Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Χωρίς Ολίσε με Αστέρα!

Οριστικά χωρίς τον Σέκου Ολίσε θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διάθεση των εισιτηρίων.

Χωρίς Ολίσε με Αστέρα

Ο 22χρονος χαφ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από το οίδημα στον δικέφαλο κι έτσι δεν υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος πριν την έναρξη του σημερινού προγράμματος (όσοι αγωνίστηκαν με τον Λεβαδειακό έκαναν αποθεραπεία) έδειξε σε βίντεο κομμάτια από αγώνες του προσεχούς αντιπάλου, αλλά και φάσεις από πρόσφατους αγώνες του «Δικέφαλου του Βορρά» μιλώντας για θέματα τακτικής.

Στα υπόλοιπα νέα, ο Σταφυλίδης (επέστρεψε από τη Γερμανία) όπως και οι Βούκιτς, Κατσικάς ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους παίκτες.

Η 20μελής αποστολή: Ιτάνζ, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Ιντζίδης, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Κίτσιου, Καμαρά, Λόρενς, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

* Λόγω της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του Αστέρα Τρίπολης (Τετάρτη 20.00), τα εκδοτήρια στο γήπεδο της Τούμπας θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα Δευτέρα (15/4) και αύριο Τρίτη (16/4) ως τις 21.00 το βράδυ. Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από το πρωί (09.00) ως την έναρξη της αναμέτρησης.

Δείτε το promo video που ετοίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:



Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος»

Την άποψη ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό αγαπήθηκε από τον περισσότερο κόσμο εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος»
Εμφανώς χαρούμενος για την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως το πιο σημαντικό της φετινής πορείας είναι ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που αναγνωρίστηκε από το κοινό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας, δηλώνοντας πως το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν αυτό που έδωσε ώθηση στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Δεν έχουμε βγει ακόμη στην Ευρώπη, πρέπει να συμβούν και άλλα πράγματα. Παραδείγματος χάρη αν πάρει ο Πανθρακικός το Κύπελλο θα θέλουμε την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Πάντα βάζουμε στόχους και έχουμε όνειρα, το καλοκαίρι σκεφτόμουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ και Κύπελλο, όταν όμως ξεκινήσαμε τη χρονιά είχα στο μυαλό μου να μείνουμε στην κατηγορία. Τώρα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που υπάρχει».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν:
«Τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά είναι απαραίτητα. Είχαμε τεράστιες δυσκολίες, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Η μεγαλύτερη χαρά είναι η διαδρομή, οι πόσες δυσκολίες περάσαμε για να φτάσουμε εδώ. Είχα την τύχη να έχω πρόεδρο τον κύριο Χριστοβασίλη, ο οποίος μου έδωσε τη διαχείριση του ρόστερ. Είχα ένα αγωνιστικό στυλ και βάση των παικτών που βρήκα μαζί με τους συνεργάτες μου καταφέραμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ήθελα. Φτάσαμε εδώ, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και αγαπηθήκαμε από τον κόσμο».

Για το ρόστερ:
«Σε μία ομάδα το 50% είναι το ρόστερ και μετά η δουλειά που θα κάνεις. Θέλαμε ποιοτικούς και παραγωγικούς παίκτες με χαμηλό μπάτζετ. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ, εξελίξαμε τα παιδιά και αυτά έκαναν το παραπάνω βήμα. Το μυστικό είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Είμαστε τυχεροί στις επιλογές μας».

Για την επόμενη σεζόν:
«Καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Το όνειρό μου είναι ο ΠΑΣ να γίνει μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει για την επόμενη ημέρα. Ακόμη δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με τον πρόεδρο, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΣ».

Για τις υπόλοιπες ομάδες:
«Υπήρξαν ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά χωρίς να έχουν σταθερή απόδοση. Αξιόλογη προσπάθεια έκανε η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, ομάδες που έχουν χαμηλό μπάτζετ».

Στο νοσοκομείο ο Δημητρέλος!!

Σε στεφανιογράφημα σε νοσοκομείο υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος.

Στο νοσοκομείο ο Δημητρέλος
Μία διαφορετική διάσταση για την απουσία του Ανδρέα Δημητρέλου από τα αποδυτήρια μετά το πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό δίνεται σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανδρέας Δημητρέλος σήμερα πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε στεφανιογράφημα καθώς είχε πόνους στο στήθος.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ δεν άνοιξαν, προφανώς υπό το φόβο «επισκέψεων» αγανακτισμένων οπαδών, ενώ και οι παίκτες πήραν διήμερο ρεπό από τις προπονήσεις στα Σπάτα. Πηγή: sport-fm.gr

Η ήττα φέρνει έκτακτο ΔΣ!

Αποφάσεις για την τρέχουσα, αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ληφθούν στο έκτακτο ΔΣ του Πλατανιά.

Η ήττα φέρνει έκτακτο ΔΣ

Στη συνάντηση θα τεθούν προς συζήτηση η εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν, αλλά και ο σχεδιασμός του επόμενου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιά:

«Μετά τη χθεσινή πολύ κακή εμφάνιση και την ντροπιαστική ήττα της ομάδας του Πλατανιά από τη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων θα συνεδριάσει εκτάκτως, αύριο, Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Π.Α.Ε., στον Πλατανιά, για τη λήψη αποφάσεων, που θα αφορούν τη φετινή, αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

«Βλέπει» Σαλίνο η Νις!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Νις βρίσκεται ο Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος – σύμφωνα με το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ – έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

«Βλέπει» Σαλίνο η Νις
Την περίπτωση του Λεάντρο Σαλίνο που μένει ελεύθερος από την Μπράγκα εξετάζει η Νις, σύμφωνα με δημοσίευμα της «les-transferts.com».

Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ μένει ελεύθερος από την πορτογαλική ομάδα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, το ρεπορτάζ του εν λόγω σάιτ τονίζει πως ο 27χρονος παίκτης παρακολουθείται από τους Γάλλους.

«Η Νις δεν αφήνει τον Σαλίνο», είναι ο τίτλος του κειμένου, το οποίο αναφέρει:

«Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ που παίζει στην Μπράγκα, Λεάντρο Σαλίνο, ίσως μεταπηδήσει σύντομα στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας. Πράγματι, μερικά γαλλικά μέσα λένε πως η Νις εξετάζει την περίπτωσή του, όπως και ο Ολυμπιακός, καθώς το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο». Πηγή: sport-fm.gr

Ό,τι έβαλε, έβαλε...!!

Τα γκολ των Σαρ και Παπάζογλου επέτρεψαν στον ΟΦΗ να αποφύγει την ήττα στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο, όμως τουλάχιστον ο ένας απ' τους δυο δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει και την επόμενη Κυριακή.

Ό,τι έβαλε, έβαλε...
Χωρίς τους Σαρ και Παπάζογλου -ο πρώτος λόγω τραυματισμού και ο δεύτερος λόγω τιμωρίας- θα ξεκινήσει σήμερα στις 18.30 η προετοιμασία του ΟΦΗ για το τελευταίο ματς του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Γιάννη Πετράκη, που θέλει τους τρεις βαθμούς για να «κλειδώσει» -και τυπικά- την παραμονή του ΟΦΗ στην κατηγορία -εάν αυτό δεν γίνει με την απόφαση της Πέμπτης για την ΑΕΚ, που αναμένεται καταδικαστική για τους "κιτρινόμαυρους" και λυτρωτική για τους συνδιεκδικητές της παραμονής.

Απόντες λόγω τιμωρίας θα είναι επίσης οι Κουρδάκης και Λαμπρόπουλος, ενώ εξέτισαν τις ποινές τους και επιστρέφουν στην διαθεση του Πετράκη οι Σόουζα, Ιωαννίδης, Μπανούσης και Μακρής. Πηγή: sport-fm.gr

Χαμός στο ΟΑΚΑ στην αποχώρηση των διαιτητών!! (video)

Χαμός στο ΟΑΚΑ, στην αποχώρηση των διαιτητών. Οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά και κινήθηκαν απειλητικά κατά του Τριτσώνη και των συνεργατών του, με την αστυνομία να φυγαδεύει τους διαιτητές.

Χαμός στο ΟΑΚΑ στην αποχώρηση των διαιτητών (video)
Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του διαιτητή Τριτσώνη και των συνεργατών του από το ΟΑΚΑ μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική.

Οπαδοί της ΑΕΚ τους «στόλισαν» με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παρεμβαίνουν για να αποτρέψουν τα χειρότερα. «Θα' ρθουμε στο σπίτι σου», είναι η απειλή που ακούγεται για τον ρέφερι της αναμέτρησης, που αποχώρησε από το γήπεδο με περιπολικό, όπως και οι βοηθοί του.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές με Βόλφσμπουργκ για Σισοκό!

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για το μέλλον του Ιμπραήμ Σισοκό στον Παναθηναϊκό.

Επαφές με Βόλφσμπουργκ για Σισοκό
Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά τελείωσε και απομένει το διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι με τη Βέροια την Κυριακή. Ήδη έχει τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν και μέσα στις προτεραιότητες είναι η παραμονή του Ιμπραήμ Σισοκό.

Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός είχε δοθεί δανεικός στη Βόλφσμπουργκ και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τη γερμανική ομάδα με στόχο να παραμείνει στο «τριφύλλι». Αυτό, ασφαλώς, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις και τις απαιτήσεις του συλλόγου της Bundesliga.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα για την αγορά του και θα επιδιώξει να τον κρατήσει με ένα μικρό ποσό ή με επέκταση δανεισμού, αν και το τελευταίο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.Πηγή: sport-fm.gr

«Πετάει» και εκτός Τούμπας!!

Αρκετοί θεωρούν ότι «όπλο» του ΠΑΟΚ αποτελεί η Τούμπα. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Δώνη τα πηγαίνει εξίσου καλά και μακριά από την έδρα της.

«Πετάει» και εκτός Τούμπας
Τις υποχρεώσεις του μακριά από την Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει αήττητος από τις 27 Ιανουαρίου, μετρώντας οχτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, έχει πετύχει 21 γκολ και έχει δεχθεί μόλις 7 τέρματα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα ο «ασπρόμαυρος» απολογισμός είναι 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Με αυτές τις ήττες μακριά από την Τούμπα (από Ατρόμητο 1-0 στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, από Παναθηναϊκό 2-0 στις 18 Νοεμβρίου 2012 και Αστέρα Τρίπολης 1-0 στις 19 Ιανουαρίου 2013) αποτελούν επίδοση που ισοφαρίζει το σχετικό ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις (νίκες, ισοπαλίες, ήττες) του ΠΑΟΚ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ήταν (σε παρένθεση η θέση στην οποία τερμάτισε η ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου):

1984-85 (1η θέση): 8-4-3
2008-09 (2η θέση): 7-5-3
2012-13 (2η θέση): 6-6-3
2003-04 (3η θέση): 8-3-4
2011-12 (3η θέση): 6-5-4
2009-10 (3η θέση): 6-5-4
2000-01 (4η θέση): 4-7-4
1997-98 (4η θέση): 8-4-5
1989-90 (3η θέση): 7-5-5
1983-84 (5η θέση): 3-7-5
1991-92 (4η θέση): 1-11-5

* Στην ιστορία της Α’ Εθνικής κατηγορίας (από το 1959-60 και μετά) αξεπέραστο παραμένει το ρεκόρ της περιόδου 1975-76 όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μακριά απ’ την Τούμπα μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ενώ την περίοδο 1972-73 τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας ηττηθεί εκτός έδρας μόλις δύο φορές στον μαραθώνιο 34 αγώνων. Τρεις ήττες είχε και την περίοδο 1976-’77 με απολογισμό μετά από 17 εκτός έδρας αγώνες: 9-5-3. Πηγή: sport-fm.gr

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής!

Γκολ που σώζουν ομάδες πετυχαίνει ο επιθετικός της τελευταίας στιγμής, Ηλίας Ιώαννου.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής
Το έχει στο αίμα του να… σώζει ομάδες. Ο λόγος γίνεται για τον Ηλία Ιωάννου που «χτυπά» την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας τους βαθμούς σωτηρίας στην εκάστοτε ομάδα του.

Πέρυσι ο έμπειρος επιθετικός… έσωσε την Κέρκυρα με τα τρία γκολ που πέτυχε στις τρεις τελευταίες πολύ κρίσιμες αγωνιστικές για την Κέρκυρα, δεδομένου ότι βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.

1. Ολυμπιακός-Κέρκυρα: 0-1
2. Κέρκυρα-ΟΦΗ: 4-1 (Ισοφάρισε το γκολ του Μάντζιου στο 20’)
3. Άρης- Κέρκυρα: 1-1

Φέτος έχει αναλάβει το ρόλο του… σωτήρα στη Βέροια.

Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας έβρισκε την «Βασίλισσα του Βορρά» να θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Πλατανιά.

Το χατ –τρικ του Ιωάννου πέρα από τους βαθμούς σωτηρίας, έδωσαν και μια μεγάλη νίκη στη Βέροια, η οποία θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στα… μεγάλα σαλόνια. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιμήθηκαν… αλλού οι παίκτες της ΑΕΚ!

Υπό το φόβο αντιδράσεων οπαδών εναντίον τους, οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ διανυκτέρευσαν σε σπίτια γνωστών τους. Διήμερο ρεπό έδωσε ο Δέλλας.

Κοιμήθηκαν… αλλού οι παίκτες της ΑΕΚ
Τραυματισμένοι ψυχολογικά, κάποιοι και σωματικά από το «ντου» οπαδών στο ΟΑΚΑ, ήταν το βράδυ της Κυριακής οι παίκτες της ΑΕΚ. Υπό το φόβο περαιτέρω αντιδράσεων σε βάρος τους, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα όχι στα σπίτια τους, αλλά σε εκείνα συγγενών ή φίλων τους.

Ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε διήμερο ρεπό στην ομάδα για δύο λόγους. Αφενός για να ηρεμήσουν-όσο είναι αυτό δυνατόν-οι παίκτες του μετά από το εφιαλτικό βράδυ που πέρασαν, αλλά και για να αποφευχθούν δυσάρεστες «επισκέψεις» στα Σπάτα και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορούσε περισσότερα αυτός ο Άρης»

Πολλά περισσότερα μπορούσε ο Άρης με το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορούσε περισσότερα αυτός ο Άρης»
Την άποψη ότι με το υπάρχον ρόστερ ο Άρης θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αυτός ο Άρης δεν μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη, αλλά θα μπορούσε να έχει κάποιους βαθμούς περισσότερους», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο 46χρονος τεχνικός ανέφερε: «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Εμείς, όμως, θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για το παιχνίδι της Ξάνθης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για ποιον λόγο δέχθηκε να εργαστεί στον Άρη, παρότι έβλεπε ότι η ομάδα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα:

«Όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα έξι παιχνίδια πριν από την λήξη του πρωταθλήματος, εκείνος που θα θυμούνται είναι ο προπονητής. Το μερίδιο επιτυχίας αναλογεί περισσότερους στους παίκτες. Είπα στα παιδιά να αποδείξουν ότι κάποιοι έκαναν λάθος για εσάς.

Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο τα προβλήματα. Και άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, είχαν προβλήματα. Εκεί πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε, έχοντας βέβαια και τη βοήθεια του κόσμου. Ο Άρης είχε κάνει ένα λάθος που πλήρωνε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κοιτούσαν να βάλουν από κάτω όποια ομάδα ήταν κοντά του στην βαθμολογία. Με τον ερχομό του κ. Σκόρδα λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η πορεία των άλλων, αλλά τι θα κάνουμε εμείς. Τους είχα πει ότι για την παραμονή πρέπει να μαζέψουμε 34 βαθμούς. Τους είχαν φανεί πολλοί, όταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή είχε 22-24 βαθμούς
».

Για το πραγματικό πρόσωπο του Άρη τη φετινή σεζόν, δεδομένου ότι φέτος έχει παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρόσωπα:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Χθες ο Αστέρας ήρθε με πολλές απουσίες και πολλές ελλείψεις στη σύνθεσή του. Σταθήκαμε πολλοί τυχεροί, αφού κάθε φάση πήγαινε μέσα. Έτσι έγινε και με τον Λεβαδειακό, πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ.

Αγχωθήκαμε γύρω στο 30’, αφού ο Αστέρας είναι μία καλή ομάδα. Απελευθερώθηκε η ομάδα και ο κόσμος. Είδαν ότι η ομάδα μπορεί, ακόμη και στα δύσκολα. Αυτό που αρμόζει στον φετινό Άρη δεν ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτός ο Άρης δεν μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη, αλλά θα μπορούσε να έχει κάποιους βαθμούς περισσότερους
».

Για το μέλλον του στην ομάδα:

«Αν σκεφτόμουν την επόμενη σεζόν, δεν θα σκεφτόμουν την επόμενη αγωνιστική και τον αγώνα που έχουμε με την Ξάνθη. Η συμφωνία που έχω με τη διοίκηση του Άρη είναι μέχρι το καλοκαίρι».

Για το ματς της επομένης αγωνιστικής, από τη στιγμή που απομένει η καταδικαστική απόφαση για την ΑΕΚ:

«Καλό θα ήταν να τελείωνε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε τα παιχνίδια να τελειώνουν μέσα στα γήπεδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είχε πέσει για ένα μπουκάλι που είχαν ρίξει οι οπαδοί του. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για το παιχνίδι της Ξάνθης».

Μικραίνει το «κλαμπ»

Μετά από 54 χρόνια μόνιμης παρουσίας στην πρώτη κατηγορία η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη Β’ Εθνική. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός οι μοναδικές ομάδες με συνεχόμενη παρουσία.

Μικραίνει το «κλαμπ»
Μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα έχουν μόνιμη παρουσία στην πρώτη κατηγορία, ύστερα από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Άρης είχε πετύχει περισσότερα από τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

Λίγο έφτασε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ένα ιδιαίτερο γκολ, όμως το γκολ του Κώστα Μήτρογλου τού στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 29ης αγωνιστικής

*** Κι άλλο θα μικρύνει το κλαμπ των ομάδων με μόνιμη παρουσία στην πρώτη κατηγορία, αφού όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική μετά από 54 χρόνια μόνιμης παρουσίας στην Α’. Σε αυτό θα παραμείνουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

*** Ωστόσο, η Ένωση δεν κινδυνεύει άμεσα να χάσει την 3η θέση στη γενική βαθμολογία, μια και προηγείται του 4ου ΠΑΟΚ κατά 339 βαθμούς.

*** Οι προηγούμενες αποχωρήσεις από το «κλαμπ» των ομάδων με αδιάλειπτη παρουσία στην Α' Εθνική, σημειώθηκαν το 1969 (Απόλλων), το 1990 (Εθνικός), το 1992 (Πανιώνιος) και το 1998 (Αρης).

*** Από τις 23/1/2000 είχε να σημειώσει πάνω από τέσσερα γκολ σε ένα ματς Α' Εθνικής ο Αρης, ο οποίος είχε συντρίψει τότε με 6-1 στην έδρα του την Καλαμάτα. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, στις 16/10/1999, ο Αρης είχε νικήσει με 5-1 και τον Πανιώνιο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε νικήσει με το ίδιο σκορ ως προπονητής στις 10/11/2002 (Προοδευτική - Ακράτητος 5-1).

*** Κοντά στην επίτευξη ενός ιδιαίτερου ρεκόρ έφτασε ο Παναθηναϊκός, αλλά το γκολ του Μήτρογλου στέρησε τη δυνατότητα στο «τριφύλλι» να έχει μόνο νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια εντός της Αττικής.

*** Τις 200 συμμετοχές στην Α' Εθνική συμπλήρωσε χθες ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Αρη πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στην ήττα από τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια με 1-0.

*** Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός τελείωσε τη χρονιά χωρίς νίκη επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ήταν το 1988-89, δηλαδή πριν από 24 χρόνια! Τότε, μάλιστα, είχε πάρει μόνο έναν βαθμό, στο εντός έδρας παιχνίδι με τους «πράσινους» και είχε χάσει όλα τα υπόλοιπα. Κάτι ανάλογο (πάντα, όμως, με τουλάχιστον μία ήττα) είχε συμβεί το 1981-82, το 1977-78, το 1971-72 και το 1959-60.

*** Τις 100 συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές διοργανώσει έφτασε ο Γιάννης Γκέσιος με τη χθεσινή του συμμετοχή στον αγώνα της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 25χρονος κυνηγός έχει 19 παρουσίες στην Α' Εθνική, 27 στη Β', 50 στη Γ' (όπου και πρωτοεμφανίστηκε, ως παίκτης των Νέων Επιβατών) και 4 στο Κύπελλο.

*** Ο 300ο αγώνας στην επαγγελματική του καριέρα ήταν η χθεσινή βαριά ήττα (5-0) του Πλατανιά από τη Βέροια για τον Αλκη Δημήτρη. Ο Βορειοηπειρώτης αμυντικός των Κρητικών έχει αρκετές συμμετοχές και στη Δ' Εθνική με τον Εργοτέλη.

*** Το χθεσινό 5-0 επί του Πλατανιά είναι η μεγαλύτερη νίκη της Βέροιας, στην ιστορία της στην Α' Εθνική! Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έστειλαν στο… αρχείο της ιστορίας το εκτός έδρας 5-1 επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας, στις 19/11/1967. Πέντε είχε βάλει τελευταία φορά η Βέροια στον Εθνικό, στις 15/3/1987 (5-2).

*** Η Βέροια είχε νικήσει τον Πλατανιά στο γήπεδό της με 5-0 και πέρυσι, για το πρωτάθλημα της Football League! Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, ο Ηλίας Ιωάννου, είχε σημειώσει έως χθες χατ τρικ μόνο στη Β' Εθνική. Στις 23/11/2008, στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός 3-2. Πηγή: sport-fm.gr

«Εμείς τη δουλειά μας…»

Δεν ασχολούνται στον Άρη με τις εξελίξεις στην ΑΕΚ και όπως τονίζουν εκείνοι θα παλέψουν για τη νίκη στην έδρα της Skoda Ξάνθης.

«Εμείς τη δουλειά μας…»
Τα δικά τους προβλήματα και όχι τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ κοιτούν στον Άρη.

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο τονίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να τιμωρηθεί με βαριά «καμπάνα» μετά την εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αφού λένε ότι «επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και επειδή για όλα τα θέματα εδώ και χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας, κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα τελειωμένο».

Για αυτό τον λόγο η νίκη κόντρα στην Skoda Ξάνθη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά τη χθεσινή επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης δήλωσε πως «αν κερδίσουμε, θα παραμείνουμε σίγουρα στην κατηγορία και δεν θα μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι».

Από εκεί και πέρα, ήρωας του Άρη έχει γίνει ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος στα δύο τελευταία ματς της ομάδας έχει πετύχει τέσσερα γκολ και την βοηθάει για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, αρκετοί οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια του «Κλεάνθης Βικελίδης» και αποθέωσαν τον διεθνή χαφ. Πηγή: sport-fm.gr

«Σκεφτείτε να έκανε λάθος…»

Τρεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις πήρε ο βοηθός Καρατζίκας στο ντέρμπι των «αιωνίων», όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Σκεφτείτε να έκανε λάθος…»
Καλή χαρακτήρισε τη διαιτησία του ντέρμπι «αιωνίων» και ειδικά του βοηθού Καρατζίκα που αντεπεξήλθε στις δύσκολες φάσεις ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της 29ης αγωνιστικής στην εκπομπή:

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα: «Ο Κουκουλάκης μετά από καιρό έκανε μία καλή διαιτησία σε ένα ήρεμο παιχνίδι. Λες και αυτό το παιδί τραβά τις περίεργες φάσεις. Πρώτη φορά μετά από καιρό που σφύριξε σε παιχνίδι που δεν είχε

Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη: ««Ο Αρετόπουλος σωστά δεν έδωσε πέναλτι σε ένα χέρι που ήταν ακούσιο, αλλά ορθώς απέβαλε τον Μαρίν που χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης».

Βέροια-Πλατανιάς: «Ο Αμπάρκιολης έκανε πολύ καλή διαιτησία».

Άρης-Αστέρας Τρίπολης: «Σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Τάτο. Ο Σιδηρόπουλος δεν προβλημάτισε με την απόδοσή του».

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: «Ο Καλογερόπουλος πέρασε χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ήταν ένα ματς χωρίς προβλήματα».

ΟΦΗ-Ατρόμητος: «Η διαιτησία του Σπάθα ήταν καλή. Είναι έξυπνος διαχειριστής του αγώνα».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Όλο το παιχνίδι έπεσε πάνω σε έναν βοηθό, τον Καρατζίκα. Στη φάση που βγαίνει ο Μπαρμπαρούσης τετ-α-τετ, φαίνεται πως ο Τοτσέ έρχεται από θέση οφσάιντ, αλλά δεν υπάρχει οφσάιντ, γιατί γίνεται ελεύθερο μετά από άουτ και από ελεύθερο δεν υπάρχει οφσάιντ. Στο γκολ που μέτρησε και στο γκολ που δεν μέτρησε, αμφότερα από τον Μήτρογλου, οι υποδείξεις του βοηθού είναι σωστές. Πήγε πολύ καλά, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έχανε κάποια από τις φάσεις».

ΑΕΚ-Πανθρακικός: «Το παιχνίδι αυτό θα τραβήξει καιρό… Δικηγόροι, αρχές θα ασχοληθούν μαζί του».

Μαυρομάτης: «Ήταν πρωτοφανή αυτά που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ»


 
Ο γενικός αρχηγός του Πανθρακικού, Χάρης Μαυρομάτης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στα όσα έζησε η ομάδα του στο ΟΑΚΑ αλλά και τη δυσάρεστη εμπειρία που αποκόμισε ο ίδιος.


Για τη χθεσινή βραδιά στο ΟΑΚΑ και πως την έζησε ο ίδιος:

«Είναι γενικά μια δύσκολη βραδιά για όλο το ποδόσφαιρο, για όλους που θέλουμε να βοηθάμε να γίνονται παιχνίδια ποδοσφαίρου».

Για τον τραυματισμό που αποκόμισε ο ίδιος και αν είναι καλά τώρα:

«Ναι είμαι καλά, δεν έχω κάτι σοβαρό. Αποκόμισα ένα τραύμα, χρειάστηκαν κάποια ράμματα αλλά είμαι καλά. Ταξιδεύουμε σήμερα με την ομάδα για Κομοτηνή».

Για τους ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν:

«Ο Λουσέρο τραυματίστηκε από την ομάδα μας. Τρέξαμε και από τις δύο ομάδες όλοι μέσα, υπήρξε συνωστισμός. Κάποιοι γλίστρησαν και θα μπορούσαμε να είχαμε και θύματα, γιατί ποδοπατήθηκαν στη φυσούνα. Όταν κάποιοι από τους οπαδούς φτάσανε στη φυσούνα υπήρξαν κάποια χτυπήματα. Απ΄ την ομάδα μας τραυματίστηκε εκτός του Λουσέρο ο Βρονταράς και ο μασέρ μας».

Για το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό:

«Καθαρά αγωνιστικά το γήπεδο ήταν άψογο. Οι φίλαθλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που θα παιζόταν η παραμονή. Μετά την πρώτη διακοπή άρχισαν κάποιοι να ξεφεύγουν. Το παιχνίδι συνεχίστηκε αλλά βλέπαμε στις γωνίες κόσμο έτοιμο να μπει μέσα. Ήμασταν έτοιμοι αν γίνει κάτι να φύγουμε μέσα, δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι πρωτοφανή για εμάς».

Για το τι έγινε μετά τη διακοπή και αν υπήρχε περίπτωση να βγουν οι ομάδες και να συνεχιστεί ο αγώνας:

«Εμείς σαν Πανθρακικός και σαν φιλοσοφία είμαστε μια ομάδα με αρχές και θέλουμε να κερδίζουμε τους αγώνες στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι από την ομάδα μας και από την ΑΕΚ πήγαμε στα γραφεία του διαιτητή και προσπαθήσαμε να δώσουμε την καλύτερη λύση. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο και όχι να εκμεταλλευτούμε κάποια κατάσταση. Ενημερώσαμε τον διαιτητή αλλά εκείνος ήταν που αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα».

Για τον στόχο της ομάδας και αν έχει επιτευχθεί:

«Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε όλα τα προβλήματα, μείναμε συγκεντρωμένοι και όταν ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε τώρα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ένα ιστορικό γεγονός για μια ομάδα που κυνηγάει την παραμονή, να βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου. Είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ομάδα. Με την Κέρκυρα θέλουμε να κερδίσουμε και να τελειώσουμε καλά τη χρονιά και μετά θα κάνουμε τον απολογισμό μας».Πηγή: metrosport.gr

Κοέλιο: «Έζησα απίστευτα πράγματα φέτος στον Άρη»

 
Ο μέσος του Άρη, Νούνο Κοέλιο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το πώς ο Άρης ανέτρεψε το σκηνικό τις τελευταίες αγωνιστικές, για την πιθανή πτώση της ΑΕΚ και για το αν σκέφτεται να μείνει στον Άρη την επόμενη σεζόν.

Για το πώς η ο Άρης δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο τις τελευταίες αγωνιστικές:

«Θεωρώ πως τις τελευταίες αγωνιστικές δείξαμε ότι δείχνουμε όλη την αγωνιστική περίοδο. Παίζαμε καλά με τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και δεν μπορούσαμε να παίξουμε με αυτούς που ήταν κοντά σε εμάς. Από την στιγμή που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον Πανθρακικό είχαμε πει πως δεν έχουμε άλλες επιλογές και έπρεπε να κάνουμε το απόλυτο.»

Για το πώς ανατράπηκε το σκηνικό:

«Είναι πολύ δύσκολο να το αναλύσω αυτό τώρα. Μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα και μπορέσαμε να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο πάθος. Όπως σας είπα και πριν δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στους «τελικούς» και έπρεπε να τα καταφέρουμε στα ντέρμπι. »

Για το αν συζήτησαν με τους συμπαίκτες του τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ:

«Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι δεν το συζητήσαμε. Το σκεφτόμασταν και το συζητούσαμε μέχρι πολύ αργά. Όταν όμως εμείς νικήσαμε τον Αστέρα ήμασταν στα αποδυτήρια και πανηγυρίζαμε. Αν τιμωρηθεί η ΑΕΚ εμείς μένουμε στην κατηγορία αλλά προς το παρόν πρέπει να συγκεντρωθούμε στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη.»

Για το πώς του φαίνεται ότι μια από τα μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας υποβιβάζεται με αυτό τον τρόπο:

«Η ΑΕΚ είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και είναι στενάχωρο μία τέτοια ομάδα να πέφτει β? κατηγορία. Οι μεγάλες ομάδες δίνουν ένα διαφορετικό «χρώμα» στο πρωτάθλημα αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο ποδόσφαιρο, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται, όσο ιστορική ομάδα και να είναι κάποια.»

Για το αν σκέφτεται να παραμείνει στον Άρη και τη νέα χρονιά:

«Αυτήν η χρονιά που πέρασε με γέμισε εμπειρίες, έζησα απίστευτα πράγματα. Σαν ομάδα είχαμε προβλήματα, εμπόδια, αλλαγές διοικήσεων , προπονητών και κάποιες στιγμές «παλεύαμε» μόνοι μας στα αποδυτήρια. Από την στιγμή που η ομάδα φαίνεται πως θα υλοποιήσει τον στόχο της πιστεύω πως του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο σύλλογο. Ο Άρης… αγκάλιασε εμένα αυτή τη χρονιά και η ανανέωση του συμβολαίου μου, είναι στις πρώτες μου επιλογές.»
Πηγή: metrosport.gr

ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν την επίθεση στον Τσελίκα!!

 
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Τσελίκας, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εξέδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των δυο οργανισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Ο συνάδελφος αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του «ΣΚΑΪ» και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στην λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.
Η νέα επίθεση συνέβη την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τον ΠΣΑΤ είχαν κηρύξει 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων
στα γήπεδα.

Η κατάσταση δείχνει μέρα τη μέρα να επιδεινώνεται. Από τις λεκτικές προειδοποιήσεις και τα υπονοούμενα περάσαμε στους προπηλακισμούς και τώρα στους τραυματισμούς. Άραγε πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να συγκινηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη των αυτουργών;

Ζητούμε για άλλη μια φορά από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να εργαστούν σε συνθήκες ασφαλείας και όχι να είναι τα θύματα της αρένας.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι αυτονόητο χρέος όλων των δημοσιογράφων η συναδελφική αλληλεγγύη. Καλούμε, επομένως, τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις εργοδοτικές πιέσεις, οι οποίες υπονόμευσαν ακόμη και τη χθεσινή συμβολική στάση εργασίας μας. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη».

Βετεράνοι Ολυμπιακού: «Έχουμε μια ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο και διαμαρτυρόμαστε;»


 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού με την οποία στηρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το χθεσινό βράδυ ήταν απογοητευτικό για εμάς. Για όλους τους ανθρώπους που γράψαμε την μεγαλύτερη αθλητική Ιστορία, την Ιστορία του Ολυμπιακού μας, με στάλες από το αίμα και τον ιδρώτα μας.

Και ήταν απογοητευτικό όχι γιατί οι παίκτες μας δεν έπαιξαν καλά. Πράγματι. Δεν έπαιξαν καλά. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε η τελευταία. Τα ντέρμπι έρχονται και φεύγουν. Οι νίκες, οι ήττες. Αυτό που μένει πάντα εκεί, είναι ο Ολυμπιακός ΜΑΣ!

Η απογοήτευση μας λοιπόν, έχει να κάνει με κάποιους που μεταφέρουν τα προσωπικά τους προβλήματα στο γήπεδο. Και είναι πολλά τα προβλήματα στις μέρες μας. Έχει να κάνει με όσους δεν σέβονται ότι η ομάδα μας είναι νοικοκυρεμένη σε όλα τα επίπεδα, όταν οι άλλοι διαλύονται και χθες εκτόξευσαν κάποια απαράδεκτα συνθήματα.

Ο Ιστορικός ρόλος του Συνδέσμου Βετεράνων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, είναι να μεταλαμπαδεύει την Ιδέα του ΟΣΦΠ. Και να υπενθυμίζει, όταν κάποιοι το ξεχνούν, ότι οι φίλαθλοι μιας ομάδας είναι στην εξέδρα για να τη στηρίζουν και να την υποστηρίζουν. Επίσης, να υπενθυμίζει ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μια οικογένεια και δεν μπορεί κάποιοι να προσβάλλουν τον Πρόεδρο της ομάδας μας που ήταν, είναι και θα είναι θεσμός.

Ας αναρωτηθούν αυτοί οι λίγοι που φώναξαν όσα φώναξαν που θα ήταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας αν το 2010 δεν ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πάρει την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη που έχοντας διανύσει πολλά χρόνια επιτυχιών ήταν στην πόρτα της εξόδου.

Επειδή λοιπόν και με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαμε κρούσματα αχαριστίας απέναντι στην προσφορά του και επειδή και χθες είχαμε κρούσμα αχαριστίας με απαράδεκτα συνθήματα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης οδηγεί με σιγουριά την ομάδα μας μέσα στη φουρτούνα της σημερινής Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είναι υγιής και κατακτά το τρίτο σερί Πρωτάθλημα επί των ημερών του.

Την ίδια στιγμή, οι ιστορικοί μας αντίπαλοι καταστρέφονται, ο ένας 37 βαθμούς κάτω από εμάς και εκτός Ευρώπης και η ΑΕΚ μια ανάσα από το χάος της Β' Εθνικής. Και εμείς; Έχουμε μια ομάδα που έχει πάρει Πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο και διαμαρτυρόμαστε;

Καλούμε τους πάντες σε συστράτευση. Όλοι δίπλα στην ομάδα μας και τον Πρόεδρό μας, στο δρόμο του 40ού Πρωταθλήματος και του νταμπλ! Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και ο κόσμος του είναι η μεγάλη δύναμη του. Ο πραγματικός κόσμος του Ολυμπιακού, αυτός που αγκαλιάζει την ομάδα με αγάπη».

Ψηφίδης: «Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση και επενδυτές»


 
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στη σωτηρία του Άρη, στην πτώση της ΑΕΚ, στην υπόθεση εισαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, στον Λάμπρο Σκόρδα αλλά στάθηκε και στην παραίτηση του κ. Γρόλλιου.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την πτώση της ΑΕΚ:

«Εύχομαι η απόφαση να είναι τυπική και όχι ανάποδη. Είμαστε ακόμη πιο ήσυχοι με αυτό που συνέβη δυστυχώς στην ΑΕΚ. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ δε θα μπορέσει να αντέξει στη Β΄ εθνική. Έχει μεγάλο πρόβλημα. Έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και δε θα μπορέσει να λειτουργήσει σε άλλη κατηγορία πέραν της Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω πως θα πάει για πτώχευση αν δε βρεθεί κάποιος εξ ουρανού να αναλάβει την ΑΕΚ και να δώσει τα χρήματα».


Για την παραμονή του Άρη:

«Χαίρομαι που ο Άρης τα κατάφερε και πρέπει να ασχοληθεί με τα άλλα προβλήματα που έχει, οικονομικής φύσεως. Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση. Θα πρέπει να αποκτήσει μια διοίκηση διαρκείας ή έναν αγοραστή- ιδιοκτήτη. Μόλις ταχτοποιηθούν οι δόσεις να έρθει ένας επενδυτής να δει αυτά που πληρώνει η ομάδα και να αναλάβει το σύλλογο».


Για τον κ. Σκόρδα:

«Δεν έχω γνωρίσει ακόμη τον κ. Σκόρδα. Άφησα τα τηλέφωνα μου και είπα πως είμαι στη διάθεσή του για ότι μου ζητήσει αλλά δεν με έχει πάρει ποτέ. Δεν τον γνωρίζω ακόμη, δεν έχουμε συστηθεί καν. Μάλλον δε με χρειάζεται και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό».


Για την κατάθεσή του στο δικαστήριο:

«Έπρεπε να πείσουμε το δικαστήριο πως με την είσοδο της ομάδας στο 99 θα έχει μια σταθερή πορεία και θα μπορέσει να εξοφλήσει όλους αυτούς που χρωστάει. Πήγαμε πολύ καλά και όλο το νομικό επιτελείο ενέργησε πολύ καλά. Πήραμε τη δικαστική θέση που προφυλάσσει τον Άρη και δεν κινδυνεύει από πρώην παίκτες κλπ. Δεν παρέστη το δημόσιο γιατί συμφωνήσαμε με το υπουργείο οικονομικών και κατάλαβαν πως πρέπει να μας βοηθήσουν να ξεχρεώσουμε και να παραμείνει ο Άρης στο Σούπερ Λιγκ. Είμαστε βέβαιοι πως η δικαστής μας θα δεχτεί να μπει ο Άρης στο άρθρο 99».


Για το ραντεβού του με το υπουργείο οικονομικών:

«Ο κ. Ιωαννίδης μας έκλεισε ένα ραντεβού με τους κ. Μαυραγάνη, υφυπουργό οικονομικών, και τον κ. Θεοχάρη, γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων. Ο κ. Θεοχάρης μας υποδέχτηκε πολύ καλά, καταθέσαμε τα αιτήματα μας και είδε πως δίκαια ο Άρης ήθελε να μπει στο άρθρο 99. Κατάλαβε πως το δημόσιο πρέπει να κάνει υπομονή».


Για το ότι δεν παρέστη το δημόσιο:

«Έπαιξε πολύ σοβαρό ρόλο. Όταν το δημόσιο δεν παρίσταται είναι σαν να δέχεται την πορεία της εταιρίας. Είμαστε με τα δυο πόδια μέσα στις διαδικασίες του άρθρου 99».

Για τον κ. Γρόλλιο:

«Θα έπρεπε ο Άρης να πει στον κ. Γρόλλιο να γυρίσει πίσω. Είναι ένας αρειανός που έχει πολλές γνώσεις και απογοητεύτηκε με την εξέλιξη της κατάστασης. Βοήθησε πολύ τον Άρη με τις γνώσεις του και με στενοχώρησε πολύ η παραίτηση του. Η προσπάθεια που έκανε τους 4 μήνες ήταν απίστευτη. Δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τον Άρη και έτρεχε όλη τη μέρα».


Για τα περί συνεργασίας Άρη- Ολυμπιακού:

«Οι εμφανίσεις του Τάτου και των Ζαραδούκα- Διαμαντάκου τους δίνουν το δικαίωμα να προωθηθούν και να θέλουν να αγωνιστούν σε μια ομάδα που θα έχουν χρόνο. Ο πρόεδρος τους άκουσε την επιθυμία τους και αυτό είναι όλο».


Για το γεγονός πως ο κ. Σκόρδας ελέγχεται από τους ορκωτούς λογιστές και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος:

«Πάντα έλεγα πως δε μου κάθεται καλά. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Ο έλεγχος δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Αν όταν βγει ο έλεγχος κατηγορηθεί για μικρές ή μεγάλες καταστάσεις τι θα γίνει; Αν επιλέχτηκε για να σώσει τον Άρη και να τον κρατήσει στη Σούπερ Λιγκ, τότε χαλάλι. Αν ο Άρης έπεφτε κατηγορία τότε θα πτώχευε».


Για το αν πιστεύει πως άλλαξε κάτι με την έλευση του Λάμπρου Σκόρδα:

«Πιθανότατα. Μπορεί κάτι να άλλαξε. Στον Ατρόμητο, με την αποβολή του Αγκάνθο , οι ποδοσφαιριστές πείσμωσαν και κέρδισαν το παιχνίδι. Η χθεσινή νίκη ήταν επακόλουθο της νίκης επί του Ατρόμητου. Ξέρω πως ο κ. Σκόρδας γνωρίζει ισπανικά και συνεννοήθηκε καλύτερα με κάποιους παίκτες. Ίσως τους βοήθησε και ψυχολογικά. Δεν μπορώ να ξέρω. Πάντως ας μην ξεχνάμε και τη νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού επί δικής μου προεδρίας και σας λέω πως η γκέλα με τον Πανθρακικό δεν ήταν ευθύνη της διοίκησης». Πηγή: metrosport.gr

Κούγιας: «Θα έπρεπε να πάει στη φυλακή ο Δούρος»


 
Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σχολίασε την πτώση της ΑΕΚ, τη σωτηρία του Άρη και το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και τον Ιβάν Σαββίδη, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis».
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό:

«Η ψαλίδα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες είναι μεγάλη, έχουμε έναν πρωταθλητή που κερδίζει το πρωτάθλημα το Νοέμβριο. Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε “καθαρά” μόνο τα δυο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ένα με τον Ατρόμητο που έχασε και δυο με την Παναχαϊκή. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αν έπαιζαν σε προηγμένο πρωτάθλημα θα έπαιζαν στη Β΄ εθνική. Ο Μήτρογλου ωριμάζει συνεχώς, έχει έναν καλό παίκτη τον Τζιμπούρ, αλλά από κει και πέρα ποιον έχει; Κι όμως παίρνει το πρωτάθλημα με διαφορά, γιατί οι αντίπαλοι του παίζουν με τους αναπληρωματικούς! Οι διαιτητές κάνουν κουμάντο στα πρωταθλήματα μας. Η διοργάνωση πέρσι διάλεξε τον Πλατανιά να ανέβει αντί της Παναχαϊκής. Όταν ακούς να λένε θα βάλουν τον έναν διαιτητή εδώ και τον άλλον εκεί, αυτό είναι κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Ο Δούρος θα έπρεπε να πάει φυλακή με αυτούς τους ορισμούς των διαιτητών».


Για την πτώση της ΑΕΚ:

«Δικαίως πέφτει η ΑΕΚ εκεί που την κατάντησαν οι δήθεν αεκάρες. Παραλίγο να πάρει το πρωτάθλημα ο Αστέρας Τρίπολης που παραλίγο να υποβιβαστεί. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ δεν κάνουν συμβιβασμούς με κανέναν. Οι άλλες ομάδες μπορούν και κάνουν συμβιβασμούς γιατί αυτή είναι η ιστορία τους. Δυο ομάδες αδικήθηκαν φέτος από τη διαιτησία. Ο Άρης και η ΑΕΚ. Η Βέροια κέρδισε την Κέρκυρα με πέτσινο πέναλτι, αν δεν κέρδιζε δε θα σωζόταν».


Για τη σωτηρία του Άρη:

«Ντροπή στη διοίκηση του Άρη που πανηγύριζε για τους δανεικούς του Ολυμπιακού. Πανηγυρίζουν που σώθηκαν. Πως γίνεται ξαφνικά να πήραν τον Σούλη από τη στιγμή που καμία ομάδα στη Β΄ εθνική δεν τον ήθελε; Μήπως γιατί έχει κουμπαριές με άτομα που επηρεάζουν το πρωτάθλημα;»


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Δεν τον γνωρίζω τον κ Σαββίδη. Είδα τη φωτογραφική διάταξη για τον ΠΑΟΚ. Ρυθμίζονται τα χρέη του. αν καταφέρεις και πληρώσεις εφάπαξ χαρίζονται οι τόκοι. Οι κινήσεις του είναι πολύ καλές. Το να αγοράσεις τον ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο». Πηγή: metrosport.gr

Σαββίδης: «Χρειάζεται ψυχή και δύναμη για να αντέξουμε»

 
Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νίκος Σαββίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νίκη του «Γηραιού» και επισήμανε πως για να αντέξει η ομάδα του στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα χρειαστεί ψυχή και δύναμη.

Για τη νίκη στο Καυτανζόγλειο:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το χθεσινό παιχνίδι. Το 3-0 μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι. Είχαμε πάνω από ένα μήνα να κερδίσουμε στο γήπεδό μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί δώσαμε χαρά και στον κόσμο μας.»

Για το αν για ν' ανέβει μια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ είναι σημαντικές οι εντός έδρας νίκες :

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στο γήπεδό σου.Στα παιχνίδια που έχουν απομείνει στην έδρα μας, έχουμε να δώσουμε δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με Λάρισα και Παναιτωλικό, οι οποίες θέλουν και αυτές την άνοδο στη
Σούπες Λιγκ.»

Για το ότι κάποιοι λένε πως Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός δύσκολα θα χάσουν την απευθείας άνοδο:

«Για τον Απόλλων Σμύρνης ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Ο Παναιτωλικός όμως είναι μόνο 3 βαθμούς πάνω από εμάς, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα παιχνίδι παραπάνω. Πιστεύω πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.»

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα θα «φορτσάρει» τις τελευταίες αγωνιστικές που είναι και οι πιο κρίσιμες και αν θα αντέξουν τα συνεχόμενα παιχνίδια:

«Πιστεύω πως αυτό μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε και πολύ καλύτερα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και άποψή μου είναι πως θα χρειαστεί ψυχή και
δύναμη. Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια θα υπάρχει η μεγαλύτερη πίεση αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.»
Πηγή: metrosport.gr

«Κλώτσησε» την ευκαιρία η Νίκη, «κατήφορος» για Εργοτέλη!

Μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει κι’ άλλο στη βαθμολογία έχασε η Νίκη Βόλου, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό, «κόλλησε» ο Εργοτέλης.

«Κλώτσησε» την ευκαιρία η Νίκη, «κατήφορος» για Εργοτέλη
Σπουδαία ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σπατάλησε η Νίκη Βόλου, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Ο Φλίνγκος άνοιξε το σκορ στο 47’ όμως ο Σκαθαρούδης στο 58’ έφερε τα πάντα στα ίσια, χαρίζοντας έναν πόντο στην ομάδα του, αφού το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα, ο Εργοτέλης έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό στο Παγκρήτιο, συνεχίζοντας τον κατήφορο στη βαθμολογία, αφού πλέον, είναι στην πέμπτη θέση.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 34ης αγωνιστικής

Κυριακή 14/04

Καλλονή-Καβάλα 2-1
(50’, 71’ Μανούσος - 79’ Ντόσης)

Παναιτωλικός-Παναχαϊκή 4-3
(7’ Μπόγιοβιτς, 17’ Σίλβα Τζούνιορ, 33’ Καμαρά, 64’ πεν. Σίσιτς - 43’ αυτ. Μπόγιοβιτς, 60’ Παμπόε, 89’ Βάντερσον)

Ηρακλής-Βύζας Μεγάρων 3-0
(21’, 64’ Κιρόφσκι, 56’ Σαββίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Θρασύβουλος 3-1
(32’ Γόγολος, 33’ αυτ. Προβατίδης, 55’ Ναντάγια - 54’ Σταυροθανασόπουλος)

Πιερικός-Φωκικός 3-1
(29’ Αποστολίδης, 53’ Ελευθεριάδης, 79’ Γιαζιτζόγλου - 40’ Γκόμεζ)

Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέα 0-0

Εθνικός Γαζώρου-Δόξα Δράμας 1-0
(49’ Καπίας)

Δευτέρα 15/04

Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου 1-1
(58’ Σκαθαρούδης – 47’ Φλίνγκος)

Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα (19:00, ΟΤΕ TV)

Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής


Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Δόξα Δράμας-Καβάλα
Παναχαϊκή-Εθνικός Γαζώρου
Βύζας Μεγάρων-Καλλονή
Θρασύβουλος-Παναιτωλικός
Φωκικός-Ηρακλής
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου
Λάρισα-Πιερικός
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης
Εργοτέλης-Αναγέννηση Επανομής
Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψαχνών

Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών Πηγή: sport-fm.gr

Μπλεξίματα για Πηλαδάκη!!

Το ποσό των 5.625.000 ευρώ οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης αν δεν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του μέχρι το Πάσχα!

Μπλεξίματα για Πηλαδάκη
Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Κώστας Πηλαδάκης, εφόσον δεν πληρώσει μέχρι το Πάσχα το ποσό των 5,63 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας φέρεται να έχει κληθεί από την Εφορία Πειραιά να καταβάλει εφάπαξ το ποσό, το οποίο αφορά χρέη του Καζίνο της Κέρκυρας που είναι διευθύνων σύμβουλος.

Από την πλευρά του, ο γνωστός επιχειρηματίας δηλώνει στο θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας, λέει πως δεν φέρει ευθύνη γιατί η υπόθεση από την οποία προέκυψαν τα χρέη αφορά την περίοδο πριν αγοράσει το καζίνο, ενώ επισημαίνει πως υπάρχει ρήτρα στη σύμβαση παραχώρησης του καζίνο από το Δημόσιο που απαλλάσσει τον ίδιο από τα χρέη.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολες για τον ισχυρό άνδρα των «βυσσινί», αφού πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε ότι έχει βεβαιωθεί στο όνομα του το συγκεκριμένο ποσό με την αιτιολογία «της ανάκτησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων».

«Έχω ακολουθήσει όλες τκ νόμιμες οδούς. Έχω στείλει επιστολές στον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Τουρισμού. Έχω αποταθεί σε όλον τον κόσμο και απάντηση δεν πήρα... Κανένας δεν σκέφτεται ότι αν εγώ μέχρι τέλη Απριλίου δεν πληρώσω, θα πάω φυλακή», δήλωσε ο κ. Πηλαδάκης στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Το χρέος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το καζίνο

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2009, αφού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε ένα e-mail από την κοινοπραξία Λουτράκι Α.Ε., Club Hotel Loutraki, που ανέφερε ότι κάποια καζίνο στην Ελλάδα αντί να λαμβάνουν από τον πελάτη 15 ευρώ είσοδο, να κρατούν τα 6 και να καταβάλλουν τα υπόλοιπα στο Ελληνικό Δημόσιο, είχαν είσοδο 6 ευρώ και δεν απέδιδαν τίποτα στο Δημόσιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πέρα από την απώλεια εσόδων και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2011 εξέδωσε απόφαση, καλώντας τα καζίνο που είχαν εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο να καταβάλουν τη διαφορά στο κράτος. Για το Καζίνο της Κέρκυρας η υποχρέωση καταβολής στο Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 5.625.166,73 ευρώ. Το 2010 έγιναν οι ιδιωτικοποιήσεις των καζίνο, μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας, το οποίο απέκτησε η εταιρεία του κ. Πηλαδάκη.

«Εγώ δεν είχα τότε το καζίνο νια να επωφεληθώ. Τώρα προχωράω σε αγωγές και μηνύσεις. Δεν μπορώ να πληρώσω γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Εμείς δεν έχουμε κάνει καμία απόλυση, έχουμε υπογράψει συλλογικές συμβάσεις και κρατάμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, όμως έτσι και πληρώσουμε αυτά τα χρήματα κλείσαμε. Για το ποσό ενημερώθηκα πριν από λίγες ημέρες, πήγα στον έφορο και άνθρωπος μου είπε ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα», υποστηρίζει ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστάλη στο υπουργείο Τουρισμού και αυτό με τη σειρά του ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί ενημερώθηκε η Εφορία στην οποία ανήκει η επιχείρηση, για να σταλεί ειδοποίηση και να καταβληθεί το ποσό.

Έτσι, η ΦΑΕ Πειραιά ενημέρωσε τον κ. Πηλαδάκη ότι οφείλει τα 5,5 εκατομμύρια.

«Με καλούν να πληρώσω αυτό το ποσό την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο μου οφείλει τον ΦΠΑ του γηπέδου της Λάρισας από το 2009, που ανέρχεται στα 7.200.000 ευρώ», λέει ο επιχειρηματίας.Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίνει πολλά ο αγώνας με τη Γιουβέντους»

Από το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας του με τη Γιουβέντους θα κριθεί η συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πιστεύει ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

«Κρίνει πολλά ο αγώνας με τη Γιουβέντους»
Βρίσκεται 8 βαθμούς μακριά από την 3η Μίλαν, αλλά ακόμα ελπίζει πως θα προλάβει να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Για να έχει ελπίδες, όμως, θα πρέπει η Λάτσιο να επικρατήσει της Γιουβέντους στον αποψινό αγώνα του Ολίμπικο, με τον οποίον ολοκληρώνεται η 32η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Μιλώντας την παραμονή του ματς, ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, έδειξε πως πιστεύει ακόμα στην κατάληψη της 3ης θέσης. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μακριά από το στόχο μας, που είναι η έξοδός μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά με τα ματς που απομένουν, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε. Το κακό είναι πως δεν εξαρτάται από εμάς, μόνο. Πρέπει αυτοί που βρίσκονται μπροστά μας να χάνουν βαθμούς. Μετά τον αγώνα με τη Γιουβέντους, θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα αν υπάρχουν ελπίδες για να τερματίσουμε τρίτοι», τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός.

Ο αγώνας με τη Γιουβέντους αναμένεται δύσκολος, κάτι που αναγνωρίζει ο Πέτκοβιτς. Ωστόσο έχει λόγους για να είναι αισιόδοξος. «Φέτος έχουμε παίξει τρεις φορές με την ομάδα του Κόντε και δεν έχουμε γνωρίσει, ακόμα, την ήττα. Αλλά αυτό που θέλουμε είναι η νίκη, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μείνουμε μακριά από την 3η θέση. Για να γίνει αυτό, πρέπει όλοι οι παίκτες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν και που καλούνται να κάνουν και αύριο. Δυστυχώς οι προηγούμενοι αγώνες δεν μετρούν στην παρούσα φάση. Όλα ξεκινούν από το μηδέν», σημείωσε με έμφαση ο Πέτκοβιτς.

Κλείνοντας, ο προπονητής της Λάτσιο έδειξε προβληματισμένος με την κατάρτιση της ενδεκάδας. «Υπάρχουν πολλές απουσίες, αλλά και παίκτες που δεν είναι σε θέση να παίξουν 90 λεπτά. Θα λείπουν σημαντικοί παίκτες, ενώ κάποιοι άλλοι ενδέχεται να μην χρησιμοποιηθούν. Θα δούμε, πρέπει να παίξουν αυτοί που θα αισθάνονται καλά. Πάλι καλά που θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, που τόσο μας έλειψε στο ευρωπαϊκό ματς», τόνισε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του. Πηγή: sport-fm.gr

«Ήρθε η ώρα να νικήσουμε τη Λάτσιο»

Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει να νικήσει για πρώτη φορά φέτος τη Λάτσιο, εμφανίστηκε ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, την παραμονή του αγώνα.

«Ήρθε η ώρα να νικήσουμε τη Λάτσιο»
Είναι το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 32η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Η Λάτσιο υποδέχεται τη Γιουβέντους, σε ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει και τις δύο, αν και για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι διεκδικούν θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, οι δε φιλοξενούμενοι θέλουν να κατακτήσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Μιλώντας για το παιχνίδι αυτό, ο προπονητής της «Γιούβε», Αντόνιο Κόντε, ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. «Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τη Λάτσιο, φέτος. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το πετύχουμε. Ζητώ από τους παίκτες μου να κάνουν αυτό που πρέπει για να φτάσουν στη νίκη. Όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και βαθμολογικούς. Θέλουμε να παραμείνουμε μακριά από τη Νάπολι», τόνισε ο Κόντε.

Οι αγώνες που απομένουν δεν είναι πολλοί. Ο Κόντε, όμως, δείχνει πως ακόμα δεν θεωρεί την ομάδα του πρωταθλήτρια. «Είδατε πως ο Βάλτερ Ματζάρι ακόμα το πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Μέχρι να κατακτήσουμε μαθηματικά τον τίτλο, θα θεωρώ πως οι αντίπαλοί μας μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε απόσταση. Το καλό είναι πως εμείς έχουμε περιθώριο για κάποιο στραβοπάτημα, ενώ εκείνοι όχι. Πάντως το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί», υπογράμμισε ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας».

Σε πολλές ομάδες έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις μεταγραφές, κάτι που δεν συμβαίνει στη «Γιούβε». Την εξήγηση τη δίνει ο προπονητής της. «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος και δεν είναι ώρα να μιλάμε για παίκτες που θα φύγουν ή για εκείνους που θα έρθουν. Στο μυαλό μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο και μετά μπορούμε να συζητήσουμε για μεταγραφές», είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε.

Ωστόσο, ήδη η Γιουβέντους έχει αποκτήσει τον Φερνάντο Γιορέντε. Ποια είναι η γνώμη του Κόντε για τον παίκτη; «Δεν τον ξέρω προσωπικά. Μου είπαν πως είναι ψηλός και θα μας βοηθήσει στην επίθεση. Θα δούμε», απάντησε γελώντας ο Αντόνιο Κόντε, θέλοντας να δείξει πως, πράγματι, δεν έχει καμία διάθεση να μιλήσει για μεταγραφές. Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδια (και) στο Μίλαν – Νάπολι!!

Άγριο ξύλο και στο «Σαν Σίρο» με τους οπαδούς της Μίλαν να στήνουν ενέδρα σε αυτούς της Νάπολι

Επεισόδια (και) στο Μίλαν – Νάπολι
Ήταν περίπου 18:00-18:30 τοπική ώρα, κάτι παραπάνω πριν την έναρξη του αγώνα Μίλαν-Νάπολι, όταν τη στιγμή της άφιξης ενός πούλμαν οπαδών της Νάπολι, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς των «ροσονέρι» που εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους εκδρομείς των φιλοξενούμενων. Η άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, απέτρεψε τα χειρότερα. Όπως και στα δικά μας γήπεδα την Κυριακή, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσει τους ταραξίες που ήδη είχαν αρχίσει τις συμπλοκές. Πηγή: sport-fm.gr

Προσεχώς «ασπρόμαυρο» sold out!!

Στο πλευρό του ΠΑΟΚ για τον κρίσιμο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, θα βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς.

Προσεχώς «ασπρόμαυρο» sold out
(Photo: paokfc)
Μεγάλο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια του μεθαυριανού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα έχουν εκδηλώσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Η κίνηση στα εκδοτήρια παρουσιάζεται αυξημένη και ήδη τα εισιτήρια για τη θύρα 7 έχουν εξαντληθεί.

Όλα δείχνουν ότι η εικόνα του γηπέδου θα θυμίζει εκείνη των ντέρμπι, αφού το sold out είναι προ των πυλών.

Υπενθυμίζουμε τις τιμές των εισιτηρίων: Θύρα 1: 30 ευρώ, Θύρες 2, 3: 20, Θύρες 5, 6: 10, Θύρες 4, 4α: 5, Θύρα 8: 5, VIP 3ου: 120, VIP 4ου: 80.

Μάλιστα, η ΠΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εναντίον του Αστέρα Τρίπολης (Τετάρτη 20.00), τα εκδοτήρια στο γήπεδο της Τούμπας θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα Δευτέρα (14/4) και αύριο Τρίτη (16/4) ως τις 21.00 το βράδυ.

Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από το πρωί (09.00) ως την έναρξη της αναμέτρησης
».

Με… πεντάδες το Κύπελλο!!

Ο Σταύρος Μάνταλος θα διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρ. Ο Καλογερόπουλος στο Ολυμπιακός-Πανθρακικός. Στους ημιτελικούς και τον τελικό θα υπάρχουν από 5 διαιτητές.

Με… πεντάδες το Κύπελλο
Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, που θα γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη.

Σημειώνεται πως οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν με πέντε διαιτητές (τον πρώτο, τους πλάγιους και τους δύο βοηθούς γραμμής), στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Αναλυτικά:

Τετάρτη 17/4 (20:00)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης, Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών)
Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Α’ Επιπρόσθετος: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Β’ Επιπρόσθετος: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Πέμπτη 18/4

Ολυμπιακός-Πανθρακικός: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών)
Τέταρτος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Α’ Επιπρόσθετος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Β’ Επιπρόσθετος: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

«Όλoι μαζί για την πρόκριση»

Τον δωδέκατο παίκτη τους περιμένουν να έχουν στο πλευρό τους στον ΠΑΟΚ.

«Όλoι μαζί για την πρόκριση»
Βίντεο για τον προσεχή αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάρτησε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Το παιχνίδι με τους Αρκάδες είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς, με τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους.

Για αυτό τον λόγο στον «Δικέφαλο του Βορρά» δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σποτάκι, στο τέλος του οποίου ο Λίνο λέει στα ελληνικά: «Όλοι μαζί για την πρόκριση»!

Δείτε το βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

20 χρόνια από τότε που ανέλαβε ο Κόκκαλης!!

Μια τέτοια μέρα πριν από 20 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό και το sport-fm.gr θυμίζει τα έργα και τις ημέρες του πρώην προέδρου των Πειραιωτών.

20 χρόνια από τότε που ανέλαβε ο Κόκκαλης

Το έργο του γνωστό. Έβγαλε τον Ολυμπιακό από την ανυποληψία των «πέτρινων χρόνων» και με 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα υπενθύμισε για ποιο λόγο του έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «Θρύλος».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου, το sport-fm.gr συγκεντρώνει σε ένα αλφαβητάρι μια τεράστια πορεία 17 ετών.

Αφεντικό. Είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το γενικό πρόσταγμα. Από το ποιος προπονητής θα προσληφθεί και τι μεταγραφές θα γίνουν μέχρι το... πόσες ρίγες θα έχει η φανέλα.

Βάρος. Παραδοσιακά είτε στις διακοπές του όταν χανόταν στη Μύκονο είτε όταν έφευγε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους ο σύλλογος... κατέβαζε ρολά. Ποτέ όμως δεν αντιμετώπισε ως βάρος τον Ολυμπιακό. Ήταν η αγάπη, το μεράκι και η βασική του ενασχόληση.

Γήπεδο. Ο Ολυμπιακός απέκτησε το δικό του σπίτι. Για την ακρίβεια επέστρεψε σπίτι του. Στην ιστορική έδρα του, το παλιό Καραϊσκάκη, χτίστηκε ένα νέο, υπερσύχρονο γήπεδο, ενώ επί προεδρίας του κατασκευάστηκε επίσης το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Ρέντη.

Διοικητικά συμβούλια. «Γίνονται απλά για να γίνονται», υποστήριζαν οι... κακεντρεχείς αν και ισχύει πως η πρώτη κουβέντα, η δεύτερη, η τρίτη και… πάει λέγοντας, ήταν δική του.

Ευρώπη. Μια πικραμένη ιστορία. Με φωτεινή εξαίρεση μία πορεία ως τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 98-99 (άντε και τις άλλες δύο ως του «16») μάλλον και ο ίδιος θα περίμενε κάτι καλύτερο. Βέβαια δεν επιχείρησε ή αν θέλετε δεν πέτυχε την υπέρβαση.

Ζιοβάνι. «Έσκασε» έξι δις δραχμές στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον σπουδαίο Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος χάρισε μαγικές στιγμές και δέθηκε όσο λίγοι με την εξέδρα.

Ηγέτης. Με όλη τη σημασία της λέξης. Βρισκόταν στην πρώτη γραμμή στα εύκολα και στα δύσκολα.

Θρύλος. Προσωνύμιο που ακολουθεί τον Ολυμπιακό από τη δεκαετία του ’50, χάρη στην φοβερή ομάδα που διέθετε εκείνη την εποχή. Προσωνύμιο που ακολουθεί πλέον και τον ίδιο μετά τα όσα πέτυχαν επί εποχής του οι «ερυθρόλευκοι».

Ισχυρή προσωπικότητα. Σεβόταν το «κανείς πάνω από τον Ολυμπιακό». Το... προσπερνούσε όταν η «λάμψη» οποιουδήποτε άλλου ξεπερνούσε τη δική του.

Κριτική. Τη γνώρισε στο τελευταίο στάδιο της προεδρίας του.

Λάθη. Έκανε και μάλιστα αρκετά. Αναπόφευκτα σε μια πορεία 17 χρόνων. Τα βασικά: Οι συχνές αλλαγές προπονητών και το ανύπαρκτο ευρωπαϊκό όραμα.

Μέλη. Το 2003 σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα εγχώρια δεδομένα, άνοιξε τις πύλες του Ερασιτέχνη, ο οποίος έφτασε σχεδόν τα 100.000 μέλη, με την πλειοψηφία τους πάντως σήμερα μη τακτοποιημένα ως συνέπεια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Νίκη. Ασπαζόταν το ρητό «κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο». Σιχαινόταν την ήττα και το κακό θέαμα, ενώ επιβράβευε με γενναία πριμ τις μεγάλες νίκες στα ντέρμπι.

Ξύπνιος. Δύσκολα τον έπιανες κορόιδο. Ήξερε πώς να κινηθεί για να υλοποιήσει τους στόχους του.

Ολυμπιακός. «Βαμμένος», όχι αστεία! «Πρώτα οπαδός και μετά πρόεδρος» όπως συνήθιζαν να λένε άνθρωποι που ήταν κοντά του.

Πουκάμισα. Με αυτόν τον ρυθμό άλλαζε τους προπονητές. Ούτε λίγο ούτε πολύ είκοσι διαφορετικά πρόσωπα κάθισαν -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα- στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ριβάλντο. Το απόλυτο μεταγραφικό «μπαμ».

Συνεργάτες. Κόσμος και κοσμάκης πέρασε από την ΠΑΕ και την ομάδα γενικότερα. Ένας μονάχα όμως ήταν μαζί και φίλος και «δεξί χέρι», ο Γιώργος Λούβαρης.

Ταμείο. Κάτι παραπάνω από θετικό. Παρέλαβε ένα διαλυμένο σωματείο, ταλαιπωρημένο από κακούς χειρισμούς και το εδραίωσε και πάλι στην κορυφή.

Φίλαθλοι. Τους αγάπησε, τον λάτρεψαν. Μια σχέση δούναι και λαβείν.

Χρυσό. Με τέτοιο χρώμα έχει γραφτεί το όνομά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Μια πρόχειρη ματιά στα όσα πέτυχε μαρτυρούν το γιατί.

Ψώνια. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έριξαν άγκυρα στο «λιμάνι». Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Μπερμούδες, Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Μπελούτσι, Γκαλέτι στο πρόσφατο παρελθόν. Την ίδια στιγμή βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά όσους αναδείχθηκαν μέσα από την πορεία τους στον Ολυμπιακό, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση όλων αυτή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ωραίος τύπος. Κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα διαφωνήσουν...Πηγή: sport-fm.gr

«Μαύρη» μέρα!!

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια σημειωνόταν μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες, αυτή στο Χίλσμπορο, που στιγμάτισε το αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά αποτέλεσε απαρχή για τη μεταμόρφωσή του.

«Μαύρη» μέρα
Αποφράδα για πάντα θα είναι η 15η Απριλίου για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού είκοσι τέσσερα χρόνια πριν στιγματίστηκε από την τραγωδία του Χίλσμπορο. Ήταν Σάββατο, 15 Απριλίου του 1989, όταν 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ στο γήπεδο του Σέφιλντ.

Η άφιξη των φιλάθλων της Λίβερπουλ κορυφώθηκε περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Τα έργα στον δρόμο, οι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας και ο συνωστισμός των πούλμαν που έφτασαν καθυστερημένα στο χώρο είχε σαν αποτέλεσμα λίγο πριν τη σέντρα περίπου 10.000 οπαδοί να βρίσκονται εκτός γηπέδου. Η πρόταση για καθυστέρηση στη σέντρα της αναμέτρησης απορρίφθηκε και η αστυνομία πήρε την «εγκληματική»-όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων-απόφαση να επιτρέψει την είσοδο στις κερκίδες από τις μόλις τρεις θύρες του γηπέδου.

Το κακό δεν άργησε να συμβεί. Η μάζα των χιλιάδων οπαδών οδηγήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη κερκίδα. Τα πρώτα θύματα ήταν αυτοί που βρίσκονταν στις μπροστινές σειρές. Μην έχοντας χώρο εγκλωβίστηκαν στα κάγκελα. Η κατάσταση πιο πίσω δεν ήταν καλύτερη. Ηταν τόσο στριμωγμένοι οι οπαδοί, που αρκετοί νεκροί παρέμεναν όρθιοι ανάμεσα στο πλήθος! Οι πιο τυχεροί βρήκαν διέξοδο στον αγωνιστικό χώρο ή ανασύρθηκαν στην πάνω εξέδρα.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Μπρους Γκρόμπελαρ υποδεικνύει το πρόβλημα στον διαιτητή. Ο αγώνας διακόπτεται και οι παίκτες κατευθύνονται στα αποδυτήρια. Η αστυνομία υπό το φόβο μήπως οπαδοί της Λίβερπουλ κινηθούν εναντίον εκείνων της Νότιγχαμ καθυστερεί να επιτρέψει τη διαφυγή μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σύντομα το χορτάρι θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με νεκρούς και τραυματίες σκορπισμένους δεξιά και αριστερά. Τραγικός απολογισμός, οι 96 νεκροί. Ένα εφιαλτικό deja vu, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία του Χέιζελ…

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθε η ηθική δικαίωση για τα θύματα και τους δικούς τους ανθρώπους. Οι αρχές ομολόγησαν τις σοβαρές παραλείψεις και τα τραγικά λάθη που έγιναν οδηγώντας σε αυτή την τραγωδία, που τότε η κυβέρνηση της-εδώ και λίγες μέρες εκλιπούσας Μάργκαρετ Θάτσερ-είχε σπεύσει να αποδώσει σε… μεθυσμένους χούλιγκαν.

Η τραγωδία του Χίλσμπορο αποτέλεσε την απαρχή για να μπει ένα τέλος στον κύκλο αίματος. Έκτοτε οι Βρετανοί παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού, με υπερσύγχρονα γήπεδα, κανόνες ασφαλείας που τηρούνται και όταν παραβαίνονται τιμωρούνται αυστηρά. Αυτή είναι και η κληρονομιά που άφησαν στη διαθήκη τους οι 96 νεκροί του Χίλσμπορο.



Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει η «ερυθρόλευκη» έδρα!!

Πέντε νίκες του Ολυμπιακού, τέσσερα «X» και μία νίκη του Παναθηναϊκού είναι ο απολογισμός των δέκα τελευταίων ντέρμπι σε «ερυθρόλευκη» έδρα. Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα βίντεο των αγώνων.

Μιλάει η «ερυθρόλευκη» έδρα
Με το μέρος του Ολυμπιακού είναι η παράδοση των τελευταίων δέκα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έχουν διεξαχθεί στην έδρα των «ερυθρολεύκων».

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στη φυσική τους έδρα, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το 2004 – μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες - και είχαν ως… προίκα μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στο «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, στα επόμενα οχτώ ματς ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τέσσερις φορές, τρία παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή και οι «πράσινοι» έχουν αποδράσει μόλις μία φορά με τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο.

Σε αυτούς τους δέκα αγώνες έχουν επιτευχθεί 14 γκολ από τους Πειραιώτες, ενώ οι «πράσινοι» έχουν σημειώσει 7 τέρματα.

Από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Τζεμπούρ που έχει σκοράρει στα δύο τελευταία ντέρμπι που έγιναν στο «Καραϊσκάκη».

Από την πλευρά του, ο Ριβάλντο έχει σημειώσει συνολικά τρία τέρματα, ενώ ο Κωνσταντίνου έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Επίσης, ο Μήτρογλου ήταν ο πρωταγωνιστής στον αγώνα που είχε τον Νοέμβριο του ‘09 και από τότε πήρε τον χαρακτηρισμό «πιστολέρο».

Τα δέκα τελευταία ντέρμπι σε «ερυθρόλευκη» έδρα

Ημερομηνία Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/11/11 1-1 (48’ Τζεμπούρ - 17’ Ζέκα)

19/02/11 2-1 (20’ Μιραλάς, 90+1’ Τζεμπούρ – 58’ Λέτο)

29/11/09 2-0 (45’, 54’ Μήτρογλου)

01/03/09 0-0

13/01/08 1-1 (45’ Άντζας – 15’ Εντογιέ)

04/03/07 0-1 (89’ Παπαδόπουλος)

15/01/06 3-2 (37’, 58’ Ριβάλντο, 73’ Κωνσταντίνου – 21’ πεν. Γκονζάλες, 74’ Γκέκας)

04/12/04 1-0 (30’ Ριβάλντο)


22/11/03 1-1 (60’ Στολτίδης - 36’ Κωνσταντίνου)

11/05/03 3-0 (3’ Ζιοβάνι, 15’, 47’ Γιαννακόπουλος) Πηγή: sport-fm.gr

Σαν να ήταν και ο Κόμπι!!

Παρά την απουσία του Κόμπι Μπράιαντ, οι Λέικερς πήραν σπουδαία νίκη με 91-86 απέναντι στους Σπερς και βρίσκονται αγκαλιά με τα play offs.

Σαν να ήταν και ο Κόμπι
Τι κι αν ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν στο κρεβάτι του πόνου μετά την επέμβαση που υπέστη για τη ρήξη αχιλλείου που υπέστη και η οποία τον έθεσε νοκ άουτ για 6-9 μήνες; Οι Λέικερς έπαιξαν και για τον ηγέτη τους, νίκησαν με 91-86 τους Σπερς και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα play offs.

Τους αρκεί πλέον είτε να κερδίσουν την Τετάρτη τους Ρόκετς στο Λος Άντζελες ή να χάσουν ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια τους οι Τζαζ για να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ επωμίστηκε το ρόλο του ηγέτη και είχε 26 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο Στιβ Μπλέικ πρόσθεσε 23 πόντους και οι «λιμνάνθρωποι» τα κατάφεραν παρότι δεν είχαν στις τάξεις τους ούτε τον Στιβ Νας.

Ο Τιμ Ντάνκαν με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ δεν απέτρεψε την έκτη σερί εκτός έδρας ήττα για τους Σπερς (58-22), που πλέον εκτός σοβαρού απροόπτου θα τερματίσουν δεύτεροι στη Δύση, αφού η Θάντερ (59-21) έχει περισσότερες νίκες και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Δωδεκάλεπτα: 22-23, 43-43, 61-61, 91-86.

Λέικερς (44-37): Χάουαρντ 26 (17 ριμπ.), Μπλέικ 23, Τζέιμισον 15, Γκασόλ 7 (16 ριμπ.), Μικς 8, Γουόρλντ Πις 8, Μόρις 2, Κλαρκ 2, Ντιούχον.

Σπερς (58-22): Ντάνκαν 23 (10 ριμπ.), Γκριν 16, Νιλ 12, Σπλίτερ 11 (10 ριμπ.), Λέοναρντ 8, Μπόνερ 8, Πάρκερ 4, Τζόζεφ 4, Ντε Κολό 2, Μπλερ.

Δείτε τη βαθμολογία Πηγή: sport-fm.gr

Οι καλύτεροι Νάγκετς της ιστορίας!!

Το Ντένβερ με 28 πόντους του Ιγκουαντάλα νίκησε 118-109 τους Μπλέιζερς, έφτασε στις περισσότερες νίκες στην ιστορία του

Οι καλύτεροι Νάγκετς της ιστορίας
Ήταν μια βραδιά που θα μπορούσε να είχε κυλήσει υπέροχα για τους Νάγκετς, αν δεν είχε χτυπήσει ο Κένεθ Φαρίντ, που γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο. Η κατάσταση μάλλον δεν εγκυμονεί κίνδυνο για μεγάλη απουσία, οπωσδήποτε όμως ήταν ένα πλήγμα. Από την άλλη το θετικό είναι πως ο Τάι Λόουσον έπαιξε για πρώτη φορά από τις 27 Μαρτίου και οπωσδήποτε είναι μια σημαντική επιστροφή. Οι Νάγκετς έφτασαν τις 55 νίκες και με μία ακόμα στο Μιλγουόκι, εξασφαλίζουν πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Ο Κουφός είχε 6 πόντους με 3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 23:43.

Το Χιούστον με μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Τζέιμς Χάρντεν που σημείωσε 29 πόντους, επικράτησε 121-100 των Σακραμέντο Κινγκς. Ο Ομέρ Ασίκ είχε 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Με 107-89 επικράτησαν οι Ντάλας Μάβερικς των Χόρνετς και έφτασαν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, σε ισορροπία νικών-ηττών, αλλά θα χάσουν τα πλέι-οφ για πρώτη φορά από το 1989-90. Ωστόσο ο Ντιρκ Νοβίτσκι έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που ξεπέρασε τους 25.000 πόντους.

Ντένβερ Νάγκετς – Πόρτλαντ Μπλέιζερς 118-109

Ιγκουοντάλα 28, Φουρνιέ 24, Ράντολφ 18, Λόουσον 12 (10ασίστ), Τσάντλερ 11 – Λίλαρντ 30, Χίκσον 19 (9ριμπάουντ), Μπάρτον 17, Μέινορ 14

Νιου Όρλιν Χόρνετς – Ντάλας Μάβερικς 89-107

Άντερσον 20, Γκόρντον 15, Ρόμπερτρς 13, Βάσκεζ 11 -Μάριον 21 (7ριμπ.6 ασίστ), Νοβίτσκι 19, Κάρτερ 16, Ράιτ 16

Χιούστον Ρόκετς – Σακραμέντο Κινγκς 121-100

Χάρντεν 29 (9ασίστ), Λιν 15, Ντελφίνο 14, Πάρσονς 13, Σμιθ 11, Ασίκ 10 (12ριμπάουντ) – Άουτλο 15, Σάλμονς 14, Όλτριχ 12, Έβανς 10, Τόμας 10, Φρεντέτ 10 Πηγή: sport-fm.gr

Μία αρχή που φέρνει… τέλος!!

O Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τις ομορφιές του σιχαμένου πρωταθλήματος, τους υπεύθυνους του υποβιβασμού της ΑΕΚ, για τις… λεζάντες στο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ της επόμενης μέρας.


Ερχεται η στιγμή που δεν μπορείς να σταματήσεις το δάκρυ να τρέχει… Συμβαίνει χωρίς επί της ουσίας να το καταλαβαίνεις. Σεζόν 2012 – 2013 και πραγματικά τι χειρότερο να σου συμβεί σαν άνθρωπος από το να χάνεις από τη ζωή έναν άνθρωπο που λατρεύεις και ταυτόχρονα την ομάδα – ιδέα που ήταν (και εξακολουθεί να είναι) το μοναδικό πράγμα που σε έκανε να νιώθεις υπερήφανος σε μία χώρα που βρωμάει και ζέχνει…
Δεν θα μπορούσε να μην είναι παρά μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και το ποδόσφαιρο που αποτελεί μέρος της κοινωνίας άλλωστε. Ενας χώρος που επιτρέπει να σκεφτόμαστε μόνο πονηρά για όσους συμμετέχουν σε αυτόν και λειτουργούν για το καλό του αθλήματος όπως ακριβώς συμβαίνει με το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το θέμα μας όμως είναι η ΑΕΚ και ο υποβιβασμός που έπρεπε να έχουμε εμπεδώσει ότι θα γίνει πράξη διότι έτσι θέλουν, έτσι έχουν αποφασίσει. Η ΑΕΚ λοιπόν απέκτησε κι εκείνη όπως φαίνεται το Know how του υποβιβασμού και αυτό το στίγμα αποτελεί μεγάλη πληγή στην ιστορία της ομάδας που ευτυχώς δεν έσκυψε σε κανέναν, προτίμησε να επιδιώξει να γλιτώσει τον θάνατο πηγαίνοντας κόντρα σε όλους και δικαιολογημένα λύγισε…

Καταλαβαίνω τους Ενωσίτες που μέσα στον πόνο τους φωνάζουν ότι η ΑΕΚ υποβιβάζεται από τους κάφρους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν επικροτώ, ούτε δικαιολογώ την ενέργεια 100 στόκων που στην τελική οι περισσότεροι δεν μπήκαν για να κυνηγήσουν παίκτες και να επιβάλλουν την διακοπή, αλλά να κάνουν πλιάτσικο σε παπούτσια και υλικό από αποδυτήρια και πάγκους. Αυτοί έκαναν αυτό που τους αρέσει καλύτερα σε βάρος της ΑΕΚ με την ανοχή των πολλών! Αυτοί στέρησαν την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που μπορεί να είχε η ΑΕΚ στο Περιστέρι να κερδίσει τον Ατρόμητο όπως ο Αρης των 10 παικτών!

Όμως δεν είναι εκείνοι η αιτία του υποβιβασμού τώρα. Ευθύνη έχουν πρωτίστως οι άνθρωποι που έφεραν την ομάδα σ’ αυτό το σημείο. Οι μέτοχοι που την εγκατέλειψαν και όχι οι... μπροστινοί τους. Οι άνθρωποι που έμειναν στο τέλος (και κυρίως Παππάς και Νοτιάς) και εγκλημάτησαν σε βάρος της ΑΕΚ με τις επιλογές τους και την ανέντιμη στάση τους να μην αναλάβουν το μέρος των ευθυνών τους δηλώνοντας ότι τους παρέσυραν, τους… έμπλεξαν σ’ αυτό το θέμα λες και πρόκειται για 5χρονα αγόρια και όχι για πάμπλουτους επιτυχημένους επιχειρηματίες (εφοπλιστές, ή ότι άλλο…).

Σ’ αυτό το κομμάτι, ναι σαφώς και ευθύνονται οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ευθύνονται γιατί ειδικά στους συγκεκριμένους δυο και περισσότερο τον πρώτο που βρίσκεται Ελλάδα, τους αντιμετώπισαν φιλικά, τους άκουσαν και τους επέτρεψαν να τους δουλέψουν, πως έχουν βάλει λεφτά και τους τα έφαγαν. Επαναλαμβάνω λες και πρόκειται για 5χρονα παιδάκια… Λες και οι οπαδοί τοποθέτησαν προέδρους επί των ημερών των συγκεκριμένων μετόχων στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι οπαδοί λοιπόν σίγουρα έχουν ευθύνη (και τεράστια) πολύ πριν το ντου των 100 ηλιθίων στο ΟΑΚΑ. Και για το γεγονός ότι επέτρεψαν σε κάτι τυπάκια να έρθουν στο γήπεδο στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και να κάνουν τη λεζάντα τους. Γεγονός απαράδεκτο και τουλάχιστον γελοίο. Το ντου αποτελεί απλά την καραμέλα για τους τύπους της φάρας μου προκειμένου να δικαιολογήσουν την αηδία που προσφέρουν στον Ελληνα και την ονομάζουν Σούπερ Λίγκα.

Βγήκαν ΜΑΖΙΚΑ και οργανωμένα να καταδικάσουν τους 100 στόκους. Δεν είπαν λέξη για τους μέτοχους – αμέτοχους, δεν είπαν τίποτα για τις ομορφιές (και) της προτελευταίας αγωνιστικής, δεν είπαν τίποτα για το νέο κρούσμα βίας σε συναδέλφους τους στο γήπεδο του Ολυμπιακού, δεν είπαν τίποτα για τις ομορφιές (ανάλογες με αυτές του ΟΑΚΑ) σε προηγούμενα ματς που θα είχαν ρίξει άλλες ομάδες και δεν θα ασχολούμασταν καν…

Διαβάζω λοιπόν (και) οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν δικαιολογημένα αρρωστήσει με την κατάσταση και προφανώς δεν έχουν κοιμηθεί όπως κι εγώ να τα χώνουν (και σωστά φυσικά) στους ηλίθιους που έκαναν το ντου και να λένε ότι: Δεν πέφταμε αν κερδίζαμε τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα βέβαια κράζουν (σωστά) τον Αστέρα Τρίπολης του Τσιώλη (για τον οποίο ελπίζω πλέον να μην γράψει ποτέ ξανά κανείς στο μέλλον ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ούτε για αστείο), τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό που όπως οι (οπαδοί της Ενωσης) υποστηρίζουν έκατσαν κι έχασαν από τον Αρη (η αλήθεια είναι πως στα εντός έδρας ματς του Αρη ούτε οι οπαδοί του δεν ήλπιζαν σε 4άρα με την Λιβαδειά και 5άρα με τον Αστέρα).

Πού θέλω να καταλήξω; Μα φυσικά στο αυτονόητο: πως αυτή η ΑΕΚ, αυτή που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο, για να κερδίσει τον Ατρόμητο θα έπρεπε να γίνει μέλος της παραπάνω αηδίας και των αποτελεσμάτων που έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε: ομορφιές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αν αυτό ήθελαν κάποιοι ΑΕΚτσήδες, τότε να μην κατακρίνουν τον Αρη και την Βέροια… Δυο ομάδες που φέρνουν σκέψεις του μεταξύ τους αγώνα στην Βέροια, του αγώνα των 5 διακοπών, των εκτεταμένων επεισοδίων, του ματς που οπαδοί του Αρη χτύπησαν παίκτη της αντιπάλου ομάδας ΚΑΙ ΟΜΩΣ έληξε κανονικά χάρη στον κ. Παππά (τον διαιτητή).

Τα χειρότερα όμως μάλλον είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Μοιάζει η αρχή που φέρνει το… τέλος! Μόνο έτσι γυρνάει στο μυαλό μου μετά το τέλος της βραδιάς με τον Πανθρακικό, την ομάδα της Κομοτηνής, την πιο τίμια ομάδα (απ’ όσες συμμετέχουν πλην της ΑΕΚ) στο πρωτάθλημα. Δεν βλέπω πως θα ζήσει και θα επιβιώσει η ΑΕΚ. Η επόμενη μέρα της δείχνει μόνο ότι έρχεται πιο γρήγορα και πιο άμεσα από ποτέ το… ΚΑΝΟΝΙ!

Κι επειδή η ΑΕΚ δεν είναι μία εταιρεία της ΦΑΕΕ Αθηνών και αφού το κράτος και το ελληνικό σιχαμένο ποδόσφαιρο θα είναι πάντα έτσι όπως το χαρακτήρισε ο διευθυντής μας στο gazzetta.gr Βασίλης Παπαθεοδώρου, το μόνο που έχω να σημειώσω αφού δεν βρεθεί ένας άνθρωπος να πληρώσει για όσα χρωστάει η ΑΕΚ (και πώς να βρεθεί ειδικά τώρα να αναλάβει το μαγαζί στην Β΄ με μηδέν έσοδα), ας βαρέσει το… κανόνι, να χάσει αυτό το κράτος ότι είχε να κερδίζει από την ΑΕΚ αφού πρώτα την έστησε με τα κλεμμένα του Ψωμιάδη και έπειτα με τις ομορφιές του ελληνικού πρωταθλήματος για να πέσει κατηγορία… Πίστευα πραγματικά ότι η ομάδα θα τα κατάφερνε μόνη της εναντίον ΟΛΩΝ, τόσο χαζός ήμουν, τόσο ηλίθιος.

Γαμώτο δεν μπορώ να σταματήσω το δάκρυ… Πίκρα και πόνος, μόνο πόνος. Ηθελα να κοιμηθώ (και δεν μπορούσα) και ευχόμουν να ΜΗΝ ξυπνήσω αν τα καταφέρω. Τίποτα όμως. Ασταμάτητο δάκρυ, συνεχόμενος και μόνιμος έντονος πόνος, απίστευτη ταλαιπωρία σκέψεων και πίκρα, τόση πίκρα και ανάθεμα για ΟΛΟΥΣ.
Εδώ θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να τα λέμε για την ΑΕΚ που μοιάζει πλέον να φλερτάρει με τον… αφανισμό! Δεν μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Δυστυχώς συνηθίσαμε να μας χτυπάνε και μάθαμε απλά να γυρνάμε εύκολα το άλλο μάγουλο σαν καλοί χριστιανοί… Σύντομα θα τα αναλύσουμε πάλι όλα. Τώρα επιτρέψτε μου να επιστρέψω στον πόνο μου και στα δάκρυά μου.

Υγ: Μάτωσε η καρδιά μου, να βλέπω ηλικιωμένους να αποχωρούν κλαίγοντας, παιδάκια και μανάδες να κλαίνε και να φωνάζουν πως δεν μπορεί να έγινε στην ΑΕΚ αυτό. ΑΝ βρείτε τη δύναμη συγχωρέστε μας, αν μπορείτε. ΑΝ δεν το κάνετε το καταλαβαίνω απόλυτα και αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις κατάρες που θα ρίξετε στις γενιές μας και στις νεότερες. Εχετε δίκιο. Συγνώμη που το ζήσατε κι εσείς αυτό!

Υγ2: Μπράβο στον Κομπότη που είπε σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων ότι θα βρει τρόπο να ρίξει την ΑΕΚ και το πέτυχε… Μπράβο και στον Σκόρδα που φέρεται να είπε πως η ομάδα του θα κάνει 3 νίκες με το που ανέλαβε και πέτυχε τις 2 και σώθηκε... Αυτός ήταν ο σκοπός τους, αυτό πέτυχαν άρα δικαιώθηκαν…
Πηγή: gazzetta.gr