Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Πήρε Ντάλα Μπόνα.. o Ηρακλής !!!

επιμέλεια-TENORIO !

Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ηρακλής που ήρθε σε συμφωνία με τη Νάπολι για το δανεισμό του Σάμουελ Ντάλα Μπόνα! Ο Ιταλός μέσος, με θητεία σε Τσέλσι, Μίλαν, Λέτσε και Σαμπντόρια, θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του στο «Γηραιό» για ένα χρόνο.

Η αναζήτηση, λοιπόν, των ιθυνόντων μετά το σοβαρό τραυματισμό του Πιλότο δεν κράτησε πολύ, αφού μετά τον Στέλιο Ηλιάδη, αποκτήθηκε επιπλέον και ο 28χρονος διεθνής χαφ της ιταλικής ομάδας.

Η καριέρα του Ντάλα Μπόνα με αριθμούς:

1999-2002: Τσέλσι 55συμμ. 6 γκολ
2002-06: Μίλαν 4συμμ. 0 γκολ
2003-04: Μπολόνια (δανεικός) 19συμμ. 3 γκολ
2004-05: Λέτσε (δανεικός) 36συμμ. 6 γκολ
2005-06: Σαμπντόρια (δανεικός) 29συμμ. 0 γκολ
2006-09: Νάπολι 34συμμ. 3 γκολ

Ειπε..........................

"Είναι δύσκολη η θέση μου. Αν είχαμε παραπάνω παίκτες θα ήταν πιο δύσκολη. Θέλουμε να δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε"

Τιμούρ Κετσπάγια

(σε ερώτηση αν θα ήθελε άλλες μεταγραφές)

Ψιθυροι......................

  • Ο Σίλβα Κλέιτον βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου και παρακολούθησε τη φιλική αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης. Η παρουσία του φούντωσε και πάλι τα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται και πάλι με τον Γιώργο Δώνη και να γίνεται κάτοικος Περιστερίου.
  • Ο ΠΑΟΚ θα εγκαινιάσει τους εντός έδρας αγώνες της περιόδου 2009-2010 εναντίον της Βαλερένγκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League φορώντας τη νέα ασπρόμαυρη ριγέ εμφάνισή του.
  • Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και των λιγοστών φίλων της Σλόβαν, ωστόσο, η αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν άμεση.

Τελευταίο τεστ στην Ιταλία

Τελευταίο τεστ στην Ιταλία

Τελευταία δοκιμασία σήμερα για τον Ηρακλή, ο οποίος σε δύο 45λεπτα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει τις Μπάρι και Κιέβο στο τουρνουά του Μπολζάνο. Τα φιλικά θα ξεκινήσουν στις 9μ.μ. Απών θα είναι τόσο οι τραυματίες Πιλότο και Κοβαλέφσκι, όσο και οι Ντιέ και Τουμά που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, ενώ από την χθεσινή προπόνηση αποχώρησε και ο Γιάκομπ του οποίου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Ο Γιάκομπ ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.Πηγη Μετροσπορ

«Βλέπουν» τον Σόσιν στον ΠΑΣ

lukas-sosin-1.jpgΗ επιθετική «δυστοκία» που έχει δείξει ο ΠΑΣ Γιάννινα σ’ αυτά τα τρία πρώτα φιλικά προετοιμασίας, έχει αρχίσει να ανησυχεί τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος σκέφτεται να ζητήσει την απόκτηση κι ενός ακόμη επιθετικού για να αρχίσει να βρίσκει... δίκτυα η ομάδα του.

Οι πληροφορίες από την Πολωνία αναφέρουν πως στη λίστα της γιαννιώτικης ομάδας βρίσκεται σε υψηλή θέση και το όνομα του Λούκας Σόσιν, ο οποίος ψάχνει... διέξοδο από την (αποκλεισμένη από τα Κύπελλα Ευρώπης) Ανόρθωση.

Μάλιστα υπήρχαν και σχετικά δημοσιεύματα, όπου ο 32χρονος κυνηγός και πρώτος σκόρερ της περσινής ομάδας έκπληξης του Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα. «Απομένει αρκετός καιρός για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και τα πάντα είναι πιθανά. Οι φιλοδοξίες μου είναι ακόμα μεγάλες και ξέρω ότι ενδιαφέρονται για μένα ομάδες από την Ελλάδα και την Αυστρία» τόνισε ο για τρεις συνεχόμενες περιόδους (2003-2006) πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Σφραγίζει την πρόκριση

paok_panigiria.jpgΑπόψε στις 21.45 (NOVASPORTS 1) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Νορβηγική Βαλερένγκα στην ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα στο Όσλο. «Καμίνι» η Τούμπα , δεδομένο θεωρείται το πρώτο sold out της φετινής σεζόν. Σενάρια από την Ιταλία συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του «δικέφαλου του Βορρά» για τον αμυντικό χαφ της Νάπολι, Ντάλα Μπόνα.



Με τον αέρα του φαβορί ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί απόψε στην Τούμπα την Νορβηγική Βαλερένγκα έπειτα από τη νίκη με 2-1 πριν από μια εβδομάδα στο Όσλο. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει ένα επιθετικό σχήμα 4-3-3 με τους: Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Λίνο, Φωτάκης, Γκαρσία, Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Σορλέν και Αναστασάκος. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει για το σημερινό ματς τους Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας και Αραμπατζή.

Από κει και πέρα η Τούμπα φοράει τα γιορτινά της καθώς εκτός από τα 21.100 εισιτήρια διαρκείας ,«εξαφανίστηκαν» και τα 4.800 απλά εισιτήρια που κυκλοφόρησαν.

Στο μεταξύ οι Ιταλοί συνεχίζουν να γράφουν για τον 28χρονο αμυντικό χαφ της Νάπολι Ντάλα Μπόνα ο οποίος έμεινε ελεύθερος. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος για το συγκεκριμένο θέμα με τον συγκεκριμένο παίκτη να έχει ακουστεί και στο παρελθόν για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων».

Στην «πλατεία» ο Ιτάνζ

itanze.jpgΜεταγραφή έκπληξη ετοιμάζει κάτω από τα γκολπόστ o Πανιώνιος καθώς ο 27χρονος Γάλλος γκολκίπερ της Λίβερπουλ Σαρλ Ιτάνζ βρίσκεται στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις με τους κυανέρυθρους». Αισιοδοξούν στη Νέα Σμύρνη ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.



Με μεγάλη αγωνία αναμένουν οι φίλοι του Πανιώνιου τις επαφές των ιθυνόντων του συλλόγου με τον Γάλλο πορτιέρο της Λίβερπουλ Σαρλ Ιτάνζ. Οι «κυανέρυθροι» αισιοδοξούν ότι θα βρουν την χρυσή τομή με τον εν λόγω γκολκίπερ δεδομένης της επιθυμίας του να αγωνιστεί ως βασικός.

Το βιογραφικό του Ιτάνζ είναι πλούσιο καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα και την Λανς πριν μετακομίσει στους «κόκκινους».

Ο Ιτάνζ σε ενάμιση χρόνο παρουσίας στην ομάδα του «μεγάλου λιμανιού» έχει 7 συμμετοχές σε αγώνες για το κύπελλο και το Λιγκ Καπ.

Μιλανέζος ο Χούντελααρ

huntelaar.jpgΟ Κλας-Γιαν Χούντελααρ, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μίλαν. Ο Ολλανδός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζεται από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και παρότι βρέθηκε πολύ κοντά στην Στουτγάρδη μετακομίζει προς Ιταλία μεριά.


Ο διεθνής άσος φέρεται να συμφώνησε με τους «ροσονέρι» και απομένουν μόνο τα τυπικά. Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει στη Μίλαν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ με τον Χούντελααρ να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Περιστέρι ο Κλέιτον...

\
Βρέθηκε στο Περιστέρι ο Κλέιτον Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει την πόρτα της εξόδου στον Κλέιτον, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο Βραζιλιάνος θέλει να πάει σε σύλλογο του εξωτερικού, ωστόσο δεν έχει στα χέρια του πρόταση. Εντός συνόρων, ο Ατρόμητος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και μάλιστα ο άσος των "πρασίνων" βρέθηκε την Τετάρτη στο Περιστέρι και παρακολούθησε το φιλικό των "κυανόλευκων" με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κλέιτον που έχει συνεργαστεί με τον Δώνη και στη Λάρισα, είχε συνομιλία τόσο με τον προπονητή του Ατρομήτου, όσο και με τον πρόεδρο της ομάδα, Γιώργο Σπανό. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι τρεις άνδρες θα μίλησαν και για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Οσο, ο Κλέιτον δεν κλείνει σε άλλη ομάδα, τόσο πλησιάζει στο Περιστέρι και σε ακόμα μία συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Φεύγω μόνο αν δεν με θέλουν"


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος τόνισε ότι θα φύγει μόνο αν δεν τον θέλουν άλλο στο "τριφύλλι". "Πήραμε μια πρόκριση που χρειαζόμασταν πολύ για ψυχολογικούς λόγους", συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:
Αν ήταν τελικά η πειθαρχία και η συγκέντρωση τα κλειδιά για την πρόκριση: "Είχα πει κατά στη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε με πειθαρχία. Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πήραμε μια πρόκριση που χρειαζόμασταν πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Κανείς μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μείνουμε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο πρόωρα. Ημασταν αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα και για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εμφάνιση".

Αν τελικά η Σπάρτα ήταν τόσο καλή ομάδα για να κερδίσει με 3-1 στο πρώτο ματς και να δημιουργήσει στον ΠΑΟ τόσα προβλήματα: "Ηταν περισσότερο θέμα δικό μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Για κάποιο λόγο εμφανιστήκαμε πολύ νευρικοί και όσο δεν μας πήγαινε το παιχνίδι, τόσο αυξανόταν ο εκνευρισμός μας με αποτέλεσμα να βρεθούμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Κάναμε πολλά λάθη στην πορεία του αγώνα, σε αντίθεση με απόψε, που τα περιορίσαμε στο ελάχιστο".

Αν αποτελεί ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια αυτό που έγινε στην Πράγα: "Το λογικό είναι ότι στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουμε ομάδα ανώτερου επιπέδου, κάτι που σημαίνει ότι αν επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στην Πράγα, θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Θα πρέπει ειδικά στα εκτός παιχνίδια να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην ξαναεπιτρέψουμε σε αντίπαλο να πετύχει τόσα γκολ, ακόμα και αν δεν βρεθούμε σε καλή μέρα. Γιατί απέναντι σε ποιο ποιοτικό αντίπαλο, θα είναι τρομακτικά δύσκολο να διορθώσουμε το λάθος στον επαναληπτικό, όπως κάναμε κόντρα στη Σπάρτα".

Για φήμες που τον θέλουν να αποτελεί μεταγραφικό στόχο ευρωπαϊκών συλλόγων: "Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα, ούτε για ενδιαφέρον, ούτε για πρόταση ομάδας. Νιώθω όμορφα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, είμαστε ευτυχισμένοι με την οικογένειά μου και δεν έχω κανέναν λόγο να φύγω. Μόνο αν η ομάδα θελήσει να φύγω... (γέλια). Αν αυτή δεν με θέλει, είναι άλλη ιστορία".

Λεονάρντο και Γκάκα προ των πυλών


O Σιμπονίσο Γκάκα Τα χαμόγελα επανέρχονται στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο μεταγραφών. Ο Λεονάρντο που αποτελεί το διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, βρίσκεται προ των πυλών, ενώ παίκτης της "Ενωσης" είναι πολύ πιθανό να γίνει και ο Γκάκα.

Για τον Βραζιλιάνο έχει επέλθει η συμφωνία στο οικονομικό και το μόνο που απομένει είναι να ρυθμιστεί ο τρόπος που θα καταβληθεί στον Λεβαδειακό τα 800.000 ευρώ που θα πάρει για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. "Είμαστε κοντά στην απόκτηση του Λεονάρντο", τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το φιλικό της Τετάρτης με τον Πανιώνιο, προαναγγέλλοντας έτσι τη μεταγραφή.

Ωστόσο η κίνηση που θα λύσει τα χέρια του Σερβοέλληνα τεχνικού είναι αυτή της απόκτησης του Γκάκα. Ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, ενώ η "Ενωση" είναι μία ανάσα από τη συμφωνία και με την ομάδα του ποδοσφαιριστή, Μαμελόντι Σαντάουνς.

Ανετος και ωραίος 2-0!


Ο Ζαϊρί σέρβιρε και ο Μαρέσκα εκτέλεσε Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς ούτε στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πέρασε στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώνοντας δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0). Μαρέσκα και Ντιόγο οι σκόρερ των "ερυθρόλευκων". Ο Ολυμπιακός συνέχισε την καλή παράδοση στα εντός έδρας παιχνίδια που δίνει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (13/8/1997 Ολυμπιακός - Σλάβια Μοζίρ 5 - 0, 12/8/1998 Ολυμπιακός - Ανόρθωση 2 � 1 και 27/8/2008 Ολυμπιακός - Ανόρθωση 1 � 0).

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ξεκίνησε το παιχνίδι με έναν προωθημένο (4-4-1-1), τον Μάσαρικ και τον Χάλεναρ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Ο Τιμούρ Κετσπάγια εμπιστεύτηκε και πάλι τον Μήτρογλου για την κορυφή της επίθεσης, ενώ σε σχέση με το παιχνίδι στη Σλοβακία οι μοναδικές αλλαγές ήταν αυτή του Γιάννη Παπαδόπουλου με τον Μαρέσκα και του Λεονάρντο με τον Γκαλέτι.

Προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ με νύχια και με δόντια κατάφερε να κρατήσει το σκορ του πρώτου αγώνα, έστω και αν χρεριάστηκε να έχει ως σύμμαχο την τύχη. Η Παρτίζαν άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο 3ο με τον Μορέιρα. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά τα δοκάρι έκανε το χατίρι στον Χιώτη στο 58ο.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Μπόζοβιτς, Ντζόρτζεβιτς, Τόμιτς, Πέτροβιτς, Κλέο (66o Μπογκούνοβιτς), Μορέϊρα, Λιάϊτς (56o Ουάσινγκτον), Κνέζεβιτς, Ντιαρά, Ομπράντοβιτς, Γκάβρασιτς.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μπρούσερ, Κόντης, Μοραίς, Σατσιάς, Χατζί, Χαραλαμπίδης (92o Πάολο Ζόρζε), Κοσόφσκι (85o Αλεξάνδρου), Μιροσάβλιεβιτς, Ζεβλάκοφ (66o Πίντο).

Τα αποτελέσματα, σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα
  • Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία) - Σέλτικ (Σκωτία) 0-2 (1-0)
    0-1 ΜακΝτόναλντ (44)
    0-2 Σαμαράς (90)

  • ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Βέντσπιλς (Λετονία) 2-1 (0-1)
    0-1 Τίγκιρλας (14)
    1-1 (43) Κρίβετς
    2-1 (57) Κρίβετς

  • Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 2-0 (0-0)
    1-0 (64) Γιόβοφ
    2-0 (80) Χριστόφ

  • Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-0 (2-2)

  • Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 1-1 (0-0)
    1-0 (15) Χλόουσεκ
    1-1 Νάντσον (90)

  • Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) 1-0 (1-0)
    1-0 (70) Κουλιμπάλι

  • Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ζυρίχη (Ελβετία) 0-3 (3-2)
    0-1 Τζούριτς (21)
    0-2 Μαργκαϊράζ (45)
    0-3 Νίκτσι (76)

  • Στάμπαεκ (Νορβηγία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 0-0 (1-3)

  • Παρτίζαν Βελιγραδίου (Σερβία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0 (0-2)
    1-0 (3) Μορέιρα
  • Μαζίνιο: «Φάνηκε η δουλειά της προετοιμασίας»

    aris_boca_filiko.jpgΕυχαριστημένος έμεινε ο Ιομάρ Μαζίνιο από την εμφάνιση της ομάδας του στο φιλικό με τη Μπόκα. «Έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες. Είχαμε καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μπορώ να πω, πως σε μεγάλο βαθμό φάνηκε όλη η δουλειά που κάναμε τις προηγούμενες μέρες στην Ιταλία» είπε ο τεχνικός του Άρη και συμπλήρωσε «Η ομάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα, είμαι ικανοποιημένος επειδή οι παίκτες μου ακολούθησαν την τακτική και τα πλάνα τον προπονήσεων».


    Για τη συνύπαρξη των Κόκε, Αμπρέου, Γκρασιάν στην αρχική ενδεκάδα: «Μου άρεσε έτσι όπως έπαιξαν, είναι τρεις ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα. Ο Γκρασιάν και ο Κόκε δημιούργησαν πολλές φάσεις στον αγώνα, είχαμε καλό ρυθμό όσο έπαιξαν μαζί. Για να πω την αλήθεια, δεν μου άρεσε μια μικρή ασυνεννοησία στο χώρο φύλαξης τους, αλλά είναι κάτι που διορθώνεται, με το χρόνο».

    Για τους τέσσερις μεσοαμυντικούς: «Ο Ναφτί, ο Νάτσο, ο Πρίττας και ο Νταρίο είναι τέσσερις παίκτες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Έχουμε πειραματιστεί στη διάρκεια της προετοιμασίας, θα δοκιμάσουμε κι άλλα πράγματα στα υπόλοιπα φιλικά».

    Για το αν η παρουσία του κόσμου δημιουργεί άγχος: «O κόσμος ήταν εκπληκτικός σήμερα. Η παρουσία του μας βοηθάει και μας δημιουργεί υποχρεώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση άγχος» .


    Κάρλος Μπιάνκι: «Εκλεκτικός ο κόσμος του Άρη».

    Ο τεχνικός διευθυντής της Μπόκα, Κάρλος Μπιάνκι είπε μετά το παιχνίδι. «Νομίζω πως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Μπόκα είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο παιχνίδι. Βεβαίως δε δημιουργήσαμε κλασσικές ευκαιρίες, εκτός από το δοκάρι του Τσαβες. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Ρικέλμε, Μέντεζ, Παλέρμο κτλ. η ομάδα μας ήταν καλύτερη και πιστεύω πως κέρδισε δίκαια. Πάντως ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Είναι λογικό οι δυο ομάδες να μη βρίσκονται στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, καθώς είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Μέρα με τη μέρα και εμείς και ο Άρης θα βελτιωνόμαστε».

    Για τον κόσμο: «Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πολλά πυροτεχνήματα και χαρτάκια, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, θύμιζε την ατμόσφαιρα στο Λα Μπομπονέρα».

    Για τον Γκρασιάν: «Είναι ένας μεγάλος παίκτης θα δώσει πολλές χαρές στον Άρη. Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος για να τον μάθουν οι συμπαίκτες του. Τον είδα να δίνει μια εκπληκτική ασίστ σήμερα, που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ο Άρης. Έχει πολύ καλή κάθετη πάσα, είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ, με το παιχνίδι του βοηθάει τους συμπαίκτες του. Δυστυχώς στη Μπόκα είχε την ατυχία να έχει μπροστά του τον Ρικέλμε».

    Για την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής: «Είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Πιστεύω πως στις 14 του μήνα θα βγει η απόφαση για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αλλά γιατί μιλάτε για τα χρέη μόνο της Μπόκα; Το ξέρετε πως η Τσέλσι έχει 800 εκ ευρώ χρέη;»


    Υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας.

    Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης και ο πρόεδρος της Μπόκα, Χόρχε Αμεάλ, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δυο ομάδες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αμεάλ, που θέλησε να υπογράψουμε τη μεταξύ μας συνεργασία αμέσως μετά το παιχνίδι. Το συγκεκριμένο μνημόνιο θα περιλαμβάνει μια πολύπλευρη συνεργασία, ανάμεσα στις δυο πλευρές, με ανταλλαγές ποδοσφαιριστών, ακαδημίες κτλ. Η τελική μορφή της συνεργασίας θα αναπτυχθεί από τους δικηγόρους των δυο ομάδων. Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που θα έχει αποκλειστική συνεργασία με τη Μπόκα. Και οι δυο ομάδες θα έχουν οφέλη».

    Κόκε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

    Ο Σέρχιο Κόκε είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική. Η σημερινή ήττα θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Ο Ίνσουα, με τον οποίο ήμουν συμπαίκτης στη Μάλαγα, έμεινε έκπληκτος από τον κόσμο μας. Σήμερα έπαιξα στα αριστερά, πάντα κάνω ότι μου λέει ο προπονητής, αλλά μου αρέσει να παίζω πιο κεντρικα».

    Ήττα στο πάρτι


    Εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί του Αρη Την ήττα με 1-0 από την Μπόκα Τζούνιορς γνώρισε ο Αρης στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στο πρώτο φιλικό τεστ του επί ελληνικού εδάφους. Αναμέτρηση που άρχισε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας των "θερμών" εκδηλώσεων των οπαδών των "κίτρινων" που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο και φρόντισαν από πολύ νωρίς να δώσουν γιορτινό χρώμα στην ατμόσφαιρα.

    Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από ένα παιχνίδι που οι Αργεντινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι Θεσσαλονικείς φανέρωσαν κατά διαστήματα καλά στοιχεία, διαμορφώθηκε με τέρμα που πέτυχε στο 73', με κεφαλιά, ο Μπατάλια.

    Την προσεχή Δευτέρα (10/8) ο Αρης θα υποδεχτεί, σε αναλόγου χαρακτήρα παιχνίδι, την Κίεβο Βερόνα.

    ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (46' Φλάβιο), Νασούτι (67' Πρίτας), Γκιάρο (59' Γιάχιτς), Αράνο, Ναφτί (55' Φερναντέζ), Γκαρσία (67' Κουλουχέρης), Γκρασιάν, Κάλβο (46' Χαβίτο), Κόκε (70' Ντέιλι), Αμπρέου (59' Κάμπορα)
    ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Αμποντανσιέρι, Ιμπάρα (46' Μεντέλ), Σαούρο, Φορλίν, Μονζόν, Τσάβες (46' Ροντρίγκες), Ντίας (46' Ρικέλμε), Μαρίνο (46' Μπατάλια), Γκαϊτάν (60' Μπολσούα), Νοίρ (59' Μούνχε), Φιλίπο (59' Παλέρμο).