Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αλλο το «άξιζε», άλλο το «έπρεπε»...!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Αλλο το «άξιζε», άλλο το «έπρεπε»...
Πρώτος ο Ρονάλντο ή τρίτος ο Ριμπερί; Ποιο είναι το θέμα; Η Χρυσή Μπάλα πήγε στον Πορτογάλο. Ψηφοφορία είναι, όλα πιθανά είναι. Δεν ψήφισε όλος ο κόσμος. Παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφοι. Ενστάσεις δεκτές. Πάντα ο πρώτος είναι εκείνος που αμφισβητείται. Σπάνια θα τον παραδεχθεί ο πλανήτης όλος.

Δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο. Από τη στιγμή που πήρε παράταση η διαδικασία και βγήκαν στο αέρα οι φήμες ότι η ΦΙΦΑ έκανε αλλαγές για να πάρει το βραβείο ο Πορτογαλος, όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι το πουλάκι πέταξε για τον Ριμπερί. Λόγος γίνεται περί δικαιοσύνης. Περί αξίας του Ρονάλντο να πάρει τη χρυσή μπάλα.

Αλλο το «έπρεπε» κι άλλο το «άξιζε». Τελικά, ο διαγωνισμός είναι με βάση τα όσα έκανε και πέτυχε ο κάθε παίκτης τη χρονιά που πέρασε ή με βάση το τι αξίζει; Μετράει η συνείδηση του κόσμου ή η πορεία; Οι τίτλοι και οι διακρίσεις ή κάτι άλλο; Ο Ριμπερί δεν είχε... ρεύμα. Δεν είναι τόσο μεγάλο εμπορικό προϊόν όπως ο CR7.

Τα εκτός γηπέδου δεν τα έχει τόσο καλά όσο ο Πορτογάλος. Είναι λίγο να έχεις το «άξιος» 184 προπονητών, 184 αρχηγών εθνικών ομάδων και 173 επιλεγμένων δημοσιογράφων από κάθε γωνιά του κόσμου; Φυσικά και όχι. Μέτρησαν τα γκολ και όχι οι τίτλοι.

Ο Μέσι βγήκε δεύτερος επειδή είναι ο... Μέσι. Και ο Ριμπερί; Μπορεί και να έχει σπάσει τα πάντα στο δωμάτιό του. Με μια μούρη μέχρι το πάτωμα θα εύχεται ο συμπατριώτης Πλατινί να πάρει και τη ΦΙΦΑ αφήνοντας στο δρόμο τον Μπλάτερ. Το ποιος άξιζε και ποιος όχι είναι πάντα κάτι το σχετικό.

Ο Ριμπερί θα έχει να λέει «τι άλλο να κάνω;». Δεν έχει άδικο. Kανείς δεν λέει ότι ο Ρονάλντο δεν είναι καλός παίκτης. Είναι κι από τους κορυφαίους του κόσμου μάλιστα. Αλλο όμως η «αποζημίωση» για πιθανή «αδικία» προηγούμενων ετών κι άλλο η αξία για τη χρονιά που πέρασε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: