Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γιατί όχι και… Champions League; (video)

Ανώμαλα προσγείωσε την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε η Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 2-0 των Βάσκων και μείωσαν στο -1 απ’ το… σεντόνι του Champions League της επόμενης περιόδου.

Γιατί όχι και… Champions League; (video)
Ασυγκράτητη συνεχίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Σεβίλλη που δείχνει αποφασισμένη να μην… αρκεστεί στο Europa League της επόμενης σεζόν. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 2-0 της φορμαρισμένης Μπιλμπάο (είχε πέντε σερί νίκες) και πλέον είναι στο -1 απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης και την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League (και στο -2 απ’ την απευθείας έξοδο στη διοργάνωση).

Νωρίς-νωρίς, η ομάδα του Έμερι έδειξε τα… δόντια της κόντρα σ’ αυτήν του Βαλβέρδε και έβαλε τα θεμέλια νίκης. Μόλις στο 3’ ο Βιδάλ άνοιξε το σκορ, προτού στο 21’ ο Μπακά (με ακόμα ένα γκολ φέτος) διαμορφώσει γρήγορα το 2-0 που έμεινε ως το τέλος, με τους γηπεδούχους να μην απειλούνται ιδιαίτερα στο Σάντσεθ Πιθχουάν και να δίνουν νέο λόγο στον κόσμο τους να πανηγυρίσουν.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/4

Εϊμπάρ-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(35’ πεν. Αρουαμπαρένα - 40’ Μπουένο, 42’ Μανούτσο)

Σάββατο 4/4

Σεβίλλη-Μπιλμπάο 2-0
(3' Βιδάλ, 21' Μπακά)

Κόρδοβα-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Αλμερία-Λεβάντε (21:00)
Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 5/4

Ρεάλ-Γρανάδα (13:00)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (18:00)
Χετάφε-Λα Κορούνια (20:00)
Θέλτα-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 6/4

Εσπανιόλ-Έλτσε (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Μ. Τρίτη, 7/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ (21:00)
Λεβάντε-Σεβίλλη (23:00)
Εϊμπάρ-Μάλαγα (23:00)

Μ. Τετάρτη, 8/4

Λα Κορούνια-Κόρδοβα (21:00)
Μπαρτσελόνα-Αλμερία (21:00)
Γρανάδα-Θέλτα (23:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Ρεάλ (23:00)

Μ. Πέμπτη, 9/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια (21:00)
Έλτσε-Χετάφε (23:00)
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ (23:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυλωνίτης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ με τον Παναθηναϊκό»

Όνειρο χαρακτήρισε ο Τάσος Αυλωνίτης το γκολ που σημείωσε με τον Παναθηναϊκό και δήλωσε ευχαριστημένος για την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. «Δύσκολα με ΠΑΣ».

Αυλωνίτης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ με τον Παναθηναϊκό»
Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να μην βρίσκεται στα πλάνα του Βίτορ Περέιρα ο Τάσος Αυλωνίτης και να μένει συνήθως εκτός αποστολής του Ολυμπιακού, αλλά ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για την πρώτη του σεζόν στην οποία έχει ούτε λίγο, ούτε πολύ 19 συμμετοχές. Ο 25χρονος στόπερ μίλησε στη Nova και μίλησε επίσης για το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννεα για την 30ή αγωνιστική της Super League.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τους στόχους του Ολυμπιακού: «Οι στόχοι μας είναι να γίνει το απόλυτο και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Μόνο νίκες θέλουμε. Και για τον κόσμο μας και για εμάς. Να τελειώσουμε το πρωτάθλημα θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να τελειώνει το θέμα της κατάκτησης του τίτλου γιατί είναι στο χέρι μας καθαρά. Και το Κύπελλο εάν είμαστε σοβαροί θα το κατακτήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος και η επιτυχία που θα δώσουμε στους φιλάθλους μας. Με το νταμπλ. Αυτήν τη στιγμή όμως κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ το οποίο θα το χαρακτήριζα αρκετά δύσκολο. Φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι στον Α' γύρο του πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί εάν θέλουμε να φύγουμε με τη νίκη από τους Ζωσιμάδες».

-τον αγωνιστικό χώρο που θα συναντήσει την Κυριακή: «Σίγουρα όταν έχεις μία ποιοτική ομάδα όπως είμαστε εμείς κοιτάς κάθε λεπτομέρεια, όπως ο αγωνιστικός χώρος. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση ώστε να βοηθήσει και τις δύο ομάδες και για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα έλεγα ότι είναι μία σοβαρή ομάδα. Μία συγκροτημένη ομάδα που ειδικά στην έδρα της παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε -όπως είπα και πριν- πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής. Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές».

-την ανάγκη για καλή μπάλα: «Φυσικά. Νομίζω ότι το τελευταίο κομμάτι είναι η εντύπωση που κρατάνε όλοι όταν θα σταματήσουν οι υποχρεώσεις μας. Οπότε εάν παίξουμε καλό ποδόσφαιρο θα δώσουμε χαρά και σε εμάς ώστε να ανέβει η ψυχολογία μας για την συνέχεια αλλά και στον κόσμο μας που νομίζω ότι του αξίζει».

-την παρουσία του στην πρώτη σεζόν με τον Ολυμπιακό και το γκολ με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα η πρώτη χρονιά πάντα είναι η πιο δύσκολη για έναν ποδοσφαιριστή. Εγώ είμαι ευχαριστημένος προσωπικά από τη δουλειά που έχω κάνει και έχω προσφέρει στον Ολυμπιακό αλλά κοιτάζω πάντα παραπάνω ως προς τους στόχους μου. Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα μέσα από την δουλειά και αυτό που εγώ θα κρατήσω και δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ με τον Παναθηναϊκό, αλλά ελπίζω να έρθουν άλλα πιο σημαντικά στην πορεία».

-το πως αισθάνθηκε για το γκολ του στο ντέρμπι: «Νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από όνειρο γιατί έτσι όπως ξεκίνησε και η ιστορία που δεν ήμουν βασικός στον αγώνα και ξαφνικά μπήκα αλλαγή και στην πρώτη επαφή μπήκε το γκολ. Νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από όνειρο, το οποίο αν με ρωτήσεις ακόμα και τώρα θα σου πω ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Τι είχε γίνει τότε. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι τρεις βαθμοί που έδωσε τότε στην ομάδα μας σε μία κρίσιμη καμπή και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Ander… control!!


Τον απόλυτο έλεγχο της μάχης του Champions League έχει η Μαν. Γιουνάιτεντ! Με δυο γκολ του Άντερ Ερέρα και μια «ζωγραφιά» του Ρούνεϊ, οι «διάβολοι» καθάρισαν 3-1 την Άστον Βίλα και περιμένουν τη Σίτι!

Ander… control!
Το δικαίωμα να εξαρτάται μονάχα από τον… εαυτό της για το αν θα επιστρέψει στο Champions League διατήρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ακόμα πιο απελευθερωμένη μετά το διπλό στο «Άνφιλντ», η ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ καθάρισε 3-1 την Άστον Βίλα και κράτησε εφικτό ακόμα και το στόχο της δεύτερης θέσης.

Τα δυο γκολ του Άντερ Ερέρα σφράγισαν το πέμπτο σερί τρίποντο των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο το «ποίημα» του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν εκείνο που σημάδεψε τη νίκη τους, με την οποία περιμένουν πλέον με άγριες διαθέσεις τη Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της προσεχούς εβδομάδας στο «Ολντ Τράφορντ».



Αντίθετα με τη Γιουνάιτεντ, ξεθωριάζουν τα όνειρα της Σαουθάμπτον για το «σεντόνι». Για την ακρίβεια τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η έξοδός τους στην Ευρώπη μετά την ήττα 1-0 από την Έβερτον. Το γκολ του Τζαγκιέλκα αποδείχθηκε αρκετό ώστε τα «ζαχαρωτά» να πάρουν την τρίτη σερί νίκη τους και ν’ αναγκάσουν τους «αγίους» σε… προσευχές για να μη νικήσει αύριο η Τότεναμ.



Μιλώντας πάντως για θρησκευτικά, ένα μικρό θαύμα έκανε η ΚΠΡ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Με τους Όστιν-Ζαμόρα να πυροβολούν και τους Βάργκας και Μπάρτον να προσθέτουν το… κατιτίς τους, η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1 και γέμισε βαθμολογικό οξυγόνο τα πνευμόνια της.

Φιλί της ζωής, όμως, δέχθηκε και η Λέστερ! Παρόλο που ο Κουγιατέ απάντησε για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ στο προβάδισμα του Καμπιάσο, ο Κινγκ λύτρωσε στο 86’ τις «αλεπούδες» και μετέτρεψε σε… άσο ένα απ’ τα τελευταία χαρτιά τους για την παραμονή (2-1).

Όσο για τη Σουόνσι, δεν έχει τέτοια άγχη -κι έχει φροντίσει η ίδια να μην έχει, χάρη σε άνετες νίκες όπως αυτή που πανηγύρισε (με πρωταγωνιστή τον Γκομίς) επί της Χαλ (3-1).


Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο, 4/4

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 4-1
(37’ Μπεγερίν, 40’ Εζίλ, 45’ Σάντσες, 90'+1’ Ζιρού-76’ πεν. Χέντερσον)

Έβερτον-Σαουθάμπτον 1-0
(16’ Τζαγκιέλκα)

Λέστερ-Γουέστ Χαμ 2-1
(12’ Καμπιάσο, 86’ Κινγκ - 32’ Κουγιατέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 3-1
(43’, 90’+2’ Ερέρα, 79’ Ρούνεϊ - 80’ Μπεντέκε)

Σουόνσι-Χαλ 3-1
(18’ Κι, 37’, 90’ Γκομίς - 50’ ΜακΣέιν)

Γουέστ Μπρομ-ΚΠΡ 1-4
(58’ Ανιτσέμπε - 15’ Βάργκας, 37’ Όστιν, 43’ Ζαμόρα, 90’+5’ Μπάρτον)

Τσέλσι-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 5/4

Μπέρνλι-Τότεναμ (15:30)
Σάντερλαντ-Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα, 6/4

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Σάββατο, 11/4 (17:00)

Σουόνσι-Έβερτον (14:45)
Σαουθάμπτον-Χαλ
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Μπέρνλι-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή, 12/4

ΚΠΡ-Τσέλσι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 13/4

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μας κλείδωσαν στα αποδυτήρια στην Καλαμαριά!»

Τα αρνητικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται. Τώρα είναι η σειρά του άσου του Αιγινιακού, Ανχελ Ντεβέσα, να μιλήσει με τα χειρότερα λόγια.
Ο Νταβέσα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Tempo Extra», ανέφερε πως στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια και δεν τους άφηναν να φύγουν!.
«Όταν σκοράραμε στο 89′ οι οπαδοί άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, καρέκλες, μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν. Όταν το ματς τελείωσε ήμασταν κλειδωμένοι πάνω από μια ώρα στα αποδυτήρια γιατί δεν μας άφηναν να φύγουμε», ανέφερε ο Ντεβέσα για να προσθέσει στη συνέχεια:
«Η ζωή εδώ είναι πολύ ήσυχη, αλλά πολλά σκυλιά περιφέρονται στον δρόμο αδέσποτα. Θα έλεγα ότι υπάρχουν περισσότερα από χίλια. Η πρόθεσή μου είναι να μείνω τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σαμποτάζ στο πούλμαν της Ντόρτμουντ!!

Αγνωστος προξένησε ζημιά στο πούλμαν της Μπορούσια, λίγο πριν η αποστολή μεταβεί στο γήπεδο για το ντέρμπι με τη Μπάγερν.
Λίγο πριν η αποστολή της Ντόρτμουντ μπει στο πούλμαν, για να μεταβεί από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, άγνωστος προξένησε ζημιά στο όχημα. Εκείνη τη στιγμή στο πούλμαν βρισκόταν μόνο ο οδηγός και διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στην δεξιά ρόδα που είχε προκληθεί από ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ είχε σπάσει και το τζάμι. Ηταν ξεκάθαρα μία κίνηση... σαμποτάζ κόντρα στην Μπορούσια, η οποία λίγο αργότερα θα υποδεχόταν τη Μπάγερν για το μεγάλο γερμανικό ντέρμπι. Δεν έγινε γνωστό εάν διορθώθηκε το πρόβλημα ή εάν η μεταφορά έγινε με άλλο όχημα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνεχίζονται οι επαφές για Μιλιβόγιεβιτς!!

O Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι σε συζητήσεις με την Άντερλεχτ για το deal με τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Στο 1,5 με 2 εκατ. ευρώ θα κλείσει η συμφωνία.
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Βέλγιο εξακολουθούν να γίνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Άντερλεχτ και Ολυμπιακό για τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Βάσει των ίδιων πηγών καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να βρεθεί η απαιτούμενη χρυσή τομή για τον παίκτη με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως το deal μπορεί να κλείσει σε ένα ποσό από 1,5 εκατ. ευρώ έως 2. Για τους πρωταθλητές έτσι και αλλιώς υπάρχει περιθώριο έως τον Μαϊο και ενώ για τον άξονα υπάρχουν και αξιόλογες περιπτώσεις ελεύθερων παικτών, σαν αυτήν του Παπακουλί Ντιόπ ενώ από την Ελλάδα υπάρχει εκείνη του Τζανδάρη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Κατσικάς-Τσανδάρης, ο Ολυμπιακός κι ο Άγγελος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις μεταγραφικές περιπτώσεις Κατσικά και Τσανδάρη στον Ολυμπιακό.
ΚΑΠΟΙΟΙ μπορεί να πουν ότι γράφω τώρα δύο καλές κουβέντες για τον Κατσικά, λόγω Ολυμπιακού. Δικαίωμά τους.
Όποιοι όμως βλέπουν την Κυριακή το βράδυ την εκπομπή του Action24 για το ελληνικό πρωτάθλημα κι έχουν γερή μνήμη, θα θυμούνται ότι τουλάχιστον δύο φορές είχα εκφραστεί μέσα στο φθινόπωρο κολακευτικά για τον στόπερ του ΠΑΟΚ. Παρότι έχω φιλαράκια στη Θεσσαλονίκη, που τα εμπιστεύομαι και δεν τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά εμένα αυτός ο αμυντικός μου αρέσει. Όχι ότι δεν έχει μειονεκτήματα και δη «κτυπητά», αλλά νομίζω ότι έχει πολύ περισσότερες θετικές προδιαγραφές.  Κατ΄αρχήν ξέρει μπάλα για αμυντικός. Δυσκολα βρίσκεις στόπερ να ξέρει να κατεβάσει την μπάλα και να πασάρει σωστά τόσο στα 15-20, όσο και να αλλάξει το παιχνίδι στα 30-40 μέτρα. Ο Κατσικάς αυτά τα στοιχεία τα έχει. Κι είναι κι αριστεροπόδαρος. Και σπάνια βρίσκεις αριστεροπόδαρο στόπερ. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε.
Θα έλεγα ότι μου θυμίζει Σιόβα ο Κατσικάς! Λόγω ύψους, σωματοδομής γενικά, αριστερού ποδιού, καλής τεχνικής. Ο Σιόβας, όμως, στον Ολυμπιακό ανέπτυξε την προσωπικότητα του, έγινε κάποια στιγμή βασικός και στην εθνική κι είναι ένας αμυντικός υψηλού επιπέδου.
Δεν ξέρω αν ο Κατσικάς μπορεί να τον φτάσει η, και να τον ξεπεράσει, αλλά γιατί να μην έχει ο Ολυμπιακός πίσω από τον Σιόβα, ένα ακόμη καλό αριστεροπόδαρο στόπερ και δη Έλληνα; Αφενός μεν για συναγωνισμό, αφετέρου δε γιατί αύριο μεθαύριο, με ένα (ακόμη) καλό Τσάμπιονς Λιγκ (όπως το περσινό), μπορεί να έρθει κανένα «δεκάρικο» για το Σιόβα…-να θυμίσω ότι λίγες ημέρες πριν σπάσει το πόδι του, είχε φτάσει προσφορά έξι εκ. Ευρώ για τον Έλληνα άσο, από τη Ρωσία.
Δεν είναι μικρό παιδί ο Κατσικάς, κοντεύει τα 26, αλλά ακριβώς οι παραστάσεις αυτά τα χρόνια σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ, που είναι σύλλογοι με αρκετή πίεση κι όχι μικρές ομάδες, μπορεί και να τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Προσόντα έχει. Με τη διαφορά ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο σε κάποια πράγματα.
Εντάξει, η ταχύτητα δεν είναι το…μεγάλο του ατού, αλλά οι επεμβάσεις του γενικά είναι καλές, άμεσες κι έγκαιρες. Θυμάμαι π.χ. ότι στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 είχε αρκετές νίκες επί του ταχύτατου Ναπολεόνι. Αλλά υπάρχουν πράγματα που δουλεύονται, όπως π.χ. κάποιες τοποθετήσεις με το σώμα του. Και άλλα που φτιάχνονται, όπως π.χ. η συγκέντρωση που του λείπει κάποιες στιγμές μέσα στο ματς-και σε συνδυασμό με την καλή μπάλα που ξέρει, τον οδηγούν σε εύκολα λάθη, τα οποία δεν συγχωρεί εύκολα η εξέδρα, ειδικά όταν δεν είσαι και πολυδιαφημισμένος.
Και, με την ίδια λογική, γιατί να μην έχεις πίσω από το Μανιάτη τον Τσανδάρη; Ούτε εδώ κάνω συγκρίσεις, αφού μιλάμε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού και μία μονάδα της μεσαίας γραμμής της εθνικής μας. Αλλά ο Τσανδάρης είναι ένα Ελληνόπουλο, που με την πρώτη του σεζόν έπαιξε βασικός στον ΠΑΟΚ, στην περίοδο που έκανε πρωταθλητισμό. Σίγουρα ο μικρός δεν είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος, αυτή την στιγμή. Σαν 8άρι π.χ. πρέπει να πατάει πολύ περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και γενικά να βοηθάει πιο πολύ επιθετικά-όχι ότι δεν το κάνει, για τη συχνότητα μιλάμε.
Όμως, έδειξε ήδη ένας καλός ρολίστας. Με πρέσινγκ, τρεξίματα, μαρκαρίσματα, αποφασιστικότητα, αλλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας κι ενίοτε και κάθετο παίξιμο. Θέλει πολλή δουλειά στο σουτ και τη σέντρα, αλλά να αποφεύγει κι αυτός να πουλάει εύκολα την μπάλα, όμως ο Τσανδάρης και μόνο ότι έπαιξε βασικός σε όλα τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ προερχόμενος από δανεισμούς σε Καλαμαριά και Επανωμή, έβγαλε ένα «χαρακτήρα».
Κι είμαι σίγουρος ότι ο Αναστασιάδης τους Κατσικά και Τσανδάρη προτιμούσε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ-κι όχι Ρικάρντο Κόστα και Νομπόα! Πάλι  δεν κάνω συγκρίσεις, ειλικρινά δεν μπορώ να βάλω στοίχημα αν θα πιάσει ο Τσανδάρης στον Ολυμπιακό, αλλά για τους χι, ψι λόγους, νομίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια: ο Άγγελος τους δύο Έλληνες ήθελε, όχι τους δύο ακριβοπληρωμένους ξένους.
Αυτό που εγώ λέω, γενικά, είναι ότι Έλληνες παίκτες με καλή ποιότητα, δεν βρίσκεις εύκολα σήμερα. Κι όταν κάποιους βρεις-κι είναι κι ελεύθεροι...-δεν μπορείς παρά να το σκεφθείς να τους πάρεις. Έστω κι αν έχεις κάποια ερωτηματικά, που άλλωστε πάντοτε ξεκαθαρίζουν μόνο μέσα στο γήπεδο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς ισπανικό στοιχείο!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρακολουθεί τις μεταγραφικές κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και βλέπει πως η βασίλισσα δε διαθέτει πλέον Ισπανούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.
Η απόκτηση του Βραζιλιάνου Ντανίλο σαφέστατα ισχυροποιεί τη Ρεάλ στη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 24 ετών, που βρισκόταν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και μετά από τρία χρόνια εξαιρετικής παρουσίας στην Πόρτο, έχει την προοπτική να εξελιχθεί στο βασικό δεξιό οπισθοφύλακα της βασίλισσας για τα επόμενα – τουλάχιστον – πέντε χρόνια. Τα 31 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Ρεάλ για την απόκτησή του δεν αποτελούν εγγύηση βασικού (άλλωστε 30 εκατ. είχε δώσει και για τον Κοεντράο το 2011), όμως είναι δεδομένο πως ο Ντανίλο έρχεται να πάρει τη θέση δύο Ισπανών ποδοσφαιριστών. Ο Ντάνι Καρβαχάλ βλέπει πως από την επόμενη σεζόν δε θα ξεκινά από την pole position στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Άλβαρο Αρμπελόα μάλλον θα πρέπει να αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Μόνο ο Σέρχιο Ράμος
Ποιοι και πόσοι είναι οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές, που θα θεωρούνται βασικοί το 2015-16 στους Μαδριλένους; Με τα σημερινά δεδομένα μόνο ένας, ο Σέρχιο Ράμος. Αν αυτή τη στιγμή βρισκόμασταν στον Σεπτέμβριο του 2015, στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ θα βρίσκονταν δύο Πορτογάλοι (Ρονάλντο, Πέπε), δύο Βραζιλιάνοι (Μαρσέλο, Ντανίλο), ένας Γάλλος (Μπενζεμά), ένας Κολομβιανός (Χάμες Ροντρίγκεζ), ένας Ουαλός (Μπέιλ), ένας Γερμανός (Κροος), ένας Κροάτης (Μόντριτς) και σίγουρα ένας Ισπανός (Ράμος). Μόνο στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ακόμη ο Ίκερ Κασίγιας, όμως πόσο σίγουρο είναι ότι και του χρόνου θα είναι αυτός βασικός και όχι ο Κέιλορ Νάβας; Εκτός κι αν η βασίλισσα κάνει το «μπαμ» με τον Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ισπανοί φεύγουν, ξένοι έρχονται
Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησαν ο Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν Μονάχου) και ο Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους), καθώς δε... χωρούσαν στην πολυπολιτισμική Ρεάλ Μαδρίτης. Ισπανοί που βρίσκονται στο ρόστερ (Χεσέ, Ιγιαραμέντι) έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο περίπτωση του Ίσκο είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί ο 22χρονος χαφ να είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες φέτος για τη Ρεάλ, όμως θεωρώ πως είναι ο 12ος παίκτης στις επιλογές του Κάρλο Αντσελότι και κρατώ μεγάλες επιφυλάξεις (προσωπική γνώμη) για το αν θα ήταν βασικός, σε περίπτωση που δεν υπήρχαν όλη τη χρονιά οι τραυματισμοί των Μόντριτς και Χάμες Ροντρίγκεζ.
Η σύγκριση με τους ανταγωνιστές
Η έλλειψη βασικών Ισπανών ποδοσφαιριστών δεν είναι ένα φαινόμενο, που συμβαίνει μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν είναι ομάδες που έχουν μόνο 1-2 «ντόπιους» στην αρχική ενδεκάδα. Αντίθετα, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου είναι σύλλογοι που στηρίζονται περισσότερο σε ποδοσφαιριστές από τη χώρα τους. Τουλάχιστον 4 βασικούς έχουν οι «μπλαουγκράνα» (Ινιέστα, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς) και οι «ροχιμπλάνκος» (Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Γκάμπι, Χουανφράν), ενώ ακόμη πιο έντονο είναι το γερμανικό στοιχείο στους Βαυαρούς (Νόιερ, Λαμ, Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ).
Η υπόσχεση του Φλορεντίνο Πέρεθ
Άλλοι φίλαθλοι της Ρεάλ μπορεί να ενοχλούνται από την έλλειψη του ισπανικού στοιχείου στην ομάδα τους, άλλοι όχι και να ενδιαφέρονται μόνο πως αποδίδει η ομάδα τους εντός αγωνιστικού χώρου. Σεβαστές και σωστές και οι δύο απόψεις. Μόνο ένας δεν έχει μείνει σταθερός στις δικές του απόψεις. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο διοικητικός ηγέτης της βασίλισσας είχε κάνει λόγο, κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων του για δεύτερη φορά το 2009, για δημιουργία μιας ομάδας, που θα αποτελείται από τους κορυφαίους Ισπανούς και ξένους ποδοσφαιριστές. Προς το παρόν, μόνο το δεύτερο σκέλος έχει υλοποιήσει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Top 10: Παράξενα τραγούδια ποδοσφαιρκών ειδώλων!! (vids)

Δείτε στο FourFourTwo τα 10 καλύτερα και πιο παράξενα τραγούδια, αφιερωμένα σε ποδοσφαιρικά είδωλα.
Αν δεν έχει γραφτεί τραγούδι για σένα, τότε δεν μπορείς να λες ότι ανήκεις στην ποδοσφαιρική ελίτ. Το FourFourTwo, δείχνοντας πόσο cult είναι, αποφάσισε να μαζέψει τα 10 καλύτερα. Από τον Γίργκεν Κλοπ μέχρι τον Λιονέλ Μέσι.
Γίργκεν Κλοπ
Τα δόντια του κάτασπρα, τα μαλλιά ανέμελα, το στυλ rock n’ roll. Ο Κλοπ είναι μάλλον ο μεγαλύτερος hipster στην Γερμανία. Πριν αρκετό καιρό ο Μάτσε Κνοπ αποφάσισε να συγκεντρώσει τις σκέψεις ενός ολόκληρου έθνους, όταν αποφάσισε να τραγουδήσει για το πόσο cool είναι ο τεχνικός της Ντόρτμουντ. Αν η απόδοση του τραγουδιού, που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι σωστή, τότε μάλλον ο Κλοπ εκτός από «Θεός της γραμμής του πλαγίου» είναι και ο καλύτερος τύπος στον κόσμο όσον αφορά τον συνδυασμό της ζακέτας με το τζιν.

 
Ζινεντίν Ζιντάν
Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά πράγματα σχετικά με αυτό το τραγούδι. Το μέρος του soft rock, η χορευτική κορύφωση και ένα συνοδευτικό βίντεο, που έχει κάτι από Point Break - vaya con Dios, Brah, όπως λένε και στην Μασσαλία. Ίσως, όμως, το πιο εντυπωσιακό να είναι η λίστα των υπόλοιπων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Εουσέμπιο, ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα και ο Πελέ και στην οποία περιλαμβάνεται – για κάποιον μυστήριο λόγο – και ο Γκάρι Κέιχιλ!
 
 
Φραντσέσκο Τότι
Όποια και να είναι τα συναισθήματά σας για τον αρχηγό της Ρόμα, είναι δύσκολο να μην συγκινηθείτε από το τραγούδι που του αφιέρωσαν τα Cheeky Girls. Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A, ο Τότι είναι κάτι σαν ασταμάτητος He-Man του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το βίντεο, μάλιστα, τίποτα δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει ότι είναι το alter-ego του Άνταμ. Ένας υπερήρωας, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του Greyskull για να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο μέχρι το τέλος των χρόνων.
 
 
Ζερόμ Μπόατενγκ
Ίσως είναι η χρήση των κρουστών, ίσως είναι η εξαιρετική εκτέλεση. Από την άλλη, ίσως απλά να είναι ένα βίντεο που απλά επαναλαμβάνει ρυθμικά ένα όνομα. Όπως και να έχει, αυτοί οι Βαυαροί δεν μοιάζουν τόσο ερωτευμένοι με τον αμυντικό της Μπάγερν όσο θα έπρεπε.
 
 
Λουίς Φαν Χάαλ
Ο Ολλανδός είναι δύσκολος στις σχέσεις του με τους οπαδούς. Στην πατρίδα του, όμως, θεωρείται διάνοια. Κάτι σαν τους Φαν Γκογκ, DJ Τιέστο και τον εφευρέτη του ντόνατ. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα Οράνιε κουαρτέτο, που τραγουδούν τη δική τους εκδοχή του «Sweet Caroline» με κεντρικό πρόσωπο τον Φαν Χάαλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να μπείτε στον ρυθμό.
 
 
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Είναι λευκός, είναι Βόσνιος από την Σουηδία με κροατικές ρίζες που παίζει στην Γαλλία και όπως είναι λογικό ένα τραγούδι για τον Ζλάταν δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από reggae.
 
 
Λιονέλ Μέσι
Σύμφωνα με το κλισέ, αν δε σου αρέσει ο Μέσι δε σου αρέσει το ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε και για το rap τραγούδι για τον Αργεντίνο. Αν δε σου αρέσει, μάλλον δε σημαίνει ότι δε σου αρέσει και η μουσική. Το πιο πιθανό είναι να έχεις καλό γούστο. Μέσα σε όλα τα άλλα, είναι ευχάριστο να ακούς και φυσαρμόνικα σε ρυθμό hip-hop… (Πατήστε στο μήνυμα που σας βγάζει στο βίντεο για να το δείτε)
 
 
Τζιόρτζιο Κιελίνι
Το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά παγκόσμιο σπορ και το αποδεικνύει και με το παραπάνω η ύπαρξη fan club του Κιελίνι στην Ινδονησία. Πιθανότατα μία άλλη τοποθεσία και καλύτερος φωτισμός να έκαναν το βίντεο μεγαλύτερο hit στο youtube.
 
 
Μάρκο Αρναούτοβιτς
Το κανάλι του Kurt Razelli’s στο YouTube περιλαμβάνει πολλά βίντεο trip-hop στυλ με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους David Hasselhoff και Arnold Schwarzenegger. Για κάποιον λόγο, όμως, ανάμεσα σε όλους τους διάσημους βρίσκεται και ο Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός μας καλωσορίζει στο Στόουκ και μας κάνει ένα μίνι τουρ στο σπίτι του. Ανάμεσα στα Highlights ένα μπιλιάρδο, ένα jacuzzi, ένα τραμπολίνο και κάποιοι… συνταξιούχοι.


 
Μάριο Γκόμες
Το τραγούδι αποτελεί ωδή στον άνθρωπο, που κάποτε ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε πει ότι έχει «κορμί θεού». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Eίναι η Νο.1 cheeleader της Πορτογαλίας με το... σπαθί της!! (pics)

Η Whitney Cowart ψηφίστηκε στην Πορτογαλία η πιο σέξι cheerleader και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην την κάνουμε γνωστή και στην Ελλάδα!
Απολαύστε την ξανθιά καλλονή που μοιράζει... εγκεφαλικά!
Whitney Cowart é uma animadora dos Jacksonville Jaguars



















*Πηγή: gazzetta.gr*

Μάρκο: «Δε συζητάμε με Audi»

Ο Χέλμουτ Μάρκο διέψευσε με τη σειρά του τις φήμες ότι η Red Bull συζητάει με την Audi για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει συνεργασία από το 2017 και μετά.
Μετά τον Ντίτριχ Μάτεσιτς, και ο Χέλμουτ Μάρκο διέψευσε ότι η Red Bull βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων με την Audi για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών. «Απαντάω με τα λόγια του Ντίτριχ Μάτεσιτς. Δεν υπάρχουν συζητήσεις (με την Audi)», είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το μέλλον της συνεργασίας με τη Renault.
«Έχουμε συμβόλαιο με τη Renault μέχρι το τέλος του 2016. Σίγουρα θα περιμένει ένας κατασκευαστής κινητήρων να δει τι είναι δυνατόν με τους κανονισμούς του 2017. Αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς κάθε νέος κατασκευαστής θέλει χρόνο για την εξέλιξη. Φαντάζομαι ότι θα του πάρει τουλάχιστον δύο χρόνια», πρόσθεσε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το... χέρι του Θεού Τάρπλεϊ και το σακάκι του «Ξανθού» (vids - pics)

Οι «Μασονικές Ρετρό Ιστορίες» και ο Άρης Λαούδης σας ταξιδεύουν στον Φεβρουάριο του 1993 και θυμίζουν δύο από τα πιο... cult περιστατικά στην ιστορία της Α1. Τον Ιωαννίδη να παραδίδει το σακάκι του και τον Ρόι Τάρπλέϊ σαν άλλος Μαραντόνα να βγάζει την μπάλα από το καλάθι του Αρη.
To Αρης - Παναθηναϊκός της 18ης Απριλίου μας ξύπνησε αναμνήσεις από τον Φεβρουάριο του 1993 κι όταν μπαίνεις στη διαδικασία να ψάξεις, τότε μοιραία ανακαλύπτεις κι άλλα... Δύο από τις πιο cult σκηνές στην ιστορία της Α1 σημειώθηκαν με διαφορά μιας ημέρας κι έτσι αποφασίσαμε να τις κάνουμε ένα, ανατρέχοντας στο διήμερο 13-14 Φλεβάρη του 1993, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, την επόμενη μέρα...
Το... μαγικό χέρι του Τάρπλεϊ και το κράξιμο στον Γκάλη
Στις 14 Φεβρουαρίου λοιπόν του 1993, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δηλαδή, έμελλε να καταγραφεί ως η ημέρα που ο Νίκος Γκάλης θα επέστρεφε στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος του Αρη. Αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την κανονική περίοδο της Α1, η οποία σημαδεύτηκε από την ενέργεια του Ρόι Τάρπλεϊ να βγάλει την μπάλα μέσα από το καλάθι στη βολή του Τιτ Σοκ, με τον τότε διαιτητή Κώστα Κορομηλά να λέει «παίζεται».
Με το σκορ στο 56-56, 23'' πριν από το φινάλε, ο Εσθονός με τις... ελληνικές ρίζες, πήγε στη γραμμή των βολών, η μπάλα αναπήδησε στο στεφάνι και την ώρα που κατέληγε στο καλάθι, το... μαγικό χέρι του Τάρπλεϊ μπήκε από μέσα και έκανε την κίνηση για να την απομακρύνει μέσα από το διχτάκι! Οι διαιτητές υποστήριξαν πως δεν είδαν τίποτα, ακολούθησε αντιαθλητικό φάουλ του Κόμαζετς και ο Αρης κατακτά τη νίκη με 63-56, χωρίς ωστόσο να καλύπτει το -12 του πρώτου αγώνα.

Ο Νικ, σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει ο Βασίλης Σκουντής σε μια πρόσφατη αναδρομή εκείνων των περιστατικών, «δεν αποδοκιμάστηκε απλώς, αλλά καθυβρίστηκε, μάλιστα κάποιοι οπαδοί, τόλμησαν να βάλουν στο στόμα τους ακόμη και την πεθαμένη μάνα του! «Νιώθω ντροπή και αηδία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτε» είπε λακωνικά στη λήξη του κολασμένου αγώνα, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα ο πρόεδρος του Αρη Θεόφιλος Μητρούδης (ο οποίος το καλοκαίρι του είχε δείξει την πόρτα της εξόδου) σχολίασε: «Ο Γκάλης δεν ξέρει να χάνει. Τον νοιάζουν μόνο τα λεφτά και τίποτε άλλο. Εάν του βάλεις κηροζίνη πετάει, εάν τον αφήσεις αδειανό, δεν μπορεί να κουνηθεί»! Επί δύο ώρες σημαντικό μέρος του κόσμου (από τους κλασικούς κρετίνους των ελληνικών γηπέδων) φώναζε «Γκάλη βαζέλα, βγάλε τη φανέλα». Ο Νικ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους με 2/13 δίποντα, 9/11 ελεύθερες βολές!




Οταν ο «Ξανθός» παρέδιδε το σακάκι του
Ηταν 13 Φεβρουαρίου του 1993, αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι έχει κριθεί, ο ΠΑΟΚ έχει «κλειδώσει» το διπλό (85-71 τελικό σκορ) και ο Ουόλτερ Μπέρι υποπίπτει σε αντιαθλητικό φάουλ στον Τζον Κόρφα.  Ο διαιτητής Σταύρος Τσανίδης ορθώς το υποδεικνύει και ο Γιάννης Ιωαννίδης... βγαίνει από τα ρούχα του. Βγάζει το περιβόητο μπλε σακάκι, πλησιάζει στον Τσανίδη που εκείνη την ώρα υποδείκνυε το αντιαθλητικό και τον προτρέπει να το πάρει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης επιστρέφει αμέσως στη γραμματεία, τον χρεώνει με τεχνική ποινή και το ΣΕΦ μετατρέπεται σε... κολαστήριο. 

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς που είναι μπροστά στη φάση, σκάει στα γέλια, οι περισσότεροι παίκτες μένουν άναυδοι, αλλά ο ασταμάτητος «Ξανθός» δεν το ΄βαλε κάτω, συνέχισε με την ίδια κίνηση παράδοσης του σακακιού και οι διαιτητές τελικά έφυγαν από το Φάληρο με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Τα όσα ακολούθησαν βεβαίως στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης έχουν καταγραφεί στις «μαύρες» μέρες του ελληνικού μπάσκετ, ενώ από την επομένη κιόλας είχαμε τις γνωστές συσκέψεις, διαβουλεύσεις και σενάρια για το πώς θα καταπολεμηθεί η βία...



Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν πλέον ο Ιωαννίδης είχε αποχωρήσει από την προπονητική, ρωτήθηκε για το τι θα έκανε αν ο Τσανίδης έπαιρνε το σακάκι του, κι αυτός με χιούμορ απάντησε: «θα έβγαινα και θα έλεγα ότι οι διαιτητές τα παίρνουνε. Τα σακάκια…»!
Πριν από δύο χρόνια, το 2013, ο Ιωαννίδης με τον Τσανίδη βρήκαν την ευκαιρία να λύσουν την παρεξήγηση μια για πάντα. Σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ Θεσσαλονίκης, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού κλήθηκε και τίμησε τον παλαίμαχο πλέον διαιτητή για την προσφορά του στο μπάσκετ, μη ξεχνώντας βέβαια την περιβόητη ιστορία με το σακάκι που έχει καταγραφεί στις πιο cult στιγμές στην ιστορία της Α1.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Χάθηκε οριστικά το όνειρο…!!

Αν πριν το σημερινό ματς το όνειρο του τίτλου ήταν δύσκολο, πλέον είναι αδύνατο για την Αμπερντίν μετά το 0-0 με την Πάτρικ Θιστλ που την κράτησε μακριά απ’ την Σέλτικ στην 30η αγωνιστική Σκοτίας

Χάθηκε οριστικά το όνειρο…
Σε δεύτερη συνεχόμενη γκέλα προχώρησε η Αμπερντίν, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Πάτρικ Θιστκλ στην 30η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ Σκοτίας.

Οι «Ντονς» είχαν την υπεροχή όμως πήραν έναν βαθμό σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, μένοντας μακριά απ’ την Σέλτικ που προηγείται με επτά βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Την ευκαιρία να βγει απ’ τη ζώνη των πλέι άουτ έχασε η Νταντί, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Ινβερνες και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία (1-1) της Χάμιλτον κόντρα στην Σεντ Τζόνστον.

Αναλυτικά, η 31η αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/4

Σεντ Μίρεν-Σέλτικ 0-2
(64’ Φόρεστ, 79’ Γιόχανσεν πεν.)

Σάββατο, 4/4

Ινβερνές-Νταντί 1-1
(55’ Σάινι - 53’ ΜακΓκουάν)

Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 1-2
(17’ Σιμέ - 38’ Πέρσον, 77’ Έργουιν)

Αμπερντίν-Πάρτικ Θιστλ 0-0

Νταντί Γιουνάιτεντ-Ρος Κάουντι 1-2
(20’ πν. Τσίφτσι - 12’ Ίρβιν, 72’ ντε Βίτα)

Χάμιλτον-Σεντ Τζόνστον 1-1
(7’ Κρόφορντ - 72’ Γκράχαμ)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική:

Τρίτη, 7/4

Μάδεργουελ-Σεντ Μίρεν (21:45)
Ρος Κάουντι-Σεντ Τζόνστον (21:45)

Τετάρτη, 8/4

Σέλτικ-Πάρτικ Θιστλ (21:45)
Αμπερντίν-Ινβερνές (21:45)
Νταντί-Νταντί Γιουνάιτεντ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Καβάλα και μαθηματικά, Αρκαδικός «αγκαλιά»

Η Καβάλα «κλείδωσε» και μαθηματικά την άνοδο στην Α1 νικώντας το Παγκράτι, ενώ ο Αρκαδικός έγινε το μεγάλο φαβορί να την ακολουθήσει μετά την απρόσμενη ήττα του Λαυρίου.

Καβάλα και μαθηματικά, Αρκαδικός «αγκαλιά»
Πλέον και… μαθηματικά, η Καβάλα είναι στην Α1. Επικράτησε 84-75 του Παγκρατίου εκτός έδρας για την 22η αγωνιστική και εξασφάλισε την άνοδο τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Τεράστιο προβάδισμα για να την ακολουθήσει απέκτησε ο Αρκαδικός, καθώς επιβλήθηκε 86-69 του Φιλίππου Βέροιας την ώρα που το Λαύριο γνώριζε απρόσμενη ήττα στο «σπίτι» του από τον Αετό με 65-58. Πλέον πλησιέστερα στη δεύτερη θέση βρίσκονται η Δόξα Λευκάδας, που συνέτριψε 91-66 τον υποβιβασμένο Ερμή Λαγκαδά, και το Ψυχικό που είχε ρεπό.

Η Λιβαδειά επικράτησε του ΟΦΗ 90-72, ενώ ο Εθνικός πέρασε με 63-55 από το άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή που κινδυνεύει όλο και περισσότερο.

Αναλυτικά:

Λιβαδειά-ΟΦΗ 90-72

Δόξα Λευκάδας-Ερμής Λαγκαδά 91-66

Λαύριο-Αετός 58-65

Αρκαδικός-Φίλιππος Βέροιας 86-69

Παγκράτι-Καβάλα 75-84

Ηρακλής-Εθνικός 55-62 (κεκλεισμένων των θυρών)

Ρεπό: Ψυχικό

Βαθμολογία
1. Καβάλα 42 20-2
2. Αρκαδικός 38 16-6
3. Δόξα Λευκάδας 37 15-7
4. Ψυχικό 37 15-7
5. Λαύριο 36 14-8
6. Λιβαδειά 36 14-8
7. Εθνικός 35 13-9
8. Παγκράτι 34 12-10
9. ΟΦΗ 31 9-13
10. Αετός 30 8-14
11. Ηρακλής 29 7-15
12. Φίλιππος Βέροιας 29 7-15
13. Ερμής Λαγκαδά 26 4-18
*Ο Ηλυσιακός αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Πολ Τζορτζ!!

Τρομερά νέα για Πέισερς και γενικά για όλο το NBA! Ο Πολ Τζορτζ, ο οποίος είχε μείνει εκτός για οκτώ μήνες λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση την Κυριακή (5/4)!

Επιστρέφει ο Πολ Τζορτζ!
Οι οκτώ μήνες που έλειψε ήταν πολλοί!

Ο Πολ Τζορτζ, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πόδι του το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, είναι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ και αναμένεται να αγωνιστεί την προσεχή Κυριακή (5/4) στην αναμέτρηση των Πέισερς με τη Χιτ!

Μάλιστα, αυτό επιβεβαίωσε και ο φόργουορντ της ομάδας από την Ιντιάνα, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία, την οποία συνόδευε με την εξής λεζάντα: «Τα παπούτσια του αγώνα! Ήρθε η ώρα να καούν το βράδυ της Κυριακής!!! Δεν μπορώ να περιμένω!!!».






Game shoes! Time to get some burn Sunday night!!! Can't wait!!!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκπλήξεις από Αναστασίου!!

Χουχούμης, Μπούρμπος και Κλωναρίδης παίρνουν φανέλα βασικού στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, κόντρα στα… πλάνα που φαινόταν πως είχε ήδη κατασταλάξει ο Γιάννης Αναστασίου.

Εκπλήξεις από Αναστασίου
Ούτε Τριανταφυλλόπουλος, ούτε Νάνο, ούτε Καρέλης (παίκτες που θεωρείτο δεδομένο πως θα ξεκινήσουν) στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης!

Ο Γιάννης Αναστασίου βάζει κάτω απ' την εστία τον Στιλ, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερά ο Χουχούμης και δίδυμο στόπερ οι Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ.

Στον άξονα θα βρίσκονται οι Λαγός, Πράνιτς και Ζέκα, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Μπεργκ, Κλωναρίδης και Πέτριτς.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς.

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό οι: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μαυρίας

Η ενδεκάδα του Αστέρα: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας

Στον πάγκο για τον Αστέρα οι: Μπαντής, Αλόκο, Φερνάντες, Τσοκάνης, Πάρα, Κουρμπέλης, Μπαντιμπανγκά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρτια πριν το ντέρμπι!!

Την ώρα που η Βόλφσμπουργκ εδραιωνόταν στη 2η θέση, Γλάντμπαχ και Μπάγερ Λεβερκούζεν έριχναν τεσσάρες συνεχίζοντας τη διεκδίκηση του απευθείας εισιτηρίου για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτια πριν το ντέρμπι
Με την Μπάγερν Μονάχου να 'χει καπαρώσει προ πολλού την πρωτιά και να οδεύει προς τον τίτλο, η Βόλφσμπουργκ παίζει για το... γόητρο και δεν απογοητεύει τον κόσμο της.Η ουραγός Στουτγκάρδη δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει εμπόδιο με τους «λύκους» να επικρατούν 3-1.







Εξίσου χορταστικά ήταν και τα υπόλοιπα παιχνίδια, πριν το κυρίως... γεύμα με το ντέρμπι Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30). Γκλάντμπαχ και Μπάγερ Λεβερκούζεν μοίρασαν τεσσάρες απέναντι σε Χόφενχαϊμ και Αμβούργο, αντίστοιχα, συνεχίζοντας την άτυπη μάχη για την 3η θέση και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σημαντικό τρίποντο για την παραμονή κατάκτησε η Φράιμπουργκ απέναντι στην Κολωνία (1-0), ενώ μικρή ανάσα πήρε και το Ανόβερο με το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 4/4 (16:30)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Αμβούργο 4-0

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 3-1
(41’, 65’ Ροντρίγκεζ, 76’ Σίρλε-44’ Χάρνικ)

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 1-4
(17’ Σίπλοκ-26’ πεν. Κράουζε, 31’, 51’ Χέρμαν, 36’ Ράφαελ)

Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο 2-2
(27’ Μάντλουνγκ, 54’ Άιγκνερ-69’ Μαρσέλο, 82’ Για Κόναν)

Φράιμπουργκ-Κολωνία 1-0
(37’ Φραντζ)

Ντόρτμουντ-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 5/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Παρασκευή 10/4 (21:30)

Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 11/4 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Σάλκε-Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Πάντερμπορν-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 12/4

Κολωνία-Χόφενχαϊμ (16:30)
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για Παναθηναϊκό μόνος στόχος τα πακέτα!!

Τα έχει βάλει κάτω ο Αλαφούζος και τα ζυγίζει. O Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Τα έχει βάλει κάτω ο Αλαφούζος και τα ζυγίζει. Ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος του Παναθηναϊκού αν προκριθεί στην Ευρώπη. Αυτό θα έκανε στη θέση του κάθε άλλος λογικός διαχειριστής μιας ανώνυμης εταιρείας. Τι έχω να πληρώσω, ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και τι περιμένω να κερδίσω.
Υπέρτατος αγωνιστικός στόχος του Παναθηναϊκού για τούτη τη σαιζόν είναι η πρωτιά στα play-off, αποφάνθηκε ο Αναστασίου. Καλώς τον Γιάννη! Αφού η ομάδα αποκλείστηκε από το κύπελλο και το πρωτάθλημα το έχει κλειδωμένο ο Ολυμπιακός όλη η δύναμη πυρός του Παναθηναϊκού θα πέσει να περάσει πρώτος στα πλαίη-οφ. Για να δει πόσο θα απλώσει το χέρι της η ΠΑΕ στα πακέτα της UEFA. Ό, τι μοιράζεται στο τσάμπιονς ληγκ και στο γιουρόπα ληγκ.
Μην το ρίξουμε στη λογιστική. Είναι αρκετό να πούμε ότι από την προσεζή σαιζόν η ΟΥΕΦΑ ανέβασε τα μπόνους συμμετοχής και διάκρισης για κάθε ομάδα στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άρα, ο στόχος ο αγωνιστικός είναι περισσότερο από ποτέ παντρεμένος με τα λεφτά.
Ασφαλώς και θα ικανοποιηθεί ο οπαδός με την πετυχημένη πορεία της ομάδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Η αγωνία, όμως, της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας ανήκει στον Αλαφούζο. Αυτός κανονίζει τα πάντα. Αυτός ρυθμίζει την ισορροπία εσόδων και εξόδων. Αυτός αποφασίζει να κρατήσει τον προπονητή, τα στελέχη του μαγαζιού.
Ο Αναστασίου, λοιπόν, γνωρίζει ότι αν πιάσει τους αγωνιστικούς στόχους του ο Παναθηναϊκος δεν θα κάνει μονάχα υπερήφανο τους οπαδούς αλλά θα ζεστάνει και το ταμείο της ΠΑΕ.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Παναθηναϊκός, λένε, ότι είναι μεγάλη ομάδα. Διαφωνώ. Ποτέ δεν αναγνώρισε σα μεγάλη ομάδα τον Ολυμπιακό ο αποδυτηριάκιας από τότε που έσκασε μύτη στην πιάτσα. Δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς. Ούτε η ΑΕΚ είναι μεγάλη, ούτε ο ΠΑΟΚ.
«Ανανέωσα το συμβόλαιό μου στον Παναθηναϊκό διότι ο στόχος πάντα παραμένει το πρωτάθλημα» λέει ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου. Όποιος είναι για τα δύσκολα, ας
συνεχίσει το διάβασμα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Μεγάλος είναι αυτός που δεν διαμαρτύρεται. Δεν θα πω μεγάλη μια ομάδα επειδή παίρνει το πρωτάθλημα, ούτε γιατί έχει πολλούς οπαδούς. Άλλο δημοφιλής, άλλο δυνατός. Ο Βαρδινογιάννης σαν επιχειρηματίας ποτέ δεν κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί, ακόμα κι αν είχε δίκαιο, σε βάρος της κυβέρνησης ή, ενάντια της κοινωνίας. Γιατί; Επειδή είναι δυνατός. Απεναντίας, σαν ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Βαρδινογιάννης μανούριαζε κατά του παρασκηνίου, της Παράγκας. Γιατί; Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμος, όχι μεγάλη, κραταιά ομάδα.
Το ίδιο και ο Κόκκαλης, κάποτε ο Νο1 Έλληνας επιχειρηματίας. Το πρώτο οικονομικά μέγεθος της χώρας η Intracom. Από το 1992 μέχρι το 1996 διοίκηση στον Ολυμπιακό ο
Κόκκαλης μόνον που δεν έκανε διαδήλωση στους δρόμους ενάντια στον «βαρδινογιαννισμό», επειδή ο καπετάνιος έλεγχε την διαιτησία. Γιατί; Επειδή η αρχικαπιτάλα της Ελλάδος Κόκκαλης με εμπορικό δίκτυο σ' όλη την Ανατολική Ευρώπη ήταν αδύναμη σαν Ολυμπιακός.
«Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν μπορείς να μην έχεις στόχο το πρωτάθλημα» λέει ο Αναστασίου. Ο αποδυτηριάκιας λέει κάτι ακόμα. Όταν είσαι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι δύο μεγαλύτερες «δυνάμεις» στο εγχώριο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεις τις δύο ευθύνες σου για τα αιώνια χάλια του πρωταθλήματος.
Δεν κατάλαβα. Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός φταίνε για τη διαχρονικά νοσηρή κατάσταση του ποδοσφαίρου μας; Οι Πλατανιάδες και οι Καλλονές του πρωταθλήματος.
Φοβερό, ε; Έχουμε «μεγάλες» ομάδες που σηκώνουν πανό σαν απολυμένοι, σα μη προνομιούχοι, χωρίς ποτέ να ενδιαφέρθηκαν με ειλικρίνεια για τη βρωμιά του ποδοσφαίρου, παρά μόνον γιατί δεν έπαιρναν το πρωτάθλημα.
 
*Πηγή: sportdog.gr*

Ντομπρασίνοβιτς: «Δείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς ευχαρίστησε τους παίκτες και τον κόσμο για τη νίκη και την εμφάνιση ενώ έκανε ειδική αναφορά στον τρόπο που αντέδρασαν άπαντες στην πίεση.

«Πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες και τους φιλάθλους μας. Έδειξαν την ποιότητά τους και θεωρώ πως αξίζαμε τους τρεις πόντους της νίκης. Δεν πρέπει να σταματήσουμε σ’ αυτό το παιχνίδι, να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος και επιμένω να λέω πως στο τέλος ο Άρης θα πανηγυρίσει την άνοδο. Οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα» δήλωσε αρχικά.

Για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα: «Κατά τη γνώμη μου είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά δεν το είχαμε δείξει μέχρι τώρα. Πρέπει να το δείξουμε και στα επόμενα ματς»

Για την απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών: «Αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν ήταν καλοί στα προηγούμενα μας, φανέρωσαν σήμερα την ποιότητά τους. Ήταν και πιο αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι».

Για την πίεση: «Είναι πολύ θετικό πως αντέδρασαν οι παίκτες καθώς έδειξαν να διαχειρίζονται πολύ καλά την κατάσταση και αυτό με κάνει χαρούμενο. Όποιος θέλει να παίζει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Άρη, πρέπει να αντέχει και στην πίεση».
*Πηγή: metrosport.gr*

Παραμένει στην Ντόρτμουντ ο Κλοπ!!

Ο διευθύνων σύμβουλους της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

"Είναι απολύτως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι ο Κλοπ θα είναι προπονητής της ομάδας και την επόμενη σεζόν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βάτσκε σε συνέντευξή του στη "Bild", θέλοντας να ξεδιαλύνει το τοπίο και να απομακρύνει τα όποια σύννεφα.

Παρά την κακή σεζόν της Ντόρτμουντ, υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κλοπ και θα προσπαθήσει να "χτίσει" μια ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει τρόπαια την επόμενη σεζόν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Νίκη με Σαββίδη για την Κ20!!

Με τον Κυριάκο Σαββίδη να αγωνίζεται για 65 λεπτά, η Κ20 του ΠΑΟΚ ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Ξάνθης, επικρατώντας αυτής με 3-0.

Στο 15’ οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς άνοιξαν το σκορ με τον Συράκο και πέντε λεπτά αργότερα οι Ακρίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια, αστοχώντας σε χτύπημα πέναλτι. Ακριβώς με το φινάλε του α’ μέρους, ο Δεληγιαννίδης μετά από γύρισμα του Τσιαμπάζη έκανε το 2-0, με το 3-0 να διαμορφώνεται στο 51’ με δυνατό σουτ του Παναγιωτίδη. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχασαν και αυτοί από την πλευρά τους πέναλτι με τον Κυριάκο Σαββίδη να αποτυγχάνει να νικήσει από την «άσπρη βούλα» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σοϊλεμέζογλου, Τσελεπίδης, Χατζηδίμπας, Τσιαμπάζης, Τοπαλίδης (75' Βασαϊτης), Πατράλης, Παναγιωτίδης, Κάκκο (60'  Τσολακίδης), Δεληγιαννίδης, Σαββίδης (65' Κτιστόπουλος), Συράκος.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν ξέρουν με ποια ομάδα παίζουν»

Νέες βολές κατά του Ηρακλή εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Πλεξίδας με αφορμή τη διενέργεια αντί ντόπινγκ κοντρόλ που ζήτησε ο Γηραιός.

Νέα φραστική επίθεση κατά του Ηρακλή εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά ένα 24ωρο πριν την διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Καυτανζόγλειο. Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί», με αφορμή το αίτημα του Γηραιού για διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ έκανε λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της ΑΕΛ που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων, προσθέτοντας, παράλληλα, πως η ομάδα του θα απαντήσει στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Πλεξίδα στην εφημερίδα «Ελευθερία»: «Αυτή τη στιγμή στον Ηρακλή έχουν μπερδευτεί και δεν ξέρουν με ποια ομάδα παίζουν. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι ζήτησαν ντόπινγκ κοντρόλ. Ξέχασαν ότι η ΑΕΛ είναι υπόδειγμα καθαρότητας και δεν μετέχει σε παιχνιδάκια που αρέσουν σε ορισμένους. Δεν καταλαβαίνω αν εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα ή άλλων, άθελα ή θελημένα. Αυτές οι επιθέσεις και η συνεχιζόμενη αντιπαλότητα δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οι παίκτες μας θα δώσουν την απάντησή τους μέσα στο γήπεδο σε ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία διαφορά με τα υπόλοιπα που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Αυτή είναι και η διαφορά στη φιλοσοφία μας».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Σούλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα του Καυτανζογλείου, την οποία συνθέτουν οι Αποστολίδης, Μπαλασάκης, Μπόγιοβιτς, Πίντο, Φλεριβάλ, Ελιομάρ, Ν' Γκεσάν, Σέρτζιο, Γιάντσης, Δεληζήσης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Κουρτεσιώτης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Σταθάκης, Μπανούσης, Παμλίδης. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Σαρακατσάνος και ο τραυματίας Μουλόπουλος.
*Πηγή: metrosport.gr*

Θεσμούς χρειαζόμαστε και όχι ανούσια τσιτάτα!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης 
Αν η αδράνεια της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό οφείλεται «στην Αριστερά του Τίποτα», όπως αναφέρει σε χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, τότε οφείλω να του ζητήσω συγνώμη γιατί τον έψεξα προσφάτως, θεωρώντας ότι υπήρξε και δική του ευθύνη για την χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο τελικός του χάντμπολ, με συνέπεια να δούμε σοβαρότατα επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Δεν ξέρω τι σημαίνει «Κυβερνώσα Αριστερά» και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να ενδιαφέρει εμάς τους απλούς πολίτες, αλλά αυτούς που την συγκροτούν και από τους οποίους περιμένουμε να μας λύσουν ένα σωρό προβλήματα που υπήρχαν και προ κρίσης, αλλά πολλαπλασιάστηκαν τα χρόνια της κρίσης.

Επίσης, θα πρέπει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, είτε έχουμε αριστερή κυβέρνηση, είτε όποια άλλη κυβέρνηση, να συνεννοηθούμε τι σημαίνει (χρησιμοποιώ λέξεις από το χθεσινό άρθρο του κ. Πανούση στα «Νέα») «ισοελευθερία, δημόσιος έλεγχος, δικαιοσύνη», και «δημοκρατία», προσθέτω εγώ.

Τι σημαίνει, τελικά, σε αυτή τη χώρα που ζούμε, «δημοκρατία»; Μήπως σημαίνει να επιβάλλονται οι λίγοι στους πολλούς; Διότι αυτό βλέπω, πολλά χρόνια τώρα, να συμβαίνει στα γήπεδα, για παράδειγμα. Βλέπω λίγους αλήτες, περιθωριακούς, ανεγκέφαλους, να επιβάλλουν το δικό τους νόμο έναντι αυτών που επιθυμούν να πάνε στο γήπεδο για να διασκεδάσουν, να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες, να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.


Θέλετε άλλο, πολύ χαρακτηριστικό, επίσης, παράδειγμα; Είναι «δημοκρατία, ισοελευθερία, δημόσιος έλεγχος», αυτό που συμβαίνει με τους αντιεξουσιαστές στα πανεπιστήμια; Είναι μεγαλύτερο καθήκον, πιο ιερή υποχρέωση για τη δημοκρατία μας (ο Θεός να την κάνει…), η ανάδειξη –και η αποδοχή- των αιτημάτων αυτών που έχουν καταλάβει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από την λειτουργία των πανεπιστημίων, την μόρφωση των παιδιών, την έρευνα των καθηγητών, τη δουλειά του διοικητικού προσωπικού;

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας λογικός άνθρωπος που θα πει πως είναι έκφραση δημοκρατίας τα κλειστά πανεπιστήμια για χάρη των αντιεξουσιαστών…

Παρόλα αυτά, άκουσα χθες τον υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που πρώτη φορά συμβαίνει, να μην επεμβαίνει, δηλαδή, η αστυνομία και αυτό να μην εκτιμάται από τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι εξακολουθούν να κρατάνε τα πανεπιστήμια κλειστά. Κι ότι χρειάζεται χρόνος, έτσι είπε ο κ. Μπαλτάς, για να το αναλύσουν το φαινόμενο και μετά να δούνε πώς θα το διαχειριστούν…

Αν αυτό είναι δημοκρατία, δικαιοσύνη, δημόσιος έλεγχος, τότε θα πρέπει να έρθουν από κει που βρίσκονται οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και να μας πάρουνε με τις κλωτσιές και με τις πέτρες.

Διότι την έχουμε εξευτελίσει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. Διότι το συνώνυμο της δημοκρατίας, πλέον, στη χώρα μας, είναι η λέξη φασισμός. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτός ο φασισμός εκδηλώνεται, πρωτίστως, στο χώρο της παιδείας. Εκεί όπου θα έπρεπε να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού η έννοια δημοκρατία.

Εκδηλώνεται, επίσης, δευτερευόντως, στα γήπεδά μας. Η βία στα γήπεδα είναι συνακόλουθο της ισοπέδωσης του δικαίου και της δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη Πανούση ότι «η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».
*Πηγή: metrosport.gr*