Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δύο και καλές μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

Δύο και καλές μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

Δυο και καλές μεταγραφές προσανατολίζονται να κάνουν στον ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει από τις ακριτομυθίες των συχνών, καθημερινών συζητήσεων, μεταξύ του Ιταλού τεχνικού Μάριο Μπερέτα και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα. Δυο μεταγραφές ενδεκάδας που να μπορούν να μπουν στο σχήμα και να κάνουν την διαφορά, ενισχύοντας την ομάδα στην διπλή της προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Μάριο Μπερέτα, που καθημερινά βλέπει τα παιχνίδια της τελευταίας σαιζόν, έχει μια γενική εικόνα η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γνώμες που έχει συλλέξει για τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος έχει ενημερωθεί για την οικονομική δυνατότητα της ομάδας όπως και για την δυναμική της. Στις συζητήσεις με τον Ζήση Βρύζα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη απόκτησης δυο ικανών ποδοσφαιριστών, που να καλύψουν όχι κενά αλλά να βελτιώσουν την ισχύ της ομάδας συνολικά.

Έτοιμος κορμός

Μεταξύ των δυο ανδρών έχει συζητηθεί η εικόνα της ομάδας και ο Ζήσης Βρύζας επανέλαβε την άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχει έτοιμο κορμό, που δεν θα χρειαστεί παρά μόνο μικρές προσθήκες. Σε όλες τις γραμμές η ομάδα είχε υπεροπλία και η προσθήκη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ανεβάζει πολύ περισσότερο την επιθετική παραγωγικότητα, σε σημείο που και μόνο αυτή την προσθήκη ο ΠΑΟΚ να έχει ουσιαστική αλλαγή δεδομένων.
Αυτό που θα χρειαστεί η ομάδα είναι η αξιοποίηση παικτών που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πέρυσι σημαντικές υπηρεσίες αν και ήταν μεταγραφές υψηλών προσδοκιών.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τρεις παίκτες, που για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να έχουν την μεγάλη παρουσία και απόδοση στην ομάδα.
Ο Λούσιο Φιλομένο, είχε πέρυσι δυο σοβαρούς τραυματισμούς που του έκοψαν την σαιζόν σε τρία κομμάτια. Στο τελευταίο από αυτά, ο Αργεντινός άσος, μπήκε στην ομάδα και στην διάρκεια των αγώνων πλέι οφ, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες αποδεικνύοντας την ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Ο Κουτσιανικούλης

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είχε την ευκαιρία της ένταξης του στην ομάδα πέρυσι, όμως η χρονιά λειτούργησε σαν έτος προσαρμογής και δεν κατάφερε πέρα από λίγες περιπτώσεις να προσφέρει αυτά για τα οποία ήρθε και για τα οποίο κόστισε μια τεράστια περιουσία. Φέτος οφείλει να δουλέψει περισσότερο στο τέλειωμα των φάσεων και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν ώστε να κερδίσει την σειρά που φάνηκε πως χάνει, μολονότι ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε πλήθος ευκαιριών.
Ακόμα ο Γιώργος Φωτάκης ενώ είχε και πολύ καλές και ενθαρρυντικές παρουσίες, κάποια στιγμή, ο περιορισμός του εκτός ομάδας τον πλήγωσε και του δημιούργησε πρόβλημα καλής ψυχολογίας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατήσει ούτε την θέση του στο σχήμα, αλλά ούτε και αυτήν την πρόσκληση του στην εθνική ομάδα.
Φέτος και αυτός, ο Καλαματιανός χαφ, ίσως πάρει τις ευκαιρίες και κυρίως επιβάλλεται να αξιοποιήσει όσες του δοθούν για να δώσει το στίγμα του και τον βαθμό της χρησιμότητας του. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: