Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πενηντάρης… παραμονής!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 την Κέρκυρα, όμως το 50ο «πράσινο» γκολ του Σισέ και ο πανηγυρισμός με την φανέλα της θύρας 13 είναι το «καλό σημάδι» όσο αφορά το μέλλον του! Γκολ... ποίημα από Χριστοδουλόπουλο.

4-4-2 ξανά και επιστροφή «Μπουμ»


Το τεστ κόντρα στον Ηρακλή για το 4-4-2 ήταν πετυχημένο χάρη στην συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το διατήρησε και στο αποψινό ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά από περίπου ένα μήνα.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο «Μπουμ» με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στον άξονα, με Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Κατσουράνη δεξιά και προς τα μέσα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ με τον «Πετρό».

«Ποίημα», 50άρα Σισέ και μήνυμα!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να «στρώσει» ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, μιας και οι παίκτες του Φερέιρα αναλώνονταν σε «γιόμες» προς το κεφάλι του Πετρόπουλου αλλά και εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή. Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο ήταν εκτός παιχνιδιού και μοιραία το «τριφύλλι» παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε μέχρι εκείνο το σημείο να «φτιάξει» κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία της Κέρκυρας.

Το παγωμένο ΟΑΚΑ, όμως, ήρθε στα... ίσια του και ζεστάθηκε για τα καλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο! Στο 34' ο Χριστοδουλόπουλος έξω από την περιοχή και αριστερά,  έβαλε «τεμπεσίρι» στο δεξί, έστειλε την μπάλα εκεί που πολύ απλά δεν πιάνεται και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους». Καταπληκτικό γκολ σε σκέψη και φυσικά σε εκτέλεση από τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Το... κερασάκι ήρθε πέντε λεπτά αργότερα(39'). Από προσπάθεια του Λάζου, ο Σισέ ξεκίνησε την κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε και με ένα «ξερό» διαμόρφωσε το 2-0. Ιστορικό γκολ για τον Γάλλο, ο οποίος έφτασε τα 50 με την πράσινη φανέλα και το πανηγύρισε αναλόγως. Με μπλουζάκι «ΘΥΡΑ 13» που πέταξε στο πέταλο αλλά και με ακόμη ένα που έγραφε τον αριθμό των τερμάτων που έχει σημειώσει. Το δέσιμο του με τον κόσμο είναι απίστευτο και ο τρόπος που γιόρτασε την πενηντάρα είναι μήνυμα παραμονής!

Πάντως, στο πάρτι που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ πρόλαβε να βάλει... ερωτηματικά ο Στολτίδης στο φινάλε του ημιχρόνου, καθώς μετά την... γκάφα του Βύντρα μείωσε σε 2-1.

Δεν... πλήρωσε την αγγαρεία


Λες και το σκορ δεν ήταν 2-1 αλλά 3 ή 4-1 και το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν αγγαρεία και με εξαίρεση τον Καραγκούνη και τον κεφάτο Λέτο κανείς άλλος δεν είχε διάθεση για το παραμικρό πέρα από τα κυρίως απαραίτητα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει η Κέρκυρα και μάλιστα να χάσει απίστευτη ευκαιρία με τον Ιωάννου στο φινάλε. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, οι «πράσινοι» αν και έπαιξαν με την... φωτιά δεν κάηκαν και ακόμη ένα «τρίποντο» μπήκε στο σακούλι του Παναθηναϊκού.

MAN OF THE MATCH: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκός είχε όρεξη για πολλά... γούστα απόψε στο ΟΑΚΑ και ήταν  εκείνος που με γκολ-ποίημα άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Από τα δικά του πόδια ξεκινά και η αντεπίθεση που ολοκληρώνει ιδανικά ο Σισέ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30. 50! Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει πάρει το «όπλο» του και από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να πυροβολεί τις αντίπαλες άμυνες. Το σημερινό τέρμα κόντρα στους «Φαίακες», λοιπόν, το γιόρτασε όπως έπρεπε. Όπως εκείνος αισθανόταν. Με οπαδικό μπλουζάκι που το έκανε... δώρο στην κερκίδα. Είχε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:  Η αντιμετώπιση του δευτέρου ημιχρόνου από τον Παναθηναϊκό. Ο Φερέιρα έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να φρεσκάρει την ομάδα του αλλά στο μυαλό των περισσότερων  το ματς είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος. Επικίνδυνο σκεπτικό, που παραλίγο να το πληρώσει το «τριφύλλι» με την ισοφάριση.

Η ΓΚΑΦΑ: Είχε καιρό ο Λουκάς Βύντρα να κάνει τόσο αρνητικό παιχνίδι τόσο σαν δεξί μπακ όσο και σαν στόπερ. Αρκετές λάθος εκτιμήσεις, με αποκορύφωμα την φάση που ο Στολτίδης μειώνει σε 2-1. Άθελα του, με την λάθος απομάκρυνση, την... έστρωσε στον έμπειρο μέσο που έβαλε
την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κάποιες αποφάσεις του Χαραλαμπίδη εκνεύρισαν την κερκίδα. Χαρίστηκε 2-3 φορές σε παίκτες της Λάρισας για κίτρινη κάρτα ενώ ο επόπτης Γκάγκας «κόβει» στο δεύτερο ημίχρονο με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Κατσουράνη πριν βγει «φάτσα» με το γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: