Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο Χουάν Κάρλος δεν θα γίνει ποτέ Μπάρτσα!!

Ούτε ο Πέρεθ δεν ξέρει τι σημαίνει Ρέαλ, γράφει ο Αποδυτηριάκιας μετά την...ελληνική δήλωση-απάντηση του, στους Τσάβι και Ινιέστα.
Όταν ο άλλος είναι άρρωστος οπαδός, τότε είναι ικανός να φτύσει και την ίδια του την ομάδα. Χωρίς, βέβαια, να έχει συναίσθηση τι κάνει, τι λέει. Μιλάμε για τον οπαδό στην τύφλα του, άλλωστε. Ούτε γνωρίζει τι είναι αυτό που υποστηρίζει, ούτε και γιατί.
       Στους μέγιστους μπαλλαδώρους Τσαβι και Ινιεστα ο πρόεδρος της Ρεάλ έδωσε μια απάντηση, την αποθέωση της μαλακίας του. Η Ρεάλ είναι βασίλισσα, κάποτε ήταν θεσμός στη μπάλλα. Υψηλή τεχνική, ποδόσφαιρο φαντασίας με αλλαγές ακρίβειας της μπάλλας, κάποιες φορές σε ρυθμό ορμητικό, καταιγιστικό.
Βασιλικό ναυτικό η Ρεάλ, όχι πειρατική φρεγάτα. Παικταράδες με πλάκα τα γαλόνια, όχι τσούρμο από λούμπεν προλεταριάτο. Και βγαίνει ο Πέρεθ, σα να είναι ο αρχηγός της θύρας 7 και της 13, ένας λαϊκιστής παλαιοπασόκος και λέει ότι «Με Μουρίνιο στα τελευταία 5 ματς η Μπάρτσα δεν κέρδισε την Ρεάλ».
Ο χάλιας ο δικός σου. Λέω για τον Πέρεθ. Ο ρεζίλης. Που αν γνώριζε τι είναι Ρεάλ, ιστορικά και σημειολογικά, ούτε τον κοντοπούτανο Μουρίνιο θα έπαιρνε η ομάδα του, ούτε τον Ρονάλντο, που φλωροφέρνει. Παικταράς ο Πορτογάλος, γνήσια κλάση, όμως με τα χαϊμαλιά και τα τατουάζ μού χαλάει τη μόστρα σα Ρεάλ. Βασίλισσα είμαι, κρατάω τη γαλαζοαίματη αισθητική μου.
Μια αλήθεια είπαν οι Ινιέστα, Τσάβι. Ότι ο Μουρίνιο έκανε κακό στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πολύ σωστά. Ο Μουρίνιο είναι η μαύρη ψυχή του ποδοσφαίρου. Ταλαντούχος, ικανός, όμως ψηφιακός, κομπιουτεράτος προπονητής γαμώ τον ορθολογισμό του. Η καρδιά του δεν ανήκει στη μπάλλα.
 Δεν αποκαλύπτει τον αληθινό προπονητικό εαυτό του ο Μουρίνιο διότι παίζει στο αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Υποχρεώνεται να συμβιβαστεί, να προσαρμοστεί, κάτι που στον ίδιο βαθμό απέφυγε να κάνει όταν ήταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και έδειχνε τη σχέση του με το ρομποτοποιημένο ποδόσφαιρο.
Βασιληάς είναι το ποδόσφαιρο, όμως όχι έτσι όπως θα ήθελε να το διαχειρίζεται, να το χρησιμοποιεί προπονητικά αυτός ο διάολος ο Μουρίνιο. Βασίλισσα η Ρεάλ με στέμμα, με παλατιανή κουλτούρα και αποικιοκρατικά απωθημένα. Έτσι την θέλει ο οπαδός της, από τους αυλικούς μέχρι τους γκράντε λαϊκούς.
Με προπονητή τον Μουρίνιο όποτε πήγε στο γήπεδο ο βασιληάς Χουάν Κάρλος αποχωρούσε πριν από το ημίχρονο. Δεν μπορούσε να βλέπει αυτή την μουρίνεια Ρεάλ. Παραμύθι φούρναρης. Πάω στο γήπεδο έλεγε στην γυναίκα του και στο τέταρτο την είχε κοπανήσει για να βρεθεί με μια γκόμενα.
«Έφαγαν» τον παπού του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και άνοιξε ο δρόμος της ΠΑΕ για την Λεωφόρο
Αλαφούζος, αφεντικό στην ΠΑΕ, και Μακρόπουλος, πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό δεν τα έβρισκαν για μήνες. Και πώς να τα βρουν όταν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός είχε οικονομική στενότητα και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στον αθλητικό Παναθηναϊκό;

Η ΠΑΕ αποφάσισε να επιστρέψει στο γήπεδο- παράγκα, το οποίο όμως χρειάζεται κάποια μερεμέτια. Λεφτά, λοιπόν, να δώσει ο Αλαφούζος στον παπού, τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, λεφτά και για την αναβάθμιση του γηπέδου.

Κι όλα έπρεπε να γίνουν στο χρόνο τους. Για να δίνει η ομάδα τα φιλικά ματς προετοιμασίας εν όψει της νέας σαιζόν.

Πότε, όμως, θα ετοιμαστεί η Λεωφόρος, όταν ο παπούς έχει στυλώσει τα πόδια του;
Έγινε ό,τι έγινε, υποχρεώθηκε ο γηραιός πρόεδρος του Ερασιτέχνη να παραιτηθεί, παρά τη θέλησή του, και άνοιξε ως δια μαγείας ο δρόμος της ΠΑΕ προς τη Λεωφόρο. Αμέσως, ατάκα και επιτόπου η τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Ερασιτέχνη τα βρήκε(!) με τους εκπροσώπους του Αλαφούζου. Για μια ακόμα φορά θριάμβευσε η παναθηναϊκή ομόνοια.

Δεν αποκλείεται ο Αλαφούζος να υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του Ερασιτέχνη να τους δώσει χορηγία διαφημιστικού χρόνου στο sky, όπως έκανε στην ΠΑΕ. Γι’ αυτό όλα ρυθμίστηκαν στο άψε σβήσε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: