριου Δεληγιάννη στις νέες εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής στην Θέρμη (έναντι του οικισμού Λήδρα Μαρία). Οι αιματολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗΣ Θεσσαλονίκης (Βας. Γεωργίου 6, 2310 851600). Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τις απαραίτητες εξετάσεις ανά γκρουπ την Κυριακή και την Δευτέρα (στις 8:30, 10:30 και 12:00).

Η «πρώτη» την Δευτέρα

Για το απόγευμα της Δευτέρας ( 18:30) έχει προγραμματιστεί μία χαλαρή προπόνηση στο Κλ. Βικελίδης υπό τις οδηγίες του κ. Κούπερ. Η είσοδος θα επιτραπεί στους εκπροσώπους του Τύπου μόνο για τα πρώτα 20 λεπτά, ενώ για τον κόσμο θα είναι ανοικτό μόνο το ARIS SPORTS CAFÉ.

Πούλησε και τον Χετεμάι, ήρθε ο Εστογιανόφ


Φάση από τον αγώνα πλέι οφ ανάμεσα στον Αρη και τον Πανιώνιο Ο Πανιώνιος αναδεικνύεται μακράν η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά στις πωλήσεις παικτών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το Σάββατο ανακοινώθηκε η πώληση του Μεχμέτ Χετεμάι, ενός παίκτη που έχει παίξει μόλις 9 φορές στην Νέα Σμύρνη, αντί 120.000 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Από τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνεται η πώληση του ποδοσφαιριστή Μεχμέτ Χετεμάι στη ομάδα Αλμπινολέφε, στην οποία είχε παραχωρηθεί ως δανεικός. Οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει και ενεργοποίησαν την option αγοράς που υπήρχε στους όρους του δανεισμού του ποδοσφαιριστή και πλέον απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ θα εισπράξει 120.000 Ευρώ από την μεταγραφή αυτή (σε ισόποσες δόσεις των 40.000 Ευρώ τον Ιούνιο του 2010, Σεπτέμβριο 2010, Φεβρουάριο 2011) και ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη σε άλλη ομάδα".

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Φαμπιάν Eστογιάνοφ, ο οποίος επέστρεψε νωρίτερα από τους συμπαίκτες του προκειμένου να εξετασθεί από το ιατρικό τιμ του Πανιωνίου και να γνωρίσει το νέο του προπονητή κ. Στόρε.

Ο "Λόλο" επισκέφθηκε την Παρασκευή τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ κ. Γιώργο Κατσιφαράκη και υποβλήθηκε σε λεπτομερείς εξετάσεις. Ο κ. Κατσιφαράκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής, τόσο τη φυσική, όσο και την ιατρική, αφού δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του που τον κράτησε για αρκετό διάστημα μακριά από την ενεργό δράση.

Ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ θα ξεκινήσει από Δευτέρα εκγύμναση με ειδικό πρόγραμμα και εκτιμάται ότι κατά την έναρξη της προετοιμασίας στις 28 Ιουνίου θα είναι κατά 99% απόλυτα έτοιμος και θα δώσει το παρόν.

Γκάνα-Αυστραλία 1-1

http://www.contra.gr/images/m/ghana_austr1_m.jpgΗ Γκάνα έχασε την ευκαιρία να ζευγαρώσει της νίκες της και να βρεθεί μία "ανάσα" από την πρόκριση στη φάση των 16, αφού απέναντι στην Αυστραλία των 10 παικτών (αποβλήθηκε΄στο 25' ο Χάρι Κιούελ) "κόλλησε" στην ισοπαλία 1-1, γιατην 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Tο φιλμ του αγώνα

12ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρεσιάνο, ο Κίνγκσον δεν τη συγκρατεί και ο Χόλμαν ανοίγει το σκορ

25ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Κιούελ πάνω στη γραμμή χρησιμοποιεί το χέρι για να αποκρούσει το σουτ του Τζόναθαν Μενσά, ο διαιτητής τον αποβάλλει και καταλογίζει πέναλτι, με τον Γκιαν να το εκτελεί και να ισοφαρίζει σε 1-1.

44ο λεπτό: Διαγώνιο σουτ του Μπόατεγκ, διώχνει ο Σβάρτσερ σε κόρνερ

50ο λεπτό: Φαλτσαριστό δεξί σουτ του Γκιάν έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Σβάρτσερ

66ο λεπτό: Κεφαλιά του Τσίπερφιλντ από πολύ καλή θέση μετά από σέντρα του Γουίλκσαϊρ, η μπάλα περνάει άουτ

71ο λεπτό: Ο Γκιάν σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σβάρτσερ

90ό λεπτό: Φάουλ του Μουντάρι από αριστερά, ο Μενσά πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ

91ο λεπτό: Ο Οούσου Αμπέγε δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, ο Σβάρτσερ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ



Η 11άδα των γηπεδούχων


(Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν, Πέιντσιλ, Ανάν, Ζόναθαν, Ταγκόε, Αγιού, Άντι, Ασαμόα, Πρινς-Μπόατενγκ

Η 11άδα των φιλοξενούμενων


(Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μουρ, Κούλινα, Έμερτον, Γουίλκσιρ, Κιούελ, Χόλμαν, Βαλέρι, Κάρνεϊ, Μπρεσιάνο

Αρης-Ανακοινώνονται οι μεταγραφές


Ο Τσάβι Φουέγκο Μετά το "ναυάγιο" με τον Χεσούς Βάσκεθ, ο Χάβι Φουέγκο είναι ο ποδοσφαιριστής που πήρε το προβάδισμα και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόκτησή του. Ο 26χρονος Ισπανός χαφ της Ουέλβα θα ενισχύσει την ομάδα του Aρη και σύντομα θα έρθει στην Θεσσαλονίκη.

Είναι ο ποδοσφαιριστής "εργαλείο", εν αντιθέσει με τον Βάκσεθ, που ο ρόλος του είναι ηγετικός. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Να σημειωθεί πάντως πως η Ουέλβα δίνει το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, απέναντι στην Βαγιεκάνο και ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη από αύριο.

Ενίσχυση στην άμυνα
Θέμα χρόνου και τυπικό ζήτημα είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα από την ΠΑΕ Aρης, που μετατίθεται πιθανόν για τη Δευτέρα, εξαιτίας ενός εγγράφου που απαιτείται για την επικύρωση της. Το έγγραφο αυτό δεν έφτασε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και πλέον η ανακοίνωση της απόκτηση του Μίσελ θα πρέπει να περιμένει μόνον λίγο ακόμη. Ενδεχομένως να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος μπακ θα ταξιδεύσει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή του Αρη την Τρίτη για την Αυστρία, ώστε να συμμετέχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ο Οριόλ, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, συν τον Μισέλ, για τον Aρη όλα δείχνουν πως απομένει η προσθήκη ενός τελευταίου "κομματιού" για να συμπληρωθεί το πάζλ της αμυντικής γραμμής του Αρη.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η πιθανότητα για μια ακόμη μεταγραφή στα μετόπισθεν που θα αφορά τους στόπερ. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εισήγηση του Κούπερ και από το αν θέλει μια επιπλέον διαρθρωτική κίνηση, ώστε να πλαισιώσει τους Ρονάλντο, Οριόλ, Λαζαρίδη και Κουλουχέρη που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ.

ΠΑΟΚ-Δύο ακόμη Ιταλοί στο προσκήνιο


Ο Αντόνιο Λάνγκελα με τη φανέλα της Αταλάντα Η "Gazzetta dello Sport" γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχειο πλέον νέο τεχνικό τον Μάριο Μπερέτα. Κάνει λόγο για τις πιθανές μεταγραφικές κινήσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει τον μέσο, Αντόνιο Λάνγκελα και τον αμυντικό Κριστιάν Τερλίτσι, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Μπρέσια.

Ο Αντόνιο Λάνγκελα είναι 33 ετών και την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Μπάρι. Έχει αγωνιστεί ακόμη στην Κιέβο Βερόνα ως δανεικός από την Ουντινέζε, στην Αταλάντα και την Κάλιαρι και σε μικρότερες ιταλικές ομάδες. Ο Λάνγκελα δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπάρι μέχρι το 2012 και είναι τέσσερις φορές διεθνής με την Ιταλία, σε ματς των νερατζούρι με Ισημερινό, Σερβία, Ισλανδία και Ρωσία, όλα το 2005.

Ο Κριστιάν Τερλίτσι είναι 31 ετών και τα τρία τελευταία χρονιά αγωνίζεται στην Κατάνια. Έχει περάσει ακόμη ακόμη από την Σαμπντόρια, την Παλέρμο και την Τσεζένα και ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Ο Τερλίτσι είναι μια φορά διεθνής με την Ιταλία (16-8-2006 Ιταλία-Κροατία 0-2) και έχει συμβόλαιο με την Κατάνια για ένα χρόνο ακόμη.

Πάει για μπακ αξιώσεων
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει δώσει εντολή να "παγώσει" όλα τα υπόλοιπα μεταγραφικά ανοικτά μέτωπα που αφορούν σε δεξιό μπακ, δηλαδή τους Γκουστάβο, Μανιάτης και να ρίξει το βάρος σε περίπτωση μουντιαλικού ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ θα κάνει προσπάθεια να αποκτήσει τον παίκτη με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχει αυτή την περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι με τον Γκουστάβο υπάρχει προφορική συμφωνία και ο ΠΑΟΚ. Επίσης, τηρεί στάση αναμονής για την περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη.

Επεισόδιο Ανελκά-Ντομενέκ αποκαλύπτει η "Equipe"


Ο Νικολά Ανελκά "Ο Νικολά Ανελκά προσέβαλε τον Ντομενέκ" είναι το βασικό κομμάτι στο αθλητικό ρεπορτάζ της σημερινής "L'Equipe". Το κλίμα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας μετά την ήττα από το Μεξικό είναι πάρα πολύ άσχημο. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε επεισόδιο που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα, όταν ο Ανελκά προσέβαλε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος του ζήτησε με ευγενικό τρόπο να κρατάει την θέση του στο παιχνίδι.

Η έγκυρη εφημερίδα κυκλοφορεί με το επεισόδιο "χτυπημένο" στην πρώτη σελίδα και όπως προσθέτει, μετά την αντίδραση του στράικερ της Τσέλσι, ο Ντομενέκ μπροστά σε όλη την υπόλοιπη ομάδα του είπε σε έντονο ύφος ότι θα αντικατασταθεί (στο 46' μπήκε ο Ζινιάκ).

Η ξεφτίλα του παρασκηνίου!

Η ξεφτίλα του παρασκηνίου!

Το «μαγειρείο» του ελληνικού ποδοσφαίρου δούλεψε χτες πολύ καλά επί αρκετές ώρες και η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ έβγαλε απόφαση-έκτρωμα, που οδηγεί την απόφαση για την έφεση του Ηρακλή σε αναβολή έως τις 24 Ιουνίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από προχτές τα ίδια τα μέλη της επιτροπής έλεγαν ότι η απόφαση θα βγει με δυο ψήφους «υπέρ» του Ηρακλή και μία λευκή, αλλά θα ζητάνε επιπλέον δικαιολογητικά για συμβιβασμούς με παίκτες (γράψαμε χτες για Ντιέ και άλλους δυο) και θα δίνουν μια μικρή παράταση στην ΠΑΕ να καταθέσει τα δικαιολογητικά.
Απ΄ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα δυο από τα τρία μέλη της επιτροπής είπαν ακριβώς το ίδιο και σε υπουργό της Κυβέρνησης που ζήτησε να μάθει τι γίνεται, κι ενώ περιμέναμε από το μεσημέρι την ανακοίνωση της απόφασης, αυτή βγήκε στις 10 το βράδυ και ήταν καθαρά αποτέλεσμα πιέσεων.
Προηγήθηκε βέβαια στις 3 το μεσημέρι η δήλωση του Υπουργού κ. Γερουλάνου, που έκανε άνω-κάτω την επιτροπή καθώς και τηλεφωνήματα απειλητικά και e-mail φυσικά από Κρήτη και Λιβαδειά, που απειλούσαν τα τρία μέλη της επιτροπής.
Οι παρεμβάσεις από την Κρήτη ήταν εντονότατες, οι βουλευτές του νησιού στάθηκαν το ύψος τους, τη στιγμή που βουλευτές Θεσσαλονίκης μάλλον δεν υπάρχουν!
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Βούγιας προσπαθούσε να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους συναδέλφους του και τον έβλεπαν σαν… εξωγήινο!
Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ασχολήθηκαν, τη στιγμή που οι βουλευτές Κρήτης έκαναν παρεμβάσεις παντού και φυσικά και στην ίδια την επιτροπή.
Το παρασκήνιο, στο οποίο δεν συμμετείχε ποτέ ο Ηρακλής δούλεψε πολύ οργανωμένα και μπέρδεψε μια υπόθεση που είναι ξεκάθαρη, αφού για τις περιπτώσεις που αναφέρει στο πόρισμα η επιτροπή, θα πρέπει να σημειωθούν:
-Για τις περιπτώσεις Ντιέ, Κοβαλέφσκι, οι παίκτες έκαναν προσφυγή στις 7 Ιανουαρίου, ενώ ο Νόμος είναι σαφέστατος ότι η επιτροπή κρίνει τη χρήση έως 31/12/2009. Ο Ντιέ είχε να παίρνει τότε 30.000 ευρώ και ο Κοβαλέφσκι 40.000 ευρώ, αλλά τα πήραν και οι δυο! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Ντιέ πήρε 15.000 μετρητά και 65.000 συναλλαγματικές για το σύνολο του συμβολαίου του (80.000), κάτι που σημαίνει ότι ξοφλήθηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Κοβαλέφσκι, με αποδείξεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή.
-Για την περίπτωση Νταλαμπόνα, ισχύει το ίδιο. Ο παίκτης έχει πληρωθεί μέσα στις τακτές ημερομηνίες και υπέγραψε σε αποδείξεις της ΠΑΕ Ηρακλής.
-Για την περίπτωση Μπιλίσκοφ υπάρχουν αποδείξεις από εξτρέ Τράπεζας που αναφέρουν την ημερομηνία εξόφλησης 23/3/2010, αφού το περιθώριο ήταν έως τις 31 Μαρτίου.
-Για το ερωτηματικό εάν θα έπρεπε να κατατεθούν τα χρήματα του Ντιέ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, υπάρχει απάντηση: Εάν τα κατέθετε ο Ηρακλής, δεν μπορούσε να ξέρει εάν εμφανιστούν οι συναλλαγματικές των 65.000 ευρώ προς πληρωμή. Από την στιγμή μάλιστα που έδωσε τις 65.000 ευρώ, θεωρείται ότι ξόφλησε.
-Για την μη σωστή διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπάρχει η απάντηση ότι: Ο Μυτιληναίος κατέθεσε τα χρήματα (2 εκ ευρώ) στην εφορία και όχι στο ψιλικατζίδικο της ΕΠΟ, κάτι που είναι πιο ισχυρό ακόμη και από Τράπεζα. Δηλώνει μάλιστα ότι αυτά που κατέθεσε στην εφορία για την πληρωμή του ΦΠΑ θέλει να τα πάρει ως μετοχές στην αύξηση κεφαλαίου. Τι άλλο μπορεί να γίνει δηλαδή στην περίπτωση αυτή;
Η ΠΑΕ Ηρακλής λέει ότι θα παρακαλέσει τον Μυτιληναίο να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
-Για τα ισοζύγια, είναι αστείο να συζητάμε, αφού η κάθε ΠΑΕ έχει θεωρημένα λευκά ισοζύγια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποδείξει ότι έχει κάνει τις σωστές εγγραφές και κινήσεις.
-Για το ταμείο που πρέπει να εμφανίζεται, η απάντηση είναι ότι εφόσον μπουν χρήματα σε Ανώνυμη εταιρία αμέσως πληρώνονται οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις της προς τρίτους. Θα έπρεπε να κρατήσουν τα χρήματα στο ταμείο ή να πληρώσουν τις υποχρεώσεις;
Όλα αυτά δείχνουν ότι η χτεσινή απόφαση- «μαγειρείο» προήλθε από παρεμβάσεις άνωθεν και είναι φανερό πλέον ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ηρακλή.
Το ερώτημα είναι: Πότε θα «ξυπνήσουν» οι βουλευτές Θεσσαλονίκης για να ασχοληθούν με μια ομάδα που σπαράσσεται και ενώ έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, αναγκάζεται να τα… ξανακαταθέσει;Πηγη Μετροσπορ

Δύο και καλές μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

Δύο και καλές μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

Δυο και καλές μεταγραφές προσανατολίζονται να κάνουν στον ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει από τις ακριτομυθίες των συχνών, καθημερινών συζητήσεων, μεταξύ του Ιταλού τεχνικού Μάριο Μπερέτα και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα. Δυο μεταγραφές ενδεκάδας που να μπορούν να μπουν στο σχήμα και να κάνουν την διαφορά, ενισχύοντας την ομάδα στην διπλή της προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Μάριο Μπερέτα, που καθημερινά βλέπει τα παιχνίδια της τελευταίας σαιζόν, έχει μια γενική εικόνα η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γνώμες που έχει συλλέξει για τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος έχει ενημερωθεί για την οικονομική δυνατότητα της ομάδας όπως και για την δυναμική της. Στις συζητήσεις με τον Ζήση Βρύζα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη απόκτησης δυο ικανών ποδοσφαιριστών, που να καλύψουν όχι κενά αλλά να βελτιώσουν την ισχύ της ομάδας συνολικά.

Έτοιμος κορμός

Μεταξύ των δυο ανδρών έχει συζητηθεί η εικόνα της ομάδας και ο Ζήσης Βρύζας επανέλαβε την άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχει έτοιμο κορμό, που δεν θα χρειαστεί παρά μόνο μικρές προσθήκες. Σε όλες τις γραμμές η ομάδα είχε υπεροπλία και η προσθήκη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ανεβάζει πολύ περισσότερο την επιθετική παραγωγικότητα, σε σημείο που και μόνο αυτή την προσθήκη ο ΠΑΟΚ να έχει ουσιαστική αλλαγή δεδομένων.
Αυτό που θα χρειαστεί η ομάδα είναι η αξιοποίηση παικτών που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πέρυσι σημαντικές υπηρεσίες αν και ήταν μεταγραφές υψηλών προσδοκιών.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τρεις παίκτες, που για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να έχουν την μεγάλη παρουσία και απόδοση στην ομάδα.
Ο Λούσιο Φιλομένο, είχε πέρυσι δυο σοβαρούς τραυματισμούς που του έκοψαν την σαιζόν σε τρία κομμάτια. Στο τελευταίο από αυτά, ο Αργεντινός άσος, μπήκε στην ομάδα και στην διάρκεια των αγώνων πλέι οφ, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες αποδεικνύοντας την ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Ο Κουτσιανικούλης

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είχε την ευκαιρία της ένταξης του στην ομάδα πέρυσι, όμως η χρονιά λειτούργησε σαν έτος προσαρμογής και δεν κατάφερε πέρα από λίγες περιπτώσεις να προσφέρει αυτά για τα οποία ήρθε και για τα οποίο κόστισε μια τεράστια περιουσία. Φέτος οφείλει να δουλέψει περισσότερο στο τέλειωμα των φάσεων και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν ώστε να κερδίσει την σειρά που φάνηκε πως χάνει, μολονότι ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε πλήθος ευκαιριών.
Ακόμα ο Γιώργος Φωτάκης ενώ είχε και πολύ καλές και ενθαρρυντικές παρουσίες, κάποια στιγμή, ο περιορισμός του εκτός ομάδας τον πλήγωσε και του δημιούργησε πρόβλημα καλής ψυχολογίας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατήσει ούτε την θέση του στο σχήμα, αλλά ούτε και αυτήν την πρόσκληση του στην εθνική ομάδα.
Φέτος και αυτός, ο Καλαματιανός χαφ, ίσως πάρει τις ευκαιρίες και κυρίως επιβάλλεται να αξιοποιήσει όσες του δοθούν για να δώσει το στίγμα του και τον βαθμό της χρησιμότητας του. Πηγη Μετροσπορ

Προβάδισμα για Άρη ο Φουέγκο

Προβάδισμα για Άρη ο Φουέγκο

Το «ναυάγιο» με την περίπτωση του Χεσούς Βάσκεθ, φέρνει τον Χάβι Φουέγκο όλο και πιο κοντά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο 26χρονος Ισπανός χαφ της Ουέλβα, παρτενέρ του Βάκσεθ στην μεσαία γραμμή, έχει αποκτήσει το προβάδισμα για να ενισχύσει την ομάδα του Άρη και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα έρθει στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους».
Τον συγκεκριμένο, γνωρίζει πολύ καλά, από την Ισπανία, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έχει εισηγηθεί της απόκτησής του στην διοίκηση της ομάδας. Είναι ο ποδοσφαιριστής «εργαλείο» στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με τον Βάκσεθ, που ο ρόλος του είναι πιο ηγετικός. Τα στοιχεία που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικά και ο αργεντίνος τεχνικός του Άρη θεωρεί ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην μεσαία γραμμή της ομάδας, τόσο με την δυναμικότητα που τον χαρακτηρίζει, όσο και με τον οργανωτικό ρόλο που έχει στον αγωνιστικό χώρο.
Στην Θεσσαλονίκη και δη τον Άρη βλέπουν την περίπτωσή του ως μια καλή λύση και για τον λόγο αυτό οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Να σημειωθεί πάντως πως η Ουέλβα δίνει σήμερα το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, απέναντι στην Βαγιεκάνο και δεν αποκλείεται ο ποδοσφαιριστής να ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη αύριο, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Θέλει να "απαλλαγεί" από τον Τσίλντρες


Με αυτό το καλάθι ο Τσίλντρες έστειλε το ματς στην παράταση... Μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιοτάμ Χαλπερίν και ο Τζος Τσίλντρες αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φως" ο μάνατζερ του Αμερικανού φόργουοντ ειδοποίηθηκε από τη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" ότι ο πελάτης του μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα του ΝΒΑ επιθυμεί.

Στην ομάδα του Πειραιά θέλουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιο των 7 εκατ ευρώ που θα πρέπει να του καταβάλλουν σε περίπτωση που παραμείνει ο Τσίλντρες στο ρόστερ τους. Πλέον όλα είναι στο χέρι του παίκτη, ο οποίος έχει περιθώριο να επιλέξει μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα ο Αλεξ Μάριτς της Παρτίζαν απασχολεί τον Ολυμπιακό για τη θέση του σέντερ. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τα σερβικά ΜΜΕ...

Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/japan_2010_6_19_15_29_22_b.jpgΗ Ολλανδία νίκησε με 1-0 την Ιαπωνία στο Ντέρμαν χάρη στο γκολ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Κακό το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που δεν έγινε ούτε μια φάση. Γήπεδο: Ντέρμπαν Στάντιουμ (62,760 θέσεων)
Διαιτητής: Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)
Βοηθοί: Ρικάρντο Κάσας, Ερνάν Μαϊντάνα

Ολλανδία: Φαν Μάρβαϊκ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χείτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόχορστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι(Χούντελαρ 87'), Σνάιντερ(Αφελάι 83'), Φαν Ντερ Φάαρτ(Ελία 72').

Ιαπωνία: Οκάντα: Καβασίμα, Αμπέ, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι(Νακαμούρα 64'), Οκούμπο(Ταμάδα 77'), Χασέμπε(Οκαζάκι 76'), Χόντα, Νακαζάβα.

Κίτρινες: Φαν Ντερ Βέιλ (35'),

Κόκκινες: -

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να έχουν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα μάλιστα η κατοχή να φτάσει στο 80/20 υπέρ των Οράνιε. Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όμως μετά το 15ο λεπτό τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στο 7ο λεπτό παραλίγο να έχουμε σοβαρό ατύχημα, όταν ο Φαν Πέρσι πέφτοντας στο έδαφος δεν μάζεψε τα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρει με τις τάπες τον Κομάνο ο οποίος βγήκε για 3-4 λεπτά εκτός αγώνα.

Οι πρώτες υποψίες φάσεων έγιναν στο 9ο και στο 11ο λεπτό με μια εκτέλεση φάουλ για τους Ολλανδούς και ένα σουτ από τους Ιάπωνες, που πέρασαν για λίγο άουτ.

** (Οι δυο ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους μια μόνο φορά το 2009, όταν σε φιλικό αγώνα οι Ολλανδοί κέρδισαν με 3-0 τους Ιάπωνες).

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε τον γνωστό και αντιπαθητικό τρόπο που έχουμε δει στα περισσότερα ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, με πολλές πάσες στον χώρο του κέντρου και την μπάλα να γυρνάει πίσω στην άμυνα.

Μοναδική αναλαμπή στο παιχνίδι μια καταπληκτική ντρίπλα του Οκούμπο πάνω στην γραμμή, όταν κοντρόλαρε την μπάλα και με το δεξί του πόδι την πέρασε εντυπωσιακά από τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόχορτστ γυρίζοντας το σώμα το απότομα.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ευτυχώς χωρίς να κοιμηθεί κανείς όρθιος, αφού για καλή μας τύχη οι βουβουζέλες έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν. Από άποψη θεάματος πάντως, ίσως και να ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του τουρνουά.

** (Η Ολλανδία δεν έχει χάσει ποτέ από ομάδα της Ασίας στην ιστορίας των Μουντιάλ)

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με τους Ολλανδούς δηλαδή να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Ιάπωνες να περιμένουν στην άμυνα.

(1-0) Το σκορ άνοιξαν στην αναμέτρηση οι Οράνιε στο 53ο λεπτό, όταν ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόχορστ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Φαν Πέρσι να γυρνάει την μπάλα με το κεφάλι πίσω στον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ιάπωνες έχασαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο πολύ καλός στην αναμέτρηση Οκούμπο βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, με τον Στεκέλενμπουργκ να πέφτει και να μπλοκάρει με δυσκολία.

Πάνω κάτω η μπάλα, αλλά....

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, με την κατοχή της μπάλας να αλλάζει... πόδια κάθε δέκα λεπτά, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίας, πέραν κάποιων σουτ που ήταν βούτυρο στο ψωμί των τερματοφυλάκων.

** (Η Ιαπωνία έχει προκριθεί στην επόμενη φάση μόνο στα γήπεδα Ασίας και ποτέ εκτός αυτής)

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά οι Ολλανδοί έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να κάνουν δυο τα τέρματα τους. Αρχικά ο Αφελάι ανέβηκε από τα δεξιά και με ατομική ενέργεια βγήκε απέναντι από τον Καβασίμα, όμως ο πορτιέρο της Ιαπωνίας θα διώξει. Το ίδιο συνέβη και με τον Χούντελαρ, που νικήθηκε από τον καταπληκτικό Καβασίμα.

Παρόλα αυτά η τελευταία φάση στο παιχνίδι έγινε από τους Ιάπωνες, όταν μετά από κεφαλιά στον χώρο του κέντρου, ο Καζάκι βγήκε φάτσα με τον Στεκέλενμπουργκ, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Έτοιμη για Νίνη η Ρόμα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7a1a1c29901d2141651bec166dcf1a58_L.jpg?1276933165?1276933165?1276933165Το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Σωτήρη Νίνη φέρεται να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα οι «τζιαλορόσι» εξετάζουν πολύ σοβαρά να κάνουν πρόταση στον άσο του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι της Ρόμα είχαν εντυπωσιαστεί από τον νεαρό άσο στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον είναι διατεθειμένοι να βγάλουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους που χρειάζονται για τη ρήτρα του 20χρονου μέσου. Ο ιταλικός σύλλογος θέλει τον Έλληνα για τη θέση του Ζούλιο Μπαπτίστα καθώς η απόκτηση του Σάντσεθ της Ουντινέζε είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μάλιστα, σε ιταλικό δημοσιεύμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Νίνη, τον οποίο είχε ανακαλύψει κατά την θητεία του στον Παναθηναϊκό. «Σε ηλικία 17 ετών ο Νίνης ήταν καλύτερος από οποιονδήποτε στην ομάδα. Θα ήταν μια φανταστική μεταγραφή για τη Ρόμα αφού είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα. Θα του πάρει λίγο διάστημα να προσαρμοστεί στο Καμπιονάτο, αλλά πρέπει να του δείξουν εμπιστοσύνη».

Έντονη κριτική σε Κλόζε, Ποντόλσκι και Λεβ


Ο Γιόακιμ Λεβ Πριν την έναρξη του Μουντιάλ ήταν αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αλλά μετά την ήττα της Γερμανίας από τη Σερβία με 1-0, οι Μίροσλαβ Κλόζε και Λούκας Ποντόλσκι βρήκαν τους εαυτούς τους στο επίκεντρο της κριτικής των ΜΜΕ της χώρας.

Ο Κλόζε, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλμπέρτο Ουντιάνο είχε δείξει 11 κόκκινες σε 17 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, αποβλήθηκε στη μεσαία γραμμή για ένα αχρείαστο τάκλιν από πίσω, ενώ ο Ποντόλσκι, για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε, με αποκορύφωμα την απώλεια του πέναλτι.

"Πόλντι και Μίρο, κακή τύχη" αναφέρει η "Suedkurier" στο σημερινό της φύλο, ενώ η "Bild" γράφει: "Αυτό ήταν βλακεία, Κλόζε" και "Αυτό ήταν 'τυφλό' χτύπημα, Πόλντι". Ο 28χρονος, Μίροσλαβ Κλόζε, πέτυχε 10 γκολ στα Μουντιάλ του 2002 και 2006, ωστόσο, προέρχεται από μία πολύ μέτρια χρονιά με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Εξίσου τραγική σεζόν είχε και ο 25χρονος, Λούκας Ποντόλσκι, στην Κολονία, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόακιμ Λεβ, επέμεινε και έδειξε ότι πίστευε στο συγκεκριμένο δίδυμο.

Οι δύο επιθετικοί σκόραραν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την Αυστραλία, αλλά "προσγειώθηκαν ανώμαλα" στο χθεσινό ματς με τους Σέρβους, με την υπόλοιπη ομάδα να τους ακολουθεί. "Αυτός (Κλόζε) ήρθε στη Νότια Αφρική μετά από μία κακή χρονιά με την φανέλα της Μπάγερν. Το γκολ με την Αυστραλία φάνηκε ότι μπορεί να διόρθωνε κάπως τα πράγματα, αλλά όπως αποδείχθηκε η πληγή ήταν ακόμη ανοικτή" αναφέρει σε άρθρο της η "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Η εφημερίδα προσθέτει: "Ο Λεβ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ήταν λάθος να επιτρέψει στον στράικερ της Κολονίας να εκτελέσει το πέναλτι. Προηγουμένως ο ίδιος παίκτης είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και δεν ήταν το ιδανικότερο σενάριο να 'πάρει επάνω του' τέτοια ευθύνη".

«Παράδειγμα για όλους ο Ζανέτι»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/59549615587e2b236c81c7aa0f7bb084_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Χαβιέ Μασεράνο εξήρε τη συμπεριφορά του Χαβιέ Ζανέτι δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το πόσο κοντά βρίσκεται ο άσος της Ίντερ στην Αργεντινή και τη στηρίζει σε κάθε προσπάθειά της. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έθεσε εκτός των πλάνων του τον άλλοτε αρχηγό της «Αλμπιτσελέστε», κι αν κάποιοι το θεώρησαν άδικο, αφού έκανε μια (ακόμη) καταπληκτική χρονιά με την Ίντερ, οδηγώντας τη στο τρεμπλ, ο ίδιος σεβάστηκε απόλυτα την επιθυμία του προπονητή, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα.

Ελάχιστοι θα ήταν εκείνοι που δεν θα αντιδρούσαν, καθώς δεν πρόκειται για ένα τυχαίο ποδοσφαιριστή, κι αυτό ακριβώς ήταν που θέλησε να τονίσει ο Μασεράνο, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (18/6) το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

«Πρώτα θα ήθελα να μιλήσω για κάτι το οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλοι εσείς. Θα ήθελα να πω ότι πριν από κάθε ματς δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης από τον Χαβιέ Ζανέτι κι αυτή είναι μια κίνηση που τον προσδιορίζει ως αθλητή και ως άνθρωπο. Συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος.

Ο Ζανέτι θα «πετάξει» σύντομα για τη Νότιο Αφρική για λογαριασμό της «Televisa Deportes», ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα βρεθεί στη «βάση» της Αργεντινής στην Πρετόρια.

«Σου αξίζει η τύχη του Eσκομπάρ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8e72cd9d1a86a2e64f2ae3422a358462_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η αποβολή του Σάνι Kαϊτά στο παιχνίδι με την Ελλάδα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους Nιγηριανούς οι οποίοι τον χρίζουν ως ανεπιθύμητο στην χώρα του, απειλώντας μάλιστα τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του.

Mε μηνύματα στο διαδίκτυο αλλά και σε εφημερίδες της χώρας οι Nιγηριανοί απειλούν τον παίκτη!

«Πήγαινε να αυτοκτονήσεις» έγραψαν αρκετοί φίλαθλοι των «αετών» στην σελίδα που έχει ο Σάνι Kαϊτά στο «Facebook». Άλλος έγραψε: «Σου αξίζει να έχεις την ίδια τύχη με τον Eσκομπάρ», αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό του Kολομβιανού άσου που έχασε τη ζωή του στο Μουντιάλ του 1994 στις HΠA.

«Mην τολμήσεις να γυρίσεις στην πατρίδα γιατί θα πάθει κακό η οικογένειά σου. Eίσαι ανεπιθύμητος, αν έρθεις, θα σου κάψουμε το σπίτι». Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που εμφανίζονται στην προσωπική του σελίδα.

Κινδυνεύει με αποβολή ο "σφαγέας" των ΗΠΑ

http://www.sport24.gr/ast/cov/un/untitled_2010_6_19_11_45_26_b.jpgΤο πρώτο σοβαρό ατόπημα της διαιτησίας σημειώθηκε στο ματς του τρίτου ομίλου ΗΠΑ-Σλοβενία. Ο διαιτητής από το Μάλι Κόμαν Κουλιμπάλι, ακύρωσε κανονικό γκολ των ΗΠΑ αποτρέποντας τους από την ανατροπή στο σκορ. Η ΦΙΦΑ εξετάζει την περίπτωση αποβολής του από την συνέχεια του Μουντιάλ μετά λάθος του που έκρινε την έκβαση του αγώνα. Ο Εντού ύστερα από χτύπημα φάουλ του Ντόνοβαν, έστειλε από κοντινή απόσταση την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον 40χρονο διαιτητή.

"Ρωτήσαμε τον διαιτητή πολλές φορές γιατί ακύρωσε το γκολ και δεν πήραμε απάντηση. Δεν είδα κανένα φάουλ, απλά ένα χτύπημα φάουλ και ένα κανονικό γκολ", δήλωσε μετά το ματς ο Ντόνοβαν.

Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν γραπτή αναφορά στην ΦΙΦΑ μετά το ματς, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα δικαιολογήσει την απόφαση του αυτή ο Κουλιμπάλι.

Η ΦΙΦΑ θέλει να διατηρήσει το προφίλ της υψηλό σε αυτό το Μουντιάλ και αποφασισμένη να κρατήσει σε ανάλογο επίπεδο την διαιτησία. Ο Κουλιμπάλι ήταν διαιτητής στον τελικό του Κόπα Άφρικα Γκάνα-Αίγυπτο στις αρχές της σεζόν.

Παράπονα της αγγλικής ομοσπονδίας στη FIFA


Το σήμα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την FIFA, για ελλιπή μέτρα προστασίας στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας. Αφορμή για τα παράπονα των Αγγλων στάθηκε η είσοδος ενός εξοργισμένου οπαδού μέσα στα αποδυτήρια των διεθνών, προκειμένου να έρθει σε αντιπαράθεσή μαζί τους για το 0-0 με την Αλγερία.

Οι οπαδοί της Αγγλίας αποδοκίμασαν τους παίκτες μετά τον χθεσινοβραδινό αγώνα που έγινε στο Κέιπ Τάουν και συγκεκριμένα στο "Green Point Stadium", ωστόσο, ένας εξ αυτών κατάφερε να περάσει μέσα από τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι δυνάμεις ασφαλείας, κάτι που ενόχλησε αφάνταστα την ομοσπονδία του Νησιού.

"Το πρόβλημα δεν προήλθε από τους δικούς μας σεκιούριτι, πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά όπου κι αν βρεθούν", τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της αγγλικής ομοσπονδίας, Αντριαν Μπέβινγκτον και πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι η FIFA θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και πρέπει να μας διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον".

Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο εξαγριωμένος οπαδός "συγκρούστηκε μετωπικά" με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή παρά το γεγονός ότι είναι τραυματίας, πριν τον απωθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

«Πακετάρει» για Λος Άντζελες ο Σχορτσιανίτης

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_cxFaf7shdZ.jpgΒαλίτσες για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Λος Άντζελες ετοιμάζει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, εκτός και αν συμφωνήσει το συντομότερο δυνατό με τη διοίκηση του Ολυμπιακού.Εάν ο «Σόφο» ταξιδέψει για το Λ.Α θα συναντηθεί με τους παράγοντες των Κλίπερς την υπογραφή συμβολαίων για δύο χρόνια με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα.

Οι Κλίπερς ξεκαθάρισαν στον ατζέντη του διεθνή σέντερ ότι δεν προτίθενται να τον χρησιμοποιήσουν στο summer league του Λας Βέγκας αν πρώτα δεν υπογράψει συμβόλαιο.

Πάντως σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, από το περιβάλλον του παίκτη, οι απαιτήσεις του Σχορτσιανίτη από τον Ολυμπιακό είναι 1 εκ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου, από ευρωπαϊκές ομάδες είναι 6 εκ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, ενώ από τις ομάδες του ΝΒΑ είναι 6 εκ. δολάρια για δύο, χρόνια συμβολαίου.

Μέχρι και τέσσερις μήνες εκτός ο Μπουφόν

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_gItXWHapmN.jpgΕως και τέσσερις μήνες εκτός δράσης υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν λόγω του προβλήματος που έχει στη μέση του.Ο διεθνής Ιταλός γκολκίπερ μετά το Μουντιάλ θα υποβληθεί σε εγχείρηση, αλλά προς το παρόν υποβάλλεται σε ειδική αγωγή με την ελπίδα να προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο ματς των «ατζούρι» στη διοργάνωση.

«Το σκέφτηκα πολύ. Όμως πάνω απ` όλα πρέπει να σκεφτώ και τον εαυτό μου. Θα κάνω εγχείρηση στην Ιταλία μετά το Μουντιάλ», είπε ο 32χρονος πορτιέρο.

Στηρίζει Τρεζεγκέ ο Ντελ Νέρι

http://www.contra.gr/images/m/trezegke_m.jpgΠαρά το γεγονός ότι ο Νταβίντ Τρεζεγκέ βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από τη Γιουβέντους, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει τελικά κάτοικος Τορίνο και τη νέα σεζόν. Στο φύλλο του Σαββάτου η L'equipe αποκαλύπτει ότι ο νέος προπονητής της “Γηραιάς Κυρίας” Λουίτζι Ντελ Νέρι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Γάλλο φορ και επιθυμεί να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες την επόμενη σεζόν.

Ολα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι ο παίκτης θα μείνει σίγουρα. Αν φτάσει στα γραφεία της Γιουβέντους ικανοποιητική πρόταση η οποία όμως θα καλύπτει οικονομικά και τον παίκτη (στη Γιούβε ο Τρεζεγκέ αμείβεται με 4,5 εκ ευρώ το χρόνο), τότε όλα είναι πιθανά.

ΠΑΟΚ- Σεβασμός στον Ηρακλή!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ia/iacob1302_b.jpgΠαρά τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Γιάκομπ αλλά και τις προτάσεις των μάνατζερ για άλλους παίκτες του Ηρακλή, ο Δικέφαλος έχει επιλέξει να μην "ακουμπήσει" παίκτη των "κυανόλευκων". Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επανέλαβε στους συνεργάτες του αυτό ακριβώς που τους είχε πει και πριν από ένα μήνα, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να... πειράξει κανέναν παίκτη των "κυανόλευκων" ως προς ένδειξη σεβασμού στον Ηρακλή που περνάει δύσκολες στιγμές.

Σε μια εποχή που οι… ρομαντισμοί και οι κινήσεις ήθους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι είδος προς εξαφάνιση, την ίδια ώρα που κάποιοι ήδη "όρμησαν" να επωφεληθούν από τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή ο ΠΑΟΚ μέσω της διοίκησης του γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στάση συμπαράστασης προς τον Ηρακλή, στις δύσκολες ώρες που περνά η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχουν δείξει με το δικό τους τρόπο και αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Η ειρωνεία του Ρούνεϊ και το… ντου στα αποδυτήρια

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_yjCQWoQeTR.jpgΤο κλίμα στην Εθνική Αγγλίας μετά τη δεύτερη σερί γκέλα με την Αλγερία δεν είναι το καλύτερο δυνατό, όπως φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα…Αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο ο Γουέιν Ρούνεϊ, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών, στράφηκε προς τον τηλεοπτικό φακό και είπε ειρωνικά: «Είναι ωραίο να βλέπεις τους οπαδούς σου να σε γιουχάρουν…»

Τα… κακά μαντάτα για τους Άγγλους δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μετά το ματς ένας οργισμένος φίλαθλος κατάφερε να ξεφύγει από τους σεκιούριτι και μπήκε στα αποδυτήρια, προλαβαίνοντας να πει… δυο λόγια, πριν απομακρυνθεί.

Αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που διαμαρτυρήθηκε επισήμως προς την οργανωτική επιτροπή. «Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και ευτυχώς που δεν συνέβη κάτι», ανέφερε στη γραπτή της δήλωση η FA.

Συμφωνία της ΑΕΚ με τον Ντιόπ

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/papa_2010_6_12_11_32_53_b.jpgΜετά τη συμφωνία που είχε η διοίκηση της ΑΕΚ με τους μάνατζερ του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, όσον αφορά τις απολαβές του Σενεγαλέζου, η μεταγραφή βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της. Απομένει το "yes" της Πόρτσμουθ. Δυσκολεύει η παραμονή Νέμεθ. Ανανέωσε ο Σούιτσα. Το θέμα της απόκτησης του Ντιόπ πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα, αλλά πλέον ήρθε η στιγμή που... θα τελειώσει και μάλιστα θετικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΑΕΚ έκανε καλύτερη πρόταση στην πλευρά του ποδοσφαιριστή (750000 ευρώ περίπου μαζί με τα μπόνους), με τον Ντιόπ να μένει ικανοποιημένος και πλέον το μόνο που απομένει είναι και το "ΟΚ" της Πόρτσμουθ.

Μετά και τη συμφωνία των δύο πλευρών, είναι σίγουρο πως οι μάνατζερ του παίκτη θα πιέσουν τους Άγγλους για την ελευθερία του παίκτη και στην χειρότερη περίπτωση θα χρειαστεί να δώσει η Ένωση ένα μικρό ποσό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Οι όποιες εξελίξεις δεν αποκλείεται να συμβούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, για το θέμα έκανε δηλώσεις και ο διευθυντής της Πόρτσμουθ, Άντριου Ανδρονίκου, στο aek365.gr επιβεβαιώνοντας της πληροφορίες για συμφωνία ανάμεσα σε ΑΕΚ-Ντιόπ:

"Πράγματι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου εκπρόσωποι του Πάπα και μου εξέφρασαν την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, αλλά τους έδωσα την ίδια απάντηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε κοστολογήσει την ελευθέρας του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στο ποσό τους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ωστόσο, με ένα ποσό μεταξύ 500 - 700 χιλιάδων είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε. Αν η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει αυτό το ποσό για να αποκτήσει τον παίκτη, τότε πιθανότατα ο Πάπα θα γίνει παίκτης της ελληνικής ομάδας",
τόνισε αρχικά ο Ανδρονίκου και πρόσθεσε:

"Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε στην ΑΕΚ τον παίκτη δωρεάν, μόνο εάν αποσυρθούν οι προτάσεις που έχουμε δεχτεί για τον Πάπα. Δεν θέλουμε να δώσουμε όμως τον παίκτη μας χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα. Είναι περιουσιακό μας στοιχείο και δεν επιθυμούμε να φύγει τσάμπα με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο μαζί μας για ένα ακόμη χρόνο".

Δύσκολο για Νέμεθ

Παρά το "ΟΚ" που πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, από την Λίβερπουλ για την παραμονή του Κρίστιαν Νέμεθ στο ρόστερ της ομάδας και τη νέα σεζόν, οι εξελίξεις μάλλον δείχνουν πως η συγκεκριμένη περίπτωση δυσκολεύει. Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του παίκτη με δηλώσεις του τόνισε πως ο πελάτης του θα ξεκινήσει σίγουρα προετοιμασία με την Λίβερπουλ, αλλά από εκεί και πέρα δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

Μάλιστα σχετικά με το θέμα της ΑΕΚ, αποκάλυψε πως η συγκεκριμένη περίπτωση δυσκολεύει, από τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές προς τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή.

Ανανέωσε ο Σούιτσα

Σε αντίθεση με τον Αντώνη Κέζο, ο Σλόμπονταν Σούιτσα, συμφώνησε με την ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας του. Ο Σέρβος προπονητής τερματοφυλάκων, που θεωρείται ο κορυφαίος στη χώρα μας, βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας από το 2004, όταν και τον πήρε μεταγραφή ο Ντέμης Νικολαΐδης από το Αιγάλεω.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ο "Σλόμπο" να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, λίγο πριν και την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, συνεχίζοντας να προσφέρει της υπηρεσίες του στον δικέφαλο αετό.

Τουλαλάν:"Δεν είμαστε ομάδα"


Ο Μούτου μονομαχεί με τον Τουλαλάν Η αποτυχία της Γαλλίας να συμπεριφερθεί σαν ομάδα, αλλά και η ασυνεννοησία των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποτελούν σύμφωνα τον Ζερεμι Τουλαλάν τα αίτια του επερχόμενου πρόωρου αποκλεισμού των "τρικολόρ" από την πρώτη κιόλας φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Ο μοναδικός παίκτης που "αντιμετώπισε" τα μέσα ενημέρωσης, ένα 24ωρο μετά την ήττα από το Μεξικό, παραδέχθηκε ότι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1998 έχουν πρόβλημα ομαδικότητας. "Το Μεξικό ήταν ομάδα, ενώ εμείς είμαστε 11 παίκτες", τόνισε μεταξύ άλλων ο 26χρονος μέσος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Κνίσνα. "Μερικοί από εμάς έχουν μεγάλη ποιότητα, αλλά πρέπει πρώτα να βρούμε την ισορροπία σαν ομάδα", πρόσθεσε ο Τουλαλάν και συνέχισε: "Υπήρχαν μειονεκτήματα από όλους μας. Το πρόβλημα ήταν ομαδικό και χρειαζόμαστε μία ομαδική απάντηση. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο στο γήπεδο. Υπήρχε έλλειψη και σ' αυτό τον τομέα".

Ο μέσος της Λιόν διέψευσε τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η αγωνιστική συμπεριφορά της Γαλλίας ήταν το αποτέλεσμα των κακών σχέσεων που υπήρχαν μέσα στην ομάδα, ιδιαίτερα αυτής μεταξύ του Ριμπερί και του Γκορκίφ.

Φωτο Ημερας

Λίγη... δροσιά εν μέσω καύσωνα δεν βλάπτει!

Ψιθυροι..........

  • Τα... μαλλιά τους τραβάνε στη Ξάνθη με τις πολύ καλές εμφανίσεις του Εφρέν Χουάρες με τη φανέλα του Μεξικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Ο παίκτης είχε δοκιμαστεί πριν από δύο χρόνια από τον Νίκο Κεχαγιά στα Πηγάδια, αλλά κρίθηκε... λίγος.
  • Εξι χρόνια στην προεδρία της ΑΕΛ συμπλήρωσε ο Κώστας Πηλαδάκης. Σαν σήμερα (18/6) πριν από έξι καλοκαίρια, επί αθηναϊκού εδάφους ο Νίκος Σωτηρούλης παρέδιδε στον Κώστα Πηλαδάκη το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της λαρισινής ομάδας!
  • Ο Σωκράτης Κόκκαλης... έστησε δύο λεπτά τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ραντεβού τους στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
  • Ο Ρεχάγκελ έδωσε ρεπό το πρωί της Παρασκευής (18/6) στους έλληνες διεθνείς και οι παίκτες εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα έκαναν μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό θαλάσσιο πάρκο του Ντέρμπαν. Εκεί ήρθαν σε επαφή με πολλούς νοτιοαφρικανούς αλλά και τουρίστες που τους αναγνώρισαν και τους πλησίασαν για ένα αυτόγραφο και μία φωτογραφια,

Μπάγεβιτς: «Στην Ελλάδα θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_CceDCDU2wa.jpgΛίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Αθήνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στον σταθμό της Σερβίας «Studio 88» για την καριέρα του στην Ελλάδα και τις αναμνήσεις από την πατρίδα του.«Λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να πάρω ένα πρωτάθλημα με την Βελέζ. Είχαμε μεγάλη ομάδα, είχα σπουδαίους συμπαίκτες, αλλά δύο φορές δεν μας άφησαν να πάρουμε τον τίτλο. Είχα την ευκαιρία να το πάρω και το 1986, ως προπονητής, αλλά το χάσαμε στο τέλος. Στην Ελλάδα τα κατάφερα με όλες τις ομάδες που δούλεψα. Με την Βελέζ πήρα το Κύπελλο, αλλά όχι το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Για την επιλογή του τότε να έρθει στην ΑΕΚ, είπε: «Είχα προτάσεις από την Γκρασχόπερς και την Αϊντχόφεν. Ήμουν έτοιμος να πάω στην Ελβετία, αλλά τελευταία στιγμή ήρθε η πρόταση από την ΑΕΚ και την αποδέχθηκα γιατί η Αθήνα είναι μία πόλη με υπέροχο κλίμα. Όταν πήγα εκεί υπήρχε ένα πρωτάθλημα καλό, αλλά όχι πολύ δυνατό. Χρόνο με τον χρόνο, υπήρξε πρόοδος, έγιναν επενδύσεις και τελικά η Ελλάδα έφτασε να πάρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Τέλος, τόνισε καταλήγοντας: «Οι Έλληνες είναι φανατικοί και το ποδόσφαιρο έχει πολλές όμορφες και πολλές άσχημες στιγμές. Στην Ελλάδα είναι πάντα κόλαση, οι οπαδοί ή θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν. Στη δική μου περίπτωση, χάρη στα αποτελέσματα, οι περισσότερες στιγμές ήταν όμορφες. Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά οι οπαδοί είναι οργισμένοι και αν δεν έχεις υπομονή, τότε όλα γίνονται πιο δύσκολα. Αλλά πρέπει να βρίσκεις διέξοδο σε τέτοιες καταστάσεις».

"Εκλεισε" και Μαρτίνες η Γιουβέντους

http://www.contra.gr/images/m/martinez_180610_m.jpgΠαίκτης της Γιουβέντους θα είναι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Χόρχε Μαρτίνες, όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της Κατάνια στην οποία ανήκει ο παίκτης, Πιέτρο λο Μόνακο."Ο Χόρχε Μαρτίνες είναι ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, άρα πρέπει να τον αποχαιρετήσουμε. Θέλω να τον συγχαρώ, διότι θα φοράει τη φανέλα μιας ομάδας πολύ σημαντικής", δήλωσε ο λο Μόνακο στα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο 27χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στη "γηραιά κυρία" 12 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί την τρίτη φετινή μεταγραφή των "μπιανκονέρι", μετά τον Σιμόνε Πέπε από την Ουντινέζε και τον Μάρκο Στοράρι (δεν έχει ανακοινωθεί ούτε αυτή ακόμη) από τη Μίλαν. Επόμενο μεταγραφικό "χτύπημα" αναμένεται να είναι αυτό του Μίλος Κράσιτς, εφόσον οι ιθύνοντες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδεχθούν την προσφορά του ιταλικού συλλόγου.

Το δώρο που συγκίνησε τον Μαραντόνα

http://www.contra.gr/images/m/doro1_m.jpgOπως όλοι οι μεγάλοι άνδρες, έτσι και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει τις αδυναμίες του. Μία από αυτές είναι τα παιδιά τα οποία ο Ντιεγκίτο λατρεύει.

Ετσι λοιπόν όταν έμαθε ότι μερικοί ανήλικοι συμπατριώτες του από το ορεινό χωριό Σαν Αντόνιο δε λος Κόμπρες του έστειλαν ως δώρο μία κάπα για το κρύο, δεν το σκέφθηκε στιγμή. Φόρεσε με καμάρι το ένδυμα και ευχαρίστησε δημόσια τα παιδιά για την ενέργειά τους.

Το πρωτόπυπο δώρο παρέδωσαν στον Μαραντόνα δύο δημοσιογράφοι που κατάγονται από την πόλη Σάλτα η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό των παιδιών. Το “Σαν Αντόνιο δε λος Κόμπρες” αντικρίζει τον κόσμο από υψόμετρο 4000 μέτρων και οι κάτοικοί του δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από την τηλεόραση το Μουντιάλ. Το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού που μεταδίδει τα ματς δεν φτάνει έως εκεί...

Έτοιμος για επιστροφή ο Πατέρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cd1bce748fb170c920e503edcef8a766_L.jpg?1276917903?1276917903?1276917903Αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος σύμφωνα με την «SportDay» σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στην προεδρία του Παναθηναϊκού. Το ραντεβού των δύο ανδρών θα γίνει πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη ίσως με την παρουσία και άλλων μετόχων. Στόχος της συνάντησης είναι να πειστεί ο Νικόλας Πατέρας να αναλάβει και πάλι τον προεδρικό θώκο του «τριφυλλιού». Για την συνάντηση αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι μέτοχοι με τους οποίους συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο «Τζίγγερ».

Οι Αδαμάντιος Πολέμης, Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Δάβαρης έθεσαν όρο στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ότι για να συμμετάσχουν στην αύξηση θα πρέπει ο Νικόλας Πατέρας να παραμείνει πρόεδρος του συλλόγου και τη νέα χρονιά, κάτι για το οποίος και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είναι αρνητικός.

Μάλιστα ο «Τζίγγερ» φέρεται να είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πατέρα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή» παρότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά κάποιοι υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που θα γίνει ραντεβού, τότε θα υπάρξει και επιστροφή.

Αν ο Πατέρας επανέλθει στην προεδρία του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη και την συμμετοχή του Ανδρέα Βγενόπουλου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Άλλωστε ο Mr Mig είχε δεσμευθεί στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ότι με πρόεδρο τον Πατέρα θα μπει και εκείνος στην αύξηση.

«Δεν θα γίνουμε ιταλική αποικία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/475cd38effaff9702e4f701cab214eba_L.jpg?1276918342?1276918342?1276918342Με τοποθέτηση του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιταλίας, ο Μάριο Μπερέτα μίλησε για ισάξια αντιμετώπιση παικτών ενώ παράλληλα προέβη σε σχόλιο για την εμφάνιση και το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με την Νιγηρία.

Μίντλεσμπρο για Γιούρκα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9c688f9cdd766694566c7509f76618e0_L.jpg?1276918875?1276918875?1276918875Τα σενάρια για το μέλλον του Γιούρκα Σειταρίδη συνεχίζονται με νέο δημοσίευμα από το εξωτερικό να αναφέρει ότι η Μίντλεσμπρο είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Σειταρίδη ύψους 600 χιλ. Ευρώ.Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακό ιστότοπο των οπαδών της αγγλικής «Μπόρο» (fansonline.net) τονίζεται ότι ο τεχνικός της ομάδας, Γκόρντον Στράχαν, θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον Γιούρκα Σεϊταρίδη μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι η πρόταση για τον Γιαννιώτη μπακ θα φτάνει τις 600.000 ευρώ. Στο κείμενο παράλληλα, επισημαίνονται οι διαδοχικοί τραυματισμοί του Γτιούρκα αλλά και η συμμετοχή στο Euro 2004 με την εθνική μας ομάδα. Επίσης γίνεται περίληψη στην καριέρα του.

Ντόνοβαν: "Μας έκλεψαν την νίκη"

http://www.sport24.gr/ast/cov/br/bradley_2010_6_18_21_21_6_b.jpgΟ αρχηγός της εθνικής ΗΠΑ, Λάντον Ντόνοβαν, εκτιμά πως έκλεψαν την νίκη από την ομάδα του στο ματς με την Σλοβενία."Τα έχω λίγο χαμένα. Δεν ξέρω πως μας έκλεψαν την νίκη. Δεν ξέρω πως ήταν σκοπός που έγινε αυτό", τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι και πρόσθεσε: "Είναι κρίμα γιατί νομίζω πως ήταν ένα κανονικό γκολ".

Ο προπονητής των ΗΠΑ, Μπομπ Μπράντλεϊ, δήλωσε: "Ακόμη δεν ξέρω γιατί ακυρώθηκε το γκολ. Αυτή ο ομάδα πάντως έδειξε πως ξέρει να μάχεται για 90 λεπτά. Είναι κάτι που έχουμε δει πολλές φορές".

"Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι παίκτες βάζουν συναίσθημα στον αγώνα και τώρα θέλουν ίση μεταχείρηση".

Ευρώπη --μεταγραφές.

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ll/Llorente_2010_6_19_1_16_44_b.jpgΗ Ρεάλ Σοθιεδάδ έκανε την μεταγραφική έκπληξη, καθώς απέκτησε από την Βιγιαρεάλ τον Χοσέμπα Γιορέντε.

Ο 30άχρονος Ισπανός στράικερ, οποίος είχε 24 γκολ σε 61 ματε σε δύο με το "κίτρινο υποβρύχιο", κόστισε 2.500.000 ευρώ, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών.

Τον Στιβέν Μουγιοκολό, 23άχρονο Γάλλο αμυντικό, απέκτησε η Γουλβς για τέσσερα χρόνια από την Χαλ, η οποία έχει υποβιβαστεί.

*Η Λάτσιο παραχώρησε τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο στην Ρίβερ Πλέιτ για έναν χρόνο ως δανεικό με δικαίωμα αγοράς για 6.000.000 ευρώ. Ο 26άχρονος Αργεντινός τερματοφύλακας ήταν δανεικός στην Σαραγόσα.

**Οι πληροφορίες θέλουν την Γιουβέντους να έχει αποκτήσει τους Χόρχε Αντρές Μαρτίνες και Μάρκο Στοράρι, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

Τραυματίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/gilbertosilva_b.jpgΟ Ζιλμπέρτο Σίλβα τραυματίστηκε στην απογευματινή προπόνηση και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού.Ο άσος του Παναθηναϊκού χτύπησε στον αστράγαλο, αποχώρησε αμέσως από την προπόνηση και την θέση του με την ομάδα των βασικών πήρε ο Ζοσουέ.

Η αναμέτρηση της "σελεσάο" με τους "ελέφαντες" είναι την Κυριακή, ενώ ο Ζιλμπέρτο θα υποβληθεί σε εξετάσεις το Σάββατο και θα φανεί αν τελικά θα αγωνιστεί ή όχι στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του 7ου ομίλου.

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι απλά ο Ντούνγκα είχε αφήσει εκτός προπόνησης τον Ζιλμπέρτο να ξεκουραστεί, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε κανονικά προπόνηση με τους συμπαίκτες του και τραυματίστηκε.

Ανοιχτή γραμμή με Ιταλία

Ανοιχτή γραμμή με Ιταλία

Ανοιχτή γραμμή με την Ιταλία και τον νέο προπονητή της ομάδας Μάριο Μπερέτα έχει ανοίξει ο Ζήσης Βρύζας, που ενημερώνει τον κόουτς για τις σκέψεις και μαζί σχεδιάζουν τις διορθωτικές κινήσεις της μεταγραφικής περιόδου.
Ο Ιταλός τεχνικός ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του Μάξ Κάντζι και Πάολο Λατσαρίν για ό,τι συνάντησαν στο Μπαντ Μπρούκεναου της Γερμανίας και πλέον απομένει το κλείσιμο άλλων δυο φιλικών αγώνων ή και τριών ακόμα για το δεκαπενθήμερο διάστημα της προετοιμασίας εκεί από τις 7 ως τις 21 Ιουλίου.
Προπονητής και αντιπρόεδρος της ομάδας είχαν χθες συζήτηση για την μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, της πρώτης και βαρύτερης μεταγραφής της ομάδας για το καλοκαίρι. Ο Ιταλός τεχνικός παρακολούθησε τον διεθνή φορ τηλεοπτικά στο παιχνίδι με την Νιγηρία, όπου μάλιστα σημείωσε και το πρώτο γκολ της εθνικής σε φάση Μουντιάλ. Με την παρουσία και του Δημήτρη Σαλπιγίδη ο Μάριο Μπερέτα έχει ακόμα δυνατότερη επίθεση και είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δυναμώνει με την μεταγραφή του επιθετικά όσο δεν γίνεται περισσότερο. Μεταξύ των δυο ανδρών εκφράστηκε και η άποψη για την περαιτέρω ενίσχυση σε άλλες δυο θέσεις που χρειάζεται μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και ενισχυμένο ρόστερ.

Οι δανεικοί

Όλοι οι δανεικοί της ομάδας που πέρυσι αγωνίστηκαν σε άλλες ομάδες και έχει λήξει ο δανεισμός τους, έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται πίσω στην Τούμπα το πρωί της 29ης Ιουνίου. Ανεξάρτητα από το ποιοι και πόσοι από αυτούς θα περιληφθούν στο ρόστερ της καινούργιας περιόδου. Αν στο μεταξύ κάποιοι από αυτούς έχουν συζητήσει με άλλες ομάδες ή και συμφωνήσει μαζί τους, τότε θα πρέπει να ενημερώσουν τον ΠΑΟΚ για να συγκατατεθεί στην μετακίνηση τους αυτή.
Άγνωστη είναι η τύχη μερικών παικτών που ενώ έχουν ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα σε ισχύ, μάλλον δεν θα αποτελέσουν στοιχεία του σχεδιασμού της νέας περιόδου με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Σε ότι αφορά τώρα τις θέσεις που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της μεταγραφολογίας, θα πρέπει να πούμε πως αναζητείται σέντερ φορ και επιτελικός μέσος, αλλά αυτά δεν αποτελούν μέρος και των συζητήσεων, προπονητή και αντιπροέδρου, δεδομένου πως τελευταίος παρακολουθεί στην Ιταλία τους περυσινούς αγώνες της ομάδας και βγάζει συμπεράσματα για το τι θα απαιτηθεί στην μεταγραφική περίοδο.
Τώρα οι αναζητήσεις του ΠΑΟΚ θα πρέπει να πούμε πως είναι σε χαμηλής οικονομικής κλίμακας παίκτες, που δεν θα στοιχίσουν έναν κόσμο ευρώ και στις σκέψεις των ανθρώπων είναι η παραχώρηση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή, ώστε να μειωθούν το μπάτζετ και να μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα μιας τέτοιας αμοιβής.
Πάντως ακόμα στις διαβουλεύσεις που γίνονται δεν έγινε γνωστό αν υπάρχει διάθεση μετακίνησης από παίκτες που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού, εκτός Ελλάδος και ΠΑΟΚ.

Νίκη πρόκριση ψάχνει η Ολλανδία


Οι Ολλανδοί πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Δανίας Με στόχο την νίκη που θα τις φέρει στους «16» του Μουντιάλ, αναμετρώνται το Σάββατο (14:30 ώρα Ελλάδας) η Ολλανδία με την Ιαπωνία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν και με δεχομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «οράνιε» που προέρχονται από το 2-0 σε βάρος της Δανίας, θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη προκριμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση το ταχύτερο δυνατό. Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα στηριχθεί και πάλι στο 4-5-1 που μετατρέπεται σε 4-3-3 με κορυφή στην επίθεση τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και στις πτέρυγες τους Σνάιντερ και Φαν Ντερ Φάαρτ.

Από την πλευρά του, ο Τακέσι Οκάντα θα παρατάξει τους Ασιάτες με ενισχυμένο κέντρο (4-5-1) και προωθημένο τον Χόντα, προκειμένου να εγκλωβίσουν την ανάπτυξη των Ολλανδών και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να βάλουν σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση.

Μόνο τη νίκη θέλουν Καμερούν και Δανία


Οι παίκτες του Καμερούν πανηγυρίζουν Με στόχο την νίκη προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανές» στην προσπάθεια για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, οι εθνικές ομάδες του Καμερούν και της Δανίας, αναμετρώνται το Σάββατο στην Πρετόρια για την 2η ημέρα του 5ου ομίλου.

Οι Αφρικανοί που προέρχονται από την ήττα με 1-0 από την Ιαπωνία, θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να ελπίζουν σε πρόκριση και ο Πολ Λε Γκεν αναμένεται να στηριχθεί στο 4-4-2 με τον Σαμουέλ Ετό, κύριο εκφραστή της επιθετικής λειτουργίας. Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθεί και η Δανία (προέρχεται από ήττα με 2-0 από την Ολλανδία) του Μόρτεν Ολσεν αφού και η ισοπαλία ίσως αποδειχθεί ισοδύναμη του αποκλεισμού. Ο Δανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο (4-5-1) και τους Ρόμενταλ, Μπέντνερ να αναλαμβάνουν τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ.

Μάχη ανάμεσα σε Γκάνα και Αυστραλία


Κίνγκστον και Αμόα πανηγυρίζουν Δυνατή μονομαχία θα είναι αυτή μεταξύ της Γκάνας και της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Δ' ομίλου του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ» του Ράστενμπουργκ (17:00). Η Γκάνα προέρχεται από τη νίκη επί της Σερβίας και είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από τους Αυστραλούς, οι οποίοι στην πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα από τη Γερμανία (4-0) και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, σχετικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Αφρικανοί είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά οι Αυστραλοί θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή των προγνωστικών. Ο τεχνικός της Γκάνας, Μίλοβαν Ράγιεβατς, θα έχει στην διάθεση του τον Σούλεϊ Μουντάρι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ από την άλλη πλευρά ο Χάρι Κίουελ θα πάρει την θέση του Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Γερμανία. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Θέλει ο Σκόκο, θέλει και ο Παναθηναϊκός


O Σκόκο σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού Μπορεί στην ΑΕΚ να περίμεναν πρόταση για τον Σκόκο από τη Ρωσία, ωστόσο είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να φτάσει στα γραφεία της ομάδας πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Ο ατζέντης του Αργεντινού, Παύλος Διαννής είχε συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να διαπιστώσει αν ο Νάτσο Σκόκο θέλει να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Ο ατζέντης του Αργεντινού μετέφερε στον Γόντικα την επιθυμία του πελάτη του να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο για να συμβεί αυτό οι "πράσινοι" θα πρέπει να πάρουν τη συγκατάθεση της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός εκτός από χρήματα είναι διατεθειμένος να προτείνει στην "Ενωση" και έμψυχα ανταλλάγματα.

Τις επόμενες ημέρες είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός θα… χτυπήσει την πόρτα της ΑΕΚ για τον Σκόκο, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο του Νιόπλια.

Χημικά από τα ΜΑΤ


Από την πορεία του Ηρακλή Πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι οπαδοί του Ηρακλή, που παρά την καταρρακτώδη βροχή στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν χθες στο Ιβανώφειο για να καταστρώσουν σχέδιο δράσης για νέες πορείες, νέες διαμαρτυρίες.
Εμπαιγμό καταγγέλλουν οι Ηρακληδείς και αναμένουν τη δικαίωση.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που παρακολουθούσαν από νωρίς τις κινήσεις των οπαδών του Ηρακλή και ειδικά τη συγκέντρωση στο Ιβανώφειο, έριξαν χημικά και ανάγκασαν τους οπαδούς να κλειστούν μέσα στο γήπεδο.