Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Νέα πρόταση ΑΕΛ σε Καράν!

umit_karan.jpgΣτη Λάρισα είναι διατεθειμένοι να «παλέψουν» μέχρι εκεί που μπορούν την υπόθεση του Ουμίτ Καράν και μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένονται νεότερες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έχει κάνει πρόταση στην Γαλατασαράι, για να πάρει τον 32χρονο διεθνή Τούρκο επιθετικό, όμως «παραμονεύει» και η Λάρισα. Οι «βυσσινί» έχουν ανεβάσει την προσφορά τους προς τον παίκτη για διετές συμβόλαιο, δίνοντάς του περί τις 600.000 ετησίως για να πει το «ναι», με τον Καράν να ζητάει ένα ποσό κοντά στις 700.000.
Διαφορά που δείχνει ικανή για να «γεφυρωθεί» από τη στιγμή που ο Τούρκος «κανονιέρης» παραμένει η πρώτη επιλογή της Λάρισας για την επίθεση και ο Κώστας Πηλαδάκης θέλει να τον φέρει στον «κάμπο».

Πρωταθλήτρια η Βιλερμπάν!

villeurbane_reynolds_collet_.jpgΕπέστρεψε στην κορυφή της Γαλλίας η Βιλερμπάν μετά το 2002, όταν και κατέκτησε το τελευταίο από τα 17 προηγούμενα πρωταθλήματα Γαλλίας. Στον τελικό επικράτησε της Ορλεάν με 55-41 στον μονό τελικό που έγινε στο Παρίσι.



Η Ορλεάν στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό δεν κατάφερε να αντισταθεί αρκετά στη Βιλερμπάν, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 34-21, 48-33, 55-41
Βιλερμπάν (Κολέ)
: Μπόγκαβατς 8 (2), Ντα Σιλβέιρα, Ειτό, Φοφανά, Ζανό 4, Ρέινολντς 5, Φουαρέ 6 (2), Σι 10, Τραορέ 8, Κάμπελ 8 (1), Ντιούραρ 6 (2)
Ορλεάν (Ερβέ): Λουβέ, Σκιαρά, Ερβέ, Κασεού, Μπουνγκού, Ντόμπινς 6, Μπανκς 13 (3), Μέρμαν, Κόβιλ 6, Κουρτί 8 (2), Γκριν 2, Ντάιαλς 6

Προβάδισμα η Μπάρτσα για Ριμπερί...



Φάση από τον τελικό Μπάγερν - Ντόρτμουντ Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην «pole position» για την εξασφάλιση της υπογραφής του Φρανκ Ριμπερί, πράγμα που σημαίνει ότι, αν η Μπάγερν αποφασίσει να παραχωρήσει τον Γάλλο διεθνή, οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης θα έχουν τον πρώτο λόγο στη διεκδίκησή του.

Η φημολογία που θέλει τον Ριμπερί να εγκαταλείπει αυτό το καλοκαίρι το Μόναχο συνεχίζεται και πιθανοί προορισμοί παραμένουν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης «El Mundo Deportivo», οι Καταλανοί διατηρούν προβάδισμα έναντι των Μαδριλένων. Λέγεται ότι ο πρόεδρος της Μπάρτσα Ζοάν Λαπόρτα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και ότι υπάρχει καλή σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας έχει το λόγο του εκπροσώπου της Μπάγερν ότι αν πωληθεί ο Ριμπερί, η Μπαρτσελόνα θα έχει τον πρώτο λόγο. Βεβαίως, υπάρχει και το «χαρτί» της Ρεάλ, που δεν είναι άλλο από τον συμπατριώτη του Ριμπερί Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος δε θα αφήσει τόσο εύκολα τον στόχο της Ρεάλ να ξεφύγει.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΑΙΚΟΝ


Αβέβαιο είναι το μέλλον του Μαϊκόν στην Ιντερ ύστερα από τις δηλώσεις του διεθνούς Βραζιλιάνου μπακ ότι οι «νερατζούρι» πρέπει να φτιάξουν μία ομάδα ικανή να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ.«Η Ιντερ πρέπει να κάνει μεγαλόπνοα σχέδια. Θέλω να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί είναι ένα σημαντικό τρόπαιο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή», δήλωσε από τη Νότια Αφρική ο Μαϊκόν στην οποία βρίσκεται με την εθνική Βραζιλίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. «Αμα τα καταφέρω με την Ιντερ καλώς. Ειδάλλως θα χρειαστεί να εξετάσω το ενδεχόμενο να πάω σε κάποια άλλη ομάδα για να προσπαθήσω», πρόσθεσε ο Μαϊκόν.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΗΝ Α.Ε.Κ


Πρωτοβουλία της "Ένωσης 1924" Ο μετασχηματισμός της ΑΕΚ σε εταιρεία λαϊκής βάσης είναι μια προοπτική που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους ανάμεσα στον κόσμο της. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια σημαντικού αριθμού Ενωσιτών να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που αντιμετωπίζεται θετικά από τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ. Η "Ένωση 1924", που εκπροσωπείται στο δ.σ. της ΠΑΕ, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής όχι μόνο ανώνυμες εταιρείες, αλλά και σωματεία!
-->
Το μοντέλο του μεγαλοεπενδυτή και βασικού χρηματοδότη αποδεικνύεται ανεδαφικό στην ΑΕΚ. Το πολυμετοχικό σχήμα που επιχείρησε να εφαρμόσει ο Ντέμης Νικολαϊδης μετά το 2004 παρουσιάζει κι αυτό τεράσια προβλήματα, έχοντας κατ' ουσίαν εκφυλιστεί. Κατά συνέπεια είναι φυσιολογικό να επανέρχεται στο προσκήνιο η ιδέα του μετασχηματισμού της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης, κατά τα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Είναι μια ιδέα που είχε πέσει στο τραπέζι για πρώτη φορά το 2004, αλλά δεν προχώρησε. Τώρα όμως οι συνθήκες ευνοούν ξανά τέτοιες σκέψεις, μάλιστα η πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει ανώνυμοι φίλοι της ΑΕΚ να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν μετοχές και να ενισχύσουν το ταμείο της ΠΑΕ, μια πρωτοβουλία για την οποία έχετε ενημερωθεί επισταμένως από το site , κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Και το βασικό είναι πως την αντιμετωπίζει θετικά και η διοίκηση της ΠΑΕ. Η πρωτοβουλία της "Ένωσης 1924" Για να είναι δυνατός ο μετασχηματισμός της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: α) Συμμετοχή των φίλων της ΑΕΚ σε αυτό το εγχείρημα. Να γίνουν μέλη του σωματείου, να συνεισφέρουν τον οβολό τους και να έχουν ενεργή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Αυτό είναι βασικό ζητούμενο και καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να υλοποιηθεί στο βαθμό που το οραματίζονται οι εμπνευστές του εγχειρήματος. β) Να μπορεί να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα! Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά ο νόμος προβλέπει ότι στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής μπορούν να μετέχουν μόνο ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Οι εταιρείες λαϊκής βάσης, όμως, δεν είναι Α.Ε., αλλά ερασιτεχνικά σωματεία. Προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος κινείται η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η "Ένωση 1924", η οποία εκπροσωπείται στο δ.σ. της ΠΑΕ. Προσπαθεί εδώ και καιρό να έρθει σε συνεννόηση με συνδέσμους φίλων και οπαδών άλλων ελληνικών ομάδων, ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο που θα μπορέσει να πιέσει αποτελεσματικά για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να επιτραπεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και σωματείων! Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο, όμως στην "Ένωση 1924" εκτιμούν ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή και με τα πολιτικά κόμματα, από τα οποία έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια για την προσπάθεια τους και υποσχέσεις για βοήθεια εφόσον το θέμα φτάσει ως τη Βουλή. Για να γίνει αυτό βέβαια χρειάζεται πολύς δρόμος. Και μεγάλη προσπάθεια.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΤΡΕΝΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!



Ακόμα ένας παίκτης φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Marca", η οποία στο έγκριτο ρεπορτάζ της για την Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" ενδιαφέρονται για τον Ρόιστον Ντρέντε, ωστόσο ο ολλανδός δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η "Βασίλισσα" θέλει να δώσει δανεικό τον 22χρονο ή να τον πουλήσει χρησιμοποιώντας οψιόν επαναγοράς, καθώς δεν θέλει να τον χάσει. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως "έξι ομάδες ενδιαφέρονται για τον Ντρέντε. Τρεις ιταλικές (Γιουβέντους, Τζένοα, Φιορεντίνα), η Τότεναμ από την Αγγλία και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός από την Ελλάδα".
Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρει σχετικά με τις προθέσεις του ολλανδού παίκτη: "Στόχος του είναι να πάει σε ομάδα που να παίζει στο Champions League και η επιλογή της Ελλάδας είναι αυτή που θέλει λιγότερο".Πρώτη προπόνηση με Κετσπάγια
Στο μεταξύ, μετά την πρώτη συγκέντρωση της Παρασκευής (19/6), ακολούθησε η πρώτη προπόνηση, που έγινε το πρωί του Σαββάτου (20/6) για τους "ερυθρόλευκους", υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Συγκεκριμένα, οι παίκτες μαζεύτηκαν στις 9 το πρωί και υπό τις εντολές του γεωργιανού τεχνικού, προπονήθηκαν για περίπου μιάμιση ώρα.
Ο Κετσπάγια, που δεν τους μίλησε πολύ την Παρασκευή, είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά τους παίκτες να τρέχουν, να κάνουν ασκήσεις με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή και σίγουρα είδε κάποια πράγματα τα οποία θα του χρησιμεύσουν για τη συνέχεια. Η επόμενη προπόνηση θα γίνει πάλι Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, ενώ η τελευταία, πριν την αναχώρηση για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, την Κυριακή στις 19.00.
Αποθέωση Μέλμπεργκ από Ρανιέρι
Εξάλλου, με τα καλύτερα λόγια για τον Ολοφ Μέλμπεργκ μίλησε σε μερίδα του αθλητικού Τύπου ο Κλαούντιο Ρανιέρ. Ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους τόνισε χαρακτηριστικά πως "εγώ πάντως δεν θα τον έδινα ποτέ, αν ήμουν ακόμα στην Γιουβέντους".
Ο ιταλός προπονητής είπε μεταξύ άλλων: "Ο Μέλμπεργκ είναι μεγάλος αμυντικός, ένας εξπέρ στη θέση του. Ο Ολυμπιακός επενδύει σωστά με την απόκτησή του. Είναι αφεντικό στην άμυνα, κυριαρχεί στην περιοχή του. Παίζει το ίδιο άνετα είτε ως σέντερ μπακ, είτε στη δεξιά πλευρά. Πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και με το κεφάλι.
Ειλικρινά το γνωρίζω για ποιο λόγο τον πούλησε η Γιουβέντους. Ίσως γιατί αποκτήθηκε ο Καναβάρο, ίσως γιατί στη Γιούβε θέλουν να προωθήσουν κάποιους νεότερους παίκτες. Μπορεί να το κάνουν για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. Εγώ, πάντως, σίγουρα δεν θα τον έδινα ποτέ αν ήμουν ακόμη στη Γιουβέντους".
Σε άλλες του δηλώσεις, ο Ρανιέρι, σχολίασε: "Πρόκειται δίχως άλλο για μια εξαιρετική μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ένα πραγματικό κόλπο γκρόσο. Το πιστεύω ακράδαντα πως θα είναι leader στην άμυνα του συλλόγου. Λατρεύει να αγωνίζεται σε γεμάτους αγωνιστικούς χώρους και θεωρεί χρέος του να δίνει στο παιχνίδι τον πιο καλό του εαυτό ως ανταμοιβή στους ανθρώπους που ήρθαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα. Και επειδή ο Ολυμπιακός έχει και φανατικό και θερμό κοινό και θα τον λατρέψουν για αυτή του την αντιμετώπιση και θα τους λατρέψει και ο ίδιος".

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περιμένουν τον Γκουέντε στην Ξάνθη


Ο Καρίμ Γκουεντέ της Αρτμίντια Μία μεταγραφή την οποία προσπαθεί να κάνει η Σκόντα Ξάνθη από τον Γενάρη, φαίνεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα ο Καρίμ Γκουέντε, που ανήκει στην Αρτμέντια Μπρατισλάβας, είναι έτοιμος να ενταχθεί ως ελεύθερος στο δυναμικό της ακριτικής ομάδας.

Ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Εξέδρα", ανέφερε: "Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον της Ξάνθης, θεώρησα ότι μια μεταγραφή στην Ελλάδα θα έκανε καλό στην καριέρα μου. Περιμένω ότι θα ζήσω μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια στη χώρα σας και γι' αυτό ανυπομονώ να έρθω".

Στην συνέχεια τόνισε: "Αφού συμφωνήσαμε σχεδόν αμέσως, άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για την Ξάνθη στο Ιντερνετ. Εμαθα ότι διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ότι η πόλη είναι ήσυχη και προσφέρεται για να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο. Είδα επίσης ότι η ομάδα ξεκίνησε εκπληκτικά στο περσινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να έχει ανάλογη συνέχεια. Δεν φοβάμαι ούτε την αλλαγή περιβάλλοντος ούτε το τι θα συναντήσω. Είμαι έτοιμος να δώσω μάχη για να καθιερωθώ".

Φυσικά αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει ήδη με τον Βόλφανγκ Βολφ: "Εχω μιλήσει με τον κ. Βολφ και ξέρω ότι έχει όνειρα. Θέλει να οδηγήσει την Ξάνθη ψηλά, να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος".

Κυριακή στα Γιάννενα ο Σενόνε


Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ πανηγυρίζουν Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα, θα πρέπει να θεωρείται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νίκολας Σενόνε. Ο Ουρουγουανός αναμένεται την Κυριακή στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας της Ηπείρου και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Η απόκτηση του αμυντικού χαφ της Σέρο Λάργκο, ίσως και να σχετίζεται με την υπόθεση Ριμόλντι, για τον οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΣ πιστεύουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα τους.

Από κει και πέρα σε καλό δρόμο είναι και η περίπτωση του Γκρανέρο της Τουκουμάν, ο οποίος είναι συμπαίκτης του Λόνγκο, που φέρεται να είναι κλεισμένος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος προτάθηκε και ο Φρίμπονγκ της Λουκέρνης, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός απο την Γιουνγκ Μπόις και είναι κεντρικός επιθετικός. Η περίπτωσή του εξετάζεται.

Μπασκετ-Θέλει Εν'Ντονγκ η «Μπάρτσα»

pasqualxavi_barcelona.jpgΗ προτεραιότητα του Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα για τις θέσεις των ψηλών μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Ντανιέλ Σαντιάγκο, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει, είναι ο Μπονιφάσε Εν'Ντονγκ.



Ο 32χρονος Σενεγαλέζος σέντερ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την επόμενη ομάδα του, αφού το συμβόλαιο του με τη Μάλαγα έληξε. Η ομάδα του θέλει να τον κρατήσει, όμως, εκείνος έχει προσφορές από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ με καλύτερη από αυτές να προέρχεται από την Καταλονία. Στο κόλπο της διεκδίκησης του Εν'Ντονγκ έχει μπει, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, και η Εφές Πίλσεν.

Στο Παγκόσμιο οι Γυναίκες!

hellas_eurobasket_women_panigiriko.jpgΑπό τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας στο όνειρο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βρίσκεται από σήμερα η Εθνική Γυναικών! Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα με οδηγό την εκπληκτική Εβίνα Μάλτση επικράτησαν της Ιταλίας με 60-56 και, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία το «εισιτήριο» για τα παρκέ της Τσεχίας το 2010!



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άρχισε καλά την αναμέτρηση (15-10 στο 7'48''), αλλά με τις Μάλτση και Καλέντζου να ανεβάζουν «στροφές» προσπέρασαν γρήγορα με 15-23 στο 11'17''. Η Ιταλία στη συνέχεια αντεπιτέθηκε, ανακτώντας και τον έλεγχο, και, μάλιστα, έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση την Εθνική μας, όταν στις αρχές της τέταρτης περιόδου προηγήθηκε με 48-40 (30'55').

Το τρίποντο της Όλγας Χατζηνικολάου για το 48-43 στο 31'17'' «ξύπνησε» και πάλι την Ελλάδα, η οποία με την τριάδα Μάλτση, Καλέντζου και Παπαμιχαήλ έφτασε εν τέλει στην ανατροπή και την ιστορική πρόκριση. Η πέμπτη θέση στη Λετονία, πάντως, δε δίνει μόνο το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας το 2010, αλλά κι αυτό για το νέο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2011.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 29-27, 46-40, 56-50
Ιταλία (Τίκι): Τσιρόνε, Φραντσίνι, Πάστορε 2, Μενεγκέλ, Μπαλαρντίνι 9, Μόντινα, Μάκι 22 93), Ρες 4, Μασκιάντρι 9 (1), Ζανόν, Γκράσο, Αλεξάντερ 9
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 12 (2τρίπ., 5ρ., 7ασ., 6λ.), Δημητράκου 2, Χατζηνικολάου 3 (1), Καλτσίδου, Μάλτση 26 (6/8τρίπ., 6ρ.), Παπαμιχαήλ 15 (8ρ.), Λύμουρα 2, Σωτηρίου, Κοσμά

Ψιθυροι......................

Εχουν τρελαθεί οι παναθηναϊκοί με την μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό και την... καζούρα που τους κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" ότι τους πήραν τον παίκτη μέσα από τα χέρια. Η αλήθεια, ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού οι "πράσινοι" ποτέ επί της ουσίας δεν κινήθηκαν για τον σουηδό αμυντικό, όμως η επικοινωνιακή "γκάφα" του επιτελείου του "τριφυλλιού", που έδινε στα ΜΜΕ το θέμα χωρίς να υπάρχει έφερε τραγικά αποτελέσματα . .

Την ώρα που εκκρεμεί το "διαζύγιό" του με τον Παναθηναϊκό, ο αρχηγός των "πρασίνων", Γιάννης Γκούμας βρίσκεται στη Μύκονο μαζί με τη γυναίκα του και τον μόλις ενάμισι έτους γιο του, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον χωρισμό με την ομάδα της καρδιάς του...


Τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο Τεν Κάτε για τον αμυντικό που θέλει στον Παναθηναϊκό ("φανταστικός αμυντικά, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, να συμμετέχει με τη μπάλα στο παιχνίδι της ομάδας, να ανεβαίνει στο κέντρο για να βοηθάει στη δημιουργία και να δίνει έναν επιπλέον παίκτη στην ομάδα όταν αυτή επιτίθεται") μπορεί να τα βρει μονάχα στο "Championship Manager" και με τα λεφτά που δίνουν οι "πράσινοι" ας στείλουν καλύτερα ένα... γράμμα στον Αη-Βασίλη

F1-Πιο γρήγορος ο Φέτελ

vettel_turkey.jpgΤην pole position στην πίστα του Σίλβερστοουν κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όντας ο πιο γρήγορος στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρώτος στο ξεκίνημα ενός αγώνα μετά από αυτό της Κωνσταντινούπολης.

Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει στο γκραν πρι του Σίλβερστοουν ο Γερμανός πιλότος της Red Bull ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου διένυσε την πίστα σε 1.19.509 και μετά την Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αυτή τη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με Brawn GP και στην 3η ο Μαρκ Γουέμπερ(Red Bull).

Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας

Κατατακτήριες δοκιμές

Πιλότος, Ομάδα, 1η περίοδος, 2η περίοδος, 3η περίοδος

1. Vettel, Red Bull, 1:18.685, 1:18.119, 1:19.509
2. Barrichello, Brawn GP, 1:19.325, 1:18.335, 1:19.856
3. Webber, Red Bull, 1:18.674, 1:18.209, 1:19.868
4. Trulli, Toyota, 1:18.886, 1:18.240, 1:20.091
5. Nakajima, Williams, 1:18.530, 1:18.575, 1:20.216
6. Button, Brawn GP, 1:18.957, 1:18.663, 1:20.289
7. Rosberg, Williams, 1:19.228, 1:18.591, 1:20.361
8. Glock, Toyota, 1:19.198, 1:18.791, 1:20.490
9. Raikkonen, Ferrari, 1:19.010, 1:18.566, 1:20.715
10. Alonso, Renault, 1:19.167, 1:18.761, 1:20.741
11. Massa, Ferrari, 1:19.148, 1:18.927
12. Kubica, BMW Sauber, 1:19.730, 1:19.308
13. Kovalainen, McLaren, 1:19.732, 1:19.353
14. Piquet, Renault, 1:19.555, 1:19.392
15. Heidfeld, BMW Sauber, 1:19.559, 1:19.448
16. Fisichella, Force India, 1:19.802
17. Bourdais, Toro Rosso, 1:19.898
18. Sutil, Force India, 1:19.909
19. Hamilton, McLaren, 1:19.917
20. Buemi, Toro Rosso, 1:20.236

Τέλος ο Ραμάλχο απ' την Σάο Πάολο

sao20paulo20fc2.jpgΜουρίτσι Ραμάλχο τέλος απ' την Σάο Πάολο. Ο εν λόγω τεχνικός απολύθηκε απ' την θέση του λόγω του αποκλεισμού της ομάδας απ' τα ημιτελικά του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες. Ο 54χρονος τεχνικός είχε οδηγήσει στο παρελθόν την συγκεκριμένη ομάδα σε τρεις συνεχόμενους τίτλους στο πρωτάθλημα Βραζιλίας.



«Ο πρόεδρος της Σάο Πάουλο κάλεσε τον Μουρίτσι για να του ανακοινώσει την απόλυσή του», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του βραζιλιάνικου συλλόγου, η διοίκηση του οποίου λίγο αργότερα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. «Ο Μουρίτσι Ραμάλχο θα πάει το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο για ν` αποχαιρετήσει τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και τους υπεύθυνους της ομάδας».

Ο Ραμάλχο ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Σάο Πάουλο τον Ιανουάριο του 2006 και σε συνολικά 252 αγώνες είχε ρεκόρ 139 νίκες, 67 ισοπαλίες και 46 ήττες. Ο παλιός παίκτης του βραζιλιάνικου συλλόγου (τη δεκαετία του 70), είχε την τιμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια να κατακτά τον τίτλου του κορυφαίου προπονητή της χώρας, κάτι που ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να τον διατηρήσει στον πάγκο της ομάδας μετά από τον αποκλεισμό.

Να θυμίσουμε ότι η Σάο Πάουλο, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες ηττήθηκε με συνολικό σκορ 4-1 από την Κρουζέιρο (1-2, 0-2) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Δώρα» για την Ορμή

ormi_panigiriki.jpgΈνα αναπάντεχο δώρο δέχθηκε ο ΑΣΕ Ορμή, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ γυναικών. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έμαθαν την Παρασκευή (19/6) ότι ο Α' όμιλος της α' προκριματικής φάσης, όπου μετέχουν, θα διεξαχθεί στην πόλη Σανκτ Γκάλεν το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου, όμως δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν καν στην Ελβετία, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης άνευ αγώνων.

Η παραίτηση της Κόμενταλ Σκοπίων από τη διοργάνωση έφερε μια σειρά ανακατατάξεων στο θεσμό, που ευνοούν και με το παραπάνω την ελληνική ομάδα. Τη θέση της πρωταθλήτριας των Σκοπίων πήρε η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μετς, ενώ τη θέση της γαλλικής ομάδας στον πρώτο προκριματικό γύρο πήρε η Ορμή, η οποία από τις ομάδες του Β' γύρου είχε την υψηλότερη βαθμολογία.

Έτσι, οι υποχρεώσεις των Πατρινών θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο από τη β' προκριματική φάση και συγκεκριμένα το διάστημα 2 με 4 Οκτωβρίου, με αντιπάλους τη δανέζικη Άλμποργκ, την ισπανική Μπαλονμάνο Παρκ Σαγκούντ και τι νικήτρια του β' ομίλου της α' προκριματικής φάσης (Πιγιάνκο (Τουρκία), Μαδέιρα (Πορτογαλία) και την ολλανδική ΒΟΚ Άμστερνταμ).

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχει έχει το δικαίωμα να διοργανώσει τον Όμιλο της και όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί τη σχετική πρόταση, έχοντας ένα παραπάνω πλεονέκτημα για να εξασφαλίσει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Βολευ-Ακόμη δύο στον ΠΑΟΚ

dimitrakopoulos_ethniki.jpgΤην απόκτηση δύο ακόμη παικτών ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/6) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στον προγραμματισμό της νέας περιόδου. Μετά τους Ωρολογά και Πλίκα ο Δικέφαλος του Βορρά γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τους Θεόδωρο Μποζίδη και Χρήστο Δημητρακόπουλο.


Η μετακίνηση των δύο αθλητών στη Θεσσαλονίκη ήταν γνωστή εδώ και πολλές μέρες, με την καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις ανακοίνωση να απομένει, για να επισημοποιήσει τις μεταγραφές. Οι δυο αθλητές βρέθηκαν στη συμπρωτεύουσα και έβαλαν την υπογραφή τους στα ενός έτους διάρκειας συμβόλαιά τους, παρουσία και του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Γιάννη Μέλκα.

Οι μεταγραφές δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ για τους Θεσσαλονικείς που εξετάζουν παράλληλα μια ακόμη περίπτωση για τη θέση του ακραίου. Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Μπιριμπάντι της Κούνεο, ο οποίος σε περίπτωση που πει το «ναι» θα αποτελέσει μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα.

Ο Ρόκε Σάντα Κρουζ στην Μάντσεστερ Σίτι


Ο Σάντα Κρουζ πανηγυρίζει... Στη Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Ρόκε Σάντα Κρουζ. Ο 27χρονος Παραγουανός επιθετικός της Μπλάκμπερν, με θητεία στην Μπουντεσλίγκα και συγκεκριμένα την Μπάγερν Μονάχου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Πολίτες» έως το 2012.

Ο τεχνικός της Σίτι, Μαρκ Χιουζ είχε προσπαθήσει και τον περασμένο Ιανουάριο να πάρει στο Μάντσεστερ τον Κρουζ, αλλά η μεταγραφή κόλλησε στο οικονομικό κομμάτι και μια διαφορά της τάξεως των δύο εκατομμυρίων λιρών.

Με δηλώσεις του ο Σάντα Κρουζ στα μέσα της εβδομάδας, είχε αποκαλύψει ότι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του με την Μπλάκμπερν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τελικά φαίνεται πως κατέβαλαν οι "Πολίτες" ώστε να αποκτήσουν τα δικαιώματά του.

Σύγκρουση... συμφερόντων στο Μπλουφοντέιν


Ο Μπέρναρντ Πάρκερ πανηγυρίζει στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία Αν θέλει να είναι σίγουρα στα ημιτελικά του Κονφεντερέισονς Καπ η διοργανώτρια Νότια Αφρική, θα πρέπει να μην ηττηθεί το βράδι του Σαββάτου από την Ισπανία.
Και αυτό γιατί σε περίπτωση που την ίδια ώρα το Ιράκ νικήσει τη Νέα Ζηλανδία, οι "Μπαφάνα - Μπαφάνα" θα κοιτάζουν τη διαφορά τερμάτων.
Η Νότια Αφρική έχει +2 γκολ και το Ιράκ -1.

Βέβαια οι Ισπανοί δεν πρόκειται να είναι αδιάφοροι, καθώς στοχεύουν σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, την 15η σερί νίκη τους, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ως τώρα εθνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Οι Ισπανοί έστω και με ισοπαλία θα ισοφαρίσουν και ένα άλλο ρεκόρ, που κατέχει η Βραζιλία από το 1996. Θα φτάσει τα 35 παιχνίδια χωρίς ήττα.
Αλλωστε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε, που μετράει 12 νίκες στη σειρά, δήλωσε: "Μπορεί να κάνουμε αλλαγές, αφού εξασφαλίσαμε την πρόκριση, αλλά ο πρώτος στόχος μας είναι η νίκη!"
Το Φρι Στέιτ του Μπλουμφοντέιν αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Στο παιχνίδι του Ιράκ με τη Νέα Ζηλανδία, πέρα από τις ελπίδες των Ασιατών για πρόκριση, και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν ναπετύχουν το πρώτο τους γκολ στη διοργάνωση

"Τέλος" και επίσημα ο Τέβες από τη Γιουνάιτεντ!


Ο Κάρλος Τέβες έχει ισοφαρίσει τη Γουϊγκαν και πανηγυρίζει "Χωρίζουν" οριστικά οι δρόμοι του Κάρλος Τέβες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αργεντινός επιθετικός, αρνήθηκε συμβόλαιο πέντε ετών που του πρόσφεραν οι "κόκκινοι διάβολοι", η διοίκηση των οποίων ανακοίνωσε το αναμενόμενο -σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ- "διαζύγιο" των δύο πλευρών.

Ο 25χρονος Τέβες, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γουέστ Χαμ το 2007 ενώ τα δικαιώματά του τα έχει η εταιρεία MSI του Κία Γιουραμπτσιάν, είναι έτοιμος να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη αλλά όχι και χώρα αφού τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποσό 50 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του Ράφα Μπενίτεθ, σενάριο που αν αληθεύει θα φέρει τον Τέβεζ στην λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ας τον τρελό στην τρέλα του...


Ο Αμπρέου με φόντο το σήμα του Αρη Ο Σεμπάστιαν Αμπρέου τρελάθηκε. Κι όχι γιατί φέρει το προσωνύμιο "τρελός", αλλά, γιατί αντίκρισε τους οπαδούς του Αρη να τον υποδέχονται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όταν χθες έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, παρουσιάστηκε επισήμως στους εκπροσώπους του Τύπου και δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Στις απαντήσεις του ο Ουρουγουανός επιθετικός σημείωσε:

-Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος και περιμένω με ανυπομονυσία τη στιγμή που θα ενσωματωθώ στην ομάδα και θα παίξω με τη φανέλα του Αρη.

-Μίλησα με την οικογένειά μου. Μείναν και αυτοί έκπληκτοι με την υποδοχή. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς και περιμένουμε να ακολουθήσει μια πολύ καλή περίοδος.

-Εδώ και αρκετά χρόνια με ακολουθεί το προσωνύμιο "El loco" και αυτό θέλω να υπάρχει παντού μαζί μου.

-Αυτό που θέλω να προσφέρω είναι αυτό που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Σοβαρότητα και μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσω την ομάδα. Να συνεχίσει και ο Αρης να ενισχύει το ρόστερ και να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα.

-Σχετικά με την προσωπική μου επαφή με τον Ντονάτο και τον Μαζίνιο, βοηθούν γιατί με γνωρίζουν και ξέρουν τα χρακτηριστικά μου για να εσνωματωθώ και να προσαρμοστώ στην ομάδα.

-Είμαι ένας κλασικός φορ περιοχής, αλλά, δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου. Περιμένω να μιλήσουν οι άλλοι για μένα.

-Διατηρώ ομαδικούς στόχους και όχι ατομικούς για την παρουσία μου στον ’ρη.

-Το προσωνύμιο μου το κόλλησαν γιατί συμπεριφέρομαι πολύ χαρούμενος στη συμπεριφορά μου στα αποδυτήρια. Αλλά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, να υπάρχει ενθουσιασμός για την ομάδα μας.

-Η ομάδα μου παρουσίασε υψηλό πρότζεκτ. Μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θέλουν να πρωταγωνιστούν και αυτό με έπεισε για να έρθω.

-Εχω παίξει και σε άλλα γήπεδα που οι κερκίδες είναι κοντά. Είναι άμεσο να υπάρχει κοντά στον αγωνιστικό χώρο και μου αρέσει αυτή η επαφή με τους οπαδούς.

-Υπουσχέθηκα και είμαι έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα μου.

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Κόντης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Δεν είναι μόνον η οικονομική υπέρβαση. Είναι ότι επιμένει και έχει μεγάλο όραμα και βρίσκει αντίκτυπο στον κόσμο που σπεύδει να αγοράσει διαρκείας. Ο Αρης θα είναι σε θέση να ξεφύγει από τη μετριότητα της περασμένης περιόδου. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες. Είμαστε κοντά για νέες ευχάριστες εξελίξεις".

Ολοταχώς για "διαζύγιο" ΑΕΚ και Εντίνιο


Ο Εντίνιο ήταν η χρυσή αλλαγή του Μπάγεβιτς Ο Εντίνιο είναι γνωστό ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει και όπως όλα δείχνουν η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν έρχεται "λουκούμι" και στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάνατζερ που εκπροσωπεί τη γαλλική ομάδα έκανε μία πρώτη διερευνητική επαφή για την απόκτηση του 27χρονου φορ. Η "Ένωση" έχει ορίσει σαν τιμή πώλησης του το 1,5 εκατ. ευρώ και δύσκολα θα πέσει κάτω από αυτό το ποσό. Πλέον μένει να δούμε αν η Παρί Σ.Ζ. θα κάνει την επόμενη και πιο σημαντική κίνηση, καταθέτοντας πρόταση για την απόκτηση του Εντίνιο.

Περιμένει ειδοποίηση ο Μάρκοβιτς, κίνηση για Λεονάρντο
Στο μεταξύ, ο Μάριαν Μάρκοβιτς με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Ντάρκο Βούγιοβιτς, στην εφημερίδα "Sportday", εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος:

"Είχα μια επικοινωνία με άνθρωπο της ΑΕΚ και μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις για ξένους. Έτσι θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα του Μάρκοβιτς τη Δευτέρα για να ληφθούν αποφάσεις για τους ξένους που θα διατηρηθούν στην ΑΕΚ. Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα γνωρίζουμε αν γίνει κίνηση για την απόκτηση του Μάρκοβιτς".

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία ουσιστική εξέλιξη στην υπόθεση του Ογκαράρου, ενώ πάντα βρίσκεται στα υπόψη των ανθρώπων της "Ένωσης" ο Ελντερ της Λανς.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Μάκου το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τον Πανιώνιο, ενώ τα επόμενα 24ωρα η ΑΕΚ θα κάνει την κίνησή της για την απόκτηση του Λεονάρντο από τον Λεβαδειακό...

Αθλητικός Τύπος

Ώρα των σπορ Score Metrosport The Match

Αθλητικός Τύπος

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport
Εξέδρα

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΡΜΠΕΛ ΤΟΥΜΑ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η απόκτηση του Σαρμπέλ Τουμά από τον Ηρακλή. Ο διεθνής Σουηδός μεσοεπιθετικός αναμένεται τη Δευτέρα (22/6) να πάρει το χαρτί της ελευθέρας του από την Γκλάντμπαχ και στη συνέχεια θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τους κυανόλευκους.Ο παίκτης έχει ήδη προσυμφωνήσει με τον Ηρακλή!Ο Τούμα αγωνίζεται και στις δυο πλευρές των χαφ(αριστερά-δεξιά).Οσο για τον Μπενζά η περίπτωση πάγωσε λόγο της μεταγραφής του Γιακόμπ.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΙΛΑΝΟ-ΓΙΑΚΟΜΠ!




Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης



Έτοιμος να φορέσει την “κυανόλευκη” φανέλα είναι ο Μάουρο Μιλάνο, καθώς του στάλθηκε το προσύμφωνο στην Αργεντινή για να το υπογράψει. Χθες, υπήρξε μάλιστα νέα επικοινωνία με τον παίκτη και τον μάνατζερ του και δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στον οικονομικό τομέα και απομένει πλέον να “πέσουν” οι υπογραφές.Οσο για τον Γιακόμπ.Ο Κονσταντίν Γιάκομπ θα είναι εκτός απρόοπτου η Τρίτη μεταγραφική κίνηση του Ηρακλή. Ουσιαστικά ο Ρουμάνος επιθετικός θα αντικαατστήσει τον… Όπερ που δεν έμελλε να έρθει στην Θεσσαλονίκη.ο Γιακούμπ έχει ύψος 1.91 και ουσιαστικά αποτελεί τον παίκτη που αποκτήθηκε έπειτα από το ναυάγιο με τον Αντρες Οπερ. Ο 29χρονος επιθετικός ξεκίνησε τη καριέρα του στην Ρόκαρ Βουκουρεστίου όπου σε 30 αγώνες σημείωσε τέσσερα γκολ. Ακολούθησε μονοετής συνεργασία με την Κραϊόβα (15 αγ. - 3 γκολ).
Το 2002 μεταγράφηκε στη Νασιονάλ όπου σε 27 αγώνες πέτυχε τέσσερα τέρματα, ενώ ακολούθησε μια διετία στην Οτελούλ - με ενδιάμεση... στάση στη Ραπίντ Βουκουρεστίου - όπου σε 42 αγώνες πέτυχε 20 τέρματα. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις του, του εξασφάλισαν στην κορυφαία ομάδα της Ρουμανίας. Η Στεάουα Βουκουρεστίου τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2005.
Συνεργάστηκε με τον διάσημο σύλλογο του Βουκουρεστίου για τρία χρόνια έχοντας 45 συμμετοχές και 13 γκολ. Εναντι του ποσού των 500.000 ευρώ μεταγράφηκε στην Καϊζερσλάουτεν το καλοκαίρι του 2008, αλλά δεν του δόθηκαν ευκαιρίες. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Οτοπένι, όπου σε 7αγώνες πέτυχε πέντε τέρματα.Σε προσυμφωνία με τον παίκτη Τουμά ήρθε ο Ηρακλής,αν μήνει ελεύθερος από την Γκλάνμπαχ έρχεται στην εσ/νίκη ως αντιμάρκες.Εκτός από τις κινήσεις Μιλάνο-Γιάκομπ υπάρχει κι μια περίπτωση Λατίνου κεντρικού μαυντικού η οποία είναι κοντά σε συμφωνία.Την ερχόμενη Δευτέρα (22/6) θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Ηρακλής, για τη νέα σεζόν. Με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη, οι «κυανόλευκοι» γνωστοποιούν τις τιμές και τον τρόπο διάθεσής τουςΗ ανακοίνωση: «Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010 διαμορφώνονται ως εξής: VIP GOLD: 1500 Ευρώ (Θύρα Επισήμων) VIP SILVER: 1000 Ευρώ (Θύρα Επισήμων) BLUE: 500 Ευρώ (Θύρες 3,4,5) WHITE: 250 Ευρώ (Θύρες 11,12,13,14,15) POWER: 120 Ευρώ (Θύρες 7,8,9,10) FAMILY: (Θύρα 6) Στη θύρα 6 θα λειτουργήσει η οικογενειακή κερκίδα. Στην θύρα αυτή θα εισέρχεται όλη η οικογένεια, εφόσον το ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ της έχει προμηθευτεί τα αντίστοιχα εισιτήρια διαρκείας με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. Το εισιτήριο διαρκείας για κάθε μέλος της οικογένειας αντιστοιχεί προς 20 Ευρώ (καταβάλλεται μόνον το αντίτιμο κόστους κάρτας). Στις κατηγορίες SILVER, BLUE, WHITE και POWER , για κατοίκους επαρχίας, μαθητές και γυναίκες (κατηγορία LADIES), υπάρχει έκπτωση 20%. Κάτοικοι επαρχίας: Για τους κατοίκους επαρχίας απαιτείται απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ, που να καταδεικνύει τον τόπο διαμονής ή εκκαθαριστικό της Εφορίας. Οικογενειακά διαρκείας: Για τα οικογενειακά διαρκείας απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Φοιτητικά και Μαθητικά διαρκείας: Για τα Φοιτητικά διαρκείας απαιτείται φοιτητική ταυτότητα ή πάσο και για τα Μαθητικά διαρκείας απαιτείται μαθητικό πάσο. Να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις δεν λειτουργούν προσθετικά, καθώς ο κάθε αγοραστής εισιτηρίου διαρκείας για την περίοδο 2009 - 2010 (αν και εφόσον εμπίπτει σε κάποια από τις εκπτωτικές κατηγορίες) απολαμβάνει της έκπτωσης επιπέδου 20% (αποτελεί το εκπτωτικό maximum), έστω και αν συμβαίνει να εμπίπτει ταυτόχρονα και σε δεύτερη κατηγορία έκπτωσης. (Για παράδειγμα ένας κάτοικος επαρχίας και ταυτοχρόνως φοιτητής απολαμβάνει έκπτωσης 20%). Παιδιά έως 6 ετών έχουν δωρεάν είσοδο. Περίοδος ανανέωσης περσινών κατόχων Η περίοδος ανανέωσης των καρτών διαρκείας της περιόδου 2008 - 2009 για την περίοδο 2009 - 2010 ορίζεται από την 22η Ιουνίου 2009 έως την 6η Ιουλίου 2009. Όσοι ανανεώσουν το περσινό διαρκείας τους δικαιούνται έκπτωσης 10%, αν και εφόσον πραγματοποιήσουν την ανανέωση στο προκαθορισμένο διάστημα ανανέωσης. Μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρονικού ορίου οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι ως έχουν, ακόμη και για τους περσινούς κατόχους. (Υπογραμμίζεται, βεβαίως, ότι οι δικαιούχοι έκπτωσης 20% κάτοχοι περσινών εισιτηρίων διαρκείας εξαιρούνται της έκπτωσης ανανέωσης του 10%, ως έχοντες απολάβει του εκπτωτικού maximum, που έχει οριστεί το 20%). Της έκπτωσης κατά την περίοδο ανανέωσης εξαιρείται η κατηγορία GOLD VIP, στην οποία οι τιμές των διαρκείας είναι σταθερές. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2009 - 2010 θα αρχίσει από την 22η Ιουνίου 2009. Τρόποι πληρωμής: 1. Μετρητά 2. Αντικαταβολή 3. Επιταγή (έως 31/12/2009) 4. Πιστωτική κάρτα (αποδεκτές οι πιστωτικές κάρτες Mastercard και Visa και δυνατότητα 3 ατόκων δόσεων, αναλόγως της πιστωτικής κάρτας, που θα χρησιμοποιηθεί). Πληροφορίες - διάθεση: 1. Από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Μίκρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 478800) 2. Από το IRAKLIS FAN SHOP, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 200-723)».
Δύο ομάδες που πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου στη χώρα τους και μία παραδοσιακή δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου, θα αντιμετωπίσει ο Ηρακλής σε φιλικά παιχνίδια, στο διάστημα παραμονής του στο αθλητικό κέντρο της περιοχής Fuschlisee του Σάλτζμπουργκ (13-24/7). Συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου θα τεθεί αντίπαλος της Λεχ Πόζναν, στις 18 Ιουλίου της Κλουζ και στις 21 Ιουλίου της Μόναχο 1860.Η χθεσινή ημέρα ηταν η ημέρα ανακοινόσεων:

Για τον Ουκρανό προπονητή η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κατόπιν και της επίσημης παρουσίασης του νέου τεχνικού της ομάδας από τον Πρόεδρο, κ. Αντώνη Ρέμο, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (18/06), ανακοινώνει - και τυπικά - τη συμφωνία συνεργασίας με τον Ουκρανό Προπονητή, Oleg Protasov (Oleg Valerievich Protasov). Ο κ. Protasov υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας με τον ΗΡΑΚΛΗ (έως το καλοκαίρι του 2011)». Για τον Νικολάε Ντίκα«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον 29χρονο (09/05/1980), διεθνή, Ρουμάνο επιθετικό μέσο, Nicolae Dica (Nicolae Constantin Dica), ο οποίος αγωνιζόταν στο Campionato (Serie A) και στην ομάδα της Catania. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς συνεργασίας (έως το καλοκαίρι του 2010), υπό την μορφή (ετήσιου) δανεισμού από την ομάδα της Catania». Για τον Νούνο Πιλότο«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον 27χρονο (19/03/1982), Πορτογάλο ανασταλτικό μέσο, Nuno Piloto (Nuno Miguel Torres Piloto Albuquerque), ο οποίος αγωνιζόταν στην Academica Coimbra. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς συνεργασία ςέως το καλοκαίρι του 2012)».

(

















"Ανοίγει τα χαρτιά του" ο Τσακίρης


Ο ισχυρός άντρας του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, θα είναι τελικά αυτός που θα παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας για την νέα περίοδο την Δευτέρα. Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναφερθεί σε διάφορα θέματα.

Αυτό φυσικά που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι το θέμα του Μάκου και το αν τελικά ο Πανιώνιος θα τον παραχωρήσει στην ΑΕΚ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθεί και την Δευτέρα η παραχώρησή του.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ είναι η εξής: "Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος κ. Κων/νος Τσακίρης θα παρευρεθεί και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων Εισιτηρίων Διαρκείας 2009-2010, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009, στις 13:00, στο press area του γηπέδου της Νέας Σμύρνης".

Στον μεταγραφικό τομέα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα, τόσο ο Μπόσκο Μπάλαμπα, όσο και ο Ουέλινγκτον, προκειμένου να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους. Ο τελευταίος που έρχεται ως δανεικός από την Εσπανιόλ, δεν αποκλείεται να έχει μαζί του και τον Μπεθέρα, ο οποίος φαίνεται πως είναι ο εκλέκτός για την θέση του τερματοφύλακα.

Στο μεταξύ, οριστικοποιήθηκαν κάποια φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Πανιώνιος στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Ετσι κατά την παραμονή στο Βέλγιο, στις 22 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Σεντ Τρούιντεν, στις 25 την Σερκλ Μπριζ και στις 26 την Αντβέρπ.

Στις 2 Αυγούστου η ομάδα θα επιστρέψει στην βάση της, ενώ στις 7 θα φύγει για την Ιταλία και την περιοχή της Περούτζια, όπου μέχρι τις 12 Αυγούστου θα παίξει και εκεί κάποια φιλικά.

Στον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο!


Ο Λούσιο Φιλομένο πανηγυρίζει Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λούσιο Φιλομένο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Ουσιαστικά θα πρέπει να μιλούμε για μια ακόμη μεταγραφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Αργεντινός επιθετικός (σ.σ.: ο οποίος είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, οπότε δεν πιάνει θέση ξένου) θα αποτελέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την έβδομη μεταγραφή του "Δικεφάλου" του Βορρά, που ήδη έχει ολοκληρώσει έξι μεταγραφικές κινήσεις.

Ο 29χρονος άσος είχε απασχολήσει πριν από δύο μήνες τους "ασπρόμαυρους", αλλά τότε δεν υπήρξε αίσιο τέλος στην υπόθεση. Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ξανά σε επαφή με τον πρώην φορ του Αστέρα Τρίπολης, που εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος.

Ο Φιλομένο είχε συζήτηση με τον μάνατζέρ του, Χουάν Κρους Ογέρ, σχετικά με την προσφορά του ΠΑΟΚ και αναμενόταν να δώσει αργά το βράδυ της Παρασκευής την απάντησή του. Τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο μάνατζερ του Αργεντινού φορ μεταβίβασε στους ανθρώπους του "δικεφάλου", την απόφαση του αριστεροπόδαρου επιθετικού, ο οποίος αποδέχθηκε το διετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι "ασπρόμαυροι".

Ο Φιλομένο, σε παλιότερη τοποθέτησή του για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, είχε πεi ότι: "Είναι μία αληθινά μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και με μία καλή δουλειά να γίνεται εκεί όπως τουλάχιστον φαίνεται και φέτος. Είναι μεγάλη ομάδα πραγματικά. Τον περίμενα σίγουρα βελτιωμένο μετά τις κινήσεις που είχαν γίνει το καλοκαίρι όμως δεν περίμενα σίγουρα ότι θα είναι και δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Του αξίζει όμως και πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει και την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω φυσικά ότι πρόεδρος είναι ο Ζαγοράκης και ξέρω επίσης καλά ότι ήταν από τους καλύτερους έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι πολύ ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Τραορέ υπέγραψε στη Μονακό



Τζίμι Τραορέ Επιστροφή στη Γαλλία για τον Ντζιμί Τραορέ. Ο μπακ της Πόρτσμουθ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μονακό για την οποία δήλωσε ότι "...πρόκειται για ένα σύλλογο με μεγάλο κύρος τόσο στη Γαλλία όσο και στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα".

Ο 29χρονος Τραορέ, που είναι διεθνής με το Μάλι, στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στη Λεβαλουά, ενώ έχει περάσει δανεικός από ακόμη δύο γαλλικούς συλλόγους τη Λανς και τη Ρεν.

Υπογράφει (;) ο Μπάλσας


Ο Σεμπάστιαν Μπάλσας της Ρασίνγκ του Μοντεβιδέο Ένα όνομα που έχει ακουστεί έντονα για τον Παναθηναϊκό, είναι ο Σεμπάστιαν Μπάλσας. Ο Ουρουγουανός στράικερ, ανήκει στην Ρασίνγκ του Μοντεβίδεο και έχει ως μεγάλο του προσόν την εκτελεστική του δεινότητα και το ύψος του (1.97). Είναι 23 ετών και όπως υποστηρίζουν οι συμπατριώτες του, είναι θέμα χρόνου να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της "Diario El Pais" του Μοντεβίδεο: "Τις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σεμπάστιαν Μπάλσας στον Παναθηναϊκό. Ο στράικερ θα φύγει μετά το τέλος των προκριματικών του Λιμπερταδόρες. Μόνο η υπογραφή του απομένει για να μετακομίσει στην Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε ακουστεί από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι "πράσινοι" τον βλέπουν ως μια επένδυση για το μέλλον και αν αποκτηθεί τελικά μάλλον θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού. Αλλωστε, το κακό για τον Μπάλσας είναι ότι πιάνει θέση ξένου.

Ψιθυροι..........................

  • Αυτός ο Εμίλ Μπενζά δεν πρέπει να έχει αφήσει μικρομεσαίο ελληνικό σύλλογο που να μην έχει προταθεί! Τόσο πολύ έχει... ξεπέσει ο βέλγος επιθετικός που βλέπει ως σανίδα της ποδοσφαιρικής του σωτηρίας όλες τις ελληνικές ομάδες χαμηλότερων στρωμάτων;
  • Η παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στα Γιάννινα προκάλεσε τρελούς συνειρμούς στους οπαδούς του ΠΑΣ! Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού φιλοξενείται από τον γενικό διευθυντή της ηπειρωτικής ΠΑΕ, Βαγγέλη Αγγελή, ο οποίος είναι φίλος του, αλλά και παράλληλα ατζέντης του και βλέποντάς τους μαζί στην πόλη οι "κυανόλευκοι" έκαναν όνειρα με τον "Σάλπι" στα... κυανόλευκα!
  • Συνεχίζει να εντυπωσιάζει, κινούμενος συνετά και μεθοδικά, ο ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό "παζάρι". O "Δικέφαλος" ήρθε σε συμφωνία με τον 29χρονο αργεντίνο φορ, Λούσιο Φιλομένο
  • Πάρκερ: «Ολυμπιακός; Ενδιαφέρον ακούγεται»

    parkeranthony_raptors.jpgΜε αφορμή το ενδιαφέρον που υπήρχε περσινό καλοκαίρι, το όνομα του Άντονι Πάρκερ ήταν το πρώτο που ακούστηκε φέτος για πιθανούς στόχους του Ολυμπιακού από το ΝΒΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που την 1η Ιουλίου μένει και τυπικά ελεύθερος από τους Ράπτορς, δήλωσε πως δεν τον έχει προσεγγίσει ακόμα κανείς από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, δε θα έλεγε «όχι» στο να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη τους.

    Έκλεψαν τους παίκτες της Αιγύπτου

    egypt.jpgΗ νίκη της Αιγύπτου επί της Ιταλίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους «Φαραώ» κατά την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας.

    Άγνωστοι διέρρηξαν τα δωμάτια των παικτών αλλά και των υπόλοιπων μελών της αποστολής της εθνικής ομάδας και τους έκλεψαν τα πορτοφόλια καθώς και προσωπικά αντικείμενα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

    «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να εξετάσουμε σε βάθος το δυσάρεστο περιστατικό», ήταν η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.