Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τζούρισιτς: «Στο Καραϊσκάκη σα να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι»


Τζούρισιτς: «Στο Καραϊσκάκη σα να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι»

Το σύνθημα για τον επαναληπτικό αγώνα της Άντερλεχτ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη έδωσε ο Φίλιπ Τζούρισιτς, ύστερα από την ήττα των «μοβ» από τη Μπέβερεν.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «32» του Europa League έχουν στρέψει την προσοχή τους πλέον στην Άντερλεχτ, ύστερα από τη χθεσινή ήττα από τη Μπέβερεν στο βελγικό πρωτάθλημα.

Όπως δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Φίλιπ Τζούρισιτς εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με τους Πειραιώτες σα να πρόκειται το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

«Δεν χρειάζεται να ψάξουμε δικαιολογίες. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε εμάς. Και είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Πρέπει να παίξουμε εκεί σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο νοσοκομείο ο Σουκουλίνι!!


Στο νοσοκομείο ο Σουκουλίνι!

Συναγερμός στην ΑΕΚ! Ο Μπρούνο Σουκουλίνι τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας και ο Αργεντινός μέσος πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Άσχημη είδηση για την ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Σουκουλίνι αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Δευτέρας (που ήταν προαιρετική), όταν πάτησε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αργεντινός μέσος πονούσε πολύ και για το λόγο αυτό πήγε κατευθείαν στο Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις.

Η εξέλιξη αυτή ίσως ανατρέψει τα πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Σουκουλίνι προοριζόταν για βασικός λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Πέτρου Μάνταλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για «πάντα» στη Σίτι ο Αγουέρο!!


Για «πάντα» στη Σίτι ο Αγουέρο

Έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μάντεστερ Σίτι ως το 2020 είναι ο Σέρχιο Αγουέρο, που θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα στους «σίτιζενς».

Πολύ κοντά στο να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Σέρχιο Αγουέρο, αφού ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται πως ποντάρει πολλά πάνω του.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, οι «σίτιζενς» αναμένεται να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον παίκτη ως το 2020, το οποίο θα αποδεχθεί ο Αγουέρο, που νιώθει καλά στο Μάντσεστερ.

Άλλωστε ο παίκτης, είναι απολύτως ικανοποιημένος από τη Σίτι και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπογράψει την επέκταση, αφού θέλει να μείνει για καιρό στην ομάδα, κλείνοντας εκεί ακόμα και την καριέρα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι έγραψε ιστορία η «Λόκο» του Μπαρτζώκα!! (video)


Έτσι έγραψε ιστορία η «Λόκο» του Μπαρτζώκα (video)

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είχε 24 τρίποντα (σε 39 προσπάθειες) στη νίκη 121-71 επί της Βίτα Τιφλίδας, σημειώνοντας ρεκόρ στη VTB League και ξεπερνώντας τα ρεκόρ ΝΒΑ, Ευρωλίγκας και Eurocup.

Κάτι από… Γουόριορς θύμισε η Λοκομοτίβ Κουμπάν, καθώς στη νίκη 121-71 επί της Βίτα Τιφλίδας έκανε ρεκόρ για τη VTB League με 24 τρίποντα σε 39 προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ρεκόρ στο ΝΒΑ είναι 23, στην Ευρωλίγκα 19 και στο Eurocup 20, ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση στην VTB League ήταν 19.

Σε ρόλο… Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον αντίστοιχα ήταν οι Ματ Τζάνινγκ (6/6 τρίποντα) και Ράιαν Μπρέκοφ (5/8 τρίποντα), ενώ πρόσφεραν και οι Βίκτορ Κλαβέρ και Άντονι Ράντολφ (3/3).









*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ: «Φανταζόμουν τον Σουάρες στην Άρσεναλ»


Βενγκέρ: «Φανταζόμουν τον Σουάρες στην Άρσεναλ»

Τον τρόπο με τον οποίο θα έπαιζε η Άρσεναλ, αν είχε στις τάξεις της, τον πρώην επιθετικό της Λίβερπουλ και νυν της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, παραδέχθηκε πως φανταζόταν, ο Αρσέν Βενγκέρ.

Πριν τρία χρόνια, η Λίβερπουλ απέρριψε πρόταση της Άρσεναλ για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, ο Ουρουγουανός συνέχισε την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και με αφορμή την αυριανή συνάντηση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αρσέν Βενγκερ παραδέχθηκε πως έχει φανταστεί τον κορυφαίο στράικερ της Ισπανίας να φοράει τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

«Συνήθιζα να το σκέφτομαι, τι θα είχε συμβεί αν είχα αποκτήσει του Σουάρες πριν, αλλά όχι τώρα», είπε αρχικά ο Αλσατός κόουτς.

«Δίνει συντροφικότητα σε μια ομάδα. Το έκανε στη Λίβερπουλ και το έκανε παίζοντας με τον Καβάνι και τον Φορλάν στην Ουρουγουάη. Το έκανε καλά», προσέθεσε, για να τονίσει στη συνέχεια:

«Ο Σουάρες είναι το είδος του ανθρώπου που καταφέρνει να δημιουργήσει αυτό το πνεύμα στις ομάδες. Εκτός από το ατομικό ταλέντο που έχουν και οι τρεις, έχουν επίσης καλή κατανόηση, συνοχή και μεγάλη αλληλεγγύη».

Πηγή: england365.gr

Η πανηγυρική selfie της Κρίσταλ Πάλας!!


Η πανηγυρική selfie της Κρίσταλ Πάλας

Η μεγάλη πρόκριση της Κρίσταλ Πάλας επί της Τότεναμ (1-0) για το κύπελλο Αγγλίας έφερε χαμόγελα και «σέλφι» μεταξύ παικτών και κόσμου.

Η μεγάλη πρόκριση της Κρίσταλ Πάλας επί της Τότεναμ (1-0) για το κύπελλο Αγγλίας έφερε χαμόγελα και «σέλφι» μεταξύ παικτών και κόσμου.

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε τεράστια πρόκριση στους «8» του Κύπελλου Αγγλίας επικρατώντας με 1-0 της Τότεναμ, μία νίκη που έφερε μεγάλους πανηγυρισμούς στους «Αετούς» και τον κόσμο τους.

Πέρα από την πρόκριση μία ακόμη ευχάριστη είδηση τόσο για τον Άλαν Πάρντιου όσο και για τους οπαδούς της ομάδας του Νότιου Λονδίνου ήταν η επιστροφή του Γιαννίκ Μπολάσι μετά από δύο μήνες στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ της Πάλας ήταν αρκετά χαρούμενος τόσο για την πρόκριση όσο και για την επιστροφή του, που φρόντισε να βρεθεί στην κερκίδα των οπαδών των «κυανέρυθρων» και να βγάλει μία φωτογραφία σέλφι αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μπολάσι θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη που έδειξε προς το άτομο του, όλο το διάστημα της απουσίας του με το εξής μήνυμα: «Είναι πολύ όμορφο που επιστρέφω και η σημερινή νίκη είναι πολύ μεγάλη! Είμαστε στον επόμενο γύρο! Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς για όλη τους την στήριξη τόσο σήμερα, όσο και κατά το διάστημα του τραυματισμού μου. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Κρίσταλ Πάλας και της “Back2Action” για την δουλειά που κάνανε ώστε να επιστρέψω στο γήπεδο».

Η σέλφι του Μπολάσι με τους φίλους της Πάλας:


Great to be back and be apart of this massive result!  On to the next round!!  I'd like to thank the fans for their...
Δημοσιεύτηκε από Yannick "Yala" Bolasie στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: έχτισαν γύρω από το σπίτι του Ολυμπιακές εγκαταστάσεις!! (video)


Απίστευτο: έχτισαν γύρω από το σπίτι του Ολυμπιακές εγκαταστάσεις! (video)

Ένα ντοκιμαντέρ του BBC δείχνει την άλλη –όχι και τόσο φωτεινή- πλευρά των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Το σπίτι του Πέδρο Μπέρτο ήταν κάποτε μέρος της βαφέλας Vila Autodromo στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όχι πια. Τώρα ανήκει σε μία από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και μάλιστα χρειάζεται να επιδεικνύει το ειδικό πάσο που του έχουν προμηθεύσει, προκειμένου να μπαίνει και να βγαίνει ελεύθερα.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC φαίνεται καθαρά πως η ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων από το Ρίο, δεν ήταν (και δεν θα είναι) για όλους ένα ευχάριστο, αθλητικό γεγονός. Ο Μπέρτο αφηγείται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά: «κάποιες φορές δεν έχουμε νερό, κάποιες άλλες δεν έχουμε ρεύμα και άλλες δεν έχουμε τίποτα από τα δύο» ενώ παραδέχεται πως υπάρχουν νύχτες που φοβάται να κοιμηθεί στο σπίτι του καθώς: «Αν μου συμβεί κάτι, κανείς δεν θα μπορεί να με βοηθήσει. Ούτε καν η πυροσβεστική».

Πολλοί από τους γείτονες του Μπέρτο αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, όμως είναι και άλλοι που -όπως ο ίδιος- διάλεξαν να παραμείνουν και υπερασπιστούν την –εδώ και πολλές δεκαετίες- κοινότητά τους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:









*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχουν δώσει τα χέρια Μουρίνιο και Γιουνάιτεντ!!


Έχουν δώσει τα χέρια Μουρίνιο και Γιουνάιτεντ

Μπορεί προς το παρόν να μην είναι τίποτα επίσημο, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει δώσει τα χέρια με τη Γιουνάιτεντ για να αναλάβει την ομάδα το καλοκαίρι.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την επόμενη μέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το αν θα είναι τελικά ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο επόμενος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με τη Manchester Evening News υπάρχει συμφωνία κυρίων ανάμεσα στο σύλλογο και τον Μουρίνιο, για να αναλάβει ο Special One τα ηνία των «κόκκινων διαβόλων» από το καλοκαίρι και έπειτα.

Μάλιστα φαίνεται πως ο ατζέντης του Πορτογάλου τεχνικού, Ζόρζε Μέντες, είναι αισιόδοξος ότι ο Μουρίνιο θα τα βρει σε όλα με τη Γιουνάτεντ, παρά το γεγονός πως ο Εντ Γούντγουορντ διστάζει να απολύσει τον Φαν Χάαλ.

Πάντως σημερινό δημοσίευμα της «Guardian» τονίζει ότι ο Μουρίνιο δεν σκοπεύει να περιμένει για πολύ ακόμα τη Γιουνάιτεντ, δίνοντας περιθώριο ως το καλοκαίρι.

Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει κάτι χειροπιαστό, ο Μουρίνιο θα διερευνήσει τις επιλογές του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άντε να αλλάξει το φεγγάρι!!


Άντε να αλλάξει το φεγγάρι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την «επιστροφή» του Ολυμπιακού από τη δική του οπτική.

• Αυτοί οι δύο αγώνες του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, ήταν ο ορισμός αυτού που λέμε «κακό φεγγάρι» για μία ομάδα.

• Και τι δεν έγιναν στα δύο παιχνίδια, όλα κόντρα στον Ολυμπιακό.

• Στο ένα ματς έπαθε θλάση από το 30’ ο Πάρντο και στο άλλο τραυματίστηκε παραμονές ο Σιόβας.

• Στο ένα ματς ο διαιτητής έβγαλε έξω δύο παίκτες του Ολυμπιακού κι έδωσε ένα πέναλτι εις βάρος του και στο άλλο δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Και γενικά ήταν κι οι δύο διαιτησίες «που σε πονεί και που σε σφάζει» για τον Ολυμπιακό.

• Στο ένα ματς ο Ρομπέρτο πιάνει το πέναλτι, αλλά στο ριμπάουντ τρώει γκολ με τον Κασάμι να…χαζεύει, αντί να τρέξει προς την μπάλα και στο άλλο ο Ρομπέρτο κάνει την γκάφα του αιώνα και έτσι βάζει η Άντερλεχτ το μοναδικό γκολ.

• Κι έτσι ο Ολυμπιακός έχασε και τα δύο παιχνίδια, με γκολ στο 78’ και στο 67’, από ομάδες που ήταν κατώτερες του τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων!

• Όλα πραγματικά του πήγαν στραβά, σε τέτοιο βαθμό που σκέφτεσαι ότι μερικές φορές «το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου»!

• Άντε να δούμε, όμως, μήπως άλλαξε το φεγγάρι, μετά το χθεσινό 4-0 επί του Ατρόμητου, ομάδας που τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια του κολλητά με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ!

• Γιατί έτσι πάνε αυτά. Το φεγγάρι γυρίζει!

• Την Πέμπτη τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στροφή σε ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό!


Στροφή σε ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό

Αφήνουν πίσω τους το 2-2 με τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Με τα γνωστά προβλήματα άρχισε η προετοιμασία εν όψει ΑΕΚ.

Σε «βαριά» ατμόσφαιρα, μετά και το χθεσινό 2-2 απέναντι στον ΠΑΟΚ, μπήκε ο Παναθηναϊκός σε ρυθμούς… ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τους το νέο τους στραβοπάτημα στη Λεωφόρο.

Η προπόνηση της Δευτέρας δεν έβγαλε ειδήσεις, πέραν της απουσίας του Κότσαρη λόγω ίωσης. Γιαννακόπουλος, Πέτριτς, Σάντσεθ και Μπουμάλ έκαναν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, με τον Αντρέα Στραματσόνι να μην τους υπολογίζει για το προσεχές ματς.

Αντίθετα, επανέρχεται ο Ζέκα που εξέτισε την τιμωρία του. Όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον ΠΑΟΚ έκαναν αποθεραπεία. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν ρεπό αύριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Μάρκοβιτς από Τραμπζονσπόρ!!


Τέλος ο Μάρκοβιτς από Τραμπζονσπόρ

Απολύθηκε από την Τραμπζονσπόρ ο Νέναντ Μάρκοβιτς.

Παρελθόν από την Τραμπζονσπόρ αποτελεί ο Νέναντ Μάρκοβιτς. Η ομάδα της Τραπεζούντας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Βόσνιο προπονητή, που έχει εργαστεί σε Πανιώνιο και ΚΑΟΔ.

Η Τραμπζονσπόρ διασύρθηκε με 83-52 από την Νταρουσάφακα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας, ενώ είναι μόλις δωδέκατη στην τουρκική λίγκα, ενώ έμεινε εκτός συνέχειας στο Eurocup.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στεφανίδη: «Ο συναγωνισμός με τη Νικόλ με ανεβάζει πιο ψηλά»!


Στεφανίδη: «Ο συναγωνισμός με τη Νικόλ με ανεβάζει πιο ψηλά»!

Έτοιμη για τις νέες προκλήσεις που έχει στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατάφερε το Σάββατο να πραγματοποιήσει μία απίστευτη εμφάνιση.

Χαρούμενη που κατάφερε να σημειώσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, όταν πέταξε στα 4,90 μ. στο διεθνές μίτινγκ της Νέας Υόρκης, εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια τόνισε ότι μία επιτυχία σαν αυτή της δίνει κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερα άλματα στο μέλλον, κάτι που φιλοδοξεί να γίνει στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Πόρτλαντ, ενώ είναι χαρούμενος που υπάρχει ανταγωνισμός με την Νικόλ Κυριακοπούλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στα «Νέα»

Για την επιτυχία της πριν από μερικές ημέρες: «Είμαι έτοιμη για ακόμα πιο ψηλά, κάτι που περιμένουμε με τον προπονητή μου, όπως πραγματικά πιστεύαμε και σε ένα τέτοιο άλμα που βγήκε στη Νέα Υόρκη. Είναι μια σπουδαία μέρα για μένα και η χαρά μου είναι απερίγραπτη»

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ: «Πραγματικά για μένα είναι πολύ θετικό ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι στην Αμερική. Πρώτα από όλα νιώθω σχεδόν σαν να είμαι στην έδρα μου και το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα χρειαστεί να κάνω μεγάλο ταξίδι».

Για τον συναγωνισμό που έχει με τη Νικόλ Κυριακοπούλου: «Μου αρέσει αυτός ο συναγωνισμός που έχουμε με τη Νικόλ, με την οποία έχω και καλή σχέση. Γενικά βοηθάει νομίζω και τις δύο αυτά προς τα μπρος – πίσω ρεκόρ που κάνουμε πότε η μία και πότε η άλλη. Αυτή η αγωνιστική κόντρα μάς έκανε να φτάσουμε σε τόσο άλματα. Πιστεύω δε ότι αυτός ο συναγωνισμός θα μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπίτνερ: «Ήμασταν κουρασμένοι από τον Ολυμπιακό»


Μπίτνερ: «Ήμασταν κουρασμένοι από τον Ολυμπιακό»

Στην κόπωση της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό «χρέωσε» την ήττα από την Μπέβερεν ο ποδοσφαιριστής της Άντρελεχτ, Αλεξάντερ Μπίτνερ.

Στον «απόηχο» της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό η Άντερλεχτ, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπέβερεν για το Βελγικό πρωτάθλημα και ο Αλεξάντερ Μπίτνερ σε δηλώσεις του τόνισε πως η κούραση στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το αριστερό μπακ της Άντερλεχτ επισήμανε πως ήταν μία σκληρή αναμέτρηση αυτή της ομάδας του κόντρα στους Πειραιώτες και πως πλέον αυτό θα πρέπει να μείνει πίσω και η προσοχή να στραφεί στον επαναληπτικό στο «Καραϊσκάκης».

«Είμαστε κουρασμένοι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ σκληρός και είναι λογικό να επηρεαστήκαμε από αυτόν, δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε και δεν χρειάζεται να μοιράζουμε ευθύνες. Τώρα προέχει η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαλούμ, αλαλούμ...!


Αλαλούμ, αλαλούμ...

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ότι για ένα ακόμη παιχνίδι στη Λεωφόρο δεν νίκησε. Αλλά ότι με τις εμφανίσεις του δεν πείθει ούτε για τα πλέι οφ! Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Είναι στιγμές που σηκώνεις τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Καμία ποδοσφαιρική ανάλυση δεν μπορεί να σταθεί, καμία λογική εξήγηση, γι’ αυτό που συμβαίνει στο κλαμπ. Μέχρι το 55’, 2-0, δίχως το παραμικρό πρόβλημα, απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων. Καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, σωστές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, «καθαρό» σκορ για άνετη επιστροφή στα εντός έδρας θετικά αποτελέσματα και νορμάλ προσέγγιση από προπονητή και ποδοσφαιριστές.

Και ξαφνικά, μπλακ άουτ! Ανεξήγητη οπισθοχώρηση, αλλαγές που δεν βγήκαν από τον Αντρέα Στραματσόνι, άναρχο παιχνίδι από την ομάδα, ποδοσφαιρικό… αλαλούμ στον Παναθηναϊκό και η κατάληξη: Πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στη Λεωφόρο και ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της σεζόν 2006-07.

Ας μη σταθούμε τόσο πολύ στις αποφάσεις του Ιταλού να βγάλει από το ματς τους Βλαχοδήμο, Καλτσά. Προφανώς, και ήταν λάθος, όπως αποδείχθηκε, αλλά υπάρχει δικαιολογία. Το είπε ο ίδιος ότι ήταν κουρασμένοι και αναγκάστηκε να τους αλλάξει, το δήλωσε και ο «Βλάχο». Σαφώς, και επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ποια κριτική, όμως, να γίνει όταν οι κινήσεις αυτές γίνονται επειδή οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν άλλες ανάσες;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολλές μεταγραφές έχουν επηρεάσει την ομάδα. Όχι ότι πριν, ο Παναθηναϊκός «πετούσε». Κάθε άλλο. Ο μεγάλος αριθμός, όμως, τις ενίσχυσης τον Ιανουάριο, απαιτεί και χρόνο για το «δέσιμο». Τα «νεκρά διαστήματα», το… ποδοσφαιρικό ό, τι να ναι αρκετών λεπτών στα ματς, όπως στο χθεσινό με τον δικέφαλο του βορρά, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις πολλές μεταγραφές. Η ομάδα ψάχνεται, ιδίως όταν στην 11άδα βρίσκονται αρκετοί «νέοι». Κι όταν στο… ψάξιμο, αναζητάς, παράλληλα, και διακαώς αποτέλεσμα, όπως χθες το βράδυ, τότε το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: Ένα σκορποχώρι μέσα στις τέσσερις γραμμές, χωρίς τακτική και ηρεμία…

Δεν φταίει, φυσικά, μόνο αυτό. Είναι πολλά τα προβλήματα που «παντρεύονται» και οδηγούν στο κακό αποτέλεσμα. Το μπλακ άουτ που αναφέραμε, τα λάθη στιγμής από τους ποδοσφαιριστές, οι αστοχίες από τον πάγκο, η έλλειψη ποιότητας στη μεσαία γραμμή και η απουσία περισσότερων προσωπικοτήτων, οδηγούν τον Παναθηναϊκό στα συνεχή κακά αποτελέσματα και στο χειρότερο: Σε μια εικόνα που όχι μόνο δεν πείθει, αλλά απογοητεύει. Χθες, από το 75’ όλοι είχαν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για γκολ. Με τέτοιες εμφανίσεις, όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τα πλέι οφ…

Υ.Γ.: Να φύγει και να μην ξαναγυρίσει αυτή η χρονιά. ΑΛΛΑ. Το καλοκαίρι πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και σωστές. Το κυριότερο απ’ όλα, πρέπει να χαραχτεί η στρατηγική στον σύλλογο και να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο στόχος. Το πρωτάθλημα; Η δημιουργία ομάδας με λίγες, αλλά καλές μεταγραφές; Όχι στα μπερδεμένα πράγματα, τα οποία οδηγούν συνήθως σε αποτυχίες, όπως η φετινή…

Υ.Γ2: Οσοι περιμένουν να δουν έναν Σεμπάστιαν Λέτο «παλαίμαχο», θα διαψευστούν. Ειδικά από την επόμενη σεζόν…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη κούπα για τον Κύργιο!!


Πρώτη κούπα για τον Κύργιο

Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο, νικώντας στον τελικό του ATP της Μασσαλίας.

Με μία φανταστική εμφάνιση που του απέφερε 17 άσους, ο Νικ Κύργιος (Νο41 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε με 2-0 σετ (6-2 7-6 (7-3)) επί του Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς (Νο 12) και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του.

Ο ομογενής τενίστας βρέθηκε για 2η φορά σε τελικό και φαίνεται πως ήταν η τυχερή του: «Έπαιξα τον πρώτο μου τελικό πέρυσι και πραγματικά ανυπομονούσα για τον πρώτο μου τίτλο. Νομίζω πως το σερβίς μου ήταν πολύ καλό».

Ο Κύργιος συμμετείχε στο γαλλικό τουρνουά μετά από απουσία περίπου 2 εβδομάδων, λόγω τραυματισμού στον αγκώνα: «Δεν περίμενα να κερδίσω μετά τον τραυματισμό μου, όμως από την αρχή έπαιζα πολύ καλά. Αυτό με γέμιζε αυτοπεποίθηση και με βοήθησε να παίρνω τα παιχνίδια», δήλωσε μετά το τέλος του τελικού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρολάρισμα Λαπόρτα σε Κριστιάνο!!


Τρολάρισμα Λαπόρτα σε Κριστιάνο

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, κορόιδεψε διαδικτυακά τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την γκέλα της Ρεάλ στη Μάλαγα (1-1).

«Ξέρω γιατί ο Μέσι εκτέλεσε με πάσα το πέναλτι, αλλά δεν θα πω», είχε δηλώσει προ ημερών ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπονοώντας πως ο Αργεντινός φορ της Μπαρτσελόνα ήθελε να αναδείξει τον συμπαίκτη του, Λουίς Σουάρες, πρώτο σκόρερ στην Primera Division.

Ο πρώην πρόεδρος της «Μπάρτσα», Ζοάν Λαπόρτα, μετά το χαμένο πέναλτι του Πορτογάλου σταρ της Ρεάλ στο ισόπαλο 1-1 της ομάδας του στη Μάλαγα βρήκε την ευκαιρία να τον τρολάρει.

Πόσταρε μια φωτογραφία του στο Facebook με το σχόλιο: «Ξέρω γιατί έχασα το πέναλτι, αλλά δεν θα πω γιατί».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ξεχωριστές ευχές του μικρού Τζέι στον Σαμαρά! (video)


Οι ξεχωριστές ευχές του μικρού Τζέι στον Σαμαρά (video)

Ο Γιώργος Σαμαράς έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον μικρό θαυμαστή του Τζέι. Ο νεαρός οπαδός της Σέλτικ, ευχήθηκε με την κιθάρα του στον Έλληνα επιθετικό για τα χθεσινά του γενέθλια.

Γενέθλια είχε χθες ο Γιώργος Σαμαράς και τις πιο ξεχωριστές ευχές τις πήρε από τον μικρό θαυμαστή του, Τζέι Μπίτι.

Ο Σαμαράς συνδέεται με μια ξεχωριστή και τρυφερή σχέση με τον Τζέι, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Σέλτικ, η οποία συνεχίζεται παρά το γεγονός πως ο Σάμι έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό.

Έτσι, ο μικρός Τζέι, πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε στον Σαμαρά για τα γενέθλια του.


Happy Birthday Sammi....Love Jay xo
Δημοσιεύτηκε από Martin Beatty στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχές Ολυμπιακού σε Πρίντεζη!!


Ευχές Ολυμπιακού σε Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης κλείνει σήμερα τα 31 και ο Ολυμπιακός ευχήθηκε στον υπαρχηγό του τα δέοντα.








Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει σήμερα τα γενέθλια του και άπαντες στην ομάδα του ευχόμαστε χρόνια πολλά!!! #OlympiacosBC #HappyBirthdayPrintezis
Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Σμιθ!!


Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Σμιθ

Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε ο Ντέβιν Σμιθ της Μακάμπι και θα μείνει εκτός για ένα μήνα.

Χάνει για έναν μήνα τον ίσως πιο πολύτιμο παίκτη της η Μακάμπι. Ο Ντέβιν Σμιθ υποβλήθηκε το πρωί σε αρθροσκόπηση και υπολογίζεται να λείψει από τα γήπεδα μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Ο 32χρονος φόργουορντ, που είχε περάσει παλαιότερα από τον Πανελλήνιο, είχε φέτος 13 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νεϊμάρ: «Θέλω τον Ρονάλντο στην Μπάρτσα»


Νεϊμάρ: «Θέλω τον Ρονάλντο στην Μπάρτσα»

Τρολάρισμα ή πραγματική επιθυμία; Όπως και να έχει, ο Νεϊμάρ δήλωσε πως θα ήθελε να έχει συμπαίκτη τον Πορτογάλο σταρ.

Πολλά είναι τα σενάρια για την –ενδεχόμενη- επόμενη ομάδα του Νεϊμάρ. Μεταξύ αυτών, δημοσιεύματα θέλουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό να είναι στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης. Η συγκεκριμένη υπόθεση –σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου- όμως βρίσκεται μόνο στην φαντασία κάποιων.

Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε στην A Bola, θα ήθελε να παίξει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, χωρίς όμως να χρειαστεί να αλλάξει στρατόπεδο: «Είμαι φαν του Ρονάλντο, είναι θρύλος, μοναδικός. Θα ήταν πολύ καλό αν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής των Καταλανών ρωτήθηκε επίσης για το ποιος εκ των Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο είναι ο αγαπημένος του προπονητής και ποιος από τους δύο θα μπορούσε να τον πείσει προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα. Η απάντηση του Νεϊμάρ ήταν άκρως διπλωματική: «Εκτιμώ το ίδιο και τους δύο και τους παρακολουθώ. Όμως προπονητής μου είναι ο Λουίς Ενρίκε κι εγώ αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εντυπωσιακό promo βίντεο της Γιούβε για το ματς με τη Μπάγερν!! (video)


Εντυπωσιακό promo βίντεο της Γιούβε για το ματς με τη Μπάγερν (video)

Η Γιουβέντους ρίχνεται στη μάχη των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι άνθρωποι της περσινής φιναλίστ ετοίμασαν έναν εντυπωσιακό promo βίντεο για το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου.

Τη Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί αύριο το βράδυ στο Τορίνο η Γιουβέντους στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι άνθρωποι της «Μεγάλης Κυρίας» ετοίμασαν έναν μοναδικό βίντεο για το αυριανό παιχνίδι.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Ομπαμεγιάνγκ η Γουνάιτεντ!!


Πάει για Ομπαμεγιάνγκ η Γουνάιτεντ

Τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει βάλει στο μάτι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ετοιμάζονται να ξοδέψουν πάνω από 70 εκ. ευρώ για τον αποκτήσουν.

Μπορεί να είναι άγνωστο το ποιος θα είναι ο τεχνικός της Γιουνάτεντ την επόμενη σεζόν, όμως όπως και να έχει υπάρχει απόφαση η ομάδα να ενισχυθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, στη Γουνάιτεντ φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος αποτελεί πρωταρχικό μεταγραφικό στόχο.

Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» αναμένεται να δώσουν πάνω από 70 εκ. ευρώ το καλοκαίρι για να αποκτήσουν τον Γκαμπονέζο άσο της Ντόρτμουντ που μετράει φέτος 21 γκολ σε ισάριθμα ματς στη Μπουντεσλίγκα.

Βέβαια σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ομπαμεγιάνγκ, τόνισε πως όνειρο του είναι να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη Ρεάλ Μαδρίτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους έδειξε τα δόντια του με buzzer beater!! (video)


Τους έδειξε τα δόντια του με buzzer beater (video)

Το κολέγιο του Colgate με τρίποντο του Όστιν Τίλοτσον από το κέντρο επικράτησε 93-90 του Loyola Maryland στην παράταση.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό είναι.... GOLAZO!! (video)


Αυτό είναι.... GOLAZO (video)

Και γκολ στο 90’... και ψαλιδάκι... και καθοριστικό για την ομάδα του. Αυτό που πέτυχε ο Λισάντρο Λόπες ήταν ο ορισμός του τέλειου γκολ. Λογικό ο σπίκερ να φωνάζει Golazo για κάνα τρίλεπτο.

Όταν βάζεις γκολ στο 90’ τρελαίνεσαι... Όταν είναι με ψαλιδάκι εντυπωσιάζεσαι και όταν παίρνεις και βαθμό, κάνεις τον σπίκερ να φωνάζει «Golazo» μέχρι αύριο τέτοια ώρα.

Ο Λισάντρο Λόπες κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ορισμό του τέλειου γκολ, στο ματς της Ράσινγκ με την Ιντεπεντιέντε, κάνοντας το 1-1 στο 90’ με απίστευτο πραγματικά τρόπο.

Δείτε το μοναδικό γκολ



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοί είναι οι όμιλοι και η μπάλα του Copa America Centenario!! (pics)


Αυτοί είναι οι όμιλοι και η μπάλα του Copa America Centenario (pics)

Στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί το Copa America Centenario το προσεχές καλοκαίρι, μια επετειακή διοργάνωση για τα 100 χρόνια της CONMEBOL. Δείτε τους ομίλους και τη συλλεκτική μπάλα της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Κόπα Αμέρικα σε χώρα έξω από τη Λατινική Αμερική, με τις ΗΠΑ να φιλοξενούν τον Ιούνιο το Copa America Centenario, μια επετειακή διοργάνωση, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι δέκα ομάδες της CONMEBAL, μαζί με έξι ομάδες της CONCACAF, σε ένα «παναμερικό» τουρνουά. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 του ίδιου μήνα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Μάλιστα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, αλλά και η συλλεκτική μπάλα της διοργάνωσης.

Group A

ΗΠΑ
Κολομβία
Κόστα Ρίκα
Παραγουάη

Group B

Βραζιλία
Εκουαδόρ
Αϊτή
Περού

Group C

Μεξικό
Ουρουγουάη
Τζαμάικα
Βενεζουέλα

Group D

Αργεντινή
Χιλή
Παναμάς
Βολιβία

Αυτή είναι η μπάλα του τουρνουά

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιρκ… στην ιστορία!!


Ντιρκ… στην ιστορία

Ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σπάει το φράγμα των 29.000 πόντων έγινε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ποιον κυνηγά για το Top 5.

Με ένα τρίποντο στο τρίτο δωδεκάλεπτο της αναμέτρησης των Μάβερικς με τους Σίξερς ο Ντιρκ Νοβίτσκι πρόσθεσε ένα ακόμη παράσημο στο πέτο του.

Ο 37χρονος Γερμανός φόργουορντ έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σπάει το φράγμα των 29.000 πόντων/

Πλέον έχει 29.008 και επόμενος στόχος του είναι το Top 5, αν και ο πέμπτος Γουίλτ Τσάμπερλεϊν απέχει 2.411 πόντους (31.419).

Πάντως ο Νοβίτσκι, που μετρά 18 σεζόν στο ΝΒΑ και ένα πρωτάθλημα (2011), είχε δηλώσει το καλοκαίρι πως σκοπεύει να παίξει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Οπότε χρόνος υπάρχει…

Δείτε το ιστορικό καλάθι του Νοβίτσκι:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρατσιστικό σχόλιο Μπερλουσκόνι για Μπαλοτέλι!!


Ρατσιστικό σχόλιο Μπερλουσκόνι για Μπαλοτέλι

Πώς αλλιώς μπορεί να πάρει ο Μάριο Μπαλοτέλι την δήλωση του προέδρου της Μίλαν που τον χαρακτηρίζει «λίγο παραπάνω μαυρισμένο»;

Αν μη τι άλλο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γνωρίζει καλά από μαύρισμα, καθώς οποιαδήποτε φωτογραφία του με το κανονικό χρώμα του δέρματός του, έχει χαθεί στο βάθος του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της Μίλαν όμως βρισκόμενος στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του στην ηγεσία των «Ροσονέρι», υπέπεσε σε ένα ακόμα ρατσιστικό σφάλμα περιγράφοντας τον Μάριο Μπαλοτέλι ως «Ιταλό που έχει πάρει λίγο παραπάνω χρώμα από τον ήλιο».

Βέβαια, ο 79χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον διεθνή επιθετικό τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες: «Ο Μάριο έχει απαράμιλλα αθλητικά χαρακτηριστικά. Τον παρακολουθώ στην προπόνηση να χτυπάει σουτ που τρυπάνε τα δίχτυα ενώ έχει απίστευτο κοντρόλ της μπάλας».

Η αλήθεια είναι πάντως πως με μόλις 2 γκολ μέχρι στιγμής, δεν έχει βγάλει και… μάτια με την απόδοσή του. Γι’ αυτό και ο Μπερλουσκόνι του έδωσε τις κατάλληλες –εύστοχες μεν αλλά καθόλου πρωτοποριακές δε- οδηγίες: «Κάποιες φορές ρωτάω τον Μάριο: θέλεις να κερδίζεις; Πρέπει να σκοράρεις για να συμβεί αυτό».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι υποπίπτει σε ανάλογη γκάφα, καθώς το 2008 είχε περιγράψει τον –τότε- νεοεκλεγέντα στην προεδρία των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ως «νέο, γοητευτικό και μαυρισμένο».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει τους οπαδούς που πέταξαν κέρματα η Τσέλσι!!


Τελειώνει τους οπαδούς που πέταξαν κέρματα η Τσέλσι

Στην Τσέλσι είναι αποφασισμένοι να απαγορεύσουν την είσοδο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στους οπαδούς που πέταξαν κέρματα στους παίκτες της Σίτι, αφού δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Η Τσέλσι έκανε πάρτι κόντρα στις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 5-1 και περνώντας... αέρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ωστόσο όταν οι «σίτιζενς» κατάφεραν να ισοφαρίσουν προσωρινά στο παιχνίδι με τον Φαπάλα στο 37’, από τις εξέδρες έφυγαν κέρματα προς τον αγωνιστικό χώρο, στο σημείο του κόρνερ που πανηγύριζαν οι παίκτες των φιλοξενουμένων.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αντρέ Μάρινερ, μάζεψε τρία κέρματα των 50p από το χορτάρι, με την διοίκηση του Λονδρέζικου συλλόγου να είναι έτοιμη να τελειώσει τους οπαδούς που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

Στην Τσέλσι καταδίκασαν το γεγονός, ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν πλέον στην είσοδο σε όσους πέταξαν τα κέρματα.

«Καταδικάζουμε το γεγονός και την επίθεση στους παίκτες της Σίτι. Ήταν απαράδεκτο» τόνισε ο Γκους Χίτινγκ, ενώ ο εκπρόσωπος της Τσέλσι μεταξύ άλλων ανέφερε «καταδικάζουμε την ηλίθια συμπεριφορά. Θα εντοπίσουμε αυτούς που το έκαναν και θα τους απαγορεύσουμε την είσοδο στο γήπεδο μας»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τάκλιν για μήνυση, πήρε μόνο κίτρινη!! (video)


Με τάκλιν για μήνυση, πήρε μόνο κίτρινη! (video)

Πονάς μόνο που το βλέπεις! Κι όμως ο διαιτητής αρκέστηκε να παρατηρήσει τον επίδοξο… δολοφόνο μια κίτρινη κάρτα.


Αν μετά από αυτό τον τιμωρούσαν με αποκλεισμό εφ’ όρου ζωής από τα γήπεδα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Παρ’ όλα αυτά ο διαιτητής αποφάσισε να προειδοποιήσει τον ποδοσφαιριστή από την Ζάμπια με μια κίτρινη κάρτα.

Παρακολουθήστε το βίντεο και πονέστε μαζί με τον άτυχο επιθετικό που βρέθηκε στις τάπες του.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόμπι: «Ούτε ο ίδιος ο Giannis ξέρει πόσο ταλέντο έχει»


Κόμπι: «Ούτε ο ίδιος ο Giannis ξέρει πόσο ταλέντο έχει»

Απίστευτη τιμή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο Κόμπι Μπράιαντ υποκλίθηκε στο ταλέντο του και προανήγγειλε πως θα του μιλήσει κατ’ ιδίαν στον αγώνα των Λέικερς στο Μιλγουόκι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει κερδίσει μόνο την αγάπη των φιλάθλων, αλλά και το σεβασμό ακόμη και θρύλων του ΝΒΑ. Ο Κόμπι Μπράιαντ δήλωσε θαυμαστής του 21χρονου άσου των Μπακς και προανήγγειλε πως θα του μιλήσει όταν οι δυο τους συναντηθούν τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μιλγουόκι.

«Είναι απίστευτος. Δεν πιστεύω πως και ο ίδιος καταλαβαίνει πόσο ταλέντο διαθέτει. Ανυπομονώ να τον αντιμετωπίσω τη Δευτέρα, αλλά και να του μιλήσω για τις δυνατότητες που έχει και πώς να τις αξιοποιήσει στο μέγιστο. Θεωρώ πως είναι κομμάτι τις ευθύνης μου να περάσω στους νεότερους όσες περισσότερες από τις γνώσεις μου μπορώ, ώστε να χτίσουν τις δικές τους κληρονομιές κι εκείνοι. Κι όταν έρθει η ώρα, να περάσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις γνώσεις αυτές στην επόμενη γενιά», τόνισε ο σούπερ σταρ των Λέικερς.

Όσο για το αν θα αγωνιστεί κανονικά, είπε: «Θα παίξω σίγουρα. Αν μπορώ να περπατήσω, θα παίξω. Κάποιες βραδιές είμαι στο γήπεδο, αλλά τα πόδια μου δεν είναι εκεί. Κάποιος φίλαθλος μού ζήτησε τις προάλλες να καρφώσω. Του είπα ‘φίλε, αν μπορούσα θα το έκανα’. Κάνω ό,τι μπορώ και μου επιτρέπει το σώμα μου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής… express ο Ολυμπιακός!!


Έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής… express ο Ολυμπιακός

Πολύ κοντά στην πιο γρήγορη κατάκτηση πρωταθλήματος της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, κάτι που ενδέχεται να συμβεί στο επόμενο παιχνίδι με τη Βέροια.

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ύστερα από τη χθεσινή επικράτηση (με σκορ 4-0) του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται για την 24η αγωνιστική τη Βέροια στο φαληρικό γήπεδο και αν κερδίσουν, τότε θα πανηγυρίσουν την πιο γρήγορη κατάκτηση πρωταθλήματός τους.

Μάλιστα, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, έξι στροφές πριν από το τέλος της σεζόν σε διοργάνωση 30 αγώνων.

Σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο, την αγωνιστική περίοδο 1994/95.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αστέρας περιμένει τους Κινέζους για Γιάννου!


Ο Αστέρας περιμένει τους Κινέζους για Γιάννου

Στο στόχαστρο κινέζικης ομάδας βρίσκεται ο Γιάννου και στον Αστέρα Τρίπολης περιμένουν την επίσημη πρόταση για να αποφασίσουν.

Ο Απόστολος Γιάννου φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο της κινεζικής Σαγκάη Σενχούα, με τους Κινέζους να φαίνεται πως ετοιμάζουν δελεαστική πρόταση για την απόκτηση του παίκτη.

Σύμφωνα με τη «Goal», στον Αστέρα τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά την πρόταση, ενώ κορυφαία στελέχη της διοίκησης τονίζουν πως η ομάδα δεν θα πει όχι σε μια ικανοποιητική πρόταση για την μεταγραφή του παίκτη.

Οι Κινέζοι δεν σκοπεύουν να είναι φειδωλοί στην πρόταση τους, ενώ έχουν στραφεί προς τον Γιάννου, αφού διαθέτει αυστραλιανό διαβατήριο και μπορεί να αγωνιστεί ως μη κοινοτικός.

Η υπόθεση πάντως έχει δρόμο ακόμα, αφού στην Κίνα οι μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Ντεφούρ!!


Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Ντεφούρ

Χωρίς τον Στίβεν Ντεφούρ κινδυνεύει σοβαρά να παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό η Άντερλεχτ.

Έναν πολύτιμο παίκτη είναι πολύ πιθανό να στερηθεί η Άντερλεχτ στον επαναληπτικό των «32» του Europa League κόντρα στον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο Φάληρο.

Ο Στίβεν Ντεφούρ ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα στη γάμπα, δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπέβερεν και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη ρεβάνς.

Ο 28χρονος μέσος είναι αναντικατάστατος στη βελγική ομάδα, με την οποία έχει φέτος 31 πόντους, 2 γκολ και 7 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρονάλντο: «Προσπάθησα να επιστρέψω στην Ίντερ, αλλά δεν με ήθελαν»


Ρονάλντο: «Προσπάθησα να επιστρέψω στην Ίντερ, αλλά δεν με ήθελαν»

Ο Ρονάλντο ήθελε να γυρίσει στην Ίντερ το 2007, αλλά οι «νερατζούρι» δεν επιθυμούσαν την επιστροφή του με αποτέλεσμα να πάει στην Ίντερ. Διαβάστε τι αποκάλυψε το «φαινόμενο» σε συνέντευξη του.

Ο Ρονάλντο, επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στο «Μεάτσα» και αποδοκιμάστηκε από μερίδα των οπαδών της Ίντερ, που δεν του συγχώρησαν το έστω και σύντομο πέρασμα του από τη Μίλαν, την περίοδο 2007-2008.

Ωστόσο το «φαινόμενο», σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως το 2007 και μετά την πενταετία στη Ρεάλ, θέλησε να γυρίσει ξανά στην Ίντερ, αλλά οι άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου δεν τον ήθελαν και προτίμησαν τον Αντριάνο.

Σε συνέντευξη του στη «Gazzetta dello Sport», ο Ρονάλντο τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ίντερ, μαζί με τη Ρεάλ και την Κορίνθιανς, αποτέλεσαν τους σταθμούς της καριέρας του, ενώ τόνισε πως θέλει να δει και πάλι πρωταθλητές τους «νερατζούρι».

Κάποια σημεία της συνέντευξης του Ρονάλντο

Για την απόφαση του να πάει στη Μίλαν: «Ήθελαν να επιστρέψω στην Ίντερ το 2007. Μίλησα με τον Μοράτι και μου είπε ότι η επιστροφή μου εξαρτάται από τον Αντριάνο. Τελικά πήραν εκείνον».

Για τις αποδοκιμασίες: «Οι άνθρωποι που με αποδοκίμασαν είναι μειονότητα. Όσο είμαι εδώ ο περισσότερος κόσμος μου έχει δείξει την αγάπη του. Απλά θέλω να μάθουν την αλήθεια και ότι εγώ ήθελα να γυρίσω στην ομάδα».

Για τους λόγους που επέλεξε τη Μίλαν: «Δεν μπορούσαν να μείνω πλέον στη Ρεάλ και το Μιλάνο ήταν πάντα ξεχωριστό για μένα. Το όχι από την Ίντερ μου έκανε κακό και έτσι είπα να πω το ναι στη Μίλαν».

Για το ποιος θα κατακτήσει το Σκουντέτο: «Φυσικά και θα ήθελα να το πάρει η Ίντερ, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Είναι πολύ πιθανό πάντως να εξασφαλίσει μια θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωτάθλημα θα πάει ή στην Γουβέντους ή στη Νάπολι»

Τσέλσι χωρίς… έλεος!! (video)


Τσέλσι χωρίς… έλεος! (video)

Τυφλωμένη απ’ το πάθος για μια κούπα εμφανίστηκε η Τσέλσι! Οι «μπλε» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ότι η Μάντσεστερ Σίτι κατέβηκε με τα… τρίτα και την ισοπέδωσαν (5-1) στο δρόμο για τους «8» του Κυπέλλου

Θύμα του πάθους της Τσέλσι να κατακτήσει τον μόνο εγχώριο τίτλο που της απέμεινε φέτος έπεσε η Μάντσεστερ Σίτι.

Εκμεταλλευόμενοι ότι οι «πολίτες» έδωσαν προτεραιότητα στο Champions League (προφυλάσσοντας πολλούς παίκτες για το ερχόμενο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου) οι «μπλε» ισοπέδωσαν τα πιτσιρίκια που παρέταξε ο Πελεγκρίνι με 5-1.

Απέναντι σε μια ομάδα που αποτελούνταν από 13 μονάχα επαγγελματίες και είχε αρκετούς παίκτες κάτω των 20 στην ενδεκάδα της, οι παίκτες του Χίντινκ έπαιξαν στο 100%.

Παρόλο λοιπόν που Φαουπαλά (37’) βρήκε άμεση απάντηση στο προβάδισμα του Ντιέγκο Κόστα (35’), το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Αφού λοιπόν οι Γουίλιαν και Κέιχιλ καθάρισαν σε ένα πεντάλεπτο το παιχνίδι (58’-63’), ο Κέιχιλ έδωσε διαστάσεις στο σκορ (67’). Αυτό δεν ήταν αρκετό ωστόσο για την Τσέλσι, που το διεύρυνε ακόμα περισσότερο στο 89’ με τον Τραορέ.

Έτσι, προκρίθηκε εμφατικά στους «8» του Κυπέλλου και βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους «πολίτες» στην εσωστρέφεια, συνέχισε τα σημάδια βελτίωσης που δείχνει από την έλευση του Χίντινκ και μετά.




Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας

Σάββατο, 20/2

Άρσεναλ-Χαλ 0-0

Ρέντινγκ-Γουέστ Μπρομ 3-1
(59' ΜακΣέιν, 72' Έκτορ, 90'+4' Πιαθόν - 54' Φλέτσερ)

Γουότφορντ-Λιντς 1-0
(53' αυτ. Γούτον)

Μπόρνμουθ-Έβερτον 0-2
(55' Μπάρκλεϊ, 76' Λουκάκου)

Κυριακή, 21/2

Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ 1-5
(20' Μάρσαλ - 26' Μόουζες, 36', 90’+2’ Παγιέ, 64', 85’ Εμενίκε)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(45’+1’ Κέλι)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 5-1
(35’ Κόστα, 48’ Γουίλιαν, 53’ Κέιχιλ, 67’ Αζάρ, 89’ Τραορέ - 37’ Φαουπαλά)

Δευτέρα, 22/2

Σριούσμπερι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάρτι» της Ρόμα με Τότι στην εξέδρα!! (video)


«Πάρτι» της Ρόμα με Τότι στην εξέδρα (video)

Με τον Φραντσέσκο Τότι να είναι στην εξέδρα και να αποθεώνεται, η Ρόμα εντός αγωνιστικού χώρου έστησε το δικό της πάρτι και επικράτησε της ανήμπορης Παλέρμο με το ευρύ 5-0.

Πριν από τον αγώνα με την Παλέρμο, πρώτο θέμα στην επικαιρότητα της Ρόμα ήταν η διαμάχη ανάμεσα σε Λουτσιάνο Σπαλέτι και Φραντσέσκο Τότι, με τους οπαδούς να παίρνουν ξεκάθαρα το μέρος του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας.

Ωστόσο, η παρουσία της Ρόμα εντός αγωνιστικού χώρου κόντρα στην Παλέρμο ανάγκασε ακόμα και τον Τότι που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου να χαμογελάσει, αφού οι «τζιαλορόσι» διέσυραν με 5-0 τους «αετούς».

Τον δρόμο για την πέμπτη σερί νίκη στην Serie A άνοιξε ο Τζέκο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Σπαλέτι «καθάρισαν» το ματς, με τον Κεϊτά να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 52’. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σαλάχ έκανε το 3-0, για να έρθει στο 62’ το κερασάκι στην τούρτα. Το τελικό σκορ έγραψε ο Τζέκο με το δεύτερο τέρμα του στο 89’.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Βερόνα-Κιέβο 3-1

Ίντερ-Σαμπντόρια 3-1

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Τορίνο-Κάρπι 0-0

Σασουόλο-Έμπολι 3-2
(41' Μπεράρντι, 48', 50' Ντεφρέλ - 36' Ζιελίνσκι, 70' πέν. Μακαρόνε)

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-3
(84' Κόντι, 91' Πινίγια - 67' Φερνάντες, 81' Τέγιο, 87' Κάλινιτς)

Τζένοα-Ουντινέζε 2-1
(57' πέν. Σέρσι, 70' Λασέτ - 33' Καντίμ)

Φροζινόνε-Λάτσιο 0-0

Ρόμα-Παλέρμο 5-0
(30’, 89’ Τζέκο, 52’ Κεϊτά, 60’, 62’ Σαλάχ)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Νάπολι-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Έμπολι-Ρόμα (19:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Παλέρμο-Μπολόνια (13:30)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Φροζινόνε
Κίεβο-Τζένοα
Κάρπι-Αταλάντα
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου

Λάτσιο-Σασουόλο (20:00)
Φιορεντίνα-Νάπολι (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Stop σε Λιόν από Λιλ!! (video)


Stop σε Λιόν από Λιλ (video)

Η Λιλ έβαλε stop στο μικρό σερί που είχε δημιουργήσει η Λιόν αφού επικράτησε 1-0 απέναντι στην Ολιμπίκ με γκολ του Μπουφάλ στο 28ο λεπτό.

Πισωγύρισμα για την Λιόν που τελείωσε με εννέα ποδοσφαιριστές την αναμέτρηση. Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και δύο αποβολές, η Λιλ 1-0, με αποτέλεσμα να της στερήσει την δυνατότητα να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας ώστε να ξεπεράσει τη Νις, αλλά και τη Σεντ Ετιέν. Ο Μπουφάλ στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από σέντρα του Τσίβελι, διαμόρφωσε το 1-0. Η Λιόν τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού αποβλήθηκαν ο Ζαλέ στο 60' και ο Γκρενιέ στο 88'.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/02)
Μπορντό-Νις 0-0

Σάββατο (20/02)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεμς 4-1
(12' Βαν Ντερ Φιλ, 43', 68' Ιμπραϊμοβιτς, 45' Καβάνι - 34' Ονιάνγκ)
Ανζέ-Μονπελιέ 2-3
(64’ Μουτού, 92’ Καράνοβιτς – 2’ Μπεριγκό, 7’ Γιαταμπαρέ, 34’ Καμαρά)
Μονακό-Τρουά 3-1
(24’, 37’ Καρίγιο -80’ Γκουεγιέ)
Λοριάν-Γκινγκάμπ 4-3
(39’, 49’ Βαρίς, 48’ Ζανό, 90’ Γκερέιρο – 3’, 37’ Σαλιμπούρ, 59’ Μπριάντ)
Τουλούζ-Γκαζελέκ Αζαξιό 1-1
(91’ Μπρέιθγουεϊτ -59’ Μαγί)

Μπαστιά-Ναντ ΑΝΑΒΟΛΗ


Κυριακή (21/02)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν 1-1
(94’ Μπατσουαγί – 85’ Μονέ- Πακέ)
Καέν-Ρεν 1-0
(53’ Ντιμπαζονκίζα)
Λιλ-Λιόν 1-0
(28' Mπουφάλ)

Η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (26/02)
Νις-Μπαστιά (21:30)

Σάββατο (27/02)
Μονπελιέ-Λιλ (18:00)
Γκινγκάμπ-Ανζέ (21:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Ρεμς-Μπορντό (21:00)
Τουλούζ-Ρεν (21:00)

Κυριακή (28/02)
Ναντ-Μονακό (15:00)
Σεντ Ετιέν-Καέν (18:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Μαρσέιγ (18:00)
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάλκε θες Champions League; (video)


Σάλκε θες Champions League; (video)

Μοναδική ευκαιρία να μπει δυναμικά στην μάχη του Champions League πέταξε η Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» δεν καθάρισαν το ματς με την Στουτγκάρδη στην «Veltins Αrena» και στο τέλος έχασαν τη νίκη, 1-1.


Ιδιαίτερα ευγενική αποδείχτηκε η Σάλκε απέναντι στην Στουτγκάρδη κι εν τέλει τιμωρήθηκε. Οι Σουηβοί έμειναν ζωντανοί στο ματς και κατάφεραν να «τσιμπήσουν» βαθμό 1-1, κάνοντας μεγάλη βαθμολογική ζημιά στους «βασιλικούς μπλε»

Πολύ καλό παιχνίδι στη «Veltins Arena» με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με κεφαλιά του Μπελχαντά στο 14ο λεπτό. Η μπάλα ήταν πάνω κάτω όμως το δεύτερο γκολ άργησε. Το πέτυχαν οι παίκτες του Κράμνι στο 74’ με τον Χάρνικ κι από εκεί και πέρα η Σάλκε δεν πρόλαβε να φτάσει στη νίκη.



«Καταδικασμένο» δείχνει το Αννόβερο, που ηττήθηκε και από την Άουγκσμπουργκ εντός έδρας 1-0, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μεγάλη ανάσα για την παραμονή τους στην Bundesliga.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει τούμπες η Ντόρτμουντ!! (video)


Κάνει τούμπες η Ντόρτμουντ (video)

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να δίνει ξανά τη λύση, η Ντόρτμουντ πέρασε απ’ την έδρα της Λεβερκούζεν, 1-0, και συνεχίζει το κυνήγι της Μπάγερν. Εξαιρετικοί Παπασταθόπουλος (τραυματίστηκε) και Παπαδόπουλος.

Δεν το βάζει κάτω για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί και πάλι με killer τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πήραν το ντέρμπι στην «Bay Arena» επικρατώντας 1-0 απέναντι στην Λεβερκούζεν.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στα μετόπισθεν και να μην υπάρχουν φάσεις. Πολύ καλύτερη η εικόνα στο δεύτερο. Η ομάδα του Τούχελ άνοιξε το σκορ, έπειτα από αντεπίθεση φωτιά την οποία ολοκλήρωσε άψογα ο Γκαμπονέζος φορ στο 64ο λεπτό. Η φάση αυτή αποτέλεσε την αιτία της διακοπής του ματς για περίπου πέντε λεπτά. Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο με τις «ασπιρίνες» να παίζουν φουλ επίθεση και τους φιλοξενούμενους να απειλούν στην κόντρα.

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι δύο Έλληνες. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος «καθάρισε» κάθε φάση στην άμυνα αλλά έκανε και πέναλτι το οποίο δεν είδε ο διαιτητής. Βέβαια, στο 77ο λεπτό στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σούμποτιτς. Θετική και η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που μπήκε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μαρκόπουλος: «Τα προβλήματα έχουν λυγίσει τον ΠΑΟΚ»


Μαρκόπουλος: «Τα προβλήματα έχουν λυγίσει τον ΠΑΟΚ»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απ΄τον Παναθηναϊκό. «Μπορούμε να πάρουμε τα επόμενα έξι παιχνίδια», είπε σχετικά με την αντίδραση της ομάδας του.

Στην απουσία αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος.

Αναλυτικά, όσα είπε:
Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πολύ διαφορετικός, έχει δώσει βάση στην άμυνα, έχει παίκτες για να πιέσει στο τρίποντο και μέσα στη ρακέτα οι ψηλοί δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες βέβαια, πήγαμε να τις βρούμε στην αρχή αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Δεν μπορέσαμε να τους κοντράρουμε καθόλου. Είχαμε ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και εκεί τελείωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν λυγίσει την ομάδα σε πολλά σημεία. Το πιο αρνητικό είναι ότι μετά τον Ολυμπιακό η ομάδα έχει χάσει την αποφασιστικότητα και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προβληματίζει έτσι όπως παρουσιάζεται στην άμυνα και στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πέντε αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός εννιά επιθετικά αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλεύεις στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν μπορούσε να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ στα προβλήματα: «Το πρόβλημα ήταν περίεργο και δύσκολο. Η ομάδα είχε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα ρόστερ αδύνατο και όχι γεμάτο. Ακόμη είναι ανομοιογενές σε μεγέθη. Ο 13ος παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα της Ελλάδας βασικός. Ήταν αναγκασμένοι οι παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς παίζοντας με παίκτες άλλου μεγέθους. Ο Μαργαρίτης για παράδειγμα παίζει με παίκτες σκληρούς ανά 2-3 μέρες. Το ίδιο και άλλοι. Έτσι ήρθε η κούραση και έτσι έρχονται οι τραυματισμοί. Μετά το ματς με τον Κολοσσό είχαμε έξι τραυματίες, εκτός των δύο. Έξι παίκτες που δεν μπορούσαν να κάνουν προπόνηση. Έτσι χάνεται η ψυχολογία και η ομάδα δεν έχει αποφασιστικότητα. Οι αντιδράσεις στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν οι φυσιολογικές. Δεν υπήρχαν παίκτες να προσφέρουν κάτι παραπάνω».

Για το τι θα αλλάξει: «Δεν μπορώ να το πω. Πρέπει να κερδίσουμε για να αλλάξουμε ψυχολογία. Το θέμα είναι να βγάλουν οι παίκτες περισσότερη ενέργεια. Είναι αδιανόητο, ο Παναθηναϊκός να έχει επτά φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο και εμείς δύο στο τελευταίο λεπτό. Όλη η αντίδραση του σώματος δεν είναι η φυσιολογική. Το θέμα είναι να αντιδράσουν οι παίκτες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τα επόμενα έξι παιχνίδια».

Για το αν η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι έξω από τις δυνατότητες αυτής της ομάδας: «Με τους τραυματισμούς που έχουμε. Ίσως να είναι υπερβολή το να παίζει αυτή η ομάδα στην Ευρώπη. Με τους δύο που λείπουν και κάποια διαφοροποίηση στο ρόστερ, θα μπορούσε να παίξει άνετα και στις δύο διοργανώσεις. Πρέπει ο ΠΑΟΚ όμως να παίζει στην Ευρώπη».

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Μιλένκο Τέπιτς είπε: «Είχαμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όχι γιατί χάσαμε αλλά κυρίως γιατί είχαμε ένα πολύ κακό και όχι ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο. Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα, έχει πολλούς παίκτες και βρήκε ρυθμό στον τελευταίο μήνα. Δεν είναι το ίδιο να χάνεις από μία τέτοια ομάδα, αλλά εμείς θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό, παίζουμε με λίγους παίκτες σε πολλά ματς, χάνουμε κάποιες φορές με ατυχία και κάποιες άλλες με δικά μας λάθη, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε άλλα έξι ματς μπροστά μας, το πρόγραμμα γίνεται λίγο πιο εύκολο αλλά δεν θα είναι εύκολα τα παιχνίδια. Έχουμε όμως περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Θα τα δούμε βήμα-βήμα. Έχω ακόμη πίστη στην ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη να πάρουμε την 5η ή την 6η θέση, να βρούμε τον ρυθμό μας και να είμαστε μια καλή ομάδα πριν τα πλέι οφ. Πρέπει όμως να το δούμε βήμα-βήμα».

Τζόρτζεβιτς: «Δεν ένιωθα άνετα πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ»


Τζόρτζεβιτς: «Δεν ένιωθα άνετα πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν ξέχασε τη δυσκολία που βρήκε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο κόντρα στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο προσέγγισης του σημερινού ματς απ’ τους παίκτες του

Στον τρόπο προσέγγισης των παικτών του Παναθηναϊκού κόντρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά τη νίκη των πράσινων στο σημερινό ματς.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα του στο μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου, τονίζοντας, όμως, την ικανοποίησή του απ’ την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του, αλλά και την παρουσία των νέων παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Πριν το παιχνίδι μάθαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε χωρίς τον Βασιλειάδη και τον Σχορτσανίτη οπότε έγινε διαφορετική η κατάσταση. Εμείς όμως είχαμε καλή συμπεριφορά και προσεγγίσαμε σοβαρά το παιχνίδι οπότε είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό ότι μοιράσαμε το χρόνο και σε αυτό βοηθάνε οι νέοι παίκτες που ήρθαν. Θα μας βοηθήσουν περισσότερο στη συνέχεια και στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή, ήταν κλειδί η πίεση στην άμυνα που μας βοήθησε να κάνουμε δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ που μας έβαλε δύσκολα στο πρώτο παιχνίδι και όπως είχα πει άξιζε να νικήσει. Δεν αισθανόμουν άνετα πριν το σημερινό παιχνίδι και πρέπει να το πω γιατί έχουμε σεβασμό γι' αυτήν την ομάδα».

Για τη συμμετοχή των νεαρών του Παναθηναϊκού: «Δώσαμε χρόνο και στα νέα παιδιά. Ο Παπαγιάννης παίζει ολοένα και περισσότερο ειδικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα κάτι που θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί. Έπαιξε περισσότερο και ο Μποχωρίδης που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι μας αλλά δυστυχώς είχε σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν. Τώρα παίρνει χρόνο για να προσαρμοστεί».

Για τις προσθήκες: «Ο Ουίλιαμς και ο Χέινς, μας δίνουν διαφορετική ταχύτητα κάτι σημαντικό για εμάς γιατί το χρειαζόμασταν. Έρχεται και ο Χάντερ. Δεν έχουμε χρόνο για να τους βάλουμε στη φιλοσοφία και τα συστήματα του παιχνιδιού μας σε αυτήν την περίοδο αλλά δεν θα κλάψουμε για τη μοίρα μας. Ελπίζουμε να ταιριάξουν ως προσωπικότητες στο παιχνίδι μας. Θαυμάζω τις οικονομικές θυσίες που κάνει η διοίκηση και ο κ.Γιαννακόπουλος. Όλοι θα πρέπει να το εκτιμήσουν».

Για τον αγώνα της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε: «Δεν είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Κάθε επόμενο παιχνίδι είναι το σημαντικότερο της σεζόν, ανεξάρτητα αν είναι για την Ευρωλίγκα ή το Πρωτάθλημα. Η Φενέρ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας αυτή τη στιγμή, επιστρέφει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάτι σπουδαίο για την ομάδα και τον κόσμο μας. Είναι φίλος και ίσως ο καλύτερος κόουτς στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα κάνουμε το καλύτερο, έχουμε κάποια κρυμμένα χαρτιά, να μην σας ξαφνιάσει αν νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς με τον οποίο μίλησε: «Ειναι μεγάλος θρύλος (είπε στα ελληνικά). Είμαστε φίλοι από 5 χρονών. Είναι ίσως ένας από τους καλύτερους φίλους που έχω. Κάνει μεγάλη προσπάθεια όχι σε εύκολες συνθήκες το σέβομαι και του εύχομαι το καλύτερο».

Για το ποιος ήταν ο μεγαλύτερος θρύλος αυτός ή ο Μπάνε: «Ο Μπάνε» είπε και εξήγησε: «Πριν έρθει εδώ, σημείωσε 37 πόντους με τον Ερυθρό Αστέρα σε ημιτελικό κόντρα στην Τσιμπόνα του Ντράζεν Πέτροβιτς. και ήταν μόνο 19 χρόνων. Όσα έκανε με τον ΠΑΟΚ με τον Κόρφα, τον Μπάρλοου, τον Λέβινγκστον και τη συνέχεια του ΠΑΟΚ, ήταν άξια αναφοράς και τα σέβομαι. Ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια μου ήταν απέναντι στον Ραντ και τον ΠΑΟΚ. Έτσι μεγάλωσα και έμαθα από τους μεγάλους, βλέποντας την αντιπαλότητα του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Ο Μπάνε ήταν ο μεγαλύτερος».

Εκ μέρους των παικτών ο Γιώργος Παπαγιάννης ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ καλά αλλά είχε δύο παίκτες κλειδιά εκτός, που βοηθάνε επίθεση και αμύνα. Εμείς αρχίσαμε σοβαρά βάλαμε ελεύθερα σουτ χάρη στην ψυχολογία από την άμυνα. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς και κοιτάμε το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πω, πω ένας Παναθηναϊκός!!


Πω, πω ένας Παναθηναϊκός!

Επιβλητικό πέρασμα από την Πυλαία για το νέο Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ για τρεις περιόδους και συνέτριψαν τον ΠΑΟΚ με 90-67. Άλλη ομάδα με Ουίλιαμς (18π.)-Χέινς το τριφύλλι.

Ανεβάζει ταχύτητα και… σκοτώνει στο διάβα του ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι συνέτριψαν τον ελλιπή (εκτός οι Βασιλειάδης-Σχορτσανίτης) ΠΑΟΚ στην Πυλαία με σκορ 90-67 κι ενώ η διαφορά έφτασε και τους 34 πόντους (44-78) στην τρίτη περίοδο.

Άλλη ομάδα το τριφύλλι με Ουίλιαμς-Χέινς στην περιφέρεια. Ο πρώτος (παίζει άμυνα, σουτάρει, πασάρει ωραία, κάνει πολλές διεισδύσεις) σταμάτησε στους 18 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ, ο δεύτερος είχε 9 με τρία τρίποντα (12/26 συνολικά οι φιλοξενούμενοι και 9/14 στο πρώτο μέρος. Πολύ καλοί οι Παπαγιάννης (11π.) και Μποχωρίδης που εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που τους έδωσε ο Σάλε, ενώ παράλληλα ξεκουράστηκαν οι Καλάθης (18’) και Ραντούλιτσα ( 9π σε 12’).

Το ματς

Παρά τα δύο τρίποντα απ’ τους Καλάθη-Γκιστ, η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν νευρική και στις δύο άκρες του παρκέ. Έχοντας πρόβλημα στο ζωγραφιστό, ο Μάρκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, 9-6. Ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς τον Διαμαντίδη για καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ραντούλιτσα «απαντούσε» με την επίθεσή του στα αμυντικά «θέματα» (κι ενώ ο Γκιστ φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ), ενώ οι πέντε σερί πόντοι του Ουίλιαμς έφεραν τον Εξάστερο μπροστά στο σκορ, 15-18. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά, η πράσινη άμυνα «έδεσε», δέχθηκε μόλις 4 πόντους από τον μπλοκαρισμένο Δικέφαλο και με τους Χέινς-Ουίλιαμς (10 π. στην πρώτη περίοδο) να βρίσκουν το χέρι τους από μακριά, το τριφύλλι… απογειώθηκε και έχτισε για πρώτη φορά διαφορά, 19-30!

Με τις προσθήκες στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει άλλη οντότητα. Και όταν οι παίκτες του βρίσκονται σε καλή μέρα, τότε είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν κάθε αντίπαλο. Με δύο τρίποντες «βόμβες» του Διαμαντίδη, άλλη μία του Χέινς (μετά από ωραίο passing game) και συνολικά 8/11 σουτ(!) από τα 6,75, ο Εξάστερος έδειξε άγριες διαθέσεις και στο 14’ έστειλε το ματς στο 21-41 απέναντι στους ανήμπορους ν’ αντιδράσουν Θεσσαλονικείς. Από τον «βομβαρδισμό» τριπόντων (9/14 στο πρώτο μέρος), η σκυτάλη πέρασε κοντά στη ρακέτα και με τους Ραντούλιτσα-Φελντέιν-Γκιστ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +28(!), 27-55. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου είχαν «πνιγεί», είχαν… καταρρεύσει και είχαν παραδοθεί ήδη. Μποχωρίδης-Παπαγιάννης πέρασαν στο παρκέ, μπήκαν εξίσου στην εξίσωση (με τον πρώτο να μοιράζει και τον δεύτερο να σκοράρει) και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το… εκκωφαντικό 32-61!

Ένα μίνι «μούδιασμα» του Παναθηναϊκού στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, έδωσε την ευκαιρία στον Χάτσερ να… μειώσει σε 38-61, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε εκ νέου το show των φιλοξενούμενων. Με Χέινς-Ουίλιαμς (κυρίως) και Γκιστ, το τριφύλλι έκανε ό,τι ήθελε μπροστά, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο και με επιμέρους σκορ 11-0, η διαφορά εκτινάχθηκε για πρώτη φορά στο +34, 38-72 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ πλήρως αποδιοργανωμένο… Μάρκοβιτς και Χάτσερ προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σωζόταν, αλλά έμοιαζε αδύνατο. Μποχωρίδης και Παπαγιάννης έπαιρναν λεπτά συμμετοχής από τον Σάλε και αυτοί το εκμεταλλεύονταν (με… ολίγη από Καλάθη) στο έπακρον, γράφοντας το απίστευτο 46-78 μέσα στην Πυλαία. Αυτό ήταν και το σκορ στο φινάλε της περιόδου με δύο ομάδες με… αντίστροφο δρομολόγιο.

Παρά το ότι η διαφορά ήταν ήδη σε δυσθεώρητα επίπεδα, οι πράσινοι –έστω και πιο χαλαρά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της αναμέτρησης- δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και διατηρούσαν διαφορά 30 πόντων (55-85). Τα περιφερειακά σουτ του ΠΑΟΚ και κάποια λάθη στην επίθεση του τριφυλλιού, έριξαν τα επίπεδα της… απόστασης, με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 63-85. Ο Τζόρτζεβιτς είχε ρίξει στο παρκέ και τον Λούντζη, δίνοντας ευκαιρίες στους «πιτσιρικάδες», με το τελευταίο τρίλεπτο να είναι καθαρά τυπική διαδικασία και ουσιαστικά να μην παίζεται μπάσκετ αξιώσεων. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μετριάσουν κάπως το εύρος της «βαριάς» ήττας,, με τον Λούντζη να χρίζεται σκόρερ και να διαμορφώνει το τελικό 67-90.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Μαργαρίτης 11, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 12 (7ρ.), Χάτσερ 16 (5/12 σουτ), Λιάπης 4, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 2, Κώττας 8, Καμαράς

Παναθηναϊκός: Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 5, Γκιστ 10, Καλάθης 7 (6 ασίστ), Ουίλιαμς 18 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8/9 βολές), Χέινς 9 (3/5 τρίποντα), Μποχωρίδης 7 (5ρ., 3 ασίστ), Γιάνκοβιτς 5 (1/6 σουτ), Διαμαντίδης 6, Παπαγιάννης 8 (4/4 σουτ), Λούντζης 2, Κούζμιτς 4 (8ρ.)

inner
inner
inner
inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγρίεψε ο Ζντοβτς, αγρίεψε και ΑΕΚ!!

Το επεισόδιο Ζντοβτς-Μπράουν αφύπνισε την ΑΕΚ, που είχε βρεθεί στο -11, αλλά με ένα τρομερό γ’ δεκάλεπτο και παρά τις αυτοκαταστροφικές τάσεις στο τέλος νίκησε την Κηφισιά 76-73.

Αγρίεψε ο Ζντοβτς, αγρίεψε και ΑΕΚΠολύ προβληματική στα πρώτα 15 λεπτά, η ΑΕΚ είδε την εξαιρετική Κηφισιά να προηγείται με +11 στο ΟΑΚΑ, αλλά το επεισόδιο Ζντοβτς-Μπράουν «ζωντάνεψε» τους γηπεδούχους. Η «Ένωση» έπαιξε πάλι αποτελεσματική άμυνα, κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας στην τέταρτη περίοδο επικράτησε 76-73 πηγαίνοντας με διαφορά ενός πόντου στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη στο Nick Galis Hall, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

«Κλειδιά» της νίκης οι Καλαμπόκης (13π.), Χέρστον (11π.) και Κάρτερ (10π.). Τρομερό παιχνίδι με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ από τον Χογκ για την Κηφισιά, που απέδειξε γιατί είναι πέμπτη στη βαθμολογία. Τρόμαξαν όλοι στο φινάλε με τον τραυματισμό του Πόποβιτς, που δέχτηκε αγκωνιά και μάτωσε, αλλά ανακούφισε τους πάντες όταν σηκώθηκε λίγα λεπτά μετά.

inner

Το ματς

Όσο φτωχή ήταν η προσέλευση του κοινού, ήταν και η «παραγωγή» των δύο ομάδων στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Κηφισιά με πρωταγωνιστές αρχικά τον Γλυνιαδάκη κι εν συνεχεία τον Ελ Αμίν συντηρούσε μια μικρή διαφορά (6-9), που όμως έφτασε και το +9 (12-21). Η ΑΕΚ ήταν προβληματική επιθετικά σε όλο το δεκάλεπτο και αμυντικά στο δεύτερο μισό του, ενώ συν τοις άλλοις είδε τους Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή και Χέρστον να φορτώνονται γρήγορα με δύο φάουλ.

Η ζώνη του Ηλία Παπαθεοδώρου αποτελούσε άλυτο γρίφο για την «Ένωση» και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τη διαφορά στους 11 (14-25), αλλά έχασαν νωρίς τον Ελ Αμίν με τρία φάουλ. Με μπροστάρη τον Κάρτερ η ΑΕΚ πλησίασε στους επτά (18-25), για να ταράξει τα νερά το επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς και Μπράουν στον πάγκο, όταν ο δεύτερος αντέδρασε στην έντονη κατσάδα του πρώτου. Ο Σταμάτης έδωσε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο, ο Χογκ έκανε φοβερή δουλειά στη ρακέτα και η διαφορά πήγε ξανά στους εννιά (22-31), αλλά η αφύπνιση του Χέρστον και τα τρίποντα από Παπαντωνίου, Σάκοτα και Καλαμπόκη ψαλίδισαν τη διαφορά στους τρεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (36-39).

inner

Η… τιμωρία του Μπράουν έληξε και με διαδοχικές βολές του Αμερικανού γκαρντ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά μετά από σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά (43-41). Οι «κιτρινόμαυροι» θυμήθηκαν την εξαιρετική άμυνα των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων τους και με πρωταγωνιστές τους Χέρστον και Καλαμπόκη ξέφυγαν με 57-41 ολοκληρώνοντας ένα 21-2 (!) σε λιγότερο από επτά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Τα τάιμ άουτ του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπορούσαν να ανακόψουν το ρυθμό της «Ένωσης» που έφτασαν και στο +17 στο τρίτο δεκάλεπτο (63-46).

inner

Η Κηφισιά επαναφέροντας τη ζώνη αποπειράθηκε να επιστρέψει στο ματς. Χάρη στο πάθος του Χογκ και τις διεισδύσεις του Γκίκα πλησίασε στους οκτώ (70-62) αναγκάζοντας τον Ζντοβτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν να μειώσουν στο σουτ αλλά το ελεύθερο τρίποντο του Πόποβιτς στο 70-64 δεν βρήκε στόχο. Οι βολές του Μπράουν δεν σίγησαν το συναγερμό, καθώς το επόμενο τρίποντο του Πόποβιτς ήταν εύστοχο (72-67). Τα βήματα του Σταμάτη και οι άστοχες προσπάθειες από Γκίκα και Κασελάκη δεν «τιμώρησαν» την ΑΕΚ, που με φόλοου του Μαυροειδή έκανε το 74-67 στα 42’’ αλλά η Κηφισιά εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων στις βολές έφτασε να διεκδικεί την παράταση. Ο Κασελάκης, ωστόσο, αστόχησε δις για τρεις και η ΑΕΚ επικράτησε 76-73, με τον τραυματισμό του Πόποβιτς (που κατέρρευσε κοντά στον πάγκο και μάτωσε) να «τρομάζει» τους πάντες στο φινάλε, αλλά τον νεαρό γκαρντ να φεύγει όρθιος και καταχειροκροτούμενος.

Δεκάλεπτα: 12-21, 36-39, 63-46, 76-73.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 10, Χέρστον 11, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν, Μαυροκεφαλίδης 6 (9 ριμπ.), Κάρτερ 10, Μπράουν 8, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 13, Μαυροειδής 9.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5, Χατζηνικόλας, Γκίκας 5 (8 ασίστ), Πόποβιτς 13, Σταμάτης 9, Κασελάκης 4, Χογκ 19 (14 ριμπ.), Ελ Αμίν 11, Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 7.

Διαιτητές: Φούφης, Παναγιώτου, Γεωργιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*