Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ποιος έριξε την ΑΕΚ;

Ήταν το κακό της ριζικό; Ήταν οι οπαδοί της; Ήταν ο …Κομπότης που την είχε απειλήσει; Ήταν οι …Αμερικάνοι; "Ντου στα Αποδυτήρια" στη χειρότερη μέρα στην ιστορία της ΑΕΚ! Το να κάθονται όλοι να μοιρολογούν πάνω από το κουφάρι της ΑΕΚ, που είναι πια σχεδόν με τα δυο πόδια στη Β' Εθνική, δεν λέει κάτι. Ούτε και αλλάζει την κατάσταση.
Τόσο καιρό, άλλωστε, δεν έκανε κανένας τίποτα. Η ομάδα πήγαινε φουλ για την καταστροφή, κι όλοι κάνανε σα να μη βλέπουνε.
Το να λένε κάποιοι "είδατε τι έλεγε ο Κομπότης;" και ότι "οι οπαδοί τη ρίξανε επειδή μπούκαραν μέσα", είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Κι εύκολα άλλοθι. Η ΑΕΚ υποβιβάζεται γι' άλλους λόγους, όχι γι' αυτούς.
Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο, αφού ό,τι έγινε μέχρι την έναρξη της φετινής χρονιάς είναι ήδη καταγεγραμμένο ιστορικά και ο κόσμος το γνωρίζει πολύ καλά. Μην ξεχνάμε ότι η πορεία της Ένωσης ήταν σε κατιούσα. Έχανε παίκτες σημαντικούς ακόμα και για το τίποτα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούσε να τους αντικαταστήσει και γενικά η ΑΕΚ έμοιαζε κάθε χρόνο να ξεχνάει όλο και περισσότερο την επαφή της με την κορυφή.
Και φτάνουμε στη σεζόν που διανύουμε. Στην πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή, στην ιστορία της ΑΕΚ. Μια σεζόν που ξεκίνησε με ένα τεράστιο ντεζαβαντάζ, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να παίξει στην Ευρώπη, αν και είχε το δικαίωμα από το περασμένο πρωτάθλημα:
* Το πρώτο μεγάλο χαστούκι ήταν αυτό, λοιπόν. Όχι μόνο στο πρεστίζ, αλλά και στο οικονομικό. Μείον 5 εκατομμύρια ευρώ σήμανε αυτό. Αυτά τα χρήματα παίρνει από την UEFA όποιος καταφέρνει να παίξει στο Γιουρόπα. Και η ΑΕΚ ούτε καν τα διεκδίκησε το καλοκαίρι, αφού δεν είχε δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη.
* Το δεύτερο έχει να κάνει με τις τραγικές επιλογές του καλοκαιριού. Το ρόστερ ξαφνικά άρχισε να αδειάζει -άγνωστο γιατί σε τέτοια έκταση- από όλους σχεδόν τους έμπειρους παίκτες και να γεμίζει από ένα σωρό αμούστακα πιτσιρίκια. Που κάποια εξ' αυτών έπρεπε να πληρώνουν για να παίζουν στην α' ομάδα, αφού δεν ήταν δα και τίποτα σούπερ ταλέντα.
* Η επιλογή προπονητή, και συγκεκριμένα του Βλάχου, αποδείχθηκε άστοχη. Η ομάδα κατάφερε τις πρώτες αγωνιστικές να συγκεντρώσει μόνο δυο βαθμούς, αποδίδοντας απογοητευτικά.
* Η δεύτερη επιλογή προπονητή έμοιαζε ορθότερη, αλλά αποδείχθηκε εξίσου κακή. Ο Λίνεν δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων, αφού λόγω τεταμένου κλίματος άρχισε να κοντράρεται με παίκτες, με συνέπεια να "χάσει" τα αποδυτήρια και μετά από μια έκλαμψη με σερί αποτελέσματα, η ΑΕΚ να πάρει ξανά την κατηφόρα.
* Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, οι παίκτες να μην έχουν να φάνε ή να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με έξωση από τα σπίτια τους. Πώς να παίξουν μπάλα έτσι; Γίνεται; Δεν γίνεται.
* Οι μεταγραφές. Για το καλοκαίρι ας το ξεχάσουμε καλύτερα. Ποιες μεταγραφές; Αποψίλωση έγινε. Τον Ιανουάριο κάτι πήγε να γίνει με λίγες, αλλά πιο σωστές επιλογές, όμως αντί οι νεοφερμένοι να ανεβάσουν τους παλιότερους, συνέβη τελικά το αντίθετο. Αφομοιώθηκαν και οι νέοι από το κλίμα που υπήρχε.
* Και, βέβαια, φτάνουμε σε διοικήσεις, μετόχους – αμέτοχους κ.λπ. Ποιες διοικήσεις και ποιοι μέτοχοι; Η ΑΕΚ έμεινε ολομόναχη φέτος. Εντελώς γυμνή και δίχως να υπάρχει η παραμικρή στήριξη από πουθενά. Και, κυρίως, οικονομική. Αυτή είναι η αλήθεια. Τίποτα άλλο δεν υπήρχε πίσω από τους παίκτες και τον προπονητή. Μόνο αυτοί ήταν και προσπαθούσαν να σώσουν αυτά που δεν σώζονταν τελικά…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: