Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Μπάγεβιτς: «Στην Ελλάδα θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_CceDCDU2wa.jpgΛίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Αθήνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στον σταθμό της Σερβίας «Studio 88» για την καριέρα του στην Ελλάδα και τις αναμνήσεις από την πατρίδα του.«Λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να πάρω ένα πρωτάθλημα με την Βελέζ. Είχαμε μεγάλη ομάδα, είχα σπουδαίους συμπαίκτες, αλλά δύο φορές δεν μας άφησαν να πάρουμε τον τίτλο. Είχα την ευκαιρία να το πάρω και το 1986, ως προπονητής, αλλά το χάσαμε στο τέλος. Στην Ελλάδα τα κατάφερα με όλες τις ομάδες που δούλεψα. Με την Βελέζ πήρα το Κύπελλο, αλλά όχι το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Για την επιλογή του τότε να έρθει στην ΑΕΚ, είπε: «Είχα προτάσεις από την Γκρασχόπερς και την Αϊντχόφεν. Ήμουν έτοιμος να πάω στην Ελβετία, αλλά τελευταία στιγμή ήρθε η πρόταση από την ΑΕΚ και την αποδέχθηκα γιατί η Αθήνα είναι μία πόλη με υπέροχο κλίμα. Όταν πήγα εκεί υπήρχε ένα πρωτάθλημα καλό, αλλά όχι πολύ δυνατό. Χρόνο με τον χρόνο, υπήρξε πρόοδος, έγιναν επενδύσεις και τελικά η Ελλάδα έφτασε να πάρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Τέλος, τόνισε καταλήγοντας: «Οι Έλληνες είναι φανατικοί και το ποδόσφαιρο έχει πολλές όμορφες και πολλές άσχημες στιγμές. Στην Ελλάδα είναι πάντα κόλαση, οι οπαδοί ή θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν. Στη δική μου περίπτωση, χάρη στα αποτελέσματα, οι περισσότερες στιγμές ήταν όμορφες. Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά οι οπαδοί είναι οργισμένοι και αν δεν έχεις υπομονή, τότε όλα γίνονται πιο δύσκολα. Αλλά πρέπει να βρίσκεις διέξοδο σε τέτοιες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: