Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτός σε μεταγραφή ο Κλόζε

Ο Μίροσλαβ Κλόζε, το "βαρύ πυροβολικό" της εθνικής Γερμανίας (σ. σ. έχει 57 γκολ σε 104 εμφανίσεις με τη φανέλα των "πάντσερ"), δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μπάγερν μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Αναφερόμενος στο μέλλον το άφησε ανοικτό το "παράθυρο" να αποχωρήσει από τους "Βαυαρούς".

"Είμαι ανοικτός σε όλα. Είτε να ανανεώσω το συμβόλαιο μου είτε να αλλάξω ομάδα. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζει σε άλλη ομάδα της Bundesliga. Το σημαντικό για μένα είναι να συνεχίσω να παίζω στην εθνική καθώς το Euro 2012 είναι το όνειρο μου", δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Bild".

«Λάζο, αποδείξεις ή πληρώνεις»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης... Ο «Ξανθός» απάντησε στον Λάζαρο Παπαδόπουλο μέσω του SentraGoal και άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ να αποδείξει τα όσα είπε.«Δεν έχω να πω κάτι για αυτό το παιδί, ούτε αισθάνομαι πως πρέπει να ανοίξω δημόσια διάλογο μαζί του. Θα κληθεί βέβαια να αποδείξει κάποια πράγματα σε σχέση με όσα είπε για μένα. Στην ζωή πρέπει να αποδεικνύεις ή να πληρώνεις», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης στο SentraGoal.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε ήδη τον δικηγόρο του για το θέμα, ο οποίος και θα επιληφθεί άμεσα.
Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο «Λάζος» καταφέρθηκε ανοικτά εναντίον του Γιάννη Ιωαννίδη, λέγοντας:
«Ο κ. Ιωαννίδης το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί το μπάσκετ για να φτιάξει την πολιτική καριέρα του. Τι να περιμένω όμως από έναν άνθρωπο ο οποίος έφερε τη διαφθορά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο άθλημα; Ηταν ο πρώτος που έφερε ξένους παίκτες και τους έκανε Ελληνες με πλαστογραφίες».

Επιστρέφει στη Λάτσιο ο Νέστα

Σχεδόν δεδομένη θεωρούν την επιστροφή του Αλεσάντρο Νέστα στη Λάτσιο τα ιταλικά Μέσα. Τόσο το «Itasportpress.it» όσο και το «TuttoMercatoWeb» αναφέρουν ότι από το καλοκαίρι, όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του με τη Μίλαν, θα επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο 34χρονος πλέον Ιταλός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των «λατσιάλι» πριν από 25 ολόκληρα χρόνια και την περίοδο 1993-02 αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας, κατακτώντας ως αρχηγός το τελευταίο Κυπελλούχων (1999) και το νταμπλ το 2000. Με τη φανέλα των «ροσονέρι» προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2007) και το πρωτάθλημα του 2004, ενώ ήταν βασικότατο στέλεχος της εθνικής Ιταλίας όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Στη Μίλαν γνωρίζουν ήδη ότι δύσκολα θα έχουν τον Νέστα στο ρόστερ τους την επόμενη σεζόν και κινούνται ήδη για την απόκτηση του Νταβίντ Λουίζ της Μπενφίκα, ο οποίος κοστίζει 20 εκατ. ευρώ.

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Football League 2. Κόρινθος και Παναιγιάλειος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Τα Χανιά επικράτησαν με 2-1 του ΠΑΟ Ρουφ και του έκοψαν τη φόρα προς την κορυφή. Νέα απώλεια για την Παναχαϊκή 0-0 με τον Πανηλειακό...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):



  • ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-1
    (12' Παυλίδης σουτ - 18' Ματσούκας σουτ)

    Στο 38' είχε οριζόντιο δοκάρι ο Ιορδανίδης, ενώ στο 79' αποβλήθηκε ο Μπιυσάκος.

    Κόρινθος (Νίκος Κουρμπανάς): Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας (85' Γιαννούλης), Νικολάου, Παυλίδης, Καφαντάρης (53' Παππάς), Δημητριάδης, Ιακωβάκης (69' Μπιτσάκος).
    Παναιγιάλειος (Δημήτρης Σπανός): Ανδρούτσος, Παπουτσής, Κοροβέσης, Λίτσος, Μαλλιάκας, Τρούλλης, Πελέκης, Ματσούκας, Σκαρτσίλας (64' Κοζανίδης), Στάικος (86' Γκάτσης), Ιορδανίδης.


  • ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2-1
    (69' Τσάτσος, 78' Τριχιάς - 90+2' Λαμπρινάτος)


  • ΡΟΔΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1
    (47' πεν Μαραγκουδάκης, 68' Μανίκας σουτ - 21' Μαρτσάκης σουτ)


  • ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 1-1
    (48' Ρεπετσάς κεφ - 50' Καραχάλιος σουτ)


  • ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 1-1
    (43' Σαββίδης φάουλ - 20' Τεπετός σουτ)


  • ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0
    (82' πεν Γκούμας, 86' Ρούσσος σουτ)


  • ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡ. - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-2
    (40' Γεωργακόπουλος, 65' Λαζούρας, 92' πεν. Ρήγας - 51' Σαπαλίδης, 59' Τουρνάς)


  • ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-0

  • Δεύτερη νίκη για την Αναγέννηση

    Η Αναγέννηση Καρδίτσας εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έφτασε στη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα της Football League ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ηλιούπολης. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν το προβάδισμα από το έκτο λεπτό με τέρμα του Ροντρίγκο και κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

    Αναγέννηση Καρδίτσας (Τζο Παλατσίδης): Καρακώστας, Αγγελόπουλος (69' Ζοσουέ), Κουρτεσιώτης, Δούκας, Θεοδοσιάδης, Βούκοβιτς, Ραονέ, Μπιτέλης (55' Ντοριβάλ), Ροντρίγκο, Χατζηρίζος (86' Καραμανώλης), Κουτρομάνος.
    Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Ρουσάκης, Δημήτρης, Παραράς, Φούφουλας (83' Βάρα), Νικολόπουλος, Νατσέφσκι (62' Κρητικός), Κάμπας, Στεφανίδης (67' Λεοντίου), Θάνος, Ουρόσεβιτς.

    Τρία στα τρία ο Πανθρακικός στην έδρα του

    Μπορεί εκτός έδρας ο Πανθρακικός να μην τα πηγαίνει καλά, ωστόσο στην έδρα του μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν του Ιωνικού με 1-0 με τέρμα που πέτυχε στο 26' ο Λόπες με κεφαλιά. Οι "κυανόλευκοι" στο 88' άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Τζιωρτζόπουλος πάνω στη γραμμή έδιωξε την κεφαλιά του Αρβανίτη.

    Επιστροφή στις νίκες για τον Εθνικό Αστέρα

    Ο Εθνικός Αστέρας επέστρεψε στις νίκες, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Τρικάλων. Ο Διαμάντης με σουτ μόλις στο όγδοο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου και με αυτό το γκολ χάρισε στους "ερυθρόλευκους" το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και στο 2-0, αλλά στο 57' ο Λουάμο "σημάδεψε το δοκάρι".

    Η ομάδα της Καισαριανής έφτασε τους επτά βαθμούς, τους οποίους έχει κατακτήσει όλους στην έδρα της, ενώ τα Τρίκαλα έχουν ένα πόντο λιγότερο.

    Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Γκόγκας, Γιαννιτσανάκης (57' Φραντζεσκί), Γκίκας, Διαμάντης (77' Βάσι), Λουάμο (89' Παπαζούδης).
    Τρίκαλα (Βασίλης Καλογιάννης): Τόλιος, Γιώτας, Μπριλάκης, Χρήστου, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Σαββίδης (46' Τελκίνσκι), Μανουσάκης (79' Σπασόγεβιτς), Μίνγκας, Ρούσεφ (66' Στεπάνοβιτς), Κοντογουλίδης.

    Ολα κουλουράκια στη Βέροια

    Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, Βέροια και Αγροτικός Αστέρας έμειναν στο μηδέν και έβαλαν στο σακούλι τους από ένα βαθμό. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν ελάχιστες ευκαιρίες σε όλο το 90λεπτο, κάτι που δείχνει πως το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο.

    Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Καπίας, Μπάρμπας, Τσιάτσιος, Λαναρής (54' Οικονόμου), Γεωργιάδης, Μπαργκάν (46' Σάντσεζ), Μπλαζέφσκι (66' Μιχαλόπουλος), Σαϊτιώτης.
    Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Κονέ, Τσούκλης, Χασιώτης, Γόγολος (46' Αγγελόπουλος), Σαπάνης, Τσουκαλίδης, Μπεκιάρης (39' Ναλμπάντης), Ουέλινγκτον, Γέσιτς (65' Μερεσιώτης), Στεφανίδης.

    Oλική ανατροπή στη Δράμα

    Δόξα διατήρησε το απόλυτο στην έδρα της και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Football League. Η ομάδα της Δράμας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Λεβαδειακό κατάφερε και αντέστρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο 83' με πέναλτι του Μοσχάκη.

    Ο ναπολεόνι στο 40 με σουτ έβαλε τους φιλοξενούμενους οδηγούς στο σκορ, όμως ο Μαρκόφσκι με σουτ δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε. Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται με ένα βαθμό.

    Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Χλωρός, Μαρκόφσκι, Λίμα (46' ’γγος), Μοσχάκης, Ρούτσης (74' λ.τ Μαραγκός), Καρακώστας, Χατζηπαντελίδης (68' Καπέλ).
    Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σωτήρχος, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Σερζίνιο, Ταραλίδης, Τάσιτς, Βασιλείου (64' Ραμαέλ), Μπάρκογλου (31' Ναπολεόνι), Πόποβιτς

    Πέντε στα πέντε για τον Παναιτωλικό

    Ο Παναιτωλικός συνεχίζει ακάθεκτος στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς επιβλήθηκε και του Θρασύβουλου διατηρώντας το απόλυτο. Η ομάδα του Αγρινίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Αντώνη Μανίκα, το οποίο και νίκησε με 2-0.

    Ο Καραμαλίκης άνοιξε το σκορ μόλις στο δέκατο λεπτό με σουτ, ενώ ο Θεοδωρίδης με εντυπωσιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 δύο λεπτά πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

    Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Εντζενγκουέλε, Γκούνκελ, Μουμίν, Μπουμάλ (13' λ.τ Μπαϊκαρά), Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης (76' λ.τ Καούνος), Παππάς (79' Δέντσας).
    Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Σιδεράκης, Παπαθανασίου (46' Πεκέ), Κολοτούρος, Ζώνας, Κακαράς, Λανγκλέ, Αργυρόπουλος (68' Ντελγκάδο), Παληγεώργος (78' Μίχος), Κατσίκης, Μπενίσκος, Μουστόγιαννης.

    Μίλαν για Νταβίντ Λουίζ

    Στην γύρα για στόπερ αναμένεται να βγει τον Δεκέμβρη η Μίλαν και οι Πορτογάλοι ισχυρίζονται πως ο εκλεκτός της είναι ο Νταβίντ Λουίζ της Μπενφίκα.Σύμφωνα με την Α’ Bola, οι «ροσονέρι» ετοιμάζουν πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δελεάσουν οι Λουζιτανούς και να αποκτήσουν τον 23χρονο Βραζιλιάνο, θεωρώντας πως μπορεί να κάνει πολύ καλό δίδυμο με τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Σίλβα.

    Οι Ιταλοί πάντως θεωρούν πως η Μίλαν θα προτιμήσει μια φθηνότερη λύση. Η «Corriere dello Sport» ανέφερε πως στο στόχαστρο της βρίσκεται ο 21χρονος Μαμαντού Σακό της Παρί Σεν Ζερμέν ενώ εναλλακτική λύση αποτελεί ο 25χρονος Μικέλε Κανίνι της Κάλιαρι.

    Ίντερ και Γιουβέντους για Πίενααρ

    Το συμβόλαιο του Στίβεν Πίενααρ με την Έβερτον εκπνέει το καλοκαίρι του 2011 και ήδη Ίντερ και Γιουβέντους τον έχουν στο στόχαστρό τους, αφού αμφότερες επιθυμούν να έχουν μια ακόμα εναλλακτική λύση στις θέσεις των ακραίων μεσοεπιθετικών.

    Ο 28χρονος διεθνής έγινε κάτοικος Αγγλίας το 2007, ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Προέρχεται από τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν και αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αγωνιστεί με τη Νότιο Αφρική στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2010.

    ΠΑΟΚ: «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

    ΠΑΟΚ: «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»
    Μέσα σε έντονα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο εις μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους πριν από 11 χρόνια (4-10-1999) στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Το «παρών» έδωσαν περίπου 500 φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά», αθλητές όλων των τμημάτων της ομάδας και της διοίκησης, ενώ δεν έλειψε για ακόμη μια χρονιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Ζαγοράκης.
    Το ποδοσφαιρικό τμήμα εκπροσώπησαν επίσης οι Πάμπλο Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης και Τσιρίλο από τους ποδοσφαιριστές, αλλά και οι Παύλος Δερμιτζάκης, Παντελής Κωνσταντινίδης από το τεχνικό τιμ. Την ΚΑΕ εκπροσώπησε με την παρουσία του ο Παρίσης Στογιάννης και τον Ερασιτέχνη ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Όπως ήταν λογικό κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελε να προβεί σε κάποια δήλωση, ενώ στο τέλος του μνημοσύνου ακούστηκε δυνατά το σύνθημα: «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

    ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Ηλίας Βιολίδης

    ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Ηλίας Βιολίδης
    Την παραίτηση του από το συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέβαλλε πριν από λίγο ο Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος αύριο (13:00) θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
    «Υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για λόγους που αφορούν την αξιοπρέπεια μου. Η ένταση των κατευθυνόμενων φημών που με πλήττουν το τελευταίο διάστημα με αναγκάζει για λόγους ευθιξίας να μην μετέχω πλέον διοικητικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρόλο που με συνδέουν εξαιρετικά ισχυροί δεσμοί με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ.
    Για να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα θα παραθέσω αύριο (13:00 αίθουσα Τύπου γηπέδου Τούμπας) συνέντευξη Τύπου».

    Μουρίνιο: "Στόχος μου το Τσάμπιονς Λιγκ"

    Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει βάλει ως στόχο ο Ζοζέ Μουρίνιο για τη φετινή σεζόν. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι αυτό που επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλο, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει και το πρωτάθλημα.

    "Δεν θέλω να φανώ εγωιστής, όμως, στόχος μου είναι να πανηγυρίσω την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο που κατέκτησα πέρσι με την Ιντερ και παράλληλα να δώσω στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που πραγματικά της αξίζει. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η καλύτερη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη ποιότητα", υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός.

    Ουζουνίδης: "Εχουμε παίκτες με ποιότητα"

    Το μόνο στόχο που θέλησε να βάλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Μακεδονία της Κυριακής" ήταν να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και ο ρυθμό της, στα επόμενα τρία παιχνίδια. Για το πρωτάθλημα θεωρεί πως είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει.

    Ο τεχνικός του Ηρακλή για ακόμα μία φορά τόνισε πως εμπιστεύεται τους παίκτες που έχει, θεωρώντας μάλιστα πως το υλικό του "Γηραιού" είναι πολύ καλό και έχει ποιότητα.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Ουζουνίδη:

    - Ολοκληρώθηκε η πρώτη πεντάδα παιχνιδιών. Θεωρείτε ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς;

    - "Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μιλήσεις υποθετικά. Πορεύεσαι με αυτά που έχεις. Εμείς συγκεντρώσαμε οκτώ βαθμούς και δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε πόσους θα μπορούσαμε να έχουμε. Κερδίζουμε τίποτα αν λέμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε 2 ή 3 βαθμούς περισσότερους; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο".

    - Σε ποιους τομείς κρίνετε επιβεβλημένη την βελτίωση;

    - "Είναι πολλά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε βελτίωση και την περιμένω στη συνέχεια. Γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά στο διάστημα της διακοπής".

    - Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας;

    - "Βλέπω καθημερινά τη σκληρή δουλειά των παιδιών, ενώ έχω επαναλάβει πολλές φορές την εμπιστοσύνη μου στις δυνατότητές τους. Έχουμε πολύ καλό υλικό και παίκτες με ποιότητα".

    - Έχοντας πλέον εικόνα από όλες τις ομάδες, μπορείτε να οριοθετήσετε τον φετινό στόχο του Ηρακλή;

    "Είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για όλες τις ομάδες. Βλέπουμε ότι κάποιες που τις περιμέναμε δυνατές, έχουν μείνει λίγο πίσω, ενώ βρίσκονται ψηλά ομάδες που δεν τις περιμέναμε τόσο δυνατές. Σε 3-4 παιχνίδια θα μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικά τα τρία επόμενα παιχνίδια. Ο μεγαλύτερος στόχος αυτή τη στιγμή, είναι να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας και την αγωνιστική ταυτότητα".

    - Πότε θεωρείτε ότι η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη;

    "Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ορίσω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μέρα με τη μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε και σύντομα να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο".

    - Η διάκριση μέσω του κυπέλλου, αποτελεί προτεραιότητα;

    "Το κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων. Δεν θέλω όμως να μπούμε στη διαδικασία να επιλέξουμε σε ποια διοργάνωση θα ρίξουμε περισσότερο το βάρος. Το μέγεθος του Ηρακλή δεν είναι για να επιλέγει διοργανώσεις. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Οπότε μας ενδιαφέρει το κύπελλο, μας ενδιαφέρει και το πρωτάθλημα".

    - Τι ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό σας, μόλις δεχτήκατε την πρόταση του κ. Τάκη;

    "Πολλά πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου. Κυρίως όλα όσα είχε περάσει η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια κόσμου και διοίκησης να κρατήσουν όρθια την ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, καθώς και τα προβλήματα που προέκυψαν στην προετοιμασία".

    - Σας αποθάρρυναν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος;

    "Καταρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει ομάδα που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Σίγουρα έβαλα στη ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση. Ότι προβλήματα και να αντιμετωπίζει ο Ηρακλής, δεν παύει να είναι ο Ηρακλής. Ένα πολύ μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που μπορεί να διεκδικεί πράγματα, αρκεί φυσικά να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς".

    - Ήταν μεγάλο το ρίσκο να αναλάβετε μία ομάδα που δεν "χτίσατε", είκοσι ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;

    "Σε οποιαδήποτε επιλογή υπάρχει ρίσκο, γιατί δεν ξέρεις εξαρχής το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Το κυριότερο είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τη δουλειά σου. Εγώ εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και γι' αυτό βρίσκομαι εδώ".

    - Η κακή πορεία της ομάδας την τελευταία τετραετία, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς;

    "Δεν το σκέφτομαι αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει το τι θα κάνει η ομάδα φέτος, που είμαι εγώ προπονητής. Το τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να μας αφορά. Ο Ηρακλής ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ηρακλής. Ανεξαρτήτως προβλημάτων, είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, με πολύ κόσμο και τεράστια ιστορία".

    - Από τη συνεργασία που έχετε μέχρι στιγμής με τη διοίκηση, είστε ευχαριστημένος;

    "Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση μου ανέλυσε το πλάνο που έχει για την ομάδα και το πώς θα κινηθεί φέτος. Δεν προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Μου είπαν πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα στην ομάδα, τα προβλήματα που υπάρχουν και την προσπάθεια που θα γίνει για να λυθούν. Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι είναι συνεπείς σε όσα μου υποσχέθηκαν και αποδεικνύονται ειλικρινείς. Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και θεωρώ ότι έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον".

    - Από πότε αποφασίσατε ότι θα ακολουθήσετε το επάγγελμα του προπονητή;

    "Από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής. Πάντα σκεφτόμουν τη χρησιμότητα της κάθε άσκησης και προβληματιζόμουν. Προτού εγκαταλείψω την ενεργό δράση, είχα αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ με την προπονητική".

    - Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές. Υπάρχει κάποιος που σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο επάγγελμα;

    "Από όλους παίρνεις πράγματα. Ακόμη και αυτούς που δεν συμπαθείς, βλέπεις τα αρνητικά και προσπαθείς να μην τα κάνεις. Ακόμη και από προπονητές χαμηλότερων κατηγοριών μπορείς να δεις κάποια πράγματα, τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα".

    - Πρότυπο έχετε;

    "Όχι. Ούτε ως παίκτης είχα πρότυπα, ούτε τώρα ως προπονητής. Πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και να εισπράττεις πράγματα απ' όπου μπορείς. Καθημερινά μαθαίνεις νέα πράγματα. Κανένας προπονητής δεν είναι τέλειος. Ακόμη και όσοι θεωρούνται κορυφαίου επιπέδου, έχουν αδυναμίες. Άλλωστε ο προπονητής δεν είναι μόνο η προπόνηση και το 90λεπτο του αγώνα. Ο προπονητής καλείται να διαχειριστεί πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιος προπονητής στον κόσμο που είναι καλός σε όλα".

    - Υπήρξε στιγμή που μετανιώσατε που γίνατε προπονητής;

    "Δεν το έχω μετανιώσει. Δεν μου αρέσει όμως ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το σύστημα στο εξωτερικό, διότι ποτέ δεν ήμουν προπονητής σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα, αλλά το σύστημα στη χώρα μας, δεν μου αρέσει".

    - Εγκαταλείψατε χορτασμένος την ενεργό δράση με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή;

    "Δεν έχω παράπονο. Κατέκτησα όλους τους τίτλους, ενώ έπαιξα πολλά και σημαντικά παιχνίδια στα Ευρώπη. Ότι μπορεί να θέλει κάποιος παίκτης, το έζησα. Το μόνο που δεν κατάφερα να ζήσω, ήταν η συμμετοχή σε Μουντιάλ με την εθνική. Είχαμε φτάσει τόσο κοντά τότε με το παιχνίδι κόντρα στη Δανία, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και να προκριθούμε. Εκείνο το παιχνίδι ήταν μία μεγάλη απογοήτευση".

    - Κορυφαία στιγμή; Η νίκη μήπως στο Άμστερνταμ με τον Aγιαξ;

    "Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά προσωπικά άλλο παιχνίδι με "σημάδεψε". Ήταν το 0-1 στο Οπόρτο, όταν παίζαμε με δέκα παίκτες. Ήταν μία τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή".

    - Ήσασταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το ευρωπαϊκό όνειρο. Φύγατε από τον Παναθηναϊκό για να πάτε στη Χάβρη. Γιατί;

    "Οι λόγοι ήταν οικονομικοί. Υπήρχε μία καλή πρόταση και την αποδέχτηκα".

    - Μετανιώσατε για εκείνη την επιλογή;

    "Δεν μετάνιωσα που πήγα στο εξωτερικό. Ίσως όμως θα έπρεπε να πάω σε μία μεγαλύτερη ομάδα".

    - Πώς είναι ο Ουζουνίδης είναι εκτός γηπέδων;

    "Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο. Ειδικά τώρα, ασχολούμαι ολόκληρη την ημέρα με την ομάδα. Μου αρέσει να πηγαίνω για καφεδάκι με φίλους και συνεργάτες για να χαλαρώσω. Το μυαλό όμως και τότε δουλεύει. Μπορεί την ώρα του καφέ να σκεφτώ κάτι που θα αφορά την ομάδα. Έτσι νομίζω πως λειτουργούν όλοι οι προπονητές".

    - Βρίσκεστε στο ποδόσφαιρο σχεδόν 30 χρόνια. Τι σας έχει λείψει περισσότερο;

    "Θα ήθελα να ήμουν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Κάνω όμως αυτό που μου αρέσει. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να ζεις μακριά από την γυναίκα σου και τα παιδιά. Αν και η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι προπονητής, είναι προτιμότερο να είναι μακριά η οικογένεια. Το λέω από προσωπική εμπειρία".

    - Γούρια έχετε;

    "Δεν θα το έλεγα. Θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό, είναι έστω και λίγο προληπτικός. Γούρια όμως συγκεκριμένα δεν έχω".

    Πάρτι των Ρεντ Μπουλ στη Σουζούκα

    Οι Ρεντ Μπουλ έβγαλαν φτερά στην Ιαπωνία και έκαναν το ένα-δύο στην πίστα της Σουζούκα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, ενώ ο Μαρκ Ουέμπερ τον ακολούθησε. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι.

    Το γκραν πρι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μέχρι τα μονοθέσια να φτάσουν στην πρώτη στροφή, είχαν εγκαταλείψει οι Πετρόφ, Χούλκενμπεργκ, Λιούτσι και Μάσα. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος στην προσπάθεια του να περάσει από την εξωτερική μεριά, έπεσε πάνω στον Λιούτσι με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώσει πρόωρα και για τους δύο.

    Οι δύο Ρεντ Μπουλ πήραν από την αρχή τα ηνία και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, ενώ ο Αλόνσο πραγματοποιώντας πολύ καλό αγώνα κατάφερε να φτάσει στο βάθρο και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου.

    Οι δύο Μακλάρεν ακολούθησαν με τον Μπάτον να βάζει στο σακούλι του τους βαθμούς της τέταρτης θέσης, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε πέμπτος. Ο τελευταίος παρά τα πολλά προβλήματα που συνάντησε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία μπόρεσε και έφτασε ψηλά. Ο Σουμάχερ ήταν έκτος, ενώ ο Κομπαγιάσι από την 14η θέση που ξεκίνησε έφτασε στο τέλος στην έβδομη. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάιντφελντ, Μπαρικέλο και Μπουεμί.

    1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:30:27.323
    2. Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) +0.905
    3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) +2.721
    4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) +13.522
    5. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) +39.595
    6. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) +59.933
    7. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Sauber) +1:04.038
    8. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW Sauber) +1:09.648
    9. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) +1:10.846
    10. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) +1:12.806

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
    1. Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 220 βαθμοί
    2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 206
    3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 206
    4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 192
    5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 189
    6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 128
    7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 122
    8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 114
    9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 54
    10. Άντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 47
    11. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 41
    12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Sauber) 27
    13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 19
    14. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 17
    15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 13
    16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) 8
    17. Πέδρο Ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Sauber) 6
    18. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW Sauber) 4
    19. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) 3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    1. Red Bull-Ρενό 426 βαθμοί
    2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 381
    3. Φεράρι 334
    4. Mercedes GP 176
    5. Ρενό 133
    6. Force India-Μερτσέντες 60
    7. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ 58
    8. BMW Sauber-Φεράρι 37
    9. Toro Rosso-Φεράρι 11
    10. Lotus-Cosworth 0

    Ντελ Πιέρο: «Έχουμε χρόνο…»

    Δεν βιάζεται ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους, όπως απάντησε ο ίδιος στους θαυμαστές του στο Facebook. Ο αρχηγός της «Γηραιάς Κυρίας» θέλησε να γιορτάσει τη σημερινή ημερομηνία (10/10/10), μπαίνοντας στις 10:10 στην προσωπική του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Αποσπάσματα των απαντήσεων του

    Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Για εκείνους που με ρωτούν για το συμβόλαιο... Ειλικρινά αντιμετωπίζω με μεγάλη ηρεμία το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου και του ποδοσφαιρικού μου μέλλοντος.

    Δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να αποφύγω αυτό το θέμα, αλλά πραγματικά αυτή τη στιγμή το μέλλον μου είναι αποκλειστικά και μόνο το επόμενο παιχνίδι. Το οποίο πρέπει να κερδίσω.

    Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αφήσουμε να πράγματα να ωριμάσουν με τον καιρό, χωρίς να βιαζόμαστε. Τί θα κάνω όταν κρεμάσω τα παπούτσια μου; Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, είμαι πολύ δεμένος με το γήπεδο
    ».

    Για αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εθνική Ιταλίας: «Δεν θα έλεγα ποτέ όχι στην Εθνική. Είναι θέμα φιλοδοξιών»

    Για το πώς είναι το συναίσθημα να κατακτάς το Μουντιάλ: «Είναι η αποθέωση, το μάξιμουμ».

    Για το ωραιότερο γκολ που έχει πετύχει: «Το γκολ που έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό είναι αυτό στο Ντόρτμουντ εις βάρος της Γερμανίας, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006».

    Για το αν μπορεί φέτος η Γιουβέντους να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Μετά από μία σεζόν όπως η περυσινή καλό θα ήταν να μην κάνουμε δηλώσεις. Αυτό που λέω πάντα είναι: να δουλέψουμε έτσι στο τέλος της σεζόν να μπορέσουμε να κοιτάξουμε πίσω και να πούμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό. Έχει σημασία να είμαστε υπερήφανοι για τους εαυτούς μας και να επιστρέψει η Γιουβέντους "εκατό τοις εκατό". Μετά δεν θα υπάρχουν όρια».

    Πρόκριση με ήττα για ΠΑΟΚ

    Την ήττα 19-7 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Φιορεντίνα στον τελευταίο του αγώνα στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Len Trophy.

    Παρά την ήττα του, ο «Δικέφαλος» με απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες, τερμάτισε τρίτος και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

    Αύριο Δευτέρα (11/10), η ομάδα του Μίρο Τρούμπιτς θα γνωρίζει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου καθώς θα γίνει η κλήρωση-στο Λουξεμβούργο- για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

    Ο «Δικέφαλος» θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ.

    Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 3-1, 6-2, 5-2, 5-2

    Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ: Κατσουλάκης 2, Βογιατζόγλου 2, Προσινικλής 1, Μυτιληνός 2

    Tenorio-Στοίχημα....Πέσαμε ηρωικά μαχόμενοι ...

                                                                      Επιμέλεια-Tenorio.


                                                                Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


    Δυστυχώς πέσαμε ηρωικά μαχόμενοι στα χθεσινά, μας πρόδωσε η Guaadalajara η οποία γύρισε το παιχνίδι από 1-0 στο 1-2 , όμως προς το τέλος τού παιχνιδιού ισιφαρίστικε σε 2-2 παίζοντας με παίκτη λιγότερο ,καί έτσι μας έστειλε γιά ύπνο. Ετσι έχει το 'ολο θέμα, κρατάμε την καλή εμφάνιση καί συνεχίζουμε.


    Πάμε να δούμε τι έχουμε στα φρέσκα.



    Doxa Dramas - Levadiakos    (1)

    Σε αρκετά καλή κατάσταση παραμένει η Doxa, παρά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής έπαιξε καλά καί το πάλεψε, ιδιαίετερα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καλό παιχνίδι., αλλά στο τέλος ηττήθηκε με τελικό σκόρ 2-0 μέσα στην έδρα των Τρικάλων.Εντός έδρας προέρχεται από 2 σερί νίκες, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκόλ.

    Δεν βρίσκεται σε καλή φάση η ομάδα της Λεβαδειάς, η οποία δεν έχει κάνει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Προερχόμενη από 3 σερί ήττες χωρίς να πετύχει τέρμα, καί με πολύ κακό παθητικό τερμάτων , έφερε ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο την ομάδα τού Θρασύμβουλου.Σε ένα παιχνίδι το οποία προηγήθηκε 2-0 ο Levadiakos, καί στο τέλος έκατσε στο 2-2 δεχόμενη την ισοφάρηση στο 93΄+ . Aρκετά τα προβλήματα απουσιών στούς φιλοξενούμενους.

    Εκπληκτική παράδοση διατηρεί η Doxa Dramas σε παιχνίδια εντός έδρας με αντίπαλό τον Levadiako ο απολογισμός είναι, 7 νίκες γιά την Doxa , 1 ισοπαλία, καί μόλις 1 ήττα !

    Θα χαρώ πολύ να ρίξει καμιά ξεγυρησμένη τρειάρα η Doxa Dramas, καί να στείλει τα παληκάρια από την Λεβαδειά πίσω γιά σουβλάκια.

    Θα επιλέξω τον άσο της Doxa Dramas σε απόδοση (2.05)



    Salamanca - Granada   (1)

    Αήττητη παραμένει στο πρωτάθλημα η Salamanca πού μετρά έπειτα από 6 αγωνιστικές, 4 νίκες καί 2 ισοπαλίες.Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία αυτή την στιγμή, με μόλις 3 γκόλ παθητικό.Πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές δείχνει να τα καταφέρνει καλά ως τώρα.Αν καί με 10 παίκτες κατάφερε καί απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Villiareal B την περασμένη αγωνιστική με σκόρ 0-1.

    Mε 3 σερί ήητες ξεκίνησε την χρονιά η νεοφώτιστη Granada , η οποία στην συνέχεια βελτιώθηκε καί τώρα μετρά 3 παιχνίδια αήττητη, με 2 νίκες καί 1 ισοπαλία.

    Δύσκολο παιχνίδι όπως όλα τα άλλα βέβαια, θα ρισκάρω όμως στην έδρα, την εμπειρία, καί το αήτττητο της Salamanca.

    Θα ρισκάρω στον άσο της Salamanca.σε απόδοση (2.10)



    Ponferradina - Valladolid   (2)

    Xωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα η Ponferradina πού κατέχει την τελευταία θέση της κατηγορίας, με μόλις 2 βαθμούς.Διαθέτει την χειρότερη επίθεση καί άμυνα της κατηγορίας, με 2 μόλις γκόλ ενεργητικό καί 13 γκόλ παθητικό.Δύσκολη θα είναι η χρονιά για τούς γηπεδούχους πού θα παλέψουν αποκλειστικά για την σωτηρία τους.

    Πολύ καλά ξεκίνησε η Valladolid αλλά τώρα τελευταία μας κάνει νερά.Δεν κερδίζει γιά 3 σερί αγώνες με απολογισμό μία ήττα από την Betis καί 2 ισοπαλίες με Elche καί Albacete.

    Θεωρώ ανώτερη καί πίο έμπειρη ομάδα την Valladolid σε σχέση με την Ponferradina.Αν παρουσιαστεί όπως πρέπει έχει τα φόντα να κάνει νίκη.

    Στις επιλογές μου το διπλό της Valladolid σε απόδοση (2.15)



    Avai - Flamengo   (2)

    Εδώ πάω κυρίως λόγω ενστίκτου καί νέου προπονητή.Θεωρώ πολύ βαριά την φανέλα της Fla είναι μεγάλη ομάδα καί θέλει νίκες για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

    Σε πολύ κακή γενική κατάσταση η ομάδα της Avai.Mετά καί την μεσοβδόμαδη ήττα από την Palmeiras μετρά πλέον σε 15 αγώνες, μία μόλις νίκη.Πρόβλημα στο γκόλ καθώς δεν σκοράρει στα 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια

    Εχω την εντύπωση, πως είναι το τάιμνκ να κάνει νίκη η ιστορική Fla, να χαρεί καί ο φίλος μού ο Octaviano από την Βραζιλία.

    Θα ρισκάρω στο διπλό της Fla σε απόδοση (2.80)



    Tigre - Boca Juniors   (2)

    Σαφώς καί είναι σε καλύτερη κατάσταση η Tigre, αλλά η Boca είναι τόσο ανώμαλη ως προς την συμπεριφορά της φέτος, αλλά έχει καί τόσο βαριά φανέλα πού μπορεί να περάσει απο οποιαδήποτε έδρα στον πλανήτη.

    Μού αρέσει ο ρόλος τού αουτσάιντερ στην Boca, καί δεν μπορώ να αγνοήσω το διπλό στο (2.70)


    Ανακεφαλειώνοντας, σέ σύστημα με ζητούμενα : Doxa Dramas - Salamanca - Valladolid - Flamengo - Boca Juniors.


    Aυτά τα ολίγα καί γιά σήμερα, καλά να περνάτε, τα σέβη μού ...

    Μουρίνιο: «Πρώτος είναι ο Ρονάλντο»!

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, όπως δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στον τηλεοπτικό σταθμό «Telemadrid». Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον συμπατριώτη του και τον χαρακτήρισε «νούμερο ένα» ποδοσφαιριστή.

    «Έχουμε δύο επιλογές: τον Κριστιάνο και τον Μέσι. Εάν πιστεύεις ότι ο Κριστιάνο είναι πρώτος, τότε δεύτερος είναι ο Μέσι. Εάν πιστεύεις ότι ο Μέσι είναι πρώτος, τότε δεύτερος είναι ο Κριστιάνο. Για μένα είναι ξεκάθαρο: ο Κριστιάνο είναι πρώτος», τόνισε ο 46χρονος προπονητής.

    Στη συνέχεια, ο «Special One» μίλησε για τις φιλοδοξίες που έχει για τη φετινή σεζόν στον πάγκο της «βασίλισσας»: «Το Champions League είναι η καλύτερη διοργάνωση. Η πιο σημαντική διοργάνωση και υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Δεν θέλω να φανώ εγωιστής, αλλά θέλω να κατακτήσω το Champions League τη φετινή σεζόν. Θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Θέλω να δώσω στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που της αξίζει».

    Αυστηρή ομιλία Δερμιτζάκη για… Χαβίτο: «Κάναμε μια τρύπα στο νερό!». Ποιοι τα «άκουσαν»

    «Φροντιστήριο» στους παίκτες του επιχείρησε να κάνει στη χθεσινή προπόνηση ο Παύλος Δερμιτζάκης.Μπορεί το πρόγραμμά να διεξήχθη με μολις............12 παικτες  ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το τεχνικό του «Δικέφαλου του Βορρά» να εξηγήσει στους «ασπρόμαυρους» τα λάθη που έκαναν στο ντέρμπι με τον Άρη.

    Συγκεκριμένα, ο Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκε στη φάση του γκολ των «κίτρινων» και έκανε έντονες παρατηρήσεις για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

    Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε από τον Πάμπλο Κοντρέρας να εξηγήσει πώς είδε τη φάση του γκολ του Χαβίτο, μια και ο έμπειρος αμυντικός ήταν στην εξέδρα και την παρακολούθησε καλύτερα.

    Έπειτα, ανέλυσε στους παίκτες του: «Πριν από το φάουλ, που έκανε αναγκαστικά ο Πάμπλο Γκαρσία, χάσαμε χωρίς λόγο την μπάλα. Στο τείχος ήταν παίκτης λιγότερος απ’ αυτούς που έχουμε πει να κάθονται.

    Επιπλέον, άνοιξε το τείχος και μετά την απόκρουση του Κρέσιτς, που θα μπορούσε να βγάλει την μπάλα στα πλάγια, δεν ακολούθησε ούτε ένας!»,
    είπε ο Δερμιτζάκης και ζήτησε τη γνώμη των παικτών του.

    «Τι θα πει ‘αδράνησα’;»

    Μάλιστα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρώτησε ειδικά τον νεαρό Σακελλαρίου γιατί δεν ακολούθησε τον Χαβίτο, μια και ήταν ο παίκτης του. «Αδράνησα, κόουτς», είπε ο παίκτης με τον Δερμιτζάκη να του απαντά: «Τι θα πει ‘αδράνησα’; Γι’ αυτό είσαι μέσα στην περιοχή. Για να μην χάνεις τον παίκτη από τα μάτια σου».
    Ο Δερμιτζάκης πρόσθεσε ακόμα: «Σε αυτή τη φάση έπρεπε να γυρίσει ο Σαλπιγγίδης στο τείχος και δεν το έκανε. Εσείς δεν ακολουθήσατε τη φάση, ο Χαβίτο το έκανε και την πληρώσαμε. Εμείς τι κάναμε; Κάναμε μια τρύπα στο νερό!», φώναξε ο 41χρονος τεχνικός.

    Παπαδόπουλος: «Εκμεταλλεύτηκε το μπάσκετ ο κ. Ιωαννίδης»!

    Επίθεση στον Γιάννη Ιωαννίδη εξαπέλυσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». «Ο κ. Ιωαννίδης το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί το μπάσκετ για να φτιάξει την πολιτική καριέρα του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αρχηγός του ΠΑΟΚ: «Δεν νιώθω καμία αντιπάθεια προς την Ομοσπονδία. Δεν έχω να χωρίσω τίποτε μαζί τους, χωράφια ή σπίτια, ούτε έχω προσωπικά», πρόσθεσε.Αναλυτικά η συνέντευξη του Παπαδόπουλου

    Σε προβληματίζει το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις του ΠΣΑΚ δεν έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ;

    «Με προβληματίζει και με στενοχωρεί. Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες έχουν άποψη και οι δύο πλευρές. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η μία πλευρά χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγματεύσεις. Η ΕΟΚ διοργανώνει ένα ανασφάλιστο πρωτάθλημα, την Α2. Η κυβέρνηση δεν καταθέτει τη σχετική τροποποίηση, με αποτέλεσμα η ανασφάλιστη εργασία να εξακολουθεί να υφίσταται αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας. Οι έλληνες καλαθοσφαιριστές δεν επιτρέπεται να επιστρέφουν σε ελληνικό σύλλογο, ενώ οι ξένοι έχουν αυτό το δικαίωμα μεσούσης της περιόδου. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω;».

    Ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ πώς σχολιάζεις την αντιμετώπιση των προβλημάτων των καλαθοσφαιριστών ειδικά από έναν άνθρωπο του μπάσκετ όπως ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης;

    «Ο κ. Ιωαννίδης το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί το μπάσκετ για να φτιάξει την πολιτική καριέρα του. Τι να περιμένω όμως από έναν άνθρωπο ο οποίος έφερε τη διαφθορά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο άθλημα; Ηταν ο πρώτος που έφερε ξένους παίκτες και τους έκανε Ελληνες με πλαστογραφίες».

    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι, ξέχωρα από τα ανεκπλήρωτα αιτήματα των παικτών, η αντιπάθειά σου προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσεις από την εθνική ομάδα τον Ιούνιο του 2008.

    «Κάνουν λάθος, δεν νιώθω καμία αντιπάθεια προς την Ομοσπονδία. Δεν έχω να χωρίσω τίποτε μαζί τους, χωράφια ή σπίτια, ούτε έχω προσωπικά. Απλά δεν συμφωνώ με την πολιτική που ασκούν. Αντιθέτως, με κάποια στελέχη της ΕΟΚ έχω πολύ καλές σχέσεις. Οσο για την Εθνική, δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου και είμαι υπερήφανος για αυτήν, όπως και για τη στάση που κράτησα πριν από δύο χρόνια».

    Αισθάνεσαι ότι η ενασχόλησή σου με τη συνδικαλιστική δράση του ΠΣΑΚ έχει παίξει τον ρόλο της όχι μόνο στην απόφασή σου να αποχωρήσεις από την Εθνική αλλά και σε συλλογικό επίπεδο;

    «Αυτό είναι σίγουρο. Από την Εθνική σταμάτησα λόγω της ενασχόλησής μου με τον ΠΣΑΚ. Με ανάγκασαν να φύγω, άσχετα που, όπως είπα, δεν το μετανιώνω. Οσο για τους συλλόγους, πιέζομαι αρκετά και είναι δεδομένο ότι αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά την καριέρα μου. Πιστεύω όμως ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξουν κάποια πράγματα και η άποψή μου είναι ότι αξίζει να πολεμάς για να είσαι καθαρός με τη συνείδησή σου».

    Πώς σχολιάζεις την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποσυρθεί από την Εθνική σε ηλικία μόλις 30 ετών;

    «Δεν πρόκειται να απαντήσω για λογαριασμό άλλου παίκτη, ακόμη και αν αυτός είναι αδελφικός μου φίλος όπως ο Μήτσος. Αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι ότι η Ομοσπονδία φέρεται στους παίκτες σαν να είναι αναλώσιμα υλικά. Θα σας θυμίσω το παράδειγμα του Φώτση, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας γιατί είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι. Οι γιατροί της Ντιναμό Μόσχας τού έλεγαν ότι έπρεπε να μείνει δύο μήνες εκτός γηπέδων και το επίσημο σάιτ της ΕΟΚ έλεγε δέκα ημέρες. Και μετά έκανε δηλώσεις ότι ο Φώτσης είναι λιποτάκτης».

    Ευθύνες των παικτών δεν υπάρχουν ως προς τη θλιβερή εικόνα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων μπάσκετ; Για όλα φταίνε οι άλλοι;

    «Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες που αναλογούν στους παίκτες. Και ο Σύνδεσμός μας έχει λάβει αποφάσεις που αφορούν λανθασμένες συμπεριφορές μελών μας. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ασκήθηκε βία στη διάρκεια ενός αγώνα και τιμωρήσαμε αυστηρά τους υπαιτίους, ακόμη και με διαγραφή από τα μητρώα του ΠΣΑΚ. Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Ολα αυτά όμως πρέπει να συζητούνται στο ίδιο τραπέζι, αλλά- είπαμε- δυστυχώς στη χώρα μας ακούγεται μόνο η μία πλευρά».

    Να περάσουμε και στα... εξωσυνδικαλιστικά. Πώς αντιλαμβάνεσαι τις νέες διαγραμμίσεις και κανονισμούς οι οποίοι εφαρμόζονται στο μπάσκετ από την 1η Οκτωβρίου;

    «Θεωρώ ότι θα επηρεάσουν το άθλημα θετικά. Με τις νέες διαγραμμίσεις κλείνει πολύ η ρακέτα στη βάση της και ανοίγει πολύ το τρίποντο. Αν δούμε τι συμβαίνει στο ΝΒΑ, θα διαπιστώσουμε ότι πάνω από το 50% των καλαθιών, όχι των πόντων, επιτυγχάνεται μέσα στη ρακέτα. Σε αντίθεση με κάποιες απόψεις που έχω ακούσει, πιστεύω ότι το νέο καθεστώς θα βοηθήσει τους ψηλούς. Εκτιμώ μάλιστα ότι θα αναγεννηθεί ο ψηλός, υπό την έννοια ότι θα ξαναδούμε επιτέλους κλασικούς σέντερ».

    Σε εκπλήσσει το ότι οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθησαν με τους παλαιούς κανονισμούς και ότι από την πέμπτη αγωνιστική άρχισαν να εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί της FΙΒΑ και στη χώρα μας;

    (γελάει δυνατά) «Γιατί να με εκπλήσσει; Μα στην Ελλάδα συνήθως γίνεται το ανάποδο. Στην Ευρωλίγκα οι προκριματικοί αγώνες έγιναν με τους νέους κανονισμούς, όχι όμως και στο Κύπελλο Ελλάδος. Στη Β΄ και Γ΄ Εθνική παίζουν ακόμη με δύο διαιτητές. Σε λίγο θα δούμε το άουτ να γίνεται από τους ίδιους τους παίκτες, όπως στα πέτρινα χρόνια, και να καταργείται το τρίποντο ώστε να θυμηθούν οι διοικούντες τα νιάτα τους. Αλλωστε από τότε διοικούν το μπάσκετ...».

    Ας μιλήσουμε και για τον παίκτη Λάζαρο Παπαδόπουλο. Για ποιους λόγους αποφάσισες να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ;

    «Εμεινα γιατί μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα, γιατί η διοίκηση απαρτίζεται από παλιούς παίκτες του συλλόγου, γιατί ο κόουτς Μαρκόπουλος δίνει έμφαση στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και γιατί θα έχω πολλούς και καλούς συμπαίκτες».

    Τι θα μπορούσε να σημαίνει για σένα το ότι είσαι και αρχηγός της ομάδας;

    «Τυπικά μόνο έγινα αρχηγός γιατί ανέκαθεν- σε όποια ομάδα έχω αγωνιστεί- αισθανόμουν αρχηγός. Αρχηγός δεν γίνεσαι στα χαρτιά. Αρχηγός είναι αυτός που υπερασπίζεται τους συμπαίκτες του, που φτιάχνει το κλίμα στα αποδυτήρια, που δένει την ομάδα. Πάντα στην καριέρα μου ήθελα να έχω ηγετικό ρόλο εντός και εκτός αποδυτηρίων, πριν και μετά την προπόνηση».

    Αρκετός κόσμος υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Αρης θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση πίσω από τους «αιώνιους» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Θεωρείς ότι η ομάδα σου θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτή τη θέση;

    «Ούτε εμείς ούτε η διοίκηση έχουμε μιλήσει ακόμη για στόχους. Δεν έχουμε αυτό το σκεπτικό. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ωραίο μπάσκετ ούτως ώστε ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο να ευχαριστιέται από το θέαμα που θα βλέπει. Μια και μου δίνεται η ευκαιρία, να σας πω ότι δεν με συγκινούν ούτε η Θύρα 3 ούτε η Super 4 αλλά ο απλός κόσμος που έρχεται για να δει μπάσκετ».

    Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για το αγωνιστικό επίπεδο της εφετινής Α1;

    «Θεωρώ ότι το επίπεδο είναι αρκετά πεσμένο. Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι η ανεπαίσθητη παρουσία νεαρών παικτών. Σας θυμίζω ότι στον περυσινό αγώνα Ελπίδων στο καθιερωμένο Αll Star Game οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν ομάδες κάτω των 22 ετών. Και μιλάμε για δωδεκαμελή ρόστερ δύο μόνο ομάδων. Αισιοδοξώ πάντως ότι με λίγη προσπάθεια από τους προπονητές και τους παίκτες η εικόνα θα βελτιωθεί».

    Χάρισε βαθμό στην Γκρέμιο ο Γκάμπριελ

    Ήρωας της τελευταίας στιγμής έγινε για την Γκρέμιο ο Γκάμπριελ, καθώς με δικό του γκολ στο 89ο λεπτό ο σύλλογος του Πόρτο Αλέγκρε πήρε εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 από την Βάσκο ντα Γκάμα.Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' με τον Λουίς για να ισοφαρίσει ο Ζόνας στο 42'. Η χαρά των "τρικολόρ" δεν κράτησε για πολύ όμως, καθώς ο Σεσίνια έκανε το 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου μέρους.

    Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 70' ο Μπάστος διεύρυνε το σκορ για την Βάσκο που όλα έδειχναν ότι θα φύγει νικήτρια από το "Σάο Ζανουάριο". Ο Ζόνας, όμως είχε κι άλλο... βέλος στη φαρέτρα του και στο 73' μείωσε το σκορ, φτάνοντας τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ την τελευταία λέξη είπε με ένα αριστερό βολέ ο παίκτης του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται ως δανεικός στην Γκρέμιο.

    Στα άλλα ματς της ημέρας, η Σάο Πάουλο επικράτησε εκτός έδρας με 3-2 της Γκρέμιο Προυντέντε, ενώ η Σάντος κέρδισε στο "σπίτι" της με 2-0 την Ατλέτικο Παραναένσε.

    Φωτο Ημερας

    Σκληρός ο ανταγωνισμός στην εξέδρα με τη Λετονία

    Ο «Γολγοθάς» του ΠΑΟΚ!

    Ιδιαίτερα βαρύ θεωρείται στον ΠΑΟΚ το πρόγραμμα της ομάδας, η οποία καλείται σε διάστημα είκοσι ενός ημερών θα δώσει επτά αγώνες. Δηλαδή, ένα παιχνίδι ανά τρεις ημέρες! Τα επιπλέον ματς στο Europa League και η έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας δημιουργούν ένα «βουνό» αγωνιστικών υποχρεώσεων, το οποίο καλείται να ανέβει με επιτυχία η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη.

    Η αρχή γίνεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου με τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Την Πέμπτη 21 του μηνός ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη Βιγιαρεάλ και στις 24, ημέρα Κυριακή, επιστρέφει στο πρωτάθλημα υποδεχόμενος στην Τούμπα τον Πανιώνιο. Ο Οκτώβριος, όμως, έχει δύο ακόμη παιχνίδια. Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, είναι προγραμματισμένος ο αγώνας Κυπέλλου στη Φλώρινα με αντίπαλο τον Εορδαϊκό. Και από τη Φλώρινα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου υπάρχει ο εκτός έδρας αγώνας με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Ο Γολγοθάς ολοκληρώνεται με το εντός έδρας ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ (4 Νοεμβρίου) και το ματς στην Καβάλα (7 Νοεμβρίου).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παίξει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια μακριά από την έδρα του και θα αγωνιστεί μόνο με τον Πανιώνιο και τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα. Όπως γίνεται αντιληπτό, προστίθεται ακόμη ένας παράγοντας κούρασης για τους παίκτες: αυτός των μετακινήσεων.

      Ενας ένας οι διεθνείς του ΠΑΟΚ θα επιστρέψουν από μεθαύριο στη βάση τους. Πρώτος κάνει την αρχή ο Ανίς Μπουσαΐντι, που έμεινε υποχρεωτικά στην Τυνησία από τη στιγμή που είχε κληθεί στην εθνική ομάδα του.

      Για δέκατη φορά η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι στα Τέμπη, όπου θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι αδικοχαμένους οπαδούς του. Την προηγούμενη Δευτέρα συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την «καταραμένη» 4η Οκτωβρίου 1999 και το τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους.

      Το επόμενο διήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και μία ακόμα εκκρεμότητα που δημιουργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αφορά τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, που την εβδομάδα που πέρασε δεν εμφανίστηκε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν ο ρόλος του.

      Αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση διοίκησης και συνδέσμων, για τα 2.300 εισιτήρια του «Μαδριγάλ». Η ΠΑΕ κάλεσε όποιον σύνδεσμο ενδιαφέρεται να στείλει εκπρόσωπό του στις 19:00 αύριο στα γραφεία του «Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας».

      Την ίδια ώρα αύριο (στις 19:00 δηλαδή) διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο η έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Αποκλειστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συζήτηση και απόφαση για τη δημιουργία ενός είδους ελεγκτικού μηχανισμού, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των Α.Σ., ΚΑΕ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    ΑΡΗΣ: Ψάχνει για αριστερό χαφ

    Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας του Άρη, έχει ξεκινήσει.

    Οι «κίτρινοι», έχουν αρχίσει τις διεργασίες και εξετάζουν περιπτώσεις για τη θέση του αριστερού χαφ, θέση που σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Έκτορ Ραούλ Κούπερ η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.

    Ο Αργεντίνος τεχνικός, έχει κάνει αρκετές αλχημείες στη συγκεκριμένη θέση, καθώς έχει χρησιμοποιήσει τους Μενδρινό, Τσεσνάουσκις και Καζναφέρη, από τους οποίους όμως κανένας τους δεν είναι κλασικός αριστερός χαφ.

    Το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο, από την στιγμή που ο Κάλβο αρχικά αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και στη συνέχεια κάποια προσωπικά προβλήματα, που τον κράτησαν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός ομάδας. Ήδη υπάρχουν κάποια ονόματα που «παίζουν» για τη θέση, ενώ ο Αντόνιο Καλσάδο βρίσκεται στο εξωτερικό και εξετάζει κάποιες περιπτώσεις.

    Η «μάχη» του Παπαζαχαρία

    Ο άτυχος της φετινής χρονιάς, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, που πριν τρεις εβδομάδες υποβλήθηκε σε εγχείρηση δισκοκήλης, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, με σκοπό να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις της ομάδας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί ο 25χρονος αμυντικός είναι 3,5 ώρες κολύμπι και γυμναστήριο το πρωί και το απόγευμα ειδικό ασκησιολόγιο στο σπίτι για μια ώρα.

    Από τις αρχές Νοεμβρίου, ο Παπαζαχαρίας θα μετακομίσει για ένα μήνα στη Αθήνα και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα ενός ειδικού σε τέτοιες παθήσεις της μέσης (ο ίδιος που είχε την επίβλεψη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου). Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο αμυντικός των «κιτρίνων» θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Νέο ενδιαφέρον για Ντουγκλάο

    Σκάουτερ από την Γερμανία και την Ισπανία θα βρεθούν στους επόμενους αγώνες της Καβάλας, με σκοπό να παρακολουθήσουν τον Ντουγκλάο. Επέστρεψε ο Νταρσεβίλ.Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, ο Βραζιλιάνος άσος της Καβάλας έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα γερμανικών συλλόγων που τον παρακολουθούν στενά. Πλέον στο κόλπο έχουν μπει ομάδες και από Ισπανία μεριά. Συγκεκριμένα στους επόμενους αγώνες των "Αργοναυτών" θα βρεθούν σκάουτερ από Ισπανία και Γερμανία, για να δουν την εξέλιξη του 24χρονου αμυντικού, τον οποίο παρακολουθούν από την περσινή σεζόν.

    Η διοίκηση της ομάδας δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά.

    Τέλος όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Νταρσεβίλ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από ένα ταξίδι αστραπή στην Γαλλία και είναι στη διάθεση του Ντράγκαν Οκούκα. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Οικονόμου κάνει ειδικό πρόγραμμα και θεραπεία.

    Ο Ελ-Χαμνταουί "λύτρωσε" το Μαρόκο

    Σημαντικούς πόντους εκτός έδρας πέτυχε το Μαρόκο, το οποίο κατάφερε και πέρασε από την έδρα της Τανζανίας με 1-0. Ο Ελ-Χαμνταουί δύο λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια με αριστερό βολέ νίκησε τον Κασέγια και έγραψε το τελικό 1-0.

    Πλέον το Μαρόκο έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, την ώρα που η Τανζανία έχει έναν. Οι νικητές στην επανάληψη προστάτεψαν το προβάδισμα που πήραν από το πρώτο μέρος και έτσι κατέκτησαν ένα σημαντικό τρίποντο για τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα.

    Θέλει Καστάν η Λάτσιο

    Η εξαιρετική πορεία της Λάτσιο στο ιταλικό πρωτάθλημα απαιτεί ανάλογη ενίσχυση προκειμένου να έχει συνέχεια, γι΄ αυτό διοίκηση και τεχνικό επιτελείο των "λατσιάλι" καταστρώνουν από τώρα το μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της χειμερινής περιόδου. Έτσι, πρώτος στόχος είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Κορίνθιανς Λεάντρο Καστάν, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα "Itasportpress.it". Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με την Κορίνθιανς ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2012, ως εκ τούτου οι άνθρωποι της Λάτσιο εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να τον αποκτήσουν διαθέτοντας περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Καστάν διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού την αγωνιστική περίοδο 2007-2009 είχε αγωνιστεί στη σουηδική Χέλσινμποργκ.

    Τσάβι: "Θα είμαι έτοιμος"

    Ο Τσάβι ευελπιστεί πως θα είναι έτοιμος για να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα την επόμενη βδομάδα στην αναμέτρηση με την πρωτοπόρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Βαλένθια. Ο διεθνής Ισπανός άσος τόνισε πως του έκανε καλό η απουσία από τους αγώνες για τρεις περίπου βδομάδες.

    "Μου έκανε καλό η απουσία μου από τα παιχνίδια για 20 μέρες. Ελπίζω να μπορέσω να ξεπεράσω την τενοντίτιδα. Οι γιατροί μου έχουν πει πως θα είμαι έτοιμος για τον αγώνα με τη Βαλένθια. Θα δούμε πως θα πάνε οι προπονήσεις αυτή την εβδομάδα", υποστήριξε ο Τσάβι.

    Κορυφή με Κράνιτσαρ η Κροατία

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Κράνιτσαρ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, η Κροατία νίκησε με 2-1 το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και πέρασε στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

    Η Κροατία έχει πλέον 7 βαθμούς, η Ελλάδα και η Γεωργία από 5 και το Ισραήλ 4. Την Τρίτη η Εθνική μπορεί να περάσει ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου, αν νικήσει το Ισραήλ, και παράλληλα να το βγάλει ουσιαστικά εκτός μάχης.