Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πλατινί απειλεί Κροάτες και Σέρβους

Ο Μισέλ Πλατινί απείλησε ανοιχτά Κροάτες και Σέρβους για τα επεισόδια των οπαδών τους σε διεθνείς αγώνες. Τι σχέση μπορεί να έχει κάτι τέτοιο με τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα;

Μπορεί η UEFA και ο Μισέλ Πλατινί να επέμβουν γιατί τους κάλεσε ή θα τους καλέσει η ΕΠΟ, ώστε να μπει μια τάξη στο ελληνικό πρωτάθλημα; Έχει, πράγματι, αξία ο φάκελος που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός μετά τα γεγονότα στο Καραϊσκάκη;

Ο Πλατινί ήταν την Παρασκευή στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Όπως καταλαβαίνει κανείς το να είσαι πρόεδρος της ισχυρότερης ομοσπονδίας ομαδικού αθλήματος, που διαχειρίζεται ένα πακτωλό δισεκατομμυρίων, σημαίνει πάρα πολλά και σου ανοίγει όλες τις πόρτες. Μια μέρα νωρίτερα, άλλωστε, ο Πλατινί είχε επισκεφθεί τόσο το Ζάγκρεμπ, όσο και το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με τους δυο προέδρους. Της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς και της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των επεισοδίων που δημιουργήθηκαν σε διεθνή παιχνίδια, από Κροάτες και Σέρβους οπαδούς. Η ανακοίνωση της UEFA ήταν ενδεικτική του πως σκέφτεται και αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία το θέμα της βίας. Φιλοξενούνται δηλώσεις του ίδιου του Μισέλ Πλατινί, που τονίζει χαρακτηριστικά: "Η βία στο ποδόσφαιρο είναι βασική προτεραιότητα για μας και γι αυτό χρειάζεται να δρούμε άμεσα. Σήμερα, συναντήθηκα με τους επικεφαλής των χωρών τόσο στην Κροατία όσο και στη Σερβία, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες αλλά και την θέλησή τους να βρεθούν λύσεις. Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός ισχυρού σχεδίου από συμπαγή μέτρα, για τα οποία είναι προφανές ότι χρειάζεται συνεργασία και των δυο κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα."

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο σημαντική: "Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι εφόσον η UEFA δεν δει μέσα στον χρόνο να λαμβάνονται σοβαρά μέτρα, υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος: Ο αποκλεισμός των εθνικών ομάδων αλλά και των συλλόγων των δυο χωρών από τις διοργανώσεις της UEFA. Θα πρέπει να δούμε μια σοβαρή βελτίωση, ώστε να αποφύγουμε την συγκεκριμένη λήψη αποφάσεων".

Ουσιαστικά ο Πλατινί...έβαλε χέρι σε Σέρβους και Κροάτες. Το σχέδιο απαιτεί συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων και των δυο χωρών, "φακέλωμα" των ταραξιών και απαγόρευσή τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Συνολικά, ένα εκσυγχρονισμό του ελέγχου των φανατικών οπαδών και των δυο χωρών, όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Μπορεί η συγκεκριμένη επίσκεψη να επαναληφθεί στην Ελλάδα; Καλά πληροφορημένες πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το Sport24.gr, συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να γίνει. "Ο Πλατινί δεν είναι χαζός να εμπλακεί στην διαμάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να πάρει τη θέση του ενός, ή του άλλου. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της UEFA να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν τον αφορά και κάτι τέτοιο, άλλωστε."

Πρόσθεταν όμως και κάτι άλλο: "Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τον απασχολεί. Μη ξεχνάτε, ότι στις αρχές της χρονιάς δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα με το γήπεδο που θα έπαιζε η ΑΕΚ εναντίον της Νταντί Γιουνάιτεντ. Το ότι οπαδοί μιας ελληνικής ομάδας (σ.σ του Πανιωνίου εννοεί) κατέστρεψαν το δικό τους γήπεδο, ώστε να μη παίξει η ΑΕΚ και δημιουργήθηκε όλο αυτό το μπάχαλο, ενόχλησε πάρα πολύ την ευρωπαϊκή ομοσπονδία."

Προς το παρόν, λοιπόν, μπαίνουν στοιχεία στον ...φάκελο της Ελλάδας. Κι όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, μην εκπλαγείτε να δείτε τον πρόεδρο της UEFA να έρχεται στην Αθήνα. Η απειλή, πάντως, που εκτόξευσε προς Κροάτες και Σέρβους (όσο κι αν αυτό οφείλεται σε επεισόδια σε διεθνή παιχνίδια) ήταν ξεκάθαρη. Και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν από όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος











«Γι’ αυτό απέχουμε…»

Στην ανακοίνωσή τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ αναφέρουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην σημερινή απόφαση να μην προπονηθούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Π.A.Ο.Κ. μετά από μεταξύ μας συζήτηση αποφασίσαμε να μην προπονηθούμε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις αρκετών μηνών στις πληρωμές δόσεων συμβολαίων, πριμ (σ.σ. περσινών του Ιουνίου) και διάφορων άλλων παροχών (σ.σ. από Σεπτέμβριο έως σήμερα). Επίσης μ αυτόν τον τρόπο συμπαραστεκόμαστε στους συμπαίκτες μας, εκείνους, κυρίως στους νέους ποδοσφαιριστές, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών. Από αύριο θα συμμετέχουμε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Σενάρια για Πίρλο στην Μπαρτσελόνα

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα είναι σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Αντρέα Πίρλο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της έκδοσης «Sport» οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν στο στόχαστρο τους τον Ιταλό άσος της Μίλαν με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης να συγκεντρώνεις πολλές πιθανότητες. Το στοιχείο αυτό ενισχύεται και από το γεγονός πως το συμβόλαιο του 31χρονου παίκτη με τους «Ροσονέρι» λήγει τι προσεχές καλοκαίρι.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος










Ανταρσία στη Σουρωτή!

Δεν πραγματοποιήθηκε η προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ την Παρασκευή (25/2), εξαιτίας των οικονομικών οφειλών της ΠΑΕ προς αυτούς. Αναμένεται ανακοίνωση από τους "ασπρόμαυρους".

Οι οικονομικές οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τους παίκτες, κράτησαν τους "ασπρόμαυρους" εκτός προπόνησης την Παρασκευή (25/2). Οι ποδοσφαιριστές του "Δικέφαλου" συγκεντρώθηκαν κανονικά στη Σουρωτή την προγραμματισμένη ώρα το μεσημέρι, συζήτησαν και αποφάσισαν να απέχουν εξαιτίας των οφειλομένων προς αυτούς.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΠΑΕ δεν κατέθεσε οφειλόμενα στις 20 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, προσπάθησε να πείσει τους παίκτες ότι χρήματα θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πείστηκαν από την τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή. Τους λόγους, μάλιστα, αποφάσισαν να τους εκθέσουν σε γραπτή ανακοίνωση.

Εντός λίγης ώρας αναμένεται να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση από τους παίκτες του "Δικέφαλου".

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Μετράει απουσίες με Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Πονοκεφαλιάζει για τις απουσίες ο Γιώργος Παράσχος. Ο τεχνικός του "Γηραιού" δεν μπορεί να υπολογίζει στις απουσίες των τιμωρημένων Κυριαζή και Σολτάνι, του ανέτοιμου Σζοτ, του Ηλιάδη που προπονείται σε ατομικούς ρυθμούς και του Γιάκομπ που αισθάνεται ενοχλήσεις στην μέση. Επιστρέφει ο Τσίτας που προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Η αποστολή αποτελείται από τους 20 ποδοσφαιριστές: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κανακούδης, Λίμα, Αραμπατζής, Χοσέμι, Καϊτά, Παπαστεριανός, Ντάνι, Μάρα, Γκαρσία, Μαχόπ, Ρόμπλες, Βουτσιάς, Στάμου, Ρομάν, Ζερκά, Επαλέ, Τσίτας.

"Εξαιρετικής σημασίας αναμέτρηση για τον ΗΡΑΚΛΗ, κόντρα στην Ξάνθη, αύριο, Σάββατο 26/02, στις 17:15, στο Καυτανζόγλειο. Σημαντική, όχι μόνο σε αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο προσφοράς του κόσμου προς την ομάδα, ενόψει της Αδειοδότησης. Μην ξεχνούμε, λοιπόν, ότι όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά, με το εισιτήριο Γενικής Εισόδου 15 ευρώ, το οποίο θα ισχύσει και σε αυτόν τον αγώνα. Από όλους μας εξαρτάται το να κρατήσουμε όρθια την ομάδα και θα πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό, όσο και αν πρόκειται για δύσκολες και σκληρές εποχές. Αύριο, το απόγευμα, όλοι στο Καυτανζόγλειο, λοιπόν... Και για όσους δεν προμηθεύθηκαν, κατά την διάρκεια της εβδομάδας, εισιτήριο Γενικής Εισόδου από τα Γραφεία της ΠΑΕ, θα τους περιμένουν τα εκδοτήρια του Καυτανζογλείου, αύριο Σάββατο 26/02, από τις 13:00. Οσο νωρίτερα βρεθούμε εκεί, τόσο πιο άνετα θα προμηθευθούμε το εισιτήριό μας, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και την αναμονή της τελευταίας στιγμής..."

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος





Μαθητές Δημοτικού στον τελικό Κυπέλλου!

Οριστικά την Κυριακή (06/03, 18:30) θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ελληνικού ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με την παρουσία μόνο μαθητών Δημοτικού, όπως αποφασίστηκε από την ΓΓΑ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Γλυφάδα αποφασίστηκε να δοθούν τρεις χιλιάδες εισιτήρια μόνο σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ είχε προηγηθεί η σκέψη να πάρουν εισιτήρια και τα παιδιά των ακαδημιών. Τελικά αποφασίστηκε να πάρουν εισιτήρια μόνο μαθητές του Δημοτικού. Παράλληλα, οι δύο διεκδικητές θα πάρουν από 175 προσκλήσεις, με τις οποίες θα καλυφθούν οι ανάγκες των μελών των δύο ΔΣ και των χορηγών.

Έγιναν σκέψεις στον τελικό να υπάρχουν και παλαίμαχοι των ομάδων, όμως η αστυνομία ήθελε το κοινό που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι να είναι ομογενοποιημένο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Του πάει το Σαλπιγγίδης - Αθανασιάδης

Με τους δύο παίκτες στο αρχικό του σχήμα ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα παραγωγικός στην επίθεση. Τι δείχνουν οι αριθμοί όταν οι "Σάλπι" και "Κλάους" δεν συνυπάρχουν στο αρχικό σχήμα...

Στις σκέψεις του Μάκη Χάβου για το ματς με την Καβάλα είναι να χρησιμοποιήσει δίδυμο στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη, συνύπαρξη που στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποδώσει καρπούς στα ματς του ΠΑΟΚ. Και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη στην επίθεση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Συγκεκριμένα, στα επτά παιχνίδια που έπαιξαν μαζί, ο ΠΑΟΚ σκόραρε 11 φορές και είχε 40 προσπάθειες για γκολ εντός της αντίπαλης περιοχής.


Ας δούμε αναλυτικά κάποια στοιχεία με Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη στην επίθεση:
Συνολικά γκολ: 11 / Προσπάθειες για γκολ μέσα στην περιοχή: 40

ΠΑΟΚ - Ηρακλής 1-0 (8)
Ντιναμό - ΠΑΟΚ 0-1 (4)
ΠΑΟΚ - Γιάννενα 2-1 (3)
Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 (4)
ΠΑΟΚ - Αστέρας 1-0 (9)
Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 0-3 (2)
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1 (10)

Με έναν εκ των δύο στην αρχική ενδεκάδα:
Συνολικά γκολ: 1 / Προσπάθειες για γκολ μέσα στην περιοχή: 14

Αρης - ΠΑΟΚ 0-0 (1)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 (2)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0 (5)
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 (3)
ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ 0-1 (3)

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος














Στην Ιταλία ο Τσιρίλο

Ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υποχρέωσαν τον Μπρούνο Τσιρίλο να φύγει για την πατρίδα του οικογενειακός. Ο Ιταλός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Καβάλα και θα επιστρέψει πιθανότατα την Δευτέρα (28/2).

Για την Ιταλία αναχώρησε η οικογένεια Τσιρίλο καθώς ο πατέρας του έμπειρου αμυντικού αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Στην Ελλάδα, και στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, θα βρίσκεται την Δευτέρας για να ετοιμαστεί για τους αγώνες με την ΑΕΚ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









«Μπήκαν στο γήπεδο με καλές προθέσεις»

Στα ΜΜΕ της χώρας του μίλησε ο Μάρκο Πάντελιτς και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού εισήρθαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας καλές προθέσεις.

Ο Πάντελιτς μίλησε στην έκδοση «Alo» και τόνισε:
«Οι οπαδοί μας μπήκαν στο γήπεδο με καλές προθέσεις και το έκαναν μόνο για να γιορτάσουν μαζί μας τη νίκη.


Στη συνέχεια μίλησε για την ανακωχή μεταξύ των Delije και των Grobari, σημειώνοντας:
«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω ότι αυτή η ηρεμία θα βοηθήσει το ποδόσφαιρό μας να αναπτυχθεί. Όλοι Σέρβοι είμαστε και δεν νοείται να κάνει κακό ο ένας στον άλλο. Δεν έχει νόημα να μπαίνουν σε μια τέτοια αντιπαράθεση, αλλά να κοιτάξουν να χαίρονται το ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









«Ζει» και... βασιλεύει ο Μαρινάκης!

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του Παναθηναϊκού κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη με 8 ψήφους κατά και τρεις υπέρ! Αμέσως αποχώρησε ο Γόντικας που τόνισε ότι δεν παραμένει στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας με πρόεδρο τον Μαρινάκη.

Νικητής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην κόντρα του με τον Παναθηναϊκό καθώς δεν πέρασε η πρόταση μομφής των «πρασίνων» με 8 ψήφους κατά και 3 μόνο υπέρ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Αρης και η ΑΕΚ, λευκό έριξαν Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Λάρισα και το μέρος του Μαρινάκη πήραν Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Ατρόμητος, Πανιώνιος!

Αμέσως μετά αποχώρησε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.»

Λόγω του συλλαλητηρίου που ετοίμασαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού οι άνθρωποι της Σούπερ Λιγκ, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισαν το Δ.Σ. να αλλάξει μέρος και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel στα Σπάτα. Το «παρών» έδωσαν περίπου 50 φίλαθλοι του τριφυλλιού. Λίγο πριν τις 16:00 ο κόσμος των πρασίνων αποχώρησε ως κίνηση καλής θέλησης.

«Αποχωρούμε από τη συνεδρίαση. Η πρόταση μομφής δεν έγινε αποδεκτή και εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης», ήταν τα πρώτα λόγια του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος πρόσθεσε: «Εδώ κοντέψαμε να βγούμε και κατηγορούμενοι».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος












Μαραντόνα: «Μέσι ή Ρονάλντο ; Μέσι»!

Άλλο να το λέει όποιος κι όποιος και άλλο ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «Πίπε Ντ’ Όρο» ρωτήθηκε ποιον απο τους Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο προτιμά και η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: Λιονέλ Μέσι!

«Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι ; Μέσι», τόνισε αρχικά στην «Marca» ο Μαραντόνα χωρίς δισταγμό, όταν ρωτήθηκε για την αιώνια «μάχη» ανάμεσα στον Πορτογαλο και τον Αργεντινο και συνέχισε για το ελ κλάσικο... «Το 5-0 του πρώτου γύρου ήταν τρομερό». Τέλος ο Ντιέγκο εξέφρασε την άποψη του ότι η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Περίεργη ανακοίνωση Πανιωνίου για Κβιρκβέλια

Aνακοίνωση, η οποία δείχνει ότι μάλλον έχουν προκύψει... ερωτηματικά με τη συμμετοχή του Ντάνο Κβιρκβέλια, στην αποστολή του αγώνα του Πανιωνίου με αντίπαλο την ΑΕΚ.


Η ανακοίνωση, έχει ως εξής: "Όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή Dato Kvirkvelia, με την ομάδα του Πανιωνίου, ενημερώνουμε ότι η ομάδα μας έλαβε βεβαίωση από την FIFA, ότι μπορεί να αγωνισθεί κανονικά, σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 3, του κανονισμού της FIFA".

Bundesliga: «Μάχη» στο Μόναχο που κρίνει τίτλο

Το πολύ σημαντικό παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρτμουντ κλέβει την παράσταση σε αυτή την 24η αγωνιστική του γερμαντικού πρωταθλήματος.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga Ντόρτμουντ λοιπόν ταξιδεύει στο Μόναχο και εάν φύγει με το διπλό απο το «Alianz Arena» τότε θα έχει κατακτήσει τον ..μισό τίτλο. Αυτό παραδέχτηκε άλλωστε και ο τεχνικός της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ... «Το παιχνίδι μας κόντρα στην Μπάγερν είναι πολύ κρίσιμο, αφού θα κρίνει τον μισό τίτλο», τόνισε σχετικά. Οι Βεστφαλοί βρίσκονται στην 1η θέση με 55 βαθμούς και την περασμένη αγωνιστική νίκησαν την Χοφενχάϊμ με 2-0, ενώ στα αγωνιστικά προβλήματα τραυματίες είναι οι Καγκάβα και Μπατσικόφσκι. Στο «στρατόπεδο» της Μπάγερν Μονάχου τώρα το κλίμα είναι αρκετά καλό έπειτα απο τα θετικά αποτελέσματα. Για την Bundesliga την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε την Μάϊντζ με 3-1, ενώ για το Champions League έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους «8» αφού επικράτησε της Ίντερ στο «Μεάτσα» με 1-0. Ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν υπολογίζει τον τραυματία Όλιτς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής τώρα δεν υπάρχει κάποιο άλλο ντέρμπι. Σίγουρα ξεχωρίζει η «μάχη» της 2ης Λεβερκούζεν που μετράει 45 βαθμούς και αντιμετωπίζει στο «Βέζερ» την Βέρντερ Βρέμης. Απο την μεριά του το Ανόβερο που βρίσκεται στην 4η θέση θα παίξει εκτός έδρας με την πάντα επικίνδυνη Σεντ Πάουλι, ενώ η Μάιντς έχει πολύ δύσκολο έργο αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χόφενχαϊμ.


BUNDESLIGA – 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παρασκευή 25/2

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σαββατο 26/2

Χοφενχάϊμ-Μάϊντζ (16:30)
Καϊζεσλάουτερν-Αμβούργο (16:30)
Σεντ Πάουλι-Ανόβερο (16:30)
Σάλκε-Νυρεμβέργη (16:30)
Κολωνία-Φράϊμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (18:30)

Κυριακή 27/2

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγάρδη (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (18:30)

Βασίλης Τοροσίδης-Ξαφνικά έγινα εγώ το κακό παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την επίθεση που έγινε στο σπίτι του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό, όπως ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του.



Παράλληλα, ο «Τόρο» τόνιζε στους δικούς του ανθρώπους ότι δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να έγινε το κακό παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου επειδή ξέφυγε μια φορά, ενώ ζήτησε και δημόσια  συγνώμη. 


«Ο καθένας λέει και γράφει ό,τι του γουστάρει. Ξαφνικά έγινα εγώ το κακό παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου επειδή ήμουν εκτός εαυτού για μία φορά,  πράξη για την οποία ζήτησα συγγνώμη. Μια φορά έδωσα δικαίωμα και  αναγνώρισα το λάθος μου. Το να προσπαθούν κάποιοι όμως, να με παρουσιάσουν ως... «μίασμα» ξεπερνά τα όρια.
Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό. Όλοι ξέρουν πόσο περήφανος είμαι που παίζω σε αυτή την ομάδα και δεν χρειάζεται να το λέω συνέχεια»,  έλεγε στο περιβάλλον του ο Βασίλης Τοροσίδης.

Μίζερο χαρακτήρισε το ελληνικό πρωτάθλημα ο Μιχάλης Σηφάκης

Μίζερο χαρακτήρισε το ελληνικό πρωτάθλημα ο Μιχάλης Σηφάκης, μετά την ήττα-αποκλεισμό 3-0 του Άρη από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας του Άρη αναφέρθηκε στην εφετινή ευρωπαϊκή πορεία των «κίτρινων» και δεν έκρυψε την πικρία του, που η προσοχή των «κίτρινων» θα πρέπει να στραφεί και πάλι στην Super League.
Αρχικά, ο Έλληνας τερματοφύλακας τόνισε: «Κάναμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Η ομάδα έδειξε σπουδαία πράγματα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήμασταν εδώ. Ξέραμε ότι θα είχαμε ελπίδες, αλλά και ότι οι αγγλικές ομάδες έχουν καλό ρυθμό. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά. Όταν παίζεις με τέτοιον αντίπαλο, είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Μάντσεστερ ήταν καλύτερη».
Επίσης, ο Έλληνας τερματοφύλακας συμπλήρωσε: «Κάθε παιχνίδι ήταν ξεχωριστό, δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο ματς. Είναι η πιο όμορφη στιγμή της καριέρας μου αυτή η πορεία. Τώρα θέλουμε να συγκεντρωθούμε. Τελείωσαν τα ψέματα. Θα πρέπει να είμαστε πάλι στα play off. Τώρα, επιστροφή στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Να διατηρήσει το προβάδισμα

Τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Ρέιντζερς θέλει να διατηρήσει η Σέλτικ. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται στην έδρα της απρόβλεπτης, φέτος, Μάδεργουελ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, ενώ οι Προτεστάντες υποδέχονται τη Σεντ Τζόνστον, παρακαλώντας για στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της τρίτης Χαρτς με την …αλλοπρόσαλλη Αμπερντίν.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Σαββάτο, 26/2

Αμπερντίν-Χαρτς (14:00)
Χάμιλτον-Νταντί Γιουνάιτεντ (17:00)
Χιμπέρνιαν-Ινβερνές (17:00)
Κιλμάρνοκ-Σεντ Μίρεν (17:00)

Κυριακή, 27/2

Μάδεργουελ-Σέλτικ (14:45)
Ρέιντζερς-Σεντ Τζόνστον (17:00)

Θα πέσουν κορμιά

Αρκετά ενδιαφέρουσα η 25η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς με τα ανάλογα αποτελέσματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθουν τα πάνω-κάτω. Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή ανάμεσα στη Λιλ και τη Λιόν, όπου σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων μειώνουν στον ένα βαθμό τη διαφορά από τους «Λιλουά».

Νικητή του ντέρμπι θέλει τους «Λιονέ» η Ρεν, η οποία υποδέχεται την προτελευταία Λανς και εφόσον πάρει το τρίποντο θα είναι εκείνη που θα πατήσει κορυφή.

Δύσκολη αποστολή για τη Μαρσέιγ στην έδρα της Νανσί, η οποία μεσοβδόμαδα έμεινε στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους «16» του Champions League. Η «συγκάτοικος» της Λιόν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με 41 βαθμούς, Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Τουλούζ, των δύο σερί ηττών. Οι Παριζιάνοι την Πέμπτη έμειναν εντός έδρας στο 0-0 με αντίπαλο την Μπάτε Μπορίσοφ, για τη φάση των «32» του Europa League.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Σάββατο 26/2

Αρλ-Μπρεστ (20:00)
Βαλενσιέν-Λοριάν
Μονακό-Καέν
Ρεν-Λανς
Σεντ Ετιέν-Νις
Σοσό-Μονπελιέ
Μπορντό-Οσέρ (22:00)

Κυριακή 27/2

Νανσί-Μαρσέιγ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ
Λιλ-Λιόν (22:00)

Φωτο ημερας

Η εκρηκτική Τζόρτζια Πάλμας είναι η σύντροφος του Ντάβιντε Μπομπαρντίνι, του Ιταλού μέσου της Αλμπινολέφε

Γκαλιάνι: «Δεν μας δίνει τον τίτλο μια νίκη»

Στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου η πρωτοπόρος Μίλαν υποδέχεται τη δεύτερη Νάπολι επικεντρώθηκε ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» τόνισε πως πρόκειται απλά για ένα ματς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανωλεθρία των ιταλικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Το παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για το πρωτάθλημα. Περιμένει να το δει όλη η Ιταλία, αφού ο πρώτος παίζει με τον δεύτερο, ωστόσο οι δύο ομάδες παλεύουν για τρεις βαθμούς μόνο, τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι 36» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των Μιλανέζων στο “Sky”, προσθέτοντας: «Πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας ότι μία νίκη κόντρα στη Νάπολι δεν μας δίνει τον τίτλο, αλλά και το αντίστροφο».

Αναφερόμενος στις ήττες των ιταλικών ομάδων στο Champions League υπογράμμισε: «Είναι δύσκολη η πρόκριση και για τις τρεις ομάδες, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα, αφού τίποτα δεν έχει χαθεί».

Τζέκο: «Είμαι χαρούμενος, αλλά...»

Ο Έντιν Τζέκο μπορεί να δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος που κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ απέναντι στον Άρη για την φάση των «32» του Europa League, ωστόσο εξήγησε ότι θέλει ακόμα δουλειά.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με την τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Έχω ακόμη πράγματα να δουλέψω στο παιχνίδι μου», τόνισε αρχικά ο Βόσνιος επιθετικός στο «ESPN» και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να σκοράρω δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, κάτι που κάνω πρώτη φορά από τη στιγμή που ήρθα στο Μάντσεστερ. Καταφέραμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους. Κοιτάμε μπροστά και θέλουμε να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας».

Copa Libertadores: Με το δεξί η Ιντεπεντιέντε

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στο Copa Libertadores η Ιντεπεντιέντε η οποία στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε επικράτησε πολύ εύκολα με 3-0 της Πενιαρόλ για το 8ο γκρουπ.

Ο σύλλογος απο την Αργεντινή δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και προηγήθηκε στο 48’ με γκολ του πρώην παίκτη της Λάρισας, Φακούντο Πάρα. Στο 71’ ο Πεγεράνο πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 86’ ο Σιλβέρα.

Απο εκεί και πέρα και όσον αφορά το 2ο γκρουπ, την πρώτη ήττα της σε δύο παιχνίδια γνώρισε η Γκρέμιο που έχασε στην Κολομβία απο την Τζούνιορ με 2-1. Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε αν και προηγήθηκε με 1-0 στο 5’ με τον Μπόργκες δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και η Τζούνιορ πήρε το «τρίποντο» χάρη στα γκολ των Ερνάντες 28’ και 74’ Βιαφαρά.

Τέλος για το 3ο γκρουπ τεράστια νίκη πήρε η Αρχεντίνος που νίκησε με 3-1 την Κλαμπ Αμέρικα  και την «έπιασε» στην κορυφή με 4 πόντους.

Μουρίνιο: «Ματέος, ο δικός μας Πικέ»!

Βασικό θέμα στην «As» είναι ο Ματέος ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην ΑΕΚ απο την Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική εφημερίδα να τονίζει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο τον θέλει τον Ιούνιο πίσω στο «Μπερναμπέου» καθώς τον θεωρεί ... «τον Πικέ της Ρεάλ»!

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων λοιπόν ότι ο Ματέος είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει αρκετά. Ο Πορτογάλος μπορεί να έδωσε το πράσινο φωος για να παει ο παίκτης στην ΑΕΚ δανεικός αλλά τον έχει πάντα στο μυαλό του. Ο Μουρίνιο έχει πίστη στις δυνατότητες του νεαρού Ισπανού αμυντικού και έχει τονίσει ότι ... «Ο Ματέος μπορεί να γίνει ο Πικέ της Ρεάλ».
Ο Πορτογάλος στηρίζεται  στην φυσική δύναμη που έχει ο ποδοσφαιριστής (1,91 μέτρα) και στην ικανότητά του να πάρει την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι απο πίσω.

Στην συνέχεια η «As» κανει μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα στόπερ της Ρεάλ με το γεγονός ότι ο Πέπε δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του  αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς που έχει ο Γκαράι και έτσι ο Ματέος θα μπορούσε να κερδίσει μια θέση.

Τέλος καταλήγει για την ζωή του Ματέος στην Ελλάδα και την ΑΕΚ: «Θέλει να προσαρμοστεί γρήγορα και την επόμενη εβδομάδα θα αφήσει το ξενοδοχείο και θα πάει σε ένα σπίτι. Ο  Μανόλο Χιμένεθ στις 5 Φεβρουαρίου τον ξεκίνησε  με τον Άρη αλλά για  κακή του τύχη είδε την δεύτερη κίτρινη. Πλέον ο Ματέος θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να παίξει κόντρα στον Ηρακλή».

Χωρίς Φάμπρεγας στον τελικό του Λιγκ Καπ

Χωρίς ένα από τα βασικά εργαλεία στον χώρο του κέντρου θα παραταχθεί η Άρσεναλ στον κυριακάτικο τελικό του Λιγκ Καπ με αντίπαλο την Μπέρμιγχαμ.
Συγκεκριμένα εκτός θα μείνει ο Σεσκ Φάμπρεγας που τραυματίστηκε με αντίπαλο την Στόουκ στο ματς πριν μερικές μέρες και ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ δεν θέλει να ρισκάρει την συμμετοχή του. Ένας από τους λόγους είναι πως δεν θέλει να διακυνδυνεύσει κάποιον πιο σοβαρό τραυματισμό μιας και έχει και τον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα για το Champions League.
Ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε για το θέμα αυτό: «Ο τραυματισμός του Σεσκ δεν είναι σοβαρός, αλλά δε θα ρισκάρω τη συμμετοχή του, δήλωσε σχετικά ο διάσημος Γάλλος τεχνικός για τον Ισπανό σταρ.

Μιχαλήτσος: «Αρειανοί, οι καλύτεροι στον κόσμο»

Συμβιβασμένος με την εμφανή ανωτερότητα της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος χαρακτήρισε τους φιλάθλους του Άρη ως τους καλύτερους του κόσμου, ενώ πλέον έστρεψε το ενδιαφέρον της ομάδας στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.
«Ξέραμε ότι παίζαμε με μία πολύ μεγάλη ομάδα και θα έπρεπε να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι και για τον αντίπαλο να μην είναι καλά τα πράγματα. Όταν με έναν τέτοιο αντίπαλο χάνεις με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα. Δυστυχώς όλα πήγαν στραβά και η ψυχολογία μας έπεσε στο μηδέν. Δεν πιστεύω πως είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κι εμείς κάναμε πολλά λάθη.
Είμαι απογοητευμένος. Δεν θέλω να χάνω ούτε από την Μπαρτσελόνα, αλλά υπάρχουν κάποιες ομάδες που απλώς είναι πολύ δυνατές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, όχι μόνο σήμερα, αλλά σε όλη την πορεία μας.
Υπήρξαν πολύ καλές στιγμές σε αυτή μας την πορεία και πήραμε σπουδαία αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όμως η Σίτι είχε πολύ μεγάλη διαφορά από όσες αντιμετωπίσαμε. Το ρόστερ της αποτελείται από 20 παίκτες παγκόσμιας κλάσης και μπορεί να αγοράσει ό,τι καλό υπάρχει.
Όταν ο τέταρτος σέντερ φορ της ομάδας πάει δανεικός και παίζει βασικός στη Ρεάλ καταλαβαίνετε για τι ομάδα μιλάμε. Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια».
Αναφερόμενος στην συμπαράσταση του κόσμου του Άρη υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε. Θέλαμε να τον κάνουμε υπερήφανο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φίλαθλοι σαν του Άρη δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους ευχαριστήσουμε με μία πρόκριση, που ήταν εκ των προτέρων πολύ δύσκολη».
Σχετικά με το που στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των «κιτρίνων» δήλωσε: «Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έχουμε μείνει πίσω. Έχουμε πολλούς κουρασμένους παίκτες και το ρόστερ μας δεν είναι βαθύ, αλλά θα πρέπει να συνέλθουμε. Αν κι έχουμε χάσει έδαφος, όχι από τώρα, αλλά από την αρχή της χρονιάς, πιστεύω πως θα προλάβουμε το τρένο της Ευρώπης.
Είναι αναγκαίο να κερδίσουμε τη Λάρισα τον Κυριακή, αλλά θα πρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες. Πρέπει να βγούμε ξανά στην Ευρώπη για να έχουμε ευκαιρίες να αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες ομάδες»

«Καλύτερα τρίτος παρά πρώτος με τη βοήθεια άλλων»

Τάδε έφη Πάμπλο Γκαρσία για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ομάδα με τιμιότητα!
«Καλύτερα τρίτος παρά πρώτος με τη βοήθεια άλλων»
Ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ παραχώρησε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης που παραβρέθηκε σε κατάστημα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εκεί μίλησε για τα θέμα του ΠΑΟΚ και φυσικά το Κύπελλο για το οποίο τόνισε: "Θα παλέψουμε ως το τέλος για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και θα τα δώσουμε όλα".
Για τον τίτλο του πρωταθλητή είπε: "Για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο, γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με τιμιότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει, ούτε χρειάζεται τη βοήθεια κανενός. Αυτά είναι για άλλες ομάδες. Είναι τιμή για εμάς που αγωνιζόμαστε στον ΠΑΟΚ να παίζουμε βασιζόμενοι μόνο στις δυνάμεις μας. Προσωπικά, προτιμώ να βγω τρίτος, παρά να κερδίσω έναν τίτλο με τη βοήθεια άλλων!"
Για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό που συμβαίνει. Είναι πολύ ωραίο να εισπράττει κάποιος τόση αγάπη. Προσπαθώ να ανταποδώσω στο 100% μέσα στο γήπεδο αυτή την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Κι όταν δεν μπορώ να το κάνω στο 100%, θέλω τουλάχιστον να ιδρώνω τη φανέλα!"

«Φανταστικοί φίλαθλοι»


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για τους φιλάθλους του Άρη και την παρουσία τους στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ».
«Φανταστικοί φίλαθλοι»
«Οι φίλαθλοι του Άρη ήταν φανταστικοί. Το 2-0 στο 15’ δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια του Άρη, αλλά είναι μια πολύ καλή ομάδα», είπε ο Ιταλός τεχνικός.
«Το πρόβλημα ήταν όταν ο αντίπαλος δεν έχει μπάλα. Εκεί θέλω να δω τους επιθετικούς μου να μαρκάρουν και να κλέβουν μπάλες. Στο πρώτο ημίχρονο το έκαναν, όμως στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός τους και δεν το έκαναν τόσο συχνά».
Για το αν μπορεί να κατακτήσει η Σίτι το τρόπαιο: «Είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος για τον τελικό. Η Ντιναμό είναι δύσκολη ομάδα, αλλά ακόμα και να την περάσουμε θα έρθει κάποια άλλη ομάδα εξίσου δύσκολη. Κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό».

Στον ΠΣΑΠ για το ντέρμπι ο Τζόρβας!!

Στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βρέθηκε το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Στον ΠΣΑΠ για το ντέρμπι ο Τζόρβας
Ο γκολκίπερ των πράσινων ο οποίος είναι σύμβουλος του ΠΣΑΠ πήγε στα γραφεία όπου και είχε συνάντηση με άλλα μέλη του συλλόγου μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος και συζήτησαν για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το παρών στα γραφεία του ΠΣΑΠ έδωσαν και άλλα μέλη, όπως ο Τραϊανός Δέλλας, ο Παντελής Καφές και ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Τα βίντεο της απολογίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Ολυμπιακός κατά την ακροαματική διαδικασία στην Πειθαρχική της Super League έδειξε δύο βίντεο προς υπεράσπιση του.
Τα βίντεο της απολογίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο ένα δείχνει τον Τζιμπρίλ Σισέ να φεύγει προς τη φυσούνα του «Καραϊσκάκη» και στο άλλο τον Αλέξη Τζόρβα να αποχωρεί από την εστία του.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

 

«Ονειρεμένο ταξίδι…»

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του Άρη από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ικανοποιημένος από την πορεία των «κιτρίνων» εμφανίστηκε ο Σάκης Πρίττας μετά την ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι.
 
«Ονειρεμένο ταξίδι…»
«Οπωσδήποτε ο Αρης μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Εγιναν πολλά λάθη στην αρχή και σε αυτό το επίπεδο οι αντίπαλοι δεν συγχωρούν τα λάθη. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο πρώτο 10λεπτο, με αποτέλεσμα να πέσει η ψυχολογία μας και να αργήσουμε να βρούμε ρυθμό για να ισορροπήσουμε τον αγώνα», τόνισε αρχικά ο άσος του Άρη.

Και πρόσθεσε: «Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ τόσο νωρίς και ξέρεις ότι πρέπει να βάλεις 2 γκολ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον όταν αντίπαλος είναι η Μάντσεστερ Σίτι που ξέρουμε την αξία της. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».
Για τον απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας επεσήμανε: «Ηταν μια καλή πορεία, ήμασταν σε έναν όμιλο με πολύ μεγάλες ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους. Περάσαμε αρχικά στους ομίλους και μετά στους ‘32’, γεμίσαμε εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες για τους νεότερους παίκτες που θα τους είναι χρήσιμες. Ο κόσμος έζησε ένα ταξίδι ονειρεμένο που δυστυχώς σταμάτησε εδώ. Κρατάμε τις εμπειρίες».

Οι νικητές του Μάντσεστερ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ο Άρης μπορεί να έχασε στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», οι οπαδοί του όμως βγήκαν νικητές της εξέδρας με τη φωνή, το πάθος και τον παλμό τους!
Οι νικητές του Μάντσεστερ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
6000 Αρειανοί κατέκλισαν το ένα πέταλο του γηπέδου, δίνοντας χρώμα στη συνάντηση!
Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες από το Μάντσεστερ!

Κωστένογλου: «Προσοχή στις αντεπιθέσεις του Αρη»

Ηρεμία στο παιχνίδι της χρειάζεται η ΑΕΛ, στο ματς εναντίον του Αρη που θα γίνει το απόγευμα (19.30) της Κυριακής. Ο Νίκος Κωστένογλου πιστεύει πως το άγχος και η βιασύνη μόνο κακό μπορεί να κάνουν στην ομάδα του και εξηγεί τους λόγους: «Πλέον η σκέψη κάθε αντιπάλου που βρίσκεται απέναντί μας είναι ότι εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Γι’ αυτό σας είπα ότι αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν έχουμε σχεδιάσει καλά τα παιχνίδια, θα έχουμε πρόβλημα. Όλα τα ματς που απομένουν είναι πολύ δύσκολα, γιατί κάθε αντίπαλος πλέον περιμένει το πότε θα ανοιχτούμε για να βρουν τους κατάλληλους χώρους και να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Γιατί όλοι πιστεύουν ότι εμείς από το πρώτο λεπτό θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτή η τακτική είναι λάθος. Ο Άρης, με τον καινούριο προπονητή, είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό το πιστοποιεί και το γεγονός ότι σε τρία παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ. Ο αντίπαλος θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το γνωρίζουμε και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό», είπε ο Κωστένογλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Επίσης, σε άλλες του δηλώσεις τόνισε: «Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο επιθετική ομάδα του κόσμου κι ας μην χρησιμοποιεί κλασικό σέντερ φορ. Εμείς πρέπει να βάλουμε δύο κεντρικούς επιθετικούς για να πετύχουμε γκολ; Αυτή η σκέψη είναι λάθος. Λάθος σκέψεις και στρατηγικές για να οδηγήσω την ομάδα στην καταστροφή εγώ δεν θα ακολουθήσω ποτέ. Δεν μπορεί, στις αποφάσεις μου, να με συμπαρασύρει το κλίμα. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις μεστές και με ηρεμία. Εάν παρασύρομαι από το γενικότερο κλίμα, τότε δεν είμαι ικανός να καθίσω σε μια τέτοια τιμητική θέση». Μίλησε επίσης και για την προσέγγιση της ομάδας στους ποδοσφαιριστές από τις ομάδες Νέων λέγοντας: «Η πρώτη κίνηση που έκανα όταν ήρθα στη Λάρισα ήταν να δω παιχνίδια τους. Η δεύτερη να ζητήσω εκθέσεις από τους προπονητές τους και η τρίτη είναι να τους καλέσω στις προπονήσεις μας για να έχω και προσωπική άποψη. Είμαι αισιόδοξος για ορισμένα από αυτά τα παιδιά και είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα παίξουν στην ΑΕΛ αλλά κάποια θα αφήσουν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Νηνεμία» για Μπλάνκο

Τυπικά ακόμα η εβδομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν πως και αυτή θα…περάσει, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, χωρίς να έχει κουνηθεί ούτε…φύλλο στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο. Μπορεί να υπήρχαν ενδείξεις πως η ΑΕΚ θα έστελνε μέσα στην εβδομάδα μια ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση στους εκπροσώπους του Αργεντινού. Όμως όλα δείχνουν πως οι κιτρινόμαυροι εξακολουθούν να το…σκέφτονται. Και σίγουρα δεν φαίνονται να βιάζονται.

Ενδεχομένως διότι έχουν ψυχανεμισθεί πως ο Μπλάνκο δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις υψηλές απαιτήσεις του. Επομένως ακόμα και η νέα, ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση, το πιθανότερο είναι πως θα πέσει στο κενό. Εξάλλου είναι δεδομένο(και χιλιογραμμένο) πως η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει σκοπό να δώσει τρελά λεφτά για να κρατήσει τον Μπλάνκο. Κάτι άλλωστε που δεν επιθυμεί ούτε και ο Χιμένεθ.

Επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος βιασύνης, παρότι η πλευρά του Αργεντινού πιέζει και παρότι η συνάντηση της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στον Αδαμίδη και τον παίκτη, έδειχνε να επισπεύδει την κίνηση από την πλευρά της ΑΕΚ. Ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια κιτρινόμαυρη κίνηση προς την πλευρά του Μπλάνκο.

Πέρασαν τα φαβορί!!

Οι εκπλήξεις απουσίασαν από την φάση των «16», με τα φαβορί και τις ομάδες που είχαν προβάδισμα από τα πρώτα ματς να προκρίνονται, πλην της Λεχ Πόζναν. Ξεχώρισε η νίκη της Βιγιαρεάλ με 2-1, πάρτι σε Άμστερνταμ και Κίεβο. Λύτρωση στο 86' για Λίβερπουλ.
Στο ρελαντί ο Άγιαξ
To 3-0 στις Βρυξέλλες είχε μετατρέψει την ρεβάνς στο «Άμστερνταμ Αρίνα» σε διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι, με τον Άγιαξ πάντως να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα. Ο Σουλεϊμανί στο 11' με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς ενώ ο Σέρβος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έξι λεπτά αργότερα γράφοντας το τελικό 2-0 εις βάρος της Άντερλεχτ, με τον Αίαντα να αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση την Σπαρτάκ.

Πρόκριση με δύο τεσσάρες
Τεσσάρα στο πρώτο ματς, τεσσάρα και στο δεύτερο για την Ντιναμό. Οι Ουκρανοί σκόρπισαν την Μπεσίκτας με 4-0 στο παγωμένο Κίεβο και προκρίθηκαν με συνολικό άθροισμα 8-1! Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Βουκόγεβιτς άνοιξε το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ουκρανική μηχανή ζεστάθηκε για τα καλά, με τους Γιαρμολένκο, Γκούσεφ και Σεφτσένκο να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα για την Ντιναμό η οποία θα κοντραριστεί με την Μάντσεστερ Σίτι.

Το έκανε ντέρμπι!
Με το 2-0 από το πρώτο ματς στην Ρωσία, θα περίμενε κανείς ότι η Τβέντε θα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Ρούμπιν. Ωστόσο, η ομάδα του Μπερντίγιεφ πούλησε ακριβά το… τομάρι της και με δύο εκπληκτικά σουτ των Ανσάλντι και Νομπόα πρόλαβαν να παγώσουν την Ολλανδία στο 22’ και στο 24’! Ο Γιάνσεν στις καθυστερήσεις μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά σε τροχιά πρόκρισης την Τβέντε, ενώ ο Ντάγκλας με την έναρξη του δευτέρου  μέρους ισοφάρισε και έτσι ο εφιάλτης του αποκλεισμού έλαβε τέλος για τους πρωταθλητές Ολλανδίας που περιμένουν στους «16» μία άλλη ρωσική ομάδα, την Ζενίτ.

Νίκη και στην Γερμανία
Παρότι το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Λισαβόνα άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, η Μπενφίκα πήρε και δεύτερη νίκη επί της Στουτγάρδης. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο 30’ με μακρινό σουτ του Σάλβιο, ενώ στο 78’ ο Καρντόσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-0. Πλέον, οι «αετοί» θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Χ»αμογέλασε η Παρί
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με λίγες φάσεις μπροστά και από τις δύο ομάδες, η Παρί ήταν αυτή που τελικά χαμογέλασε καθώς το 0-0 της έδωσε την πρόκριση επί της ΜΠΑΤΕ. Οι Γάλλοι είχαν πάρει ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα, οι Λευκορώσοι δεν ρίσκαραν πολύ και έτσι η ομάδα του Κομπουαρέ κράτησε σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» εκεί όπου θα παίξει με την Μπενφίκα.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που άρχισαν στις 22:05 (σε παρένθεση το συνολικό σκορ)

Άγιαξ-Άντερλεχτ 2-0 (5-0)
(11', 17' Σουλεϊμανί)

Ντιναμό Κιέβου-Μπεσικτάς 4-0 (8-1)
(3' Βουκόγιεβιτς, 55' Γιαρμολένκο, 64' Γκούσεφ, 74'Σεφτσένκο)

Μπράγκα-Λεχ Πόζναν 2-0 (2-1)
(8' Άλαν, 36 Λίμα)

Παρί Σεν Ζερμέν-ΜΠΑΤΕ 0-0 (2-2)

Τβέντε-Ρούμπιν 2-2 (4-2)
(45' Γιάνσεν, 47' Ντάγκλας - 22' Ανσάλντι, 24' Νομπόα)

Βιγιαρεάλ-Νάπολι 2-1 (2-1)
(43' Νιλμάρ, 45' Ρόσι - 17' Χάμσικ)

Στουτγάρδη-Μπενφίκα 0-2 (1-4)
(30' Σάλβιο, 78' Καρντόζο)


Τα ζευγάρια της φάσης των «16»
10-17 Μαρτίου
Μπενφίκα-Παρί
Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε-Ζενίτ
ΤΣΣΚΑ-Πόρτο
Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς
Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ
Αγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας
Λίβερπουλ-Μπράγκα

«Θα γίνει το ΔΣ και με κόσμο…»


Κανονικά θα διεξαχθεί την Παρασκευή το μεσημέρι (14.00) το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, παρά την διαδήλωση που ετοιμάζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.
«Θα γίνει το ΔΣ και με κόσμο…»
Όπως έγινε γνωστό, όλα τα μέλη θα δώσουν κανονικά το παρών στο έκτακτο Δ.Σ. με θέμα συζήτησης τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, αλλά και την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει το «τριφύλλι» κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι άνθρωποι της Σούπερ Λιγκ ανέφεραν πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει αναβολή, παρά το συλλαλητήριο που ανακοίνωσαν οι οπαδοί των «πρασίνων».

Το όνειρο σταμάτησε στο Μάντσεστερ, νικητής ο κόσμος

Τα όνειρα του Άρη γκρεμίστηκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» καθώς  έχασε με 3-0 από τους «Πολίτες» και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Europa League.
Η πορεία του Άρη τερματίστηκε στο Μάντσεστερ , έχοντας καταφέρει να αποκλείσει ομάδες όπως : Αούστρια Βιέννης, Ροζεμπορνγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.

Μπορεί ο Άρης να έχασε αλλά ο κόσμος του βγήκε νικητής κερδίζοντας τις εντυπώσεις αφού περισσότεροι από  6.000 φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης.  Έτσι οι άγγλοι φίλαθλοι αναγκάστηκαν στο τέλος της αναμέτρησης να τους χειροκροτήσουν και ήταν κάτι επιβράβευση για τους κιτρινόμαυρους. Το  ευρωπαϊκό ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά αλλά σίγουρα αυτή η ευρωπαϊκή πορεία του Άρη έμεινε στην ιστορία.

Τα πάντα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν ο Ντζέκο θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πολύ γρήγορα σημείωσε δυο γκολ.  Ο  Άρης βρέθηκε να χάνει με 2-0 μόλις στο 11΄ της αναμέτρησης και η αποστολή .  Η  επιθετική τριπλέτα Τέβες, Ντζέκο και Μπαλοτέλι δημιούργησαν σε αυτό το διάστημα τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Άρη και έβαλαν τις βάσεις της νίκης.  Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να αιφνιδιάζονται και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.  Προς το τέλος του ημιχρόνου βγήκαν δειλά- δειλά μπροστά και επιχείρησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ. Έτσι οι «Πολίτες» που έχασαν και άλλες ευκαιρίες προηγήθηκαν με την λήξη του α΄ ημιχρόνου με 2-0.

Ο  Άρης θέλησε να πετύχει κάτι καλύτερο. Η είσοδος του Μενδρινού στην 11αδα βοήθησε , ώστε οι κιτρινόμαυροι να «πατούν» πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή. Έλειπε όμως το γκολ και η Σίτι είχε αρχίσει να μειώνει την απόδοση της.  Ωστόσο ο Γιάγια Τουρε  σε μια ανύποπτη φάση πέτυχε το 3-0 στο 75΄ .  Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν  άλλαξε κάτι και ο Άρης αποκλειστηκε χάνοντας με 3-0

89΄ Ο Φατί βρέθηκε σε καλή θέση , αλλά το σουτ  του ήταν άστοχο
75΄ ΓΚΟΛ  . Ο Γιάγια Τουρέ από μακρινή απόσταση σουτάρει , η μπάλα βρήκε στο πόδι του Λαζαρίδη και αλλάξει πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Σηφάκη κάνοντας το 3-0.
70'  Καλή σέντρα του Φατί, οι αμυντικοί της αγγλικής ομάδας απομακρύνουν σε κόνερ , πριν προλάβει ο Κόκε.
65΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Σίτι , με τον Μπαλοτέλι να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Σηφάκη
60'  Ο Μπομπαντίγια προσπάθησε να σουτάρει απο μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
44'  Τετ ατ τετ του Ντζέκο με τον Σηφάκη με τον έλληνα τερματοφύλακα να τον κερδίζει και να γλυτώνει τον Άρη
43΄ Ο Ζαμπαλέτα βρίσκει τον τρόπο να κάνει το σουτ αλλά αστόχησε
37'  Ο Τέβες εκμεταλλεύεται λάθος από τους αμυντικούς του Άρη , αλλά η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ
27'  Ο Βανγκέλι  επιχείρησε  δυνατό  το σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ
19'  O Μπαλοτέλι πάλι απειλεί απο απευθείας εκτέλεση φάουλ , πάλι ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά.
11'  ΓΚΟΛ . Πάλι ο Ντζέκο κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής και πέτυχε το 2-0
9'  Σουτ  απο τον Μπαλοτέλι εύκολα μπλόκαρε ο Σηφάκης
8΄ Σουτ του Τέβες  μπλόκαρε ο Σηφάκης
7΄ ΓΚΟΛ   Λάθος απο Λαζαρίδη , ο Ντζέκο πήρε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0.
2'  Μακρινό σουτ απο τον Μίτσελ αλλά δεν κινδύνεψε ο Χάρτ
1΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τον Κολάροφ η μπάλα πέρασε άουτ


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί(34΄ Κομπανί), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γ. Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα(79΄ Ραϊτ Φίλλιπς), Τέβες( 79΄ Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Ντζέκο

Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο(79’ Καζναφέρης), Σακάτα(46΄ Σακάτα) , Τόχα, Μπομπαντίγια(60΄ Κόκε)