Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Γαλανόλευκο 4x4!!

Η Εθνική Ελλάδος δίνει κρίσιμο αγώνα την Τρίτη στη Σλοβακία. Θυμηθείτε την προϊστορία με τους Σλοβάκους και τι κάνει η γαλανόλευκη τον Οκτώβρη εκτός έδρας.
Γαλανόλευκο 4x4!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εφτά βαθμούς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσους δηλαδή η Βοσνία και η Σλοβακία. Ο Φερνάντο Σάντος θέλει τη νίκη την Τρίτη κάτι που έχει καταφέρει η Ελλάδα και το 2008 σε φιλικό παιχνίδι, ενώ η γαλανόλευκη μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες τον μήνα Οκτώβριο και ευελπιστεί για το 4x4!
Η προϊστορία με Σλοβακία
Η Εθνική έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές στην ιστορία της με τη Σλοβακία φέρνοντας τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων δόθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 200 για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2002. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Ρόδου χάρη σε τέρματα των Σ. Νέμεθ (18') και Π. Νέμεθ (72').
Η αμέσως επόμενη αναμέτρηση ήταν στις 30 Απριλίου 2003 σε φιλικό παιχνίδι στη Ζίλινα με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 2-2. Ο Νέμεθ σκόραρε δις για τους Σλοβάκους (14΄, 87΄), με τον Βασίλη Τσιάρτα να ανοίγει το σκορ στο 13' και τον Λάμπρο Χούτο (76') να δίνει προσωρινά το προβάδισμα στην Ελλάδα.
 
Πελάτες του Γκέκα οι Σλοβάκοι
Το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας ήταν και πάλι εκτός έδρας σε φιλικό επίπεδο. Με πρωταγωνιστή τον Φάνη Γκέκα, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ επικράτησε με 2-0 στο γήπεδο «Τέχελνε Πόλε» της Μπρατισλάβα.
 
Στο 61΄ ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά, παράλληλα με την εστία και ο ξεμαρκάριστος Γκέκας από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0. Ο Λαρισαίος φορ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 82', έπειτα από βολέ του Χαλκιά και κεφαλιά του Λυμπερόπουλου.
 
Ήττα ντροπή στα Τίρανα
Η Εθνική Ελλάδος τη νέα χιλιετία για όλες τις επίσημες διοργανώσεις έχει αγωνιστεί 8 φορές εκτός έδρας τον μήνα Οκτώβριο, μετρώντας τρεις νίκες (μάλιστα συνεχόμενες), τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Ας πάμε να τις δούμε αναλυτικά.
 
Στις 11 Οκτωβρίου του 2000, η Ελλάδα φιλοξενήθηκε στα Τίρανα από την Αλβανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002 και πραγματοποίησε μια από τις πιο άσχημες εμφανίσεις της ιστορίας της. Οι Αλβανοί επικράτησαν με 2-0 σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα χάρη σε τέρματα του Μπούσι (49') και Φάκαϊ (93΄).


Άφησε άφωνους τους Αγγλους
Ο επόμενος Οκτώβρης ήταν ακριβώς αντίθετος για το ελληνικό σύνολο αφού στο Μάντσεστερ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της γαλανόλευκης. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, η Ελλάδα φιλοξενήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Αγγλία, η οποία ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να βρεθεί στα τελικά, όμως το τελικό 2-2 την οδήγησε σε μπαράζ.
 
Ο Αγγελος Χαριστέας άνοιξε το σκορ στο 36', με μακρινό σουτ, όμως στο 67' ο Τέντι Σέριγχαμ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ισοφάρισε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέμης Νικολαΐδης με δεξιοτεχνία, άδειασε τη βρετανική άμυνα, κάνοντας το 2-1 και τις καθυστερήσεις με τη βοήθεια του διαιτητή, Ντικ Γιολ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με φοβερή εκτέλεση φάουλ βρήκε δίχτυα στέλνοντας τους Αγγλους απευθείας στο Μουντιάλ.


Δεν της στοίχισε...
Στις 12 Οκτωβρίου του 2002, η Ελλάδα είχε αγώνα στην Ουκρανία για τα προκριματικά του EURO 2004. Μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Ισπανία στη Λεωφόρο, η Εθνική ηττήθηκε με 2-0 στο Κίεβο χάρη σε τέρματα των Βορομπέι (51΄)και Βορονίν (90').


Ο... αριστουργηματικός Τσιάρτας
Η μοίρα έφερε την Ουκρανία να είναι ξανά η επόμενη αντίπαλο της «γαλανόλευκης» και πάλι στο Κίεβο, στις 9 Οκτωβρίου του 2004, αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.
Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο «Ολιμπίνσκι» για να μην χάσει και τα κατάφερε παίρνοντας το 1-1. Ο Βασίλης Τσιάρτας στο 82΄ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε το γκολ του Σεφτσένκο (48') που έδινε το προβάδισμα στους Ουκρανούς.


Τα τρία συνεχόμενα «διπλά»
Στις 8 Οκτωβρίου του 2005, η Ελλάδα γνώρισε άλλη μια εκτός έδρας ήττα αυτή τη φορά από τη Δανία στη Κοπεγχάγη με 1-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Οι Σκανδιναβοί πήραν το τρίποντο με γκολ του Γκράαβγκαρντ στο 40'.
 
Από τότε ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες τον μήνα Οκτώβριο με την πρώτη να είναι και η πιο εντυπωσιακή. Στις 11 Οκτωβρίου του 2006, η Ελλάδα φιλοξενήθηκε στη Ζένιτσα από τους Βόσνιους και γύρισε με το εντυπωσιακό «διπλό» συντρίβοντας τους γηπεδούχους με 4-0. Η Ελλάδα προηγήθηκε με πέναλτι του Χαριστέα στο 9' και έφτασε στη τεράστια νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Πατσατζόγλου (82'), Σαμαρά (85') και Κατσουράνη (90').


Η... άλωση της Πόλης
Μια νίκη που θα μείνει για πάντα χαραγμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος είναι η επικράτηση μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Τουρκίας στις 17 Οκτωβρίου του 2010. Στο κατάμεστο «Αλί Σαμι Γεν», ο Γιάννης Αμανατίδης έκανε 25.000 Τούρκους να σωπάσουν στο 79΄ με το τέρμα που πέτυχε για τα προκριματικά του Εuro 2008 και ήταν το πρώτο του επίσημο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.


Η νίκη -πρόκριση
Η τελευταία νίκη της Ελλάδος σε εκτός έδρας παιχνίδι τον Οκτώβριο ήταν πέρσι στις 11 του μηνός στην Τιφλίδα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 2-1 και σφράγισε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
 
Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η επιλογή του Κετσπάγια να ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές του από το 65ο λεπτό! Ο τραυματισμός του Ταργκαμάντζε στο 71' άνοιξε το δρόμο της Ελλάδας για το Euro 2012. Ο Φωτάκης sto 79' με σουτ βολίδα έξω από την περιοχή ισοφάρισε τους Γεωργιανούς και στο 85΄ ο Χαριστέας με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΣΚΟΡ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
15/11/00
Ελλάδα -Σλοβακία
0-2
Προκριματικά Euro
30/04/03
Σλοβακία-Ελλάδα
2-2
Φιλικό
20/08/08
Σλοβακία-Ελλάδα
0-2
Φιλικό




11/10/00
Αλβανία – Ελλάδα
2-0
Προκριματικά Μουντιάλ
06/10/01
Αγγλία -Ελλάδα
2-2
Προκριματικά Μουντιάλ
12/10/02
Ουκρανία – Ελλάδα
2-0
Προκριματικά Euro
09/10/04
Ουκρανία – Ελλάδα
1-1
Προκριματικά Μουντιάλ
08/10/05
Δανία – Ελλάδα
1-0
Προκριματικά Μουντιάλ
11/10/06
Βοσνία – Ελλάδα
0-4
Προκριματικά Euro
17/10/07
Τουρκία – Ελλάδα
0-1
Προκριματικά Euro
11/10/11
Γεωργία – Ελλάδα
1-2
Προκριματικά Euro

πηγή: gazzetta.gr

Στο Στοίχημα η Ελλάδα αναστενάζει!!

Οι τρεις «πύλες» στοιχηματισμού, οι παγίδες για τους παίκτες και τα χαμένα εκατομμύρια του Δημοσίου.
Στο Στοίχημα η Ελλάδα αναστενάζει!
Ποιος είπε ότι η οικονομική κρίση φρενάρει τους Ελληνες από το να τζογάρουν; Μπορεί πλέον να μη γίνεται ανάλογος τζίρος με το 2008, το 2009 και το 2010, ωστόσο η χώρα μας παραμένει παγκοσμίως στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια και δη το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Κάποτε η Ελλάδα αναστέναζε στα γήπεδα, πλέον αναστενάζει στο... Στοίχημα με τους παίκτες-τζογαδόρους να ελπίζουν σε ένα χαρτζιλίκι ή ακόμη και στα προς το ζην!..
Παράλληλα όμως αναστενάζει και η ελληνική οικονομία καθώς με την άνθηση του παράνομου και ιντερνετικού στοιχηματικού τζόγου, που ξεφεύγει από την τσιμπίδα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών λόγω του υπάρχοντος ατελούς και διάτρητου νομοθετικού πλαισίου, το Δημόσιο έχει διαφυγόντα έσοδα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο αντίστοιχος ετήσιος τζίρος υπολογίζεται από 2 ως 4 δισ. ευρώ! «Το Βήμα» ξετυλίγει το κουβάρι του στοιχηματικού τζόγου ξεκινώντας από την παρουσίαση-ανάλυση των (τριών) «πυλών» στοιχηματισμού, την τεράστια γκάμα των στοιχηματικών επιλογών και τη μανία (αλλά και ταυτόχρονα παγίδα) του live πονταρίσματος.
Πάει καιρός από τότε που οι λάτρεις των ποδοσφαιρικών προβλέψεων αδημονούσαν για την έκδοση του κουπονιού του ΟΠΑΠ που αφορούσε το άλλοτε αγαπημένο Προ-Πο και έστηναν ουρές στα πρακτορεία τα Σάββατα για να συμπληρώσουν τις στήλες και να «ρίξουν» το δελτίο. Τότε δεν υπήρχαν αραδιασμένα στους πάγκους καμιά 30αριά διαφορετικά στοιχηματικά περιοδικά και εφημερίδες με προβλέψεις, αναλύσεις και σχόλια ούτε δεκάδες ειδικά σάιτ, καθώς και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Μέσα από την κουβεντούλα με τον πράκτορα και τους λοιπούς θαμώνες είχες την εικόνα, άντε και μια γρήγορη ματιά στις απουσίες των ομάδων και αυτό ήταν. Το δελτίο συμπληρωνόταν και είχες μπει στο κυνήγι για το «χρυσό 13άρι», έστω το 12άρι ή και το ταπεινό 11άρι που επίσης εξαργυρώνονται. Εκείνοι οι λίγοι που ασχολούνταν με συστήματα και μεταβλητές φάνταζαν σαν εξωγήινοι στα μάτια των πολλών.
Στις μέρες μας, ακόμα και ο παλαιός απλός παίκτης του Προ-Πο έχει μπει στη διαδικασία εκτός του να συνδυάζει στοιχήματα αταίριαστα μεταξύ τους (π.χ. νίκη ομάδας σε ματς του μπάσκετ + περισσότερα από 2,5 γκολ σε αγώνα ποδοσφαίρου!) και του να αναζητεί καλύτερες αποδόσεις μέσα από το Διαδίκτυο.
Τωρινοί 60άρηδες οι οποίοι πριν από 40 χρόνια θα σκέφτονταν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στο Διάστημα, σήμερα έχουν τρεις και τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες του κυβερνοχώρου και μέσα από αυτές τζογάρουν ασύστολα!
Οι παραδοσιακοί παίκτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια με το να επισκεφτούν το πρακτορείο και να εμπιστευθούν τις ολοένα εξελισσόμενες υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, ενώ οι πιο «προχωρημένοι» και πονηροί καταφεύγουν στις ευκαιρίες του παράνομου στοιχηματισμού ο οποίος αναλόγως με τη μορφή του, προσφέρει κάποιες έξτρα «πολυτέλειες».
Οι μορφές-«πύλες» στοιχήματος στην Ελλάδα είναι τρεις: το νόμιμο μέσω του ΟΠΑΠ, μέσω Διαδικτύου και το παράνομο μέσω ενός «εμπιστευτικού μπουκ» της διπλανής πόρτας ή μέσω γραφείων με έδρα - συνήθως - στην Ασία.
Πηγή: Το Βήμα

Τέρμα η χωρίστρα στιλ... Αλέφαντος;

Αν κανείς δυσκολεύεται να βρει δουλειά, ίσως, μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να εξετάσει την πιθανότητα να κουρευτεί γουλί!
Τέρμα η χωρίστρα στιλ... Αλέφαντος;
Τουλάχιστον σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγεί μια νέα αμερικανική έρευνα που ισχυρίζεται ότι οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται από τους άλλους (άρα και από τους υποψήφιους εργοδότες) πιο κυριαρχικοί τύποι, πιο αθλητικοί και γενικά πιο ηγετικές προσωπικότητες, μ' αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.
Οι ερευνητές έκαναν μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ένα παράδοξο: Ενώ οι ίδιοι οι τελείως φαλακροί άνδρες έχουν μάλλον χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.
Μάλιστα, όσοι παίρνουν την μεγάλη απόφαση και ξυρίζουν το κεφάλι τους, βλέπουν το «προφίλ» τους να βελτιώνεται στον κοινωνικό περίγυρό τους. Σύμφωνα με τον Μάνες, «οι αντιλήψεις για τις ηγετικές ικανότητες και τα σχετικά γνωρίσματα όπως το κυριαρχικό πνεύμα, μπορούν να αναδυθούν από ιδιόμορφα χαρακτηριστικά, που δεν σχετίζονται καθόλου στην πραγματικότητα με την ίδια την ικανότητα ηγεσίας».
Τα πειράματα (με την επίδειξη σε μια ομάδα εθελοντών των σχετικών φωτογραφιών ανδρών με ή χωρίς μαλλιά) έδειξαν ότι οι απολύτως φαλακροί άνδρες «βαθμολογούνται» από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί από τους υπόλοιπους άνδρες και μάλιστα ψηλότεροι (κατά περίπου δυόμισι εκατοστά) από το πραγματικό ύψος τους. Ακόμα οι τελείως φαλακροί θεωρούνται ικανοί να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία στους γύρω τους.
Υπάρχει πάντως και μια αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνται λιγότερο ελκυστικοί και πιο μεγάλοι σε ηλικία (αν και ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, οι τελείως φαλακροί υπερτερούν σε σχέση με όσους άνδρες έχουν αραιά μαλλιά). Αλλά, τελικά, αν κανείς μπορεί να βρει δουλειά, μάλλον μπορεί να αντέξει ότι θα δείχνει λίγο πιο γέρος. Άλλωστε και ο Μπρους Γουίλις δεν φαίνεται πολύ δυστυχισμένος για το ολόγυμνο κεφάλι του?


πηγή: sportdog.gr   

Μία Εθνική που την χαίρεσαι!!

H Εθνική μας ομάδα βρίσκεται πια στην ευχάριστη θέση και να γεμίζει γήπεδα και να παίζει ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς η νίκη με την Βοσνία δεν ήρθε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Μία Εθνική που την χαίρεσαι!
Ομολογώ ότι η ατμόσφαιρα που υπήρχε την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη ήταν εξαιρετική. Από την μία ήταν οι περίπου 27 χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι που προσήλθαν στο φαληρικό γήπεδο και στήριξαν τα μέγιστα την Εθνική μας ομάδα και από την άλλη οι Βόσνιοι οπαδοί που φώναζαν, κουνούσαν τα κασκόλ τους και χόρευαν στην κερκίδα.
Στο αγωνιστικό σκέλος είδαμε μία Εθνική που έπαιξε μπάλα. Έβγαλε ένα ιδιαίτερα καλό πρόσωπο, έχασε κλασικές ευκαιρίες και είχε δύο δοκάρια. Άξιζε να φύγει νικήτρια από το παιχνίδι με τους σκληρούς και επικίνδυνους Βόσνιους που παρόλο που είχαν και εκείνοι φάσεις για γκολ δεν δικαιολόγησαν τον θόρυβο που είχε προκληθεί γύρω από τα μεγάλα και βαριά ονόματα που έχουν αλλά και την γενικότερη δυναμική τους.
Το τελικό 0-0 αδικεί την Ελλάδα, όμως τα κέρδη είναι δύο: πρώτον και πολύ βασικό ο κόσμος. Ο Έλληνας φίλαθλος έχει πιστέψει πολύ στην Εθνική και γουστάρει να την βλέπει να αγωνίζεται. Ασχολείται, παθιάζεται, φωνάζει, χειροκροτά και γεμίζει το γήπεδο για χάρη της.
Το δεύτερο είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και όχι... κλωτσοσκούφι. Με καλή διάταξη, με σοβαρότητα, με πολύ καλές συνεργασίες και με οργανωμένες επιθέσεις. Έτσι αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια και πολλά θετικά μηνύματα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Είναι μία Εθνική που την βλέπεις και την χαίρεσαι. Σίγουρα ο δρόμος για την πρόκριση είναι μακρύς ακόμα. Το παιχνίδι με την Σλοβακία είναι δύσκολο ενώ οι τραυματισμοί δεν αφήνουν σε ησυχία την Ελλάδα με έσχατο εκείνον του Μαλεζά. Όμως ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς μας ξέρουν πολύ καλά το τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν το πολυπόθητο στόχο.
Ο Αντώνης ήρθε για να μείνει
Την ίδια μέρα με το ματς της Εθνικής και για την ακρίβει κάτι... ώρες νωρίτερα έβγαινε η ανακοίνωση της πρόσληψης του Αντώνη Νικοπολίδη. Η ανάθεση του πόστου του βοηθού του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι μία ακόμα κίνηση στήριξης προς τον Πορτογάλο που όμως κρύβει και τα απαραίτητα μηνύματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όντως κάνει ότι μπορεί για να τον στηρίξει όμως και με την βοήθεια του παλαίμαχου άσου περιμένει άμεσα βελτίωση στο γήπεδο και καλά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πια στενά για τον Ζαρντίμ που ξέρει ότι είναι μονόδρομος για εκείνον να αλλάξει δραστικά το πρόσωπο του Ολυμπιακού και να κερδίσει άμεσα πόντους. Όσο για τον Αντώνη Νικοπολίδη; Πολύ απλά ήρθε για να μείνει στο λιμάνι. Τα κατατόπια, τα πρόσωπα, τις καταστάσεις, τις συνθήκες και τη νοοτροπία και τον τρόπο δουλειάς της ομάδας τα ξέρει απ' έξω και ανακατωτά. Λίγο χρόνο θέλει απλά για να εγκλιματιστεί πλήρως και είναι σε θέση να συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω πορεία του συλλόγου.

πηγή: katimagiko.gr

Μουρμούρα για τον Νίκο τον κουμπάρο!!

Η ήττα της Κύπρου στο Μάριμπορ, από τη Σλοβενία, αλλά και οι... αλχημείες που έκανε στην 11άδα ο Νιόπλιας, δεν πέρασαν ασχολίαστες στη Μεγαλόνησο.
Μουρμούρα για τον Νίκο τον κουμπάρο!
Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για πρόκριση, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και ο Νικόλας ψάχνει και ψάχνεται για να έρθουν ξανά τα θετικά αποτελέσματα...

πηγή: sportdog.gr  

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Ιβάν!!

Στη διπλή πρώτη επίσημη παρουσία του ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε αποφασισμένος να ανατρέψει τα δεδομένα πρώτα στα εσωτερικά του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Ιβάν!
Ο Ιβάν Σαββίδης επέστρεψε στη Ρωσία, όμως ο απόηχος των όσων είπε την Παρασκευή παραμένει έντονος. Στην ουσία ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» στη διπλή πρώτη επίσημη παρουσία του έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να ανατρέψει τα δεδομένα πρώτα στα εσωτερικά της δικής του ομάδας και στη συνέχεια και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Σαββίδης έστειλε μηνύματα προς όλους όσοι εμπλέκονται με τον ΠΑΟΚ και σε όλα τα επίπεδα . Εστειλε μήνυμα στη διοίκηση ότι κοντά του θα μείνουν όσοι μπορούν να επιλύουν προβλήματα και να τον ακολουθήσουν στον στόχο που έχει θέσει να φέρει τον «δικέφαλο» στην κορυφή. Χαρακτήρισε ισότιμο προς τον ίδιο τον Ζήση Βρύζα, ισχυροποίησε όμως τη θέση της Μαρίας Γκοντσάρεβα.
Ποιος θα είναι ο ρόλος του καθενός δεν ξεκαθαρίστηκε απόλυτα. Σε περίπτωση πάντως που αναλάβει πρόεδρος ο Γιώργος Λυσσαρίδης, τότε ο σημερινός πρόεδρος του «δικέφαλου» θα αναλάβει ηγετικό πόστο στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σαββίδης και προς τον ΑΣ ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το κόστος για τη δημιουργία νέου γηπέδου, έδειξε διάθεση να εξαντλήσει τις πιθανότητες αυτό να γίνει στην Τούμπα, ωστόσο ζήτησε να του αναγνωριστεί δικαίωμα προτίμησης από την πλευρά του Ερασιτέχνη. «Χρήματα σε ξένη περιουσία δεν βάζω» είπε για το ενδεχόμενο ανακατασκευής στην Τούμπα και παράλληλα τόνισε ότι έχει διαθέσιμα 50.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει νέο αθλητικό κέντρο
Από την άλλη ο ομογενής επιχειρηματίας έδειξε αποφασισμένος να κρατήσει σκληρή στάση και απέναντι σε όσους επιμένουν να έχουν παραβατική συμπεριφορά. Δεν προσπάθησε να γίνει αρεστός στους οπαδούς του «δικέφαλου», αντίθετα τους είπε πράγματα που λίγοι περίμεναν, δείχνοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη δική του ομάδα.
Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε μπορεί να κατήγγειλε το «σύστημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου που θεωρεί πως λειτουργεί σε βάρος της ομάδας του, ωστόσο έδειξε ότι σε πρώτη φάση προτιμά να βρει συμμάχους, παρά να προχωρήσει σε συγκρούσεις. Ισως πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη τόσο δυνατός όσο τον θέλει ώστε να βγει στην κόντρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο Σαββίδης έδειξε ότι έχει σχέδιο και ότι είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική που θα μπορεί να διεκδικεί την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι όμως από την μια ημέρα στην άλλη.
Πηγή: Goal

Η πρόκληση Δώνη λέγεται «Σαββίδης»

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση το μόνο που δεν έκανε ο Ιβάν Σαββίδης ήταν να χαϊδέψει αυτιά. Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» άσκησε δημόσια κριτική τόσο στον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Δώνη όσο και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι δεν «χαρίζεται».
Η πρόκληση Δώνη λέγεται «Σαββίδης»
Ο Σαββίδης ανέφερε συνεχώς το θέμα των καρτών στο παιχνίδι με τον Αρη και έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στον τεχνικό του «δικέφαλου», για τον οποίον είπε ότι «κρίνεται καθημερινά». Στην ουσία, ο Ιβάν Σαββίδης οικειοθελώς δημοσιοποίησε μεγάλο μέρος όσων είχε ήδη πει στον προπονητή των «ασπρόμαυρων» το τελευταίο διάστημα. Πριν ακόμα εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, ο Γιώργος Δώνης έβαζε ψηλά τον πήχη για τη φετινή σεζόν -δείχνοντας να έχει εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό του όσο και στο ρόστερ που διαθέτει- και δεν δίσταζε να το κάνει και με δηλώσεις του, κάτι που συνεχίστηκε ακόμα και μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Ραπίντ Βιέννης.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι έχει την ευκαιρία, έχοντας στο πλευρό του έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο, να δουλέψει με εξαιρετικό υλικό. Υπάρχει, όμως, μόνον ένας τρόπος να το καταφέρει. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ιβάν Σαββίδης ζητά από τον Δώνη ένα και μόνο πράγμα. Να τον πείσει ότι το αγωνιστικό του πλάνο είναι τέτοιο που μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ επιτυχίες. Αυτό που καλείται να κάνει ο Δώνης μέχρι τον Ιανουάριο είναι να καταφέρει μέσω αποτελεσμάτων να «υποχρεώσει» τον μεγαλομέτοχο να βάλει... πιο νωρίς απ' όσο υπολογίζει το χέρι στην τσέπη.
Μπορεί ο Σαββίδης να είπε την ατάκα «και όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να φέρω, φέτος θα βγούμε δεύτεροι», όμως ο Δώνης καλείται να δώσει τον «δικό» του αγώνα προκειμένου να πείσει τον Σαββίδη ότι ο ΠΑΟΚ «παίζει κάπως» (όπως έγραψε ο Σαββίδης στον φάκελο που μοιράστηκε πριν από τη συνέντευξη Τύπου) και βάσει αυτού δικαιούται να ζητήσει το καλοκαίρι... όλη την Μπαρτσελόνα!
Πηγή: Goal

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του ανήκει…!!

Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η δημιουργία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Ζιλ Ριμέ, o οποίος ήρθε στον κόσμο σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου του 1873.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του ανήκει…
Ο Ζιλ Ριμέ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 14 Οκτωβρίου του 1873. Αν και ήταν ιδιαίτερα μορφωμένος, η αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα αυτός του ποδοσφαίρου , τον έκαναν να αφοσιωθεί σε αυτό. Τον Μάρτη του 1897, αποφασίζει με μια παρέα, την ομάδα Ερυθρός Αστέρας στη Γαλλία. Μάλιστα, το 1904, αναλαμβάνει χρέη προέδρου. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Το 1910, ύστερα από δικές του προσπάθειες, διοργανώνεται το πρώτο επίσημο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ το 1919 γίνεται πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επιθυμία του όμως ήταν μία διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν οι καλύτερες εθνικές ομάδες όλου του κόσμου, καθώς έτσι θα μπορούσε να εξαπλωθεί το άθλημα του ποδοσφαίρου σε όλες τις χώρες. Για τον λόγο αυτό, ο Γάλλος αποφάσισε να αρχίσει επαφές με ανθρώπους της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της οποίας αναλαμβάνει την προεδρία 1921. Στη θέση αυτή της ΦΙΦΑ παραμένει τα επόμενα 33 χρόνια.

Τελικά στις 7 Ιουλίου του 1930, πραγματοποιείται η πρώτη κλήρωση για τους 4 ομίλους του Μουντιάλ. Συνολικά συμμετείχαν 13 ομάδες, ενώ 6 μέρες μετά, ξεκινά ο πρώτος αγώνας μεταξύ Μεξικού-Γαλλίας, με τον Λουσιάν Λοράν να γίνεται ο πρώτος παίκτης σκοράρει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το 1946 προς τιμήν του ανθρώπου που έκανε πραγματικότητα το πρώτο Μουντιάλ, στη γιορτή των 25 χρόνων της παρουσίας του Παριζιάνου στην προεδρία της ΦΙΦΑ, το τρόπαιο μετονομάστηκε σε Ζιλ Ριμέ. Ακόμα, το 1955 υπήρξε υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο μεγάλος αυτός οραματιστής του ποδοσφαίρου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Οκτωβρίου του 1956 σε ηλικία 83 ετών.
ΠΗΓΗ: Sportday

Πανιώνιος: Σπουδαίο «διπλό» στη Δράμα!!

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Πανιώνιος επικράτησε εκτός έδρας του ΚΑΟΔ με 64-62 και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Δράμας και πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στον επιθετικό τομέα, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν την απαιτούμενη απόδοση και στον αμυντικό τομέα. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται με 23-18. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν να προηγούνται της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου με 37-35.
Ο Πανιώνιος βελτίωσε και πάλι την εικόνα του και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, πήρε και πάλι το προβάδισμα, αφήνοντας πίσω του τον ΚΑΟΔ, που δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό. Οι γηπεδούχοι πάντως συνήλθαν γρήγορα, ωστόσο δεν κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα με αποτέλεσμα η 3η περίοδος να ολοκληρωθεί με 52-53. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίο δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη με 64-62 και να ξεκινήσουν με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 37-35, 52-53, 62-64.



πηγή: onsports.gr
 

Από τα γήπεδα, στη φυλακή!!

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στη Βρετανία το φαινόμενο πρώην ποδοσφαιριστές να συλλαμβάνονται και φυλακίζονται για εμπορία σκληρών ναρκωτικών. Ήδη 126 βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της Sun και με βάση τα στοιχεία που αντλήθηκαν έπειτα από έρευνα της XPro (X-professionals), τα τελευταία χρόνια έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί 126 πρώην ποδοσφαιριστές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων οδηγήθηκε πίσω από τα σίδερα λόγω εμπορίας σκληρών ναρκωτικών!
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μεγαλέμποροι ναρκωτικών από την Κολομβία και την Ολλανδία πλησιάζουν πρώην παίκτες και τους προμηθεύουν με ναρκωτικά προκειμένου να τα διακινήσουν στη Βρετανία. Τρανά παραδείγματα είναι οι Τζέισον Σινκ και Μάρτιν Μάερ.
Ο πρώτος θεωρείτο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Νιούκασλ, ωστόσο έπειτα από την αποδέσμευσή του από τις καρακάξες σε ηλικία 17 ετών, πήρε τον στραβό δρόμο καθώς αποκαλύφθηκε ότι ήταν αρχηγός σπείρας που διακινούσε ηρωίνη! Ο δεύτερος, άλλοτε ποδοσφαιριστής της Σεντ Τζόνστον και εν συνεχεία της Φόρφαρ, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 51 μήνες, καθώς έπειτα από έρευνα, η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του 1,5 κιλό κοκαϊνη!


πηγή: onsports.gr