Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Άλωσε το «Μεστάγια» η Σεβίλλη!

Πολύ όμορφο παιχνίδι διεξήχθη στη Βαλένθια, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχθηκε τη Σεβίλλη, με την ομάδα από την Ανδαλουσία να επικρατεί με 1-0 και να πιάνει την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς οι «νυχτερίδες» ήταν πολύ ανώτερες και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αλλά σε μία από τις λίγες φάσεις τους οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν αποτελεσματική και «έκλεψαν» τη νίκη με τον Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτή την ήττα η Βαλένθια πλέον ισοβαθμεί στην 3η θέση με τη Βιγιαρεάλ, χάνοντας το αβαντάζ των τεσσάρων βαθμών που είχαν πριν λίγες αγωνιστικές…

Όλα τα ματς της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/3

Μαγιόρκα-Ρεάλ Σαραγόσα  1-0
(67΄Ντε Γκούζμαν)

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-1
(17' Άλβες, 50' Μπόγιαν/ 88' Μανού)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης  1-2
(86΄Αγουέρο / 11΄Μπενζεμά, 33΄Εζίλ)

Κυριακή 20/3

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αλμερία  1-0
(13΄Ντε Λα Κουέβας)

Έρκουλες-Οσσασούνα  0-4
(10΄Καμούνας, 36΄Νέλσον, 61΄Βαντόζ, 67΄Κίκε Σόλα)

Ράσινγκ Σανταντέρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ  2-1
(43΄Μπακιρτζίογλου, 77΄Ντος Σάντος / 72΄Γκριέζμαν)

Μάλαγα-Εσπανιόλ  2-0
(8΄, 26΄Ρόντον)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Λεβάντε  0-1
(90΄Ρούμπεν Σουάρεζ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 0-1
(58' Ρούμπεν)

Βαλένθια-Σεβίλλη 0-1
(70' Ράκιτιτς)

Δημητρίου: «Βοηθήσαμε τον... Άρη να πετύχει 3 γκολ»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανσερραϊκού Παύλος Δημητρίου είπε:

«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, πετύχαμε και το γκολ αλλά απ' ότι φάνηκε δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε το 1-0 και χωρίς να πιεστεί ο Άρης βοηθήσαμε να πετύχει 3 γκολ σε διάστημα 14 λεπτών τα οποία ήταν πολύ άσχημα για μας.

Στο δεύτερο και ο Άρης δεν ανέβασε ρυθμούς έπαιξε για διατήρηση της μπάλας και πέτυχε μία εύκολη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Προέχει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Κοιτάμε ποια παιδιά μπορούνε να βοηθήσουν και του χρόνου και να επιλέξουμε παιδιά κυρίως Έλληνες που θα επανδρώσουν την ομάδα τη νέα χρονιά».

Νεκρός οπαδός στην Αργεντινή! (vid)


Διεκόπη λόγω επεισοδίων το Βελέζ-Σαν Λορέντζο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21.00, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών, τα οποία είχαν ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 40χρονου.

Ο Ραμόν Αραμάγιο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής έλαβε μέρος στις συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, με τα όργανα της τάξης να τον ξυλοκοπούν βίαια, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή…

Χωρίς Ρόμπεν και Γιάνσεν η Ολλανδία

Άσχημα ήταν τα νέα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ολλανδίας Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, καθώς ενημερώθηκε πως δεν πρέπει να υπολογίζει στους Άριεν Ρόμπεν και Τέο Γιάνσεν για το προσεχές ματς προκριματικών με την Ουγγαρία.

Οι «οράνιε» τα πάνε καλά στα προκριματικά, αλλά ο άσος της Μπάγερν Μονάχου και αυτός της Τβέντε είναι παίκτες που προσφέρουν σημαντικότατες λύσεις. Πλέον, ο έμπειρος τεχνικός πρέπει να επιλέξει τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι σύμφωνα με τα ολλανδικά Μέσα θα είναι οι Ντε Ζέου (Άγιαξ) και Λενς (Αϊντχόφεν).

Τσιώλης: «Δίκαιη και καθαρή νίκη»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και την έκβαση του αγώνα, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Σάκης Τσιώλης.
Ο τεχνικός των «κιτρίνων» πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα σταθώ σε δύο σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει με τους 3 βαθμούς το οποίο μας κάνει να φεύγουμε από την άσχημη θέση και το δεύτερο ότι η ομάδα αντέδρασε. Έπαιξε όπως πρέπει. Συνδυαστικά γρήγορα και στο δεύτερο κοντρολάρισε το παιχνίδι. Είχαμε πρόβλημα στο δεύτερο φορ. Ήταν μία δίκαιη και καθαρή νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο προβληματιστήκαμε και πρέπει να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο Άρης δεν δικαιολογείται να παίξει κλεφτοπόλεμο κυρίως εντός έδρας. Πρέπει να δίνει στον κόσμο αυτό που ζητάει. Πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστικοί. Ξεκινάμε με 4-4-2 και πρέπει να δούμε πως να μεταφέρουμε το πρόβλημα στον αντίπαλο.
Για το αν προλαβαίνει τα πλέι οφ:
«Είμαστε σε μία θέση να βλέπουμε και τα πλέι οφ και αυτό είναι πολύ σημαντικό και γιατί πιστεύω ότι ο Άρης πρέπει να είναι εκεί. Να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Θα προτιμούσαμε όλοι μας το «χ» στην Καβάλα αλλά συνεχίζουμε. Ο Βόλος είναι μια ευχάριστη έκπληξη και αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και μαχητικότητα και θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι τέλους».

Με άγριες διαθέσεις στο ξενοδοχείο!

Η βαριά ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό, έχει προκαλέσει την οργή των φίλων της ΑΕΚ και 80 περίπου εξαγριωμένοι οπαδοί της «Ένωσης» βρίσκονται αυτή την στιγμή έξω από το ξενοδοχείο που αναμένεται να επιστρέψει η ομάδα, έχοντας άγριες διαθέσεις…

Το κλίμα είναι τεταμένο στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και μέσα στα επόμενα λεπτά αναμένεται να φτάσει στο σημείο και αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Χάνει… ευρωπαϊκό έδαφος η Μπιλμπάο

Την ευκαιρία να παραμείνει κοντά στην προνομιούχο 5αδα της βαθμολογίας έχασε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Εσπανιόλ και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βιγιαρεάλ με 1-0.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Ρούμπεν στο 58ο λεπτό και με αυτό το «τρίποντο» έπιασε τη Βαλένθια στην 3η θέση, με τις «νυχτερίδες» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο το δίνουν το βράδυ της Κυριακής κόντρα στη Σεβίλλη.

Καστίγιο: «Στη γυναίκα μου και στην... Κατερίνα»

Ο Νέρι Καστίγιο πήρε... μπρος. Μετά την καλή εμφάνιση στην Κέρκυρα, ο ο 27χρονος Μεξικάνος αναδείχτηκε ΜVP του αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό.

«Το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Ευχαριστώ για το βραβείο και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αφιέρωσα το γκολ στους συμπαίκτες μου που με κάνουν να νιώθω πολύ καλά εδώ και το κλίμα είναι εξαιρετικό στον Άρη» είπε χαρακτηριστικά ο Καστίγιο υπογραμμίζοντας ότι:

« Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε τα τρία εναπομείναντα  παιχνίδια για να μπούμε στα playoffs. Χάσαμε βαθμούς και πρέπει να κερδίσουμε και ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων να δούμε τι θα γίνει».

Ο Νέρι Καστίγιο αναφέρθηκε στις ενοχλήσεις που ένιωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα  τονίζοντας: «Ένιωθα κράμπες από την κούραση , δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο στη γυναίκα και τα παιδιά μου  αλλά και την φίλη μου την Κατερίνα που έχασε τη μητέρα της πριν λίγες ημέρες».

Χάβος: «Χάσαμε την συγκέντρωσή μας»

Στην ατυχία, αλλά και στην μη αυτοσυγκέντρωση των παικτών «έριξε» την... ευθύνη για την μην κατάκτηση των τριών βαθμών στο Περιστέρι, ο Μάκης Χάβος.

«Κάναμε προσπάθεια, αλλά προς το τέλος χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Στα τρία επόμενα παιχνίδια θέλουμε μόνο νίκες ώστε να πάμε στα πλέι οφ με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ακόμα ένα γκολ, αν έμπαινε όλα θα ήταν διαφορετικά. Κανείς, όμως, δεν κάνει συμβόλαιο με το γκολ στο ποδόσφαιρο. Ήταν εύκολο να κάνουμε το 3-1 αλλά δυστυχώς δεν ήρθε. Είμαστε στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όμως τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, η ομάδα σήμερα προσπάθησε για το καλύτερο».

«Αισθάνομαι ντροπή και ζητώ συγνώμη»



Είναι ελάχιστα πράγματα τα οποία μπορεί να πει ο προπονητής ή οι παίκτες της ΑΕΚ μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι λέξεις που μπορούν να αρθρώσουν οι κιτρινόμαυροι. Και τουλάχιστον τις δυο εξ αυτών, είχε το θάρρος να τις πει ο Μανόλο Χιμένεθ. Την «ντροπή» και την «συγνώμη». Ο Ισπανός τεχνικός δεν προσπάθησε ούτε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ούτε να στρογγυλέψει καταστάσεις. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Και τουλάχιστον ζήτησε μια συγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ.


«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη γι αυτή την πολύ άσχημη εμφάνιση. Όλη την καλή δουλειά που είχαμε κάνει τόσο καιρό, την πετάξαμε στα σκουπίδια. Είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση από ένα σκληρό κτύπημα. Με όλο τον πόνο που μπορούμε να έχουμε από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτό ματς. Δεν είναι φυσιολογικό να χάνουμε στο όγδοο λεπτό 2-0. Δεν βάλαμε την ένταση που απαιτούσε αυτό το ντέρμπι. Και αν δεν είμαστε στο 120% δεν μπορεί να κάνει η ΑΕΚ  τίποτα. Αλλά δεν φτάσαμε ούτε στο 50% σήμερα. Ένα συγνώμη στον κόσμο μας. Και με κάθε ειλικρίνεια να πούμε ότι ντρεπόμαστε πραγματικά. Να πούμε στον κόσμο πως μελλοντικά παίζονται πολλά. Ήταν ένα πολύ σκληρό ατύχημα. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε τίμιοι. Να τελειώσουμε tρίτοι στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το κύπελλο. Αν είχαμε χάσει μ’ άλλον τρόπο και πάλι θα χάναμε τρεις βαθμούς. Αλλά αυτή η ντροπή, δεν αποκαθίσταται με τίποτα. Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός. Όταν μια ομάδα μπαίνει με τρια γκολ μπροστά στο 20άλεπτο, όλα είναι πιο εύκολα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε έναν τίτλο για την ΑΕΚ. Πατάμε γη και η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε τόσο καλοί την Τετάρτη και τόσο κακοί σήμερα. Απλά δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Να σας πω και μια λεπτομέρεια. Στο δεύτερο λεπτό κιόλας, ο Μοντέστο πηδάει μόνος του και ο Τζιμπούρ μόνος του σκοράρει. Δεύτερο στημένο πάλι το ίδιο. Πρώτο κόρνερ που εκτελεί η ΑΕΚ, πρέπει να μπει ο διαιτητής μέσα στην περιοχή, για να προειδοποιήσει να μην σπρώχνουν. Αυτό δείχνει ένταση από την πλευρά τους. Ήθελαν να κερδίσουν. Ενώ το δικό μας μυαλό, είναι ακόμα στο κύπελλο». 


Ο Χιμένεθ επιχείρησε να εξηγήσει τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα, αλλά παραδέχθηκε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη.  
Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Γνωρίζαμε πως είχαμε τραυματίες. Ο Γεωργέας και ο Λυμπερόπουλος ήταν ταλαιπωρημένοι. Ο Ματέος και ο Μίτσελ και ο Ντιόπ το ίδιο. Το πρωτάθλημα όμως δεν σταματάει. Και εμάς το μυαλό μας ήταν πως θα αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ. Ενώ ο αντίπαλος προετοιμαζόταν μόνο για το δικό μας παιχνίδι. Αυτό ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για την πρόκριση. Όσες αναγκαστικές αλλαγές και αν έπρεπε να κανουμε, δεν χωρούσε στο μυαλό μας, πως θα δείχναμε τέτοιο πρόσωπο. Όλοι φταίμε. Εγώ σαν πλέον αρμόδιος. Ήταν το πιο μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι. Από το δεύτερο γκολ και μετά βουλιάζαμε. Ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια. Έδειξε σταθερότητα και αυτό τον έκανε πρωταθλητή. Και έναν πρωταθλητή του δίνουν συγχαρητήρια. Είναι τραγικό το αποτέλεσμα. Αλλά είμαστε εδώ. Πολύ πληγωμένοι. Υποφέρω πολύ και πονάω πολύ και για τον κόσμο και για τους παίκτες. Αλλά θα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Οι παίκτες μου δεν είχαν ένταση. Αλλά δεν κατέβασαν και τα χέρια. Φαινόταν όμως στο γήπεδο, πως ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη ένταση. Προσπάθησαν οι παίκτες, αλλά έμειναν στην προσπάθεια». 

Παράσχος : «Τουλάχιστον δεν χάσαμε»

Έτσι όπως εξελίχτηκε η αναμέτρηση , ο Γιώργος Παράσχος έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία και στην συνέντευξη Τύπου εξήγησε τους λόγους :

«Πιστεύω σημαντικό ρόλο έπαιξε το χαμένο πέναλτι. Αν προηγούμασταν  με την διάθεση που είχαμε θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Με μια αδράνεια της άμυνας μας μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά ήταν επόμενο να υπάρχει νευρικότητα , λόγο της πίεσης αλλά και της πολυπρόσωπης άμυνας του Πανιωνίου. Ήμασταν επιρρεπής στις αντεπιθέσεις και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στις καθυστερήσεις.  Ελπίζουμε αυτός ο βαθμός θα μας βοηθήσει».

Αναφορικά με την εκτέλεση πέναλτι από τον Γιάκομπ τόνισε :
« Ο Γιάκομπ πήρε την μπάλα να εκτελέσει το πέναλτι με προσωπική του πρωτοβουλία. Το είχε κάνει και με την Κέρκυρα όταν κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε. Τώρα όμως δεν τα κατάφερε. Δεν είχα δώσει εντολή πριν τον αγώνα να το εκτελέσει κανένας παίκτης. Αν έπαιζε ο Μάρα θα το έκανε αυτός , αλλά ήταν εκτός ενδεκάδας».

Συνεχίζοντας ο προπονητής του Ηρακλή συμπλήρωσε :
«Έγιναν πολλά και σε αυτή την αναμέτρηση . Μείναμε πίσω στο σκορ. Ο κόσμος δεν είχε την υπομονή. Νομίζω ότι στο α΄ μέρος δεν ήμασταν άσχημοι. Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους , αλλά τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία».

Ο Γιώργος Παράσχος δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει στο Καυταντζόγλειο σε τέσσερεις αναμετρήσεις και σχολίασε :
« Δεν έχω κερδίσει στο Καυταντζόγλειο. Έχουμε άγχος. Δεν μας πηγαίνουμε τα παιχνίδια. Ακόμα και στην έδρα μας κυνηγάμε το σκορ.»

Όσο αφορά την μάχη για την παραμονή είπε :
«Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την παραμονή, αν όμως μέναμε στους 32 βαθμούς τότε η κατάσταση μας θα ήταν χειρότερη».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε απο το ξεκινημα της αναμέτρησης τους Μαχόπ και Ζερκά εξήγησε :

Ολόκληρη την εβδομάδα ο Ζερκά έχασε τρεις προπονήσεις. Ο Μαχόπ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Έτσι προτιμήθηκαν παίκτες με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.
 

Δώνης: «Προσφέραμε πολλά δώρα»

Στα... δώρα που έκαναν οι παίκτες του σε αυτούς του ΠΑΟΚ, στάθηκε μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης.

«Σε τέτοια παιχνίδια αυτό που κυριαρχεί είναι το άγχος και η πίεση. Δυστυχώς είναι μία συνηθισμένη εικόνα για εμάς και ιδίως στα εντός έδρας. Προσφέραμε πολλά δώρα στους αντιπάλους μας και έτσι όπως ήρθε το ματς πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε με τη διακοπή, να πάρουμε κάποιες ανάσες και να δούμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «κυανόλευκων», ο οποίος συνέχισε:

«Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλύτερα και ήταν φανερό ότι εμείς είχαμε τον έλεγχο. Νομίζω ότι από τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ, για ένα τέταρτο περιμέναμε τον ΠΑΟΚ και μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί τρίτο γκολ. Σε εκείνο το σημείο αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου που βρήκαν τα αποθέματα και ψυχικά και σωματικά και πετύχαμε την ισοφάριση».

Όσον αφορά στο ρίσκο που πήρε με τις αλλαγές που έκανε, ο Γιώργος Δώνης επεσήμανε: «Πολλές φορές οι αλλαγές μπορεί να βγουν, μπορεί και όχι. Από τη στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ έπρεπε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ και στο συγκεκριμένο κομμάτι τα καταφέραμε και πετύχαμε το γκολ».

Αγωνιστική... ο θάνατός σου, η ζωή μου!

Ο Ολυμπιακός μαθηματικά πρωταθλητής και η Λάρισα ακολουθεί τον Πανσερραϊκό στη Football League! Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα μιας απίστευτης αγωνιστικής που είχε τα πάντα! Είκοσι επτά γκολ, τρομερές ανατροπές, μεγάλους νικητές και μεγάλους χαμένους!
Η πρώτη αγωνιστική  (από τις 4) που άρχισαν όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα και την ίδια μέρα ήταν αν όχι η πιο ενδιαφέρουσα, σίγουρα από τις πλέον σημαντικές του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός όχι απλά πήρε και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά πέτυχε μια νίκη που πέρασε στην Ιστορία με την 6άρα επί του… φαντάσματος της ΑΕΚ!
Από κει και πέρα όσον αφορά την μάχη των πλέι οφ, αφού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γκέλαραν, οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν ο Άρης και ο Ολυμπιακός Βόλου που στην… μάχη της επαρχίας «υπέταξε» την Καβάλα και έμεινε στο ευρωπαϊκό κόλπο!
Όμως το… θρίλερ ήταν αυτό στην ουρά. Εκεί που μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξαν τα δεδομένα. Η Λάρισα τρεις φορές προηγήθηκε του Εργοτέλη, αλλά ισάριθμες ισοφαρίστηκε από τους Κρητικούς και πλέον ρεαλιστικά πρέπει να κάνει… πλάνα για την Football League έστω κι αν έχει μαθηματικές και μόνο ελπίδες (σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό που και με το… κουμπιουτεράκι υποβιβάστηκε)! Άλμα παραμονής έκανε και ο Ατρόμητος που ισοφάρισε στο φινάλε τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Σφακιανάκη.
Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να… τσιμπήσει κάτι στην Ξάνθη και πλέον είναι κοντά στο να ακολουθήσει τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό! Για… γερά νεύρα και η μάχη στο Καυταντζόγλειο καθώς ως το 94’ ο Πανιώνιος κρατούσε το «τρίποντο» της παραμονής, όμως τότε ισοφάρισε ο Ηρακλής και έτσι το μπέρδεμα συνεχίζεται και για τους Νεοσμυρνιώτες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές!


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ          6-0 (2',61' Τζιμπούρ, 7΄Μέλμπεργκ, 20΄Φουστέρ, 68' Μιραλάς, 72' Χολέμπας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ      2-1 (33' Xριστοδουλόπουλος, 39' Σισέ-45΄Στολτίδης)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΟΚ   2-2 (13',88' Σφακιανάκης-18' Λίνο, 51' Ελ Ζαρ)
ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ         0-1 (86' Μάρτιν)
ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ     3-1 (15' Μπομπαντίγια, 39' Καστίγιο, 42' Νέτο- 3' Πάρκερ)
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    1-1 (94' Μαχόπ-39' Μήτρογλου. Στο 20' ο Μάχο απέκρουσε πέναλτι του Γιάκομπ)
ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ         3-3 (13' Αμπουμπακάρι, 47' Τσιμπάμπα, 80' Κουζέν-23', 92' Βερπακόφσκις, 51' Χίπλιγκερ)
ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ      1-0 (65' Μαρσελίνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27Η)
1. Ολυμπιακός 67
2. Παναθηναϊκός 57
3. ΑΕΚ 43
4. ΠΑΟΚ 41
5. Ολυμπιακός Βόλου 41
6. Καβάλα 38
7. Άρης 36
8. Ξάνθη 35
9. Εργοτέλης 33
10. Ηρακλής 32
11. Πανιώνιος 31
12. Κέρκυρα 30
13. Ατρόμητος 30
14. Αστέρας Τρ. 28
15. Λάρισα 25
16. Πανσερραϊκός 20

Λεμονής : «Χάσαμε χρυσή ευκαιρία»

Ήταν λογικό να υπάρχει μια πικρία στον Τάκη Λεμονη μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις, αλλά όπως τόνισε και ο βαθμός της ισοπαλίας είναι καλός για την μάχη της παραμονής.
«Η νίκη θα μας έδινε ένα πλεονέκτημα για την παραμονή. Η ισοπαλία σε έναν αγώνα εκτός έδρας με τον Ηρακλή, ωστόσο είναι ένα καλό αποτέλεσμα, όμως χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία. Οι τελευταίοι δυο αγώνες  θα μας δώσουν τις δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Η παραμονή έχει ακόμα αρκετό δρόμο»
Συνεχίζοντας ο προπονητής του Πανιώνιου είπε χαρακτηριστικά :.
«Η σημερινή αναμέτρηση δεν έχει σχέση με την Λάρισα. Σήμερα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τον αγώνα με τις ευκαιρίες που είχαμε. Στην αναμέτρηση με την Λάρισα δεν είχαμε καλή παρουσία στο μέρος. Στο Καυταντζόγλειο όμως είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά.  Όταν όμως επαναλαμβάνεται αυτό δεν μπορεί να είναι μόνο σύμπτωση».
Καταλήγοντας ο έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην υπόθεση παραμονή λέγοντας:
«Ήταν χρυσή ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όλες οι ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα και θα μετράει σε κάθε αγώνα , ποια ομάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση».

ΓουστΆΡΗ play off...πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 3-1 επί του ουραγού Πανσερραϊκού

Μπορεί οι άδειες κερκίδες να παρέπεμπαν σε ένα κρύο περιβάλλον, αλλά ο Άρης φρόντισε να… θερμάνει τις κερκίδες και τις καρδιές των φιλάθλων του, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 3-1 επί του ουραγού Πανσερραϊκού, μια νίκη που τον κρατάει σε τροχιά Ευρώπης, παρά τα όσα έγιναν στον Βόλο.

O Άρης ήθελε το γρήγορο γκολ, για να δώσει από νωρίς τέλος στην αγωνία του… Μόνο που αιφνιδιάστηκε και μόλις στο 3' δέχθηκε γκολ. Ο Πάρκερ με πλασέ, μετά από όμορφη κίνηση άδειασε τον Χουάνμα και έκανε το 0-1!
Ο Άρης όμως έδειξε ανακλαστικά. Στο 15’ έγινε εξαιρετική κίνηση από τον Μπομπαντίγια, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντάνι Φερνάντες. Ήταν το 1-1 και το σύνθημα τη αντεπίθεσης…

Στο 27' είχαμε αλλαγή για τον Άρη. Ο Πορτίγια μπήκε στην θέση του Μπομπαντίγια. Μετά από ωραία ενέργεια του Κόκε, ο Καστίγιο πέτυχε το δεύτερο του γκολ με την φανέλα του Άρη και έκανε το 2-1!
Απλά στο 43' με τον Νέτο να σκοράρει από κοντά, ο Άρης έκανε το 3-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Στο 61' είχαμε μια νέα ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Καστίγιο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έμεινε το 3-1. Στο 69΄ ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Μενδρινό, αντί του κουρασμένου Καστίγιο θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην επιθετική γραμμή.

Ο Σακάτα στο 71’ θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου την επικράτηση των κίτρινων, αλλά έστειλε την μπάλα στις… άδειες εξέδρες!
 Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί:
Γεωργαράκος, Φραγκιαδάκης
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης (Σάκης Τσιώλης):
Χουάνμα, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Φατί, Καζναφέρης, Καστίγιο (70' Μενδρινός), Μπομπαντίγια (27' Πορτίγια), Κόκε, Τόχα (61' Σακάτα)
Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ, Παπαζαχαρίας, Ντανίλο, Σακάτα 

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Φερνάντεζ, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Κις (73' Μουσικάκης), Κάστρο (61' Σίντιτς), Πάρκερ, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Σουμπίνιο (66' Παπαδόπουλος), Νταλέ
Στον πάγκο: Ράντμαν, Κέρλα, Μάρκοβιτς, Κόντος

Ηρακλής – Πανιώνιος 1-1

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μήτρογλου στο 38', όμως ο Μαχόπ στο 93' λύτρωσε τον Ηρακλή και τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, σε ένα παιχνίδι που δεν πρόσφερε καλό θέαμα, αλλά είχε συγκινήσεις. Ετσι η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στον ένα βαθμό, με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν κατά πολύ από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τον "γηραιό" να αποφεύγει προς το παρών, τα χειρότερα.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1. Ο Μπαντής ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Αραμπατζής, Χοσέμι, Κυριαζής, Λίμα. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Ντάνι και μπροστά τους οι Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι και Επαλέ. Μόνος στην επίθεση ο Γιάκομπ.
Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με το ίδιο σύστημα. Ο Μάχο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κοντοές. Δύο αμυντικά χαφ, οι Γκαλίτσιος, Ομο και μπροστά τους οι Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Κβιρκβέλια. Μόνος προωθημένος ο Μήτρογλου.
Ο βαρύς από την βροχή αγωνιστικός χώρος, σαφώς και δυσκόλεψε τους παίκτες και των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους όμως να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ετσι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και έφτασαν κοντά στην επιτυχία. Ομως το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάκομπ από τον Μάχο, το σπατάλησε ο ίδιος, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα.
Ο Πανιώνιος μετά από αυτή την φάση, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τελικά όχι μόνο το κατάφερε, αλλά μπόρεσε να γίνει αυτός η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Ο Μήτρογλου και πάλι δράστης και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο για δεύτερη φορά φέτος, καθώς είχε σημειώσει και το γκολ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο.
Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος είχε πρώτος ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα και πάλι με τον Μήτρογλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους. Τελικά, η τελευταία του αλλαγή, ο Μαχόπ, ήταν και αυτός που τον δικαίωσε, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Αραμπατζής (55' Ζερκά), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός (83' Μάχοπ), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι (68' Μάρα), Επαλέ, Γιάκομπ
Στον πάγκο: Βιτκόφσκι, Μάρα, Κανακούδης, Ζέρκα, Μαχόπ, Καϊτά, Σοτ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον (22' Σάμαρης-89' Σβέρκος), Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κοντοές, Γκαλίτσιος, Ομο, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν (74' Ριέρα), Κβιρκβέλια, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Πρελ, Λάτκα, Ριέρα, Κολοβός, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σβέρκος.

Το αλογάκι λέει αντίο...

Είναι πλέον αναπόφευκτο. Η Λάρισα θα αγωνίζεται εκτός απίθανου απροόπτου από τη νέα σεζόν στην Football League καθώς στο τέλος είδε τον Εργοτέλη να παίρνει την ισοπαλία 3-3 με τον Βερπακόφσκις. Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες των Θεσσαλών που αυτοκτόνησαν.
Προδωμένη από τα λάθη της άμυνας της σε όλο το πρωτάθλημα η ΑΕΛ και δυστυχώς για αυτήν, δεν θα μπορούσε να αλλάξει το σκηνικό και στον αγώνα δίχως αύριο απέναντι στον Εργοτέλη. Η θεσσαλική άμυνα έμπαζε από παντού και οι Κρητικοί το εκμεταλλεύτηκαν σε τρεις περιπτώσεις, με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις να είναι δώρο του Κατσιαρού...

Κι όμως... Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Λάρισα η οποία μετά από 13 λεπτά κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ παρότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Αμπουμπακάρι ο οποίος έκανε το σουτ και μετά από κόντρες την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Οι Κρητικοί αντέδρασαν γρήγορα, προειδοποίησαν με μεγάλη ευκαιρία του Βερπακόφσκις στο 22' όταν και ο Λετονός έστειλε απο πολύ καλή θέση την μπάλα άουτ και ένα λεπτό αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση! Ο Ρομάνο έκανε την σέντρα, ο Βερπακόφσκις έπιασε την κεφαλιά και ο Εργοτέλης έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Η Λάρισα πήρε τον έλεγχο, όμως εκτός από μία κεφαλιά του Κουζέν που έφυγε άουτ, δεν έφτιαξε την μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα σκληρά φάουλ έβγαλαν από τον ρυθμό τους και τις δύο ομάδες, τα νεύρα κυριάρχησαν και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

Ο Κωστένογλου έβαλε τους Τσιμπάμπα και Κόζακ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ο πρώτος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν και πέρασε με ωραίο τρόπο τον Τζούνιο και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1! Η Λάρισα, όμως, κατάφερε να βάλει ξανά τον Εργοτέλη στο παιχνίδι τρία λεπτά αργότερα. Κακή αντίδραση της άμυνας στην σέντρα του Ρομάνο, κεφαλιά του Χίμπλινγκερ και 2-2!

Οι Θεσσαλοί ήταν αναγκασμένοι να βγουν και πάλι μπροστά, δεν έφτιαξαν κάποια μεγάλη φάση, όμως μία ευκαιρία ήταν αρκετή! Η εκπληκτική κεφαλιά του Κουζέν στο 79' έκανε το 3-2 και έδωσε στην Λάρισα για τρίτη φορά το προβάδισμα. Αυτή τη φορά έπρεπε πάση θυσία να το κρατήσει και όλα έδειχναν πως θα το κατάφερνε, αλλά στο 92' το «AEL FC Arena» πάγωσε όταν ο Κατσιαρός έχασε τον Βερπακόφσκις και ο Λετονός από κοντά έγραψε το 3-3, φέρνοντας πολύ κοντά στην σωτηρία τον Εργοτέλη και στέλνοντας στην δεύτερη κατηγορία την Λάρισα...

Έχασε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, 2-2 με Ατρόμητο

Και οι δύο ήθελαν πολύ τη νίκη, καμία όμως δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο». Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2 στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τους μεν Περιστεριώτες να εξακολουθούν να «φλερτάρουν» με την… Football League και τους δε Θεσσαλονικείς να μην έχουν σιγουρέψει τη συμμετοχή στα play-off.

Ο Σφακιανάκης έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε την ανατροπή χάρη σε γκολ των Λίνο και Ελ Ζαρ. Ο Σφακιανάκης σκόραρε και πάλι στο φινάλε και έφερε το ματς στα ίσα. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα. ο «σοκ» από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ήταν εμφανές. Ακόμη κι αν η μισή και βάλε ενδεκάδα ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό δεν βοήθησε μιας και δεν είχε συνοχή. Από την άλλη υπήρχε ένας Ατρόμητος με την ψυχολογία υπέρ του, αλλά καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια του Κυπέλλου.

Οι Περιστεριώτες πάντως μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό. Με ωραία ενέργεια, ο Μπρίτο τράβηξε πάνω του την άμυνα του ΠΑΟΚ, την κατάλληλη στιγμή μοίρασε αριστερά στον αμαρκάριστο Σφακιανάκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Χαλκιά. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα. Ο Θάνος έδωσε πέναλτι σε επαφή του Ολιβέιρα με τον Σαλπιγγίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 18’. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Ιτάνζ να πέφτει στη σωστή γωνία, αλλά ο Λίνο τον έβγαλε από την δύσκολη θέση σκοράροντας από κοντά. Την ώρα που ο Βραζιλιάνος και οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν, οι γηπεδούχοι φώναζαν ότι μπήκε πριν την εκτέλεση στην περιοχή.

Ένα πεντάλεπτο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ελ Ζαρ έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε φοβερή κούρσα χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς μέχρι την περιοχή και με ένα ιδανικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Όμως αντί να «καθαρίσει» το ματς (είχε δοκάρι σε ένα μονοκόμματο σουτ του Αρίας στο 65’) και αφού είδε την τύχη να του κλείνει το… μάτι (σε φάουλ του Σαγκανόφσκι που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι), δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός στο φινάλε, καθώς «πλήρωσε» μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα με τον Σφακιανάκη να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά στο 88’ και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Τρύφων, Μπιτσίδης
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):
 Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ολιβέιρα, Μελισσάς (54' Δάρλας), Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο (70' Σαγκανόφσκι), Μπρίτο (87' Σαμπού), Καμαρά, Αναστασάκος
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Καραλής, Φαβάλι, Καραγκούνης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Αρίας, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς (90'+2' Σαβίνι), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (78' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης)
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Βιτόλο

Πενηντάρης… παραμονής!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 την Κέρκυρα, όμως το 50ο «πράσινο» γκολ του Σισέ και ο πανηγυρισμός με την φανέλα της θύρας 13 είναι το «καλό σημάδι» όσο αφορά το μέλλον του! Γκολ... ποίημα από Χριστοδουλόπουλο.

4-4-2 ξανά και επιστροφή «Μπουμ»


Το τεστ κόντρα στον Ηρακλή για το 4-4-2 ήταν πετυχημένο χάρη στην συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το διατήρησε και στο αποψινό ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά από περίπου ένα μήνα.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο «Μπουμ» με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στον άξονα, με Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Κατσουράνη δεξιά και προς τα μέσα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ με τον «Πετρό».

«Ποίημα», 50άρα Σισέ και μήνυμα!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να «στρώσει» ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, μιας και οι παίκτες του Φερέιρα αναλώνονταν σε «γιόμες» προς το κεφάλι του Πετρόπουλου αλλά και εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή. Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο ήταν εκτός παιχνιδιού και μοιραία το «τριφύλλι» παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε μέχρι εκείνο το σημείο να «φτιάξει» κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία της Κέρκυρας.

Το παγωμένο ΟΑΚΑ, όμως, ήρθε στα... ίσια του και ζεστάθηκε για τα καλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο! Στο 34' ο Χριστοδουλόπουλος έξω από την περιοχή και αριστερά,  έβαλε «τεμπεσίρι» στο δεξί, έστειλε την μπάλα εκεί που πολύ απλά δεν πιάνεται και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους». Καταπληκτικό γκολ σε σκέψη και φυσικά σε εκτέλεση από τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Το... κερασάκι ήρθε πέντε λεπτά αργότερα(39'). Από προσπάθεια του Λάζου, ο Σισέ ξεκίνησε την κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε και με ένα «ξερό» διαμόρφωσε το 2-0. Ιστορικό γκολ για τον Γάλλο, ο οποίος έφτασε τα 50 με την πράσινη φανέλα και το πανηγύρισε αναλόγως. Με μπλουζάκι «ΘΥΡΑ 13» που πέταξε στο πέταλο αλλά και με ακόμη ένα που έγραφε τον αριθμό των τερμάτων που έχει σημειώσει. Το δέσιμο του με τον κόσμο είναι απίστευτο και ο τρόπος που γιόρτασε την πενηντάρα είναι μήνυμα παραμονής!

Πάντως, στο πάρτι που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ πρόλαβε να βάλει... ερωτηματικά ο Στολτίδης στο φινάλε του ημιχρόνου, καθώς μετά την... γκάφα του Βύντρα μείωσε σε 2-1.

Δεν... πλήρωσε την αγγαρεία


Λες και το σκορ δεν ήταν 2-1 αλλά 3 ή 4-1 και το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν αγγαρεία και με εξαίρεση τον Καραγκούνη και τον κεφάτο Λέτο κανείς άλλος δεν είχε διάθεση για το παραμικρό πέρα από τα κυρίως απαραίτητα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει η Κέρκυρα και μάλιστα να χάσει απίστευτη ευκαιρία με τον Ιωάννου στο φινάλε. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, οι «πράσινοι» αν και έπαιξαν με την... φωτιά δεν κάηκαν και ακόμη ένα «τρίποντο» μπήκε στο σακούλι του Παναθηναϊκού.

MAN OF THE MATCH: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκός είχε όρεξη για πολλά... γούστα απόψε στο ΟΑΚΑ και ήταν  εκείνος που με γκολ-ποίημα άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Από τα δικά του πόδια ξεκινά και η αντεπίθεση που ολοκληρώνει ιδανικά ο Σισέ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30. 50! Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει πάρει το «όπλο» του και από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να πυροβολεί τις αντίπαλες άμυνες. Το σημερινό τέρμα κόντρα στους «Φαίακες», λοιπόν, το γιόρτασε όπως έπρεπε. Όπως εκείνος αισθανόταν. Με οπαδικό μπλουζάκι που το έκανε... δώρο στην κερκίδα. Είχε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:  Η αντιμετώπιση του δευτέρου ημιχρόνου από τον Παναθηναϊκό. Ο Φερέιρα έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να φρεσκάρει την ομάδα του αλλά στο μυαλό των περισσότερων  το ματς είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος. Επικίνδυνο σκεπτικό, που παραλίγο να το πληρώσει το «τριφύλλι» με την ισοφάριση.

Η ΓΚΑΦΑ: Είχε καιρό ο Λουκάς Βύντρα να κάνει τόσο αρνητικό παιχνίδι τόσο σαν δεξί μπακ όσο και σαν στόπερ. Αρκετές λάθος εκτιμήσεις, με αποκορύφωμα την φάση που ο Στολτίδης μειώνει σε 2-1. Άθελα του, με την λάθος απομάκρυνση, την... έστρωσε στον έμπειρο μέσο που έβαλε
την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κάποιες αποφάσεις του Χαραλαμπίδη εκνεύρισαν την κερκίδα. Χαρίστηκε 2-3 φορές σε παίκτες της Λάρισας για κίτρινη κάρτα ενώ ο επόπτης Γκάγκας «κόβει» στο δεύτερο ημίχρονο με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Κατσουράνη πριν βγει «φάτσα» με το γκολ.

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 με εξαιρετικό τέρμα του Μαρσελίνιο του Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τους 35 βαθμούς και πλέον «ξεμπλέκει» από τα σενάρια υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, που πλήρωσαν την δυστοκία τους στο πρώτο μέρος, παραμένουν στους 29 βαθμούς και συνεχίζουν να είναι ένα από τα φαβορί για να συνεχίσουν στην Football League την επόμενη σεζόν. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Φλίσκα. Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο Ξάνθη και Αστέρας είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο να καλύψουν την άμυνά τους παρά να επιτεθούν και να φτάσουν σε ένα γκολ. Οι Αρκάδες ήταν πιο κινητικοί και με κινητήριο μοχλό τον Ροτζέριο δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Γκσμπούρνινγκ.

Ο Παπάζογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς αρχικά στο 28’ ο Ροτζέριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα σε ωραία επέμβαση. Επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά γύρισε την μπάλα, ο Ουντότζι άφησε και ο Παπάζογλου με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον Γκσμπούρνινγκ σε τρομερή επέμβαση.

Τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 44’ όταν ο Μπόατενγκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και «ζέστανε» τον Αναστασόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και έκανε πιο έντονη την πίεσή της στα καρέ του Αναστασόπουλου. Την πιο κορυφαία στιγμή της την έκανε στο 60’ όταν ο Πόι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 65’ όταν ο Κατόνγκο έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μαρσελίνιο με ωραίο τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσμπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (71' Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59' Βασιλακάκης)

Στον πάγκο οι: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Αντεφέμι, Κιντάνα, Μπούγκα

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (69' Φρανκού), Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Κερ (83' Φορτούνης), Ρούμπιλ, Ροτζέριο, Ουντότζι (75' Αρσενίεβιτς), Παπάζογλου

Χάθηκε το μέτρημα σε γκολ και κούπες!!!

Πιο ονειρικό τρόπο δεν φανταζόταν κανένας Ολυμπιακός. Πρωτάθλημα με ισοπέδωση της ΑΕΚ, πολύ μεγάλη μπάλα, 6-0 και... 38 κούπες στο μεγαλύτερο ερυθρόλευκο πάρτι και τη μεγαλύτερη κιτρινόμαυρη ταπείνωση!
Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο κίνητρο από την αποδεκατισμένη ΑΕΚ και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με δύο στημένες φάσεις το σκορ ήταν 2-0 μόλις στο 7ο λεπτό από τα γκολ των Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ και η γιορτή είχε ξεκινήσει στο Καραϊσκάκη, με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεζε από ψηλά δυσκολεύοντας απίστευτα την Ένωση στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να τη κυκλοφορήσει σωστά, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι  να βγαίνουν συνεχώς μπροστά και να απειλούν με τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε, τελικά, στο 20' από τον Φουστέρ μετά το λάθος του Σάχα και με το σκορ στο 3-0 ήδη, στον Πειραιά ζητούσαν... κι άλλα!

Για την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά δύσκολο το να αναδιοργανωθεί μέσα σε όλα αυτά που γίνονταν, αλλά τουλάχιστον κατάφερε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Η Ένωση πέτυχε ένα γκολ, με κεφαλιά του Καφέ, το οποίο ακυρώθηκε χωρίς κάποιο προφανή λόγο, ενώ οι Μιραλάς και Ιμπαγάσα ήταν από τα πρώτα λεπτά περισσότερο εκνευρισμένοι από όσο θα έπρεπε, με συνέπεια να φλερτάρουν με την αποβολή.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Γκερέιρο με τον Λυμπερόπουλο ενώ λίγα λεπτά μετά έγινε και η πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού, με τον Ουρτάδο αντί του Ιμπαγάσα. Το μόνο ενδιαφέρον στο ματς, πλέον, ήταν αν η ΑΕΚ θα αντιδρούσε ώστε να σώσει κάπως την κατάσταση ή αν οι ερυθρόλευκοι θα συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό. Τελικά έγινε το δεύτερο, με τον Τζιμπούρ να δίνει τον ρυθμό! Ο Αλγερινός πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 61' με σουτ του Τζιμπούρ εντός περιοχής για το 4-0, η Ένωση ήταν απούσα από το γήπεδο και μετά η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά! Στο 68' ο Τζιμπούρ με ατομική προσπάθεια έκανε το 5-0, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μίτσελ με τον Μπερνς και αμέσως μετά ήρθε και το 6-0 με σουτ του Χολέμπας!

Ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Τζιμπούρ με τον Ρόμενταλ, τον Μιραλάς με τον Πάντελιτς, στις εξέδρες είχε στηθεί ένα πάρτι άνευ προηγουμένου και το ζητούμενο, πλέον, ήταν να θα προέκυπτε ακόμη μεγαλύτερο σκορ! Ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Εντερ αντί του Σκόκο, προκοπή φυσικά δεν μπορούσε να δει από κανέναν η ΑΕΚ και τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να παραληρούν και τον Χιμένεθ με τους παίκτες του να περιμένουν πώς και πώς το τελευταίο σφύριγμα...

Man of the match: Πέτυχε το 1-0, έφτιαξε το 3-0, έκανε το 4-0, βοήθησε για το 5-0. Ο λόγος για τον Τζιμπούρ, που έφυγε από την ΑΕΚ ως ο παίκτης που χαλούσε το κλίμα στα αποδυτήρια και τώρα που βρήκε απέναντι του την Ένωση, την ανάγκασε στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της!

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ΑΕΚ... Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Καραϊσκάκη.

Στο ύψος του: Ο Παπαδόπουλος δεν έχασε ούτε μία μονομαχία στα μετόπισθεν. Δεν είχε, βέβαια, πολλή δουλειά αλλά πάντα έβγαινε πρώτος στην μπάλα και καθάριζε όλες τις επιθέσεις της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Η συνολική εμφάνιση της Ένωσης είναι μια απίστευτη γκέλα.

Το στραγάλι: Το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ δε θα έπρεπε να ακυρωθεί, θα μπορούσε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Ιμπαγάσα στο πρώτο ημίχρονο ή να τιμωρηθεί ο Μιραλάς για την αγκωνιά στον Σκόκο στο 8ο λεπτό αλλά έτσι όπως πήγε το ματς, δεν ενδιαφέρει κανέναν η διαιτησία.

Ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού Βόλου!

Κάτω από το βάρος της ευρωπαϊκής εξόδου Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν να… κοιτάζονται, ως το 85’ που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Μάρτιν και πήραν την νίκη με 0-1, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την «βόλτα» στην Ευρώπη. Μετά από σέντρα του  Ουμπιντες με το εξωτερικό ο Μαρτίν από  κοντά απλά έστειλε  τη μπάλα στα δίχτυα! Απέλπιδα προσπάθεια για την Καβάλα αλλά στην κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 92' η μπάλα πέρασε  άουτ.

Στις καλές στιγμές στο πρώτο μέρος είναι στο 36’ όταν ο Μάρτιν είχε την πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς εστειλε με κεφαλιά την μπαλα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι σε σέντρα του Μπρέσκα. Απάντησε για την Καβάλα ο Ντίε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο μετά από κόρνερ στο 45’.

Στο β’ μέρος στο 62’ καλό σουτ του Ντολεζάι πέρασε εκατοστά άουτ και στο 5’ ο Ντουγκλάο πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ακόστα μετά από σέντρα του Μπρέσκα. Μετά αδράνησαν και οι δυο ομάδες ως το 85’ που διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ.  

Καβάλα (Γ.Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς, Ντικρόκ, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (88' Πιεϊρίνια), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ρίος, Αμπντούν, Ογμπέτσε, Νικουλάε

Ολυμπιακός Βόλου (Μ.Κατσαβάκης) : Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Σελεζί, Τόμας, Ντολεζάι, (73’ Αλβαρες), Μπρέσκα, Μητρόπουλος, Ούμπιντες, Ακόστα (56’ Νέμεθ), Εδουάρδο

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Σελεσί, Ξαβιέ, Ούμπιντες, Χργκόβιτς

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταύρος Τριτσώνης από το Σύνδεσμο Αθηνών, με βοηθούς τους Δημήτρη Γούκο (Ηπείρου) και Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας).

Κι η Εφές για Γιαννάκη!!

Η παραίτηση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν πρόλαβε να συμπληρώνει 24ωρο και τα πρώτα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών έκαναν την εμφάνισή τους. Ανάμεσά τους κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
Ο Έλληνας προπονητής είναι ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι και το όνομά του φαντάζει λογικό να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε διάφορα σενάρια. Χθες το απόγευμα ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς παραιτήθηκε από τον πάγκο της Εφές Πίλσεν κι ο τούρκικος Τύπος δεν άργησε να γράψει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως έναν από τους πιθανούς διαδόχους του.

Η Εφές πήρε θέση δίπλα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού πριν από λίγες το όνομά του «έπαιξε» και για εκείνη ως αντικαταστάτης του Έτορε Μεσίνα, που έφυγε κι άφησε στο «πόδι» τον Εμανουέλε Μολίν.

Ένας Μάγκατ δεν φέρνει την άνοιξη!!

Εφιαλτικό φινάλε είχε για τον Φέλιξ Μάγκατ η επιστροφή του στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μία νίκη παραμονής στην έδρα της Στουτγκάρδης, χάρη στο γκολ του Γκραφίτε από το 40’, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νίντερμαϊερ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Έτσι με την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής οι πρωταθλητές του 2009 παραμένουν στη 17η θέση με 27 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη 15η Στουτγκάρδη.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/3

Γκλάντμπαχ-Καϊζερσλάουτερν 0-1
(61’ πεν. Μπαϊγί)

Σάββατο 19/3 (16:30)

Αμβούργο-Κολωνία 6-2
(12’, 38’, 43’ Πέτριτς, 32’ Μπεν Χατίρα, 52’ Κάτσαρ, 58’ πεν. Ζε Ρομπέρτο-50’ Γιαγιάλο, 62’ Ποντόλσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ζανκτ Πάουλι 2-1
(34’ πεν., 77’ Γκέκας-42’ Τακί)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(17’ Σισέ-9’ Γκόμεζ, 88’ Ριμπερί)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 2-0
(38’ Για Κόναν, 53’ Αμπντελαουέ)

Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης 1-3
(30’ Γκουντογκάν-27’ πεν., 89’ πεν. Βάγκνερ, 50’ Πισάρο)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 1-1
(8’ Χούμελς-89’ Σούμποτιτς)

Κυριακή 13/3

Λεβερκούζεν-Σάλκε 2-0
(19’ Ντερντιγιόκ, 27’ αυτ. Μέτσελντερ)

Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 1-1
(94’ Νίντερμαϊερ-40’ Γκραφίτε)

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή 1/4

Ζανκτ Πάουλι-Σάλκε 21:30

Σάββατο 2/4 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ
Ντόρτμουντ-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Καϊζερσλάουτερν-Λεβερκούζεν
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 19:30

Κυριακή 3/4

Κολωνία-Νυρεμβέργη 16:30
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Πάει το Τσάμπιονς Λιγκ, πάει!!

Μάλλον με το Europa League θα αρκεστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Εσπανιόλ. Οι «κυανόλευκοι» της Καταλανίας έχασαν με 2-0 από την, εκ των ουραγών, Μάλαγα στο «Ροσαλέδα», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Primera Division και έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση και τη Βιγιαρεάλ, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, οπότε όλοι στους δυο φορές φιναλίστ του UEFA και του Europa league θα περιμένουν «γκέλα» του «κίτρινου υποβρύχιου» στο «Σαν Μαμές» για να παραμείνουν «ζωντανοί». Αντίθετα, οι Ανδαλουσιάνοι βρέθηκαν οριακά στην προτελευταία θέση και έκαναν σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Εξασφάλισε την παραμονή της η Οσασούνα, που σάρωσε με 4-0 την Ερκουλες εκτός έδρας και την άφησε στην τελευταία θέση και στην αγωνία για την παραμονή στην κατηγορία. Κοντά στην παραμονή βρίσκεται και η Σανταντέρ, που νίκησε δύσκολα με 2-1 τη Σοσιεδάδ στο «Σαρντινέρο» και βρέθηκε τέσσερις βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. «Πάγωσε» το «Ριαθόρ» η Λεβάντε, που νίκησε με 1-0 στο 92’ τη Λα Κορούνια, την προσπέρασε με δυο βαθμούς και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή, αφήνοντας σε αγωνία τους πρωταθλητές Ισπανίας του 2000. Μεγάλη νίκη για τη Χιχόν, που επικράτησε με 1-0 της Αλμερία στην έδρα της και την άφησε στην τελευταία θέση.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 19/3

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0
(67' Ντε Γκουζμάν)

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-1
(17' Άλβες, 50' Κρκιτς- 88' Μανού)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(11' Μπενζεμά, 32' Εζίλ-86' Αγκουέρο)

Κυριακή, 20/3

Λα Κορούνια-Λεβάντε 0-1
(90΄+ Σουάρεθ)

Ερκουλες-Οσασούνα 0-4
(10΄ Καμούνιας, 35΄ Νέλσον, 59΄ Βάντσο, 66΄ Σόλα)

Μάλαγα-Εσπανιόλ 2-0
(8΄, 26΄ Ροντόν)

Σανταντέρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(42΄ Μπακιτρζίογλου, 77΄ Σάντος - 72΄ Γκρίζμαν)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αλμερία 1-0
(13΄ Μιγκέλ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 20:00

Βαλένθια-Σεβίλλη 22:00


Η επόμενη αγωνιστική (30η):

Κυριακή, 03/04

Σεβίλλη – Σαραγόσα
Χετάφε - Βαλένθια
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα
Αλμερία – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Χιχόν
Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης
Σοσιεδάδ – Έρκουλες
Εσπανιόλ – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Λεβάντε – Μάλαγα
Λα Κορούνια - Μαγιόρκα

Οικονομική βοήθεια Μαρινάκη στους πληγέντες της Ιαπωνίας!!

Το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ στους πληγέντες της Ιαπωνίας από τον «φονικό» σεισμό και το τσουνάμι ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης των «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο πρόεδρος των Πειραιωτών που βρισκόταν μαζί με τον Ιάπωνα πρέσβη, Χιρόσι Τόντα, έκανε γνωστό ότι θα προσφέρει την συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

Τρίτη η Τσέλσι και ελπίζει για τίτλο!!

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 στο «Σταμφοντ Μπριτζ» στο ματς που έκλεισε την αυλαία των αγώνων της Αγγλίας. 
 
Μπορεί τον Ιανουάριο να αποκτήθηκε ο Τόρες για να σκοράρει στην επίθεση της Τσέλσι, ωστόσο ο Νταβίντ Λουίζ είναι αυτός που σκοράρει και «χαρίζει» βαθμούς στην νέα του ομάδα.

Σε ένα ντέρμπι χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, ο Νταβίντ Λουίζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά με τη φανέλα των Λονδρέζων. Στο 80΄ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και βρήκε μόνο του τον Πορτογάλο στόπερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Ραμίρες στο 91΄και σφράγισε το «τρίποντο» για τους Λονδρέζους. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Κάρο Αντσελότι μείωσε τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.   

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής :

Σάββατο 19/3/2011

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ  0-0

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-1
(38΄Τζάρβις)

Μπλάκμπερν-Μπλάκπουλ  2-2
(49΄Σαμπά, 90΄Χόιλετ / 24΄πεν, 29΄ Άνταμ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον  1-0
(88΄Μπερμπάτοφ)

Στόουκ Σίτι-Νιούκαστλ  4-0
(28΄Γουόλτερς, 47΄Πέναντ, 49΄Χιγκινμπόθαμ, 92΄Φάουλερ)

Γουέστ Μπρόμγουιτς-Άρσεναλ  2-2
(4΄Ρέιντ, 57΄Οντεμβίκι / 71΄Αρσάβιν, 78΄Φαν Πέρσι)

Γουίγκαν-Μπέρμιγχαμ  2-1
(25΄Κλέβερλι, 92΄Φιγκερόα / 6΄Ρίντζγουελ)

Έβερτον-Φούλαμ  2-1
(37΄Κόλεμαν, 49΄Σαχά / 62΄Ντέμπσεϊ)


Κυριακή 20/3/2011

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ 0-2
(34΄Κούιτ πεν, 77΄Σουάρες)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι  2-0
(79΄Λουίζ,91΄Ραμίρες)

Ψάχνει «ριμέικ» ο Λούσιο!!

Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να σηκώσει στον… ουρανό του «Γουέμπλεϊ» ο αμυντικός της Ίντερ, Λούσιο.

Ένα «ριμέικ» της περυσινής επιτυχημένης χρονιάς των «νερατζούρι» ψάχνει και φέτος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των Μιλανέζων, ο οποίος εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του είναι ικανή να επαναλάβει τον ίδιο θρίαμβο.

«Κάθε ομάδα που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης έχει πιθανότητα να κερδίσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα δυσκολευτούν», δήλωσε ο Λούσιο και πρόσθεσε: «τα πήγαμε εξαιρετικά κόντρα στη Μπάγερν και τώρα έχουμε μπροστά μας την Σάλκε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επαναλάβουμε το ίδιο κατόρθωμα με αυτό της προηγούμενης χρονιάς».

«Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Ο τελικός είναι ο στόχος μας, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ίντερ.

Eredivisie: «Καθάρισαν» εύκολα Αϊντχόφεν, Τβέντε!!

Με συνοπτικές διαδικασίες η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, Αϊντχόφεν, και η δεύτερη της βαθμολογίας, Τβέντε, επικράτησαν των αντιπάλων τους για την 28η αγωνιστική της Eredivisie.

Στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν, η ομώνυμη ομάδα επικράτησε 1-0 της Ουτρέχτης και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ σε απόσταση… βολής παρέμεινε η Τβέντε, η οποία νίκησε με 2-0 την Εξέλσιορ.


Στις νίκες επέστρεψε η Ρόντα, η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Φέγενορντ και συνεχίζει να προσβλέπει στην 4η θέση, η οποία εξασφαλίζει την συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.


Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 18/3

Άλκμααρ-Φίτεσε 3-1
(63' Βέρνμπλουμ, 80' Πόουλσεν, 84' Μάρτενς-44' Φαν Γκίνκελ)

Σάββατο 19/3

Μπρέντα-Γκρόνιγκεν 0-1
(72' Γκράνκβιστ)

Φένλο-Βίλεμ 0-0

Χέρακλες-Χέρενφεν 4-2
(20' Έβερτον, 44' Αρμεντέρος, 57' Φαν ντερ Λίντεν, 59' Ντούγκλας-35' Βαϊρίνεν, 67' Χάγκλουντ)

Ναϊμέγκεν-Ντε Γκράαφσαπ 1-0
(2' Τζορτζ)

Κυριακή, 20/3

Ντεν Χάαγκ-Άγιαξ 3-2
(Κούμπικ 31’, Ίμερς 76’, Ντέρικ 87’ – Βερτόνγκεν 70’, Έρικσεν 85’)

Αϊντχόφεν-Ουτρέχτη 1-0
(54’ Μπακάλ)

Εξέλσιορ-Τβέντε 0-2
(37’, 68’ πεν. Γιάνσεν)

Ρόντα-Φέγενορντ 3-0
(7’ Χαντουίρ, 43’ Γιούνκερ, 90’ Μπίσεβαρ αυτ.)

Γιαννακόπουλος: «Να δούμε αν κάποιοι θα κάνουν κοπάνα»

Δηλώσεις αναφορικά με κάποια θέματα που «καίνε» τον Παναθηναϊκό παραχώρησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατά την είσοδο του στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

-Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» αρχικά ρωτήθηκε για το Δ.Σ.:

«Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο γιατί δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει. Αλλά αυτό που επιθυμώ και θέλω είναι κάθε Παναθηναϊκός να βάλει ψηλά το συμφέρον της ομάδας. Πάνω από το ατομικό. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στην ομάδα».

-Υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει πως η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη…

«Πάντα η οικογένεια Γιαννακόπουλου βάζει βαθειά το χέρι στην  τσέπη. Να δείξουν και οι άλλοι “παναθηναϊκάρες” αν θα βοηθήσουν ή θα την κάνουν κοπάνα».

-Για την ανανέωση Βύντρα:

«Συγχαρητήρια, είναι ένα πολύ καλό παιδί και φιλότιμος αθλητής. Είναι επιτυχία της διοίκησης και του Παναθηναϊκού που τον κράτησε».


-Τέλος, ρωτήθηκε και για τις κασέτες:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο γιατί είναι κάτι που δεν ξέρω καλά και δεν γνωρίζω το παρασκήνιο. Θα πρέπει όμως να πω πως είναι ανέντιμο για κάθε ομάδα να πηγαίνει μπροστά με τρόπους  που δεν πρέπει».

Έτοιμος ο ΠΑΣ για Ιωνικό!!

Με μια πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Στεφάν Ντεμόλ συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές, ενώ εκτός έμεινε ο Πολ Κειτά ο οποίος είναι τιμωρημένος. Αναλυτικά οι παίκτες που θα ταξιδέψουν για την Αθήνα σήμερα το μεσημέρι: Κηπουρός, Σικαλιάς, Κώτσιος, Πάντος, Ντάσιος, Στάθης, Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Ανδράλας, Κυριάκος, Σκούφαλης, Τζημόπουλος, Βαγγελής, Βάντερσον, Ντε Βινσέντι, Τζάνης, Μπακαγιόκο, Φουρτάδο και Σιαλμάς.

Σκέφτεται να φύγει ο Μενέζ!!

Το ενδεχόμενο να φύγει από τη Ρόμα εξετάζει ο Ζερεμί Μενέζ, καθώς εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον λίγο χρόνο συμμετοχής που παίρνει στο Ολίμπικο υπό τις οδηγίες του Βιντσέντζο Μοντέλα.

Ο γάλλος επιθετικός ξεκαθάρισε στη διοίκηση του συλλόγου ότι σε περίπτωση που δεν του εξασφαλιστεί θέση βασικού, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να φύγω και γι` αυτό ευθύνονται οι επιλογές συγκεκριμένων ανθρώπων», εξήγησε ο Μενέζ στη «L` Equipe».

Ο γάλλος μετακόμισε στη Ρώμη το 2008 αφήνοντας τη Μονακό και έχει αγωνιστεί 103 φορές με τη φανέλα των «τζιαλορόσι».

SC Final: Η κούπα στους Ρέιντζερς!!

Το κύπελλο Σκωτίας κατέκτησαν οι Ρέιντζερς, αφού επικράτησαν 2-1 στην παράταση της Σέλτικ στο μεγάλο τελικό (1-1) στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Βσικός και πάλι ο Σαμαράς, ο Γιέλαβιτς το γκολ της νίκης.

Οι δύο ομάδες  της Γλασκόβης χρειάστηκαν να αναμετρηθούν ακόμα μία φορά στη φετινή σεζόν. Στο 24΄ο Στιβεν Ντέιβις έδωσε προβάδισμα στους «προτεστάντες» με σουτ. Η απάντηση των Κελτών ήταν άμεση, καθώς έξι λεπτά μετά το 1-0, ο Τζόε Λέντλι ισοφάρισε το σκορ του τελικού.

Στο δεύτερο 45λεπτο, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν αλλά καμιά ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι Ρέιντζερς ήταν πιο τυχεροί και πήραν τη νίκη και το τρόπαιο. «Χρυσός» σκόρερ, ο Γέλαβιτς στο 98΄ που όπως όλα δείχνουν αντικαθιστά επάξια τον Κένι Μίλερ.

Παρέμβαση Τσακίρη για επενδυτή!!

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας στον Πανιώνιο έκανε τη δική του παρέμβαση για το θέμα της εύρεσης νέου επενδυτή και όχι μόνο.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του Πανιωνίου και κάτοχος του 22% των μετοχών του, έθεσε προς συζήτηση τέσσερα θέματα για τη Γ.Σ. της Δευτέρας, ζητώντας να μην αλλάξει το υπάρχον Δ.Σ. αλλά και να βρεθεί με πρωτοβουλίες της ομάδας αλλά και του ιδίου νέος επενδυτής. Αναλυτικά, με την επιστολή του ο Κ. Τσακίρης καταθέτει προς συζήτηση στη Γ.Σ. τα εξής:

1. Δέσμευση της ΠΑΕ να μην αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

2. Δέσμευση, τόσο της πλευράς του Κωνσταντίνου Τσακίρη, όσο και του Ερασιτέχνη, για ανεύρεση νέου επενδυτή.

3. Να τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την εύρεση επενδύτη.

4. Δέσμευση, μετά το τέλος των επαφών, σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ. για να εγκριθεί η αγορά και σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής, νέα έκτακτη Γ.Σ.

MVP ο Μπάγκαριτς!

Ακόμη μια επιβλητική εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό του Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη του Αμαρουσίου επί του Ηρακλή και δικαίως αναδείχθηκε MVP της 21ης αγωνιστικής της Α1.
Ο Κροάτης σέντερ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 19 (!!!) ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ έπειτα από 30 λεπτά αγώνα.
Έτσι, συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και κέρδισε εύκολα τον τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά... (video)

Ο Αρης προσπαθούσε χρόνια. Μια τον μπλόκαρε η Μακάμπι (1983), μία η Λιμόζ (1985) και μετά η Τρεϊσερ (το 1986 με την τραγική ανατροπή του +31 στο Μιλάνο). Αυτή τη φορά ο "θεός του πολέμου" δεν θα έχανε την ευκαιρία. Εβγαλε έξω την ελβετική Πιγί και μπήκε στον όμιλο του Πρωταθλητριών. Ηταν η αρχή των θριάμβων.
Ξεκίνημα με την Ορτέζ και μετά η βόμβα στο "Παλάου Μπλάουγκράνα" επί της Μπάρτσα. Πήραν σειρά  Μακάμπι, Τρεϊσερ, Σατούρν Κολονίας και Νασούα Ντεν Μπος. Tρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε η "Αρειανάρα" αν κέρδιζε την Παρτίζαν στο "Αλεξάνδρειο" περνούσε στο φαϊναλ φορ της Γάνδης. Η παρέα των Πάσπαλιε, Τζόρτζεβιτς, Γκρμποβιτς, Ομπράντοβιτς δεν ήταν δυνατό να σταματήσει το "κίτρινο" τρένο.

Το 96-87 έρχεται φυσιολογικά και ο Αρης προκρίνεται στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης μαζί με τους Σέρβους. Ακολούθησαν Μακάμπι και Τρεϊσερ που τελικά χάρη στην εμπειρία τους στην Γάνδη πήγαν στον τελικό με τους Μιλανέζους να παίρνουν το δεύτερο σερί τρόπαιο. Ο Αρης όμως είχε ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση της Ευρώπης ως η νέα μπασκετική δύναμη...
Ας θυμηθούμε την πορεία ως την Γάνδη και τα ματς - ορόσημο με Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν...

1987-88

2ος Γύρος
ΑΡΗΣ-ΠΙΓΙ 113-104
ΠΙΓΙ-ΑΡΗΣ 125-127

ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΗΣ-ΟΡΤΕΖ 92-86
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΡΗΣ 88-89
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΑΡΗΣ 95-91
ΑΡΗΣ-ΣΑΤΟΥΡΝ Κ. 107-101
ΠΑΡΤΙΖΑΝ -ΑΡΗΣ 101-94
ΑΡΗΣ-ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ 120-99
ΑΡΗΣ-ΤΡΕΙΣΕΡ  120-95
ΟΡΤΕΖ-ΑΡΗΣ 97-81
ΑΡΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 93-107
ΑΡΗΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 93-77
ΣΑΤΟΥΡΝ Κ.-ΑΡΗΣ 98-100
ΑΡΗΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ  96-87 
ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ-ΑΡΗΣ 87-88
ΤΡΕΙΣΕΡ -ΑΡΗΣ 97-82


ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΡΤΙΖΑΝ    10-4    24
2.ΑΡΗΣ            9-5    23
3.ΤΡΕΪΣΕΡ       9-5    23
4.ΜΑΚΑΜΠΙ     8-6    22
-------------------------
5.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    7-7    21
6.ΣΑΤΟΥΡΝ        5-9    19
7.ΟΡΤΕΖ            4-10    18
8.ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ        4-10    18

FINAL FOUR

ΑΡΗΣ-ΤΡΕΙΣΕΡ Μ. 82-87(ημιτελικός)
ΑΡΗΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ Β. 93-105(μικρός τελικός)








Τα «θέλω» του Ρέινα για να μείνει στη Λίβερπουλ!!

Το ότι ο Πέπε Ρέινα δεν είναι απολύτως ευχαριστημένος στη Λίβερπουλ δεν είναι κρυφό. Το ότι η Μαν. Γιουνάιτεντ περιμένει στη… γωνία ούτε αυτό είναι κρυφό.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας επανέλαβε πως οι “reds” πρέπει να αποκτήσουν ξανά χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, διότι όπως εξήγησε «θέλω η ομάδα μου να είναι δυνατή, ανταγωνιστική και να κερδίζει τίτλους».

«Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούμε. Είναι καθήκον μας να είμαστε δυνατοί. Από την πλευρά μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προπονούμαι για να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Ποιος ξέρει πόσα χρόνια έχω ακόμη μπροστά μου σε υψηλό επίπεδο. Και δεν έχει να κάνει με το αν έχω άλλη υπομονή. Θέλω η ομάδα μου να κερδίζει και να είναι ανταγωνιστική. Το θέμα είναι να παλεύουμε για την κορυφή και το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να κερδίσω τίτλους! Δυστυχώς, όμως, έχει πέσει ο πήχης των προσδοκιών», δήλωσε στη “Daily Mail”.

Αμφίβολοι για το ντέρμπι Πάτο και Γιανκουλόφσκι

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αλεσάντρε Πάτο και Μάρεκ Γιανκουλόφσκι στο ντέρμπι του Μιλάνου με την  Ίντερ, καθώς και οι δύο αποχώρησαν τραυματίες από την ήττα με 1-0 από την Παλέρμο.

«Ο Πάτο έχει ελαφρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 10 ημέρες. Ο Γιανκουλόφσκι γύρισε το αριστερό του γόνατο και έπαθε ζημιά στους χιαστούς. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο τραυματισμός του Γιανκουλόφσκι είναι σαφώς σοβαρότερος και εκφράζονται φόβοι ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν ή έστω θα μπορέσει να επανέλθει μόνο για τα τελευταία ματς της σεζόν.

Οσον αφορά τον Πάτο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει το ντέρμπι του Μιλάνου στις 2 Απριλίου, καθώς οι δύο εβδομάδες που θα έχει στη διάθεσή του για αποθεραπεία, εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων ενδέχεται να μην είναι αρκετές.

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! (NBA TOP 10)

Διδάκτορας καρφωμάτων!!


Δύο στα δύο για Ρούμπιν

Δυναμική εκκίνηση στο νέο ρωσικό πρωτάθλημα έκανε η Ρούμπιν. Για τη δεύτερη αγωνιστική επιβλήθηκε στο Καζάν της Τέρεκ Γκρόζνι με 2-0 φτάνοντας τους έξι βαθμούς, περνώντας στην κορυφή κι αφήνοντας στο μηδέν το συγκρότημα του Ρουντ Γκούλιτ.

Το δύο στα δύο θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν τη Δευτέρα άλλες τρεις ομάδες, οι Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Νίζνι.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 19/3

Κράσνονταρ-Σπαρτάκ Ναλτσίκ 2-0
(35’ Πικούστσεακ, 70’ Μοβσισιάν)

Ντιναμό Μόσχας-Ροστόφ 3-1
(50’ Φερνάντες, 74’ πεν. Μισίμοβιτς, 90’ Βορονίν-85’ Χάγκους)

Κυριακή 20/3

Τομ Τομσκ-Κουμπάν 0-1
(83’ Νταβίντοφ)

Άμκαρ-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0
(26’ Ρίστιτς)

Ρούμπιν-Τέρεκ Γκρόζνι 2-0
(33’ Καραντενίζ, 57’ Νομπόα)

Δευτέρα 21/3

Κρίλια-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17:30
Ζενίτ-Ανζί 18:30
Σπαρτάκ Μόσχας-Νίζνι 19:45

Στον Πιερικό ξανά ο Σούλης Παπαδόπουλος

Επίσημα την τεχνική ηγεσία του Πιερικού θα αναλάβει για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δύσκολο έργο καθώς ακολουθούν δύσκολοι αγώνες στην προσπάθεια της ομάδας να αποφύγει τα πλέι άουτ της σωτηρίας.

Μετά την παραίτηση του Σταύρου Διαμαντόπουλου έπειτα από την βαριά ήττα με 3-0 από τον Διαγόρα στην Ρόδο, ο Σούλης Παπαδόπουλος συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να τον αντικαταστήσει. Μάλιστα, ο Παπαδόπουλος έχει ξαναεργαστεί στην ομάδα της Κατερίνη και αυτό είναι πλεονέκτημα αφού γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό του συλλόγου.

Εκτός του Πιερικού έχει δουλέψει και στις Προοδευτική, Πανηλειακό, Απόλλωνα Λεμεσού, Καστοριά, Βύζαντα Μεγάρων, Αιγάλεω και Ολυμπιακό Βόλου.

Στην μνήμη του Μανώλη Ρασούλη

Δείτε πως τίμησαν οι φίλοι του ΟΦΗ τον Μανώλη Ρασούλη. Τον Ηρακλειώτη καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, και είναι ο δημιουργός του ύμνου της ομάδας τους

Κορυφή ο Ηρακλής Ψαχνών

Ο Ηρακλής Ψαχνών, που πήρε άνευ αγώνος το ματς με την Αγία Παρασκευή ήταν ο κερδισμένος στον 1ο όμιλο της Football League 2, ενώ στον 2ο όμιλο η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανωμής έμεινε στο 1-1 με τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις Σέρρες.
Κορυφή ο Ηρακλής Ψαχνών, γκέλα για Επανομή
Η δεύτερη λοιπόν σερί ήττα του Πλατανιά με 2-0 από τον Πανηλειακό στον Πύργο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Football League 2, έφερε προσωρινά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος κέρδισε στα χαρτιά το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, το αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα της Ηλείας σημαίνει ότι ο νικητής (αν φυσικά υπάρξει) του ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στη Ρόδο και την Παναχαϊκή, θα τεθεί επικεφαλής της κατάταξης.
Από εκεί και πέρα, ο Απόλλων παραμένει στο. κόλπο της ανόδου καθώς πήρε τρεις ακόμη πόντους κερδίζοντας 2-0 το ματς με τον Αίαντα Σαλαμίνας, σε αντίθεση με την Κόρινθο που έχασε ξανά (1-0 στο Ρουφ).
Τα αποτελέσματα στον 1ο όμιλο
ΠΑΟ Ρουφ-Κόρινθος 1-0
(63' Κοζανίδης)
Χανιά-Ασπρόπυργος 3-3
(35' Ιασωνίδης, 48' Μποχώνης, 91' Τσάτσος - 25' Φώσκολος, 61', 87' Λέντας)
Πανηλειακός-Πλατανιάς Χανίων 2-0
(3', 83' Θονιάτης * Στο 83' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σωτηρόπουλος του Πανηλειακού)
Απόλλων Σμύρνης-Αίας Σαλαμίνας 2-0
(46' Σουλελές, 55' Ρούσσης)
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Χερσονήσου 1-1
(6' Αργυρόπουλος - 91' πέν. Βλάχος)
Κεραυνός Κερατέας-Βύζας Μεγάρων 0-3 (α.α.)
Αγία Παρασκευή-Ηρακλής Ψαχνών 0-3 (α.α.)
Δευτέρα
15.00 Ρόδος-Παναχαϊκή

FOOTBALL LEAGUE 2: Τα Γιαννιτσά το ντέρμπι

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Πέλλας κόντρα στον Αετό Σκύδρας (3-1) σε αυτή την 27η αγωνιστική.
Επίσης στο 1-1 έμεινε η πρωτοπόρος Αναγέννηση Επανωμής, κόντρα στον Οδυσσέα Αναγέννησης.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Φωκικός-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 1-1
Ζάκυνθος-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0
Δόξα Κρανούλας-Καλλονή 2-1
Νίκη Βόλου-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αετός Σκύδρας 3-1
Τύρναβος-Μακεδονικός 3-0
Κοζάνη-Πόντιοι Κατερίνης 1-2
Οδυσσέας Αναγέννησης-Αναγέννηση Επανωμής 1-1
Ρεπό: Εορδαϊκός
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΑΓΩΝΕΣ
1. Αναγέννηση Επανωμής 25 46
2. Φωκικός 26 42
3. Αναγέννηση Γιαννιτσών 25 42
4. Καλλονή 25 40
5. Νίκη Βόλου 26 40
6. Εορδαϊκός 25 37
7. Δόξα Κρανούλας 25 35
8. Αετός Σκύδρας 25 34
9. Τύρναβος 26 34
10. Πόντιοι Κατερίνης 25 33
11. Ναυπακτιακός Αστέρας 26 31
12. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 25 31
13. Ζάκυνθος 26 31
14. Εθνικός Φιλιππιάδας 26 30
15. Οδυσσέας Αναγέννησης 25 30
16. Κοζάνη 25 28
17. Μακεδονικός 26 14

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: «Αφεντικό» ο Απόλλων Καλαμαριάς

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Καλαμαριάς στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής.
Συγκεκριμένα επικράτησε 2-0 του Οδυσσέα Κορδελιού στο ντέρμπι και έγινε το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, αφού ξέφυγε 4 βαθμούς!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο 21΄ ο Λεπτοκαρίδης με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 71΄ ο Πλατάκης με πλασέ μετά από φάση διαρκείας «κλείδωσε» τη νίκη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι ήταν κατά πολύ ανώτεροι και δίκαια πήραν τους τρεις βαθμούς. Σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι στο 60΄ με τον Λεπτοκαρίδη.

Νέο πλήγμα με Κριστιάνο Ρονάλντο!

Περίπου τρεις εβδομάδες θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λόγω τραυματισμού.

Ο διεθνής Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο μηρό κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο και το πρωί της Κυριακής υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της «βασίλισσας», θα χρειαστούν από δύο έως τρεις εβδομάδες για την αποθεραπεία του Ρονάλντο, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε τραυματισθεί στο ίδιο σημείο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μάλαγα στις 3 Μαρτίου κι επέστρεψε στο νικηφόρο αγώνα με 3-0 επί της Λιόν για το Τσάμπιονς λιγκ.

Ως εκ τούτου, ο Ρονάλντο θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις της εθνικής Πορτογαλίας με τον Φινλανδία και την Χιλή οι οποίες θα διεξαχθούν εντός Μαρτίου, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στο πρώτο ευρωπαϊκό «ραντεβού» με την Τότεναμ για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στις 5 Απριλίου.

Ο δαίμονας του… Αγρινίου, τα …χρειάστηκε ο ΟΦΗ!

Ασταμάτητος δείχνει ο Παναιτωλικός στην πορεία του προς την άνοδο για τη Super League. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας με 3-1 και τη βύθισε ακόμα περισσότερο στην ουρά της βαθμολογίας. Δύσκολη νίκη για τον ΟΦΗ.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς χάρη σε κεφαλιά του Ρότσα μόλις στο 2΄. Λίγο αργότερα, ο αρχηγός της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Θεοδωρίδης, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ στο 37΄. Με εξίσου ωραίο χτύπημα φάουλ, ο Ντοριβάλ μείωσε ένα λεπτό αργότερα για τους Καρδιτσιώτες.  Το τελικό 3-1, διαμόρφωσε ο συνήθης ύποπτος Γκούρμα.

Νίκη με την ψυχή… στο στόμα πήρε ο ΟΦΗ, στο «Γεντί Κουλέ», επί του Εθνικού Αστέρα με 1-0. Οι Κρητικοί δεν έπιασαν ιδιαίτερη απόδοση αλλά παρ’ όλα αυτά πήρε τη νίκη και διατηρεί τις όποιες ελπίδες του για απευθείας άνοδο. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Παπουλής στο 80΄.  

Σπουδαίο ματς έγινε στο Ελ Πάσο, εκεί όπου η Βέροια πήρε ένα εντυπωσιακό «διπλό» με 2-4 κόντρα στην ουραγό Καλλιθέα. Η «βασίλισσα» του Βορρά, προηγήθηκε με 0-2 με Καλτσά και Μπλαζέφσκι να «βλέπουν» δίχτυα, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2. Αμέσως μετά την ισοφάριση, η Βέροια πήρε προβάδισμα εκ νέου, με τον Μουρατίδη να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 2-4 έκανε ο Μπαζέφσκι στο 58΄.     

Στον Πειραιά, Εθνικός και Θρασύβουλος έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία σ έ να ματς χωρίς πολλές φάσεις και μετριότατο θέαμα. Παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη η ομάδα της Φυλής.

Μεγάλο «διπλό» πήρε η Δόξα Δράμας στην Κομοτινή επί του Πανθρακικού με 1-0. Η «μαυραετοί» ήταν ανώτεροι και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει συνέχειας. Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Καπέλ στο 30΄.

Aναλυτικά όλα τα ματς 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3-1
(2' Ρότσα κεφ, 37' Θεοδωρίδης φάουλ, 62' Γκούρμα σουτ - 38' Ντοριβάλ φάουλ)

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιόλος, Ν. Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Μπαϊκαρά, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Γκούρμα, Ρότσα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάϊος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουτρομάνος (35' λ.τ Σάββας), Β. Βούκοβιτς, Ρουίζ Κάρλος, Ραονέ, Κουρτεσιώτης, Ντοριβάλ, Μπιτέλης, Δούκας, Αθανασιάδης, Σίλβα.


ΟΦΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0
(80' Παπουλής σουτ)

ΟΦΗ (Ανδρέας Σκέντζος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Μπερτίν, Γεωργίου, Βερόν (85' Μπουλούτ), Κάλαϊτζιτς, Ρούσεφ (46' Τάντιτς), Παπουλής, Γιακούμπου (65' Βλόνταρτσικ), Καμπάνταης.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Φραγκής, Παριανός, Καρατζάς, Σκάρος (87' Μπενίσκος), Χωριανόπουλος, Διαμάντης, Σανόκο, Λουάμο (77' Βάσι), Παντίδος, Παπαζούδης (55' λ.τ Αργυρίου).


ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΒΕΡΟΙΑ 2-4
(27' πεν Καλτσάς, 50' Πινδώνης σουτ - 20' Καλτσάς σουτ, 23', 58' Μπλαζέφσκι σουτ, 51' Τζωρμπατζάκης αυτ)

Καλλιθέα (Καραδήμος-Γεωργουλόπουλος): Μανιάτης, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Σπυριδάκης, Κουτρουμπής, Καλτσάς, Πινδώνης, Παπαναστασίου, Μουρατίδης, Τεγούσης.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος, Καλτσάς, Κουτσοσπύρος, Μπάρμπας, Βεργώνης, Αουρέλιο, Μπλαζέφσκι, Σαμαράς.


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-1
(30' Κάπελ σουτ)

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Ρομπέρ, Ρεκλείτης, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Νίκεζ, Ούλμερς, Κριστ, Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Καρακώστας, Σιάκκας, Λίμα, Ρούτσης, Χατζηπαντελίδης, Κάπελ, Μαρκόφσκι.


ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0-0
Στο 77' δοκάρι ο Λανγκλέ

Εθνικός (Θαλής Τσιριμώκος): Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης, Βασιλόγιαννης (82' Παστός), Φαρινόλα, Ουαταρά (67' Ντούλιας).

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Παπαθανασίου, Κακαράς, Ζώνας, Κολοτούρος, Φρίμπονγκ (75' Σκούρτης), Σταμόγιαννος, Τσιμικλής, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος, Νικλητσιώτης (67' Λανγκλέ).

Ψάχνει «ριμέικ» ο Λούσιο

Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να σηκώσει στον… ουρανό του «Γουέμπλεϊ» ο αμυντικός της Ίντερ, Λούσιο.

Ένα «ριμέικ» της περυσινής επιτυχημένης χρονιάς των «νερατζούρι» ψάχνει και φέτος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των Μιλανέζων, ο οποίος εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του είναι ικανή να επαναλάβει τον ίδιο θρίαμβο.

«Κάθε ομάδα που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης έχει πιθανότητα να κερδίσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα δυσκολευτούν», δήλωσε ο Λούσιο και πρόσθεσε: «τα πήγαμε εξαιρετικά κόντρα στη Μπάγερν και τώρα έχουμε μπροστά μας την Σάλκε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επαναλάβουμε το ίδιο κατόρθωμα με αυτό της προηγούμενης χρονιάς».

«Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Ο τελικός είναι ο στόχος μας, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ίντερ.