Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Θεός… Απόλλωνας!!

Δεν μπήκε τυχαία στους ομίλους του Europa League! Οι παίκτες-παλικάρια του Απόλλωνα Λεμεσού βρήκαν το χρυσό... αυτογκόλ στο τέλος -παρά μια μίνι ψυχρολουσία- κι έριξαν στο καναβάτσο την Ζυρίχη (3-2)!

Θεός… Απόλλωνας!

Τα πράγματα εξελίχθηκαν εντυπωσιακά για τους γηπεδούχους. Γιατί αρχικά ο Παπουλής άνοιξε το σκορ γρήγορα-γρήγορα (9’) κι αφού απέφυγαν την ισοφάριση των Ελβετών (σε δοκάρι του Τσικάουι στο 29’), στο 40’ ήρθε το δεύτερο απ’ τον Γκουγιόν, βάζοντας τις βάσεις νίκης.

Τα πάντα, όμως, πήγαν να γκρεμιστούν μέσα σε διάστημα… τεσσάρων λεπτών! Με τον Ρίκαν στο 50’ και με τον Γιαπί στο 54’ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα και προκάλεσαν μια (μεγάλη) ψυχρολουσία. Τα λεπτά περνούσαν και η Ζυρίχη έδειχνε δυνατή κι έτοιμη να την… χαλάσει στον αντίπαλό της.

Αμ, δε όμως! Διότι μπορεί ο Απόλλων να έμεινε με δέκα παίκτες στο 80’ (λόγω αποβολής του Γκουγιόν), ωστόσο τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Κοχ σημείωσε αυτογκόλ και χάρισε μεγάλη νίκη στους Κυπρίους και… πικρά στη δική του ομάδα (που τέλειωσε εξίσου με δέκα παίκτες, μετά την κόκκινη του Τσικάουι.

Κι αφού πήραν το τρίποντο, ανέβηκαν αυτόματα στην κορυφή του πρώτου ομίλου, δεδομένου ότι Γκλάντμπαχ και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 1-1 στο άλλο ματς.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ – Βιγιαρεάλ 1-1
(21’ Χέρμαν – 68’ Ούτσε)

Απόλλων Λεμεσού – Ζυρίχη 3-2
(9’ Παπουλής, 40’ Γκουγιόν, 87’ αυτ. Κοχ – 50’ Ρίκαν, 54’ Γιαπί)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (2/10):

Ζυρίχη – Γκλάντμπαχ
Βιγιαρεάλ – Απόλλων Λεμεσού*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: