Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μαζίνιο: «Φάνηκε η δουλειά της προετοιμασίας»

aris_boca_filiko.jpgΕυχαριστημένος έμεινε ο Ιομάρ Μαζίνιο από την εμφάνιση της ομάδας του στο φιλικό με τη Μπόκα. «Έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες. Είχαμε καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μπορώ να πω, πως σε μεγάλο βαθμό φάνηκε όλη η δουλειά που κάναμε τις προηγούμενες μέρες στην Ιταλία» είπε ο τεχνικός του Άρη και συμπλήρωσε «Η ομάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα, είμαι ικανοποιημένος επειδή οι παίκτες μου ακολούθησαν την τακτική και τα πλάνα τον προπονήσεων».


Για τη συνύπαρξη των Κόκε, Αμπρέου, Γκρασιάν στην αρχική ενδεκάδα: «Μου άρεσε έτσι όπως έπαιξαν, είναι τρεις ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα. Ο Γκρασιάν και ο Κόκε δημιούργησαν πολλές φάσεις στον αγώνα, είχαμε καλό ρυθμό όσο έπαιξαν μαζί. Για να πω την αλήθεια, δεν μου άρεσε μια μικρή ασυνεννοησία στο χώρο φύλαξης τους, αλλά είναι κάτι που διορθώνεται, με το χρόνο».

Για τους τέσσερις μεσοαμυντικούς: «Ο Ναφτί, ο Νάτσο, ο Πρίττας και ο Νταρίο είναι τέσσερις παίκτες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Έχουμε πειραματιστεί στη διάρκεια της προετοιμασίας, θα δοκιμάσουμε κι άλλα πράγματα στα υπόλοιπα φιλικά».

Για το αν η παρουσία του κόσμου δημιουργεί άγχος: «O κόσμος ήταν εκπληκτικός σήμερα. Η παρουσία του μας βοηθάει και μας δημιουργεί υποχρεώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση άγχος» .


Κάρλος Μπιάνκι: «Εκλεκτικός ο κόσμος του Άρη».

Ο τεχνικός διευθυντής της Μπόκα, Κάρλος Μπιάνκι είπε μετά το παιχνίδι. «Νομίζω πως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Μπόκα είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο παιχνίδι. Βεβαίως δε δημιουργήσαμε κλασσικές ευκαιρίες, εκτός από το δοκάρι του Τσαβες. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Ρικέλμε, Μέντεζ, Παλέρμο κτλ. η ομάδα μας ήταν καλύτερη και πιστεύω πως κέρδισε δίκαια. Πάντως ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Είναι λογικό οι δυο ομάδες να μη βρίσκονται στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, καθώς είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Μέρα με τη μέρα και εμείς και ο Άρης θα βελτιωνόμαστε».

Για τον κόσμο: «Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πολλά πυροτεχνήματα και χαρτάκια, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, θύμιζε την ατμόσφαιρα στο Λα Μπομπονέρα».

Για τον Γκρασιάν: «Είναι ένας μεγάλος παίκτης θα δώσει πολλές χαρές στον Άρη. Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος για να τον μάθουν οι συμπαίκτες του. Τον είδα να δίνει μια εκπληκτική ασίστ σήμερα, που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ο Άρης. Έχει πολύ καλή κάθετη πάσα, είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ, με το παιχνίδι του βοηθάει τους συμπαίκτες του. Δυστυχώς στη Μπόκα είχε την ατυχία να έχει μπροστά του τον Ρικέλμε».

Για την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής: «Είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Πιστεύω πως στις 14 του μήνα θα βγει η απόφαση για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αλλά γιατί μιλάτε για τα χρέη μόνο της Μπόκα; Το ξέρετε πως η Τσέλσι έχει 800 εκ ευρώ χρέη;»


Υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης και ο πρόεδρος της Μπόκα, Χόρχε Αμεάλ, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δυο ομάδες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αμεάλ, που θέλησε να υπογράψουμε τη μεταξύ μας συνεργασία αμέσως μετά το παιχνίδι. Το συγκεκριμένο μνημόνιο θα περιλαμβάνει μια πολύπλευρη συνεργασία, ανάμεσα στις δυο πλευρές, με ανταλλαγές ποδοσφαιριστών, ακαδημίες κτλ. Η τελική μορφή της συνεργασίας θα αναπτυχθεί από τους δικηγόρους των δυο ομάδων. Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που θα έχει αποκλειστική συνεργασία με τη Μπόκα. Και οι δυο ομάδες θα έχουν οφέλη».

Κόκε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

Ο Σέρχιο Κόκε είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική. Η σημερινή ήττα θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Ο Ίνσουα, με τον οποίο ήμουν συμπαίκτης στη Μάλαγα, έμεινε έκπληκτος από τον κόσμο μας. Σήμερα έπαιξα στα αριστερά, πάντα κάνω ότι μου λέει ο προπονητής, αλλά μου αρέσει να παίζω πιο κεντρικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: