Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς ισπανικό στοιχείο!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρακολουθεί τις μεταγραφικές κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και βλέπει πως η βασίλισσα δε διαθέτει πλέον Ισπανούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.
Η απόκτηση του Βραζιλιάνου Ντανίλο σαφέστατα ισχυροποιεί τη Ρεάλ στη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 24 ετών, που βρισκόταν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και μετά από τρία χρόνια εξαιρετικής παρουσίας στην Πόρτο, έχει την προοπτική να εξελιχθεί στο βασικό δεξιό οπισθοφύλακα της βασίλισσας για τα επόμενα – τουλάχιστον – πέντε χρόνια. Τα 31 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Ρεάλ για την απόκτησή του δεν αποτελούν εγγύηση βασικού (άλλωστε 30 εκατ. είχε δώσει και για τον Κοεντράο το 2011), όμως είναι δεδομένο πως ο Ντανίλο έρχεται να πάρει τη θέση δύο Ισπανών ποδοσφαιριστών. Ο Ντάνι Καρβαχάλ βλέπει πως από την επόμενη σεζόν δε θα ξεκινά από την pole position στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Άλβαρο Αρμπελόα μάλλον θα πρέπει να αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Μόνο ο Σέρχιο Ράμος
Ποιοι και πόσοι είναι οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές, που θα θεωρούνται βασικοί το 2015-16 στους Μαδριλένους; Με τα σημερινά δεδομένα μόνο ένας, ο Σέρχιο Ράμος. Αν αυτή τη στιγμή βρισκόμασταν στον Σεπτέμβριο του 2015, στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ θα βρίσκονταν δύο Πορτογάλοι (Ρονάλντο, Πέπε), δύο Βραζιλιάνοι (Μαρσέλο, Ντανίλο), ένας Γάλλος (Μπενζεμά), ένας Κολομβιανός (Χάμες Ροντρίγκεζ), ένας Ουαλός (Μπέιλ), ένας Γερμανός (Κροος), ένας Κροάτης (Μόντριτς) και σίγουρα ένας Ισπανός (Ράμος). Μόνο στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ακόμη ο Ίκερ Κασίγιας, όμως πόσο σίγουρο είναι ότι και του χρόνου θα είναι αυτός βασικός και όχι ο Κέιλορ Νάβας; Εκτός κι αν η βασίλισσα κάνει το «μπαμ» με τον Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ισπανοί φεύγουν, ξένοι έρχονται
Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησαν ο Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν Μονάχου) και ο Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους), καθώς δε... χωρούσαν στην πολυπολιτισμική Ρεάλ Μαδρίτης. Ισπανοί που βρίσκονται στο ρόστερ (Χεσέ, Ιγιαραμέντι) έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο περίπτωση του Ίσκο είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί ο 22χρονος χαφ να είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες φέτος για τη Ρεάλ, όμως θεωρώ πως είναι ο 12ος παίκτης στις επιλογές του Κάρλο Αντσελότι και κρατώ μεγάλες επιφυλάξεις (προσωπική γνώμη) για το αν θα ήταν βασικός, σε περίπτωση που δεν υπήρχαν όλη τη χρονιά οι τραυματισμοί των Μόντριτς και Χάμες Ροντρίγκεζ.
Η σύγκριση με τους ανταγωνιστές
Η έλλειψη βασικών Ισπανών ποδοσφαιριστών δεν είναι ένα φαινόμενο, που συμβαίνει μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν είναι ομάδες που έχουν μόνο 1-2 «ντόπιους» στην αρχική ενδεκάδα. Αντίθετα, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου είναι σύλλογοι που στηρίζονται περισσότερο σε ποδοσφαιριστές από τη χώρα τους. Τουλάχιστον 4 βασικούς έχουν οι «μπλαουγκράνα» (Ινιέστα, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς) και οι «ροχιμπλάνκος» (Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Γκάμπι, Χουανφράν), ενώ ακόμη πιο έντονο είναι το γερμανικό στοιχείο στους Βαυαρούς (Νόιερ, Λαμ, Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ).
Η υπόσχεση του Φλορεντίνο Πέρεθ
Άλλοι φίλαθλοι της Ρεάλ μπορεί να ενοχλούνται από την έλλειψη του ισπανικού στοιχείου στην ομάδα τους, άλλοι όχι και να ενδιαφέρονται μόνο πως αποδίδει η ομάδα τους εντός αγωνιστικού χώρου. Σεβαστές και σωστές και οι δύο απόψεις. Μόνο ένας δεν έχει μείνει σταθερός στις δικές του απόψεις. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο διοικητικός ηγέτης της βασίλισσας είχε κάνει λόγο, κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων του για δεύτερη φορά το 2009, για δημιουργία μιας ομάδας, που θα αποτελείται από τους κορυφαίους Ισπανούς και ξένους ποδοσφαιριστές. Προς το παρόν, μόνο το δεύτερο σκέλος έχει υλοποιήσει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: