Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Πολύ κοντά σε συμφωνία»

AZ-Alkmaar-v-PAOK-Maarten-Martens-Miguel-Vito_3013460-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ολλανδός δημοσιογράφος της “Τέλεγκραφ”, Ρόναλντ Άρενς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την μετακίνηση του Μάρτενς στον ΠΑΟΚ.
“Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στη συμφωνία καθώς ο παίκτης θέλει να έρθει τώρα στην Θεσσαλονίκη.Ο σπουδαιότερος παράγοντας στην υπόθεση είναι ο Μάρτενς καθώς πίεσε την Άλκμααρ. Πέρασε οκτώ χρόνια στην ΑΖ και θέλει νέες εμπειρίες.Έχει επιβεβαιώσει και ο Άντβοκαατ, ο οποίος είπε πως ο Μάρτενς θέλει να φύγει.Όλοι στην Ολλανδία αναφέρουμε πως η μεταγραφή θα τελειώσει τις επόμενες μέρες”, είπε ο Άρενς.
Πηγή: arenafm.gr

“Γονίδιο του Άρη ο διχασμός”

xristidis2
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης.
Ο Βετεράνος πορτιέρο των “Κίτρινων” ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα αυτή την στιγμή με μια πιο ψύχραιμη ματιά και τόνισε πως μεγαλύτερο πρόβλημα και από τον πιθανό υποβιβασμό της ομάδας είναι η νοοτροπία του διχασμού που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα, μίλησε για τον Διούδη και τόνισε πως είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, με πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά αυτή την στιγμή ο Άρης τον εκθέτει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χρηστίδης:
Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη:
“Δεν είμαι μόνο θέμα του Άρη είναι καθαρά Ελληνικό. Αυτό το θλιβερό θέαμα δεν είναι το ουσιαστικό μέρος. Ο Άρης έχει πέσει από πέρυσι αλλά δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στα σημάδια και στο πως βγήκε από την κρίση. Την έξοδο της κρίσης την έδωσε ο Θεός δεν την πήρε ο Άρης. Φέτος καταλήξαμε σε ακόμα χειρότερη κρίση. Δεν δώσαμε σημασία και πλέον βλέπουμε υπερφλύαρους παλικαράδες να το παίζουν σωτήρες του Άρη. Αυτό είναι η ουσία του πράγματος και δεν δόθηκε σημασία στο τι έγινε πέρυσι. Ο Άρης μαθηματικά δεν έπεσε. Να σωθείς είναι δύσκολο αλλά ακόμα δυσκολότερο είναι να διώξεις αυτή την νοσηρή νοοτροπία που έχει κυριαρχήσει επί δεκαετίες και τώρα έσκασε”.
Για το λανθασμένο τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:
“Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρώπης, αν θέλουμε όμως να νιώθουμε έτσι και όχι ως επαρχία πρέπει να αντιληφθούμε κάποια πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα γεγονός που απλά ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αγνοούμε όλοι πως το ποδόσφαιρο υποστηρίζει μια ποικιλία επαγγελμάτων όπως οι ποδοσφαιριστές, οι νομικοί , οι υπάλληλοι, οι κηπουροί,  οι πωλητές και πόσα άλλα επαγγέλματα. Στην Ευρώπη γνωρίζουν πως υπάρχει μια επαγγελματική αλυσίδα και αγωνίζονται για αυτή. Δεν είναι μόνο νικάω η χάνω αλλά πρέπει όλοι να υπηρετήσουμε αυτή την επαγγελματική αλυσίδα”.
Για τον διχασμό στον Άρη:
“Στον Άρη υπάρχει συνέχεια γκρίνια και συνέχεια διχασμός. Όλοι είναι οι πραγματικοί Αρειανοί και οι άλλοι οι κακοί. Την ιστορία δε την γράφουν ούτε οι Γενικές συνελεύσεις, ούτε οι Λέσχες, ούτε οι φορείς. Η ιστορία γράφεται από την προσπάθεια των αθλητών καθημερινά στους αγωνιστικούς χώρους και των φίλων του ποδοσφαίρου οι οποίοι παρακολουθούν την ομάδα τους.  Ο ποδοσφαιριστής εμπνέει τον λαό του και ο λαός του δίνει δύναμη. Αυτός ο κύκλος είναι η πραγματική ιστορία και αυτό δε το βλέπουμε στην Ελλάδα. Διχασμός υπάρχει φυσικά και τώρα. Ο διχασμός είναι το γονίδιο του Άρη. Ποτέ δεν το αντιμετωπίσαμε αλλά πάντα το χρησιμοποιούσαμε για δικό μας όφελος.
Εγώ μεγάλωσα στη Κυψέλη του Άρη, στη Σχολή Τυφλών που ήταν τα γραφεία το ελεγκτήριο, το γήπεδο του μπάσκετ και το κολυμβητήριο. Εκεί πήγαινα και άκουγα πράγματα που δε τα καταλάβαινα. Σε μια συζήτηση στήναμε αυτί εμείς οι πιτσιρικάδες και ακούγαμε έναν παράγοντα να λέει ωραίες κουβέντες σε έναν άλλον. Πίσω από την πλάτη όμως υπήρχε όμως αμέσως “κάρφωμα.
Αυτό κάνουν και σήμερα οι παράγοντες του Άρη. Ο Άρης είναι μια κόλαση σωτήρων, όλοι θέλουν να τον σώσουν και τον οδήγησαν εδώ. Εάν δεν σταθούμε εδώ δε μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα που έδωσε τόσα πολλά σε εμάς. Ότι όμως και να κάνουν όπου και να τον στείλουν ο Άρης δεν θα χαθεί. Η ομάδα θα αναγεννηθεί και η ιδέα του  δεν χάνεται. Μπορεί να τον χτυπάς και να τον σπας όμως δε χάνεται.
Με τα λόγια δε μπορούν να έρθουν παίκτες. Καμία διοίκηση δε φέρει ευθύνη από τις διοικήσεις που περάσανα τελευταία, του Κατσιαούνη, του Ψηφίδη του Ηλιάδη και του Σκόρδα. Ανέλαβαν μια χειροβομβίδα με τραβηγμένη περόνη και έχει σκάσει σε όλων τα χέρια. Ο Θεός μας έκλεισε πέρυσι το μάτι και μας είπε βάλτε λίγο μυαλό. Αυτά τα πράγματα δεν είναι δικά σας αλλά τα υπηρετείτε. Όλοι θεωρούν τον Άρη δικό τους .Ακόμα και να έρθει κάποιος σωστός άνθρωπος για να αλλάξει την κατάσταση θα αντιμετωπίσει τρομερή αντίσταση για να μην μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση”.
Για τον Διούδη:
“Η αγωνιστική κατάσταση του Άρη χτυπάει ένα ταλέντο που όμως έχει και κάποιες αδυναμίες οι οποίες σαφώς αλλάζουν. Πρέπει ο Διούδης να δυναμώσει μυϊκά, να μάθει να πιάνει την μπάλα σωστά και να διδαχτεί ταχτική. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο με προσόντα και ο Άρης δυστυχώς ψαλιδίζει τις αρετές του. Η ομάδα δεν βοηθάει τον τερματοφύλακα αλλά τον εκθέτει. Είναι γεγονός πως αν  δεν φας “αστεία” γκολ μικρός δεν θα μάθεις. Ο Διούδης χαίρομαι που όταν δεχόταν γκολ ήταν ψύχραιμος. Αυτό χάθηκε. Αρχίζει και επηρεάζεται από κάπου αλλού. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα διδάξεις στα παιδιά.
Θυμάμαι το 1962 ο Άρης είχε πάρει προπονητή έναν Τρεβιζάν που δεν  ήταν προπονητής αλλά αδερφός του προέδρου των προπονητών της Ιταλίας. Ο Άρης είχε κάνει μεταγραφή τον Γιώργο Καλδεριμτζής. Σε ένα φιλικό παιχνίδι που κάναμε με τον Ηρακλή είπε ο προπονητής πως έχει βαρδάρη. Αν είναι ήταν ευνοϊκός θα παίξει ο μικρός στην εστία αλλιώς ο άλλος. Μπήκα στο παιχνίδι αλλά σε οκτώ λεπτά ο προπονητής με έβγαλε. Χωρίς να το καταλάβω πήγα πίσω από την εστία σε μια πέτρα και ήμουν έξω από το γήπεδο. Αυτή η εμπειρία με δυνάμωσε και με πείσμωσε. Είδα πως είχα κάτι να προσθέσω και να κερδίσω ως τερματοφύλακας”.
Για την προσπάθεια του Άρη να σωθεί:
“Ίσως η ομάδα χρειαστεί πάνω από 37 βαθμούς για να σωθεί. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με αξιοπρέπεια. Όχι μόνο οι παίκτες αλλά και αυτοί που είναι στην εξέδρα. Παραπάνω ηλεκτροσόκ δε γίνεται. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί  τι εστί Άρης και τι εκπροσωπεί για τον κόσμο το ποδόσφαιρο. Βλέπουν την απέναντι πλευρά που δημιουργεί προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Τώρα με την κρίση το ποδόσφαιρο είναι μια αντίσταση και θα έπρεπε να μας διδάσκει. Ήρθε ο  Φοιρός αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά. Τα λεφτά ποιος θα τα βάλει; Το θέμα δεν είναι αν θα παραμείνει ο Άρης αλλά πως θα απαλλαγούμε από την νοοτροπία του Αρειανού. Η λογική “εγώ είμαι ο Άρης” είναι αυτή από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Τσούγκας στο Metropolis: «Ο Άγγελος είχε μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά»

Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τον άδικο χαμό του Άγγελου Τσιπούρα, ενώ παράλληλα σχολίασε και το πόρισμα του θανάτου του 17χρόνου ποδοσφαιριστή του Άρη, που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες.

Αναλυτικά:

«Το θλιβερό αυτό γεγονός το ζήσαμε πριν από ένα χρόνο και μας τράβηξε την προσοχή για να δούμε τι έχει. Ο Άγγελος είχε μια δυσπλαχνία στην καρδιά, στην στεφανιαία αρτηρία. Το παιδί αυτό είχε ένα πρόβλημα και στο μυοκάρδιο και ο στεφανιαίος κόλπος που μαζεύεται το αίμα, συνετέλεσαν στο παιδί για να αποβιώσει. Το παιδί αυτό είχε μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στην καρδιά του. Ποιος να φανταζόταν ότι αυτό το παιδί θα υποβαλλόταν σε εξετάσεις μυοκαρδίου και στεφανιαίων αρτηριών. Σίγουρα μιλάμε για μια σπάνια περίπτωση, δεν το γνώριζε ο ίδιος. Υπάρχουν ορισμένες φορές κάποιες ατέλειες κατά την διάρκεια της δημιουργίας μας, που δεν μπορούν να διαγνωσθούν από απλές εξετάσεις. Μακάρι να ήταν η τελευταία φορά αυτή».Πηγή: metrosport.gr

Μαντζουράκης στο Metropolis: «Υπήρξε φάουλ και από τους δύο παίκτες στο γκολ της ισοφάρισης»

Ο προπονητής της Καλλονής Γιάννης Μαντζουράκης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την χθεσινή νίκη της ομάδος του επί του Άρη, ενώ παράλληλα στάθηκε στην επίμαχη φάση του πρώτου γκολ των γηπεδούχων.

Αναλυτικά:

Για το χθεσινό παιχνίδι:«Δουλέψαμε περισσότερο στο γήπεδο από τον αντίπαλο μας είχαμε μεγαλύτερη σταθερότητα, από την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλύτερο από την πλευρά μας, μέχρι που το γυρίσαμε. Θέλω να πω πως και ο Άρης το πάλεψε, ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε με ενεργοποιημένη ομάδα με την ήττα από τον Απόλλων, αλλά και εμείς από την πλευρά μας θέλαμε το ματς για να ανακάμψουμε».

Για το αν στο γκολ της ισοφάρισης προηγήθηκε επιθετικό φάουλ:«Συμφωνώ με το αν, γιατί στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις μια ευκαιρία και να βάλεις γκολ και ο άλλος να κάνει πέντε και να μην βάλει. Με το αν δεν πάς μπροστά, όμως συμφωνώ πως στην φάση του πρώτου γκολ έγινε φάουλ και από τους δύο παίκτες».

Στην συνέχεια ανέφερε:«Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, μας αιφνιδίασε και με βάση την πίεση που είχαμε το παιχνίδι δυσκόλεψε περισσότερο. Θα έλεγα ότι ο ρυθμός ήταν καλός και για τις δύο ομάδες».

Τέλος στάθηκε και στο… βαθμολογικό κατώφλι της σωτηρίας στο φετινό πρωτάθλημα: «Υπάρχουν ακόμα πολλές αγωνιστικές, ο Άρης αν δουλέψει σωστά μπορεί να σωθεί. Το κατώφλι σωτηρίας ήταν στους 32 βαθμούς πέρσι, αλλά με βάση τις νίκες των ουραγών και επίσης με δεδομένο πως οι ομάδες αυξήθηκαν το κατώφλι μπορεί να φθάσει στο 37. Από κει και πέρα δεν ξέρουμε πως θα είναι στην συνέχεια, μπορεί να έχουμε πολλές ισοπαλίες και να πέσει το κατώφλι».Πηγή: metrosport.gr

«Διαζύγιο» με Τσουκάνη στον Άρη!!

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Στέλιο Τσουκάνη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης το απόγευμα της Τρίτης. Ακολουθούν κι άλλες αποδεσμεύσεις στους «κίτρινους».

«Διαζύγιο» με Τσουκάνη στον Άρη
Παρελθόν από το ρόστερ του Άρη αποτελεί ο Στέλιος Τσουκάνης.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την λύση της συνεργασίας της με τον 24χρονο μέσο, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ο Τσουκάνης βρισκόταν στη λίστα με τους «κομμένους» παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν κι’ άλλες αποχωρήσεις από το ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Απαντά με εξώδικο ο Άρης!!

Στην αντεπίθεση περνάει ο Άρης. Με αφορμή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τους διακανονισμούς και τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών, η διοίκηση του συλλόγου θα στείλει εξώδικο κατά της ΕΠΟ.

Απαντά με εξώδικο ο Άρης!
Μέσω δικαστηρίου προτίμησαν να λύσουν τις διαφορές τους, με ΕΠΟ και Διαιτητικό Δικαστήριο, οι άνθρωποι του Άρη.

Η διοίκηση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να στείλει εξώδικο, με το οποίο κατηγορεί την ΕΠΟ πως παρανομεί, παραβιάζοντας τους νόμους, και ότι αγνοεί δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα απαιτεί από την Ομοσπονδία να συμμορφωθεί με τους νόμους αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Διαιτητικό Δικαστήριο εκδίκασε έξι υποθέσεις σε βάρος του Άρη. Όπως προκύπτει, αν δεν τηρηθούν οι διακανονισμοί η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει ακόμα και αφαίρεση βαθμών.

Πιο συγκεκριμένα, εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των Τόχα, Σανκαρέ, Κοτταρίδη, Νάτσο Γκαρσία, Χουάνμα, αλλά και Αραβίδη. Η απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από ένα μήνα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προσπάθεια του συλλόγου για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, διότι υπάρχουν και οι υποθέσεις των Φατί, Καστίγιο και Ντίκο, οι οποίες ορίστηκαν για τις 28 Ιανουαρίου.

Εκτός από τον προφανή κίνδυνο όμως, υπάρχει και άλλος: Ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών. Διότι αν μειωθεί ο χρόνος που πρέπει να τακτοποιηθούν οι οφειλές, τότε μπαίνει άλλη μία θηλιά στο λαιμό του συλλόγου.

Αφού, πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Άρη θα κληθεί να πληρώνει, σε μηνιαία βάση, ένα ποσό περίπου στα 200.000 ευρώ. Ένα ποσό που είναι, τουλάχιστον, απαγορευτικό για το σωματείο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sport-fm.gr

«Το παλεύει η Σουόνσι, προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Στο παιχνίδι της απόκτησης του Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ έχει μπει τις τελευταίες ώρες η Σουόνσι, η οποία σύμφωνα με το «Skysports», διεκδικεί τον παίκτη απ’ τον Ολυμπιακό, που έχει το πάνω χέρι.

«Το παλεύει η Σουόνσι, προβάδισμα ο Ολυμπιακός»
«Μάχη» Ολυμπιακού – Σουόνσι αποκαλύπτει το «Skysports» για τον Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ.

Οι «κύκνοι» φέρονται να θέλουν να αποσπάσουν τη θετική απάντηση από τον 22χρονο μέσο, που είναι κάτοχος νορβηγικού διαβατηρίου, ωστόσο, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο ενδιαφέρον των Σεντ Ετιέν, Τουλούζ και Λοριάν για τον Ιμπραΐμ, ο οποίος αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ τονίζεται πως ο Ολυμπιακός μαζί με την Σουόνσι φαίνεται πως έχουν το προβάδισμα για να τον κάνουν δικό τους. Πηγή: sport-fm.gr

Η παρωδία συνεχίζεται...!!

Στις 23 Αυγούστου ξεκινά το νέο πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσες ομάδες θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν από το φετινό, αφού η κόντρα Σούπερ Λίγκας και Football League οδηγείται στα άκρα.

Η παρωδία συνεχίζεται...
Δεν φαίνεται να μπαίνουν σύντομα τίτλοι τέλους στο απίστευτο σίριαλ σχετικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία.

Αντίθετα, την Τρίτη είχαμε ακόμη ένα εξαιρετικό… επεισόδιο που κρατά το μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου με κομμένη την ανάσα σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί.

Ως γνωστόν, Σούπερ Λίγκα και Football League είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και «θέλω», ενώ η ΕΠΟ αποφάσισε να ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» να αφήσει τα χέρια της καθαρά και να παραπέμψει την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, παρά το γεγονός πως το θέμα δεν είναι νομικό.

Όμως η σημερινή συνεδρίαση της Football League έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Άποψη της πλειοψηφίας των ομάδων είναι πως θα πρέπει να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία και να μην παραστούν οι δικοί τους εκπρόσωποι στη διαδικασία, καθιστώντας την παρωδία…

Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση το Σάββατο, ενώ το Διαιτητικό Δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση την Τρίτη (άγνωστο πώς στην περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση των περισσοτέρων ομάδων της Football League).

Από την πλευρά της η Σούπερ Λίγκα, μέσω του προέδρου της, Γιάννη Μώραλη τόνισε πως θα παραστεί κανονικά , παρά την άποψη όπως το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί από την ΕΠΟ.

«Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για να σκεφτούμε το σενάριο πως θα αργήσει κι άλλο η απόφαση. Θέλω να πιστεύω πως σίγουρα θα ξέρουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Κατά τα άλλα, αποφασίστηκε το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου…

Συνοπτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας:

1. Η Super League, σε συνέχεια της απόφασης της ΕΠΟ, εμμένει στη θέση της περί υποβιβασμού δύο (2) και ανόδου δύο (2) ομάδων, την οποία και θα υποστηρίξει στο τακτικό Διαιτητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το Αγωνιστικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα 26ης-34ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013-2014.

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ 2014-2015 να ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2014.

4. Η τελική φάση (Final 4) του Πρωταθλήματος Υποδομής Κ17 θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, σε συνέχεια ομόφωνης αποδοχής σχετικής πρότασης της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

5. Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ στην ελληνική Οικονομία θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

6. Σε συνέχεια σχετικής απόφασης, επιτροπή της Super League θα επιλέξει το προσεχές διάστημα διεθνώς αναγνωρισμένο Οίκο για τη διεξαγωγή έρευνας ανταγωνιστικότητας, εμπορικότητας και άλλων παραμέτρων του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

Νέο χτύπημα στον Άρη...!!

Σχεδόν... καταστροφή στον Άρη. Το Διαιτητικό Δικαστήριο εκδίκασε έξι υποθέσεις σε βάρος του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών. Μέσα στον επόμενο μήνα οι αποφάσεις.

Νέο χτύπημα στον Άρη...
Το Διαιτητικό Δικαστήριο εκδίκασε έξι υποθέσεις σε βάρος του Άρη. Όπως προκύπτει, αν δεν τηρηθούν οι διακανονισμοί η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει ακόμα και αφαίρεση βαθμών.

Πιο συγκεκριμένα, εκδικάστηκαν οι υποθέσεις των Τόχα, Σανκαρέ, Κοτταρίδη, Νάτσο Γκαρσία, Χουάνμα, αλλά και Αραβίδη. Η απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από ένα μήνα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προσπάθεια του συλλόγου για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, διότι υπάρχουν και οι υποθέσεις των Φατί, Καστίγιο και Ντίκο, οι οποίες ορίστηκαν για τις 28 Ιανουαρίου.

Εκτός από τον προφανή κίνδυνο όμως, υπάρχει και άλλος: Ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών. Διότι αν μειωθεί ο χρόνος που πρέπει να τακτοποιηθούν οι οφειλές, τότε μπαίνει άλλη μία θηλιά στο λαιμό του συλλόγου.

Αφού, πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Άρη θα κληθεί να πληρώνει, σε μηνιαία βάση, ένα ποσό περίπου στα 200.000 ευρώ. Ένα ποσό που είναι, τουλάχιστον, απαγορευτικό για το σωματείο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέντε στο «σκαμνί»!

Σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κλήθηκαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΟΦΗ και Πανθρακικός.

Πέντε στο «σκαμνί»
Σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κλήθηκαν την προσεχή Πέμπτη (16/01, 13:00) οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Πανθρακικός για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής.

Στο… σκαμνί και η ΠΑΕ ΟΦΗ για τη συμπεριφορά του μασέρ της ομάδας, κ. Τσαμπουράκη, στο παιχνίδι με τη Βέροια.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 16/01/2014 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 19η Αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β)ΠΑΕ ΟΦΗ, Ν.Τσαμπουράκη (μασέρ): Για τη συμπεριφορά του μασέρ κ..Ν. Τσαμπουράκη στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Βέροια.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 11 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Πανθρακικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναιτωλικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

«Πρόταση του ΠΑΟΚ για Βόσεν»

Το «κανόνι» της Γκενκ, Γέλε Βόσεν, επιστρέφει στο μεταγραφικό προσκήνιο του ΠΑΟΚ και μάλιστα βελγική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει καταθέσει δελεαστική πρόταση.

«Πρόταση του ΠΑΟΚ για Βόσεν»
Πρόταση στην Γκενκ για την απόκτηση του πρώτου σκόρερ της, Γέλε Βόσεν, έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «voebalkrant.com». Οι Βέλγοι ισχυρίζονται πως ο «δικέφαλος του Βορρά» προσφέρει ένα πολύ καλό ποσό στην ομάδα του 24χρονου στράικερ, η οποία, ωστόσο, δεν έχει μπει ακόμη στη διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Αναλυτικά:
«Την προσοχή του ΠΑΟΚ, που απέκτησε αυτή την εβδομάδα τον Μάρτενς, έχει τραβήξει ο Γέλε Βόσεν. Η ελληνική ομάδα δίνει ένα ωραίο ποσό για τον πρώτο σκόρερ της Γκενκ, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Από την Γκενκ μπορεί να μην θέλουν να τον αφήσουν να φύγει, αλλά ξέρουν ότι δεν γίνεται να μείνει για πάντα. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να φανούν τα χρήματα στο τραπέζι».
Πηγή: sport-fm.gr

Το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για το 2013!

Του Βούκιτς ήταν το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για την χρονιά που μας πέρασε. Οι χρήστες της επίσημης σελίδας του «δικεφάλου του βορρά» ψήφισαν το τέρμα του Σέρβου ως το καλύτερο για το 2013.

Το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για το 2013
photo: paokfc.gr
Με την διάκριση του καλύτερου γκολ της χρονιάς που μας πέρασε βραβεύτηκε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, από τους χρήστες της επίσημης σελίδας του ΠΑΟΚ. Το 44% των ψήφων συγκέντρωσε το τέρμα του Σέρβου στο 1-0 με τον Πλατανιά.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με δεύτερο καλύτερο τέρμα αυτό του Λόρενς με τακουνάκι μαζί με το ψαλιδάκι του Κατσουράνη (20%), ενώ τρίτο ήταν το γκολ του Σαλπιγγίδη με 16%.

Δείτε τα εδώΠηγή: sport-fm.gr

Τασότι: «Ο Μάτρι περνάει τα ιατρικά της Φιορεντίνα»

Την παραχώρηση του Αλεσάντρο Μάτρι στην Φιορεντίνα επιβεβαίωσε ο υπηρεσιακός προπονητής της Μίλαν, Μάουρο Τασότι. Με 6μηνο δανεισμό παραχωρείται ο Ιταλός επιθετικός.

Τασότι: «Ο Μάτρι περνάει τα ιατρικά της Φιορεντίνα»
Παίκτης της Φιορεντίνα πρέπει να θεωρείται ο Αλεσάντρο Μάτρι μετά και τα λεγόμενα του υπηρεσιακού προπονητή της Μίλαν, Μάουρο Τασότι.

Οι «ροσονέρι» φαίνεται πως τα έχουν βρει σε όλα με τους «βιόλα» προκειμένου ο Μάτρι να παραχωρηθεί ως δανεικός για 6 μήνες (μέχρι το τέλος της σεζόν).

Την είδηση προανήγγειλε ο Τασότι λέγοντας λακωνικά: «Ο Μάτρι περνάει τα ιατρικά της Φιορεντίνα».

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην παρουσίαση του Κεϊσούκε Χόντα, είχε ερωτηθεί για το θέμα απαντώντας: «Ο Μάτρι δεν πωλείται!». Πηγή: sport-fm.gr

Τα έλεγαν μέχρι τα ξημερώματα στον Άρη!!

Μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης τα έλεγαν στο ξενοδοχείο παίκτες, προπονητής και διοίκηση για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα… «Δεν το βάζουμε κάτω», το συμπέρασμα!

Τα έλεγαν μέχρι τα ξημερώματα στον Άρη!
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να διατηρήσουν τον Άρη στην Σούπερ Λίγκα δήλωσαν όλα τα μέλη της αποστολής της ομάδας σε συνάντηση που είχαν μετά την ήττα από την Καλλονή.

Οι παίκτες, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης συνομίλησαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στην Αθήνα όντας προβληματισμένοι από το νέο στραπάτσο στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες γύρισαν στο ξενοδοχείο έφαγαν και αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους. Ωστόσο στις 2 τα ξημερώματα του ζητήθηκε να κατέβουν κάτω για να μιλήσουν…

Παρών ο Σούλης Παπαδόπουλος και όλοι οι παίκτες μίλησαν για περισσότερο από δύο ώρες!

«Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη, πρέπει να σωθεί η ομάδα, να τα δώσουμε όλοι όλα», ήταν η θέση των διοικούντων.

«Αυτή την ώρα κανείς Αρειανός δεν κοιμάται. Για όλους αυτούς πρέπει να μην σταματήσουμε να παλεύουμε για να σώσουμε την ομάδα», ανέφερε ο τεχνικός της ομάδας, ενώ οι παίκτες επεσήμαναν:

«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, ξέραμε εξαρχής ότι θα είχαμε δύσκολο έργο. Πήραμε πάλι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, αλλά όσοι είμαστε εδώ πρέπει να παλέψουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην το κάνουμε». Πηγή: sport-fm.gr

Στον Άρη ο Μπακασέτας!!

Ο Μπακασέτας θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στον Άρη ο Μπακασέτας!
Η προσπάθεια ενίσχυσης του Άρη για να παραμείνει στην κατηγορία συνεχίζεται!

Η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ των κίτρινων είναι ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος από δω και στο εξής θα φορά τα χρώματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης ήρθε σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για τον δανεισμό του ως το τέλος της σεζόν και έτσι ο παίκτης άμεσα ταξιδεύει για τη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο NOBODY μη γραφικός κ. Τζελέπης»

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Πανθρακικό με εκατέρωθεν… φιλοφρονήσεις, λόγω του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (12/1), όπου επικράτησαν με 2-1 οι δεύτεροι.

«Ο NOBODY μη γραφικός κ. Τζελέπης»
Το γάντι που «πέταξε» ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης, σήκωσε η Skoda Ξάνθη και το «επέστρεψε» μέσω ανακοίνωσης της.

Ο «NOBODY» μη γραφικός κ. Τζελέπης έκανε εμπεριστατωμένες δηλώσεις. Ο κος Τζελέπης είναι all time classic.
Καλημέρα σας Πρόεδρε, Monsieur Tzelepis
”, αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης.

«Οι αποβολές ήταν σωστές. Και το δεύτερο γκολ ήταν πολύ δύσκολη φάση. Μας έχει συνηθίσει η Ξάνθη σε τέτοιες ανακοινώσεις και γραφικότητες. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω», είχε δηλώσει χθες (13/1) πρόεδρος της ομάδας της Κομοτηνής στο «Αθλητικό Metropolis» με αφορμή τα παράπονα της ομάδας του Χρήστου Πανόπουλου για τη διαιτησία της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Αποχαιρέτησε ο Μάρτενς!!

Ακόμη πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Μάρτενς να ενισχύσει από τώρα τον ΠΑΟΚ! Ο ίδιος αποχαιρέτησε την Αλκμαάρ, ενώ ο προπονητής του ανέφερε ότι θα ήθελε να συνεχίσει να τον έχει στην διάθεσή του.

Αποχαιρέτησε ο Μάρτενς!
Πιθανότερο από ποτέ είναι το ενδεχόμενο ο Μάρτενς να ενισχύσει από τώρα τον ΠΑΟΚ!

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό από την πλευρά της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης πρέπει η επιθυμία του παίκτη να προκάλεσε τις θετικές εξελίξεις.

Ο Βέλγος άσος μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης αποχαιρέτησε την Αλκμάαρ αναφερόμενος στις επιτυχίες που είχε με τη φανέλα της…

«Στην Αλκμάαρ έχω ζήσει τα πάντα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ολλανδίας, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το πέρασα στην Αλκμάαρ. Στην ουσία μεγάλωσα εδώ, δεν θα την ξεχάσω ποτέ», ανέφερε ο νέος άσος του ΠΑΟΚ.

Λίγο αργότερα ήρθε και μια δήλωση του προπονητή του στην Αλκμάαρ, Ντικ Αντβοκατ ο οποίος εξέφρασε στην απογοήτευσή του που δεν θα τον έχει στη διάθεσή του.

«Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι θα έπρεπε πραγματικά να προσπαθήσουμε για να κρατήσουμε αυτούς τους παίκτες, αλλά, φυσικά, θα πρέπει αυτό να το θέλει και ο ποδοσφαιριστής. Και ο Μάαρτεν δεν είναι τέτοια περίπτωση. Ήθελε να κάνει αυτό το βήμα τώρα. Οπότε, αυτή είναι η καλύτερη λύση», τόνισε χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο. Πηγή: sport-fm.gr

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Λόρενς!

Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Λίαμ Λόρενς μετά από δύο χρόνια ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ. «Τιμή μου που έπαιξα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας», τόνισε ο 32χρονος Ιρλανδός.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Λόρενς
Την πόρτα της εξόδου του ΠΑΟΚ μετά από δύο χρόνια πέρασε ο Λίαμ Λόρενς, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο «Δικέφαλος του βορρά».

Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους με το… διαζύγιο να είχε προαναγγελθεί, δεδομένου ότι ο Ιρλανδός μέσος δεν υπολογίζονταν από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς.

Ο 32χρονος θα αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του εκτός ελληνικών συνόρων, αφού όπως δήλωσε για εκείνον υπάρχει μόνο μία ομάδα στην Ελλάδα.

«Ηταν τιμή μου να παίξω για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αυτήν με το μεγαλύτερο πάθος και δεν θα το ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ και τον υπέροχο κόσμο του. Για μένα στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μία ομάδα»,τόνισε ο Λορένς στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Ο Λόρενς στις δύο σεζόν αγωνίστηκε σε 44 αγώνες του «Δικέφαλου του βορρά» και πέτυχε τέσσερα γκολ.Πηγή: sport-fm.gr

Σε μετοχές το δάνειο!

Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η μετοχοποίηση του ομολογιακού δανείου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σε μετοχές το δάνειο
Η συνέλευση έγινε παρουσία του προέδρου της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και της ΠΑΕ Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, του αντιπροέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου, της νομικής συμβούλου, Αθηνάς Μπαλωμένου, του διευθύνοντος συμβούλου, Στράτου Σωπήλη και άλλων στελεχών της διοίκησης, έγινε η Γ.Σ. τη ΠΑΕ, με τους μετόχους να απουσιάζουν. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης και η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν όρισαν εκπροσώπους.

Η θεματολογία εγκρίθηκε ομόφωνα. Το πιο σημαντικό θέμα ήταν η έγκριση της μετατροπής του ομολογιακού δανείου, ύψους 5 εκατ. ευρώ και αυτό που απομένει είναι να μεταβιβαστεί το ποσοστό μετοχών στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν η εξής:
1) Έγκριση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης της εταιρίας από 1η Ιουλίου του 2012 μέχρι 30 Ιουνίου του 2013, μετά την ακρόαση των επ' αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2) Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Ελεγκτών και των Λογιστών από πάσης ευθύνης για την παραπάνω χρήση.
3) Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη χρήση από 1 Ιουλίου 2013 έως 30 Ιουνίου του 2014.
4) Μείωση του αριθμού των μετοχών της Εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,90 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
5) Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής σε 0,30 ευρώ για την κάλυψη μέρους των ζημιών των παρελθουσών χρήσεων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
6) Έγκριση μετατροπής του ομολογιακού δανείου της Εταιρίας σε μετοχές - αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας - τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
7) Έγκριση αντικατάσταση μελών του ΔΣ.
8) Έγκριση αμοιβής των μελών ΔΣ
9) Έγκριση συμβάσεων συναφθείσων μετά την 1/7/2012.
10) Αλλαγή του τρόπου τήρησης των λογιστικών βιβλίων της Εταιρίας από τα ΕΛΠ στα ΔΛΠ.
11) Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

«Αφανής εργάτης της διαιτησίας ο κ. Μπριακός»

Ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος εις βάρος του Θανάση Μπριάκου εξέδωσε η Ξάνθη. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη πως σ’ αυτό το τοπικό ντέρμπι δεν επιλέξατε το αυτονόητο», αναφέρεται σε αυτήν.

«Αφανής εργάτης της διαιτησίας ο κ. Μπριακός»
Την τρίτη ανακοίνωση μέσα σε τρεις ημέρες εξέδωσε η Skoda Ξάνθη με αφορμή το ντέρμπι με τον Πανθρακικό, όπου ηττήθηκε με 2-1, την περασμένη Κυριακή (12/1).

Μετά το τέλος του αγώνα η ακριτική ομάδα αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα, καθώς έχει παράπονα, ενώ χθες (13/1) εξέφρασε την απορία της για το πότε θα γίνει γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Football League και κατ’ επέκταση, το πόσες θα τις αντικαταστήσουν.

Σήμερα, τα «βάζει» με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Θανάση Μπριάκο για την επιλογή των διαιτητών που έγιναν στο συγκεκριμένο ματς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Όσο αφορά τον πραγματικά αφανή εργάτη της διαιτησίας κο. Μπριάκο με μεγάλο σεβασμό στις υπηρεσίες που προσέφερε ως διαιτητής πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα θέλαμε να μας απαντήσει σε μία πολύ ανθρώπινη και απλοϊκή ερώτηση: «Πως είναι δυνατόν αφανή μας εργάτη, σε ένα τοπικό ντέρμπι με όλες τις ιδιαιτερότητες, θετικές και αρνητικές που αυτό μπορεί να έχει, να επιλέγετε να βάλετε διαιτητές που ο μεν ένας προέρχεται από συνεχόμενες τιμωρίες, ο δε «πρωτάρης» επόπτης στη Superleague, άφησε να εξελιχθούν εις βάρος μας και οι τρεις φάσεις που έγιναν στην περιοχή του.

Τρία στα τρία δηλαδή.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη πως σ’ αυτό το τοπικό ντέρμπι δεν επιλέξατε το αυτονόητο. Διεθνείς διαιτητές. Αλλά απ’ ότι φαίνεται θα μείνουμε με την απορία.»

Κύριε Μπριάκο, πότε με το καλό θα τα δούμε τα παιδιά να ξαναπαίζουνε;;;;;
Να είστε καλά!!!!!

Γιαννιώτας: «Μου είπαν πολλά ψέματα στον Άρη»

Γιαννιώτας: «Μου είπαν πολλά ψέματα στον Άρη»Επίθεση κατά του Άρη εξαπέλυσε ο Γιάννης Γιαννιώτας μιλώντας στη «Δίκη» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Μου είπαν πολλά ψέματα στον Άρη. Τα πράγματα δυστυχώς δεν διορθώνονται και γίνονται χειρότερα. Στενοχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πήραν λεφτά για μένα για να πάω στον Ολυμπιακό χωρίς να το ξέρω», τόνισε ο νεαρός άσος της Φορτούνα Ντίσελντορφ και συνέχισε:

«Ένιωσα σκλάβος όταν το πληροφορήθηκα. Είναι ό,τι πιο κακό μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον. Δεν ήταν σωστό και ελπίζω να μην συμβεί σε κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή. Έγινε πριν δυο χρόνια και εγώ το έμαθα πριν είκοσι μέρες. Είναι τουλάχιστον τραγικό.

Ποτέ κανείς στον Άρη δεν μου είπε ότι θα με πουλήσουν ενδεχομένως σε ελληνική ομάδα. Εγώ είχα ξεκαθαρίσει ότι θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Από τα 500 χιλιάδες ευρώ που πήρε ο Άρης για τη μεταγραφή μου, δεν διατέθηκαν στους συμπαίκτες μου. Είναι απλήρωτοι, όπως ήμουν εγώ επί 6 μήνες, παίρνοντας τον βασικό μισθό. Ενιωθα βλάκας γιατί δεν είχα χρήματα ούτε για την έξοδο μου. Πολλά βράδια δεν κοιμήθηκα για τον Άρη», κατέληξε.

Τα χρήματα της επιχορήγησης της ΕΠΟ κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς!

Πόρισμα του ΣΔΟΕ που οδηγεί στο εδώλιο τον σύμβουλο της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣKAΪ". Ο κ.Καραβασίλης, που είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου, κατηγορείται για χρήση πλαστού εγγράφου κατά συρροή και υπεξαίρεση από κοινού και κατά συρροή και θα δικαστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2014 στο πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Οι δύο πορισματικές αναφορές του ΣΔΟΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα: 247 περιπτώσεις μη έκδοσης αποδειξεων, υπογραφές που σε ένορκες καταθέσεις δεν επιβεβαιώνονται και το σημαντικότερο διαπιστώνουν ότι τα χρήματα της επιχορήγησης από την ΕΠΟ κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς!
Τα πορίσματα του ΣΔΟΕ συντάχθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 και στις 5 Δεκεμβρίου 2013. Μάλιστα προκύπτει και ευθύνη άλλων προσώπων, όπως του ταμία και του γραμματέα της Ένωσης Έβρου.

Πηγή: skai.gr

Επιστρέφει στον ΟΦΗ ο Σίσιτς!

Στον ΟΦΗ επιστρέφει ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος τα έχει βρει με την κρητική ΠΑΕ και αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης (14/1) στην Κρήτη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους.

Επιστρέφει στον ΟΦΗ ο Σίσιτς
Στα... παλιά του λημέρια επιστρέφει μετά από ένα χρόνο ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση του ΟΦΗ για συνεργασία ενάμιση έτους.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ήταν ελεύθερος- από όταν αποχώρησε από τον Παναιτωλικό- αναμένεται να βρεθεί το μεσημέρι της Τρίτης (14/1) στην Κρήτη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΟΦΗ.

Ο Σίσιτς είναι η πρώτη μεταγραφή των Κρητικών στην προσπάθεια που κάνουν να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για τον επόμενο…!

Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την διαδοχή του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του Εργοτέλη. Ουζουνίδης, Αναστασιάδης, Χριστόπουλος και Ελευθερόπουλος οι πρώτοι υποψήφιοι.

Επαφές για τον επόμενο…
Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Γιάννη Πετράκη βρίσκονται στον Εργοτέλη, ύστερα από τη χθεσινή λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Από εκείνη τη στιγμή έχουν προκύψει αρκετά ονόματα, όπως του Μαρίνου Ουζουνίδη, του Αγγελου Αναστασιάδη και του Γιάννη Χριστόπουλου.

Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του κρητικού συλλόγου.

Παράλληλα, έχει ακουστεί και το όνομα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όμως δεν υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για την έλευση του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ Λάρνακας (και του Πανιωνίου) στο Ηράκλειο. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Λεονάρντο, αλλά…!!

Το ενδιαφέρον του Πανθρακικού για τον Ζοάο Λεονάρντο έφεραν στο προσκήνιο κυπριοϊσπανικά δημοσιεύματα, όμως η SportDay αναφέρει ότι δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του 28χρονου στόπερ.

«Βλέπει» Λεονάρντο, αλλά…
Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον του Πανθρακικού για την περίπτωση του Ζοάο Λεονάρντο.

Την είδηση για τον Βραζιλιάνο φορ έφεραν στο προσκήνιο κυπριακά και ισπανικά δημοσιεύματα, τα οποία υποστήριζαν πως υπάρχουν επαφές ανάμεσα στους Ακρίτες και την πλευρά του παίκτη.

Η μεταγραφή, σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, δύσκολα θα γίνει, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις των Κυπρίων για τον 28χρονο στόπερ κρίθηκαν υπερβολικές.

Παράλληλα, οι προπονήσεις με ένα νέο πρόσωπο συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Σε αυτές συμμετέχει ο Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ.

Πρόκειται για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό της Χάποελ Νιρ, που περνά από το «μικροσκόπιο» του έμπειρου τεχνικού. Πηγή: sport-fm.gr

Τον στηρίζει και με μεταγραφές!!

Την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του Σάκη Τσιώλη δείχνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο υπάρχουν συζητήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας.

Τον στηρίζει και με μεταγραφές
Την πίστη της στις ικανότητες του Σάκη Τσιώλη επανέλαβε, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη βαριά ήττα από τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπουλη.

Ο έμπειρος προπονητής παρέμεινε στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ των Ηπειρωτών και στη συνέχεια πώς θα καταφέρει να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν ως «τελικό» την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Καλλονή. Πηγή: sport-fm.gr

Για να… φεύγει ο Ζε Εντουάρτο!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ζοσέ Ντε Αραούχο Ζε Εντουάρντο από τον ΟΦΗ, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Για να… φεύγει ο Ζε Εντουάρτο
Κάθε άλλο από ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις του Ζε Εντουάρτο είναι στον ΟΦΗ.

Μέχρι στιγμής ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έχει παίξει σε 20 ματς, αλλά η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει ότι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τον κρητικό σύλλογο.

Μάλιστα, δεν πρόκειται για δική του επιθυμία.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις και ίσως γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ενδέχεται να φύγει ο 23χρονος άσος. Πηγή: sport-fm.gr

Με τους πέντε «νέους» ελπίζει!

Με τους πέντε «νέους» ελπίζειΣτη βοήθεια των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Άρη ελπίζει να έχει στη διάθεσή του ο Σούλης Παπαδόπουλος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Και η χθεσινή εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με την Καλλονή έδειξε ότι οι κίτρινοι χρειάζονται τα «νέα» πρόσωπα.

Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει στο κίνητρο που έχουν παίκτες όπως οι Μπουγαίδης, Βλάχος, Καμινιώτης και τον διαφορετικό αέρα που μπορούν να μεταδώσουν στην ομάδα.

Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να εκδοθούν τα απαραίτητα έγγραφα από την ΕΠΟ.

Όσοι χειρίζονται την υπόθεση αυτή θα προχωρήσουν σήμερα στις απαραίτητες διευκρινίσεις από την ΦΑΕ προς την Ελληνική ομοσπονδία προκειμένου η τελευταία να ανάψει το πράσινο φως και να εκδώσει τα δελτία των Γουναρίδη, Κουσίδη, Μπουγαίδη, Βλάχου και Καμινιώτη.

Στον Άρη αισιοδοξούν. Θεωρούν ότι από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε η προσωρινή διαταγή, το θέμα είναι απλά διατύπωσης από την ΦΑΕ και μόλις δοθούν σήμερα οι απαραίτητες διευκρινίσεις, θα λυθεί το ζήτημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πήγε μόνο για τα… γεννητούρια!

Στην Ισπανία, λόγω της γέννησης του πρώτου του εγγονού, βρίσκεται ο Μίτσελ, και έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως ενδέχεται να ψάξει τον αντι-Σιόβα για τον Ολυμπιακό.

Δεν πήγε μόνο για τα… γεννητούρια
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Ολυμπιακό η ενίσχυση του κέντρο της άμυνας, ύστερα από τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα.

Ο Μίτσελ βρίσκεται στην Ισπανία, αφού έγινε παππούς για πρώτη φορά και ενημέρωσε σχετικά την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, και θα απουσιάσει μέχρι και αύριο από τις προπονήσεις της ομάδας.

Την ίδια ώρα, όμως, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως είχε επαφές για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον αντι-Σιόβα.

Ο 50χρονος τεχνικός θα ήθελε να πάρει έναν παίκτη που τον γνωρίζει, αλλά να μπορεί να αποκτηθεί ως δανεικός και το καλοκαίρι να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αγοράς του, εφόσον υπάρχει θέμα αποχώρησης του Κώστα Μανωλά το καλοκαίρι.

Τις προηγούμενες μέρες στην Ισπανία έφεραν στο προσκήνιο του Μποτία, ενώ ακούγεται ότι γίνονται επαφές και για παίκτες που παίζουν στη Ρωσία ή την Ουκρανία και μπορούν να φύγουν.

Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Ιβάν Μαρκάνο, όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρούμπιν Καζάν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δημοσιεύματα και για τον Βίλοτιτς της Γκρασχόπερς.

Από τον Ολυμπιακό πάντως ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει απόφαση για παίκτη, από τη στιγμή που ο Μίτσελ δεν έχει εισηγηθεί την απόκτηση κάποιου στόπερ.

Εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν με την επιστροφή του Ισπανού προπονητή από την πατρίδα του και του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αν θα υπάρξει ενίσχυση στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, και τον Τάσο Αυλωνίτη, αν και οι Πειραιώτες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα τον εντάξουν από τώρα στο δυναμικό τους.
Πηγή: sport-fm.gr

Το έχουν σίγουρο οι Ολλανδοί!!

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Μάαρτεν Μάρτενς για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με την Άλκμααρ για τον Βέλγο μεσοεπιθετικό.

Το έχουν σίγουρο οι Ολλανδοί
Σίγουροι παρουσιάζονται στην Ολλανδία για την μεταγραφή του Μάαρτεν Μάρτενς στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ολλανδικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως «ο ΠΑΟΚ και η Αλκμααρ συμφώνησαν και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επικυρωθεί αυτή η συμφωνία ώστε ο Μάρτενς να πάει από τώρα στον ΠΑΟΚ. Η νέα προσέγγιση της ελληνικής ομάδας θεωρείται επαρκής για την AZ».

Έτσι γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος είχε ζητήσει από τη διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση του Βέλγου μεσοεπιθετικού.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να αύξησαν την αρχική τους προσφορά (από τις 150.000 ευρώ που έδιναν αρχικά, όχι όμως μέχρι τις 500.000 ευρώ που ζητούσαν οι Ολλανδοί) στην Άλκμααρ για να τον αφήσει να ενταχθεί από τώρα στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Εν τω μεταξύ, ο Ντικ Αντβοκαατ δήλωσε σε ολλανδικά Μέσα: «Είχα πει ότι έπρεπε να τους κρατήσουμε όλους, αρκεί όμως και να το θέλουν. Αυτό ίσχυε και για τον Μάρτενς. Θέλει όμως να κάνει αυτό το βήμα τώρα. Τελικά αυτή είναι η καλύτερη λύση».
Πηγή: sport-fm.gr

«Σαφάρι» για κεντρικό αμυντικό!

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο θέλουν να είναι στον Παναθηναϊκό, αφού ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρίσκεται στο «στόχαστρο» του ΑΠΟΕΛ. Δύο-τρεις περιπτώσεις στόπερ φέρεται να έχει ξεχωρίσει ο Νταμπίζας.

«Σαφάρι» για κεντρικό αμυντικό
Την ώρα που στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως δεν έχουν δεχθεί καμία κρούση για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, στην Κύπρο υποστηρίζουν πως ο Κροάτης στόπερ απασχολεί τον ΑΠΟΕΛ.

Την απόκτηση του διεθνούς άσου φέρεται να έχει εισηγηθεί ο Γιώργος Δώνης, με την πλευρά του παίκτη να παρουσιάζεται ενήμερη για το συγκεκριμένο ενδιαφέρον.

Ο 29χρονος αμυντικός αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Μόσχας στο «τριφύλλι», το οποίο πληρώνει ένα μέρος του συμβολαίου του (350.000 ευρώ).

Για να συνεχίσει την καριέρα του ο Σίλντενφελντ στην Μεγαλόνησο πρέπει να το επιθυμεί πρώτα από όλα ίδιος και στη συνέχεια να τα βρουν οι δύο σύλλογοι.

Κάτι τέτοιο, όμως, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ισχύει και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει αυτό το σενάριο.

Μπορεί ο Κροάτης να μην έχει ευχαριστήσει τους «πράσινους» με την παρουσία του, όμως εκείνοι επιθυμούν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους μέχρι το καλοκαίρι και – αν συνεχίσει τις μέτριες εμφανίσεις – τότε θα επιστρέψει στη Ντιναμό Μόσχας.

Σύμφωνα με την SportDay, ο Νίκος Νταμπίζας έχει αρχίσει ήδη έρευνα αγοράς, ώστε η ομάδα να ενισχυθεί το καλοκαίρι στα μετόπισθεν.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει ξεχωρίσει δύο-τρεις περιπτώσεις, παικτών που τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι και ίσως το επόμενο διάστημα πάει στο εξωτερικό για να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές.

Επίσης, είναι πιθανό να συζητήσει και το ενδεχόμενο να ενταχθεί κάποιος παίκτης από τώρα στο «πράσινο» ρόστερ, αν τελικά ο Σίλντενφελντ ζητήσει να φύγει από τώρα. Πηγή: sport-fm.gr

Αποσύρθηκε ο Λουίς Γκαρσία!!

Το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο άλλοτε μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ και εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην πορεία προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, Λουίς Γκαρσία. 
Σε ηλικία 35 ετών κι έπειτα από παραμονή δύο ετών στο Μεξικό, ο Λουίς Γκαρσία αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Ο Ισπανός άσος, που ήταν απ’ τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας στο «Άνφιλντ», έχει να θυμάται έντονα την τριετία (2004-2007) που πέρασε στη Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας 30 γκολ σε 121 εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα. Φυσικά, περισσότερο απ’ όλα, θα μνημονεύει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Κωνσταντινούπολη, στον επικό τελικό του 2005 απέναντι στη Μίλαν.
Έχοντας ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Λουίς Γκαρσία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη Λίβερπουλ για όσα του πρόσφερε, τονίζοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο για όλα όσα μου πρόσφερε και που μου έδωσε την ευκαιρία να αποτελέσω μέλος της κόκκινης οικογένειας».
Στην καριέρα του, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, φόρεσε επίσης και τη φανέλα των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού, ενώ από το 2011 μέχρι το 2013, βρισκόταν στο Μεξικό, όπου αγωνίστηκε στις Πουέμπλα και Πούμας.

 Πηγή: england365.gr

Σε αμερικανικά πρότυπα η τεχνική ηγεσία της Μίλαν!!

Το πρότυπο του αμερικανικού ποδοσφαίρου θα υιοθετήσει η Μίλαν για την τεχνική της ηγεσία με διαφορετικούς προπονητές για την άμυνα και την επίθεση!

Σε αμερικανικά πρότυπα η τεχνική ηγεσία της Μίλαν!
Ο Κλάρενς Ζέεντορφ θα είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν αλλά δεν θα είναι μόνος του, από την νέα αγωνιστική σεζόν!

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση η ιταλική ομάδα να ακολουθήσει στο νέο πρωτάθλημα το πρότυπο των ομάδων του αμερικανικού ποδοσφαίρου!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αφήσει τον… πατροπαράδοτο τρόπο σύσταση του τεχνικού της επιτελείου με έναν προπονητή.

Όπως οι ομάδες στο ράγκμπι θα έχει έναν προπονητή αποκλειστικά για την άμυνα, έναν για την επίθεση, με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί θα είναι υπό τον Ζέεντορφ, ο οποίος θα λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις!

Αναλύοντας τις σκέψεις αυτές των υπευθύνων οι ιταλικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι έχουν ήδη καταλήξει και στα ονόματα των άλλων δύο προπονητών.

Ο Γιαπ Σταμ θα είναι ο προπονητής της άμυνας και ο Έρναρ Κρέσπο αυτός της επίθεσης! Φυσικά θα υπάρχει –όπως και τώρα- ο προπονητής τερματοφυλάκων και ένας επικεφαλής γυμναστής.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τους ροσονέρι αλλά δεν έχουν διαψευστεί κιόλας! Πηγή: sport-fm.gr

«40 εκατομμύρια για μεταγραφές είναι λίγα»

Ο Πέτερ Λιμ σε σύντομή δήλωσή του σε ισπανικά ΜΜΕ επανέλαβε την πρόθεσή του να αγοράσει την ομάδα και να βγάλει από την τσέπη πολλά χρήματα για να την κάνει και πάλι μεγάλη.

«40 εκατομμύρια για μεταγραφές είναι λίγα»
Και πώς να μην κάνουν όνειρα οι οπαδοί της Βαλένθια!

Ο Πέτερ Λιμ σε σύντομή δήλωσή του σε ισπανικά ΜΜΕ επανέλαβε την πρόθεσή του να αγοράσει την ομάδα και να βγάλει από την τσέπη πολλά χρήματα για να την κάνει και πάλι μεγάλη.

«Ελπίζω η προσφορά μου να γίνει αποδεκτή. 40 εκατομμύρια για μεταγραφές που φαίνονται λίγα. Έχω τουλάχιστον 50 εκατομμύρια για αυτόν τον μήνα», τόνισε ο ινδονήσιος επιχειρηματίας ο οποίος πρόσθεσε:

«Έχω μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και οι προθέσεις μου για την Βαλένθια είναι πολύ καλές», κατέληξε.Πηγή: sport-fm.gr

Λοτζέσκι: «Ακόμη προσαρμόζομαι»

Λοτζέσκι: «Ακόμη προσαρμόζομαι»Ακόμη δεν έχουμε δει τον πραγματικό Λοτζέσκι τονίζει ο άσος του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στην Sportday.

Ο πολιτογραφημένος Βέλγος φόργουορντ μίλησε για το επόμενο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η πολύ καλή ομάδα η οποία πραγματικά είμαστε», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματ Λοτζέσκι στην Sportday:

-Προερχόσασταν από το κάκιστο παιχνίδι στο Μιλάνο και ψάχνατε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο. Πώς ήταν η κατάσταση στην ομάδα πριν από το ματς της Νέας Σμύρνης;

«Θα έλεγα ότι ήμασταν σε επείγουσα κατάσταση. Γνωρίζαμε μετά το παιχνίδι στο Μιλάνο ότι ήρθε η ώρα να ξαναπαίξουμε πολύ καλύτερα. Ξέραμε επίσης ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα. Το καλό είναι ότι ελέγξαμε την κατάσταση από την αρχή και πετύχαμε τον στόχο μας».

-Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μετά τις 23 συνεχείς νίκες, παρουσιάσατε αρκετά έως πολύ κακό πρόσωπο στη συνέχεια, με εξαίρεση το ματς με τη Φενέρ;

«Το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, το θέμα είναι, όμως, ότι χάσαμε και εμφανίσαμε αγωνιστικές αδυναμίες. Αδυναμίες που εκμεταλλεύτηκαν και κάποιες από τις ομάδες, που παίξαμε στη συνέχεια. Παράλληλα έπεσε η αυτοπεποίθησή μας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

-Αγωνιστικά, τεχνικά, ποιο ήταν το χειρότερο σημείο σας, στην περίοδο των κακών εμφανίσεων;

«Η συμπεριφορά μας στην επίθεση στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο, και με την Αρμάνι ήταν πολύ κακή. Δεν σουτάραμε καλά, δεν παίξαμε γενικώς όπως θα έπρεπε. Οσον αφορά το ματς με την Αρμάνι, οι αντίπαλοί μας ήταν πάρα πολύ εύστοχοι και αυτός ήταν ένας λόγος που χάσαμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Από δω και πέρα, πρέπει εκτός των άλλων να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα και να είμαστε αποτελεσματικοί στο κομμάτι των ριμπάουντ. Οπως ανέφερα, βέβαια, πρέπει να εμφανίσουμε στην επίθεση τα πραγματικά μας προσόντα».

-Ξεκίνησες εντυπωσιακά τη χρονιά, στα τελευταία παιχνίδια και είσαι και εσύ στο μήκος κύματος του Ολυμπιακού. Οχι, δηλαδή, σε καλά επίπεδα. Εχουμε δει τον πραγματικό Λοτζέσκι ή πρέπει να περιμένουμε;

«Σε μερικά παιχνίδια έχω παίξει καλά, σε κάποια άλλα όχι. Η αλήθεια είναι ότι προσαρμόζομαι ακόμη. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Στην αρχή τα πράγματα φαινόντουσαν πιο εύκολα. Προσπαθώ να φέρνω ενέργεια στην ομάδα, να δίνω βοήθεια και να είμαι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Στην επίθεση δεν είμαι εγώ αυτός που ελέγχω την μπάλα, οι συμπαίκτες μου είναι εκείνοι που περισσότερο δημιουργούν καταστάσεις για μένα».

-Ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτό το παιχνίδι;

«Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ματς. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η πολύ καλή ομάδα, που πραγματικά είμαστε, και όχι αυτή που δείξαμε σε κάποια παιχνίδια τελευταίως. Η ατμόσφαιρα θα είναι σπουδαία, ο κόσμος μας περιμένει πώς και πώς αυτό το παιχνίδι, και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα. Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Έχει μιλήσει με Κοντοέ!

Σε πρώτο πλάνο παραμένει για την ΑΕΚ η περίπτωση του Χρήστου Αραβίδη, αν και έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστροφής του Γιάννη Κοντοέ.

Έχει μιλήσει με Κοντοέ
Την περίπτωση του Γιάννη Κοντοέ φέρεται να εξετάζει «ζεστά» η ΑΕΚ.

Το συμβόλαιο του 27χρονου μπακ με τον Αστέρα Τρίπολης λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και, όπως γράφει η «Ώρα των σπορ», το όνομά του έχει συζητηθεί στις μεταγραφικές συσκέψεις που έχουν γίνει στην «Ένωση».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ήδη έχει υπάρξει επαφή με την πλευρά του παίκτη και το κλίμα είναι θετικό για την επιστροφή του στον «Δικέφαλο», αν και δεν έφυγε και με τόσο καλό τρόπο από την ομάδα.

Αυτή τη στιγμή ο Κοντοές φέρεται να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν Νο1 για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της ΑΕΚ, αν και μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις στα μετόπισθεν.

Οι επαφές ανάμεσα στην «Ένωση» και τον παίκτη φαίνεται πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τον Έλληνα μπακ να επιθυμεί να αντιστρέψει το κλίμα που υπήρχε στο πρόσωπό του για τον τρόπο που επέλεξε να φύγει από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Χρήστου Αραβίδη, στην ΑΕΚ φέρονται να έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτησή του και να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης τους.

Το συμβόλαιο του 26χρονου φορ με τον Πανιώνιο λήγει το καλοκαίρι και οι «κιτρινόμαυροι» κρίνουν ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις, αφού φέτος σε 18 αγώνες ως βασικός έχει πετύχει 7 γκολ.

Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες πως στην ΑΕΚ εξετάζουν και την περίπτωση του Θανάση Παπάζογλου, του οποίου και εκείνου λήγει το συμβόλαιο με τον ΟΦΗ το ερχόμενο καλοκαίρι. Τη φετινή σεζόν ο 25χρονος άσος έχει πετύχει 6 γκολ (έχει μοιράσει και 3 ασίστ) σε 17 αγώνες. Πηγή: sport-fm.gr

Ένδειξη… αγοράς;

Ο Πέτερ Λιμ θα δώσει το «παρών» στις θέσεις των VIP του «Βιθέντε Καλντερόν» για να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό για το Κύπελλο Ισπανίας ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Βαλένθια.

Ένδειξη… αγοράς;
Ο Πέτερ Λιμ θα δώσει το «παρών» στις θέσεις των VIP του «Βιθέντε Καλντερόν» για να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό για το Κύπελλο Ισπανίας ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Βαλένθια.

Αυτό αναφέρουν σήμερα οι ισπανικές ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι τελικά η πρόταση που έχει κάνει για την αγορά των μετοχών των «νυχτερίδων» θα γίνει αποδεκτή από την Bankia!

Ο Λιμ θα είναι στο πλάι του προέδρου της Βαλένθια, Αμαντέο Σάλβο κάτι που –κατά κάποιους- αποτελεί άλλο ένα σημείο «αισιοδοξίας» για τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Πέτερ Λιμ έχει παρακολουθήσει και άλλα παιχνίδια της ομάδας αλλά στο «Μεστάγια», ποτέ σε εκτός έδρας αναμέτρηση, με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα ως ένας από τους επίσημους.

Την Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί από το ΔΣ της Bankia η πρόταση που έχει καταθέσει ο Λιμ.Πηγή: sport-fm.gr

Σιμεόνε: «Θέλω νίκες παντού»

Σιμεόνε: «Θέλω νίκες παντού»«Θέλω να νικώ παντού. Στην πλατεία, στο πινγκ-πονγκ, στο 5Χ5», τόνισε ο Ντιέγκο Σιμεόνε κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του για τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με την Βαλένθια για το Κύπελλο Ισπανίας.

«Είναι ένας θεσμός ο οποίος μας έχει δώσει μεγάλη χαρά. Την σεβόμαστε πάρα πολύ. Οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τέτοια παιχνίδια. Η Βαλένθια είναι μια καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι στο οποίο η κάθε ομάδα έχει τις πιθανότητές της για να πάρει τη νίκη», τόνισε ο προπονητής της Ατλέτικο απαντώντας στο ενδεχόμενο να μην αναζητήσει σήμερα η ομάδα του την νίκη από την στιγμή που το 1-1 στο παιχνίδι του «Μεστάγια» της δίνει το προβάδισμα.

Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε ότι σκέφτεται την κούραση των παικτών του καθώς έχουν δώσει ήδη δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια σε ένα μικρό χρονικό διάστημα (με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα).

«Η κούραση είναι κάτι που υπάρχει και πρέπει πάντα να την ξεπερνάς. Δουλεύουν με εξαιρετικούς ειδικούς για να μπορέσουν να είναι σε καλή κατάσταση», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Τι να σου κάνει κι ο Γιάννης…!!

Η νέα καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είχε αντίκρισμα, καθώς οι Μπακς έχασαν στο Τορόντο από τους Ράπτορς.

Τι να σου κάνει κι ο Γιάννης…
Οι Μπακς γνώρισαν μία ακόμη ήττα, τη 14η στα τελευταία 16 παιχνίδια και 30η σε σύνολο 37 ματς φέτος, επίδοση που είναι η χειρότερη στο ΝΒΑ. Οι Ράπτορς επικράτησαν των «ελαφιών» 116-94 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να το… παλεύει έχοντας 11 πόντους (1/4 βολές, 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 32:59.

Οι Νικς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες μετά το 98-96 στην παράταση απέναντι στους Σανς. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 29 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ σκόραρε τους τέσσερις από τους έξι πόντους της ομάδας του στο έξτρα πεντάλεπτο.

Οι Ρόκετς με 32 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον Ντουάιτ Χάουαρντ υποχρέωσαν τους Σέλτικς στην ένατη συνεχή ήττα τους, 104-92, μέσα στη Βοστώνη.

Πέντε διαδοχικές νίκες έφτασαν οι Σπερς που πέρασαν με 101-95 από τη Νέα Ορλεάνη με 27 πόντους του Τόνι Πάρκερ.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 116-94 Λάουρι 23, ΝτεΡόζαν 19, Πάτερσον 18, Βαλαντσιούνας 17 (10 ριμπ.), Σάλμονς 10-Ιλιασόβα 29, Νάιτ 16, Αντετοκούνμπο 11.

Μπόστον Σέλτικς-Χιούστον Ρόκετς 92-104 Μπράντλεϊ 24, Μπέιλες 17, Μπας 14, Κρόφορντ 13, Σάλιντζερ 8 (10 ριμπ.)-Χάουαρντ 32 (11 ριμπ.), Χάρντεν 16, Λιν 16, Πάρσονς 14, Τζόουνς 12 (12 ριμπ.), Κάσπι 12.

Νιου Γιορκ Νικς-Φίνιξ Σανς 98-96 (κ.α. 92-92) Άντονι 29, Φέλτον 19, Μπαρνιάνι 10, Σμιθ 10-Ντράγκιτς 28, Μπαρμπόσα 21, Πλάμλι 12 (11 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 12, Φράι 10.

Σικάγο Μπουλς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 88-102 Μπούζερ 19, Μπάτλερ 12, Σνελ 12, Ντανλίβι 10, Νοά 8 (16 ριμπ.)-Γουόλ 19, Νενέ 19, Αρίζα 16, Μπιλ 13, Γουέμπστερ 12, Τεμπλ 10, Γκορτάτ 7 (11 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-101 Ντέιβις 22 (11 ριμπ.), Ρόμπερτς 19, Γκόρντον 12, Ρίβερς 11-Πάρκερ 27, Ντάνκαν 18, Τζινόμπιλι 14, Λέοναρντ 13, Μπελινέλι 12.

Ντάλας Μάβερικς-Ορλάντο Μάτζικ 107-88 Έλις 21, Κάρτερ 17, Νοβίτσκι 15, Κράουντερ 14, Καλντερόν 13, Έλινγκτον 12-Νέλσον 21, Ντέιβις 19, Χάρκλες 13, Ολαντίπο 11, Χάρις 10.

Γιούτα Τζαζ-Ντένβερ Νάγκετς 118-103 Μπερκς 34, Φέιβορς 19 (15 ριμπ.), Μπερκ 18, Τζέφερσον 16, Καντέρ 11-Λόσον 23 (11 ασίστ), Χίκσον 21 (10 ριμπ.), Φουρνιέ 16, Τσάντλερ 12, Φαρίντ 11, Φόι 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τον σώζει ούτε ο… Κριστιάνο!!

«Ντου από Παντού» μετά τη μεγάλη νίκη – ανατροπή της Καλλονής που βύθισε τον Άρη… Η Καλλονή απόψε μπορεί και να τον έριξε τον Άρη. Πώς, δηλαδή, θα σηκώσει κεφάλι ξανά η ομάδα της Θεσσαλονίκης; Κι ενώ όλα της πήγαν δεξιά στο ματς, αφού προηγήθηκε κιόλας.
Ελπίδα;
Ο Άρης, λοιπόν, ύστερα από αυτή την ήττα έμεινε στους 11 β. μετά από 19 παιχνίδια. Σε τι μπορεί να ελπίζει πλέον όταν ο προτελευταίος έχει 18 πόντους και ο 16ος είναι στους 19;
Με πορεία… Ολυμπιακού!
Ό Άρης, δηλαδή, για να σωθεί θα πρέπει από εδώ και πέρα να κάνει πορεία… Ολυμπιακού. Πρωταθλητισμού. Να κερδίζει σε όλα τα ματς. Ούτε επειδή γλίτωσε πέρυσι παρά τρίχα, πάει να πει ότι κάθε χρόνο θα είναι του αη Γιαννιού.
Βαθιά ανάσα
Η Καλλονή μετά από αρκετό καιρό θύμισε την ομάδα που βλέπαμε στην αρχή της σεζόν. Είχε σχέδιο στο παιχνίδι της και υπομονή. Όσο για το δεύτερο γκολ, αυτό του Μανούσου, είναι από τα ομορφότερα του πρωταθλήματος. Κι έφτασε πλέον στους 22 β. Βαθιά ανάσα πήρε.
Με την Χρυσή Μπάλα
Το θέμα, όμως, είναι τι γίνεται με τον Άρη. Αν κι έτσι όπως είναι τα πράγματα, όχι οι καινούργιοι που παίρνει να μπούνε στην ενδεκάδα, αλλά ούτε και με τον… Κριστιάνο που κέρδισε απόψε την Χρυσή Μπάλα φαίνεται να σώζεται, που λέει ο λόγος.
Κι ανατροπές
Κάποιος θα πει «και πως ξέρεις τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;». Φυσικά και δεν γνωρίζω. Όλα γίνονται, άλλωστε. Και στο ποδόσφαιρο πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ανατροπές κι ανατροπές.
Το ίδιο τροπάρι
Στον Άρη, όμως, από την αρχή της σεζόν το ίδιο τροπάρι παίζει συνέχεια. Ότι από την επόμενη αγωνιστική όλο και κάτι θα γίνει και θα ανέβει η ομάδα. Επειδή θα αλλάξει προπονητή, επειδή θα παίξει μπάλα, επειδή θα αλλάξει διοίκηση, επειδή θα πάρει παίκτες, επειδή θα μπει στο άρθρο 99.
Με διπλάσιους
Και φτάσαμε 19η αγωνιστική και η Καλλονή, που είναι πρωτάρα στην Σούπερ Λίγκα και όλα τα παιχνίδια τα δίνει εκτός έδρας, έχει διπλάσιους πόντους από τον Άρη. Με τους κίτρινους να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο από παιχνίδι σε παιχνίδι και να μην μπορούν πλέον να πάρουν ούτε ισοπαλία…
Πηγή: sportdog.gr

Έγινε… διαστημόπλοιο!

Μόνο ντέρμπι δεν ήταν τελικά το Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να σαρώνει τους Βάσκους 5-1.

Έγινε… διαστημόπλοιο
Οι Λεβαντίνοι επικράτησαν 5-1 των περυσινών τετραθλητών στο «Μαδριγάλ», στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 19η και τελευταία αγωνιστική του πρώτο γύρου στην Primera Division στο υποτιθέμενο ντέρμπι του Τσάμπιονς Λιγκ και βρέθηκαν στην τέταρτη θέση, δυο πίσω από την Μπιλμπάο και ισάριθμους μπροστά από τους αντιπάλους τους που βρέθηκαν μέσα σε δυο εβδομάδες εκτός τετράδας και έχουν πλέον το μειονέκτημα για τη συμμετοχή στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, το «κίτρινο υποβρύχιο» αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους.

Πάντως, μόνο οι Λεβντίνοι υπήρχαν στην αποψινή αναμέτρηση και, αν δεν έκοβαν ρυθμό μετά το 60’, το σκορ θα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σκόρερς των νικητών ήταν οι Ντος Σάντος στο 16’ και 33’, Ούτσε στο 27’ και 55’ και Γκόμεθ στο 58’. Μείωσε ο Αγκιρέρσε στο 60’.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο, Μουσάτσιο, Ντοράντο, Κόστα, Ακίνο, Τριγκέρος, Μπρούνο (70’ Πίνα), Γκόμεθ (66’ Λέιβα), Ντος Σάντος (73’ Περμπέτ), Ούτσε

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κ. Μαρτίνεθ, Ανσοτέγκι, Ι. Μαρτίνεθ, Ανχελ, Μπεργκάρα (71’ Ρος), Ρούμπεν Πάρντο (71’ Θουρουτούθα), Βέλα, Χάβι Πριέτο, Γκρίεζμαν (46’ Γκονζάλεθ), Αγκιρέτσε


Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 10/1

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 4-0
(12’ Μορίγιο, 22’, 55’ Ρέτσιο, 78’ Ελ Αραμπί)

Σάββατο, 11/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία 6-1
(6’ Ρίκο, 11’ Ερέρα, 30’ Λαπόρτ, 52’ Αντούριθ, 68’, 86’ πεν. Ιμπάι - 34’ Μπαρμπόσα)

Θέλτα-Βαλένθια 2-1
(50', 78’ Τσαρλς - 23' Παρέχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-0

Έλτσε-Σεβίλλη 1-1
(82' Ερέρα-89' Καρίσο)

Κυριακή, 12/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-1
(29’ Μπουένο)

Μπέτις-Οσασούνα 1-2

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(56' Πέπε)

Λεβάντε-Μάλαγα 1-0
(19' Μπαράλ)

Δευτέρα, 13/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 5-1
(16', 33' Ντος Σάντος, 27', 55' Ούτσε, Γκόμεθ-60' Αγκιρέτσε)

Η επόμενη αγωνιστική (20η):


Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια (22:00)

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ (13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Αντερσον η Φιορεντίνα!

Σε συμφωνία με την Μάντσεστερ Γ. για τον δανεισμό με οψιόν αγοράς του Βραζιλιάνου έφτασε η Φιορεντίνα.
Ο Μοντέλα θέλει οπωσδήποτε επιθετικό μετά τον τραυματισμό του Ρόσι και όσο αργεί ο Γκόμες αλλά μέχρι να έρθει ο φορ, ήρθε ένας μέσος. Η Φιορεντίνα συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ για τον δανεισμό του Αντερσον ως το καλοκαίρι και αν ικανοποιήσει μέχρι τότε, θα τον κάνει δικό της για 6,5 εκατ. ευρώ.
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο παίκτης θα είναι στην Ιταλία για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές.
Πηγή: gazzetta.gr

Συγχαίρει Ρονάλντο η Μπαρτσελόνα!!

Τι κι αν πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» το αστέρι της μεγάλης αντιπάλου; Η Μπαρτσελόνα δείχνει στην πράξη το «mes que club», δίνοντας συγχαρητήρια στον Ρονάλντο. «Ο νικητής της "Χρυσής μπάλας" για το 2013 είναι ο Κρισιτάνο Ρονάλντο. Συγχαρητήρια από τη Μπαρτσελόνα», ανέφεραν στο μήνυμά τους στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter οι Καταλανοί, έστω κι αν ο... δικός της, Λιονέλ Μέσι άφησε τα πρωτεία έπειτα από τέσσερα χρόνια και βρέθηκε στη 2η θέση της σχετικής ψηφοφορίας.Πηγή: gazzetta.gr

Σκέψεις Μίτσελ για έμπειρο αμυντικό!!

O Μίτσελ έχει σύμφωνα με πληροφορίες στο μυαλό του μία προσθήκη ετοιμοπόλεμου κεντρικού αμυντικού με σημαντική εμπειρία. Ο Ισπανός εύλογα προτιμά την αγορά της χώρας του.
Με βάση νεότερη ενημέρωση ο προπονητής των Πειραιωτών συγκλίνει στο να ζητήσει την απόκτηση ενός σέντερ μπακ, που να είναι όμως και πεπειραμένος και πανέτοιμος να βοηθήσει και όχι τόσο σε στιλ Αυλωνίτη, δηλαδή ενός παίκτη που προέρχεται από τον Πανιώνιο και δεν έχει ανάλογες παραστάσεις. Έχει δηλαδή κατά νου έναν κεντρικό αμυντικό που να μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και ως πλάγιο μπακ.
Βέβαια τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο ερυθρόλευκος κόουτς δεν εγκρίνει τον παίκτη των Νεοσμυρνιωτών από αγωνιστικής πλευράς ή πως έχει κρίνει ότι δεν θα βρεθεί στου Ρέντη από τον Γενάρη. Όμως ο Μίτσελ θα ήθελε έναν έμπειρο στόπερ από την ισπανική αγορά.
Ο Μποτία είναι ένα όνομα που έχει προκύψει όμως ο Μίτσελ κοιτάζει και για παίκτες σε ομάδες, όπως οι Σεβίλλη και Χετάφε ενώ ακόμα και ο Σαπουνάρου της Έλτσε, είναι μία περίπτωση που ίσως απασχολήσει τους ανθρώπους των πρωταθλητών. Όσο για τον Βίλοτιτς, έναν παίκτη για τον οποίο είχε ψαχτεί το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, είναι και αυτός στην λίστα.
Όπως είναι και επιλογές από Γαλλία (με το βάρος να πέφτει σε Λιλ, Νις και Ναντ), Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία και ακόμα και Ελβετία, Κροατία και Σερβία. Οι επόμενες ώρες αλλά και μέρες θα καθορίσουν το τελικό μεταγραφικό πλαίσιο με τον Μίτσελ πάντως να έχει και στο μυαλό του το γεγονός πως μπορεί το κενό του Σιόβα να καλυφθεί και εκ των έσω.
Για την Ευρώπη εξάλλου υπάρχουν οι επιλογές των Μανωλά, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Μιγκέλ Τόρες με τον τελευταίο να πρόκειται να δηλωθεί στην λίστα της UEFA. Η ερυθρόλευκη διοίκηση από την πλευρά της δεν θα χαλάσει το όποιο... χατίρι του Ισπανού προπονητή και ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφές μαζί του γι' αυτό το θέμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Κάτι... τρέχει με Μάρτενς!!

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ολλανδία δείχνουν ότι και η διοίκηση αλλά και η τεχνική ηγεσία της Άλκμααρ έχουν αποδεχθεί ότι η μεταγραφή του Μάρτεν Μάρτενς στον ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει τώρα… Όλα δείχνουν ότι το θέμα προχωράει άμεσα! Όπως αναφέρεται και στο Voetbal International, ο Μάρτενς έχει αποφασίσει να πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΖ προσπαθούσε να τον κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι. Μετά όμως από διάφορα γεγονότα η Άλκμααρ αποφάσισε να δουλέψει γι’ αυτή την μεταγραφή τώρα.
Ο Άντβοκαατ επιβεβαιώνει την πληροφορία και δηλώνει σήμερα: «Είχα πει ότι έπρεπε να τους κρατήσουμε όλους, αρκεί όμως και να το θέλουν. Αυτό ίσχυε και για τον Μάρτιν. Θέλει όμως να κάνει αυτό το βήμα τώρα. Τελικά αυτή είναι η καλύτερη λύση».
Να λοιπόν που σήμερα και οι πληροφορίες από την Ολλανδία δείχνουν μία αλλαγή στάσης, κάτι όμως που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην διαπραγμάτευση που προφανώς ξεκινάει και πάλι.
Και στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι οι Ολλανδοί είναι άριστοι διαπραγματευτές και ξέρουν καλά το μεταγραφικό παιχνίδι...
Οι διαθέσεις πάντως αλλάζουν και προφανώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την μεταγραφή Μάρτενς στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com

Hellas... New York!!

Η συμφωνία «έκλεισε» για την Εθνική. Η «γαλανόλευκη» θα ταξιδέψει στην Αμερική για να δώσει δύο φιλικά στις αρχές Ιουλίου. Συμφωνία με τη Νιγηρία, επαφές με Εκουαδόρ και Μεξικό για το δεύτερο τεστ.

Hellas... New York
Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής καταστρώνει τα τελικά πλάνα του σχετικά με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό των φιλικών πριν από το Μουντιάλ. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στη Λισαβόνα την Πορτογαλία στις 31 Μαΐου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το φιλικό με τη Νότια Κορέα στις 5 Μαρτίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι η «γαλανόλευκη» επισημοποίησε το ταξίδι της στην Αμερική μετά από πρόταση γραφείου μάνατζερ. Προορισμός η Νέα Υόρκη, αμέσως μετά τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στους Πορτογάλους. Μία άκρως ικανοποιητική συμφωνία από πλευράς οικονομικών όρων, καθώς η ομοσπονδία θα βάλει στα ταμεία της περίπου 800.000 ευρώ.

Η αποστολή θα μεταβεί κατά πάσα πιθανότητα την 1η Ιουλίου από τη Λισαβόνα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να δώσει δύο φιλικά με ομάδες από την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Το ένα θα είναι με τη Νιγηρία, που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού της Ακτής Ελεφαντοστού και το άλλο είτε με το Εκουαδόρ είτε με το Μεξικό, δηλαδή στο στιλ της Κολομβίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής έχουν πάρει ήδη τα πρώτα μηνύματα για την παρουσία της Εθνικής στη Νέα Υόρκη και ανυπομονούν να δουν από κοντά τους διεθνείς.

Άλλωστε, η επιθυμία του Φερνάντο Σάντος είναι να φιξαριστούν το συντομότερο δυνατό τα φιλικά με ομάδες που θα μοιάζει το στιλ τους με αυτό της Ιαπωνίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Κολομβίας.

Να σημειωθεί ότι ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Φερνάντο Σάντος, Τάκη Φύσσα, Χάρη Χριστόπουλο (γιατρός της Εθνικής), Γιάννη Φαρφαρέλη (εμπορικός διευθυντής της ΕΠΟ) και Μιχάλη Τσαπίδη (υπεύθυνος επικοινωνίας) θα βρεθούν στη Βραζιλία στο τέλος του μήνα ώστε να πάρουν μέρος στο καθιερωμένο σεμινάριο (σ.σ. workshop) της FIFA. Πηγή: sport-fm.gr

Άλλα έλεγε ο Ματζάρι, άλλα λέει το… χορτάρι!!

Μεσοβδόμαδα ο τεχνικός της Ίντερ, Βάλτερ Ματζάρι, δήλωσε πως η ομάδα του είναι σε καλύτερη μοίρα από τη Μίλαν. Με αποτελέσματα όμως σαν το 1-1 μέσα στο «Μεάτσα» με την Κιέβο η ομάδα του τον διαψεύδει.

Άλλα έλεγε ο Ματζάρι, άλλα λέει το… χορτάρι!
Η Ίντερ είχε ένα «οπωσδήποτε πρέπει να νικήσω» παιχνίδι με την Κιέβο που μάχεται για την παραμονή της, στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης.

Οι «νερατζούρι» ωστόσο πάγωσαν, καθώς είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Παλόσι μόλις στο 8΄της αναμέτρησης. Η απάντηση της Ίντερ ήταν άμεση αφού έφερε το ματς στα ίσα με τον Ναγκατόμο στο 12’ και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Στο β' μέρος οι παίκτες του Βάλτερ Ματζάρι πίεσαν, είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά και κάποιες καλές ευκαιρίες για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η πολυπρόσωπη άμυνα της Κιέβο όμως ήταν αποφασισμένη να κρατήσει τον υπερπολύτιμο βαθμό. Και έτσι έγινε. Όσο και να προσπάθησαν να σκοράρουν οι παίκτες του Ματζάρι δεν κατάφεραν το παραμικρό.

Έτσι, η Ίντερ ισοβαθμεί με την Βερόνα στην 5η θέση (υπερτερεί ωστόσο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) και η ομάδα της Κιέβο βάζει άλλον έναν πόντο στο σακούλι και παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1

Λιβόρνο-Πάρμα 0-3
(2’ Παλαντίνο, 86’, 90’+3’ Αμάουρι)

Μπολόνια-Λάτσιο 0-0

Κυριακή, 12/1 (16:00)

Τορίνο-Φιορεντίνα 0-0

Αταλάντα-Κατάνια 2-1
(67’ Ντένις, 86’ Μοράλες – 89’ Λέτο)

Κάλιαρι-Γιουβέντους 1-4
(21’ Πινίγια – 31’, 76’ Γιορέντε, 73’ Μαρκίζιο, 80’ Λιχτενστάιν)

Ρόμα-Τζένοα 4-0
(25’ Φλορέντσι, 30’ Τότι, 43’ Μαϊκόν, 52’ Μπενάτια)

Βερόνα-Νάπολι 0-3
(27’ Μέρτενς, 72’ Ινσινε, 76’ Ντζεμαλί)

Σασουόλο-Μίλαν 3-4
(15', 28', 41', 47' Μπεράρντι - 9' Ρομπίνιο, 13' Μπαλοτέλι, 86' Μοντολίβο)

Δευτέρα, 13/1

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 3-0
(16’ πεν. 47’ Έντερ, 87’ Γκασταλντέλο)

Ίντερ-Κιέβο 1-1
(8' Παλάσκι, 12 Ναγκατόμο)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο, 18/1

Ρόμα-Λιβόρνο (19:30)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 19/1 (16:00)

Ουντινέζε-Λάτσιο (13:30)
Αταλάντα-Κάλιαρι
Μπολόνια-Νάπολι
Κατάνια-Φιορεντίνα
Κιέβο-Πάρμα
Τζένοα-Ίντερ
Σασουόλο-Τορίνο
Μίλαν-Βερόνα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Μια τζούρα… Άρσεναλ!!

Κάτι… δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Άρσεναλ για να κόψει την όρεξη των άλλων διεκδικητών του τίτλου. Χτυπώντας δις σ’ ένα δίλεπτο, οι «κανονιέρηδες» λύγισαν 2-1 την Άστον Βίλα κι επέστρεψαν στην κορυφή.

Μια τζούρα… Άρσεναλ!
Η Τσέλσι νίκησε. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε. Ακόμα και η Λίβερπουλ -που βρισκόταν σε πιο μεγάλη απόσταση- νίκησε. Και όλες μαζί σταύρωναν τα δάχτυλα να γκελάρει σήμερα η Άρσεναλ με την Άστον Βίλα. Αμ δε όμως…

Έστω κι αν δεν έπιασαν εντυπωσιακή απόδοση κι έστω κι αν αγχώθηκαν στο τέλος, οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με το διπλό (2-1) απ’ το Μπέρμιγχαμ.

Και χρειάστηκαν κάποια… δευτερόλεπτα για να το καταφέρουν. Για την ακρίβεια 59 -όσα μεσολάβησαν ανάμεσα στα γκολ του Γουίλσιρ (34’) και Ζιρού (35’)!

Παρόλο λοιπόν που οι γηπεδούχοι πίεσαν στο δεύτερο μέρος και δικαιώθηκαν τελικά, με την κεφαλιά-ψαράκι του Μπεντέκε, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Και η Άρσεναλ -με την τέταρτη σερί νίκη της μετά τα ντέρμπι με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι- τις ξεπέρασε και τις κοιτάζει ξανά… αφ’ υψηλού στη βαθμολογία.



Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1 (17:00)

Χαλ-Τσέλσι 0-2
(56' Αζάρ, 87’ Τόρες)

Έβερτον-Νόριτς 2-0
(23’ Μπάρι, 59’ Μιραλάς)

Κάρντιφ-Γουέστ Χαμ 0-2
(42’ Κόουλ, 90’+3’ Νομπλ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 1-0
(66’ Λαλάνα)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(50’ Έρικσεν, 72’ Ντεφόε)

Φούλαμ-Σάντερλαντ 1-4
(52’ Σίντγουελ - 29’, 69’, 85’ Τζόνσον, 41’ Κι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 2-0
(47’ Βαλέντσια, 59’ Γουέλμπεκ)

Κυριακή, 12/1

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(8’ Τζέκο, 90’+5’ Νεγκρέδο)

Στόουκ-Λίβερπουλ 3-5
(39’ Κράουτς, 45’ Άνταμ, 85’ Γουόλτερς - 5’ αυτ. Σόουκρος, 32’, 71’ Σουάρες, 51’ πεν. Τζέραρντ, 87’ Στάριτζ)

Δευτέρα, 13/1

Άστον Βίλα- Άρσεναλ 1-2
(76’ Μπεντέκε - 34’ Γουίλσιρ, 35’ Ζιρού)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 18/1 (17:00)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον (14:45)
Άρσεναλ-Φούλαμ
Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ
Νόριτς-Χαλ
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 19/1

Σουόνσι-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/1

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Η… απάντηση του Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα!!

Ένα σκίτσο παρουσιάζει τι μπορεί να σκεφτόταν ο Λιονέλ Μέσι βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φεύγει από το γκαλά της FIFA με τη Χρυσή Μπάλα.

Η… απάντηση του Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα
Αυτή τη φορά ο Λιονέλ Μέσι έφυγε από το γκαλά της FIFA με άδεια χέρια. Η Χρυσή Μπάλα κατέληξε σε αυτά του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν τα έβαψε και… μαύρα.

Ένα σκίτσο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγα λεπτά μετά την τελετή δείχνει τι μπορεί να σκεφτόταν ο «Λέο» την ώρα της απονομής…

inner
Πηγή: sport-fm.gr