Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Αγγελόπουλος: «Στόχος μας η βιωσιμότητα της ΑΕΚ»

Τη σημασία που έχει για την ΑΕΚ το πρόγραμμα «Elite», που τη βάζει σε τροχιά εισόδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εξήγησε ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Αγγελόπουλος: «Στόχος μας η βιωσιμότητα της ΑΕΚ»
Τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ επέλεξε να εισαχθεί στο πρόγραμμα «Elite», σύμφωνα με το οποίο μπαίνει σε τροχιά εισόδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εξήγησε ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ μίλησε στην «Αγορά» για:

- την είσοδο της ΚΑΕ στο πρόγραμμα «Elite»: «Το μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ δεν είναι μόνον οι επενδύσεις που περιμένει από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό, αλλά η βεβαιότητα ότι θα παραμείνει... αυτό που είναι τώρα. Μία εταιρεία με διαφάνεια, χωρίς προβλήματα.

Είναι τόσο συστηματικοί οι έλεγχοι που γίνονται για να παραμείνεις στο πρόγραμμα που δεν μπορεί να συμβεί το παραμικρό. Το άγχος όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ ως εταιρεία και να μην επιστρέψουμε στα προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό είναι το πρώτο κέρδος που μας εξασφαλίζει σε βάθος χρόνου.

Το πρόγραμμα Elite τρέχει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και είναι υπό την αιγίδα της Κομισιόν. Είναι στην ουσία μία πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή μικρομεσαίες εταιρείες με επενδυτές. Η εγκυρότητα τόσο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου όσο και της Κομισιόν εγγυώνται τη σοβαρότητα τόσο αυτών που θέλουν να επενδύσουν, όσο και αυτών που επιθυμούν να δεχθούν τις επενδύσεις. Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί».

- τους λόγους που έγινε αυτή η κίνηση: «Αξιολογήθηκαν η εμπορική εκμετάλλευση, η προοπτική της απόκτησης ιδιόκτητου σταδίου και μέτρησε αποφασιστικά ότι είναι μία εταιρεία που δεν έχει χρέη. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να υπάρχει πρόσβαση σε επενδύσεις σε εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν, αλλά αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, οι τράπεζες είναι επιφυλακτικές στη σύναψη δανείων και το πρόγραμμα δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό».

- το πρόγραμμα: «Με τη συμμετοχή αποκτούμε πρόσβαση σε κεφάλαια. Ακόμη, προετοιμάζονται τα στελέχη της εταιρείας για τη συμμετοχή της στο Χρηματιστήριο. Δεν υπάρχει μόνον έλεγχος, αλλά και εκπαίδευση στελεχών, εκπαίδευση ουσιαστικά όλης της εταιρείας στο να λειτουργεί με σύγχρονο τρόπο. Η ΑΕΚ ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν εισηγμένη εταιρεία».

- το αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να μπει στο Χρηματιστήριο: «Εάν όλα πάνε καλά, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα είναι fast track. Οι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνουν θα γίνονται ήδη, τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε όλους και το μόνο που θα απομένει θα είναι κάποιες απλές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: