Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τον έστειλε στον (Αθανασι)Άδη!!

Με γκολ του Παπαστεριανού στο 84’, έπειτα από τραγική έξοδο του Αθανασιάδη, η SKODA Ξάνθη πήρε το «Ελ Θράκικο» (1-0) απέναντι στον Πανθρακικό και τον άφησε μόνο με μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία.

Ζητείται… θαύμα!

Μόνο με ένα τέτοιο, πια, ο Πανθρακικός θα μείνει στην κατηγορία.

Η ομάδα της Κομοτηνής κατέθεσε ψυχή στην Ξάνθη, στο «Ελ Θράκικο», είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά έπεσε πάνω σε έναν τρομερό Ζαρόπουλο και μάλιστα, με το τραγικό λάθος του Αθανασιάδη, στο 84’, δεν πήρε ούτε τον βαθμό, χάνοντας, τελικά, 1-0 με γκολ του Παπαστεριανού.

Τα λόγια του -εντυπωσιακά ειλικρινούς- Λουτσέσκου, άλλωστε, μετά το τελευταίο σφύριγμα, είναι χαρακτηριστικά, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός των γηπεδούχων δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται να παίζει έτσι η ομάδα της Κομοτηνής και να μην παίρνει αποτελέσματα, χαρακτηρίζοντας άδικη την ήττα της!

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο, ματς… διαφήμιση το δεύτερο!

Πώς έπαιξαν


4-2-3-1 επέλεξαν αμφότεροι οι προπονητές. Ο γηπεδούχος Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε κάτω από τα γκολπόστ τον Ζαρόπουλο, ενώ οι τέσσερις «εκλεκτοί» του Ρουμάνου τεχνικού για την άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας και Γουάλας. Στα χαφ αγωνίστηκαν Βασιλακάκης και Λουσέρο, δεξιά, πάνω στη γραμμή, ήταν ο Ντιμιτρόφ, αριστερά ο Νιέτο, ενώ ο Ορφανίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο, κινούταν πίσω από τον Καπετάνο.

inner

Στο… δικό του 4-2-3-1, ο Γιάννης Χατζηνικολάου είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Παπαγεωργίου, Μελίσση, Μπουγαΐδη και Ποτουρίδη στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Ηλιάδης και Τσιάρας, δεξιά ήταν ο Μπαϊκαρά, αριστερά ο Χασομέρης και μπροστά ο Ντιγκινί, με τον Χαβίτο λίγο πιο πίσω.

Το ματς


Σε αντίθεση με ό,τι μας έχει συνηθίσει στα εντός έδρας παιχνίδια της, όπου «πνίγει» -ή, έστω, προσπαθεί να «πνίξει»- στα πρώτα λεπτά τον αντίπαλό της, η SKODA Ξάνθη χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να… ξυπνήσει. Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά, έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να γίνεται έξαλλος στον πάγκο και τον Ζαρόπουλο να φωνάζει στους συμπαίκτες του να βγουν, επιτέλους, από την περιοχή του!

inner

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, παρά την υπεροχή τους, δεν απειλούσαν, απλά… περιτριγύριζαν τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, που ισορρόπησε στη συνέχεια, πήρε την κατοχή μπάλας, ούτε εκείνη, ωστόσο, έδωσε… δουλειά στον Αθανασιάδη. Η μοναδική, ουσιαστικά, φάση που είναι άξια λόγου από το πρώτο 45λεπτο, ήταν το όμορφο σουτ, στην κίνηση, του Ηλιάδη στο 44’, με την μπάλα να φεύγει, όμως, κάνω μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαρόπουλου.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά… άλλο παιχνίδι! Οι δύο ομάδες (και κυρίως ο… απελπισμένος για «τρίποντο» Πανθρακικός) βάλθηκαν να μας αποζημιώσουν για το τραγικό πρώτο 45λεπτο και μας παρουσίασαν στα Περιβόλια μία… ρώσικη ρουλέτα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω! Πιο κλασικές ευκαιρίες, πάντως, είχαν οι «πράσινοι» της Κομοτηνής, έπεσαν, ωστόσο, τρεις φορές πάνω στον εξαιρετικό Ζαρόπουλο, που είχε… κατεβάσει ρολά!

inner

Το ίδιο έκανε και ο συνάδελφός του, Αθανασιάδης, όταν χρειάστηκε, και δη, στο εξαιρετικό σουτ του Ορφανίδη στο 79’, στο 84’, όμως, έκανε την… γκέλα της αγωνιστικής, όταν απομάκρυνε, αντί για την μπάλα… αέρα και ο Παπαστεριανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σκορ που έμεινε ως το τέλος. Πλέον, με το «τρίποντο» αυτό, οι Ξανθιώτες μπορούν (και γιατί όχι;) να βάλουν στην άκρη του μυαλού τους τα πλέι οφ, τη στιγμή που στον Πανθρακικό πρέπει, μάλλον, σιγά σιγά να αρχίσουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για το τι έφταιξε φέτος και παρά το γεγονός πως παίζουν καλά, πέφτουν (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στη Football League…

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας (80’ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (56’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (66’ Σκούρτης), Καπετάνος.

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (56’ Χρήστου), Μπουγαΐδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Χαβίτο (88’ Ίγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (73’ Φωτάκης), Ντιγκινί.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Περιβόλια *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: