Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τούντορ: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»


Τούντορ: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»

Κανένα παράπονο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ λόγω της σημερινής τους προσπάθειάς (αλλά και γενικότερα στη σεζόν) δεν έχει ο Ιγκόρ Τούντορ. «Είχα καλή σχέση με Άρνεσεν», τόνισε.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το κατά του 2-0 στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και ο Ιγκόρ Τούντορ δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο Κροάτης τόνισε ότι θα τους στηρίξει μέχρι τέλους και πως δεν έχει κανένα παράπονο απ’ αυτούς και μίλησε και για το «διαζύγιο» με τον Φρανκ Άρνεσεν, τονίζοντας ότι είχε καλή συνεργασία με τον Δανό.

«Στον ΠΑΟΚ ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπάρχει μία δεδομένη κατάσταση», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Το θέμα είναι ότι εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε σωστά όλη την εβδομάδα, οι παίκτες μου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και με αυτό το στοιχείο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό σημείο. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Κάποιος μου είπε ότι ενδεχομένως να μας ξάφνιασε ο αντίπαλος με το πρέσινγκ στα πρώτα λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε αυτό και είχαμε δουλέψει καλά πάνω σε αυτό. Η αρνητική έκπληξη ήταν ότι στα πρώτα 20-25 οι αντίπαλοι κέρδισαν όλες τις μονομαχίες, όμως στο τέλος κάναμε αυτό το οποίο δουλέψαμε».

-τα δύο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ σε δέκα λεπτά περίπου: «Πρέπει να πούμε ότι ακόμη και σήμερα υποφέραμε στον τομέα της δημιουργίας των φάσεων, δεν είχαμε άνεση. Είναι δύσκολο, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και πρέπει σίγουρα να παλέψουμε για μία νίκη επί του Αστέρα».

-την επιλογή του 3-5-2: «Πρέπει να προσαρμοζόμαστε πάντα σε κάθε παιχνίδι. Νομίζω ότι σήμερα όσοι έπαιξαν έδωσαν τα πάντα, ότι είχαν και έκαναν το καλύτερο δυνατό».

-το αν θα επέλεγε και πάλι νεαρούς Έλληνες παίκτες, ακόμη και αν δεν είχε τόσες απουσίες: «Δεν διαλέγω την ενδεκάδα με βάση το εάν κάποιος είναι μικρός ή μεγάλος σε ηλικία, ούτε από το πια χώρα προέρχεται. Διαλέγω τους 11 καλύτερους για κάθε στιγμή. Πρέπει να βρω το καλύτερο σύστημα και να τους δώσω το καλύτερο κίνητρο».

-την κρίση που πέρασε η ομάδα του την περασμένη εβδομάδα: «Οι ποδοσφαιριστές πραγματικά φοβούνται και απασχολούνται αρκετά με αυτή την πίεση που δημιουργείται. Τους έχω πει ότι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Θα σας πω κάτι, μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε κριτική για το αν έδωσαν ή δεν έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο οι παίκτες, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω οποιαδήποτε κριτική που γίνεται με βάση τα αποτελέσματα. Η δουλειά των παικτών είναι να τα δίνουν όλα.

Από τους παίκτες δεν έχω κανένα παραπονο και θα συνεχίσω να τους υποστηριζω μέχρι την τελευταία μέρα, εφόσον το κάνουν αυτό. Η πίεση που δημιουργείται με βάση το αποτέλεσμα δεν είναι αυτή που βοηθάει την ομάδα και θα πρέπει να βρούμε εμείς έναν τρόπο για να την αφήσουμε στην άκρη».

-την αποχώρηση του Φρανκ Άρνεσεν και τον πανηγυρισμό των παικτών του σήμερα: «Το πρώτο σχόλιο είναι ότι είχα μία πολύ καλή συνεργασία με τον Φρανκ Άρνεσεν. Δε θέλω να μιλήσω για πολιτική, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτούς τους μήνες εδώ έχω δει αρκετή πολιτική. Έχει γίνει πολύ κουβέντα για το ποιοι πρέπει να παίξουν, με πιο σύστημα και η συζήτηση δε γίνεται με βάση αυτά που γίνονται στο γήπεδο, πράγμα που είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, αλλά στο ότι εσείς μπορείτε να πείτε οτιδήποτε μετά από ένα ματς.

Πάντα εσείς θα έχετε δίκιο έτσι και ο προπονητής το άδικο. Πάντα μπορούμε να απαιτούμε περισσότερα από τον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Σίγουρα θέλουμε τα αποτελέμσατα να ταιριάζουν πιο πολύ στο μέγεθος του συλλόγου, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό πραγματικά. Αν κάνουμε καλή ανάλυση, τότε θα γίνουμε καλύτεροι.

Μία υποθετική κουβέντα που μπορεί να γίνεται εκ των υστέρων, δεν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τους παίκτες από την πρώτη μέρα και το έχουμε δείξει πολλές φορές. Ειλικρινά έχουμε μία καλή σχέση και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το επιβεβαιώσουμε με μία καλή εμφάνιση στο ματς με τον Αστέρα. Στον ΠΑΟΚ ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπάρχει μία δεδομένη κατάσταση. Κάθε παιχνίδι είναι μία πρόκληση στον ΠΑΟΚ και κάθε Κυριακή πρέπει να δείχνεις πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: