Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΝΕΡΙΤ θα είναι το νέο όνομα της ΕΡΤ!!

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Πλέον θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ δηλαδή «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε».

ΝΕΡΙΤ θα είναι το νέο όνομα της ΕΡΤ
Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Όπως αναφέρεται απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό. Προς τούτο, χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Προβάλλει τηλεοπτικά , διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες.

Πηγή: newsbeast.gr

Μπήκαν στο «κόλπο» Χιλή, Ουρουγουάη!!

Προβάδισμα έναντι της Βενεζουέλας για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας απέκτησαν Χιλή, Ουρουγουάη.

Μπήκαν στο «κόλπο» Χιλή, Ουρουγουάη
Η πρώτη επικράτησε με 3-1 της Βολιβίας στο Σαντιάγκο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, και βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στην προτελευταία θέση και δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι στη συνέχεια.

Σκόρερς των νικητών ήταν οι Βάργκας στο 16’, Σάντσεζ στο 18’ και Βιδάλ στο 93’. Για τους Βολιβιανούς, είχε μειώσει ο Μορένο στο 32’.

Όσον αφορά τη «σελέστε», επικράτησε με 1-0 της Βενεζουέλας στην Γκουιγιάνα και βρέθηκε ξανά στην πρώτη πεντάδα, που οδηγεί σε μπαράζ, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι, που έχουν ένα αγώνα περισσότερο, έμειναν οριακά εκτός προνομιούχων θέσεων.

Σκόρερ των κατόχων του Copa America ήταν ο Καβάνι στο 28’. Αποβλήθηκε ο Ρινόν στο 84’ για τους γηπεδούχους.
Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή ήταν Ισπανία!!

Έδειξε λίγη από την αξία της η Ισπανία κόντρα στο Έϊρε την Τρίτη.

Αυτή ήταν Ισπανία!
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε 2-0 των Βρετανών στη Νέα Υόρκη σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε πως, αν οι παίκτες της παίξουν όπως πρέπει, δεν έχουν να φοβηθούν κανένα αντίπαλο.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε παρέταξε σχεδόν βασική ενδεκάδα στο πρώτο ημίχρονο, όμως τα καλύτερα ήρθαν στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραραν οι Σολδάδο στο 68’ και Μάτα στο 88’, οι οποίοι είχαν μπει ως αλλαγές στο ματς, με τον Βαλντές να ξεκινά αυτή τη φορά ως βασικός τερματοφύλακας.

Όσον αφορά τους παίκτες του Τζιοβάνι Τραπατόνι, δεν μπόρεσαν να κοντράρουν σε καμία περίπτωση τους «φούριας ρόχας». Πηγή: sport-fm.gr

The Texas massacre!!

Οι Σπερς διέλυσαν το Μαϊάμι με 113-77 στο Τέξας κι έκαναν με εμφατικό τρόπο το 2-1 στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι γηπεδούχοι είχαν 16/32 τρίποντα.

The Texas massacre
Δια περιπάτου έκαναν το 2-1 οι Σπερς στους τελικούς του ΝΒΑ απέναντι στο Μαϊάμι. Συνέτριψαν τους πρωταθλητές με 113-77 στο Τέξας και απέχουν δύο νίκες από το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, ενώ φιλοξενούν και τα δύο επόμενα ματς της σειράς, ξεκινώντας από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η εξαιρετική άμυνα σε συνδυασμό με την απίστευτη ευστοχία από μακριά ήταν τα στοιχεία της κυριαρχίας των Σπερς. Είχαν 16/32 τρίποντα, με τον Γκάρι Νιλ να έχει 27 πόντους με 7/9 και τον Ντάνι Γκριν 24 με 6/10. Ο Τιμ Ντάνκαν με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ μαζί με τον Καουάι Λέοναρντ με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ βοήθησαν επίσης πολύ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε για ένα ακόμη ματς στα ρηχά, με 15 πόντους (7/21 σουτ), 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 16 πόντους είχε ο Ντουέιν Ουέιντ.

Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνων έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (40-30) και παρότι το Μαϊάμι ισοφάρισε (44-44), το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο τρίποντα από Πάρκερ και Νιλ (50-44). Στο τρίτο δωδεκάλεπτο η υπεροχή των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν καθολική, καθώς έσπασαν το φράγμα των 20 πόντων (73-52). Η Χιτ πλησίασε στους 13 (76-63), αλλά οι Σπερς έκαναν ένα σερί 15-0 και η διαφορά εκτοξεύτηκε 8:48 πριν το τέλος στο +29 94-65. Όλα είχαν κριθεί οριστικά, αλλά οι Τεξανοί δεν έδειξαν οίκτο φτάνοντας ακόμη και στο +37 (113-76).

Δωδεκάλεπτα: 24-20, 50-44, 78-63, 113-77.

Σπερς: Γκριν 27, Νιλ 24, Λέοναρντ 14 (12 ριμπ.), Ντάνκαν 12 (14 ριμπ.), Μπλερ 9, Σπλίτερ 8 (5 ριμπ.), Τζινόμπιλι 7 (6 ασίστ), Πάρκερ 6 (8 ασίστ), Τζόζεφ 2, Μπόνερ 2, Μιλς 2, ΜακΓκρέιντι.

Χιτ: Λεμπρόν 15 (11 ριμπ., 5 ασίστ), Ουέιντ 16 (5 ασίστ), Μίλερ 15, Μπος 12 (10 ριμπ.), Κόουλ 8, Άλεν 4, Τζόουνς 3, Άντερσεν 2, Άντονι 2, Τσάλμερς, Μπατιέ, Λιούις.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστολή Γιαννακόπουλου σε Σαμαρά για την τιμωρία!!

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος, διαμαρτύρεται για την τρίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους που του επιβλήθηκε.

Επιστολή Γιαννακόπουλου σε Σαμαρά για την τιμωρία
Μέχρι τον πρωθυπουργό έφτασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιδρώντας για την τρίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους που του επιβλήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή του που κοινοποιείται και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για κατάφορη αδικία και τιμωρία του ελλείψει στοιχείων και μαρτυριών, ενώ ζητά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά παρότι είναι… φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τιμώ και σέβομαι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όσο κανένας Έλληνας.

Όταν όμως βιώνω την κατάφορη αδικία στο πετσί μου και μάλιστα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο δεν δικαιούμαι να σιωπήσω!

Δε δικαιούμαι να σιωπήσω όταν σε μια διαδικασία εξπρές και με κατηγορίες που στηρίχθηκαν μόνο σε υπόνοιες και εικασίες, απόντων των βασικών μαρτύρων (διαιτητών!), καταδικάστηκα με 3 μήνες αποκλεισμού από τα γήπεδα!

Και ερωτώ απευθυνόμενος σε εσάς κ. Πρωθυπουργέ:

Μπορεί να καταδικαστεί ο κάθε Έλληνας με μια μαρτυρία του στυλ: ‘’Δεν τον είδα, αλλά τον άκουσα μέσα από τα αποδυτήρια;’’ και με μια διαδικασία με ελλιπείς φακέλους και απουσία αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυριών;

Μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία δίχως αυτόπτη μάρτυρα;;; Ή με κατά φαντασίαν μάρτυρα ο οποίος έχει το χάρισμα να βλέπει πίσω από κλειστές πόρτες;; Και αναφέρομαι στη μαρτυρία του Διαιτητή Φούφη, ο οποίος ενώ ήταν μέσα στα αποδυτήρια, δήλωσε γραπτώς και κατηγορηματικώς ότι ήμουν εγώ και ακόμα 3 οπαδοί ακριβώς απ’ έξω!

Μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ που αποτελούν και τους πλέον επίσημους κρατικούς φορείς που εποπτεύουν την ευνομία και την τάξη στους αγωνιστικούς χώρους και οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή αναφορά σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργειά μου;

Μπορεί αυτές οι αποφάσεις να συνδράμουν στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου;

Μπορεί ο μέσος Έλληνας να νιώθει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα τη στιγμή που εκδίδονται αποφάσεις στηριγμένες σε ανύπαρκτα στοιχεία και με απόντες τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας σε διαδικασίες του μισαώρου;

Κύριε Σαμαρά, θέλω να πιστεύω ότι παρά τα φίλαθλα ολυμπιακά σας αισθήματα, θα λειτουργήσετε βάσει της θεσμικής σας ιδιότητας και θα δώσετε εντολή να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο!
».

«Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με τον δικό του τρόπο»

Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης να έχουν κόσμια συμπεριφορά, εξέδωσε η ΚΑΕ.

«Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με τον δικό του τρόπο»
Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκός στο τρίτο παιχνίδι της τελικής σειράς της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο να έχει κόσμια συμπεριφορά και να «σπρώξει» την ομάδα του χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ομάδα μας σήμερα δίνει ένα καθοριστικό αγώνα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τη νίκη με την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή Ευρώπης και την ψυχή μιας ομάδας που ξέρει να στέκεται όρθια στα δύσκολα.

Για το λόγο αυτό:
- καλούμε όλους τους φιλάθλους που θα έρθουν απόψε στο ΣΕΦ να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη του αγώνα
- να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό μας και να αποφύγουν υβριστικά συνθήματα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης με το δικό του τρόπο και έτσι θα συνεχίσει, κάνοντας ξανά περήφανο τον κόσμο του.

Πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη ανατροπή.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρωταθλητής Ευρώπης 2013

«Δεν θα τους περάσει…»

Για απόπειρα εξόντωσής του από «… το σύστημα που ελέγχεται εδώ και χρόνια από τον Ολυμπιακό» κάνει λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανακοίνωσή του μετά την ποινή που του επιβλήθηκε.

«Δεν θα τους περάσει…»
Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο άκουσμα της ποινής τρίμηνης απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή. Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάνει λόγο για χτύπημα κάτω από τη μέση και απόπειρα εξόντωσης του ιδίου και της ομάδας από «το σύστημα που ελέγχεται εδώ και χρόνια από τον Ολυμπιακό».

Παράλληλα τονίζει πως «δεν θα τους περάσει», ότι «το πρωτάθλημα θα το κατακτήσουμε είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν ορισμένοι» και πως «…συσπειρωμένοι θα γκρεμίσουμε το σύστημα».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μετά από το νέο χτύπημα, κάτω από τη μέση ως συνήθως, σε βάρος μου αλλά και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΣ, θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους το εξής: Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν υποχωρεί, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν συμβιβάζεται με το σύστημα. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι έτοιμος για «πρωτάθλημα μες στο Παλέ».

Δεν θα μπορούσα όμως να προσπεράσω και να μη δώσω σημασία στον διαφορετικό τρόπο μεταχείρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΥ από το Κράτος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό σε όλα τα αθλήματα. Οι δικές μας ποινές πάντοτε είναι άδικες και εξοντωτικές, αλλά δεν θα τους περάσει.

Όπως ανέφερα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν σκύβει το κεφάλι. Προσωπικά δεν επηρεάζομαι από τη νέα απόπειρα εξόντωσής μου. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι ιδέα, είναι αγάπη, είναι ιερό σύμβολο και το πρωτάθλημα θα το κατακτήσουμε είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν ορισμένοι. Το πρωτάθλημα θα γίνει δικό μας ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να το αποτρέψουν.

Δεσμεύομαι απέναντι στον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ότι συσπειρωμένοι θα γκρεμίσουμε το σύστημα που ελέγχεται εδώ και χρόνια από τον Ολυμπιακό.

Δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο μας σε λίγες μέρες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τη φιέστα του νταμπλ
».

Τρίμηνη τιμωρία σε Γιαννακόπουλο!!

Χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στον τρίτο τελικό της Α1 καθώς ο πρόεδρος της ΚΑΕ τιμωρήθηκε με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους.

Τρίμηνη τιμωρία σε Γιαννακόπουλο
Μετά από αυτήν την απόφαση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα είναι σε θέση να δώσει το «παρών» ούτε σε κάποιον από τους υπόλοιπους τελικούς, εφόσον αυτοί χρειαστεί να διεξαχθούν. Παράλληλα, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 22.000 ευρώ.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

1. Απαλλάσσει την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ από τις διατάξεις του άρθρου 29 για χρήση λέιζερ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 9-6-2013,

2. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ: α) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 1.400,00 ΕΥΡΩ β) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων χρηματικό πρόστιμο 1.000,00 ΕΥΡΩ γ) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας χρηματικό πρόστιμο 2.200,00 ΕΥΡΩ, δ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο χρηματικό πρόστιμο 2.200,00 ΕΥΡΩ και ε) για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριου Γιαννακόπουλου χρηματικό πρόστιμο 22.000,00 ΕΥΡΩ.

3. Επιβάλλει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες για τον ως άνω αγώνα.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, αλλιώς…»

Θέση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις συνέπειες στη μετάδοση του τρίτου τελικού της Α1 πήρε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, αλλιώς…»
Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και μετάδοση του τρίτου τελικού της Α1 ή ρητή δέσμευση ότι κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν θα κερδοσκοπήσει από τη μετάδοση της αναμέτρησης ζητεί με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες-ομολογουμένως σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα του γραφειοκρατικού και αργοκίνητου δημοσίου τομέα-και μας άφησαν όλους άναυδους, και ειδικώς σε ότι αφορά τη μετάδοση του 3ου τελικού των play offs, θα ήθελα να τονίσω τα εξής, απευθυνόμενος σε όλους τους αρμόδιους-υπεύθυνους της ελληνικής πολιτείας:

1. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνω αν ήταν σωστή ή λάθος η τόσο αιφνιδιαστική απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αν και δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι αυτή η λύση θα επιφέρει σημαντική βελτίωση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί. Ωστόσο, έχω σχηματίσει τη δική μου άποψη, όπως ο κάθε Έλληνας, που στην παρούσα όμως δεν αφορά κανέναν άλλον πλην εμού.

2. Έχω κάθε δικαίωμα όμως σας Έλληνας πολίτης πρώτα και σαν Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έπειτα, να απαιτώ την χρηστή διαχείριση των χρημάτων που έχει συνεισφέρει ο κάθε Έλληνας μέσω της ΕΡΤ και να ζητώ ο αγώνας να μεταδοθεί από την ΕΡΤ και μόνο!

3 Δεν αποδέχομαι την εύνοια υπέρ κανενός καναλάρχη, δεν αποδέχομαι "δωράκια" τέτοιου βεληνεκούς, και μάλιστα όταν αυτά έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό που ματώνει εδώ και 3 χρόνια!

Καλώ τους ιθύνοντες να δώσουν εντολή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και μετάδοση του 3ου τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Αλλιώς, ζητώ ρητή δέσμευση ότι κανένας καναλάρχης δε θα βγάλει ούτε 1 ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού
».

Και επίσημα στο Λέομπεν η προετοιμασία του ΠΑΟΚ!!

Παρά το γεγονός πως παρατηρήθηκε (και) σε αυτό το γεγονός κωλυσιεργία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η διοίκηση του “δικεφάλου”, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την τοποθεσία αλλά και τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί -όπως ανέφεραν και Αυστριακά Μ.Μ.Ε. από σήμερα το πρωί- στο Λέομπεν της Αυστρίας και πιο συγκεκριμένα στο   αθλητικό κέντρο-ξενοδοχείο “Αsia Spa”.
Ενδεχομένως, αυτό το πολύ βασικό και σημαντικό κομμάτι του καλοκαιρινού σχεδιασμού να αποτελεί την απαρχή για μια σειρά ανακοινώσεων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για τα υπόλοιπα καυτά ζητήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος, με πρώτο και κύριο αυτό του προπονητή.
Aναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο επίσημο σάιτ της, έχει ως εξής:
Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του βασικού σταδίου προετοιμασίας της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ από τις 3 έως και τις 19 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί και θα προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Asia Spa στο Leoben της Αυστρίας.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο – αθλητικό κέντρο επιλέχθηκε ανάμεσα σε τέσσερις άλλες διαφορετικές προτάσεις, καθώς στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν ένα γήπεδο κανονικών διαστάσεων, ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και παράλληλα ένα υπερπλήρες και σύγχρονο γυμναστήριο με δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων“.
Πηγή: arenafm.gr

Στάμου: “Να πείσω ότι μπορώ στον ΠΑΟΚ”

Μετά από έναν χρόνο δανεικός στην Κέρκυρα, ο Δημήτρης Στάμου επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, θέλοντας να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ.Ο 22χρονος άσος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», επισήμανε πως ήταν χρήσιμη η θητεία του στους Φαίακες και στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάμου:
- Δημήτρη ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να θες να αποδεχθείς αυτή την πρόταση του δανεισμού;
«Ήμουν μεγάλο διάστημα χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, παρά μόνο σε κάποια φιλικά και κάποιους αγώνες με τη β´ ομάδα και ένιωθα ότι αυτό με πήγαινε πίσω και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Είναι δύσκολο χωρίς παιχνίδια να εκμεταλλευτείς ακόμη και τις λιγοστές ευκαιρίες που θα σου δοθούν, όπως είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχολογία σου σε καλό επίπεδο».
- Όλα αυτά άλλαξαν μετά από 8 συμμετοχές με την Κέρκυρα;
«Σίγουρα με βοήθησε πολύ. Ακόμη και στην προσεχή προετοιμασία θα έχω καλύτερο ρυθμό, είναι πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός μετά από μεγάλη απραξία. Μου έκαναν πολύ καλό οι αγώνες υπό πίεση».
- Αισθάνθηκες διάκριση σε βάρος σου, επειδή ήσουν δανεικός;
«Όχι, καμία απολύτως. Ο κ. Μάντζιος με είχε βασικό σε όλα τα παιχνίδια που έμεινε, ενώ και ο κ. Παπακώστας που τον διαδέχθηκε, μετά τα πρώτα του 2-3 παιχνίδια μου εμπιστεύτηκε θέση».
- Θα έλεγες λοιπόν σε κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή ότι ο δανεισμός μπορεί να κάνει καλό σε μια καριέρα;
«Εξαρτάται και από τον άνθρωπο και από τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσεις, αλλά, ναι, νομίζω ότι παίρνεις πολλά περισσότερα με το να αγωνίζεσαι, σαφώς και αποκτάς περισσότερες εμπειρίες απ´ ότι να συμμετέχεις μόνο σε προπονήσεις».
- Τι περιμένεις από το μέλλον σου τώρα;
«Θέλω να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτώ την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, προκειμένου να πείσω τον προπονητή ότι μπορεί να μου δώσει ευκαιρίες να δείξω την αξία μου σε εκείνον και τον κόσμο μας».
Πηγή: arenafm.gr

Στον ΣΚΑΪ οριστικά ο τρίτος τελικός!!

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ θα δείξει τελικά τον τρίτο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (21.00), όπως ανακοίνωσε το κανάλι και επίσημα μέσα από την ιστοσελίδα του.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται:
«Ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο ΣΕΦ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΪ αλλά και από τον skai.gr».

“Θέλω τίτλους, Χουμπ…”!

Όπως λέγαμε από τον ARENA 89,4 και όπως γράψαμε σε συνεχόμενα θέματα τις τελευταίες 4 ημέρες, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την απόφαση να κλείσει τον Ολλανδό Στέφενς μόνος του! Εφτασε σ΄ αυτή την απόφαση γιατί έβλεπε ότι δεν είχαν τα… προσόντα να το κάνουν οι συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ (αναμένονται εξελίξεις στα γραφεία της ΠΑΕ) και έτσι κάλεσε τον Ολλανδό στο Ροστόφ, μίλησαν επί πολλές ώρες, τα έβαλαν κάτω και τα βρήκαν αρχικά στο οικονομικό.
Ο Στέφενς ρώτησε: “Τι θέλεις από μένα ακριβώς;” και ο Ιβάν απάντησε: “Να μου φέρεις τίτλους στον ΠΑΟΚ. Πες μου εσύ τι θέλεις…”
Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα και ολοκληρώθηκε μετά από δυο ημέρες, όταν και τα είχαν συζητήσει όλα, τα είχαν βρει σε όλα και έτσι ο Ιβάν έστειλε τον Στέφενς στη Θεσσαλονίκη να δει τις εγκαταστάσεις της Τούμπας, της Νέας Μεσημβρίας και να ζητήσει από τα στελέχη της ΠΑΕ (Βρύζας, Γεωργιάδης) ό,τι χρειάζεται προκειμένου να γίνεται σωστότερα η προπόνηση της ομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

«Στην Αυστρία η προετοιμασία»

Στο Άσια Σπα του Λέομπεν, στην επαρχία Στύρια θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την αυστριακή ιστοσελίδα “sportreport.biz”.
Όπως αναφέρεται, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην Αυστρία από τις 2 έως τις 19 Ιουλιου και αναμένεται να δώσει  δώσει φιλικό παιχνίδι στις 10 Ιουλίου κόντρα στην Κοπεγχάγη. Στο κέντρο Άσια Σπα αναμένεται να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους συνολικά, 22 ομάδες και οι πιο γνωστές εξ αυτών είναι η Ανζί και η Ροστόφ.
Πηγή: arenafm.gr

Τα… ρέστα του στο Πανθεσσαλικό!!

Με μοναδικό στόχο την νίκη για να μείνει ζωντανός στην μάχη των πλέι οφ ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει  σήμερα στο Πανθεσσαλικό τον Ολυμπιακό Βόλου.
Το σημερινό παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα τελικού και για τις δυο ομάδες καθώς όποιος χάσει … χάνεται. Ο Ηρακλής έχει τέσσερις βαθμούς και ο Ολυμπιακός πέντε, οπότε ο νικητής παραμένει ζωντανός στην μάχη της ανόδου. Ο «γηραιός» έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη της περασμένης Κυριακής επί της Νίκης Βόλου , και θα παίξει με πάθος και μοναδικό στόχο την νίκη.
Με τα δυο σημερινά παιχνίδια αρχίζει ο δεύτερος γύρος των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ τα οποία θα μεταδοθούν από τον OTE TV στις 20:00.
Ο Δημήτρης Τσερκέζος δεν κατάφερε  να ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και έτσι τέθηκε νοκ άουτ, ενώ εκτός επίσης έμειναν οι Παληγεώργος Γ. (τιμωρημένος), Χιονίδης, Τάι (τραυματίες), Ουκάρ
Ο Σίνισα Γκόγκιτς αναμένεται να παρατάξει τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λόπεζ και Χ. Παηγεώργος θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σαββίδης και Βαγγελόπουλος. Οι Νατσούρας και Φερνάντεζ θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Ισαάκ θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο παιχνίδι, με τους Στεφανίδη και Σιατραβάνη να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Κιρόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.
Η κυανόλευκη αποστολή απαρτίζεται από τους: Χουάντερσον, Παπαδόπουλο, Νατσιόπουλο, Γεωργίου, Λόπεθ, Στεφανίδη, Νατσούρα, Σιατραβάνη, Βουτσιά, Βαγγελόπουλο, Ισαάκ, Παληγεώργος Χ., Φερνάντεζ, Σουλίδη, Κιρόφσκι, Ντατίδη, Σαράφογλου, Σαββίδη, Παπαστεριανό, Αλεξίου, Θόρια.
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Παναιτωλικός 8 (5-2)
Ολυμπιακός Βόλου 5 (3-3)
Ηρακλής 4 (1-3)
Νίκη Βόλου 2 (2-3)
Διαιτητής: Καρυοφύλλης (Πειραιά)
Βοηθοί: Σγάντζος (Πειραιά), Καραγεώργος (Αργολίδας)
4ος Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Πηγή: arenafm.gr

«Πάγωσαν» οι διαδικασίες για το αθλητικό κέντρο!!

Η επίλυση του προβλήματος των χρεών στο δημόσιο «πάγωσε» όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου. Η επικοινωνία και οι συζητήσεις με τον δήμο Θέρμης και Παύλου Μελά, οι οποίοι είναι τα δυο επιλεγέντα σημεία από τον Ιβάν Σαββίδη, έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει θέσει ως προτεραιότητα την διευθέτηση των χρεών και μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το ζήτημα, δεν θα γίνει καμία ενέργεια για το νέο αθλητικό κέντρο, που οραματίζεται. Πηγή: arenafm.gr

ΑΡΗΣ: Γυμναστής ο Παντελίδης!

Ο Σάκης Παντελίδης θα είναι ο γυμναστής του Άρη, δίπλα στον Γιάννη Χατζηνικολάου, όπως άλλωστε και μέχρι τώρα σε Πλατανιά, Ηρακλή.
Ο Παντελίδης έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ, αμέσως μετά θα φύγει για τη Βουλγαρία, προκειμένου να δει ένα αθλητικό κέντρο, ενώ θα ελέγξει και όλα τα κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, για την προετοιμασία.
Πηγή: arenafm.gr

Αναμονή για Διούδη!!

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που ξεκινά στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου, θα συνεχιστεί η κουβέντα της ΠΑΕ Άρης με τον Σωκράτη Διούδη, για την παραμονή του τελευταίου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο εκπρόσωπος του παίκτη, κ. Καρασαββίδης, διεμήνυσε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παγκόσμιο και μετά να γίνουν οι οριστικές συζητήσεις μεταξύ τους, καθώς ο Διούδης έχει επικεντρώσει στο αγωνιστικό κομμάτι την προσοχή του. Φυσικά, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή θέλει να περιμένει τις επιδόσεις του διεθνούς πορτιέρο, καθώς προσδοκά σε ένα καλό τουρνουά που θα φέρει προτάσεις συνεργασίας από το εξωτερικό και θα ανεβάσει το κασέ του. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά στον Άρη, αν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κατά πολύ την φιλοσοφία και τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Διούδη.
Ο κ. Ηλιάδης φυσικά, θέλοντας να κρατήσει στην ομάδα τον νεαρό τερματοφύλακα που φέρεται να είναι και στα πλάνα του Γιάννη Χατζηνικολάου, έχει σκοπό να περιμένει τις εξελίξεις και να κάνει την υπομονή που ζητήθηκε από τον κ. Καρασαββίδη. Ο οποίος, έχοντας και τα δικαιώματα των Κοτσαρίδη και Αντωνιάδη που ανήκουν στον Άρη, ζήτησε να μάθει από τον πρόεδρο της ΠΑΕ τι μέλλει γενέσθαι με τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ήταν η σειρά των κιτρίνων να του ζητήσουν να περιμένει για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, με την αιτιολογία ότι ο νέος προπονητής δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το έμψυχο υλικό των νεαρών παικτών της ομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

Στην Θεσσαλονίκη ο Στέφενς!!

Πλήρης δικαίωση του ρεπορτάζ του ARENA FM 89,4 , Πανελλήνια αποκλειστικότητα καθώς ο νέος Αθλητικός σταθμός της Θεσσαλονίκης σας ανέφερε πρώτος το όνομα του Ολλανδού και συνέχισε να το στηρίζει μέχρι και σήμερα (βλ. άρθρο “Στέφενς ή Άγγελος).
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ολλανδός τεχνικός Χουμπ Στέφενς. Ο έμπειρος τεχνικός συζητάει αυτήν την ώρα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα αλλά και τον στρατηγικό σύμβουλο του Ιβάν Σαββίδη Γέρμαν Τσιστιακόφ, την προοπτική συνεργασίας 2 χρόνων με απολαβές που είναι άνω του 1 εκατ. ευρώ.



φωτό:paokweb.gr
Πηγή: arenafm.gr

«Έφυγε» ο Κιλιγκαρίδης!!

O πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έφυγε από την ζωή! Δυστυχώς μετά από 10 σχεδόν ημέρες, η καρδιά του Έλληνα αθλητή δεν άντεξε και σταμάτησε να λειτουργεί.
Λίγα λόγια για τον Έλληνα αθλητή…
Ο Ανδρέας, έχει αγωνισθεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου του 1976. Οι γονείς του είναι Πόντιοι από τη Ρωσία και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το κανόε καγιάκ στην ηλικία των 11 ετών και ήρθε στην Ελλάδα 6 χρόνια μετά, για μόνιμη εγκατάσταση.
Το 2000 προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα και ήταν 13ος στα 500μ. και 15ος στα 1.000μ.. Ήταν 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1999, όπως και σε εκείνο του 2002 (τη χρονιά αυτή κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 1.000 μ.) , 4ος στους Μεσογειακούς του 1997 και πρώτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2001. Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας (2004) αποκλείστηκε από τον τελικό.
Το 2002 ο Κιλιγκαρίδης κέρδισε υποτροφία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο Κιλιγκαρίδης έκανε καλή εμφάνιση στο Ντούισμπουργκ, στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κανόε καγιάκ ήρεμων νερών, το Μάιο του2006. Στους αγώνες συμμετείχαν 600 αθλητές από 57 χώρες. Ο πρωταθλητής ήταν 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων ήταν 4ος, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό.
Ο αθλητής δεν κατάφερε να διακριθεί στον τελικό του C1 1000μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κανόε καγιάκ ήρεμων νερών ανδρών και γυναικών, που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας. Κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 4.00.404. Στα 550μ. στην ίδια διοργάνωση ήταν 7ος.
Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης , στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα των 10.000 μέτρων στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήρθε 2ος στο μικρό τελικό του C1 1.000 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήρεμων νερών , στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας
Ο Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε το Μάιο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό του C1 (4.03.383) και πήρε το ένα από τα τρία εισιτήρια, που έδιναν τα αγωνίσματα των 1.000 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρεμων νερών του Μιλάνου.
Στον τελικό του C1 1000μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στο Ντούισμπουργκ τον Ιούνιο του 2008, έκανε χρόνο 3.56.601 και κατατάχθηκε στην 6η θέση. Στη διοργάνωση του Πόζναν, τον Ιούνιο του 2008 ο Κιλιγκαρίδης ήταν 3ος στο C1 1000 μ., με χρόνο 3.59.011.
Πηγή: arenafm.gr

Τέλος από τη Μίλαν ο Αμπροσίνι

Παρελθόν από τη Μίλαν μετά από 18 χρόνια παρουσίας του στο «Σαν Σίρο» θα αποτελέσει ο Μάσιμο Αμπροσίνι, όπως ανακοίνωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» τόνισε πως οι δύο πλευρές θα «χωρίσουν» μετά από 18 χρόνια κοινής πορείας, καθώς ο 36χρονος πλέον Αμπροσίνι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μίλαν.

«Οι δρόμοι μας με τον Μάσιμο χωρίζουν, καθώς δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μίλαν», ήταν τα λόγια του Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο Αμπροσίνι με τη φανέλα της Μίλαν, κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ιταλίας (1996, 1999, 2004, 2011), 1 Κύπελλο (2003), 2 Σούπερ Καπ (2004, 2011), 2 Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2007), 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2003, 2007), 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2007).

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Κολοβός

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Κολοβό.
Όπως αναφέρεται, η ομάδα της Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με τον Πανιώνιο για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι διεθνής με την Ελπίδων και θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον ανάγκασαν να βάλει ταμειακή μηχανή στη λατέρνα...


Μετά τη φτώχεια και το φιλότιμο, η φορολόγηση
Λατέρνα, φτώχεια, φιλότιμο και ταμειακή μηχανή. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα φορολογούνται οι πάντες και τα πάντα, ακόμα και οι λατέρνες.

Ο κύριος με τη λατέρνα, ο «Δίοπας» και κατά κόσμον Μιχάλης Σκριβάνος, όπως αναφέρει το politischios.gr, αναγκάστηκε να βάλει ταμειακή μηχανή, αντί να επιδοτηθεί που συντηρεί μία τόσο μακρά παράδοση, όπως όλοι οι λατερνατζήδεs.elas-lyste.blockspot.gr

Και τώρα, δεν θα βλέπουμε Πέτρο Μίχο;

Η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν από χθες, μέχρι νεοτέρας (να δούμε τι να σκεφτεί να βγάλει η κυβέρνηση σε τρεις μήνες) και ο σκύλος έχει εύλογα ερωτήματα. Απορίες, πώς το λένε..
1. Σύμφωνα με τα όσα εγραψε χθές το sportdog, 2.907 είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. ΟΚ, αλλά σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι ανταποκριτές εξωτερικού;
2. Η ΕΡΑ Σπορ μετάδιδε ματς από όλη την Ελλάδα, με ποιοτικό ήχο (μικρόφωνο στα γήπεδα …κυριολεκτικά και όχι μέσω τηλεφώνου). Τεράστιο το πλήγμα στην ενημέρωση. Αλήθεια, οι αθλητικοί ανταποκριτές κάθε νομού μετρούνται στους εργαζομένους. 
Προς τι η εμμονή στο "μέσω τηλεφώνου"; Ε, βάλτε κάνα ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό να ακούτε την Κυριακή "βάλτο ρε μαλάκα Ψυχογιόπουλεεεεεεε!".
3. Δεν θα βλέπουμε Πέτρο Μίχο στις αθλητικές εκπομπές. Αυτό δεν είναι πλήγμα;
4. Τηλεοπτικά μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν κλείσει στην ΕΡΤ και για του χρόνου, προφανώς πάνε για καλό συμβόλαιο με συνδρομητικό κανάλι ή με άλλο ελεύθερο.
5. Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ανοίξει νέα ΕΡΤ π.χ. τον Αύγουστο, θα δείξει τα play offs που έχει αγοράσει; Φυσικά και όχι. Και, ελλείψει ελεύθερης τηλεόρασης, θα γίνει νέος διαγωνισμός και ίσως μπει στο …παιχνίδι ο ΟΤΕ! Νέα δεδομένα.
6. Η ΕΡΤ έχει πληρώσει για μετάδοση διοργανώσεων στίβου, γυμναστικής, κολύμβησης κ.λπ. Εχει προκαταβάλει χρήματα. Θα τα πάρει πίσω;
7. Μέσω της ΕΡΤ έπαιρναν εικόνα σε έκτακτα γεγονότα οι ιδιωτικοί σταθμοί. Τώρα …βράσε όρυζα, άντε να δεις ποιος θα πρωτοστέλνει βαν με κάμερες! Πώς θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων, επί παραδείγματι;
8. Τι θα γίνει με το Αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο κοστολογείται με εκατομμύρια ευρώ; Θα το ξεπουλήσουν κρυφά, όπως έγινε παλιότερα και έβγαιναν εφημερίδες με DVD αγώνων και το σήμα της ΕΡΤ πάνω αριστερά;
9. Θα μπει στο ταμείο ανεργίας η Ανθή Σαλαγκούδη;
10. Η ΕΡΤ προπλήρωσε παραγωγές για εκπομπές που είχε εγκρίνει το Δ.Σ. ενώ σε άλλες δεν έχει δώσει ακόμη ούτε ευρώ (όπως "Το Κουτί της Πανδώρας", τα "Πρωτοσέλιδα Ιστορίας" και η "Μηχανή του Χρόνου"). Τι μέλλει γενέσθαι;
11. "Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ", είπε ο Σίμος Κεδίκογλου στον ΒΗΜΑ FM το πρωί. Θα τη λένε "ΕΡΤ" ή "ΝΔ TV";
12. Ο Φώτης Κουβέλης γιατί δεν έχει βγάλει "κιχ" από χθες; Σάμπως δεν είχε δικούς του στο Ραδιομέγαρο;
13. Τι θα γίνει με όσους εργαζομένους της ΕΡΤ βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη μαζί της (είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως κατήγοροι);
14. Πόση ώρα θέλει ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει στις υποσχέσεις του το "θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ!".
15. Το χαράτσι που πληρώναμε για την ΕΡΤ θα συνεχίσουν να το ζητούν οι τρικομματικοί; Μπορεί να πάει υπέρ …κάτι άλλου, έτσι δεν είναι;
16. Σύμφωνα με το non paper που έβγαλε χθες η κυβέρνηση "όλες οι προσλήψεις ήταν αναξιοκρατικές στην ΕΡΤ". Αρα και αυτή του Σίμου Κεδίκογλου ως παρουσιαστή της ΕΡΤ, επί ΠΑΣΟΚ;
17. Θα οδηγηθεί κανείς στο …σκαμνί για το κόστος των ταξιδιών της ΕΡΤ, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό ξεπερνούσε τα 2.500.000 εκατ. ετησίως;
18. Οι Ελληνες του εξωτερικού έβλεπαν τη ΕΡΤ δορυφορική. Ηταν συντροφιά για πολλούς ηλικιωμένους Ελληνες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τόσο καλά τη γλώσσα της χώρας που τους φιλοξενεί και γεφυρώνει τη νοσταλγία της πατρίδας. Τώρα;
19. Πού θα …βολευτεί ο Αιμίλιος Λιάτσος, που έκλεισε την "Παρασκευή & 13" για να αναλάβει την ΕΡΤ;
20. Σε ποιον έταξε η κυβέρνηση την πλειονότητα των ψηφιακών συχνοτήτων της ΕΡΤ;

Οι κοπρίτες και οι βολεμένοι της ΕΡΤ!

Τρελαμένος ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στον sportdog το κλείσιμο της ΕΡΤ! Γιατί γυρίσαμε σε άλλες εποχές, ποιοι την πλήρωσαν και τι περιμένει να γίνει από εδώ και πέρα;
 δυστυχώς επαναλαμβάνω, έγινε και με την ΕΡΤ. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η ΕΡΤ δεν λειτουργούσε όπως θα θέλαμε οι πολίτες, εμείς που συμμετείχαμε δηλαδή με τον οβολό μας στο να υπάρχει και να λειτουργεί. Αλλά τα πολλά κακώς κείμενα από ό,τι φαίνεται δεν θέλανε κάποιοι να διορθωθούν. Διαφωνούμε με αυτές τις μεθόδους της κυβέρνησης, που αποφασίζουν και διατάσσουν. Αλλά αν στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε άλλη λύση... Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, αυτό ξέρω εγώ.
Η κωλοτούμπα του Κεδίκογλου
Όσον αφορά τους πολιτικούς μας, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώσεις στις 18 Νοεμβρίου του 2011: "Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη Είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωση της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί". Και έρχονται τώρα, στις 11 Ιουνίου του 2013 και κλείνουν την ΕΡΤ! Και με ποιες μεθόδους; Πήγαν τα ΜΑΤ και "έριξαν" το αναλογικό σήμα από τους πομπούς! Η μέθοδος είναι που πείραξε, μας πήγαν πίσω. Σε άλλες εποχές, που βλέπαμε τον αστυνομικό και κρυβόμασταν...
Οι κοπρίτες και οι δουλευταράδες
Αλλά λέω ξανά ότι υπήρχαν πολλά κακώς κείμενα, με τις αμοιβές εξαφανισμένων δημοσιογράφων που περνούσαν μόνο την 1η του μηνός για να πάρουν τον μισθό τους. Και δυστυχώς στο βωμό τού να φύγουν αυτοί οι κοπρίτες, την πλήρωσαν και αυτοί που ξεπατώνονται στη δουλειά με 600 και 700 ευρώ. Αλλά είναι αδιανόητο για μία εκπομπή να χρειάζονται 15 νοματαίοι. Ήταν εξασφαλισμένοι, σίγουροι, δεν τους ενδιέφερε ο ανταγωνισμός, να κερδίσουν διαφήμιση. Γιατί μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, ήταν εξασφαλισμένοι με το μισθό τους.
Ελεγχόμενη δημόσια ραδιοτηλεόραση 
Αλλά να δούμε μετά από τους τρεις μήνες τι θα φτιάξουν και τότε θα πω τελειωτικά την άποψή μου. Αν μείνουν άνθρωποι που είναι καταρτισμένοι επιστημονικά και ήξεραν τη δουλειά τους, τότε θα πω εντάξει. Αλλά θα γίνει αυτό; Και κάτι τελευταίο: δεν υπάρχει κράτος χωρίς δημόσιο ραδιόφωνο και τηλεόραση, που να μην ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Γι΄ αυτό περιμένουμε και θα δούμε...  

«Σκούπα» ή ξανά στο κόλπο για την κούπα;

Με το 2-0 στις αποσκευές του ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ΣΕΦ (21:00) με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο και ο Ολυμπιακός ψάχνει τη νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στο «κόλπο».

«Σκούπα» ή ξανά στο κόλπο για την κούπα;
Στο ΣΕΦ την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο πιο… τελικός της τελικής σειράς της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 2-0 θα αναζητήσει τη νίκη που θα του δώσει και τον τίτλο ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι αν χάσει… χάνεται οριστικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» την ώρα που οι διοικήσεις του επιδίδονται σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων, ετοιμάζονται να μπουν στο παρκέ για να διεκδικήσουν ο καθένας την επίτευξη του δικού του στόχου.

Η ομάδα του Πεδουλάκη θέλει να πάρει και την τρίτη νίκη, δεύτερη στην έδρα του «αιώνιου αντιπάλου» και να πάρει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το τρόπαιο. Από την άλλη, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είναι για μία ακόμα φορά με την πλάτη στον τοίχο και ξέρουν καλά ότι αν χάσουν… χάνονται. Σε περίπτωση νίκης όμως, ξέρουν ότι μπαίνουν ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, μειώνοντας σε 2-1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από την πλευρά των γηπεδούχων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αφού και ο Έισι Λο νιώθει καλύτερα και έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Το ίδιο ισχύει και για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Στεφάν Λάσμε που έδειξε μέσα στο δεύτερο ματς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το στομάχι του, αλλά πλέον είναι στην διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο αγώνας πιθανότατα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1, χωρίς να έχει υπάρξει για την ώρα επίσημη ενημέρωση.

Εντός 24ωρου απαντά ο Στέφενς

Στην τελική ευθεία για την συμφωνία με ξένο προπονητή βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης εξαντλεί τις προσπάθειες για να πείσει τον Στέφενς. Τον έχει προσεγγίσει και προσπαθεί να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις του για να του εξασφαλίσει την υπογραφή. Και χθες είχαμε επαφή ανάμεσα στον Ολλανδό και στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Σαββίδης αποφάσισε να μην προχωρήσει την προφορική συμφωνία με τον Ντομίνγκος στο… χαρτί αφού ήθελε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες συμφωνίας με τον Στέφενς.

Η είδηση είναι σημαντική: ο Ολλανδός δεσμεύτηκε στον Ιβάν Σαββίδη πως μέσα σε 24 ώρες θα του έχει δώσει την οριστική του απάντηση μην αφήνοντας έτσι περιθώρια για εκ νέου συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Χθες ο Σαββίδης έκανε μια νέα βελτιωμένη πρόταση και πλέον περιμένει ένα «ναι» ή ένα «όχι» αφού και αυτός έχει καταλάβει πως δεν μπορεί να παραμένει ανοικτό το θέμα του προπονητή και πως πρέπει να κλείσει άμεσα. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει τον Στέφενς σε πλήρη επιβεβαίωση του "Μ¨που είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις μαζί του.metrosport gr

Συνάντηση με Καρασαββίδη για «τρεις»

Στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης βρέθηκε χθες το βράδυ ο ατζέντης του Σωκράτη Διούδη, Θεόφιλος Καρασαββίδης. Η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη, δεν αφορούσε μόνο τον διεθνή τερματοφύλακα αλλά και τους Κοτσαρίδη, Αντωνιάδη που επίσης εκπροσωπεί ο εν λόγο ατζέντης. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η συνάντηση ήταν κυρίως μια πρώτη γνωριμία των δύο ανδρών, αλλά και μια πρώτη κουβέντα για τα θέματα των παραπάνω τριών ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά τον Διούδη, οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούνε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τουρκία για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ για τους Κοτσαρίδη, Αντωνιάδη δεν προέκυψε κάτι νεότερο, μιας και οι δύο δένονται με συμβόλαιο. Το κλίμα ήταν καλό ανάμεσα στις δύο πλευρές και σύντομα αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού για να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως για τον Διούδη, που αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες του προέδρου.
Σενάρια για Μαραγκό

Στο στάδιο της υλοποίησης έχει μπει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Με δεδομένο ότι ο Άρης δεν έχει αδειοδότηση, το μεγάλο βάρος θα πέσει ξανά σε Έλληνες παίκτες κάτω των 24 χρόνων. Στην σχετική λίστα που κρατάει στα χέρια του ο Γιάννης Χατζηνικολάου υπάρχουν αρκετοί παίκτες.

Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν είναι ο Στέλιος Μαραγκός. Πρόκειται για τον δεξιοπόδαρο μέσο της Καβάλας, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Χατζηνικολάου στον Πλατανιά. Μάλιστα, ο 23χρονος επιθυμεί να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση. metrosport gr

Κυνηγώντας τον Παναιτωλικό

Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής συγκρούονται στο Πανθεσσαλικό για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Football League, με τις δύο ομάδες να θέλουν να εκμεταλλευθούν τυχόν γκέλα του Παναιτωλικού.
Οι γηπεδούχοι Βολιώτες, έχουν πέντε βαθμούς (τρεις λιγότερους από την ομάδα του Αγρινίου) και θέλουν σε κάθε περίπτωση να επιστρέψουν στιες νίκες, εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους απέναντι στον «Γηραιό».
Ο Γιώργος Βαζάκας είδε με ικανοποίηση τον Ολίσε να ξεπερνά τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή μαζί με τον Κατσιαρό.
Εκτός έμειναν οι γνωστοί απόντες, Κόμνος, Πετκάκης, Καρράς, Κωστούλας, Χατζηπαντελίδης και Μπακαγιόκο.
Η αποστολή:
Μπολάτι, Μπρέσκα, Ναντάγια, Ογκουνσότο, Ολίσε, Στογιάνοφ, Ρόκα, Ανιέτε, Γενγκά, Γκίτκος, Γκότοβος, Γόγολος, Γουσούλης, Καπετάνος, Κατσιαρός, Πινδώνης, Σολάκης, Τσιάτσιος
Ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να φύγει με τουλάχιστον την ισοπαλία από τον Βόλο, αν θέλει να ελπίζει για την πρώτη θέση και την άνοδο.
Οι Θεσσαλονικείς μετρούν τέσσερις βαθμούς και δεν θέλουν ει δυνατόν να μειώσουν τη διαφορά από τον πρώτο Παναιτωλικό (8β).
Στα ήδη αρκετά προβλήματα για τον Σίνισα Γκόγκιτς (Ουκάρ, Χιονίδης, Τάι, Παληγεώργος Γ.) ήρθε να προστεθεί και αυτό του Τσερκέζου, ο οποίος δεν κατέφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε.
Η αποστολή:
Χουάντερσον, Παπαδόπουλος, Νατσιόπουλος, Γεωργίου, Λόπεθ, Στεφανίδης, Νατσούρας, Σιατραβάνης, Βουτσιάς, Βαγγελόπουλος, Ισαάκ, Παληγεώργος Χ., Φερνάντεζ, Σουλίδης, Κιρόφσκι, Ντατίδης, Σαράφογλου, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Αλεξίου, Θόρια

«Χρυσάφι» από Παρί για Βίλας-Μπόας

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο η Παρί Σεν Ζερμέν προσφέρει 47 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια στον Πορτογάλο τεχνικό προκειμένου να μετακομίσει στο Παρίσι.
Φαίνεται ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας αρέσκονται στους...πρώην προπονητές της Τσέλσι, καθώς είχαν στον πάγκο τους τον Κάρλο Αντσελότι, ενώ έκαναν προτάσεις και στους Ζοσέ Μουρίνιο και Γκους Χίντινκ.
Τελευταίος τους διακαής πόθος λοιπόν σύμφωνα με την «Daily Mirror» είναι ο επίσης πρώην των Λονδρέζων Αντρέ Βίλας-Μπόας.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, η Παρί προσφέρει 47 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια στον Πορτογάλο. Ωστόσο η μετακίνησή του θεωρείται δύσκολη, καθώς η Τότεναμ θέλει να τον κρατήσει και για το έργο του, αλλά και για την καλή του σχέση με τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Πέρυσι "παλτό", φέτος "βόμβα"!

Ποιος ποδοσφαιριστής θεωρείται φέτος πολύ καλή μεταγραφή για ομάδα της Σούπερ Λίγκας, ενώ αν πήγαινε πέρυσι ο ίδιος παίκτης στην ίδια ομάδα, θα έπεφτε ...κράξιμο; 
Το πρόβλημα του Ατρόμητου στο γκολ είναι δεδομένο. Ειδικά φέτος αντιμετώπισε μεγάλο θέμα με το σέντερ φορ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Από την άλλη πλευρά ο Παπαδόπουλος έκανε μαγική σεζόν στον Πανθρακικό. Έπαιξε βασικό ρόλο στη σωτηρία της ομάδας κι έδειξε ότι έχει ακόμα μπροστά του αρκετά χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. Ακόμα στα 31 είναι.
Αν, λοιπόν, λέγαμε πέρυσι ότι ο Παπαδόπουλος θα πάει στον Ευρωπαίο Ατρόμητο, τότε ίσως κάπως να ξένιζε μια τέτοια είδηση.
Με όσα, όμως, έδειξε φέτος ο επιθετικός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σίγουρα όλα μοιάζουν ιδανικά. Και ο Ατρόμητος θα έχει έναν γκολτζή που έχει βρει την φόρμα του και ο Παπαδόπουλος βρήκε μια ομάδα που θα παίξει στην Ευρώπη και θα έχει υψηλές βλέψεις για το επόμενο πρωτάθλημα.sportdog gr

Άγριο θηλυκό! (ΦΩΤΟ)

Τη σκοτεινή πλευρά της παρουσιάζει η Doutzen Kroes υπό το βλέμμα του Mario Testino που τη φωτογραφίζει για την ειδική έκδοση "Body" της Vogue Βραζιλίας.Η Ολλανδή καλλονή μεταμορφώνεται και προκαλεί... αναστάτωση στους άρρενες θαυμαστές της με τις τέλειες αναλογίες της και τη sexy εμφάνισή της, για την οποία επιλέγει ένα λευκό μικροσκοπικό μαγιό και κοσμήματα...

Για το ίδιο τεύχος φωτογραφίζονται η Gisele Bundchen, στην πρώτη της φωτογράφηση μετά τη γέννση της κόρης της Vivivan, Pamela Anderson, Débora Nascimento, José Loreto, Alexandre Pato, Andrej Pejic, Casey Legler και Joan Smalls. Ο Testino έχει θέμα το ανθρώπινο σώμα και την εικόνα του.
 


Δεν πήγε στον ΠΑΟ και θα πάει στον ΠΑΟΚ;

Ποιος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να καταλήξει τελικά στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog έχει για μια ακόμα φορά το θέμα! 
Αν και ο Γιώργος Χριστοβασίλης κινήθηκε πολύ γρήγορα και ανανέωσε άμεσα το συμβόλαιο του Νίκου Κοροβέση στον ΠΑΣ Γιάννινα, η παραμονή του νεαρού άσου στην ομάδα μόνο σίγουρη δεν είναι.
Παρότι ο Παναθηναϊκός, που τον ήθελε πιο πολύ απ΄ όλους, δεν μπορεί πλέον να τον αποκτήσει λόγω των χρημάτων, υπάρχουν άλλοι "μνηστήρες" που έχουν τη δυνατότητα να τα ...σκάσουν.
Πριν ανανεώσει παίκτης, ο πρόεδρος των Ιωαννίνων ζήταγε 200.000 ευρώ, ενώ από το "τριφύλλι" έδιναν 150.000 ευρώ.
Από τη στιγμή, όμως, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο, η τιμή του Κοροβέση ...εκτοξεύτηκε. Ο ΠΑΣ θέλει πλέον 300.000 ευρώ και έτσι όπως γράφει η στήλη, πλέον υπάρχουν τρία σενάρια στο "σήριαλ" του καλοκαιριού.
Ο νεαρός άσος είτε θα μείνει Γιάννινα, είτε θα πάει ΓερμανίαΙταλία (υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται) είτε θα γίνει η έκπληξη με τον ...ΠΑΟΚ! Ο παίκτης αρέσει στον Δικέφαλο και φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης έχει την οικονομική δυνατότητα να τον φέρει Τούμπα.

Le Monde: ΕΡΤ: Αυτά δεν έγιναν ούτε στη δικτατορία

"Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο λουκέτο, τόσο αιφνίδιο, με τέτοιο τρόπο" σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με τη χαρακτηριστική φωτογραφία μιας μαύρης οθόνης με το σήμα "no signal", και τον τίτλο "Κλείσιμο ΕΡΤ: τέτοια δεν είδαμε ούτε στη δικτατορία", αναφέρει ότι το κλείσιμο ενός κρατικού καναλιού είναι κάτι πρωτοφανές.
Η Le Monde αναγνωρίζει ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτούνταν από τους πολίτες και είχε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά "με μεγάλο σεβασμό και συμβολή στον κλάδο του πολιτισμού".
Δίνει δε και μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα από το εσωτερικό "στους διαδρόμους επικρατεί λήθαργος, οι παρουσιαστές μακιγιάρουν για να καλύψουν τα μάτια τους που στάζουν από την κούραση". "Μόνον στο διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του εκπροσώπου των εργαζομένων, Παναγιώτη Καλφαγιάννη ακούγονται ομηρικοί καυγάδες που τραντάζουν τους τοίχους. Ακόμη και οι δικοί του τον κατηγορούν ότι δεν τους προστάτευσε", γράφει η γαλλική εφημερίδα.
Ενώ παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με "μια κυβέρνηση που θυμίζει τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, μόνο που έχει εκλεγεί από το λαό".

Ευθυμιόπουλος: «Πνέει νέος αέρας στον Αρη»

Ενας καθηγητής στο ΔΣ της ΠΑΕ Αρης! Ο κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος, διδάκτωρ στρατηγικής πολιτικής, με παρουσία στο πανεπιστήμιο «Τζο Χόπκινς» των ΗΠΑ, συγκαταλέγεται μέσα στις επιλογές του Δημήτρη Ηλιάδη, για έναν Αρη περισσότερο ρεαλιστικό και τεχνοκρατικό. Για έναν Αρη, διπλωμάτη.

Ο καθηγητής Ευθυμιόπουλος, μιλά στο novasports.gr, για τις προτεραιότητες που θέτει στον τομέα που ανέλαβε (υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης της ΠΑΕ), αλλά και για σημαντικά, οικονομικής φύσεως θέματα, που απασχολούν την κιτρινόμαυρη εταιρία.

-Να ξεκινήσουμε από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προκήρυξε η ΠΑΕ Αρης;
« Πράγματι, στις 5 Ιουλίου υπάρχει αυτή η συνάντηση. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, διότι επιθυμούμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στο χρονικό περιθώριο που προβλέπεται, περιμένουμε τις αντίστοιχες εισηγήσεις».

-Τι μπορεί να προσδοκά η ΠΑΕ απ΄ αυτή τη διαδικασία;
« Τα θετικότερα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω επ΄ αυτού, παρά μόνο το ότι όλοι οφείλουμε να βαδίσουμε σ΄ αυτό τον δρόμο. Και εμείς και η Κοινωνία Μελών, δηλαδή, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Νομίζω πως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ν΄ αρχίσουν να προετοιμάζονται!».

-Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα;
« Συμφωνώ. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο πιο σωστά γίνεται, να δείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να αναδείξουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, όπως θέλουμε να το προσδώσουμε στο λαό του Αρη, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό». 

-Η εικόνα που έχετε από τις πρώτες 15 ημέρες παρουσίας σας στην ΠΑΕ, ποια είναι;
« Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης. Ζητάμε στοιχεία, αριθμούς, στατιστικές και όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει έντονη κινητικότητα. Επιχειρούμε μια αναδιοργάνωση, σε ότι αφορά τον τρόπο καθημερινότητας και λειτουργίας. Πνέει νέος αέρας επαγγελματικότητας και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε και τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα».

-Είναι ένα στοίχημα για εσάς να μπορέσετε να δώσετε ζωή στους εμπορικούς χώρους του «Κλ. Βικελίδης»;
« Ξέρετε, δεν είναι στοίχημα, διότι οφείλουμε να το κάνουμε. Ο Αρης είναι μία πολύ επιτυχής αθλητική ομάδα, θα γιορτάσουμε τα 100 μας χρόνια και οφείλουμε να δείξουμε θετική εικόνα για μια ομάδα η οποία τα επόμενα 100 χρόνια θα μπορέσει να παίξει ακόμα πιο ισχυρό ρόλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό συνεπάγεται ότι εμείς πρέπει να κάνουμε απλά τη δουλειά μας. Ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο. Στόχος για τον κάθε επαγγελματία, είναι να φέρνει θετικά αποτελέσματα και με τη λειτουργία που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα πάμε καλά». 

-Ο παραπάνω στόχος, είναι, δηλαδή, εφικτός;
« Πάντα είμαι αισιόδοξος, διότι είμαι ένας νέος άνθρωπος με ορθολογικές σκέψεις. Ετσι, λοιπόν, βλέπω τα γεγονότα, πραγματιστικά. Αν προσθέσουμε και το ότι ζούμε σε μια κοινωνία η οποία αλλάζει, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά κ.ο.κ, ο ρόλος μας συνδέεται με όλα τα παραπάνω και βεβαίως, είναι και αθλητικός. Καλούμε όλους να έρθουν πίσω στο γήπεδο».

-Το περιβάλλον της οικονομικής κρίσης στο οποίο ζούμε αυτή την περίοδο, το έχετε συνυπολογίσει;
« Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε ακόμα περισσότερο και να παράξουμε έργο. Θα ήθελα να δω ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο να έχει όλες τις περγαμηνές τις οποίες θα έπρεπε να έχει ο ελληνικός αθλητισμός. Αρα, λοιπόν, δεν ασχολούμαι μόνο με τον Αρη, αλλά και με το πώς βλέπει ο τρίτος ή ο τέταρτος την αθλητική μας ομάδα. Πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ομάδα του όταν κερδίζει ή όταν χάνει; Είναι ένα γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο πρέπει να αναδιαμορφώσουμε».

-Να κλείσουμε με το άρθρο 99; Σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεση αυτή;
« Βρισκόμαστε στο σημείο ελέγχου των οικονομικών μας χρεών, στο πλαίσιο της νομικής διαμόρφωσης. Νομίζω ότι θα πετύχουμε την υπαγωγή και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».          

«Καθάρισε» η Κολομβία, ισόπαλο το ντέρμπι!

Ότι μπορεί κάνει η Αργεντινή για να χάσει την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ του 2014.

«Καθάρισε» η Κολομβία, ισόπαλο το ντέρμπι
Η «μπιανκοσελέστε» ήρθε ισόπαλη 1-1 στη έδρα του Ισημερινού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και κατάφερε να βρεθεί απλά στο +3 από τη δεύτερη Κολομβία και στο +5 από την αποψινή της αντίπαλο, παραμένοντας το φαβορί για την πρωτιά, αν και δεν έχει σημασία η τελική κατάταξη στην πρώτη τετράδα, αφού οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα τελικά.

Σε ένα επεισοδιακό αγώνα, αφού αποβλήθηκε ο Μαστσεράνο στο 88’, επειδή χτύπησε τραυματιοφορέα την ώρα που έβγαινε με φορείο από το γήπεδο, ο Αγουέρο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 4’, για να ισοφαρίσει ο Καστίγιο στο 17’. Αλλαγή μπήκε ο Λεονέλ Μέσι.


Η σύνθεση της Αργεντινής: Ρομέο, Γκαράι, Μπασάντα, Φερνάντεζ, Ρόχο, Περούτσι, Μαστσεράνο, Ντι Μαρία, Μπανέγκα (76' Μπίλια), Παλάσιο (91' Μπράνα), Αγκουέρο (61' Μέσι)


Όσον αφορά την Κολομβία, εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» των δυο φορές πρωταθλητών κόσμου και με 2-0 κόντρα στο Περού στην έδρα της, μείωσε στο -3 και ελπίζει σε κάτι καλύτερο τις επόμενες αγωνιστικές, έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο από την αντίπαλό της, δείχνοντας πως έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Σκόρερς των νικητών ήταν οι Φαλκάο με πέναλτι στο 13’ και Γκουτιέρεζ στο 45’ ενώ βοήθησε και η αποβολή του Ζαμπράνο στο 70’ για τους φιλοξενούμενους.


Η σύνθεση της Κολομβίας: Οσπίνα, Γέπες, Περέα, Αγκουιλάρ (83' Μεχία), Ζούνιγκα, Τόρες, Σάντσεζ, Αρμέρο, Κουαντράντο (77' Γκουαρίν), Φαλκάο, Γκουτιέρεζ (81' Μουριέλ) Πηγή: sport-fm.gr

Φιλική ήττα για Εθνική Νέων!!

Την ήττα με γνώρισε στη Γαλλία η Εθνική U-20 από το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στον τελευταίο της φιλικό αγώνα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της κατηγορίας.

Φιλική ήττα για Εθνική Νέων
Η ελληνική ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήταν ανώτερη της αντιπάλου της, ενώ στο δεύτερο μισό δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 34΄ από τον Σανογκό, ύστερα από λάθος στο χώρο του κέντρου.

Οι Γάλλοι ήταν «καταιγιστικοί» μέχρι το 50’. Στο 46΄ και στο 48΄ ο Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις, όμως στο 50΄ νικήθηκε από χτύπημα πέναλτι του Πογκμπά, μετά από μαρκάρισμα του Σταφυλίδη στον Μπαεμπέκ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός «έπεσε», λόγω των πολλών αλλαγών, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το τρίτο τους τέρμα στο 86΄ με τον Ν' Γκαντό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’ ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά.


Γαλλία: Αρεολά, Φουλκέ, Ζουμά, Ουμτιτί (46΄ Σαρ), Πογκμπά (84΄ Ζουλιάν), Κοντογκμπιά (75΄ Μποσετί), Σανογκό (46΄ Βιάν), Μπαεμπέκ (75΄ Σαμπαλί), Ντινιέ, Λεμινά (59΄ Βερτού), Τοβάν, (46΄ Ν' Γκαντό)

Ελλάδα: Διούδης (46΄ Καπίνο), Μαρινάκης (61΄ Κωνσταντινίδης), Σταφυλίδης (77΄ Πέλκας), Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Κουρμπέλης (72΄ Κούρος), Κολοβός (77΄ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης (46΄ Φουρλάνος), Γιαννιώτας (61΄ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (61΄ Ράνος)


«Σε αυτό το επίπεδο, οφείλουμε να καταλάβουμε ότι απέχει πολύ λίγο το σημείο που ελέγχουμε το παιχνίδι από εκείνο που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με τρία γκολ. Είναι κρίμα από δικά μας λάθη να καταστρέφουμε την εικόνα μας μέσα στο γήπεδο. Για να πετύχουμε κάτι καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οφείλουμε να δουλέψουμε περισσότερο, ώστε αυτά να μην επαναληφθούν», τόνισε ο Κώστας Τσάνας, μετά τη λήξη του αγώνα.

Η ελληνική αποστολή είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει την Τετάρτη. Πηγή: sport-fm.gr

Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ!

Το δίλημμα που θέτει ο Σαμαράς σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ
Οπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέτει στους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη μπροστά στο δίλημμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που το προτεινόμενο νομοθέτημα για τη νέα κρατική τηλεόραση δεν υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών έχει ήδη συζητηθεί στο ΠΑΣΟΚ. Σε κλειστή σύσκεψη στην Ιπποκράτους το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε στους συνεργάτες του τα σενάρια της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η συνέχιση του κοινοβουλευτικού βίου της κυβέρνησης Σαμαρά συναρτάται απολύτως από το αν οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ.

Κατά τον κ. Βενιζέλο ο κ. Σαμαράς δεν έχει τη δυνατότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Δεδομένου ότι η ΝΔ δεν είναι κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε περίπτωση καταψήφισης της εισήγησης που είχε κάνει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, πρώην υπουργός Τύπου στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφ' όσον διαπιτσωθεί πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη δεδηλωμένη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει την συνταγματική προβλεπόμενη διαδικασία.

Το σχέδιο που είχε συντάξει ο κ. Μόσιαλος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ θα κατατεθεί για διαβούλευση με τα κόμματα τα επόμενα 24ωρα.

Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμείνουν να καταγγέλουν την ακολουθούμενη από τον κ. Σαμαρά τακτική, οι πολιτικές εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.

Πηγή: protothema.gr

«Βράζουν» στον ΟΦΗ με την ΕΠΣ Ηρακλείου!!

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο “στρατόπεδο'” του ΟΦΗ μετά το γεγονός πως η ΕΠΣ Ηρακλείου, της οποίας και είναι μέλος, συνεχίζει την δικαστική της αντιπαλότητα με την ΕΠΟ.

«Βράζουν» στον ΟΦΗ με την ΕΠΣ Ηρακλείου
Εκνευρισμός και δυσαρέσκεια είναι τα αισθήματα που κατακλύζουν τους ανθρώπους του ΟΦΗ για το γεγονός πως η ΕΠΣ Ηρακλείου της οποίας μέλος είναι οι «μελανόλευκοι» τραβάει στα άκρα το σκοινί στην κόντρα της με την ΕΠΟ.

Αυτό δεν ικανοποιεί τους διοικούντες την ΠΑΕ, αφού θεωρούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει όχι μόνο τον ίδιο το σύλλογο, αλλά και άλλες ομάδες του νομού.

Μάλιστα, από μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ διέρρευσε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ιστορία του ΟΦΗ», ενώ αναμένεται να υπάρξει αιχμηρότατη ανακοίνωση το επόμενο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές κινήσεις, ώστε να προασπιστούν τα συμφέροντα της ΠΑΕ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν νίκησε την Αϊτή η Ιταλία!! (video)

Κι όμως όλα γίνονται! Η Αϊτή πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά του φιλικού αγώνα με την Ιταλία και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ανάμεσα στις δύο ομάδες!

Δεν νίκησε την Αϊτή η Ιταλία! (video)
Μπορεί να ακούγεται… κάπως, αλλά είναι αλήθεια! Έστω και σε φιλικό επίπεδο, έστω κι αν προηγήθηκε 2-0, η Ιταλία δέχθηκε δύο τέρματα από την Αϊτή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για το τελικό 2-2!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την «σκουάντρα ατζούρα», αφού 19'' μετά τη σέντρα, ο Τζιακερίνι έβαλε μπροστά την εθνική του. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς κάτι εντυπωσιακό, με τον Μαρκίζιο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 72’ για το δεύτερο τέρμα των Ιταλών.

Κι όμως, τίποτα δεν είχε ακόμα τελείωσει! Με εκτέλεση πέναλτι στο 85’, ο Μίλιεν μείωσε σε 2-1 και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πεγκέρο ισοφάρισε για το τελικό 2-2, με την Αϊτή να… κλέβει τις εντυπώσεις!

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι για την εθνική Ιταλίας, ενόψει του Confederations Cup.



Πηγή: sport-fm.gr

Break και ισοφάριση με Μαυροκεφαλίδη για «Μπάρτσα»!

Με δύο βολές του Μπραντ Όλεσον 7,7’’ πριν το τέλος η Μπαρτσελόνα επικράτησε 72-71 της Ρεάλ στη Μαδρίτη και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών της ACB.

Break και ισοφάριση με Μαυροκεφαλίδη για «Μπάρτσα»!
Τι κι αν βρισκόταν σχεδόν σε όλο το ματς πίσω στο σκορ; Η Μπαρτσελόνα με δύο βολές του Μπραντ Όλεσον 7,7’’ πριν το τέλος επικράτησε 72-71 της Ρεάλ στη Μαδρίτη και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών της ACB. Πλέον τα δύο επόμενα ματς διεξάγονται στη Βαρκελώνη, ξεκινώντας από την Παρασκευή.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 19 πόντους και 5 ασίστ ηγήθηκε της «Μπάρτσα», ο Μπραντ Όλεσον πρόσθεσε 14, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 8 πόντους (3/4 βολές, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 18:37. Ο Φελίπε Ρέγες με 13 πόντους και ο Ρούντι Φερνάντεθ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τη «βασίλισσα».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 10-2 και παρότι γρήγοροι ισορρόπησαν οι «μπλαουγκράνα», το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο σε διψήφια διαφορά (36-26). Οι Μαδριλένοι έδειχναν να οδεύουν άνετα προς το 2-0, όταν στο φινάλε της τρίτης περιόδου βρέθηκαν στο +14, 55-41. Οι Καταλανοί αντεπιτέθηκαν και πλησίασαν στον πόντο (68-67), ένα απίθανο τρίποντο του Μίροτιτς υπό πίεση έφερε τη Ρεάλ στο 71-67, αλλά ο Ουάλας απάντησε με τον ίδιο τρόπο (κερδίζοντας και φάουλ αλλά αστόχησε στη βολή) μειώνοντας στον πόντο 40’’ πριν το τέλος. Ο Γιουλ ακολούθως υπέπεσε σε λάθος και ο Όλεσον με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στην «Μπάρτσα» (71-72) στα 7,7’’ για τη λήξη του ματς. Στην τελευταία επίθεση τα σουτ των Ροντρίγκεθ και Κάρολ δεν βρήκαν στόχο και οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 10-11, 36-26, 55-46, 71-72.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 3, Ρούντι 11 (10 ριμπ.), Σουάρεθ 2, Ρέγες 13, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 2, Μπέγκιτς 7, Ντάρντεν 7, Κάρολ 4, Γιουλ 8, Σλότερ 4.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2, Χουέρτας 3, Ναβάρο 19 (5 ασίστ), Τοντόροβιτς 2, Ουάλας 6, Ινγκλς 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Όλεσον 14, Λόρμπεκ 6, Τόμιτς 8, Γιασικεβίτσιους, Ραμπασέδα.Πηγή: sport-fm.gr

Με Αγγελόπουλους και πίστη…!!

Παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων διεξήχθη η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει του τρίτου τελικού με τον Παναθηναϊκό. Κομπλέ οι πρωταθλητές.

Με Αγγελόπουλους και πίστη…
Αποφασισμένοι για το comeback είναι όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει του τρίτου τελικού της Α1 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και εμφανίζονται έτοιμοι για το πρώτο βήμα της ανατροπής.

Το «παρών» στη τελευταία προπόνηση έδωσαν, όπως συνηθίζεται άλλωστε, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ παρακολούθησαν μέρος του σημερινού προγράμματος και θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως παραμένουν δίπλα στην ομάδα και πως πιστεύουν ακόμα στην ανατροπή, παρά τις δυσκολίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Πέραν φυσικά των γνωστών απουσιών, των Μάντζαρη και Μαυροειδή. Ο Έισο Λο όσο περνούν οι μέρες αισθάνεται ολοένα και καλύτερα και την Τετάρτη στο ΣΕΦ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έσπασε» την έδρα της Ρόμα η Σιένα!

Η Σιένα πέρασε με 85-76 από την έδρα της Ρόμα και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της ιταλικής λίγκας.

«Έσπασε» την έδρα της Ρόμα η Σιένα
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του έβδομου συνεχούς πρωταθλήματος έκανε η Σιένα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε 85-76 της Ρόμα εκτός έδρας κι έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της ιταλικής λίγκας.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές επέβαλαν το ρυθμό τους κι έφτασαν στο break με την τριάδα Ντέιβιντ Μος, Ντάνιελ Χάκετ και Μπόμπι Μπράουν να κάνει όργια έχοντας 20, 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. Ο Γκάνι Λαουάλ με 17 και ο Φιλ Γκος με 16 πόντους πάλεψαν περισσότερο για τους Ρωμαίους, που μεθαύριο φιλοξενούν το δεύτερο ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Αλκαράθ… και του χρόνου!!

Στον πάγκο της Γρανάδα θα κάθεται για έναν ακόμα χρόνο ο Λούκας Αλκαράθ.

Αλκαράθ… και του χρόνου
Σε επίπεδο Primera Division θα συνεχίσει να δουλεύει ο Κίκε Αλκαράθ.

Λίγους μήνες μετά την πρόσληψή του τον Γενάρη -κι αφού κατάφερε να πετύχει το στόχο της παραμονής- ο πρώην τεχνικός του Άρη ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Γρανάδα.

Οι δυο πλευρές βρίσκονταν μέχρι και σήμερα σε συζητήσεις, που είχαν να κάνουν κυρίως με το θέμα των αποδοχών του Ισπανού τεχνικού.

Αφού διευθετήθηκαν λοιπόν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ικανοποιήθηκε η επιθυμία του ιδιοκτήτη, Κίκε Πίνα και του αθλητικού διευθυντή, Χουάν Κάρλος Κορδέρο και ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Αλκαράθ ως τον Ιούνιο του 2014. Πηγή: sport-fm.gr

H ΕΡΤ έκλεισε, πανηγυρίστε...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον... τεράστιο ενθουσιασμό που προκάλεσε στα social media το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και αναρωτιέται απλά γιατί;  
Από νωρίς το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η ΕΡΤ κλείνει. Στα social media η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πανηγύρισε με ενθουσιασμό τα... ευχάριστα μαντάτα γιατί θα πάψει λέει να πληρώνει το χαράτσι και θα πάψει να βλέπει κατευθυνόμενη ενημέρωση.
Σήμερα στο σύνολο τους οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν ετησίως 300 εκατ. ευρώ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ενώ από τον Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε περήφανα ο κύριος Κεδίκογλου θα πληρώνει 200 εκατ. ευρώ. Προφανώς γι' αυτό πανηγύρισαν όλοι...

Οσο για την κατευθυνόμενη ενημέρωση που πλέον θα σταματήσει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, φαντάζομαι όλοι πλέον θα απολαύσουν με όλη τους την άνεση, την ανεξάρτητη ενημέρωση των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία... νομίζουν ότι δεν τα πληρώνουν. Λες και δεν είναι γεμάτα από κρατική διαφήμιση που την πληρώνουμε εμείς και συντηρούνται από δάνεια που τα πληρώνουμε εμείς.

Δεν δούλεψα ποτέ στην ΕΡΤ και συνεπώς μπορώ να γράψω με μεγάλη άνεση αυτό που πιστεύω. Ναι η ΕΡΤ ήταν ένα “τέρας” το οποίο φυσικά δημιούργησε ο κύριος Κεδίκογλου και οι όμοιοι του, κυβερνώντες αυτή την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Ναι, η ΕΡΤ εδώ και χρόνια δεν έπαιζε τον ρόλο της σωστά, ναι αρκετοί από τους εργαζόμενους (όχι όμως οι περισσότεροι) πέρναγαν πρώτη του μηνός να πάρουν το μισθό τους. Ας μην μιλήσω δε για το απίθανο φαγοπότι από ορισμένους διορισμένους από τις ίδιες της κυβερνήσεις και για τα πόσα εκατ. ευρώ έφαγαν οι άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα. Με λίγα λόγια, ας πω ναι σε ότι άλλο θέλετε να προσθέσετε σχετικά με το προφίλ της δημόσιας τηλεόρασης...

Ας μιλήσουμε τώρα για τα δημόσια νοσοκομεία και το πόσο σωστά λειτουργούν; Για το αν οι γιατροί παίρνουν φακελάκια, κάνουν καλά τη δουλειά τους, για το αν εφαρμόζουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, για το αν υπάρχουν σπατάλες και φαγοπότι από τους διοικητές τους, για, για, για... Φαντάζομαι όλοι συμφωνείτε ότι η σωστή λύση είναι να τα κλείσουμε τα μπουρδέλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Μην πιάσω δε στο στόμα μου τα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια; Εκεί να δεις μπουρδέλα... Τα παιδιά μας το μόνο που μαθαίνουν είναι πώς να κάνουν κατάληψη και πώς να παίρνουν ναρκωτικά. Συνεπώς, να υποθέσω, λουκέτο και σε αυτά τα μπουρδέλα και τέρμα στο φαγοπότι των δασκάλων και των καθηγητών που είτε κάνουν διακοπές τρεις μήνες το καλοκαίρι και εμείς τους πληρώνουμε, είτε δεν πάνε στη δουλειά τους γιατί έχει κατάληψη ή απεργία. Λουκέτο και σε αυτά λοιπόν...

Δηλαδή, για να καταλάβω, θα εξαιρέσουμε τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς; Εκεί να δεις μπουρδέλο και φαγοπότι. Λουκέτο και σε αυτά λοιπόν.

Τώρα που το σκέφτομαι πέντε έξι λουκέτα να βάλουμε σε αυτόν τον τόπο κι' όλα τα προβλήματά μας τα λύσαμε. Μετά θα έρθει η ευημερία, η ανάπτυξη, η ευτυχία.

Ο μέσος Ελληνας πολίτης σήμερα έχει φτάσει στο έσχατο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος. Πλέον δεν τον απασχολεί ότι είναι αυτός άνεργος. Το ρίχνει στην κρίση και ησυχάζει... Τον απασχολεί ο άλλος που δουλεύει. Δεν τον απασχολεί που δεν έχει να φάει. Τον πειράζει που ο δίπλα του έχει να φάει. Δεν στενοχωριέται για το δικό του πρόβλημα, αλλά χαίρεται με την καταστροφή του άλλου.

Ακου να δεις λοιπόν μάγκα που πανηγύρισες χθες για το κλείσιμο της ΕΡΤ τι θα γίνει τώρα. Ολοι όσοι δούλευαν σε αυτήν θα πάρουν αποζημίωση. Οι μισοί και περισσότεροι από αυτούς (πρώτοι και καλύτεροι, είμαι σχεδόν σίγουρος, αυτοί που τόσα χρόνια τους επέτρεπαν να μην κάνουν τίποτα γιατί είχαν το... δόντι και πήγαιναν μόνο για να πάρουν το μισθό τους,) θα επαναπροσληφθούν στη νέα ΕΡΤ του κυρίου Κεδίκογλου, όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος στην δημόσια δήλωσή του... Για αυτό πανηγύρισες φίλε μου χθες στα social media. Πανηγύρισες γιατί κάποιοι (τα βύσματα....) θα πάρουν αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα πάνε για τρεις μήνες διακοπές και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο να προσληφθούν εκ νέου από τον κύριο Κεδίκογλου. Οσο για αυτούς που δούλευαν και ήταν οι περισσότεροι, γιατί απλά δεν ήταν βύσματα ή μόνο βύσματα, αυτούς χαιρέτα τους...

Ακου λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΡΤ, τα δημόσια σχολεία, Πανεπιστήμια, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς. Το πρόβλημα είναι πώς τα κατάντησαν αυτοί που ΕΜΕΙΣ, ναι ΕΜΕΙΣ, ψηφίζουμε εδώ και χρόνια.

Προσωπικά στην ΕΡΤ με έχουν ενοχλήσει πολλά πράγματα και αρκετές φορές έγραψα για αυτά. Από την άλλη όμως εκπομπή σαν τον “ΕΞΑΝΤΑΣ” του Γιώργου Αυγερόπουλου που έπαιζε στην ΕΡΤ και μόνο στην ΕΡΤ δεν είδα ποτέ και ούτε πρόκειται να δω στην ιδιωτική τηλεόραση. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που δεν κατάλαβα, ούτε συμμερίζομαι τον τρελό ενθουσιασμό χιλιάδων Ελλήνων, όπως αυτός εκφράστηκε στα social media...
Πηγή: gazzetta.gr