Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Φτιάχνει κορμό και ταυτότητα!

Φτιάχνει κορμό και ταυτότητα!
Ένα από τα πρώτα στοιχεία τα οποία πιστεύει ο Έβαλντ Λίνεν ότι πρέπει να προσδώσει στην ΑΕΚ είναι ο… κορμός! Ο Γερμανός τεχνικός με τη άφιξή του στην Ελλάδα και στα Σπάτα είδε πολλά πρόσωπα και έναν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεσή του ο προκάτοχός του και από τα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δει, διαπίστωσε ότι η Ένωση δεν έχει μια αγωνιστική ταυτότητα.

Συνεχείς αλλαγές συστημάτων και θέσεων περισσότερο μπέρδεψαν του ποδοσφαιριστές παρά βοήθησαν, ενώ δεν συνέβαλαν ούτε στη δημιουργία ομοιογένειας. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκοπεύει να αλλάξει ο Εβαλντ Λίνεν.

Πρόθεση του Γερμανού είναι να καταλήξει πρώτα στον βασικό κορμό της ομάδας κι έπειτα να δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες που θα έχουν συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο γήπεδο και θα ξέρουν πως έχουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Μόνο έτσι θεωρεί ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να βελτιωθεί τακτικά και αγωνιστικά, έτσι ώστε να ανακάμψει.

«Πρώτα πρέπει να αποφασίσω ποιοι θα παίζουν, να μάθω τις θέσεις τους και να καταλήξω σε ένα σχήμα», είπε ο Γερμανός τεχνικός κάτι που αποδεικνύει και τους… πρώτους στόχους του. «Μετά να δουλέψουμε πάνω στο τι θέλουμε να κάνουμε σε αυτό το ματς και αμυντικά και επιθετικά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά θα το παλέψουμε», πρόσθεσε.

Βάσει των αντιπάλων και μιας ρεαλιστικής προσέγγισης, η ΑΕΚ για να ποντάρει σε κάτι καλό θα πρέπει να παίξει συντηρητικά. Να καμουφλάρει τις αδυναμίες της και να χτυπήσει στην κόντρα.

Αυτό είναι το σχέδιο του Λίνεν κι εκεί θα επικεντρωθεί η δουλειά τις επόμενες μέρες. Στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και στη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με σωστές μεταβιβάσεις.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: