Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η συνέντευξη Τύπου στο “Παλέ”

image_resizer
Σήμερα (19/9) στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο “Nick Galis Cup”.
Τον Άρη θα εκπροσωπήσουν οι Δημήτρης Πρίφτης και Σπύρος Μούρτος. Επίσης το παρών θα δώσουν οι Βίκτορ Κριάπα ή ο Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Ιτούδης και Ντούσκο Ιβάνοβιτς
*Πηγή: arenafm.gr*

Παραιτήθηκε ο Παπαγεωργίου, προς παραμονή ο Γαλανός!!

Ο Χάρης Παπαγεωργίου έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του Γιώργου Γαλανού, που είχε θέσει ως όρο την απομάκρυνση του πρώτου από τον ΑΣ Άρη για να συνεχίσει στο τιμόνι των «κιτρίνων».

Παραιτήθηκε ο Παπαγεωργίου, προς παραμονή ο Γαλανός
Μια ημέρα μετά την «σύγκρουση» Χάρη Παπαγεωργίου-Γιώργου Γαλανού ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από τον ΑΣ, καθώς απέστειλε την παραίτηση του.

Οι δύο άνδρες ήρθαν σε κόντρα μετά το... Μνημόνιο έξι άρθρων που ζήτησε ο επικεφαλής τον Ερασιτέχνη να υπογράψει ο ομόλογος του στην ΠΑΕ. «Αν δεν φύγει, δεν επιστρέφω», τόνισε επανειλημμένα ο Γιώργος Γαλανός.

Την ώρα που δεν υπήρχαν άλλες έτοιμες λύσεις για την ΠΑΕ, ενώ έχουν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας (νίκησε την Καστορία με 3-0 στην πρώτη αγωνιστική της Football League 2), «θυσιάστηκε» ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Οπότε αναμένεται να συνεχίσει με την ίδια διοίκηση το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά και τις σημερινές εξελίξεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Είδαν την πλάτη του Αλόνσο!

Ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes. Προβλήματα για Φέτελ και Ραϊκόνεν.

Είδαν την πλάτη του Αλόνσο
Τα… δόντια του στις δύο Mercedes έδειξε ο Φερνάντο Αλόνσο στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Ο Ισπανός πιλότος ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον (+0.122) και τον Νίκο Ρόσμπεργκ (+0.149) που ουσιαστικά δίνουν μάχη για τον τίτλο. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (+0.818) είχε τον τέταρτο ταχύτερο γύρο, ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς «έμεινε» στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο Κίμι Ραϊκόνεν είχε κι αυτός πονοκεφάλους, καθώς τα φρένα του έπιασαν φωτιά κι έτσι περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Ο δεύτερος γύρος ελεύθερων δοκιμών θα ακολουθήσει στις 16:30.

Αναλυτικά η κατάταξη στον πρώτο γύρο:

1.Αλόνσο, Ferrari
2. Χάμιλτον, Mercedes
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Φέτελ, Red Bull
5. Ρικιάρντο, Red Bull
6. Βερνιέ, Toro Rosso
7. Ραϊκόνεν, Ferrari
8. Μπάτον, McLaren
9. Κβίατ, Toro Rosso
10. Πέρες, Force India
11. Μάγκνουσεν, McLaren
12. Χούλκενμπεργκ, Force India
13. Μάσα, Williams
14. Μαλδονάδο, Lotus
15. Μπότας, Williams
16. Γκουτιέρες, Sauber
17. Σούτιλ, Sauber
18. Γκροσάν, Lotus
19. Μπιανκί, Marussia
20. Έρικσον, Caterham
21. Κομπαγιάσι, Caterham
22. Τσίλτον, Marussia *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Ντεμπισί!!

Σήμερα (19/9) το βράδυ θα γίνει γνωστό αν θα χρειαστεί τελικά χειρουργείο ο Ματιέ Ντεμπισί. Ρήξη συνδέσμου ο 29χρονος μπακ της Άρσεναλ. «Μέχρι και τρεις μήνες έξω», ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ.

Αγωνία για Ντεμπισί
Αναμφίβολα η σεζόν δεν ξεκίνησε έτσι όπως θα ήθελε ο Ματιέ Ντεμπισί.

Έχοντας πάρει τα πρώτα παιχνίδια στα πόδια του με την Άρσεναλ, ο 29χρονος μπακ τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αποκομίζοντας ρήξη συνδέσμου.

Δεδομένο είναι πως ο διεθνής Γάλλος θα μείνει εκτός γηπέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο σήμερα (19/9) θα ξεκαθαρίσει ακριβώς η κατάστασή του.

Προ της ιατρικής διάγνωσης όμως, ο Αρσέν Βενγκέρ πρόλαβε να γνωστοποιήσει τα… σενάρια της απουσίας του Ντεμπισί από τους αγωνιστικούς χώρους, με το δεύτερο να είναι ένα που θα ήθελαν να αποφύγουν οι «κανονιέρηδες».

«Αν δεν χρειαστεί χειρουργείο, τότε θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες, αν όμως χρειαστεί, τότε θα μείνει τρεις μήνες», ήταν η τοποθέτηση του έμπειρου τεχνικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για πώληση του ΠΑΣ»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαψεύδει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της ΠΑΕ και ότι υπάρχουν σκέψεις για να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για πώληση του ΠΑΣ»
Διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με το πλέον επίσημο τρόπο από τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι υπάρχουν συζητήσεις για την πώληση της ΠΑΕ, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καν τέτοια σκέψη.

Κυκλοφόρησε η φήμη ότι έχει γίνει πρόταση ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Γιώργο Χριστοβασίλη και οι Ηπειρώτες εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας δεν την επιβεβαιώνουν.

«Η Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί σκέψεων ή συζητήσεων του προέδρου κου Γιώργου Χριστοβασίλη, για την πώληση της ομάδας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μετά το Europa, έχει ντέρμπι!!

Το ματς Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν δεσπόζει στην έκτη αγωνιστική του Championnat, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάνει κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Εντός με την Μονπελιέ παίζει η πρωτοπόρος Λιλ.

Μετά το Europa, έχει ντέρμπι
Τέσσερις ημέρες μετά την πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» στο εκτός έδρας ματς με τον Άγιαξ, η Παρί Σεν Ζερμέν, έχει ντέρμπι για το Championnat. Οι πρωταθλητές Γαλλίας θα υποδεχθούν την Κυριακή την Λιόν, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στην έκτη αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα, καθώς είναι στην πέμπτη θέση με εννέα βαθμούς δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και απέχουν δύο πόντους από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Λιλ, την οποία ακολουθούν Μαρσέιγ, Μπορντό και Σεντ Ετιέν με έναν λιγότερο. Από την άλλη η Λιόν, έχει δύο νίκες και τρεις ήττες και είναι στην 13η θέση.

Το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το Μπορντό-Εβιάν, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα (19/9, 21:30). Η Λιλ θα υποδεχθεί την Κυριακή την Μονπελιέ. Δύσκολη αποστολή για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, Γκινγκάμπ, καθώς παίζει εκτός έδρας με την Μονακό.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

Παρασκευή (19/9)

Μπορντό-Εβιάν (21:30)

Σάββατο (20/9)

Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Λοριάν-Ρεμς (21:00)
Μετς-Μπαστιά (21:00)
Ναντ-Νις (21:00)
Τουλούζ-Καέν (21:00)

Κυριακή (21/9)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό-Γκινγκάμπ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (7η)

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ (20:00)
Ρεν-Τουλούζ (22:00)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς (20:00)
Γκινγκάμπ-Μετς (20:00)
Λιόν-Λοριάν (20:00)
Μονπελιέ-Μονακό (20:00)
Νις-Λιλ (20:00)
Καέν-Παρίς Σ.Ζ. (20:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα για «Μπάρτσα» και Ρεάλ!

Επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές περιλαμβάνει η τέταρτη αγωνιστική για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. «Φάρμακο» για τις πληγές από τον Ολυμπιακό ψάχνει η Ατλέτικο.

Δύσκολα για «Μπάρτσα» και Ρεάλ
Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη μείνει μόνη στην κορυφή της Primera Division. Οι «μπλαουγκράνα» μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, δίχως να δεχτούν γκολ, και θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους στην έδρα της Λεβάντε. Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα πλην της απουσίας του τιμωρημένου Σουάρες, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ για το Champions League.

Η Ρεάλ με δύο ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές θέλει με κάθε τρόπο το τρίποντο στο «Ριαθόρ» απέναντι στη Λα Κορούνια για να μη βρεθεί ακόμη πιο πίσω. Χεσέ, Κεντίρα και Καρβαχάλ παραμένουν εκτός μάχης για τον Κάρλο Αντσελότι.

Η Ατλέτικο μπορεί να προέρχεται από το θρίαμβο στο «Μπερναμπέου», αλλά μεσολάβησε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και θέλει να επουλώσει τις πληγές που άφησε υποδεχόμενη τη Θέλτα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στον Μάντζουκιτς, που υπέστη κάταγμα στη μύτη.

Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 22:00

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 17:00
Μπιλμπάο-Γρανάδα 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 21:00
Εσπανιόλ-Μάλαγα 23:00

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 13:00
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 21:00
Θέλτα-Λα Κορούνια 23:00

Τετάρτη 24/9
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ 21:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 21:00
Γρανάδα-Λεβάντε 23:00
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 23:00
Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 23:00

Πέμπτη 25/9
Εσπανιόλ-Χετάφε 21:00
Βαλένθια-Κόρδοβα 23:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Επαναπατρισμός για Ολυμπιακό!

Το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα μετά από 15 μέρες στην Ιταλία πήρε ο Ολυμπιακός. Επόμενα τεστ σε Πόλη και Ρέθυμνο πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό.

Επαναπατρισμός για Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός γυρίζει στη βάση του. Μετά από 15 μέρες προετοιμασίας και φιλικών στην Ιταλία, οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Αθήνα και μπαίνουν στο τελικό στάδιο εν όψει της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τις απαραίτητες ανάσες έχει μπροστά της το τουρνουά Rixos Cup της Κωνσταντινούπολης. Θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Τουρκία και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, την Πέμπτη την Ουνικάχα Μάλαγα κι εν συνεχεία μία ακόμη ομάδα που θα εξαρτηθεί από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ερυθρός Αστέρας.

Πριν τον νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ στις 8 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος και στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο, όπου θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες (3/10) και την Ούνιξ Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη (4/10).

Σε όλα αυτά τα φιλικά δεν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα οι τραυματίες Ιωάννης Παπαπέτρου και Τρεμέλ Ντάρντεν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζουν για Euro 2020 στην UEFA!!

Μέσα στη μέρα αποφασίζει η UEFA για τις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Euro 2020. Ποιο το φαβορί και πώς έχει το νέο σύστημα.

Αποφασίζουν για Euro 2020 στην UEFA
Το Euro 2020 αργεί ακόμη, αλλά σήμερα κρίνεται το πού θα φιλοξενηθεί, αφού η UEFA θα αποφασίσει πού θα ανατεθεί η διοργάνωση των αγώνων.

Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας η διοργάνωση να φιλοξενηθεί σε 13 διαφορετικές χώρες, με τις συνολικές υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί να είναι 19. Δώδεκα εξ αυτών θα επιλεγούν για να φιλοξενήσουν τους αγώνες των ομίλων, των «16» και των προημιτελικών, ενώ μία θα επιλεγεί για να υποδεχτεί τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Για το «πακέτο» των ημιτελικών και του τελικού έχουν καταθέσει φάκελο μόνο το «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με το πρώτο να είναι το φαβορί, αφού οι Γερμανοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024.

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια, πέρα από Άγγλους και Γερμανούς, υποψηφιότητα έχουν καταθέσει Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία και Ουαλία, αλλά μόνο 12 από τις 19 υποψηφιότητες θα επιλεγούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικοδέσποινες χώρες δεν εξασφαλίζουν αυτόματα παρουσία στην τελική φάση του Euro 2020 και θα συμμετέχουν στα προκριματικά ΚΑΙ οι 54 χώρες της UEFA διεκδικώντας τις 24 θέσεις για τα τελικά.

Η απόφαση της UEFA αναμένεται το μεσημέρι (περίπου στις 14:00). *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα’ χει… ζόρι!

Δύσκολες αποστολές για Μπάγερν, Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ έχει η τέταρτη αγωνιστική της Bundesliga.

Θα’ χει… ζόρι
Μετά από μια ευρωπαϊκή εβδομάδα, η Bundesliga επιστρέφει με το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής να περιλαμβάνει δύσκολες εξόδους για τους «μεγάλους».

Η Μπάγερν δοκιμάζεται στο Αμβούργο, που είναι ουραγός μεν αλλά μετά την απόλυση του Μίρκο Σλόμκα φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αρχή και οι απουσίες των Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Μαρτίνεθ και Μπαντστούμπερ αποδυναμώνουν τους Βαυαρούς.

Οι συγκάτοικοι των Βαυαρών στην κορυφή, η Λεβερκούζεν, αναμετράται με τη Βόλφσμπουργκ, που αναζητεί την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Απών θα είναι ξανά ο τραυματίας Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Η Ντόρτμουντ στον απόηχο του θριάμβου με 2-0 επί της Άρσεναλ, που παίζει στην έδρα της αήττητης Μάιντς του Στέφανου Καπίνο, που αναμένεται να είναι και πάλι στον πάγκο. Χούμελς, Πίστσεκ, Μπλαστσικόφσκι, Γκουντογκάν, Ρόις, Κελ, Κιρχ και Σαχίν θα λείψουν από τους Βεστφαλούς, αλλά βασικός θα είναι ξανά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η Σάλκε προέρχεται μεν από 1-1 στην έδρα της Τσέλσι, αλλά υποδεχόμενη την Άιντραχτ θέλει να βάλει τέλος στο απογοητευτικό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όπου έχει μόλις έναν βαθμό.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Παρασκευή, 19/9
Φράιμπουργκ-Χέρτα (21:30)

Σάββατο, 20/9
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου
Πάντερμπορν-Ανόβερο
Μάιντς-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 21/9
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν (16:30)
Κολωνία-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Τρίτη 23/9 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς

Τετάρτη 24/9 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Ανόβερο-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετικό ποδοσφαιρικό σόου!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ, τα... παιχνίδια που παίζει η μπάλα, τον Ρατ, τον Αθανασιάδη, τον Τζανδάρη και την χημεία που βγάζει το σύνολο του Αναστασιάδη. 
Και πάνω που έλεγε για τον Ολυμπιακό πως στις τρεις τελικές στην εστία απέναντι στην Ατλέτικο έκανε τρία γκολ, ήρθε ο ΠΑΟΚ λίγες μέρες μετά να έχει στο 27΄τρεις τελικές και να κερδίζει 4-0. Ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει.
ADVERTISEMENT
Επειδή θα πεταχτούν κάποιοι να πούνε πως συγκρίνω τους δύο αγώνες, ενημερώνω πως δεν το κάνω και πως απλά καταγράφω πως στο ποδόσφαιρο δεν θα πεις ποτέ πως τα έχεις δει όλα. Όπως για παράδειγμα το αυτογκόλ του Νίκολιτς ο οποίος καταφέρνει κάτι που η φυσική από μόνη της δεν μπορεί. Ένα αυτογκόλ που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου για πάντα.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε έναν αγώνα που φοβούμουν έχοντας δει τα αποτελέσματα των Λευκορώσων στην Ευρώπη. Δύο νίκες επί της Κλουζ, δύο νίκες επί της Νασιονάλ Μαδέιρα. Κι όμως ο ΠΑΟΚ στο 27΄την είχε 4-0.
Και στα τέσσερα γκολ συμμετοχή έχει ο Ρατ, αυτός ο απίστευτος ποδοσφαιριστής που προσφέρει θέαμα με την απλότητα που σκοτώνει τους αντιπάλους του. Δικό του κόρνερ έφερε το πρώτο γκολ, δικιά του σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Κλάους να εκθέσει τον Μπανγκουρά, δικιά του σέντρα έφερε τον Κλάους σε θέση βολής, δικιά του σέντρα έφερε το χατ τρικ του Κλαους.
Ο Ρατ είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προτείνω σε όσα παιδιά παίζουν και θέλουν να βελτιωθούν, να τον παρατηρούν. Είναι μία ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια.
Για τον Αθανασιάδη τα έχουμε πει. Ο Κλάους έπαιζε υπό πίεση όταν έπαιρνε λίγα, παίζει υπό πίεση όταν παίρνει αυτά που αξίζει. Η ουσία για αυτόν είναι πως ωριμάζει. Δεν είναι ούτε το χρήμα, ούτε κάτι άλλο που μπορεί να τον αλλοιώσει. Τέσσερα γκολ σε δύο αγώνες μετά την υπογραφή συμβολαίου, συμπεριφορά για όσκαρ στη διάρκεια του αγώνα και μία μπαλιά που έφερε ουσιαστικά το πέμπτο γκολ της ομάδας.
Είναι ο γηγενής ηγέτης του ΠΑΟΚ, είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν παιδιά όπως ο Τζανδάρης που σήμερα ξεκίνησε στην ενδεκάδα και ήταν κομβικός για την επιβολή του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Σκόραρε κιόλας στο τέλος, έτσι για να σφραγιστεί η εξαιρετική του πρώτη εμφάνιση σε ενδεκάδα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Για τον Σκόνδρα πρέπει να σημειώσει το τρίτο σερί παιχνίδι που έχει ασίστ, κάτι σπάνιο για ακραίο μπακ, για τον Τζιόλη και τον Κάτσε πως έχουν χημεία και πως είναι αυτοί που στη καλή πορεία του ΠΑΟΚ τελευταία κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά μακριά από τα φώτα της αποθέωσης.
Τέλος, ο Αναστασιάδης έχει βρει την χημεία, αποφεύγει τις αλχημείες που αλλοίωσαν την εικόνα του στα πρώτα παιχνίδια, ψάχνει ορθολογικά πλέον τις σταθερές και παρουσιάζει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο.
Το ατού του, είναι πως ελευθερώνει τους παίκτες του, δεν τους εγκλωβίζει σε συγκεκριμένους ρόλους και απαιτεί μία απλή κάλυψη από τους συμπαίκτες τους. Αυτό βοηθάει όλα τα παιδιά να προσπαθήσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω, να αναδείξουν ότι στοιχείο διαθέτουν και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.
Δεν γνωρίζω πόσο θα αντέξει αυτή η ομάδα και το κατά πόσο θα βρεθούν λύσεις στη διάρκεια της σεζόν στα αποδεδειγμένα κενά, το γεγονός όμως πως υπάρχει τέτοια διάθεση απ όλους δείχνει πως υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να κοιτάξουμε παραπέρα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιάννη, χάσαμε...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον λάθος σχεδιασμό του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι, τον Αναστασίου που έχει χάσει τον δρόμο, αλλά εκτιμά ότι θα ήταν εγκληματικό να τεθεί τώρα θέμα προπονητή...
Ο περσινός Παναθηναϊκός, ο οποίος από την μέση της σεζόν και μετά ήταν απολαυστικός, στηρίζονταν σε έναν τρόπο παιχνιδιού και δύο τρεις παίκτες που αποτελούσαν τα βασικά γρανάζια στην λειτουργία της ομάδας.
ADVERTISEMENT
Ο Μπέργκ ότι έπρεπε να στείλει μέσα, το έστελνε. Ο Αμπέιντ έφτιαχνε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ήταν ο ιδανικός box to box μέσος που χρειάζονταν ο Αναστασίου για να πατάει περιοχή και να σκοράρει. Οι δύο τους, Μπεργκ και Αμπέιντ είχαν συμμετοχή σε περισσότερα από το 50% των γκολ που πέτυχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Οι δύο τους είτε πέτυχαν, είτε έφτιαξαν πάνω από τα μισά γκολ των πρασίνων σε όλη την περσινή σεζόν.
Φέτος όμως και μέχρι τα Χριστούγεννα όταν και αναμένεται να επιστρέψει ο Μπεργκ κανείς από τους δύο δεν θα είναι στην ομάδα. Ο Αμπέιντ έμεινε στη Νιουκάστλ και ο Μπεργκ είναι τραυματίας από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός βγήκε εκτός ρυθμού και ως ένα βαθμό αυτό είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν όμως και πράγματα που ξενίζουν. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει το σήμα κατατεθέν του που δεν ήταν άλλο από το οργανωμένο πρέσινγκ του. Για αυτό δεν φταίει η απουσία κανενός. Οπως είναι θέμα συνολικής λειτουργίας της ομάδας ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινά όλα
τα ματς του με δεδομένο ότι θα δεχτεί τουλάχιστον ένα γκολ. Είτε παίζει με την Καλονή, είτε με τον Λεβαδειακό, είτε με την Ντινάμο Μόσχας, είτε με την Μίντιλαντ, ο Παναθηναϊκός πάντα τρώει γκολ, πάντα τρώει φάσεις και μάλιστα πολλές. Τα πρόσωπα στην άμυνα παραμένουν ίδια, άρα και εδώ υπάρχει θέμα με την δουλειά της ομάδας.
Οπως υπάρχει θέμα και με τον τερματοφύλακα. Οτι ο Κοτσόλης είναι τουλάχιστον σε κακή κατάσταση φαίνεται στην απευθείας εκτέλεση φάουλ των Ρώσων που πήγε στο κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Είναι μία εκτέλεση φάουλ χωρίς δύναμη, η μπάλα δεν πηγαίνει ψηλά, κατευθύνεται προς την γωνία του Κοτσόλη και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αδυνατεί να κάνει επέμβαση. Αδιανόητο. Και εδώ όμως υπάρχει θέμα... Είναι δηλαδή τόσο κακός ο Στιλ στις προπονήσεις και δεν έχει παίξει ποτέ; Και αν ναι, ποιός τον διάλεξε;
Οπως ποιος είναι αυτός που διάλεξε τον Μπούι; Διότι ακόμη κι' αν αυτό το παιδί στην πορεία συνέλθει και βελτιώσει την εικόνα του σε σχέση με ότι μας έχει δείξει ως σήμερα, πάλι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στον Παναθηναϊκό. Πολύ απλά γιατί ο Μπούι δεν έχει σε καμία περίπτωση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αμπέιντ. Δεν πρόκειται να πατήσει περιοχή, δεν είναι box to box μέσος, δεν έχει γκολ.
Και παρά το γεγονός ότι ο Αναστασίου το ήξερε δεν πήρε έναν πραγματικό αντικαταστάτη του Αμπέιντ. Και γράφω ότι δεν πήρε ο Αναστασίου, διότι όπως προκύπτει από τις πληροφορίες των περισσότερων ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, η διοίκηση του έδωσε το ελεύθερο, αλλά ο προπονητής των πρασίνων αρνήθηκε, πιστεύοντας ότι αυτή τη δουλειά μπορούν να κάνουν ο Ατζαγκούν και ο Μπαϊράμι...
Νομίζω ότι είναι φανερό ότι από όποια οπτική γωνία κι' αν δεις τα πράγματα, στον Παναθηναϊκό έχει γίνει λάθος το καλοκαίρι στον σχεδιασμό. Ενα λάθος που το έκανε να φαίνεται τεράστιο ο τραυματισμός του Μπέργκ.
Ο Παναθηναϊκός πέρυσι έκανε μία υπερβατική σεζόν, διότι τα όσα πέτυχε πέρυσι ήταν υπέρβαση με βάση το ρόστερ του. Αντί λοιπόν αυτή την ομάδα που έκανε την υπέρβαση να την ενισχύσουν το καλοκαίρι ώστε να διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, την αποδυνάμωσαν. Ολο αυτό έχει ως συνέπεια αυτό που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν. Και η αρχή για τον Παναθηναϊκό ήταν πριν περίπου δύο μήνες και τα ματς με την Σταντάρ Λιέγης.
Παρά ταύτα ότι έγινε το καλοκαίρι δεν αλλάζει. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να διορθωθεί τον Γενάρη στην επόμενη μεταγραφική περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει τουλάχιστον να βρει έναν αντικαταστάτη του Αμπέιντ και να περιμένει την επιστροφή του Μπεργκ. Ως τότε, το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει είναι να αντικατασταθεί ο Αναστασίου. Το γράφω γιατί διαβάζω στα social media διάφορα, όπως ακούω και να ψιθυρίζεται στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι αν τυχόν και υπάρξει ήττα στα Χανιά την Κυριακή από τον Πλατανιά υπάρχει θέμα.
Προφανώς για ότι έχει συμβεί ως τώρα έχει ευθύνη και ο Αναστασίου και μάλιστα σημαντική. Αλλά πρώτον δικαιούται δεύτερη ολόκληρη χρονιά με βάση τα όσα μας έδειξε πέρυσι, δεύτερον αυτός είναι που ξέρει καλύτερα την ομάδα από τον καθένα και πώς να το διορθώσει και τρίτον τα όσα συμβαίνουν ως τώρα στον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο πρόβλημα της ποιότητας του ρόστερ και λιγότερο πρόβλημα του προπονητή...
Αν ο Παναθηναϊκός στο επόμενο ή το μεθεπόμενο πολύ κακό αποτέλεσμα αλλάξει προπονητή, τότε θα έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όσο είναι «χάρτινη» η άμυνα...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νέα ήττα του Παναθηναϊκού και την... ρίζα του προβλήματος, που είναι η κακή αμυντική λειτουργία. 
Είναι νόμος στο ποδόσφαιρο, ότι οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα. Και όσο η άμυνα είναι χάρτινη, τόσο τα αποτελέσματα δεν θα έρχονται. Ο Παναθηναϊκός έχασε από μία πολύ ποιοτικότερη ομάδα, την Ντιναμό Μόσχας. Το είχα καταγράψει και πριν το παιχνίδι και μάλιστα είχα σταθεί και σε αυτό τον Ντζούτζακ, που πήρε την θέση του Βαλμπουενά και είχε ενα δοκάρι, δημιούργησε το δεύτερο γκολ και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων. Όπως είχα σταθεί στο επιθετικό δίδυμο Κουράνι και Κοκόριν, που έκανε την ζημιά στο πρώτο γκολ. Το να χάσεις από μία ποιοτικότερη ομάδα μπορεί να συμβεί. Αλλά το να αντιμετωπίσω το παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας ξεχωριστά από όλα όσα έχει δώσει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν θα είναι λάθος.
ADVERTISEMENT
Το συμπέρασμα είναι ένα. Οι μέρες περνάνε , οι προπονήσεις συνεχίζονται, αλλά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού πάει από το κακό στο χειρότερο. Χθες στο πρώτο γκολ με ευκολία βγήκε μόνος του παίκτης στην καρδιά της άμυνας, ενώ στο δεύτερο γκολ ανενόχλητος ο Τζούτζακ σέντραρε , εντελώς μόνος του στην μικρή περιοχή ο Ιόνοφ κατέβασε την μπάλα , πέρασε τον Κοτσόλη που έκανε λάθος και καθυστερημένη έξοδο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο παιχνίδι με την Καλλονή πάλι η άμυνα έκανε λάθος και δέχθηκε εύκολο γκολ. Κόντρα στον Πανιώνιο πάλι έγινε λάθος , πάλι γκολ. Με τον Λεβαδειακό ολομόναχος ο Κώτσιος από εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε και σκόραρε. Η Μίντιλαντ στην Λεωφόρο και αυτή προηγήθηκε με μία εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, που ….κοίμησε αμυνόμενους και Κοτσόλη. Με την Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο πάλι δέχθηκε η ομάδα ένα γκολ με κάθετη πάσα στην καρδιά της άμυνας. Τα ίδια, τα ίδια , τα ίδια. Αμ έτσι δουλειά δεν γίνεται. Εχουμε ρίξει πολύ βάρος στο ότι η ομάδα με δυσκολία βάζει γκολ, αλλά εκεί υπάρχει και η απουσία του Μπέργκ, που όταν επιστρέψει θα την σουλουπώσει την κατάσταση. Αυτό το μαύρο χάλι στην άμυνα πως θα διορθωθεί; Και η …..κουτσή μαρία που λέει ο λόγος με όποιον τρόπο θέλει βάζει γκολ στον Παναθηναϊκό.
Ο Γιάννης Αναστασίου λέει ότι θα υπάρξει βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η απορία είναι πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να υπάρξει βελτίωση;
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε το κενό του Καπίνο δεν καλύφθηκε  εκτός και αν ο Στιλ μπει κάτσει κάτω από τα δοκάρια και μας βγάλει τα μάτια, πράγμα που δεν το βλέπω , αλλά μακάρι να διαψευστώ. Στην θέση του δεξιού μπακ το κενό επίσης δεν καλύφθηκε και σε καμία περίπτωση ο –κατά τα άλλα –φιλότιμος Μπούρμπος δεν είναι Νάνο από δεξιά. Οσο για τον Τριανταφυλλόπουλο στο φετινό του ξεκίνημα παρουσιάζεται πολύ χειρότερος από πέρυσι. Επίσης και με τα μέχρι τώρα δεδομένα ούτε το κενό του Αμπεντ δεν καλύφθηκε και ο Μπούι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του.
Εκτός από όλα αυτά η ομάδα στο γήπεδο δεν βγάζει αυτή την κάψα, που είχε πέρυσι ειδικά στον δεύτερο γύρο, αυτή την δίψα. Θα μπορούσα σήμερα να πω ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από μία ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ να σταθώ στην αντίδραση μετά το 0-2, στην πολύ καλή παρουσία του Δώνη, την βελτίωση του Ντίνα και να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου. Δεν είναι έτσι , όμως. Με αφορμή και αυτά που είδα και στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας κάνω μία συνολική εκτίμηση και καταλήγω, ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα λάθη που κάνει στην διάρκεια του αγώνα, αλλά και τα λάθη που έγιναν στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Διότι με τα ίδια λίγα χρήματα, που δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να έρθουν πολύ καλύτεροι παίκτες, από αυτούς που ήρθαν και η ομάδα τώρα να είναι καλύτερη απ’ότι ήταν στο τέλος της περασμένης σεζόν και όχι χειρότερη.
Ακόμα , όμως και παίκτες, που ήταν πέρυσι καλοί  δείχνουν να μην είναι σήμερα σε καλή κατάσταση. Και αυτό πρέπει να αλλάξει …χθες όχι αύριο. Τον Γιάννη Αναστασίου τον κυνηγάει εδώ και ημέρες η περίφημη δήλωση, που έκανε για πλήρες ρόστερ και την ίδια ώρα η ομάδα δεν πείθει, όπως έπειθε την περασμένη περίοδο και βούλωσε στόματα στον δεύτερο γύρο και έφθασε και στην κατάκτηση και του κυπέλλου στο τέλος.
Στο χέρι του ίδιου του προπονητή και τα πόδια των παικτών είναι να αποδείξουν, ότι και φέτος μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και πέρυσι και να παρουσιάσουν μία ομάδα, που χαίρεσαι να βλέπεις στο γήπεδο.
Αξίζει και για αυτό τον κόσμο, που ήταν συγκλονιστικός χθες στην Λεωφόρο και απέσπασε τα εγκώμια παικτών της Ντιναμό και που σήμερα νοιώθει πληγωμένος που είδε την ομάδα να χάνει πάλι , να δέχεται γκολ με ευκολία και να αντιδράει για άλλο ένα παιχνίδι με καθυστέρηση…
ΥΓ: Επειδή ακούω διάφορες αηδίες από χθες το βράδυ (όχι από ανθρώπους της ομάδας, αλλά από κάποιους φίλους της που ξεχνάνε ότι με τον Αναστασίου στον πάγκο η ομάδα παρουσίασε τέτοια βελτίωση πέρυσι) το πρόβλημα δεν λύνεται με αλλαγή προπονητή, αλλά με παραμονή του και βελτίωση της ομάδας, που παρουσίασε ο ίδιος πέρυσι. Και με κάποιες μεταγραφές τον Γενάρη, που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.
YΓ2: Δεν βοηθάει σε τίποτα την ομάδα τώρα να την ξεσκίσουμε και να μηδενίσουμε τα πάντα. Αλλο κάνω κριτική, που χρειάζεται, άλλο μηδενίζω και τους βγάζω όλους άχρηστους. Και να έχουμε στο μυαλό μας, ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν. Το θέμα είναι να εντοπίζεις τα λάθη που έχεις κάνει και έγκαιρα να τα διορθώνεις

*Πηγή: gazzetta.gr*

17 γκολ δημιουργίας και συνδυασμών…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη που βγάζει ωραίες επιθέσεις και πίσω δεν θυμίζει ερασιτεχνική ομάδα όπως πέρυσι, αλλά και για το μήνυμα της ΟΥΕΦΑ με τον Σιδηρόπουλο. Μήνα Αύγουστο είχαμε όταν ο Αναστασιάδης ήταν  προβληματισμένος και έλεγε… «έχουμε πρόβλημα στο γκολ». Δίκιο είχε μια και η ομάδα του δυσκολεύονταν και σε δημιουργία και σε εκτέλεση. Και τώρα… στις 18 Σεπτεμβρίου, μετά από τέσσερα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ μετράει 17 γκολ! Αν ο αριθμός είναι απίστευτος, ο τρόπος που αυτά σημειώνονται είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός…
Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως το σημερινό πρώτο αυτογκόλ…) πρόκειται για τέρματα που έρχονται μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο, μέσα από οργανωμένες επιθέσεις που καταλήγουν σε τελικές πάσες και εκτελέσεις. Σκεφτείτε μόνο ότι: Μετά τον σημερινό αγώνα ο αριστερός μπακ Ρατ έφθασε τις πέντε ασίστ και ο δεξιός μπακ Σκόνδρας τις τρεις! Σκεφτείτε ότι σήμερα τα πέντε πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ είναι από τελικές πάσες των πλάγιων μπακ!
Βεβαίως και παίζει ρόλο ο αντίπαλος ( αν και η Ντιναμό Μινσκ δεν είναι ούτε Ζίμπρου, ούτε και Νίκη Βόλου και αυτό να θυμάστε θα αποδειχθεί στα άλλα ματς του ομίλου) αλλά ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη βγάζει τόσο ωραίες και δουλεμένες επιθέσεις, που η ευχέρεια θα φανεί και σε πιο δύσκολα ματς.
Το ακόμη πιο θετικό είναι ότι οι σωστές επιθέσεις ΔΕΝ συνδυάζονται με μία αμυντική λειτουργία ερασιτεχνικής ομάδας, όπως η περσινή. Όπου και πάλι ο ΠΑΟΚ σκόραρε, αλλά πίσω δεν υπήρχε κανείς…
Σπουδαία και απόψε η εμφάνιση του Ρατ (από τα πόδια του ξεκίνησαν τα τέσσερα πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ!) εκπληκτική ήταν η καθοδήγηση στο κέντρο από τον Τζιόλη, πάρα πολύ θετικός ο Τζανδάρης που δικαιώνει τον Αναστασιάδη, ενώ για τον Αθανασιάδη το σίγουρο είναι ότι όσο «πετάει» τόσο δυσκολεύει το έργο του Ρανιέρι… Ο οποίος θα πρέπει να ψάξει πολλές δικαιολογίες για να απαντήσει στο… πώς τόλμησε να τον αφήσει εκτός…
Ακόμη και τώρα που ο ΠΑΟΚ εντυπωσιάζει, το κρίσιμο σημείο έχει να κάνει με την γκέλα… Με την διαχείριση της κακής βραδιάς και του αρνητικού αποτελέσματος που κάποια στιγμή θα έρθει… Στον ΠΑΟΚ όλοι είναι άψογοι και τα λένε και τα κάνουν όλα καλά στις νίκες…  Στις ήττες και στις κρίσεις είναι που… παραπατάνε!

Από εκεί και πέρα μεγάλη μαγκιά έκανε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο διαιτητής που θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Κύρου Βασσάρα. Ο Σιδηρόπουλος που έχει ξεφύγει από το σύστημα, δεν επηρεάζεται από όσα πάνε να του περάσουν για να τον επηρεάσουν (όπως η περσινή απίστευτη τιμωρία για το 0-0 του Παναιτωλικός-Ολυμπιακός) και επειδή παίζει για την καριέρα του και όχι για τα διάφορα Ελληνικά συμφέροντα, έφθασε στο σημείο να σφυρίξει σε αγώνα ομίλων του Champions League. Έκανε την αρχή…
Αυτά να βλέπουν οι φοβισμένοι Έλληνες διαιτητές… Αυτοί που κάνουν τα κάθε είδους χατίρια βλέποντας τις τιμωρίες και τις επιβραβεύσεις της ΚΕΔ που έχει βρει τρόπο να περνάει τα μηνύματά της!
Η UEFA έστειλε πιο ισχυρό μήνυμα! Τα βλέπετε που έφθασε ο Σιδηρόπουλος ο οποίος δεν «ακούει» και δεν «υποκύπτει»;
Κάπως έτσι ήταν και ο Βασσάρας… Και εκείνον δεν τον ήθελαν στα παιχνίδια τους… Φυσικά και ο Κάκος! Πώς γίνεται όσοι επιβραβεύονται στην Ευρώπη να είναι ανεπιθύμητοι από το Ελληνικό σύστημα;
Δηλαδή… υπάρχει περίπτωση να φθάσει ποτέ σε αυτό το Ευρωπαϊκό επίπεδο ο… Μάνταλος;
Αφού όλοι ξέρουν (ακούστηκε εξάλλου και από επίσημα χείλη…) ότι αυτός είναι για άλλες αποστολές… Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει κιόλας να κάνει Ευρωπαϊκή καριέρα… Θέλει να παραμείνει ο διαιτητής των ειδικών αποστολών (Ατρόμητος-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σε ρεβάνς αγώνων κυπέλου για παράδειγμα…) παρά να σταθεί κάποια στιγμή μπροστά από το σεντόνι…*Πηγή: sportdog.gr*

Του 'γινε συνήθεια να κερδίζει τις... εντυπώσεις!

Ο Κώστας Γκόντζος μετά την ήττα από τη Ντιναμό γράφει για την λάθος νοοτροπία που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και εξηγεί ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα και ποια η λύση. Το γκολ του Ντίνα και το δεκάλεπτο καλής απόδοσης που το ακολούθησε, κέρδισε τις... εντυπώσεις για τον Παναθηναϊκό. Όμως αυτό πια αρχίζει και του γίνεται... αγαπημένη συνήθεια.
Να κερδίζει δηλαδή τις... εντυπώσεις και το... χειροκρότημα στο τέλος του ματς και έτσι ο κόσμος να ευχαριστεί την ομάδα για την προσπάθειά της και η ομάδα τον κόσμο για την στήριξή του και... όλα καλά.
Μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κερδίζει και τα παιχνίδια. Πολύ περισσότερο όταν για πέμπτο σερί παιχνίδι παρουσιάζει με απίστευτη... συνέπεια και σταθερότητα, την ίδια εικόνα.
Να δέχεται δηλαδή γκολ, να φαίνεται ότι χάνει το παιχνίδι και μετά να... αντιδράει καλά και άλλες φορές να τα καταφέρνει άλλες όχι.
Δείχνει έτσι ο Παναθηναϊκός συνολικά σαν οργανισμός αλλά και σαν ομάδα (τεχνική ηγεσία και παίκτες) να έχει αποκτήσει μια συνήθεια και μια νοοτροπία, που αυτό που μοιάζει να τον ενδιαφέρει πιο πολύ είναι οι... εντυπώσεις στο τέλος και όχι το αποτέλεσμα.
Αλλιώτικα λογικά και ποδοσφαιρικά, το ίδιο συνεχώς φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Γιατί δηλαδή για μια ακόμα φορά έπρεπε να δεχθεί πρώτος γκολ, αυτή την φορά μάλιστα δύο, για να αντιδράσει και να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο;
Αν ακόμα μετά από πέντε σερί επίσημα παιχνίδια, δεν μπορούν εκεί στο Απήλιον να βρουν εξήγηση ή λύση, τότε σαφέστατα το θέμα αρχίζει να εξελίσσεται σε πρόβλημα.
Πολύ περισσότερο, όταν έχεις απέναντί σου μια σχετικά καλή ομάδα και όχι μια μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Γιατί εκεί τα όρια των... καλών εντυπώσεων από την... ψυχωμένη αντίδραση, μέχρι την... συντριβή, είναι πολύ κοντινά.
Ο Παναθηναϊκός σήμερα είχε την τύχη -αν κάποιος μπορεί να το πει έτσι- να ξαναμπεί στο παιχνίδι εκεί που έδειχνε παραδομένος και οι Ρώσοι σε κάθε επίθεσή τους έφταναν μια ανάσα από το γκολ.
Σε κάποιο άλλο παιχνίδι, μπορεί όμως να μην έχει την ίδια τύχη.
Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να πέσουν όλοι στο Απήλιον με τα μούτρα πάνω σ' αυτή την νοοτροπία; Να φάει καμιά συντριβή και να χάσει εκτός από το αποτέλεσμα και τις τόσο πολυπόθητες και πολύτιμες πια...εντυπώσεις για να ασχοληθούν σοβαρά;
Το δεκάλεπτο-δεκαπεντάλεπτο που ακολούθησε το γκολ του Ντίνα, έδειξε ότι για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός, αν δεν είχε το παιχνίδι, τουλάχιστον σίγουρα θα μπορούσε να μην φτάσει τόσο... άνετα και χαλαρά στο 0-2 και μετά να τρέχει.
Η Ντιναμό έδειξε καλή ομάδα, ή πιο σωστά ομάδα με πολλές δυνατότητες κυρίως ατομικά, αλλά έδειξε ταυτόχρονα πως δεν έχει ούτε την εμπειρία και ίσως όχι και την κλάση για να πεις πως όσο κι αν την πιέσω είναι χαμένη ιστορία.
Για πιο λόγο τώρα αυτό έπρεπε να γίνει το 0-2 για να το διαπιστώσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πάλι δεν ξέρω.
Επιμένω πως όλη η ιστορία και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού εκεί εντοπίζεται. Μπορεί να έπαιζε από την αρχή έτσι όπως έπαιξε μετά το 1-2 και πάλι να έχανε και ίσως και με μεγαλύτερο σκορ. Μπορεί και να μην έχανε ή ακόμα και να κέρδιζε.
Δεν μιλάμε δηλαδή για κάποια... αλάνθαστη συνταγή, αλλά για το πως έπρεπε να ξεκινήσει και συμπεριφερθεί λογικά στο παιχνίδι. Ειδικά σε παιχνίδια που δεν μετράει η διαφορά στο σκορ αλλά μόνο το αποτέλεσμα και οι βαθμοί.
Υπάρχει βέβαια σ' όλα αυτά και η εξήγηση του "τόσο μπορώ τόσο κάνω". όμως εδώ το θέμα δεν είναι να πούμε αυτό και να ξεμπερδέψουμε όλοι ομαδικώς. Αλλά πως το "τόσο μπορώ" όσο κι αν είναι αυτό, θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις με το ξεκίνημα του αγώνα να το δείχνεις και όχι αφού πρώτα βρεθείς πίσω στο σκορ ή χάσεις ένα ολόκληρο ημίχρονο.
Πολύ φοβάμαι όμως, πως αυτή η νοοτροπία δεν έχει να κάνει κυρίως με αγωνιστικά θέματα ή με τις δυνατότητες της ομάδας.
Αλλά με τον εφησυχασμό και την λάθος νοοτροπία που καλλιεργεί από πάνω μέχρι κάτω στον σύλλογο, αυτή η εναγώνια επικοινωνιακή προσπάθεια, να μετράνε πάνω απ' όλα οι εντυπώσεις και τίποτε άλλο. Να μην έχει δηλαδή η ομάδα το άγχος ή την πίεση του αποτελέσματος, αλλά να επαναπαύεται με το αν κατορθώσει να την χειροκροτήσει στο τέλος ο κόσμος στο γήπεδο και να βρουν κάποιες αφορμές να γράψουν καλά λόγια τα ΜΜΕ μετά την λήξη και την επομένη του αγώνα. είτε για την προσπάθεια που έκαναν, είτε για την ατυχία, είτε για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που αν ήταν αλλιώτικες θα ήταν όλα αλλιώτικα και τα σχετικά.
Από κει και πέρα επί μέρους πράγματα, κριτικές ατομικές για παίκτες και ένα σωρό άλλα, μπορούμε να κουβεντιάζουμε με τις ώρες.
Όμως θα είναι οι... παράπλευρες λεπτομέρειες του αγώνα και της συνολικής εικόνα του Παναθηναϊκό.
Το βασικό επαναλαμβάνω για μένα, με όσα μπορώ να νιώσω και να καταλάβω απ' όσα βλέπω, είναι η καθαρά λάθος νοοτροπία και συμπεριφορά, που είναι απλά η... αντανάκλαση της συνολικής νοοτροπίας, λειτουργίας και λογικής με την οποία λειτουργεί ο σύλλογος, μέσα στον αγωνιστικό χώρο..*Πηγή: sportdog.gr*

CONCACAF Champions League: Με Τόνι η Σπόρτινγκ!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Ισπανού Τόνι μετά το 69ο λεπτό, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι επικράτησε της Σαπρίσα με 3-1.
Στο 13ο άνοιξε το σκορ ο Ντομ Ντουίερ με πέναλτι, αλλά στο 28ο ισοφάρισε ο Χουάν Γκολόμπιο για τους Κοσταρικανούς, ενώ ο πρώην μέσος της Θέλτα εξασφάλισε την κρίσιμη νίκη για την ομάδα του MLS ολοκληρώνοντας ομαδικές ενέργειες των γηπεδούχων στο 69ο και στο 76ο. Σε αντίθεση με τη Σαπρίσα, η Ερεντιάνο της Κόστα Ρίκα πέρασε με 4-2 από την έδρα της Μεταπάν, καθώς στο 33ο λεπτό ο Βίκτορ Νούνιεζ ισοφάρισε το 1-0 του Ρομέο Παρκς στο 26ο και στο 61ο διπλασίασε τα τέρματά του, ενώ ο Γέντρικ Ρουίζ σκόραρε στο 73ο και στο 88ο. Στο 92ο μείωσε ο 23χρονος Μάρβιν Μοντερόσα, αν και ο σύλλογος του Ελ Σαλβαδόρ έπαιζε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Χόναθαν Μπάριος στο 7ο και του Κριστιάν Σάντσεζ στο 59ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πατσούκα (Μεξικό) 6 (2 αγ.), Μουνισιπάλ (Γουατεμάλα) 4 (3 αγ.), Ρεάλ Εσπάνια (Ονδούρα) 1 (3 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι – Σαπρίσα 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (ΗΠΑ) 4 (2 αγ.), Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) 4 (3 αγ.), Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 2 (3 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 9 (3 αγ.), Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς (ΗΠΑ) 3 (2 αγ.), Σαντανέκος (Ελ Σαλβαδόρ) 0 (3 αγ.)
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 6 (2 αγ.), Ουατερχάους (Τζαμάικα) 6 (4 αγ.), Τάουρο (Παναμάς) 0 (2 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πόρτλαντ Τίμπερς (ΗΠΑ) 6 (2 αγ.), Ολίμπια (Ονδούρα) 6 (3 αγ.), Άλφα Γιουνάιτεντ (Γουιάνα) 0 (3 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 4 (2 αγ.), Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 4 (3 αγ.), Τσορίγιο (Παναμάς) 3 (3 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Μεταπάν – Ερεντιάνο 2-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 7 (3 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 4 (2 αγ.), Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 0 (3 αγ.)
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 7 (3 αγ.), Κομουνικασιόνες (Γουατεμάλα) 4 (2 αγ.), Μπαγιαμόν (Πουέρτο Ρίκο) 0 (3 αγ.).
-Ο πρώτος από κάθε όμιλο προκρίνεται στα προημιτελικά.











*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πρόκριση και θέαμα για Μπόκα! (videos)

Με δύο ωραία γκολ του Αντρές Τσάβεζ, η Μπόκα Τζούνιορς κατέβαλε με 3-0 τη Ροζάριο Σεντράλ.
Μάλιστα πέρασε με συνολικό 4-1 στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντεπορτίβο Καπιατά ή την Καράκας. Όσον αφορά το αποψινό ματς, ο 23χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα με ψαλιδάκι και με κεφαλιά, ενώ ο Χοσέ Πένδρο Φουενσαλίδα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 83ο λεπτό με ωραίο πλασέ. Από την άλλη, ο Λούκας Ασεβέδο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη από το 35ο δυσκολεύοντας το έργο της Ροζάριο.
Παράλληλα, η Έμελεκ κέρδισε με 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο στον πρώτο αγώνα της σειράς των δύο ομάδων, καθώς ο 29χρονος Αργεντινός Μάρκος Μονταΐνι άνοιξε το σκορ στο 26ο και ο Μίλερ Μπολάνιος σημείωσε το 2-0 στο 47ο, ενώ στο 73ο μείωσε ο Μικαέλ Σάντος με πέναλτι. Ακολούθησε δεύτερη κίτρινη στον Κλαούντιο Ερέρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το ευνοϊκό σκορ.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα) 1-1 & 24/09
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-1 & 0-2
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 2-0 & 24/09
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 - Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 2-2 & 24/09
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ Σέσαρ Βαγιέχο (Περού) 2-2 & 23/09
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – ΜΠΑΪΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-2 & 1-1
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-0 & 23/09
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-0 & 0-1
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 2-1 & 25/09
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-2
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 1-0 & 0-2
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 1-1 & 0-3
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 0-2 & 25/09
Τρίτος γύρος
16 – Νικητής 15 – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Νικητής 2
18 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
19 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Νικητής 4
20 – Νικητής 11 – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Νικητής 6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Νικητής 7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29





*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Πάλι κορυφαίος ο Ντάτολο για Μινέιρο!! (videos)

Μετά την αποχώρηση του Ροναλντίνιο, ο Χεσούς Ντάτολο πρωταγωνιστεί στην Ατλέτικο Μινέιρο, που πέρασε με 3-2 από την έδρα της Γκοΐας.
Ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και μοίρασε ασίστ σε δύο από τα τρία γκολ, ενώ δύο φορές σκόραρε ο 25χρονος Γκιλέρμε και μία ο 19χρονος Κάρλος στο πρώτο ημίχρονο. Στο 78ο λεπτό μείωσε ο 20άχρονος Έρικ και στο 92ο ο 24χρονος Τζάκσον, ενώ σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro, η Κορίνθιανς παραχώρησε 1-1 στην Σαπεκοένσε, αν και προηγήθηκε στο 9ο με τον 17χρονο Μάλκομ, αφού ο Φερούζεμ διαμόρφωσε το 1-1 στο 49ο με αυτογκόλ. Ακόμα, η Γκρέμιο και η Σάντος έμειναν στο 0-0 σε παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκοΐας – Ατλέτικο Μινέιρο 2-3
Κορίνθιανς – Σαπεκοένσε 1-1
Γκρέμιο – Σάντος 0-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
22
49
Σάο Πάολο
22
42
Ιντερνασιονάλ
22
38
Κορίνθιανς
22
37
Γκρέμιο
22
36
Φλουμινένσε
22
35
Ατλέτικο Μινέιρο
22
34
Σπορτ Ρεσίφε
22
32
Σάντος
22
30
Φλαμένγκο
22
29
Ατλέτικο Παραναένσε
22
28
Γκοΐας
22
27
Φιγκουιρένσε
22
26
Σαπεκοένσε
22
24
Κοριτίμπα
22
23
Μπαΐα
22
23
Μποταφόγκο
22
22
Παλμέιρας
22
22
Κρισιούμα
22
22
Βιτόρια
22
21
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







*Πηγή: onsports.gr*

Πρόταση για τον ΠΑΣ!

«Κρούση» για την πώληση του ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης και το σκέφτεται. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης, την στιγμή που τα χρέη «πνίγουν» τον σύλλογο.

Πρόταση για τον ΠΑΣ
Ακούγεται εδώ και καιρό ότι υπάρχει κινητικότητα για την απόκτηση του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να έχει ακουστεί κάτι συγκεκριμένο.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν είναι φιλολογικό όπως αποδεικνύεται, καθώς ο Γιώργος Χριστοβασίδης έχει πρόταση στα χέρια του ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως αναφέρεται στην «Live Sport».

Πάντως, αυτήν την στιγμή το σκέφτεται, αλλά δεν δείχνει θετικός στο να παραχωρήσει την ομάδα με αυτά τα χρήματα, περιμένοντας να έρθει πρόταση με περισσότερα λεφτά, είτε από την ίδια πλευρά ή και από άλλη.

Ο πρόεδρος των Ηπειρωτών αναζητεί λύση, διότι τα χρέη του συλλόγου είναι πολλά. Υπάρχουν οφειλές προς διάφορους (παίκτες, μέλη της ομάδας και εφορία) που υπολογίζονται ότι περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, η Εφορία ζητάει άμεσα ένα εκατομμύριο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι τον θέλει!!

Πολλά στοιχεία από τον ΠΑΟΚ που θέλει να χτίσει, είδε κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ ο Άγγελος Αναστασιάδης. Χαμόγελα στον κόσμο για την εμφατική νίκη της ομάδας στην πρεμιέρα του Europa League.

Έτσι τον θέλει
«Δεν φοβάμαι τις αποδοκιμασίες. Φοβάμαι λίγο παραπάνω τα χειροκροτήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την ευρεία νίκη (6-1) του ΠΑΟΚ επί της, προσπαθώντας να δείξει ότι δεν υπάρχουν μόνο θετικά μετά από τέτοια αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός είναι ικανοποιημένος για αρκετά από τα όσα εμφάνισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, καθώς θεωρεί ότι το κλίμα θα παραμείνει όπως πρέπει στα αποδυτήρια. Άλλωστε, δήλωσε ότι οι παίκτες του θα έχουν τα κεφάλια κάτω μέχρι τον Μάιο, όπου θα γίνει το τελικό… ταμείο.

Πάντως, όπως και να το προσεγγίσει κανείς, δεν γίνεται να μειώσει την εμφάνιση. Στην αρχή του ματς είχε μεγάλο ποσοστό ευστοχίας, κάτι που είναι καλό να το έχει κάθε ομάδα, αλλά γενικότερα ήταν αρκετές και οι φάσεις που έφτιαξε. Δώδεκα τελικές είχε, έξι γκολ έβαλε, ενώ απειλήθηκε πέντε φορές.

Στα θετικά φυσικά είναι το χατ-τρικ του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη, σημειώνοντας τα τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά. Όμως, ο 26χρονος φορ είναι γνωστός σε όλους, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Ο Φάνης Τζανδάρης από την άλλη έκανε ντεμπούτο με γκολ σε ευρωπαϊκό ματς, ενώ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη του εμφάνιση και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Στα λίγα μελανά σημεία της βραδιάς της Πέμπτης στην Τούμπα, ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο έμπειρος επιθετικός έφθασε τις 70 εμφανίσεις σε ματς Europa League και UEFA και ανέβηκε στην Τρίτη θέση της σχετικής λίστας, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί όσα θα ήθελε αυτήν την προσωπική επιτυχία, αλλά και την εμφάνιση της ομάδας του. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το γήπεδο με ενοχλήσεις στο γόνατο και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί σήμερα, καθώς την Δευτέρα υπάρχει το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Έδρα στην οποία ο Ολυμπιακός άφησε δύο πόντους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι… διάττων ο Αστέρας!

Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει να πιστοποιεί πως δεν έχει «ταβάνι» μετά το 1-1 στην Πόλη απέναντι στην Μπεσίκτας. Τα κέρδη της εντυπωσιακής του πορείας στην Ευρώπη και το «καμπανάκι» για Ελλάδα.

Όχι… διάττων ο Αστέρας
Διαρκείς αποδείξεις πως η φετινή του υπερβατική πορεία στην Ευρώπη δεν συνιστά πυροτέχνημα της στιγμής, αλλά αποτέλεσμα καλής δουλειάς παρέχει ο Αστέρας. Μετά τις μεγάλες προκρίσεις απέναντι σε Μάιντς και Μακάμπι, οι Αρκάδες έδειξαν πως δεν σκοπεύουν να αρκεστούν στην παρουσία τους στους ομίλους του Europa League και το χθεσινό 1-1 απέναντι στην πανίσχυρη και… πανάκριβη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Μπορεί η τύχη να ήταν σύμμαχος του Αστέρα, αλλά δεν είναι μόνο αυτή που τον έχει οδηγήσει μέχρι εδώ…

«Θα τα πούμε μετά τον… τελικό», είπε χαριτολογώντας ο συνήθως εγκρατής Γιάννης Καϋμενάκης, εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, δείχνοντας τον ενθουσιασμό που υπάρχει για τα επιτεύγματα του Αστέρα. Που δεν είναι και λίγα…

Ήδη με 2.680 βαθμούς (φυσικά και είναι ρεκόρ στην ιστορία τους, στην τρίτη σεζόν της ομάδας στην Ευρώπη), συγκομιδή που μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί πολύ περισσότερο στα τουλάχιστον επιπλέον πέντε ματς που θα δώσουν στους ομίλους, οι Αρκάδες «χτίζουν» το ευρωπαϊκό τους μέλλον ώστε να έχουν καλύτερη τύχη στις κληρώσεις.

Τα οικονομικά κέρδη είναι επίσης πολλά. Με την παρουσία του στους ομίλους ο Αστέρας έχει ήδη εξασφαλισμένα 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ η χθεσινή ισοπαλία πριμοδοτείται με 100.000 ευρώ (η νίκη φέρνει 200.000 ευρώ), ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στους «32» θα φέρει ακόμη περισσότερα χρήματα. Όλα αυτά κι ενώ δεν υπολογίζεται το ποσό από το market pool, που πέρσι ήταν 2,5 εκατ. ευρώ και το εξασφάλισε όλο ο ΠΑΟΚ ως μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στη διοργάνωση. Φέτος το ποσό θα εξαρτηθεί από την πορεία των ομάδων, ενώ ο Παναθηναϊκός ως Κυπελλούχος θα καρπωθεί το 50% αυτού αφήνοντας από 25% στους άλλους δύο.

Ναι μεν, αλλά…

Εξαιρετική η πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη, αλλά αν θέλει να… επιστρέψει σε αυτή του χρόνου, θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά από τρεις αγωνιστικές έχει μόλις ισάριθμους βαθμούς και παρότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, χρειάζεται άμεσα πόντους, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής με τη φορμαρισμένη Καλλονή στο «Θ. Κολοκοτρώνης».*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι δοκιμασίες που τον… κρίνουν!!

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό για την ήττα με 2-1 από τη Ντιναμό Μόσχας. Κρίσιμα τα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν σε όλα τα «μέτωπα» μέχρι την επόμενη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Οι δοκιμασίες που τον… κρίνουν

Οι αδυναμίες στην άμυνα, τη δημιουργία και το εύκολο γκολ έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει το ελαφρυντικό πως απέναντί τους είχαν μια πιο ποιοτική (ακόμη και με τις αρκετές απουσίες της) ομάδα, με πολλαπλάσιο μπάτζετ.

Ο προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας, αλλά και των φίλων της για το μάλλον κακό ξεκίνημα στη σεζόν είναι έκδηλος, ωστόσο υπάρχει πίστη πως σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει και οι «πράσινοι» θα ρολάρουν στην πορεία, όπως συνέβη πέρσι.

Πάντως στο «τριφύλλι» δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος στους στόχους που διεκδικούν και το προσεχές διάστημα, μέχρι τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων μετά τις 5 Οκτωβρίου, είναι κομβικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και δύσκολες αναμετρήσεις, κυρίως εκτός έδρας, που θα κρίνουν πολλά σε όλα τα «μέτωπα».

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει την Κυριακή στα Χανιά για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Θεσσαλία για το Κύπελλο και μετά το «διάλειμμα» στη Λεωφόρο με τη Νίκη Βόλου για τη Super League, στις 2 Οκτωβρίου υπάρχει το κρίσιμο ματς του Europa League με την Εστορίλ στην Πορτογαλία και η επικίνδυνη έξοδος στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό μόλις τρεις μέρες μετά.

Χωρίς… ανάσα, από σήμερα υπάρχει στροφή στο πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι» έχουν κακή παράδοση, αφού μετρούν μια ισοπαλία πέρσι (1-1) και δύο ήττες πρόπερσι, 2-1 για το πρωτάθλημα και 1-0 για το Κύπελλο, όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό στους «16» του θεσμού. Ο Γιάννης Αναστασίου θα κάνει κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, ενώ εκτός παραμένει ο Μπεργκ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελπίδες για Γαλανό!!

Πιο πιθανή μοιάζει η παραμονή του Γιώργου Γαλανού στον Άρη, από του Χάρη Παπαγεωργίου στην προεδρία του Ερασιτέχνη, σύμφωνα με την «SportDay». Ο λόγος της κόντρας των δύο ανδρών.

Ελπίδες για Γαλανό!
«Έφτασα στα όριά μου. Αν δεν παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει εγώ δεν ξανασχολούμαι. Δεν επιστρέφω», δήλωσε χθες ο Γιώργος Γαλανός, αναφερόμενος στον Χάρη Παπαγεωργίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει διάθεση να ρίξει… νερό στο κρασί του, αλλά μάλλον αυτός θα συνεχίσει να τρέχει τον Άρη. Πως θα γίνει αυτό;

Όπως αναφέρεται στον «Τρελό του χωριού» της «SportDay» πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να παραιτηθεί ο επικεφαλής τον ΑΣ, από το να αποχωρήσει τελικά ο Γαλανός. Λύση εναλλακτική για το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν υπάρχει και ίσως… θυσιαστεί ο Χάρης Παπαγεωργίου, μετά την «σύγκρουση» των δυο τους.

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο λόγος που έφθασαν σε αυτό το σημείο οι σχέσεις του Προέδρου της ΠΑΕ με του ομόλογου του στον Ερασιτέχνη.
Ο πρώτος θέλει να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση, ενώ φαίνεται πως κωλυσιεργεί η άλλη πλευρά.

Θα κάνει διορθώσεις

Μέσα σε όλα, υπάρχουν και τα αγωνιστικά. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στο παιχνίδι με τον Καμπανιακό στο Καυτανζόγλειο, συγκριτικά με την ομάδα που παρέταξε κόντρα στην Καστοριά.

Ο νεοαποκτηθείς, Φερνάντεζ είναι σε καλή φυσική κατάσταση και αναμένεται να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Γιαννίτση και ο Γκιόλιας θα αγωνιστεί στα χαφ, έχοντας δίπλα του μάλλον τον Γκίνο και όχι τον Λεμονή. Ο Σουνάς θα αγωνισθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Σταυρόπουλος στο δεξί. Ρένια-Καπνίδης θα είναι το δίδυμο στην επίθεση. Την επανεμφάνιση του με την κίτρινη φανέλα θα κάνει ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής, που είναι και προπονητής των τερματοφυλάκων, παίρνοντας την θέση του, Μπαϊμάκη κάτω από το τέρμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροτέισον Μίτσελ, γιατί… μπορεί!

Με αρκετές αλλαγές, αφού του δίνεται η δυνατότητα από το πλούσιο ρόστερ του, αναμένεται να παρατάξει ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό με τη Βέροια το Σάββατο. Ο μήνυμα… προσγείωσης του προπονητή.

Ροτέισον Μίτσελ, γιατί… μπορεί

«Να νικήσουμε τη Βέροια για να μη… θυμώσουμε τους φιλάθλους μας», ήταν το μήνυμα που πέρασε στους παίκτες του μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Μίτσελ, που όλα δείχνουν πως ετοιμάζει αλλαγές, καθώς υπάρχουν πολλές λύσεις διαθέσιμοι κι αρκετοί παίκτες που δεν υπάρχει ανάγκη να καταπονηθούν περισσότερο μετά την υπερπροσπάθεια του Champions League.

Ανάσες είναι πολύ πιθανό να πάρουν οι Αμπιντάλ και Μιλιβόγεβιτς, με τους Αυλωνίτη και Εντινγκά υποψήφιους για να πάρουν τις θέσεις τους. Πολύ πιθανό είναι να προφυλαχθεί ο Μανιάτης, που έπαιξε με την Ατλέτικο προερχόμενος από τραυματισμός, αλλά και ο Μήτρογλου. Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ντουρμάζ, ενώ πιθανή είναι και η παρουσία των Γιαννούλη, Φουστέρ, Διαμαντάκου και Μπενίτες. Όσο για τον Σιόβα, μετά την μακρά απουσία του ίσως χρησιμοποιηθεί, αν και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο ματς Κυπέλλου της Τρίτης με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Σίγουρα εκτός είναι οι Ντοσεβί και Σαλίνο λόγω θλάσεων.

Μετά τη σημερινή πρωινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Μπουρούση τους Πορτορικάνους η Ρεάλ!!

Η Ρεάλ συνέτριψε 103-83 την Κανγκρεχέρος ντε Σαντούρτσε στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιάννη Μπουρούση.

Με Μπουρούση τους Πορτορικάνους η Ρεάλ
Το πρώτο από τα δύο φιλικά της Ρεάλ στην Αμερική στέφθηκε με επιτυχία. Η «βασίλισσα» επικράτησε 103-83 της Κανγκρεχέρος ντε Σαντούρτσε στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Σέρχιο Γιουλ είχε 17 πόντους και 5 ασίστ και ξεχώρισε μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση που είχε 14 πόντους και τους Ρούντι Φερνάντεθ και Σαλάχ Μεϊρί που πρόσθεσαν από 12. Ο Άλεξ Γκαλίντο με 21 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Η «βασίλισσα» την Κυριακή αντιμετωπίζει στην Μπογκοτά της Κολομβίας την Γκερέρος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ναι μεν, αλλά… από ΑΕΚ!

Στήριξη, αλλά με… όρια θα παρέχει η ΑΕΚ στις ομάδες της Football League που διαμαρτύρονται για τα πενιχρά τους έσοδα κι έχουν αποφασίσει αναβολή στην έναρξη της σεζόν. Πώς αντιδρά η «Ένωση».

Ναι μεν, αλλά… από ΑΕΚ
Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ κινδυνεύει να πάει… περίπατο εφόσον καθυστερήσει πολύ η έναρξη της σεζόν στη Football League μετά την απόφαση των ομάδων της κατηγορίας να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το καλύτερο σενάριο είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 11 ή 18 Οκτωβρίου και το χειρότερο να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, καθώς κάποιες ομάδες μιλούν για επ’ αόριστον «λουκέτο» μέχρι να πάρουν σαφείς απαντήσεις και να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα των πενιχρών τους εσόδων και των μεγάλων τους εξόδων.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ΑΕΚ, που θέλει να… ξεμπερδεύει το ταχύτερο δυνατό με την κατηγορία αυτή για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά με τις καθυστερήσεις κινδυνεύει να τελειώσει τη σεζόν μέσα στο κατακαλόκαιρο και εφόσον εξασφαλίσει την άνοδο να μπει σε διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο στη μεγάλη κατηγορία σχεδόν χωρίς ανάσα.

Η πλευρά της «Ένωσης» στάθηκε στο πλευρό των υπόλοιπων ομάδων της Football League δείχνοντας πως κατανοεί και αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους, ωστόσο δεν πρόκειται να δεχτεί επ’ αόριστον αναβολή στο πρωτάθλημα που θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα, ούτε και να μπει σε παιχνίδια «μικροπολιτικής» που μπορεί ορισμένοι να βάλουν στο τραπέζι.

Ο προβληματισμός στις τάξεις της ΑΕΚ είναι έκδηλος και πιθανότατα θα υπάρξει σύσκεψη κορυφής στην οποία θα αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει η ΠΑΕ σε κάθε δυνατό σενάριο.

Την ίδια ώρα, ο Τραϊανός Δέλλας είναι σε αναμμένα κάρβουνα, αφού σε συνεργασία με τους βοηθούς του και τους γυμναστές έχει καταρτίσει ένα πλάνο που «απειλείται» από τις καθυστερήσεις. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, υπάρξει σε πρώτη φάση αναβολή για 2-3 εβδομάδες στη σέντρα της Football League, η ΑΕΚ δεν θα περιμένει το… Κύπελλο για να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, αλλά θα δώσει τουλάχιστον δύο φιλικά, πιθανότατα με αντιπάλους της κατηγορίας. Για την ώρα, πάντως, η προσοχή είναι στραμμένη στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την Τετάρτη και σήμερα αρχίζει η προετοιμασία μετά το χθεσινό ρεπό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζούραβελ: «Κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε»

Στα πολλά λάθη των παικτών του στην άμυνα απέδωσε ο Βλάντιμιρ Ζούραβελ την ήττα της Ντιναμό Μινσκ με 6-1 από ον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ζούραβελ: «Κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε»
Ο τεχνικός των Λευκορώσων τόνισε πως σε τέτοιες διοργανώσεις αυτά τα λάθη πληρώνονται ακριβά και πως η εξάρα θα αποτελέσει ένα σκληρό και καλό μάθημα για την ομάδα του, ενόψει της συνέχειας. Θεωρεί πως δε φταίει η αμυντική διάταξη, όσο τα ατομικά λάθη για τη συντριβή, ούτε η ατμόσφαιρα της Τούμπας, χαρακτήρισε πολύ καλύτερη του αναμενομένου την απόδοση του «Δικεφάλου» και πως η ελληνική ομάδα και η Φιορεντίνα έχουν πιο έμπειρους παίκτες από αυτούς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε άσχημα το ματς και δεχτήκαμε γρήγορα γκολ. Κάναμε πολλά λάθη και αυτό δεν επιτρέπεται σε μια διοργάνωση, όπως το Europa League. Πρέπει να παίρνουμε πιο γρήγορα αποφάσεις. Πήραμε ένα σκληρό και καλό μάθημα σήμερα.
Βασικά, τα λάθη που κάναμε ήταν αποτέλεσμα ομαδικής λανθασμένης αντίδρασης και δεν παίζει ρόλο αν είχαμε τέσσερις ή πέντε παίκτες στην άμυνα.

Δεν νομίζω να μας επηρέασε η ατμόσφαιρα. Προετοιμαστήκαμε για την ατμόσφαιρα. Μας επηρέασαν τα πολύ γρήγορα γκολ που δεχτήκαμε.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ πιο καλά από όσα περιμέναμε και από όσο είχαμε δει στα προηγούμενα ματς. Είχε την κατοχή της μπάλας και, φυσικά, βοήθησε και η ατμόσφαιρα.

Ο ΠΑΟΚ παίζει συχνά στην Ευρώπη, όπως και η Φιορεντίνα. Εμείς δεν σκεφτόμαστε ποιος είναι το φαβορί. Πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα σήμερα, ήταν η πρώτη μας εμπειρία. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, θα τα πούμε στο Μινσκ».

Αποχωρεί η Να Λι!!

Να εγκαταλείψει τα κορτ του τένις αποφάσισε ξαφνικά η Να Λι την Πέμπτη, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Αποχωρεί η Να Λι!
Η 32χρονη Κινέζα σταρ, νικήτρια του φετινού Αυστραλιανού Open, που βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, θα σταματήσει να αγωνίζεται και θα το ανακοινώσει την Παρασκευή επίσημα στην κρατική τηλεόραση της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό, αφού έχει μείνει εκτός γηπέδων από τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο γόνατο και τα οποία την ανάγκασαν να μη συμμετάσχει στα τουρνουά του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα την απουσία της από το USA Open.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Να Λι, μετά την επιτυχία της στο Grand Slam της Μελβούρνης, βρέθηκε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, μετά τη Μαρία Σαράποβα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Ταμπού η Αλμπα!

Η ατυχία «χτύπησε» τον Τζόναθαν Ταμπού στην Αλμπα και δημιουργεί πρόβλημα στους περιφερειακούς για τα «άλμπατρος».

Χάνει Ταμπού η Αλμπα
Ο Βέλγος διεθνής γκαρντ των κυπελλούχων Κόρατς του 1995 τραυματίστηκε σε τένοντα στο στήθος και θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ήτοι, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη, όπερ σημαίνει πως θα χάσει τα ματς της BBL και της Ευρωλίγκας σε εκείνο το διάστημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θυρεοειδή ο Ροντρίγκεθ!!

Να που προέκυψε ξαφνικό πρόβλημα στη Ρεάλ με την περίπτωση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Θυρεοειδή ο Ροντρίγκεθ!
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο διεθνής Ισπανός γκαρντ των «μερένχες» έδειξαν πως η απώλεια βάρους που τον είχε καταλάβει τις τελευταίες μέρες και επηρέασε και την απόδοσή του στο Μουντομπάσκετ με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, οφείλεται σε πρόβλημα στον θυρεοειδή αδένα και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία για να το ξεπεράσει.

Έτσι, ο παίκτης δεν ακολούθησε την αποστολή των οκτώ φορές πρωταθλητών Ευρώπης στο Πουέρτο Ρίκο, όπου η Ρεάλ θα συμμετάσχει στο τουρνουά «Euro American Tour». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλάους: «Κι άλλα ρεκόρ στο μέλλον»

Αφού έκανε την αρχή, ο ήρεμος –μετά την ανανέωση του συμβολαίου του- Στέφανος Αθανασιάδης ετοιμάζεται να καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ μετά το αποψινό του χατ-τρικ κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ.

Κλάους: «Κι άλλα ρεκόρ στο μέλλον»
Χαρούμενος για τη νίκη, αλλά και για το πώς (με το εμφατικό 6-1) ξεκίνησε το νέο Europa League για τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο MVP της αναμέτρησης με το χατ-τρικ που σημείωσε (και το ρεκόρ που έκανε) δήλωσε έτοιμος να πετύχει κι άλλα σπουδαία επιτεύγματα στο μέλλον με την φανέλα του «Δικεφάλου του βορρά».

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τη διοργάνωση, μπήκαμε πολύ δυνατά και στο τέλος πετύχαμε ένα μεγάλο σκορ. Θετικό είναι ότι βγαίνει η δουλειά της προπόνησης. Θέλουμε να δείχνουμε το καλύτερο πρόσωπό μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε δείξει κάθε χρόνο πως στην Ευρώπη δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ρεκόρ μου και ελπίζω στα επόμενα χρόνια μετά και την ανανέωση του συμβολαίου μου να πετύχω και άλλα ρεκόρ. Πλέον είμαι πιο ήρεμος», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Έλληνα φορ.

Ρατς: «Έχουμε σταθερή λειτουργία ως ομάδα»

Στη σταθερότητα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής στα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ στάθηκε μετά το 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ σ Ραζβάν Ρατς.

Ρατς: «Έχουμε σταθερή λειτουργία ως ομάδα»
Ο Ρουμάνος διεθνής αμυντικός τόνισε πως όλοι πρέπει να κοιτούν χαμηλά και να ασχοληθούν με την αναμέτρηση της Δευτέρας κόντρα στον Παναιτωλικό. Στάθηκε στην προσωπική επιτυχία των 100 εμφανίσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ δε θέλησε να χρησιμοποιήσει τη λέξη φαβορί για την πρόκριση στους «32».

Αναλυτικά: «Είναι σημαντικό που έχουμε καλή και σταθερή λειτουργία στην ομάδα. Πρέπει να ξεχάσουμε το ματς με την Ντιναμό Μινσκ, δεν έχουμε περιθώριο να το σκεφτόμαστε και πρέπει να δούμε τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη.

Χαίρομαι που συμπλήρωσα τους 100 αγώνες στην Ευρώπη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα για την καλή αρχή.

Δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Σίγουρα, δείξαμε σήμερα ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Πάντως, δεν πρέπει "να πετάμε στα σύννεφα"».

Ο Ρόμπερτ Μακ συμπλήρωσε πως: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνισή μας. Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά και χαιρόμαστε όλοι για το χατ τρικ του Κλάους. Το άξιζε. Το σημαντικό σήμερα είναι οι τρεις βαθμοί και, παράλληλα, στα τελευταία παιχνίδια όλοι βλέπουν ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».

Η «τρύπα» στην άμυνα και το θέμα στον άσο!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ντιναμό και για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται σε άμυνα και τέρμα.

Η «τρύπα» στην άμυνα και το θέμα στον άσο
Σε κάθε περίπτωση οι «πράσινοι» αγωνίζονταν απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να ηττηθούν από μια φουλ επιθετική ομάδα όπως είναι η Ντιναμό. Ύστερα όμως μετά από οκτώ παιχνίδια στη φετινή σεζόν, πέντε ευρωπαϊκά και τρία στην Σούπερ Λίγκα, αρχίζουν και μαζεύονται, πολλές λειτουργίες που έχουν σοβαρό θέμα και δεν οφείλονται στην απουσία του Μπεργκ, μιας και τέτοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν κι όσο ήταν παρών. Και κυρίως έχουν να κάνουν με την αμυντική λειτουργία.

Στα πέντε από τα έξι παιχνίδια, μετά το δίδυμο των αγώνων με τη Σταντάρ Λιέγης, οι «πράσινοι» έχουν μείνει πίσω στο σκορ. Στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια έχουν δεχτεί γκολ. Στα δύο ματς που προηγήθηκαν, δέχτηκαν μετά γκολ. Με τη Σταντάρ δύο και αποκλείστηκαν και με τη Μίντιλαντ εκτός, ισοφαρίστηκαν και τελικά πήραν τη νίκη. Μαζεύονται πολλά.

Πρώτα απ’ όλα προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το θέμα του «άσου». Ο Κοτσόλης, δεν βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Κοκόριν, αλλά ας πούμε πως δεν ευθύνεται. Βγαίνει σε αντίπαλο που είναι σχεδόν πάνω στην τελική γραμμή, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία να βάλει το δεύτερο ο Ιόνοφ. Στο δοκάρι από το φάουλ, δεν μπορεί να πιάσει σουτ που κατευθύνεται στην γωνία ευθύνης του. Σε άλλη μια πανομοιότυπη φάση, σαν του 2ου γκολ, έχει βγει δίχως να υπάρχει λόγος και πάλι, αλλοιώνει ελάχιστα τη μπάλα και προλαβαίνει να διώξει ο Μέντες. Γενικά οι παρουσίες του, είναι πολύ φτωχές και ο Γιάννης Αναστασίου, θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο, αν ο Στιλ που αποκτήθηκε και δεν παίζει, είναι χειρότερος.

Στην άμυνα, έχουμε συνεχείς πειραματισμούς. Ο Κουτρουμπής μπορεί να μην βρίσκεται στην κατάσταση του δεύτερου μισού της σεζόν που πέρασε, αλλά έχει μια χημεία με τον Σίλντεφελντ. Το πείραμα Μέντες απέτυχε παταγωδώς και συνάμα, στερεί από το κέντρο του Παναθηναϊκού ένα γρανάζι που στη μεσαία γραμμή είναι πιο χρήσιμο. Τραγική είναι η κατάσταση και στη θέση του δεξιού μπακ με τον Τριανταφυλλόπουλο, στα πιο ανταγωνιστικά ματς, που είναι τα ευρωπαϊκά, να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Η πίεση που ασκούσε ακόμα και στο πρώτο μισό, αλλά ειδικά στο δεύτερο της περσινής σεζόν ο Παναθηναϊκός, ειδικά στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να αναχαιτίζει τους αντιπάλους και να βγαίνει αυτός σε επιθέσεις με γρήγορη μεταφορά και ιδανικές προϋποθέσεις, είναι όρος που φέτος έχει αντιστραφεί. Το κέντρο του Παναθηναϊκού δεν έχει την περσινή δυναμική και είναι πολύ λάιτ επιπλέον. Πέρσι οι παίκτες των «πράσινων» …δάγκωναν και έκαναν φάουλ. Φέτος αυτό, δεν συμβαίνει. Ειδικά στο ματς με τη Ντιναμό, φάουλ δεν έκαναν, παρά ελάχιστα, με αποτέλεσμα η ρωσική ομάδα να πιάνει το ρυθμό που ήθελε.

Ασφαλώς ο προγραμματισμός του φετινού καλοκαιριού έχει πέσει τελείως έξω. Το θέμα του Αμπέιντ, είναι απλά το σημείο που έχει προβληθεί πιο πολύ, μιας και θέμα στο τέρμα φαίνεται να υπάρχει, στη θέση του δεξιού μπακ, στη θέση ενός χαφ, αλλά και στη θέση ενός εξτρέμ. Με λίγα λόγια, το ακριβώς αντίθετο με πέρσι, ως προς τον προγραμματισμό.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο στο ματς με την Ντιναμό Μόσχας, αλλά και σε όλα τα άλλα παιχνίδια, μοιάζει να παίζει, περισσότερο για να μείνει πιστός στην τακτική του, παρά για να παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο. Η πιο λογική εξήγηση, θα ήταν πως πέρσι δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις και αυτό απελευθέρωνε τους «πράσινους». Ωστόσο αυτή η προσήλωση, σε σημείο να περιορίζει τις ελευθερίες στην φαντασία του κάθε παίκτη, δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα. Κύρια ευθύνη, έχει η διοίκηση των «πρασίνων» και όσοι έκαναν ή δεν έκαναν τις απαραίτητες επιλογές, αλλά και ο Αναστασίου, έχει σοβαρές ευθύνες γι’ αυτή την κάκιστη εικόνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σάλπι»: «Μην ‘πετάμε στα σύννεφα’»

Στην προσπάθεια «προσγείωσης» των παικτών μετά το 6-1 του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Μινσκ στάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Σάλπι»: «Μην ‘πετάμε στα σύννεφα’»
Ο διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου» τόνισε πως το πρώτο γκολ έδιωξε το άγχος και έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στα επόμενα ματς, πως φοβάται την κούραση για την παραγωγικότητα και ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Αναλυτικά: «Τα καταφέραμε καλά. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Πήραμε μια ευρεία νίκη, αλλά δεν πρέπει να "πετάμε στα σύννεφα". Το ότι μπήκαν γρήγορα γκολ, αυτό μας "ξεκλείδωσε" εμάς και το παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι.

Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα. Θέλουμε χρόνο και συνέχεια. Έχουμε δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης, πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε ακόμη κι αν τα πράγματα πάνε στραβά.

Μακάρι ο Αθανασιάδης να διπλασιάσει τα γκολ. Είναι σημαντικό για τον Στέφανο αυτό και εύχομαι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Είναι καλό να υπάρχει παραγωγικότητα, αλλά δεν πρέπει να νιώθουμε πως αγγίξαμε τον ουρανό. Θα έρθουν πολύ δύσκολα ματς, θα αντιμετωπίσουμε και κούραση. Θα γίνουν και αλλαγές, μακάρι να παίξουμε όπως σήμερα στα υπόλοιπα ματς».