Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Καμία ανησυχία δεν προκαλεί η Ελλάδα»

Νότια Αφρική… κοντή γιορτή, αλλά μέχρι να αρχίσει θα γραφούν πολλά προγνωστικά και απόψεις για τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και τις αδιάφορες ομάδες του Μουντιάλ 2010.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει η εθνική Ελλάδος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας “amny.com” και την ανάλυση του για τους αγώνες του πρώτου και δεύτερου γκρουπ.

Συγκεκριμένα, για τον όμιλο της Ελλάδας, βλέπει σίγουρο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης την Αργεντινή, ενώ θεωρεί πως η δεύτερη θέση θα κριθεί ανάμεσα σε Νιγηρία και Νότια Κορέα, δίνοντας προβάδισμα στην τελευταία. Στην Ελλάδα εύχεται, ουσιαστικά, τη χαρά της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού ο μονότονος τρόπος αγωνιστικής της ανάπτυξης δεν μπορεί να της αποφέρει κάτι περισσότερο.

«Η Αργεντινή έχει να παρατάξει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει σκοράρει 43 φορές με την Μπαρτσελόνα, τη φετινή σεζόν, και μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα με την μπάλα στα πόδια.

Η Νότιος Κορέα έχοντας αρκετούς νέους, με ευρωπαικές εμπειρίες, όπως ο αρχηγός της και παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρκ Τζι Σουνκγ, είναι η επικρατέστερη για τη δεύτερη θέση. Στα υπέρ της είναι επίσης ότι αγωνίζεται στην ήπειρο της, ενώ στα αρνητικά η πρόσφατη αλλαγή προπονητή, με τον Λαρς Λάγκερμπακ να μη βρίσκεται περισσότερο από 3 μήνες στον πάγκο της ομάδας.

Ο μεσοεπιθετικός Όμπι Μίκελ και ο αμυντικός Τσόσεφ Γιόμπο δίνουν στη Νιγηρία κάποιο ενδιαφέρον, αλλά η απουσία κάποιου κλασσικού σκόρερ είναι σημαντικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα καθοδηγείται από τον Ότο Ρεχάγκελ από το 2001 κι έχει εξελιχθεί σ’ ένα καλά οργανωμένο σύνολο, με πολύ συνηθισμένους παίκτες όμως, που δεν μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία σε καμία από τις άλλες ομάδες του γκρουπ», ανέφερε η ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: