Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Κάντε το όπως στην Τούμπα»



Είναι δεδομένο πως το ματς στο Καραϊσκάκη δεν είναι ζωής ή θανάτου όπως αυτό της περασμένης Τετάρτης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι καν υψίστης βαθμολογικής σημασίας, μιας και τα δεδομένα για τα πλέι οφ έχουν λίγο εως πολύ διαμορφωθεί. Όμως ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει σε κάθε περίπτωση ειδικό βάρος εξόχως σημαντικού παιχνιδιού για την ΑΕΚ. Και κάπως έτσι σκοπεύουν να το αντιμετωπίσουν ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του. Όσο για την συνταγή, πλέον είναι γνωστή. «Κάντε το όπως στην Τούμπα» είπε ο Ισπανός στους ποδοσφαιριστές και εκείνοι ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν. Ο τρόπος που η ΑΕΚ έφυγε με την νίκη – πρόκριση από την Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει τον οδηγό και για την αποψινή επίσκεψη στο Καραϊσκάκη.

Όλα δείχνουν... ρόμβο

Με τέσσερις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών(Δέλλας, Μάκος, Μπλάνκο, Καράμπελας), θεωρητικά μοιάζει σχεδόν επιτακτική η ανάγκη να εγκαταλείψει ο Χιμένεθ το σχήμα των τελευταίων παιχνιδιών. Στην πράξη όμως, όλα δείχνουν πως ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει να επιμείνει στο άκρως αποτελεσματικό 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στην μεσαία γραμμή. Απλώς θα το διαμορφώσει πάνω στα αγωνιστικά δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι απουσίες. Με τον Καφέ να παίρνει την θέση του Μάκου στα χαφ και με τον Λυμπερόπουλο ή τον Μπάχα να αντικαθιστά τον Μπλάνκο στην γραμμή κρούσης δίπλα στον Νάτσο Σκόκο.

Όσο για την αμυντική τετράδα, Λαγός και ένας εκ των Νασούτι ή Μανωλά, θα πάρουν τις θέσεις των Καράμπελα και Δέλλα.

Φιλοξενούμενη αλλά σαν το... σπίτι της

Προφανώς και στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ θα συναντήσει μια καυτή ατμόσφαιρα. Και φυσικά και δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Όμως η αλήθεια είναι πως μέσα στο 2011, οι κιτρινόμαυροι ως φιλοξενούμενοι νιώθουν εξαιρετικά άνετα. Σ’ όλα τα γήπεδα ανά την επικράτεια. Από τότε που μπήκε η νέα χρονιά, η ΑΕΚ μετρά μόνο νίκες μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Στις Σέρρες, στην Τρίπολη, στην Ξάνθη, στο Ηράκλειο και την περασμένη Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη. Και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στο Καραϊσκάκη.

Γρίφος η... συνοδεία

Οπαδοί της ΑΕΚ δεν θα βρεθούν απόψε στο φαληρικό γήπεδο, καθώς οι μετακινήσεις φιλάθλων έχουν προ καιρού κοπεί στα ντέρμπι. Όμως αποτελεί γρίφο η συνοδεία που θα έχει η αποστολή στο Καραϊσκάκη. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα δώσει το παρών στο ντέρμπι ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είναι γεγονός πως κρατώντας ένα ιδιότυπο γούρι, δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή σε κανένα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2011. Παρόλα αυτά «έσπασε» το γούρι την περασμένη Τετάρτη και πήγε στην Τούμπα. Δεν έχει ωστόσο ληφθεί οριστική απόφαση για την παρουσία του στο Καραϊσκάκη. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα μετά απ’ όσα είχαν επακολουθήσει της λήξης του αντίστοιχου ντέρμπι στον πρώτο γύρο. Από την άλλη μεριά, ο Αδαμίδης ενδεχομένως να κρίνει πως θα πρέπει να συνοδεύσει την αποστολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: