Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Καμία ανησυχία δεν προκαλεί η Ελλάδα»

Νότια Αφρική… κοντή γιορτή, αλλά μέχρι να αρχίσει θα γραφούν πολλά προγνωστικά και απόψεις για τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις αδιάφορες ομάδες του Μουντιάλ 2010.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει η εθνική Ελλάδος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας “amny.com” και την ανάλυση του για τους αγώνες του πρώτου και δεύτερου γκρουπ.

Συγκεκριμένα, για τον όμιλο της Ελλάδας, βλέπει σίγουρο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης την Αργεντινή, ενώ θεωρεί πως η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα σε Νιγηρία και Νότια Κορέα, δίνοντας προβάδισμα στην τελευταία. Στην Ελλάδα εύχεται, ουσιαστικά, τη χαρά της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού ο μονότονος τρόπος αγωνιστικής της ανάπτυξης δεν μπορεί να της αποφέρει κάτι περισσότερο.

«Η Αργεντινή έχει να παρατάξει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει σκοράρει 43 φορές με την Μπαρτσελόνα, τη φετινή σεζόν, και μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα με την μπάλα στα πόδια.

Η Νότιος Κορέα έχοντας αρκετούς νέους, με ευρωπαικές εμπειρίες, όπως ο αρχηγός της και παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρκ Τζι Σουνκγ, είναι η επικρατέστερη για τη δεύτερη θέση. Στα υπέρ της είναι επίσης ότι αγωνίζεται στην ήπειρο της, ενώ στα αρνητικά η πρόσφατη αλλαγή προπονητή, με τον Λαρς Λάγκερμπακ να μη βρίσκεται περισσότερο από 3 μήνες στον πάγκο της ομάδας.

Ο μεσοεπιθετικός Όμπι Μίκελ και ο αμυντικός Τσόσεφ Γιόμπο δίνουν στη Νιγηρία κάποιο ενδιαφέρον, αλλά η απουσία κάποιου κλασσικού σκόρερ είναι σημαντικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα καθοδηγείται από τον Ότο Ρεχάγκελ από το 2001 κι έχει εξελιχθεί σ’ ένα καλά οργανωμένο σύνολο, με πολύ συνηθισμένους παίκτες όμως, που δεν μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία σε καμία από τις άλλες ομάδες του γκρουπ», ανέφερε η ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Φουλ για τίτλο η Μπάρτσα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/07bd01cc0548b0879436dbf3303524b0_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν δείχνει διατεθειμένη για «δώρα» η Μπαρτσελόνα και μπορεί να έπαιξε με σβηστές μηχανές για ένα ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη... έβαλε μπρος και διέσυρε 4-1 την Τενερίφη. Ξέφυγε ξανά και περιμένει «γκέλα» της Ρεάλ στη Μαγιόρκα! Χετάφε-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1
(48΄ Σολδάδο - 18΄ Ντε λας Κουέβας)

Μπαρτσελόνα-Τενερίφη 4-1
(17΄,90΄ Μέσι, 63΄ Μπόγιαν, 77΄ Πέδρο - 39΄ Ρομάν)

Αλμερία-Βιγιαρεάλ 4-2
(13΄ Κρουσά, 28΄,41΄ Ούτσε, 90΄ Πιάτι - 54΄ Μαρκάνο, 66΄ Ιμπαγάσα)


Βαλένθια-Χερέθ 23:00


Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 5/5


Σανταντέρ-Σεβίλη 5/5


Σαραγόσα-Εσπανιόλ 5/5


Οσασούνα-Λα Κορούνια 5/5


Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα 5/5


Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 5/5

Πρότειναν Μπεναγιούν στον Παναθηναϊκό


Ο Γιόσι Μπεναγιούν... Η μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού καθημερινά μεγαλώνει με τα ονόματα που προτείνονται διαρκώς στο "τριφύλλι". Ένα από τα τελευταία, είναι αυτό του Γιόσι Μπεναγιούν. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ. Αγωνίζεται σε θέση που οι "πράσινοι" ψάχνουν παίκτη και έτσι οι εκπρόσωποί του τον πρότειναν στους πρωταθλητές Ελλάδος. Φυσικά, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα γίνει κάποια κίνηση για τον 29χρονο, ή αν απλά το όνομά του θα περάσει στα "προτεινόμενα αλλά κομμένα".

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον Περ Κρόλντρουπ, καθημερινά αυξάνονται οι πιθανότητες αποχώρησής του από την Φιορεντίνα. Οι "βιόλα" φαίνεται να έχουν βρει ήδη τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Λουιζάο, για τον οποίο μάλιστα θα γίνουν διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα επί Πορτογαλικού εδάφους. Και πάλι όμως, η υπόθεση του Δανού στόπερ μόνο απλή δεν είναι, μια και αρκετοί σύλλογοι θα ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Δύο απ' αυτούς που έχουν ακουστεί είναι η Μίλαν και η Γιουβέντους.

Δανεικοί
Η σεζόν ουσιαστικά ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό, όχι όμως και τυπικά. Οι "πράσινοι" συνεχίζουν τις προπονήσεις και θα δώσουν φιλικά σε Κύπρο και Καναδά. Σε αυτά, το "τριφύλλι" ζήτησε άδεια για να χρησιμοποιήσει και τους δανεικούς που έχει δώσει σε άλλες ομάδες.

Για παράδειγμα πήρε το "ΟΚ" από την Καβάλα για τον Σιόντη, από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον Στάθη και περιμένει τις απαντήσεις των υπόλοιπων συλλόγων στους οποίους υπάρχουν "πράσινοι" δανεικοί. Ο λόγος φυσικά είναι για να τους δει ο Νιόπλιας και να κρίνει αν αξίζει κάποιος από αυτούς να επιστρέψει στην Παιανία.

Κολλάει η συμφωνία Μίλαν - "Ρόνι"


Ό Ροναλντίνιο σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Μίλαν.. Στο Μιλάνο βρίσκεται ο αδελφός του Ροναλντίνιο και μάνατζέρ του Ρομπέρτο Ασίς για να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου με τη Μίλαν. Μέχρι στιγμής, οι συζητήσεις για το θέμα μεταξύ του παίκτη και των «ροσονέρι» έχουν αποβεί άκαρπες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Tuttosport", το "αγκάθι" στη συμφωνία είναι η μείωση αποδοχών που έχει προτείνει ο σύλλογος του Μιλάνου στον Ροναλντίνιο, προκειμένου να υπάρξει ανανέωση του συμβολαίου του. Αυτή τη στιγμή, οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ, με τους "ροσονέρι" να θέλουν περικοπή περίπου του 50%.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα, με την οποία έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο, αλλά είναι δυσαρεστημένος με την προοπτική της μείωσης αποδοχών.

Μουρίνιο: "Δεν ξέρω αν θα μείνω"


O Μουρίνιο στην προπόνηση της Ίντερ Εχει συμβόλαιο έως το 2012 και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρεμπλ. Επειδή, όμως, είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, ποτέ δεν δίνει τις... αυτονόητες απαντήσεις! Ετσι, ο προπονητής της Ιντερ ρωτήθηκε αν θα παραμείνει στον πάγκο των "νερατζούρι" και απάντησε: «Δεν μπορώ να πω τί θα γίνει. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις μία τέτοια εξέλιξη».

Την Τετάρτη η Ιντερ διεκδικεί το πρώτο από τα τρία τρόπαια, αντιμετωπίζοντας τη Ρόμα στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Επεται το πρωτάθλημα, που δείχνει ήδη εξασφαλισμένο, ενώ η σεζόν κλείνει με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Μπάγερν στις 22 Μαϊου.

Αμφίβολος ο Σνάιντερ για τον τελικό του Κυπέλλου


Φάση από τον αγώνα Νάπολι - Ίντερ Ένα, αλλά σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ιντερ, ενόψει του αυριανού τελικού στο Κύπελλο Ιταλίας με αντίπαλο τη Ρόμα. Και αυτό γιατί ο "ιθύνων νους" των "νερατζούρι", Γουέσλι Σνάιντερ, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Ο Ολλανδός άσος δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη σημερινή προπόνηση της ομάδας του, προβληματίζοντας τον προπονητή του, Ζοζέ Μουρίνιο, για το εάν θα πρέπει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

"Ο Μπενίτεθ θέλει να μείνει" λέει ο μάνατζέρ του


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ανατροπή σημειώθηκε στο "σίριαλ" της παραμονής του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ. Ενώ η αποχώρησή του ήταν κάτι παραπάνω από πιθανή (με προορισμό τη Γιουβέντους), την Τρίτη ο μάνατζέρ του δηλώνει πως επιθυμία του πελάτη του είναι να παραμείνει στο "Ανφιλντ".

Ο Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε πρόταση από άλλον σύλλογο. Στόχος του Μπενίτεθ είναι να μείνει στη Λίβερπουλ και να βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Απ' ό,τι φαίνεται ο Ισπανός προπονητής δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του και θέλει πρώτα να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της διοίκησης, κυρίως όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Χρήματα δύσκολα θα βρεθούν, αφού οι 6.000.000 λίρες που μπήκαν στα ταμεία από τις μεταγραφές του Βορονίν και του Ντοσένα, μαζί με όσα συγκεντρωθούν από κάποιες πωλήσεις το καλοκαίρι, δεν πρόκειται να φτάσουν το "μπάτζετ" των 40 εκατομμυρίων που... ονειρεύεται ο Μπενίτεθ, για να οδηγήσει τους "κόκκινους" στη κορυφή.

Γενικά η κατάσταση μόνο ξεκάθαρη δεν είναι, αφού ο μάνατζέρ του μπορεί να δηλώνει πως ο Ισπανός επιθυμεί να μείνει, αλλά την ίδια ώρα ο Τζίτζι Μπουφόν μιλάει για τον Μπενίτεθ λες και είναι ήδη προπονητής της Γιουβέντους! «Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό. Από τεχνικής πλευράς είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ενώ έχει δείξει επίσης πως έχει την ικανότητα να χειρίζεται άψογα καταστάσεις εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας, που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στον πάγκο της» δήλωσε ο τερματοφύλακας της "Γιούβε" και της εθνικής Ιταλίας.
http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_EGGYaf3T4e.jpgΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΠΛΑΝΚΟ, ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΜΠΟΥΡ. ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Ο ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ, ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟ, ΜΟΡΑ ΚΑΙ «ΛΥΜΠΕ». Πολλά και σοβαρά θέματα συζητήθηκαν ανάμεσα στους Σταύρο Αδαμίδη, Άρνααρ Γκρέταρσον, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλη Δημητριάδη. Οι τέσσερις άνδρες μίλησαν τόσο για τους παίκτες που πρέπει να αποχωρήσουν από την ομάδα, ώστε να έρθουν χρήματα, αλλά και να «ελαφρύνει» το ρόστερ, όσο και για τους μεταγραφικούς στόχους ενόψει της νέας περιόδου, κίνηση που δείχνει την πρόθεση της διοίκησης να συνεχίσει με τον Ντούσκο στον πάγκο και τη νέα περίοδο. Παράλληλα, μίλησαν και για τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν τον Λάζλο Μπόλονι να αποτελεί τον αντικαταστατη του Σερβοελληνα τεχνικού.

Προς πώληση τα αστέρια…

Στην σημερινή συνάντηση κορυφής, οι τέσσερις άνδρες μίλησαν για το θέμα των Σκόκο, Μπλάνκο και Τζιμπούρ, που αποτελούν τα «δυνατά» χαρτιά της ΑΕΚ και οι οποίοι είναι παίκτες, που μπορούν να φέρουν καλές προτάσεις και συνεπώς χρήματα στην ομάδα. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οι «κιτρινόμαυροι» συμφώνησαν, πως αν βρεθούν καλές προτάσεις (με προτεραιότητα από ομάδες του εξωτερικού), τότε και οι τρεις μπορεί να παραχωρηθούν.

Θυμίζουμε πως για τον Τζιμπούρ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την γαλλική Λανς, για τον Σκόκο… τρέχουν τα σενάρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ για τον Μπλάνκο αν και δεν έχει ακουστεί ακόμα τίποτα, ο μάνατζέρ του ψάχνει στο εξωτερικό για κάτι καλό, αφού ο Αργεντινός είναι δυσαρεστημένος από το γεγονός πως δεν προχωράει η ανανέωση του συμβολαίου του.

«Ανάσα» με Μαϊστόροβιτς

Παράλληλα, συζήτησαν και το ενδεχόμενο να λύσουν το συμβόλαιο του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος λαμβάνει 800.000 ευρώ ετησίως, ένα ποσό ιδιαίτερο υψηλό για τα νέα δεδομένα της ΑΕΚ. Ο Σουηδός μπορεί και φέτος να πραγματοποιεί μία καλή χρονιά, ωστόσο οι άνθρωποι της Ένωσης θεωρούν πως με λιγότερα χρήματα, μπορούν να βρουν έναν αμυντικό, που να καλύψει το κενό του.

Στο τραπέζι έπεσαν και οι περιπτώσεις των Μαντούκα – Λαγού, οι οποίοι άμεσα θα κληθούν για συζητήσεις με την ΠΑΕ. Στον Βραζιλιάνο, που μένει ελεύθερος, θα προταθεί νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, κάτι που θα γίνει όμως και με τον Λαγό που έχει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν στις 450.000 ευρώ.

Λεπτομέρειες για «Λύμπε», σκέψεις για Μάντζιο…

Βέβαια, εκτός από τους παίκτες που θα φύγουν, οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν και για τις μεταγραφές που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ ενόψει της νέας περιόδου. Προτεραιότητα της Ένωσης είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αλλά και τουλάχιστον ενός επιθετικού. Οι Αδαμίδης και Γκρέταρσον ενημέρωσαν τους Μπάγεβιτς – Δημητριάδη για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντησή τους με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος είναι μία… ανάσα από το να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ στα τραπέζι έπεσαν και τα ονόματα των Βαγγέλη Μόρα και Βαγγέλη Μάντζιου.

Ο πρώτος σίγουρα είναι ο παίκτης που προτιμά ο Μπάγεβιτς για την άμυνα, ωστόσο η περίπτωσή του είναι δύσκολη λόγω του οικονομικού, ενώ ο Μάντζιος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Ένωση. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι δανεικός στην Ανόρθωση, ωστόσο έχει ρήτρα με οψιόν αγοράς που φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Η περίπτωσή του λοιπόν θα προχωρήσει, μόνο αν πουληθεί ο Μπλάνκο.

Δεν συνεχίζει ο Σιστόν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7042513b01ad10292cb314215455f27c_L.jpg?1272982802?1272982802?1272982802Ο Ντιόγο Σιστόν και ο Λεβαδειακός επισημοποίησαν σήμερα το... διαζύγιό τους για την νέα αγωνιστική περίοδο. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός αποφάσισε σήμερα να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ντιόγο Σιστόν για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Σε ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Στο μεταξύ προπόνηση στο Δημοτικό στάδιο περιελάμβανε η σημερινή ημέρα για τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού. Το πρόγραμμά της περιείχε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα. Όλοι οι παίκτες της ομάδας ήταν παρόντες, εκτός από τον διεθνή Βασιλείου. Κανονικά έδωσε το παρόν και ο κ. Μούτας.

Ο συνεργάτης του κ. Φαράντου ήταν την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν στη Γερμανία, όπου και παρακολούθησε σεμινάριο προπονητικής στην Κολωνία. Επίσης, για τέσσερις ημέρες φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Βόλφσμπουργκ και παρακολούθησε τις προπονήσεις των περσινών πρωταθλητών Γερμανίας.

Τέλος νωρίς το απόγευμα ο κ. Μούτας και ο κ. Φαράντος βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Σ.Β. και είχαν την επίβλεψη στις δοκιμές των νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι δοκιμές γίνονται κάθε μέρα στις 16:30, υπό το βλέμμα του προπονητή της ομάδας Νέων Κ21 κ. Λιόντου και θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 14/5/2010.

Κένυα: Απαγόρευση δημόσιας προβολής ποδοσφαίρου και ταινιών!

http://www.contra.gr/images/m/tv_m.jpgΤο ποδόσφαιρο πληρώνει στην Κένυα τους φόβους των κληρικών αλλά και του κράτους για διαφθορά ηθών στους νέους της χώρας. Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πράκτορες μάλιστα πήγαν σε περιοχές της χώρας και κατάσχεσαν τηλεοράσεις και δορυφορικά πιάτα ώστε να μην μεταδίδονται αγώνες και κινηματογραφικά φιλμ δημοσίως!

Οι Ισλαμιστές κληρικοί επιβεβαίωσαν πως στην πόλη Μαντέρα έφτασαν δύο γκρουπ μυστικών πρακτόρων για να τακτοποιήσουν την κατάσταση, κίνηση που χαιρετήθηκε κι από γκρουπ της Αλ Κάιντα! Στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα, και γι' αυτό συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μένουν 270.000 Σομαλέζοι. Από τις τοπικές αρχές εκφράστηκαν φόβοι πως οι Ισλαμιστές που προχώρησαν στην κίνηση αποκαθήλωσης των τηλεοπτικών συσκευών θα επιχειρήσουν να διευρύνουν την επιρροή τους και στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις επισήμων όμως, η κίνηση είχε την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης Φράνσις Λεναντζιούμ, υπερθεμάτισε λέγοντας πως και οι γονείς στήριξαν την απαγόρευση δημόσιας προβολής, γιατί τα κινηματογραφικά φιλμ προωθούν τη χρήση ναρκωτικών, ενώ δείχνουν και ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Οι πολίτες στα σπίτια τους είναι ελεύθεροι να βλέπουν το πρόγραμμα της επιλογής τους.

Αν απαγορευόταν κι αυτό...

Μίκολι: "Στο μουντιάλ ίσως υποστηρίξω... την Πορτογαλία"

http://www.contra.gr/images/m/miccoli_040510_m.jpgΟ Μαρσέλο Λίπι ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών από τους οποίους θα επιλέξει τους 23 που θα εκπροσωπήσουν την "σκουάντρα ατζούρα" στο Παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Σε αυτούς δεν περιλήφθηκε ο Φαμπρίτσιο Μίκολι ο οποίος δήλωσε ότι θα απέχει ακόμη και... τηλεοπτικά από το Μουντιάλ.

Ο 30άχρονος άσος της Παλέρμο έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του πετυχαίνοντας 18 γκολ και ήλπιζε ότι θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική. Ομως ο Ιταλός εκλέκτορας είχε διαφορετική άποψη γεγονός που πίκρανε τον Μίκολι.

"Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να πως καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους μου. Με πόνεσε λιγάκι, αλλά δεν περίμενα να πάω. Μετά από τη σεζόν που έκανα, απλά, ήλπιζα σε αυτό. Οπως και να έχει, είμαι εντάξει. Θα πάω διακοπές με την οικογένειά μου η οποία αξίζει πολύ περισσότερο. Θα παρακολουθήσω το μουντιάλ με τα κιάλια. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα το παρακολουθήσω καθόλου. Εάν γυρίσω την τηλεόραση ίσως, λέω ίσως, υποστηρίξω την Πορτογαλία", δήλωσε ο Μίκολι στην "Gazzetta dello Sport".

Παράθυρο για Τότι από Λίπι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Cdokjp7MXm.jpgΑνοικτό άφησε ο Μαρτσέλο Λίπι το ενδεχόμενο κλήσης του Φραντσέσκο Τότι στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.Ο αρχηγός της Ρόμα αποσύρθηκε από τη «Σκουάντρα Ατζούρα» μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, όμως, έχει εκφράσει την επιθυμία της επιστροφής του εν όψει της φετινής διοργάνωσης.

Ο Λίπι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά ωστόσο, χαμογελαστός και με νόημα, σχολίασε: «Ο Τότι; Περιμένετε ως τις 11 Μαΐου όταν θα στείλουμε την λίστα με τους 30 παίκτες στην FIFA. Δεν σχεδιάζω να τον επισκεφτώ στην Ρώμη, αλλά υπάρχει το τηλέφωνο ή ακόμα και το mail».

Αναφορικά το γεγονός ότι οι ειδικοί δεν περιλαμβάνουν την Ιταλία στα φαβορί του φετινού Μουντιάλ, ο Λίπι δεν… χαλάστηκε καθόλου.

«Είμαστε τυχεροί που δεν μας θεωρούν ένα από τα φαβορί όπως τις Βραζιλία, Αγγλία και Ισπανία. Η Ιταλία ποτέ δεν είναι ένα από τα φαβορί. Όμως εάν κανείς κοιτάξει την ιστορία, θα δει ότι έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές και μία χάσαμε από την Βραζιλία στα πέναλτι.

Εάν είχαμε κερδίσει το 1994 στα πέναλτι, θα είχαμε τώρα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και η Βραζιλία τέσσερα. Η Αγγλία έχει μόλις ένα και η Ισπανία κανένα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το μέλλον του στον πάγκο των «ατζούρι» δεν θέλησε να τοποθετηθεί και επισήμανε πως πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τζιανκάρλο Αμπετε θα αποκαλύψει πως έχουν τα πράγματα.

Κρόιφ: «Ευτυχώς δεν έχουμε τον Ζοσέ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9a846780373e2537b64657b6d820793d_L.jpg?1272976122?1272976122?1272976122Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί... κόκκινο πανί για τους πάντες στην Μπαρτσελόνα και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, Γιόχαν Κρόιφ, δήλωσε πως δεν θα ήθελε τον Πορτογάλο στο Καμπ Νου.«Πριν από λίγα χρόνια αυτός θα μπορούσε να είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Τώρα, μετά από κάποια χρόνια, μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που δεν είναι ο προπονητής της δικής μας ομάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο... ιπτάμενος Ολλανδός, ο οποίος με τα λόγια του εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο την άποψη της Καταλονίας για τον... εκλεκτό που τους άφησε εκτός του μεγάλου τελικού της Μαδρίτης.

Πόσους φορ θα αποκτήσει η Μπάρτσα;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/31f1ab1dc1ca0f471c8dddf01913ebc0_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Ανρί θα κουνήσει μαντήλι στο τέλος της σεζόν, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσους επιθετικούς θα αποκτήσει το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα. Μετά τον Βίγια, πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον και για τον Φερνάντο Τόρες. Πόσους επιθετικούς θα αποκτήσει η Μπαρτσελόνα για να ενισχυθεί ενόψει της νέας σεζόν; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους Καταλανούς και όχι μόνο, αφού βλέπουν πως όλοι οι καλοί φορ είναι στο στόχαστρό της. Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως ο Νταβίντ Βίγια έχει συμφωνήσει με τη Μπαρτσελόνα, οι Βρετανοί κάνουν λόγο πως η ομάδα της Βαρκελώνης έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος δεν επιθυμεί την παραμονή του στη Λίβερπουλ, ενώ δεν είναι τόσο ζεστός για την Αγγλία, παρά το γεγονός πως Σίτι και Τσέλσι προσφέρουν «χρυσάφι». Μάλιστα, η «daily mail» αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα θα εξετάσει αρκετά σοβαρά την περίπτωση του Ισπανού φορ.

Σε απολογία και οι τέσσερις των πλέι οφ


Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, κλήθηκαν σε απολογία για την συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα. Φυσικά όλοι κλήθηκαν για τους αγώνες στα γήπεδά τους.

Αναλυτικά :

1η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ- ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης- ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

2η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Αμφίβολος ο Τόρες στην πρεμιέρα του Μουντιάλ


Ο Τόρες πανηγυρίζει το γκολ επί της Γιουνάιτεντ Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φερνάντο Τόρες στον πρώτο αγώνα που θα δώσει η εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. με την αντίστοιχη της Ελβετίας στις 16 Ιουνίου), όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ιατρικό επιτελείο της Λίβερπουλ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ υπέστη ρήξη μηνίσκου τον Απρίλιο, σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με την Μπενφίκα, και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο 26χρονος στράικερ να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ οι γιατροί των «κόκκινων» τονίζουν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει βιασύνη στην πορεία της αποθεραπείας του.

«Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για κάτι, αλλά σ΄ αυτό το στάδιο, εάν συνεχίσει να προοδεύει με τον τρόπο που το κάνει, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου» τονίζει ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Λίβερπουλ, Πίτερ Μπράκνερ, και συνέχισε: «Το αν θα είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι ή όχι είναι αβέβαιο. Ανησυχούμε να μη βιαστεί υπερβολικά πολύ, επειδή θέλουμε το μακροχρόνιο όφελος, ωστόσο ξέρουμε ότι έχει τον βραχυχρόνιο στόχο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.»

Τσεσνάουσκις: «Θα αποφασίσω σε λίγες μέρες»

http://www.novasports.gr/media/61913.jpgΟ Ντέιβιντ Τσεσνάουσκις μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον ίδιο και για το ενδιαφέρον του Άρη προς το πρόσωπο του. Μεταξύ των άλλων τόνισε:

- «Στον Εργοτέλη προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου σε αυτή»

- «Παίζω στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και το συμβόλαιο μου τελειώνει σε λίγες ημέρες».

- «Έχω προτάσεις από πολλές ομάδες και τις χειρίζεται ο μάνατζερ μου. Αυτές είναι και από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Θα αποφασίσω μόλις τελειώσει το συμβόλαιο μου με τον Εργοτέλη, σε λίγες ημέρες».

- «Διάβασα από τις εφημερίδες για το ενδιαφέρον του Άρη, δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει στο μέλλον. Θα ψάξω να βρω μια καλή ευκαιρία, μια ομάδα στην Ελλάδα που να εκπληρώνει τις φιλοδοξίες μου».

«Φέτος ξεχώρισαν ο Παναθηναϊκός που πήρε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που έδειξαν καλό πρόσωπο και παλεύουν για το Champions League».

Χωρίς Ντουντού στην Τούμπα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3bc005e9c221541405c421eb52cde5c1_L.jpg?1272966257?1272966257?1272966257Ο Μπάντοβιτς επέλεξε να αφήσει τον Ντουντού εκτός της μάχης της Τούμπας, προκειμένου να εκτίσει ο Βραζιλιάνος την ποινή του. «Απών» και απο το ματς με την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Προπονήθηκε ο Τοροσίδης.Αυτούς τους δύο αγώνες επέλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού να μείνει εκτός ομάδας ο Ντουντού λόγω τιμωρίας, ενώ από το παιχνίδι με την «Ένωση» θα λείψει και ο Τρέζορ Λομάνα Λούα Λούα, που είχε συμπληρώσει τέσσερις κάρτες. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ θα χάσει για τον ίδιο λόγο το ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» την προσεχή Κυριακή.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για το ματς της Τούμπας θα έχει στη διάθεσή του τον Βασίλη Τοροσίδη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη, ενώ αντίθετα Ντιόγο, Ζαϊρί και Στολτίδης παραμένουν εκτός μάχης.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπουμπένκο και του χρόνου!

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπουμπένκο και του χρόνου!

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: «Η πρώτη σημαντική συμφωνία της νέας Διοίκησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αφορά στο θέμα του Προπονητή της ομάδας. Κατόπιν συμφωνίας με τον κ. Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο Σλοβάκος τεχνικός θα συνεχίσει στο τιμόνι της τεχνικής καθοδήγησης του ΗΡΑΚΛΗ και για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011″.

Στο μεταξύ ο νέος Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. Γιάννης Τάκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου και τη συγκρότησή του σε σώμα, προχώρησε στην ακόλουθη τοποθέτηση:
«Θα κινηθούμε στο πλαίσιο ενός άλλου μοντέλου διοίκησης και θεωρούμε ότι θα αλλάξουμε τη λειτουργία και το ύφος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Θα επιδιώξουμε την διαφάνεια, με την ΠΑΕ να στηρίζεται στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ και να στηρίζει τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ. Βεβαίως, ως Διοίκηση Πρωτοδικείου, έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των προηγούμενων Διοικήσεων, αλλά και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, υποχρέωση την οποία δεν θα πάψουμε να υπηρετούμε, προς όφελος του Συλλόγου».

Άρης- Αυθημερόν την Πέμπτη στην Αθήνα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ne/neto.JPG_b.jpgΜε μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα της Πέμπτης (06/05) με αντίπαλο την ΑΕΚ στις 19:00 στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των πλέι οφ.Ο Χρήστος Βαγγέλη ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα μετά τον χθεσινό του τραυματισμό του -υπέστη δευτέρου βαθμού διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί του γόνατο- και όπως είναι γνωστό δεν υπολογίζεται από τον Κούπερ για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση και ακολούθως ο Αργεντινός τεχνικός θα ανακοινώσει στους παίκτες του το ποιους συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ που θα ταξιδέψει αυθημερόν στην Αθήνα.

Ο Κούπερ εξάλλου αποφάσισε ο Σταύρος Λαμπριάκος να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα της Πέμπτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο θα εκτίσει τις δύο αγωνιστικές στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραισκάκης".

Να σημειωθεί πως μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η κίτρινη ΠΑΕ δεν παρέλειψε να δώσει ευχές στον Νέτο και στη σύζυγό του Ντάρσι, που έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

"Ντάρσι να σου ζήσει! Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εύχεται ότι καλύτερο στο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο για το ευτυχές γεγονός καθώς η σύζυγός του Ρομπέρτα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Ντάρσι και Ρομπέρτα να σας ζήσει", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα των Θεσσαλονικέων.

Δεσμεύουν τον Ρέμο...


Αντώνης Ρέμος.. Από τη Δευτέρα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον του Ηρακλή. Γίνονται πολλές συζητήσεις και το οικονομικό είναι αυτό που αποτελεί το επίκεντρο. Η νέα πενταμελής διοίκηση προέκυψε από το Πρωτοδικείο, αλλά, αυτό ήταν απλά το πρώτο βήμα.

Θα ζητήσουν από τον Ρέμο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, σε χρέη που δημιούργησε, σε επιταγές που εξέδωσε και κυρίως, στο χρέος προς το δημόσιο που αποπληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις εδώ και 2,5 χρόνια.

Ο Ρέμος φαίνεται να έχει ήδη ανταποκριθεί και να έχει δεσμευθεί ώστε να δοθούν χρήματα από την πλευρά του. Αναζητούνται λύσεις για το οικονομικό νέοι πόροι και άνθρωποι που μπορούν να συμμετέχουν σε οικονομικό σχεδιασμό για να κλείσουν πληγές. Υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα.

Τα έσοδα είναι μετρημένα και αν δεν βρεθούν άμεσα 200-300 χιλιάδες ευρώ, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για το μέλλον της ομάδας. Σύντομα, θα εκδοθούν διαρκείας και θα κυκλοφορήσουν για να συγκεντρωθούν χρήματα.

Στη σειρά οι πληρωμές και οι προσφυγές

Ο Κομπαγιάσι και ο Κονέ είναι δύο από τους ποδοσφαιριστές που έχουν καιρό τώρα δικαίωμα προσφυγής και περιμένουν να πληρωθούν περίπου 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Ο Μάρα ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει. Το ίδιο κι ο Ηλιάδης.

Ο Μπόσνιακ, όμως, που έχει φύγει εδώ και καιρό, δεν κάνει πίσω και απαιτεί 400 χιλιάδες ευρώ. Ο Βέρα που πέρασε για πολύ λίγο ζητά περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ και έρχεται η σειρά του Ντιέ που επιστρέφει πλέον στις αρχικές του απαιτήσεις, εφόσον ο Ηρακλής δεν ήταν συνεπής σε συμβιβασμό τον οποίο συμφώνησαν από κοινού.

Ο Νιτέ μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και 400 χιλιάδες ευρώ. Ακόμη κι ο Μπούρμπος που είχε να πάρει χρήματα από παλιά συνεργασία με τον Ηρακλή, έχει προσφύγει εκ νέου και πάλι αφού δεν εξοφλήθηκε.

Καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a5380a0379d6840eb54ca9082a6e3f78_L.jpg?1272959420?1272959420?1272959420Αν κρίνουμε από τις πρώτες συστάσεις ανάμεσα στον Παναγιώτη Ταχτσίδη και την Πετρούλα Κωστίδου, υπάρχει κάτι θερμό... Ο Ταχτσίδης, λοιπόν, γνώρισε την Πετρούλα και γύρω τους αναπτύχθηκαν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.

«Αλάνι» για πάντα στο λιμάνι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1eb3eb6fec99d6f44a04b43ca52e8aee_L.jpg?1272960537?1272960537?1272960537Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του στη Λίβερπουλ είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος εξέφρασε στον αγγλικό Τύπο την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στο «Άνφιλντ».Ο 30χρονος αμυντικός , έχει αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Λίβερπουλ. Παρότι ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα, έχει 13 συμμετοχές και 1 γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων» και ευελπιστεί για μια καλύτερη συνέχεια.

«Είμαι ευχαριστημένος από τον αριθμό συμμετοχών μου στην ομάδα και από τη βοήθεια που έχω δώσει. Θέλω να μείνω εδώ για όσο το δυνατό περισσότερο», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής αμυντικός στο « LFC Weekly».

Με Νέτο στην Αθήνα…

Με Νέτο στην Αθήνα…

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε σήμερα για τα παιχνίδια από τα οποία θα απουσιάσουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει κάρτες. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντάρσι Νέτο θα δώσει κανονικά το παρών του στον αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα απουσιάσει από τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Ο Σταύρος Λαμπριάκος που έχει τέσσερις κάρτες θα απουσιάσει από τον μεθαυριανό αγώνα του ΟΑΚΑ.

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Με μοναδική απουσία τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, θα παραταχθεί αύριο ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό (21:15). Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Φωτάκη, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

"Κόκκινοι" καλούν Τζο Κόουλ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/co/cole_2010_5_4_9_29_42_b.jpgΗ Λίβερπουλ έχει αποφασίσει να προσθέσει περισσότερο αγγλικό στοιχείο στην ομάδα της την νέα ποδοσφαιρική σεζόν και το γεγονός αυτό φέρνει κοντά στο "Άνφιλντ" τον Τζο Κόουλ...Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα οι "κόκκινοι" βλέπουν στο πρόσωπό του 28άχρονου άσου έναν τους καλύτερους ελεύθερους παίκτες στην εγχώρια αγορά αυτό το καλοκαίρι και ετοιμάζονται να κάνουν κίνηση για να τον κάνουν δικό τους, επωφελούμενοι από το αδιέξοδο των συζητήσεων που έχει επέλθει στο οικονομικό μεταξύ του Κόουλ και της Τσέλσι.

Ήδη ο Ράφα Μπενίτεθ έχει υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τους νεαρούς και ταλαντούχους Ράχιμ Στέρλινγκ (ΚΠΡ) και Τζόντζο Σέλβι (Τσάρλτον) ενώ ακόμα και στην περίπτωση που ο Ισπανός δεν συνεχίσει στο τιμόνι, ο σύλλογος έχει αποφασίσει να εντάξει στο δυναμικό τουλάχιστον δύο ακόμα Άγγλους ποδοσφαιριστές.

Το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ αναφέρει επίσης ότι ο Τζο Κόουλ είναι δυσαρεστημένος φέτος από το γεγονός ότι βλέπει ελάχιστα την πόρτα της ενδεκάδας υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, με τις ετήσιες απολαβές του σε περίπτωση που υλοποιηθεί η μεταγραφή να φτάνουν τα 6.200.000 λίρες.

Σε περίπτωση πάντως που δεν προχωρήσει η μετακίνησή του στη Λίβερπουλ, τότε ανοίγει ο δρόμος για να πάει σε μία εκ των Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι που αναμένεται και αυτές να μπουν στο παιχνίδι της απόκτησής του από την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου.

Κρούση για Μανιάτη! O ΠΑΟΚ θέλει τον αρχηγό του Πανιωνίου. Μιλάει και για Αργυρίου

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_QrZLyATKAO.jpgΚίνηση για την απόκτηση του αρχηγού του Πανιωνίου, Γιάννη Μανιάτη, έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εξέδρα».Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, μάλιστα, οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Εξάλλου, ο ίδιος ο παίκτης είχε εκφράσει σε πρόσφατη συνέντευξή του την επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον, αρκεί να έρθει η κατάλληλη πρόταση.

Αυτή ενδεχομένως να είναι από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο ο Πανιώνιος και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης συνηθίζουν να πουλούν εντός συνόρων πάντα σε υψηλή τιμή.

Ο παίκτης κοστολογείται πάνω από 1 εκ. ευρώ και αυτό αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να διαπραγματευτεί την αγορά του 24χρονου αμυντικού επιδιώκοντας έναν καλό τρόπο αποπληρωμής (μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις).

Πάντως, στον Πανιώνιο επιθυμούν την παραχώρηση του παίκτη και δεν είναι τυχαία η απόκτηση του Μάρκους Γιόνσον από την ΑΪΚ για τη θέση του δεξιού μπακ.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται να έχει αρχίσει επαφές και με τον Πανθρακικό για τον Αργυρίου, που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Τότεναμ και του Παναθηναϊκού.

Τέλος ο Τεννές από Κέρκυρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/62ff731027a3ac8a18199ffcbd3d9d3c_L.jpg?1272951528?1272951528?1272951528Ο Μπάμπης Τεννές δεν θα βρίσκεται τη νέα χρονιά στον πάγκο της Κέρκυρα. Ο Ελληνας προπονητής ανέβασε τους «Φαίακες» στην Σούπερ Λιγκ αλλά δεν θα συνεχίσει μαζί τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ fm 94,6:

Σχετικά με το αν είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις μια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ ή να ανεβάσεις μια ομάδα από τη Β’ Εθνική στην πρώτη:

«Είναι πιο δύσκολο να βάλεις από κάτω 15 ομάδες και να ανέβεις κατηγορία, ενώ για να σώσεις κάποια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ πρέπει να βάλεις από κάτω τρεις ομάδες. Επίσης, στη Σούπερ Λιγκ το πρωτάθλημα είναι, ως γνωστόν, τριών ταχυτήτων, ενώ στη Β’ Εθνική είναι πολύ περισσότερες οι ομάδες που έχουν κοινούς στόχους και ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Για το μυστικό ώστε να ανέβει μια ομάδα στην κατηγορία:

«Το μυστικό είναι να έχεις πολύ καλά αποδυτήρια, να υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου, ώστε να ξεπερνάς οποιαδήποτε άσχημη στιγμή. Ασφαλώς, πρέπει να υπάρχει και ισχυρή διοίκηση. Αλλά επειδή παρουσιάζονται οικονομικά προβλήματα, διοικητικά λάθη και άλλα προβλήματα, πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα».

Για το μέλλον του:

«Αποχαιρετάω την Κέρκυρα, εκτός κι αν αλλάξουν πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με κάποια άλλη ομάδα από τη στιγμή που μέχρι τώρα βρίσκομαι στην Κέρκυρα. Πάντως, δύσκολα θα είμαι εδώ τη νέα χρονιά».

Για το αν προτιμάει σύλλογο από την πρώτη ή τη Β' εθνική:

«Οι συνθήκες δουλειάς είναι το πιο σημαντικό για μένα. Έχω χρόνια στο χώρο, έχω περάσει από πολλές ομάδες, ίσως να είμαι και ρέκορντμαν. Θέλω να είμαι καλά εκεί που θα είμαι. Να υπάρχει υγιές περιβάλλον. Δεν με νοιάζει αν θα είναι στην πρώτη ή στη δεύτερη Εθνική».

Το "κλειδί" για να παραμείνει μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ:

«Πρέπει να μπορέσεις να διαχειριστείς καλά τα αποτελέσματα. Εγώ την έχω πατήσει γιατί στο παρελθόν τα δίναμε όλα και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και μετά την ερχόταν κάποιο άσχημο αποτέλεσμα με ομάδα που είχε ίδιους στόχους με εμάς. Οπότε, δεν έπρεπε να ρίχνουμε το βάρος εκεί. Σωστή αξιολόγηση χρειάζεται, αν και το σπουδαιότερο είναι να έχεις καλή ομάδα».

Για το αν Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου πήραν δίκαια τα «εισιτήρια» ανόδου:

«Αναμφισβήτητα ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου άλλαξε τον Ιανουάριο όλη την ομάδα ενώ η Κέρκυρα πήρε 40 βαθμούς μαζεμένους. Ήμασταν πολύ καλοί μέχρι το Δεκέμβριο. Μετά πέσαμε κάπως, αλλά αυτό ήταν λογικό και μετά από όσα έγιναν και ακουγόντουσαν σχετικά με το μέλλον μου».

Σήκωσε μανίκια ο Στάρε, "πρώτη" για τους Νιγηριανούς

http://www.sport24.gr/ast/cov/et/etAttachment_b.jpgΣειρά συναντήσεων είχε την Δευτέρα ο προπονητής του Πανιωνίου, Μίκαελ Στάρε προκειμένου να ενημερωθεί για την νέα του ομάδα.Ο Σουηδός προπονητής που θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη(4/5-11:30) από την ΠΑΕ,πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας την Δευτέρα στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, "Απήλιον" ενώ την Κυριακή είχε παρακολουθήσει τους αγώνες Αιγάλεω – ΟΦΗ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ο Μίκαελ Στάρε το απόγευμα μίλησε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-21 με τους οποίους γνωρίστηκε και τους επεσήμανε τη σημασία που δίνει στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, τα οποία θεωρεί σημαντικό και ουσιώδες κομμάτι του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα Κ-21 προπονήθηκαν και οι δύο Νιγηριανοί διεθνείς με την ομάδα Κ-20 της χώρας τους, ο 18 ετών επιθετικό χαφ Τσουκμουόκε Μ΄Γκμπαμ και ο Τζέιμς Ακότο που είναι 17 ετών, κεντρικό χαφ.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, το οποίο θα γίνει το "σπίτι" τους για περίπου μία εβδομάδα που θα παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να δοκιμαστούν με τους "κυανέρυθρους".

ΑΡΗΣ: Βασική προτεραιότητα ο Νασούτι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c94f4521c5d265141c1da1e62e9870ab_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στην κορυφή του ενδιαφέροντος βρίσκεται για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς.
Αντιπροσωπεία του Άρη με επικεφαλής τον Γιάννη Κόντη βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αργεντινή, με σκοπό να διερευνήσει τις προθέσεις της Ρίβερ Πλέϊτ και φυσικά να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του 28χρονου κεντρικού αμυντικού με κανονική μεταγραφή.
Όλη η προσοχή των «κιτρινόμαυρων» επικεντρώνεται στη μείωση της ρήτρας η οποία ανέρχεται στο ποσόν των 800.000 ευρώ, ενώ κυρίαρχο ρόλο στο θέμα αναμένεται να παίξει το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Αργεντίνου άσου λήγει το καλοκαίρι του 2011, άρα η ευκαιρία που παρουσιάζεται στην ομάδα του είναι μεγάλη αφού τώρα μπορεί να επωφεληθεί από μια πιθανή πώλησή του.

Παζάρι για τη ρήτρα

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Η διαφωνία αφορούσε απλά και μόνο το ύψος της ρήτρας.
Το ταξίδι στην Αργεντινή ήρθε ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και ήταν λίγο πολύ επιβεβλημένο για να προχωρήσουν οι βολιδοσκοπήσεις και να γίνουν οι πρώτες διαπραγματεύσεις. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, ως άριστος γνώστης της συγκεκριμένης αγοράς, πήρε το «ΟΚ» της διοίκησης και προσπάθησε να προωθήσει το καινούριο πλάνο και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, ένα προγραμματισμό στον οποίο το όνομα του Κριστιάν Νασούτι κατέχει περίοπτη θέση αφού βρίσκεται στις βασικές επιλογές του κ. Κούπερ.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βοήθησαν σημαντικά έτσι ώστε οι δύο πλευρές να έλθουν ακόμη πιο κοντά και να «μπει το νερό στο αυλάκι».
Η χρυσή τομή, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να βρεθεί σε ένα ποσόν μικρότερο των 800.000 ευρώ , κάτι το οποίο συμφέρει και τον Άρη και τη Ρίβερ, μια Ρίβερ η οποία θέλει να πουλήσει στην παρούσα φάση τον ποδοσφαιριστή , έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή και επιπλέον λήγει και το συμβόλαιό του το ερχόμενο καλοκάιρι. Πρόσθετος σύμμαχος των «κιτρίνων» παραμένει ο ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν θέλει να το κουνήσει από το Βικελίδης.
Πέρα από την περίπτωση Νασούτι, ο Γιάννης Κόντης βρήκε την ευκαιρία να «τσεκάρει» τις γνωριμίες του και να μελετήσει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να ενδιαφέρουν τον Άρη στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εξόρμηση για τις τελικές διαπραγματεύσεις.Πηγη Μετροσπορ

Serie A Πριμ 2.000.000 ευρώ για νίκη με Ίντερ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/si/siena_2010_5_4_10_40_18_b.jpgΣε ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται το φινάλε του φετινού Καμπιονάτο, καθώς μετά το ματς-παρωδία στο "Ολίμπικο" την περασμένη Κυριακή που η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά του κόσμου, όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία περιμένει πλέον το... ντέρμπι Σιένα-Ίντερ της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής. Για όσους αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για ντέρμπι από τη στιγμή που η Σιένα έχει υποβιβαστεί μαθηματικά και τη χωρίζουν συν τοις άλλοις 46 πόντοι από την πρωτοπόρο (έχει 30 βαθμούς έναντι 76 των "νερατζούρι') ο Μάσιμο Μετζαρόμα φρόντισε να δώσει την "απάντηση".

Ο πρόεδρος των "μπιανκονέρι", ο οποίος είναι ταυτόχρονα φανατικός οπαδός της Ρόμα και ενδιαφέρθηκε μάλιστα πριν από λίγους μήνες να μπει στα κοινά των "τζαλορόσι", ανακοίνωσε ότι θα δώσει πριμ σωτηρίας ύψους 2.000.000 ευρώ στους παίκτες του εάν σταματήσουν την Ίντερ, βάζοντας έτσι φωτιά στο πρωτάθλημα.

"Ο πρόεδρος Μάσιμο Μετζαρόμα μου είπε ο ίδιος να καθησυχάσω τους φίλους της Ρόμα, αλλά κυρίως τους οπαδούς που αγαπούν τον αθλητισμό πάνω και από το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει ματς που να αγοραστεί ή να πουληθεί και οι παίκτες θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πιστεύουμε πως με την επανεξέταση της υπόθεσης calciopoli ίσως βγουν νέα στοιχεία και εξασφαλίσουμε την άνοδο ακόμα και στα χαρτιά.


Για αυτό η Σιένα θα προσπαθήσει να κατακτήσει όλους τους πόντους που είναι υπό διεκδίκηση και μετά θα δούμε τί θα συμβεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Μετζαρόμα στη Σιένα, Νταβίντε Μπουτσόνι.

Πέρα όμως από το πριμ... σωτηρίας που έταξε, ο πρόεδρος Μετζαρόμα αναφέρθηκε και στο Λάτσιο-Ίντερ, εκτοξεύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς προς την ομάδα της "αιώνιας πόλης".

"Θα άρχιζα στις κλωτσιές κάθε παίκτη μου εάν η ομάδα μου πρωταγωνιστούσε σε ένα τέτοιο ματς. Δεν το είδα, επειδή ήμουν εγκλωβισμένος στην κίνηση, όμως διάβασα εφημερίδες. Με δεδομένο ότι όλοι λένε τα ίδια, αυτό σημαίνει πως κάτι έγινε πράγματι.

Ένας πρόεδρος δεν μπορεί να βλέπει την εικόνα μίας πόλης βρώμικης σε τέτοιο βαθμό. Εγώ δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να βρωμίζει την εικόνα της Σιένα. Δεν θα υπάρχει κάποιο έξτρα πριμ για να σταματήσουμε την Ίντερ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχα συναντήσει τους παίκτες, ζήτησα τη μάξιμουμ αφοσίωση από αυτούς και το απέδειξαν κόντρα στην Παλέρμο.

Έχω υποσχεθεί πριμ σωτηρίας 2.000.000 ευρώ, που είχαν ήδη αποδεχτεί, σε περίπτωση που έρθουμε τρίτοι από το τέλος και καταφέρουμε να μείνουμε μετά τις τελικές αποφάσεις για το σκάνδαλο calciopoli.

Ζητάω στα δύο τελευταία ματς από τους παίκτες να παίξουν ως επαγγελματίες για να τιμήσουν τη φανέλα αλλά και επειδή στη Serie B θα είμαι αναγκασμένος να μικρύνω το ρόστερ κάποιοι θα θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση σε άλλες ομάδες."

Στηρίζει Γουόλκοτ ο Βενγκέρ


Ο Θίο Γουόλκοτ με τη φανέλα της εθνικής Απογοήτευση θα αισθανθεί ο Αρσέν Βενγκέρ, αν τελικά ο Τέο Γουόλκοτ δεν δώσει το παρών στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με την εθνική Αγγλίας. Ο προπονητής της Αρσεναλ πιστεύει ότι ο παίκτης του έχει κάνει μεγάλη πρόοδο φέτος και έχει ωριμάσει και ότι θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται.

"Σε αντίθεση με το 2006, που η παρουσία του στην εθνική ήταν περισσότερο δώρο, αυτή τη φορά δεν θα είναι σωστό αν δεν κληθεί", δήλωσε ο Βενγκέρ στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρσεναλ. "Βελτιώνεται συνεχώς και είναι μόλις 21 ετών. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πλέον παιδί, ενώ παράλληλα δείχνει και πιο υπεύθυνος και γενικά βαδίζει στο σωστό δρόμο. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά πλέον επέστρεψε και είναι απολύτως καλά", κατέληξε ο τεχνικός των Λονδρέζων.

Προτιμά την Ισπανία ο Ριμπερί


Ο Ριμπερί πανηγυρίζει το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Μπάγερν Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τη φημολογούμενη φυγή του Φρανκ Ριμπερί από την Μπάγερν Μονάχου για... διάφορους προορισμούς συνεχίζεται με νέες δηλώσεις του παίκτη. Καμία πρωτοτυπία, καθώς ο Γάλλος διεθνής επέμεινε για άλλη μία φορά ότι, μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας, προτιμά την πρώτη.

Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με την Μπάγερν, ο Ριμπερί εξακολουθεί να απασχολεί μερικούς από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών είναι και η Τσέλσι, αλλά ο 27χρονος άσος υποστηρίζει ότι η ποιότητα των παικτών της Μπαρτσελόνα αποτελεί πρόκληση. "Ο Λιονέλ Μέσι, χωρίς αμφιβολία! Θα μου άρεσε να παίζω μαζί του και με τον Τσάβι", δήλωσε ο Ριμπερί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ερωτηθείς για τον παίκτη, δίπλα στον οποίο ονειρεύεται να παίξει.

"Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στις οποίες θα ονειρευόμουν να παίξω, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα", συμπλήρωσε, αποφεύγοντας να αναφέρει και την Τσέλσι στη λίστα. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει θετικά σχόλια για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, εν όψει του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
"Υπάρχουν αρκετές ομάδες, που όπως και η Γαλλία διαθέτουν το ταλέντο για να διακριθούν και έχουν υψηλούς στόχους στη διοργάνωση. Πιο δυνατές μου φαίνονται αυτή τη στιγμή η Αγγλία και η Ισπανία", κατέληξε.

Παρουσιάζει το νέο της γήπεδο η Λάρισα


Το νέο γήπεδο της Λάρισας Η μεγάλη στιγμή για την Λάρισα έφτασε. Την Πέμπτη η διοίκηση της ομάδας, σε ειδική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης, θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου, αλλά και των βοηθητικών του χώρων, ενώ από την Παρασκευή όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούν να δουν την έκθεση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 είναι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι την Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα "Ολυμπος" του ξενοδοχείου "Larissa Imperial Classical Hotel", θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ομάδας και των 38 πολυτελών σουιτών του.

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει, φιλοδοξούμε να καλωσορίσουμε μια νέα εποχή για την ΑΕΛ, δημιουργώντας καινούρια οράματα και διεκδικώντας υψηλότερους στόχους, αντάξιους της αγαπημένης μας "βασίλισσας του κάμπου".

Για την βραδιά της εκδήλωσης θα σταλούν ονομαστικές προσκλήσεις, αλλά η αίθουσα θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό την επομένη, Παρασκευή 14/05 (10π.μ. έως 6μ.μ.), ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των φιλάθλων να επισκεφθούν τον χώρο και να δουν από κοντά όλο το υλικό της παρουσίασης".

Στο μεταξύ, ο Νίκος Νταμπίζας, όπως όλα δείχνουν για την ώρα, θα συνεχίσει να είναι ο αρχηγός της Λάρισας. Ο έμπειρος αμυντικός έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με την διοίκηση για ανανέωση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η παραμονή του.

Μοράτι: "Δεν ντρέπομαι για την Ιντερ"



Ο Μάσιμο Μοράτι... Η ντροπή είναι το τελευταίο συναίσθημα στη λίστα του Μάσιμο Μοράτι, όπως απάντησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Ιντερ, αναφερόμενο στη νίκη των "νερατζούρι" με 2-0 επί της Λάτσιο την Κυριακή. Ο Μοράτι κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της προέδρου της Ρόμα Ροζέλα Σένσι περί "ντροπής".

"Πρέπει να πω ότι όλα αυτά είναι προβλήματα που αφορούν τη Ρόμα και τη Λάτσιο, όχι την Ιντερ. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ντρεπόμαστε εμείς λοιπόν. Σέβομαι την ευαισθησία της και θα προτιμούσα να μην απαντήσω. Ηταν και για μένα περίεργη όλη αυτή η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, με τους οπαδούς της Λάτσιο να έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται στο πλευρό μας", εξήγησε ο Ιταλός μεγιστάνας.

Καρυπίδης: "Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος"


Σκόραραν Πατσατζόγλου και Καρυπίδης... Ο Χρήστος Καρυπίδης πέρασε από τον ΠΑΟΚ και εξακολουθεί να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Μιλώντας στον Sport103 fm από την Κύπρο, δήλωσε αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ομόνοια: "Τα καταφέραμε φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κερδίζω στην καριέρα μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς η Ομόνοια είχε 7 χρόνια να κατακτήσει πρωτάθλημα και η πίεση ήταν μεγάλη. Ο προπονητής μας κράτησε ενωμένους και υπήρχε μια ηρεμία στην ομάδα όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Τώρα πλέον απομένει ένα παιχνίδι με την Ανόρθωση που έχει τυπικό χαρακτήρα και θα είναι η φιέστα της κατάκτησης του τίτλου".

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ’ρη, είπε: "Ήταν κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το σκορ. ’λλωστε το παραδέχτηκε και ο προπονητής του ’ρη. Ήταν όλα σωστά : ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, το πάθος των ποδοσφαιριστών, η επιθυμία των παικτών του ΠΑΟΚ να πάρουν την ρεβάνς από το προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα του ’ρη, όλα αυτά οδήγησαν στην πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη".

Για το ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Δίνεται η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία καθώς παίζει πάλι στην έδρα του. Είμαι αισιόδοξος, ο κόσμος θα είναι φυσικά δίπλα στην ομάδα και πιστεύω ότι θα κερδίσει την Τετάρτη. Είναι σε καλή κατάσταση ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τους αντιπάλους του, είναι πιο ώριμος και πιο αποφασισμένος και του δίνεται η ευκαιρία να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Είναι καθαρά στα χέρια της ομάδας, αν κερδίσει τον Ολυμπιακό γίνεται το φαβορί".

«Τελειώνει» και ο Μαρσελάο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f927a783e865cd9a6cd86063010bed19_L.jpg?1272945591?1272945591?1272945591Μετά τις δεδομένες αποχωρήσεις των Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Οράσιο Καρντόσο και ο Μαρσελάο θα αποτελέσει παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο δυναμικός αμυντικός των Αρκάδων έχει δελεαστική πρόταση από το Ντουμπάι. Αρχίζουν και μεγαλώνουν …επικίνδυνα τα κενά στις «γραμμές» του Αστέρα Τρίπολης, αφού μετά τις δεδομένες αποχωρήσεις των Οράσιο Καρντόσο και Ντάνιελ Τσέζαρεκ, άλλος ένας ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους Αρκάδες στο μέσο του καλοκαιριού.
Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, Μαρσελάο, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσει από την Τρίπολη για το κοσμοπολίτικο …Ντουμπάι, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του σε τοπικό σύλλογο μετά από δελεαστική οικονομική πρόταση.

Μετά τα κενά που δημιουργούνται σε μεσαία και επιθετική γραμμή, οι Αρκάδες πλέον έχουν να «πονοκεφαλιάζουν» και για τα «μετόπισθεν», αφού ο Μαρσελάο αποτελούσε εγγύηση στην άμυνα και τώρα οι ιθύνοντες των Αρκάδων πρέπει να καλύψουν το κενό του.

Το ευχάριστο για τους ιδιοκτήτες του Αστέρα πάντως, είναι ότι με τη φυγή του Μαρσελάο, οι Αρκάδες θα εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα από ένα «βαρύ» συμβόλαιο, το οποίο λογίζεται στις 350.000 ευρώ ετησίως, ενώ αναμένεται να βάλει κι ένα μικρό ποσό από τους Άραβες στα ταμεία του.

Οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με έμπειρους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Μενδρινός, Ταραλίδης, Σίσιτς και Μπάρκογλου, προκειμένου ο σύλλογος να ενισχυθεί και να αποφύγει πορεία σαν την φετινή στην επόμενη Superleague.

Ενώπιον των... φιλάθλων η νέα διοίκηση

http://www.contra.gr/images/m/iraklis_0305_m.jpgΜε ένα άνοιγμα στον κόσμο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς τα μέλη του θα παρουσιαστούν την Τρίτη 04/05 στις 19:00, στο "Κατσάνειο", ενώπιον των φιλάθλων της ομάδας και εκπροσώπων του Τύπου.Σχετικό είναι και το επίσημο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ηρακλής, μέσω της ιστοσελίδας της:

"Την Τρίτη 04/05, στις 19:00, στο "Κατσάνειο", θα πραγματοποιηθεί ανοικτή παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Ο κόσμος της ομάδας και οι εκπρόσωποι του Τύπου θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των στελεχών της νέας Διοίκησης και τις απαντήσεις τους σε όποια θέματα, που αφορούν στη νέα προσπάθεια, τεθούν".

Φωτο Ημέρας

Μαγεία... οι Μάτζικ, προκρίθηκαν στα ημιτελικά των πλέι οφ του ΝΒΑ

Ειπε........

"Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού θ' ακολουθήσει στα χνάρια του μπάσκετ"

Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ψιθυροι

  • Λίγο πριν τις 22:00GR αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με αφορμή γύρισμα εκπομπής με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου
  • Οπαδοί του Παναθηναϊκού έκλεψαν τις κάμερες και τον υπολογιστή που είχαν τοποθετήσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο κλειστό της Γλυφάδας, ώστε να έχουν πανοραμικά πλάνα από το παιχνίδι
  • Mε 15 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς Πανιώνιος - Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, καθώς οι οπαδοί του Πανιωνίου πετούσαν... καρότα στον αγωνιστικό χώρο!
  • Η φιέστα για το νταμπλ του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας θέλοντας να επιβραβεύσει όλους όσοι δούλεψαν για να στηθεί όλο αυτό το υπερθέαμα έδωσε μια μέρα ρεπό σε όλους τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Ετσι, την Δευτέρα (3/5) τα γραφεία της ΠΑΕ θα μείνουν κλειστά.

Στο στόχαστρο των "ροσονέρι" ο Οταμέντι

http://www.sport24.gr/ast/cov/ot/otamendi_b.jpgΜία ημέρα μετά τις φήμες περί έλευσης του Μάρκο Φαν Μπάστεν στον πάγκο της Μίλαν αντί του Λεονάρντο αυτό το καλοκαίρι, η Μίλαν εξακολουθεί να εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια, που αυτή τη φορά αφορούν περιπτώσεις παικτών.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής "Gazzetta dello Sport", οι "ροσονέρι" έχουν βάλει στο στόχαστρο τον κεντρικό άμυντικό της Βέλες Σάρσφιλντ, Νικολάς Οταμέντι, για τον οποίο είναι διατεθειμένοι να κάνουν πρόταση μέχρι 12.000.000 ευρώ, την ώρα πάντως που ο αργεντίνικος σύλλογος τον κοστολογεί γύρω στα 20.000.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη έχουν δείξει αρκετοί από τους τοπ ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Γιουβέντους και Μπάγερν, με τον 21άχρονο άσο να έχει ανεβάσει τον τελευταίο χρόνο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα και από τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Μαραντόνα στην ενδεκάδα της Εθνικής Αργεντινής (6 παρουσίες στην "αλμπισελέστε" από το 2009 και μετά-οι 3 ως βασικός).

Πέρα από τον Οταμέντι, οι Μιλανέζοι εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά τον ακραίο μέσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Κράσιτς, ο οποίος έστειλε μάλιστα και σαφές μήνυμα αναφορικά με τις προθέσεις του στο ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι.

"Δεν είναι μυστικό ότι είμαι οπαδός της Μίλαν. Θα ήθελα να βρεθώ συμπαίκτης με τον Ντζέκο. Εγώ και ο Έντιν θα κάναμε ένα φονικό δίδυμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 25άχρονος Σέρβος άσος.

Σκόραρε ύστερα από 12 χρόνια!

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/savini_2010_1_12_14_12_1_b.jpg

Το γκολ που πέτυχε ο Μίρκο Σαβίνι εναντίον του Άρη σίγουρα δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Αυτό το τέρμα ήταν το πρώτο γκολ του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ στην επαγγελματική του καριέρα!Ο Ιταλός βρήκε προχθές δίχτυα για δεύτερη φορά στην 14ετή καριέρα του στα γήπεδα. Το γκολ επί του Άρη ήταν το πρώτο του απέναντι σε ομάδα πρώτης κατηγορίας αλλά και το μοναδικό τέρμα, φορώντας φανέλα συλλόγου που συμμετέχει σε ανώτερη κατηγορία εθνικού πρωταθλήματος.

Ο Σαβίνι είχε να σκοράρει από το 1998 όταν έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος με την ομάδα της Λαντιτζιάνι. Από τότε δεν είχε πετύχει ξανά γκολ.

"Πρέπει να έχουν περάσει δέκα χρόνια. Όταν αγωνιζόμουν με την Λαντιτζιάνι. Δε θυμάμαι ποιος ήταν ο αντίπαλος. Ήταν το μοναδικό μου γκολ σε πρωτάθλημα. Θυμάμαι πως ήταν με αριστερό σουτ", δήλωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά" και για το τέρμα που πέτυχε με… το δεξί εναντίον του Άρη είπε: "Το γκολ είναι θέμα ομαδικής δουλειάς και πιο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τώρα το μόνο που κοιτάμε είναι το επόμενο ματς έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας".

Τώρα είναι… η σειρά του Σνάουντσερ που δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει βάλει ένα μόνο στην επαγγελματική του καριέρα με την φανέλα της Κατοβίτσε.

Όλα ανοιχτά με Μπενίτεθ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b8193d6d118da97f183537a828741719_L.jpg?1272948236?1272948236?1272948236Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ράφα Μπενίτεθ βασικό υποψήφιο για τον πάγκο της Γιουβέντους, όμως στο στρατόπεδο της ιταλική ομάδας φέρεται να εξετάζουν και άλλες λύσεις. Η διοίκηση της «γηραιάς κυρίας» προσφέρει 20 εκατομμύρια λίρες στον τεχνικό της Λίβερπουλ για μια τριετή συμφωνία, ωστόσο άνθρωπος της ιταλικής ομάδας λέει: «Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε σταματήσει να ενδιαφερόμαστε για τον Μπενίτεθ, εξετάζουμε και άλλες λύσεις». Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα ονόματα των Λουτσιάνο Σπαλέτι και Τσέζαρε Πραντέλι.

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Λίβερπουλ εκφράζουν την αντίθεσή τους σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπενίτεθ από το «Άνφιλντ». Ο Λούκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο καθένας έχει τις αμφιβολίες του για το μέλλον του Μπενίτεθ. Προσωπικά ελπίζω να μείνει», ενώ ο Γιόσι Μπεναγιούν συμπλήρωσε: «Αν εξαρτιόταν από μένα θα ήθελα να πάρει σύνταξη στη Λίβερπουλ. Αλλά είναι δύσκολο να μιλήσω για την επόμενη σεζόν. Δεν γνωρίζουμε τι αλλαγές θα γίνουν».

Τάσεις …φυγής για Σμόλαρεκ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dc6d15d8df059fcee27c7b60c8ac4ad7_L.jpg?1272949279?1272949279?1272949279Συμβόλαιο με μία «γενναία» μείωση αποδοχών πρότεινε στον Έμπι Σμόλαρεκ η διοίκηση της Καβάλας, κάτι που καθιστά …αμφίβολη την παραμονή του Πολωνού άσου στον μακεδονικό σύλλογο σχετικά με την επόμενη αγωνιστική σεζόν.Η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και την επιτήρηση του ΔΝΤ και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις ποδοσφαιρικές ομάδες, αφού πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα κάνουν περικοπές και προσέχουν για να …έχουν.

«Θύμα» της κρίσης όπως φαίνεται έπεσε και ο Έμπι Σμολάρεκ, αφού η διοίκηση της Καβάλας πρότεινε στον 28χρονο ποδοσφαιριστή νέο συμβόλαιο με αρκετά όμως μειωμένες αποδοχές συγκριτικά με αυτές που λαμβάνει την παρούσα χρονική στιγμή.
Ο Πολωνός επιθετικός πάντως, δεν φαίνεται αρκετά «ζεστός» με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και ίσως τις επόμενες μέρες …μαζέψει τα πράγματα του για άλλες …πολιτείες.

Ανανέωσε με υπόσχεση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c67e7240f5a58b5a5dc70fc7a19b8f9b_L.jpg?1272949859?1272949859?1272949859Παίκτης του Ατρομήτου θα παραμείνει ο Κώστας Νεμπεγλέρας ως το καλοκαίρι του 2011, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο. Καλύτερο Ατρόμητο τη νέα χρονιά, υποσχέθηκε ο παίκτης. «Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κώστα Νεμπεγλέρα. Ο ποδοσφαιριστής αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης και θα παραμείνει κάτοικος Περιστερίου μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Σήμερα το μεσημέρι, θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλου και του Γενικού Αρχηγού Σπύρου Σοφιανού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο έμπειρος μέσος δήλωσε τα εξής για την παραμονή του στην ομάδα:« Από την πρώτη στιγμή υπήρξε από την πλευρά μου η διάθεση για να μείνω στην ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί στον 1,5 χρόνο που είμαι στον Ατρόμητο έχουμε πετύχει του στόχους μας κι επιπλέον η ομάδα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή γιατί μου έδειξαν ότι με θέλουν στην ομάδα αλλά και τον φίλαθλο κόσμο του Περιστερίου που πραγματικά από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Ατρόμητο με αγάπησε και μου το έδειχνε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στου φιλάθλους μας είναι ότι πιστεύω πως στη νέα περίοδο θα δουν ένα Ατρόμητο ακόμη καλύτερο αγωνιστικά όσο και αποτελεσματικό, ενώ προσωπική μου φιλοδοξία είναι να είμαι ακόμα καλύτερος από τη φετινή χρονιά».

Δάσκαλε που δίδασκες!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_3173.jpgΟ Κάρλος Τέβες ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχα ταχθεί δημοσίως κατά του Τζον Τέρι στην υπόθεση της εξωσυσυγικής του περιπέτειας με την πρώην σύζυγο του Γουέιν Μπριτζ.http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_3171.jpgΟ Αργεντίνος φορ της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Άγγλο αμυντικό της Τσέλσι για "έλλειψη ηθικής", πιάστηκε στη φάκα που ο ίδιος έστησε, από δημοσιογράφους της πατρίδας του, οι οποίοι επανέφεραν στη δημοσιότητα ένα παλιό σενάριο, το όποιο προσφάτως είχε και νέα επεισόδια.

Ο Τέβες, ο οποίος το 2008 φερόταν να έχει παράνομο δεσμό με τη γνωστή παρουσιάστρια και μοντέλο από την Αργεντινή, Μαριάνα Παεζάνι, φαίνεται πως ...ξανακύλησε και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η σύζυγός του έφερε στη ζωή ένα πρόωρα γεννημένο κοριτσάκι.

Ενώ, λοιπόν, η σύζυγός του, Βανέσα, έβγαινε από το μαιευτήριο με τη νεογέννητη Κέιτι, ο Τέβες έκανε ολόκληρο ταξίδι στην Αργεντινή για να περάσει μια βραδιά με τη Μαριάνα, οργανώνοντας μάλιστα την επιστροφή του στην Αγγλία μαζί της.

Εννοείται πως τα αγγλικά ταμπλόιντ δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεσκεπάσουν ακόμα ένα "ροζ σκάνδαλο" μετά από αυτά τον Τζον Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ και Πατρίς Εβρά, βρίσκοντας μέχρι και συνεπιβάτες του παράνομου ζευγαριού στο αεροπλάνο: "Έμοιαζαν πολύ ερωτευεμένοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τον Κάρλος και τη Μαριάνα σε θερμούς εναγκαλισμούς μέσα στο αεροπλάνο.

Εκείνο που φαίνεται να ενοχλεί περισσότερο τη συντηρητική αγγλική κοινωνία, είναι πως ο Τέβες επέμενε, με δηλώσεις του στον Τύπο, να ισχυρίζεται πως πέρασε τις τελευταίες μέρες με την κόρη του.

Λέικενς αναλαμβάνει την εθνική Βελγίου


Ο Ζορζ Λέικενς Ο Ζορζ Λέικενς θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντικ Αντβοκαατ στον πάγκο της εθνικής Βελγίου, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται τις προσεχείς ώρες να προβεί στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον 60χρονο τεχνικό, ο οποίος είχε καθοδηγήσει τους "κόκκινους διαβόλους" και την περίοδο 1997-1999, συμμετέχοντας μάλιστα και στην τελική φάση του Μουντιάλ της Γαλλίας.

Ο Λέικενς, που εργάζεται στην Κορτράικ, δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας, η οποία προτιμούσε έναν εκ των Ερικ Γκέρετς και Μισέλ Πρεντόμ. Οι απαιτήσεις του πρώτου κρίθηκαν υπερβολικές, ενώ τον δεύτερο δεν τον αφήνει η Γάνδη.

Νάνι: "Δεν τα παρατάμε"


Ο Νάνι ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ ελπίζει σε ένα θαύμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος, ωστόσο οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έχουν μάθει να μην να παρατάνε. Αυτό υποστηρίξει ο Νάνι, δίνοντας έτσι τη θέληση που υπάρχει στην ομάδα για το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου.

"Είμαστε ομάδα και παραμένουμε ομάδα στα δύσκολα και μέχρι το τέλος. Εχουμε ακόμα κάποιες ελπίδες και θα τις κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά εμείς δεν θα τα παρατήσουμε, πρέπει να νικήσουμε το τελευταίο παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε", τόνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Σάντερλαντ την Κυριακή.

Συλλήψεις για οπαδούς της Σέφιλντ


Αρκετές συλλήψεις Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Αγγλίας για τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση της Σέφιλντ Γουένστεϊ με την Κρίσταλ Πάλας για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία. Ενταση υπήρχε και πριν την αναμέτρηση, καθώς κρινόταν η παραμονή στην κατηγορία.

Ο αμυντικός της Κρίσταλ Πάλας, Κλιντ Χιλ, την ώρα που πανηγύριζε την ισοπαλία, η οποία ήταν αρκετή για να κράτησε την ομάδα του στην κατηγορία, χτυπήθηκε από οπαδό των γηπεδούχων. Η ομοσπονδία της Αγγλίας θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα τιμωρήσει την ομάδα του Σέφιλντ, ενώ η αστυνομία προανήγγειλε και περισσότερες συλλήψεις από τις οκτώ που προχώρησε.

Αφησε ανοικτή την πόρτα ο Μπεναγιούν


Μπεναγιούν και Κάουτ πανηγυρίζουν τη νίκη της Λίβερπουλ επί της  Νιούκαστλ Ο Γιόσι Μπεναγιούν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Ο 29χρονος Ισραηλινός μετά από τρία χρόνια στο "Ανφιλντ" ίσως να αποτελέσει παρελθόν για τους "κόκκινους", αν και πέρσι υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του.

"Δεν γνωρίζω αν θα βρίσκομαι στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Κανείς μας δεν ξέρει ποιοι θα παραμείνουν στη Λίβερπουλ. Βρίσκομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο και είναι τιμή μου που φοράω τη φανέλα της, ωστόσο περιμένω να δω τι θα συμβεί στο σύλλογο. Το μέλλον μου εδώ δεν εξαρτάται από τον Μπενίτεθ. Αν ήταν στο χέρι μου θα τελείωνα εδώ την καριέρα μου", τόνισε ο Μπεναγιούν.