Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο παίκτης που χρειάζεται (ή δεν χρειάζεται…) ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός!!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι από όσα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί.

Ο παίκτης που χρειάζεται (ή δεν χρειάζεται…) ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός

Ισως να τονίσουμε λίγο παραπάνω την ευχαρίστησή μας για την καταπληκτική παρουσία του Κάιρι Ιρβινγκ.

Ενός παίκτη, που θέλουμε να δούμε να παίρνει το πρωτάθλημα με τους Καβς.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα δικά μας, στην κλήρωση της Α1, που γίνεται την Δευτέρα, στις προετοιμασίες των ομάδων, στο παιχνίδι του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (8 Οκτωβρίου στο άδειο ΟΑΚΑ).
Τόσο οι νταμπλούχοι όσο και οι Πειραιώτες έχουν τα προβλήματά τους ενόψει κατ” αρχάς του μεγάλου αυτού παιχνιδιού. Οι σοβαρότεροι μπελάδες αφορούν στον Ολυμπιακό, αφού έχει θέμα στην θέση «3» μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του Ντάρντεν και του Παπαπέτρου. Αλλά και οι «πράσινοι» έχουν τις δικές τους σκοτούρες, αφού είναι στα πιτς ο Σλότερ με τον Μαυροκεφαλίδη. Με την περίπτωση του δεύτερου να μοιάζει πιο σοβαρή σε σχέση με του Αμερικάνου.
Πάμε και στο παρασύνθημα: «Θα πάρουμε παίκτη;» ρωτάνε Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί.
Στη περίπτωση του Ολυμπιακού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Ντάρντεν σε ένα μήνα αναμένεται να επιστρέψει, οπότε οι Πειραιώτες θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να γίνει κάποια προσθήκη. Αν έχουν δίκιο; Είμαστε κάπου στη μέση. Αν δεν υπήρχε το πολύ κρίσιμο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, θα λέγαμε 100% ότι δεν χρειάζεται να αποκτηθεί παίκτης. Το ματς, όμως, με τους «πράσινους» είναι κομβικό για τους «ερυθρόλευκους», οπότε μάλλον χρειάζονται δεύτερες σκέψεις.
Στον Παναθηναϊκό από την άλλη κατ” αρχάς δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρή είναι η περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Από κει και πέρα, όμως, και με τον «Μαύρο» να είναι καλά, φαίνεται ότι χρειάζεται ένα αθλητικό παιδί, στο στυλ του Λάσμε, αλλά βεβαίως όχι τόσο ακριβός οικονομικά. Λέγεται ότι οι «πράσινοι» έχουν φουλάρει τις μηχανές για έναν τέτοιο παίκτη. Φίλοι του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) υποστηρίζουν ότι χρειάζεται και ένα «3-4άρι». Εχει λογική κι αυτό, απλά πρέπει παράλληλα να συνειδητοποιήσουμε τη νέα φιλοσοφία της ομάδας: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε το καθήκον του, παίρνοντας σχεδόν ό, τι καλύτερο υπάρχει από Ελληνες πιτσιρικάδες και θέλει όπως αυτοί οι πιτσιρικάδες να αρχίσουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Την ίδια ώρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού (ή μεγάλο μέρος αυτών) λένε ότι με αυτό το ρόστερ η ομάδα τους δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, δεν μπορεί να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα, αλήθεια, όμως, είναι ότι τα ίδια έλεγαν και πριν από δύο χρόνια, όταν έφυγαν Ομπράντοβιτς και σία. Με τον Παναθηναϊκό να παίρνει δύο απανωτά νταμπλ και στην Ευρωλίγκα να κάνει μία κάτι παραπάνω από συμπαθητική πορεία.
«Ο Παναθηναϊκός, ο εξάστερος, δεν είναι για συμπαθητικές πορείες, αλλά μόνο για κούπες» είναι μία εύλογη απάντηση σε αυτό, που αναφέραμε. Υπάρχει, όμως, απάντηση στην…απάντηση και έχει δύο σκέλη:
1) Κάθε ομάδα περνάει τις κάμψεις της και ο Παναθηναϊκός άλλωστε θέλει να φτιάξει το σύνολο της επόμενης δεκαετίας, οπότε γνωρίζει ότι στην προσπάθεια αυτή, είναι πολύ πιθανό να χαθούν διακρίσεις και
2) Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια πήρε ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι από ομάδες, που είχαν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Οπότε τα χρήματα αρκετές φορές δεν φέρνουν την ευτυχία. Συμφωνούμε, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός αν μη τι άλλο χρειάζεται ένα ακόμη παίκτη για τον επιπλέον λόγο ότι συχνά, πυκνά προκύπτουν και τραυματισμοί. Κάτι, που ο Ολυμπιακός το ένοιωσε για τα καλά στο πετσί του.
Οπως και να έχει, περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Αλλωστε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα «αιώνια» παιχνίδια θα είναι το παν και αυτό γιατί το πρωτάθλημα της Α1, που έρχεται, θα είναι το πιο φτωχό επί καθεστώτος ΕΣΑΚΕ. Η κρίση δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και το μπάσκετ.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: