Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Χουχούμης: «Για το πέντε στα πέντε»

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει για πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δήλωσε ο Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι η πρωτιά στα πλέι οφ.

Χουχούμης: «Για το πέντε στα πέντε»
Την πρωτιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έθεσε ως στόχο του Παναθηναϊκού ο Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος – μιλώντας στο match program του σημερινού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης - υποστήριξε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μπορεί απαραίτητα να κάνει κακό στην ομάδα.

Παράλληλα, ο νεαρός μπακ-χαφ του «τριφυλλιού» έδωσε το σύνθημα για την αποψινή αναμέτρηση με τους Αρκάδες.

Αναλυτικά

Ο Διαμαντής Χουχούμης αποτελεί ένα από τα… προϊόντα της παραγωγικής διαδικασίας της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Από τα… μικράτα του μέχρι και σήμερα, έχει περάσει όλη του την ποδοσφαιρική «ζωή» στο «τριφύλλι». Ανέβηκε τα σκαλιά ένα – ένα, για να φτάσει να γίνει επαγγελματίας και να αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού…

Αν και μόλις 20 ετών, ο Χουχούμης έχει προλάβει να ζήσει αρκετές καταστάσεις στην σύντομη καριέρα του, ερχόμενος από την Εύβοια και την συνεργαζόμενη με τους «πράσινους» ακαδημία του Βαγγέλη Ντόβολη. Καταφέρνοντας, μάλιστα, να πανηγυρίσει ένα Κύπελλο με την πρώτη ομάδα, αλλά κι ένα Πρωτάθλημα με τους Κ20 του Συλλόγου!

Το ταλέντο όχι μόνο δεν του λείπει -άλλωστε ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ στους Κ15, για να γίνει αριστερός μέσος και να… καθιερωθεί σαν αριστερός μπακ- αλλά είναι αυτό που… οδηγεί τον «Χούμι» στην υπογραφή νέου συμβολαίου. Παράλληλα, αποτελεί και τον… λόγο για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην στήλη, ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Καταρχήν, η διακοπή του Πρωταθλήματος θεωρείς ότι θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας, μετά τις δυο σερί ήττες, ή η απραξία των δυο εβδομάδων είναι εναντίον σας

«Όλες αυτές τις ημέρες που δεν είχαμε αγώνες, δουλέψαμε πάνω σε ό,τι έπρεπε να διορθώσουμε, σε σχέση με τα τελευταία μας παιχνίδια, οπότε θεωρώ ότι η διακοπή δεν παίζει απαραίτητα κακό ρόλο… Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πάρουμε τη νίκη!».

Πως περιμένεις το σημερινό και τι θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο για να έρθει η νίκη;

«Ο Αστέρας Τρίπολης έχει μια πολύ δυνατή ομάδα και αυτό το δείχνει η πορεία του τα τελευταία χρόνια. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πώς θα τελειώσουμε εμείς τις φάσεις. Αν το κάνουμε σωστά, τότε θα πάρουμε και τους τρεις βαθμούς. Αυτοσυγκέντρωση και αποτελεσματικότητα θα είναι τα “κλειδιά”, θεωρώ…».

Με πιθανή επικράτηση μπορεί να μεγαλώσει ξανά η διαφορά σας με τις άλλες ομάδες, ενόψει πλέι οφ, ή να στείλετε… μήνυμα στους Αρκάδες που θα ξανασυναντήσετε στο μέλλον. Γενικώς, ποια είναι τα κίνητρά σας, πλέον;

«Από την στιγμή που χάθηκε ο στόχος της κατάκτησης του Πρωταθλήματος, εμείς πάμε πλέον για την καλύτερη συγκομιδή βαθμών μέχρι το τέλος της σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε το πέντε στα πέντε! Στη συνέχεια, να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ και να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Πολύ λόγος έχει γίνει για την δυναμική της Λεωφόρου και την ώθηση που προσφέρει στην ομάδα. Τι ρόλο θα παίξει το άδειο γήπεδο κι ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του «τριφυλλιού»;

«Όντως η απουσία του κόσμου μας από τις κερκίδες είναι κάτι που μας στοιχίζει αλλά, όπως και με τον ΠΑΟΚ, αν κάνουμε αυτό που πρέπει, τότε θα κερδίσουμε κι αυτό το παιχνίδι... Στο συγκεκριμένο ματς βέβαια, έστω και απ' έξω από το γήπεδο όπου βρισκόταν οι οπαδοί μας, ήταν σα να ήταν δίπλα μας! Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την συμπαράστασή που μας δείχνουν».

Σε προσωπικό επίπεδο, κοιτάζοντας κανείς τα στατιστικά σου, θα έλεγε ότι κάνεις την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας σου. Μίλησε μας λίγο για την τριετία που είσαι επαγγελματίας…

«Όντως αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για εμένα! Νιώθω πιο έμπειρος πλέον, έχω αρκετές συμμετοχές... Γενικά, θα έλεγα ότι προσπαθώ χρόνο με τον χρόνο να βελτιώνομαι και να δίνω το 100% για την ομάδα. Την πρώτη μου σεζόν ήταν όλα πολύ καλά, αφού έζησα από κοντά πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αν δεν ήταν και ο τραυματισμός μου στον Αχίλλειο που με κράτησε έξω για τρεις μήνες... Αντιθέτως, η περυσινή χρονιά ήταν κατά κάποιο τρόπο “χαμένη”, αλλά αποκόμισα κι από εκεί εμπειρίες που με έχουν βοηθήσει να βελτιωθώ και να φτάσω στο σημερινό επίπεδο».

Σύντομα θα υπογράψεις νέο συμβόλαιο, μένοντας στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2018. Τι περιμένεις από εδώ και πέρα και τι μπορείς να υποσχεθείς;

«Καταρχήν, είμαι πολύ χαρούμενος για το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι κάτι που ήθελα… πολύ! Παράλληλα, χαίρομαι και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η ομάδα, ενώ με οδηγεί στο να γίνω ακόμα καλύτερος. Οι υποχρεώσεις είναι ούτως ή άλλως μεγάλες, βέβαια, οπότε αυτό που υπόσχομαι είναι πολύ δουλειά και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να φτάσει στους στόχους του!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: