Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Πέμπτη 26 Μαρτίου λόγω της εθνικής εορτής και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες!

H Mπαρτσελόνα ξεπερνά το «σύνδρομο Γκουαρδιόλα»

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την μετάβαση της Μπαρτσελόνα στην μετά-Γκουαρδιόλα εποχή και τους παίκτες που έχουν βοηθήσει στην φετινή πορεία προς την αλλαγή.
«Είχαμε για κάποια χρόνια προπονητές μέσα από το σύλλογο και παίζαμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Αυτό ήταν καλό, μα στην πορεία υπήρξαν πολλές φορές που αισθάνθηκα ότι ήμασταν σκλάβοι του δικού μας tiki taka. Ύστερα ήρθε ο Τάτα που έχει την ίδια επιθετική φιλοσοφία για το παιχνίδι, αλλά μπορεί να δώσει και κάποιες εναλλακτικές στο παιχνίδι. Το να κάνεις και καμία μακρινή μπαλιά καμία φορά, δεν είναι δα και τόσο κακό». Ο Ζεράρ Πικέ, τον Σεπτέμβριο του 2013, είχε δείξει πως ήταν θέμα χρόνου η αλλαγή ταυτότητας στους Καταλανούς, που άρχισε να μπαίνει σε λειτουργία με την έλευση του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο της.
Ο Τάτα Μαρτίνο άρχισε να βάζει την Μπάρτσα σε μια διαφορετική ρότα. Όχι για να αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος «οφείλουμε να δημιουργήσουμε κι άλλους τρόπους, μια και οι αντίπαλοι έχουν μάθε να αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο στιλ». Ήταν δεδομένο πως η επανάσταση του tiki taka κάποια στιγμή θα έφτανε στο τέλος της.
Ο Τάτα έδωσε σε αρκετά ματς χώρο στον αντίπαλο, προσπάθησε να βάλει τους παίκτες του σε λογική αντεπιθέσεων και όχι «χτισίματος» επιθέσεων με το γνωστό και παραδοσιακό τρόπο του Γκουαρδιόλα, τον οποίο προσπάθησε να συνεχίσει ο αείμνηστος Τίτο Βιλανόβα. Οι παίκτες όμως είχαν μπολιαστεί από μικροί σε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Από τον τερματοφύλακα, μέχρι τον επιθετικό, όσοι προέρχονταν από την Μασία είχαν γαλουχηθεί στις ποδοσφαιρικές αξίες που έφερε στο σύλλογο ο Πεπ Γκουαρδιόλα.
Η ομάδα του Πεπ είναι από τις λίγες που έχουν να υπερηφανεύονται ότι έγραψαν έναν νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ότι εξέλιξαν το παιχνίδι και μας χάρισαν ποδοσφαιρικές εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Γίνονται αντιμετωπίσιμα. Από τις συντριβές στο Champions League με τη Μπάγερν, μέχρι την αντιμετώπιση από τον Μουρίνιο, την απώλεια του Πρωταθλήματος και τη φυσική φθορά που φέρνουν τα χρόνια σε ορισμένα γρανάζια τους, ήταν δεδομένο πως οι Καταλανοί ποδοσφαιρικά έπρεπε να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Κάθε ποδοσφαιρική επανάσταση, άλλωστε, κάνει τον κύκλο της.
Προφανώς, η μετάβαση δεν γινόταν να είναι απλή. Ήρθαν αγωνιστικά «χαστούκια», ανεπιθύμητα αποτελέσματα και απώλειες τροπαίων. Ήρθαν και μουρμούρες σε αποδυτήρια και καταλανικό Τύπο. Ο Γκουαρδιόλα, εκτός από την αγωνιστική ισορροπία, είχε τον τρόπο του να επιβάλλει την ηρεμία, έχοντας φυσικά στο επίκεντρο τον Λιονέλ Μέσι. Αυτά άλλαξαν. Βγήκαν ρεπορτάζ για γκρίνιες συμπαικτών και πρωτοσέλιδα για κόντρα του Μέσι με τον Λουίς Ενρίκε. Ήρθε η απόλυση του Θουμπιραρέτα, το σκάνδαλο με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, η απαγόρευση μεταγραφών. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί ο σύλλογος τη μετάβαση μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Πόσω μάλλον όταν τον στοίχειωνε ένα άμεσο παρελθόν εκπληκτικού ποδοσφαίρου και κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα και η συνακόλουθη γκρίνια όταν η ομάδα απομακρυνόταν από τις ρίζες της. Το «σύνδρομο Γκουαρδιόλα» ήταν εκεί.
Η εικόνα του τελευταίου καιρού, με κερασάκι το clasico δείχνει ότι, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο (η διοικητική αστάθεια παραμένει και είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά ότι έχουν λυθεί τα θέματα των αποδυτηρίων), η ομάδα βρίσκει το δρόμο της μακριά από το tiki taka. Φέτος, για πρώτη φορά σε ντέρμπι με τη Ρεάλ, οι Μαδριλένοι είχαν περισσότερους Ισπανούς στην 11άδα τους! Η χρυσή γενιά της Μασία σταδιακά αφήνει τη θέση της σε άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Μπράβο έλυσε το... χρόνιο πρόβλημα της Μπάρτσα κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βαλδές, βέβαια, παρά τα λάθη και την κριτική του, με τα πόδια είχε τη δική του συνεισφορά στο tiki-taka. Ο Ματιέ, για τον οποίο αρκετοί αναρωτήθηκαν πως μια ομάδα που πονάει χρόνια στον κεντρικό αμυντικό δεν παίρνει κάτι καλύτερο, μαζί με τον εκπληκτικό τον τελευταίο καιρό Πικέ έβαλαν τα θεμέλια της νίκης, «καθαρίζοντας» τα πάντα στον αέρα, ο οποίος στο παρελθόν αποτελούσε μια βασική αδυναμία της Μπάρτσα.
Ο Τσάβι και ο Ινιέστα πλέον δεν παίζουν μαζί στην 11άδα, αλλά αποτελούν εναλλάξ παρτενέρ του Ράκιτιτς, του παίκτη που ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της μεσαίας γραμμής. Ο Κροάτης έχει μάθει διαφορετικά. Σηκώνει το κεφάλι και βγάζει γρήγορα τη μπάλα μπροστά. Μπορεί να την κουβαλήσει και να κερδίσει μέτρα, δίνοντας στους συμπαίκτες του τη δυνατότητα να βρεθούν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις. Πλησιάζει πολύ περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλεύεται χωρίς καθυστέρηση τον κενό χώρο. Αμυντικά βγάζει τρομερή ενέργεια, προσφέρει δύναμη και αλληλοκαλύψεις. Κινήσεις στο χώρο που δεν υπήρχαν.
Οι εμφανίσεις του δεν είναι σταθερές και κυρίως στο ξεκίνημα της σεζόν είχε κενά διαστήματα. Αλλά μαζί με τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποτελεί τον world class παίκτη που ήρθε ως μεταγραφή για να πλαισιώσει τους Μέσι-Νεϊμάρ, αποτελεί τους δύο βασικούς λόγους που η Μπάρτσα προχωράει στη νέα εποχή της με επιτυχία. Ο Ουρουγουανός προσφέρει πολύ περισσότερες λύσεις και τρόπους επίθεσης και το ότι η μπάλα φτάνει πλέον γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή είναι βούτυρο στο ψωμί του. Η συνύπαρξή του δε με τον Αργεντινό και τον Βραζιλιάνο, αλλάζει τα δεδομένα.
Ο Μασεράνο, που εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μπούσκετς για να επιστρέψει στην φυσική του θέση μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα, όχι μόνο η κατοχή. Αυτή η ομάδα πάντα είχε ένα μοντέλο και το σεβόμαστε. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει πολλές προεκτάσεις». Η Μπάρτσα, πλέον, σέβεται τις προεκτάσεις αυτές. Δεν έχει πια Πουγιόλ. Δεν έχει τους παλιούς αναντικατάστατους Τσάβι-Ινιέστα. Ξεπερνά τον Πέδρο και ουσιαστικά, πέραν του Μέσι, μόνο ο Μπούσκετς διατηρεί σημαντικό ρόλο. Ο Λουίς Ενρίκε έχει εντάξει στο σύστημα διαφορετικής λογικής ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα, προς το παρόν, κάνουν τον κόσμο να μην κατεβάζει μούτρα για τη διαφορετική προσέγγιση.
Όσον αφορά το αποτέλεσμα, είναι σχεδόν απίθανο η Μπαρτσελόνα να αγγίξει αυτά που κατάφερε στο παρελθόν. Πολλές ομάδες όμως που έμειναν προσκολλημένες στο παρελθόν, αντιμετώπισαν ένα αντίξοο μέλλον...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το αριστούργημα του Φαβρ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τα σταθερά βήματα προόδου της Γκλάντμπαχ και τη μεγάλη νίκη της στο Μόναχο.
Στις 22 Μαρτίου του 1997 η Γκλάντμπαχ είχε νικήσει με 3-1 στο Ντόρτμουντ. Ακριβώς 18 χρόνια μετά η Μπορούσια επιβλήθηκε ξανά εκτός έδρας του πρωτοπόρου. Το 2-0 στο Μόναχο επί της Μπάγερν ήταν εντυπωσιακό. Όχι μόνο το αποτέλεσμα αυτό καθ' αυτό, αλλά ο τρόπος που ήρθε.
Παρά τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, η Γκλάντμπαχ κέρδισε για πρώτη φορά τους Βαυαρούς στην έδρα τους το 1995. Η δεύτερη ήρθε τον Αύγουστο του 2011 και η τρίτη την περασμένη Κυριακή (22/03). Στις δύο τελευταίες, στον πάγκο των πουλαριών καθόταν ο Λουσιέν Φαβρ. Πέρασαν 1.323 ημέρες ανάμεσα στις δύο μεγάλες νίκες και η μεγαλύτερη επιτυχία για τον Ελβετό είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε κάτι που η ομάδα του δεν άξιζε.
«Παίζουν σχεδόν τέλεια. Πρόσφατα διάβασα μία στήλη του Πολ Σκόουλς σε αγγλική εφημερίδα. Έγραφε ότι αν η Μπάγερν έπαιζε στην Premier League θα κατακτούσε το πρωτάθλημα με 10-15 βαθμούς διαφορά. Αυτό τα λέει όλα. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δεν κάνουν τέλεια. Γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες, όμως δεν πρόκειται να τις αποκαλύψω. Έχω κάποιες ιδέες», είχε πει ο Φαβρ πριν το ματς καιν αποδείχθηκε όχι μόνο ότι ήξερε τι έλεγε, αλλά και ότι η εφαρμογή του πλάνου του ήταν τέλεια. «Το αριστούργημα του Λουσιέν Φαβρ» έγραψε το 20min στην Ελβετία, κάνοντας αναδρομή στην καριέρα του 57χρονου τεχνικού στην Μπορούσια.

Οι παίκτες του πίεσαν ψηλά, πρέσαραν εκπληκτικά, έπαιξαν επιθετική άμυνα και κατάφεραν να έχουν εκπληκτικό transition, με τις γραμμές να είναι κοντά. Αν το ματς του πρώτου γύρου ήταν ένα δείγμα του πώς μπορείς να κερδίσεις την Μπάγερν, αυτό είναι ο «οδηγός». «Μοντέλο του πως να νικήσεις την Μπάγερν», έγραψε το Kicker. Συμπτωματικά, μετά το 0-0 στα τέλη του Οκτώβρη, είχα γράψει το πρώτο κείμενο για την Γκλάντμπαχ. Το να περιορίσεις την Μπάγερν του Γκουαρδιόλα έχει αποδειχθεί, ειδικά φέτος, δυνατό. Το να την κερδίσεις στο σπίτι της, όμως, είναι τέχνη. Και ο Φαρβ έχει καταφέρει να σπάσει τον κώδικα των Βαυαρών.
«Θρίαμβο της σκληρής δουλειάς», χαρακτήρισε ο Ελβετός τη νίκη της Μπορούσια. Ο Ντίτμαρ Χάμαν έγραψε στη στήλη του στο Spiegel ότι τη μεγάλη διαφορά για την Γκλάντμπαχ την έκανε η ψυχολογία, με την οποία ταξίδεψε στο Μόναχο, ενώ αναρωτήθηκε αν είναι η ομάδα του μέλλοντος.  Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος οι δηλώσεις του Φαβρ πριν το ματς ήταν χαρακτηριστικές. «Πάντα προετοιμάζω την ομάδα μου για τη νίκη», είχε πει με μεγάλη αυτοπεποίθηση. «Παίξαμε τόσο καλά, γιατί πλέον έχουμε... καρύδια», τόνισε ο Κράμερ.
 
 
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, όμως όπως έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν, από το οποίο τα πουλάρια έχουν μάθει, υπάρχει ακόμα δρόμος. «Όλοι όσοι παίρνουν σήμερα τις αποφάσεις, έχουν γευτεί τα χρόνια της χολέρας», είπε ο τεχνικός διευθυντής, Μαξ Έμπερλ, που μαζί με τον αντιπρόεδρο Ράινερ Μπόνοφ και τον μάνατζερ Στέφαν Σχίπερς ήταν παρόντες στα πιο δύσκολα χρόνια στην ιστορία της ομάδας. «Αυτό μας έχει κάνει ταπεινούς».
Η Μπορούσια βρίσκεται σε θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League και αν καταφέρει να την κρατήσει, θα έχει βάλει τα θεμέλια για το επόμενο βήμα. «Αν κερδίσεις την Μπάγερν, πρέπει να παίξεις στο Champions League. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», τόνισε ο Γκρανίτ Σάκα, καθώς οι εποχές που η Γκλάντμπαχ χλευαζόταν ως «Kaufhaus des Westens», για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τους καλύτερούς της παίκτες έχουν περάσει. Το μέλλον θα βρει τον Κράμερ αναγκαστικά (είναι δανεικός από την Λεβερκούζεν) εκτός ομάδας και από την περίπτωση του Κρούζε θα φανεί αν όντως τα πράγματα έχουν αλλάξει οριστικά.
Με τον Αζάρ να υπογράφει μέχρι το 2020 και τον Σάκα μέχρι το 2019, η περίπτωση του Κρούζε είναι η μοναδική για την οποία θα πρέπει να ανησυχεί η Μπορούσια. Στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, που από τον Τύπο εκτιμάται στα 12,5 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.
Ακόμη και αν το χειρότερο σενάριο επιβεβαιωθεί και ο Κρούζε αλλάξει φανέλα, τα χρόνια της κατάθλιψης έχουν περάσει για την Γκλάντμπαχ. Η Süddeutsche θυμήθηκε την εποχή που ο Ράινερ Μπόνοφ ήταν προπονητής το 1998 και οι παίκτες ζεσταίνονταν στο λεωφορείο με κουβέρτες, καθώς η θέρμανση είχε χαλάσει και δεν υπήρχαν χρήματα για να φτιαχτεί. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα αρχίζει να χτίζεται κάτι καλό», σχολίασε ο νυν αντιπρόεδρος.

Σήμερα (24/03) συμπληρώνονται 1.500 ημέρες από τη στιγμή που ο άνθρωπος που έχει αλλάξει τον ρου της ιστορίας του συλλόγου ανέλαβε. Η ταπεινότητα, όμως, παραμένει σε όλα τα επίπεδα. «Όχι δυνατά σλόγκαν. Αυτό είναι το στυλ μας». Οι δηλώσεις του Μαξ Έμπερλ στο Sky αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα στην Allianz Arena δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο έχουν μάθει να ζουν τα πουλάρια.
Για την Μπάγερν το ματς ήταν ακόμη ένα «καμπανάκι». «Το δίλημμα με την φιλοσοφία του Γκουαρδιόλα», ήταν ο τίτλος του Sport1 για το σύστημα του Καταλανού που δεν λειτουργεί απέναντι σε ομάδες με το πλάνο της Γκλάντμπαχ. Το κείμενο δεν ήταν τόσο... hardcore όσο ο τίτλος, καθώς μία ήττα μπορεί υπό άλλες συνθήκες να έφερνε την καταστροφή στο Μόναχο, όμως ο Καταλανός έχει δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί. «Παίξαμε με καρδιά, όχι όμως με μυαλό», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Μπάγερν.
Για το γεγονός ότι το πρόβλημα με την εξάρτηση των... Ρομπερί είναι τόσο μεγάλο, που τελικά θα πρέπει νωρίτερα να αναζητηθούν οι λύσεις. «Είναι πάντα δύσκολο να αντικαταστήσεις την παγκόσμια κλάση. Παράλληλα, όμως, είναι και πρόκληση», σχολίασε ο Ζάμερ και πλέον θα πρέπει να δούμε το πλάνο για την επόμενη μέρα.

Τέλος, εκείνο που προβληματίζει είναι ότι η Μπάγερν έχει μόλις 2 νίκες απέναντι στους υπόλοιπους του top 5 του πρωταθλήματος... Οι Βαυαροί έχουν κερδίσει εντός έδρας με 2-1 την Βόλφσμπουργκ και με 1-0 την Λεβερκούζεν, ενώ έχουν χάσει με 2-0 από την Γκλάντμπαχ και έχουν μείνει στο 1-1 με την Σάλκε. Εκτός έδρας τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς υπάρχει η συντριβή με 4-1 από τους Λύκους και οι ισοπαλίες 0-0 και 1-1 με Γκλάντμπαχ και Σάλκε αντίστοιχα... «Δεν έγινε και κάτι τόσο δραματικό», τόνισε Λαμ. Αυτό, φυσικά, και ισχύει, όμως δεν κρύβει τα όποια προβλήματα. Το διάλειμμα, πάντως, έχει σε καλή στιγμή για την Μπάγερν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ισά είπε 3-4, εγώ λέω 13-14!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού που εκ των πραγμάτων θα ξεφύγει πολύ και το ερχόμενο καλοκαίρι και... παρουσιάζει μία από αυτές. Τον Τζανδάρη...
Εχει ενδιαφέρον να προσπαθείς να αποκρυπτογραφείς τα σχέδια επί χάρτου μιας ομάδας στον μεταγραφικό σχεδιασμό της και αμέσως μετά να βλέπεις πώς εξελίσσεται στην πράξη αυτός ο σχεδιασμός. Και στο τέλος να κάνεις και τον απολογισμό, εκεί γύρω στις 31 Αυγούστου.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν σιγά σιγά έχει μπει στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση για αυτόν έγινε από τον πλέον αρμόδιο, τον Πιέρ Ισά στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο Πιερ Ισά αποκάλυψε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση 3-4 top class player. Για να συνεννοηθούμε και κυρίως για να συνεννοηθεί και ο ίδιος με τον κόσμο του Ολυμπιακού, έδωσε ας πούμε και μία διευκρίνιση για το τι θεωρεί top class player. Χρησιμοποίησε τα ονόματα των Ετό και Ρομπίνιο, τα οποία ο Ολυμπιακός ήταν κοντά στο να φέρει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Μίτσελ, όπως ο Ισά είπε, δεν δέχτηκε. Το σχόλιο που έχω να κάνω, όχι γενικά, αλλά για τις δύο αυτές περιπτώσεις είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ευγνωμονεί τον
Μίτσελ που είπε «όχι». Μάλιστα εκείνη την εποχή ο Μίτσελ το είχε εξηγήσει κιόλας χωρίς να μιλήσει ονομαστικά. Είχε πει περίπου ότι «θέλω να φτιάξω μία ομάδα που θα παίζει για την ομάδα και όχι για έναν δύο παίκτες. Θέλω να φτιάξω μία ομάδα που θα εξαρτάται από το σύνολο και όχι από την απόδοση ενός δύο παικτών». Μαζί του 100%.

Αλλά ας αφήσουμε τον όρο «top class player» στην άκρη και το τι θεωρεί ο καθένας σε σχέση με αυτό, άλλωστε προσωπικά πιστεύω ότι αν ο Ισά δεν πάρει στον Ολυμπιακό κανέναν top class player με την έννοια που ο ίδιος δίνει στον όρο, αλλά βρει πέντε έξι Ομάρ, ή Μαζουακού, ο Ολυμπιακός θα είναι πανίσχυρος…
Ας πάμε στην ουσία του πράγματος και η ουσία δεν είναι οι 3-4 top class player αλλά ο συνολικός αριθμός των μεταγραφών που θα κάνει ο Ολυμπιακός και πόσοι από αυτούς θα αποκτηθούν για το βασικό σχήμα. Εγώ εκτιμώ λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός το ερχόμενο καλοκαίρι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ξανακάνει διψήφιο αριθμό μεταγραφών, όχι 3-4, αλλά 13-14 νέους παίκτες βλέπω να πηγαίνουν στην προετοιμασία ή τέλος πάντων να πιάνουν λιμάνι μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί θεωρώ ότι ήδη ο Ολυμπιακός σε αρκετά πράγματα έχει καταλήξει. Για εξτρέμ θα πάει για τουλάχιστον δύο μεταγραφές και μάλιστα βασικών παικτών, αφού από τους υπάρχοντες δεν βλέπω να μένουν και πολλοί πλην του Ντοσεβί. Σέντερ φορ δεν θα πάρει τουλάχιστον ένα; Σίγουρα. Κεντρικά χαφ; Με τον Μανιάτη αρκετούς μήνες έξω και τον Ντινγκά να είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποκτηθεί, η απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού χαφ είναι δεδομένη. Αν δεν μείνει ο Μιλιβόγειβιτς (αυτή τη στιγμή μου μοιάζει 50-50) θα
αποκτηθούν δύο, κι’ αν πωληθεί ο Κασάμι (το βρίσκω αρκετά πιθανό) θα αποκτηθούν τρεις και βλέπουμε…

Κεντρικοί αμυντικοί το θεωρώ βέβαιο ότι θα αποκτηθούν δύο για να πλαισιώσουν τους Σιόβα, Μποτία. Δεξί μπακ ίσως και να μην αποκτηθεί, εκτός κι’ αν πωληθεί ο Ομάρ, ενώ αριστερό μάλλον θα αποκτηθεί ένα κι’ αν φύγει και ο Μαζουακού δύο. Ακόμη και τερματοφύλακα δεν είμαι βέβαιος ότι αποκλείεται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Αλλωστε δεν είμαι σίγουρος ότι και ο Ρομπέρτο δεν θα φέρει μία καλή πρόταση…

Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω και 3-4 μεταγραφές τύπου Μπεν, Γιαννιώτα, κ.ο.κ και θα φτάσετε στον μαγικό αριθμό 13-14 νέων παικτών που θα προστεθούν στο ρόστερ του Ολυμπιακού που λίγο πριν ξεκινήσει την προετοιμασία θα έχει από 35-45 παίκτες και ο Περέιρα (λογικά γράφω ο Περέιρα γιατί και για αυτό όρκο δεν παίρνω…) θα κληθεί να επιλέξει τους 30 που θα πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Παρεμπιπτόντως και αφού μιλάμε για μεταγραφές μία από τις 13-14 θα είναι σίγουρα ο Τζανδάρης ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

“Το καλύτερο trial ποδοσφαίρου για τον πιτσιρικά σου”!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τις ερωτήσεις των γονιών για ακαδημίες, τουρνουά, camp και δοκιμές με ξένους σκάουτερς μεγάλων ομάδων και γράφει για την παραοικονομία του ποδοσφαίρου.
Μια πρόχειρη στατιστική μελέτη των μηνυμάτων που δέχομαι στο email μου και στο facebook δείχνει ότι περίπου το 60% έρχεται από γονείς που μου βάζουν την “τι λες για αυτή την ακαδημία;”, “τι νομίζεις για αυτό το trial, να στείλω τον πιτσιρικά;”, “τι άποψη έχεις για αυτό το camp; Αξίζει;”, “να στείλω τον γιο μου να δοκιμαστεί σε αυτό το τουρνουά;” “τι άποψη έχεις για αυτόν τον προπονητή ακαδημιών;” ερώτηση.
Ολο και πιο συχνά πιάνω πλέον τον εαυτό μου να έρχεται στην αμήχανη θέση που τον βάζει κάθε τέτοια ερώτηση. Είναι η αμήχανη στιγμή που πρέπει να προβληματίσω ή να απογοητεύσω έναν γονιό, ο οποίος στη συνέχεια θα αναγκαστεί να απογοητεύσει τον πιτσιρικά του. Διότι καιρό με τον καιρό, χρόνο με τον χρόνο, όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση, τόσο μεγαλώνει η παραοικονομία του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, η οποία εκμεταλλεύεται τις παιδικές ψυχές και τυραννά τους γονείς, ψυχικά και οικονομικά.
Ολο αυτό συμβαίνει και επειδή στην Ελλάδα κυκλοφορούν εκατοντάδες χιλιάδες, για να μη πω εκατομμύρια, γονείς που στηρίζουν πάνω στα παιδιά την αδικαιολόγητη προσδοκία να τους κάνουν εκατομμυριούχους επειδή “το παιδί έχει μεγάλο ταλέντο, θα γίνει παικταράς”. Κάπως έτσι τα γήπεδα και ένα σωρό τσαντίρια και παραπήγματα τα οποία αυτοαποκαλούνται γήπεδα γεμίζουν τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα από γονείς – θύματα. Πέφτουν θύματα όλων αυτών των αεριτζήδων που εμπορεύονται το όνειρο, οι οποίοι στήνουν τουρνουά, στα οποία “έρχονται σκάουτερς από μεγάλες ομάδες για να δουν νέα ταλέντα” και εισπράττουν εκατοντάδες ευρώ από το πορτοφόλι του μπαμπά.
Στην υπόθεση που συζητάμε η πηγή του κακού είναι η απουσία ενός “Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή της ποδοσφαιρικής αγοράς”. Και είναι η ίδια η αγορά (μαζί με την μαύρη αγορά) του ποδοσφαίρου που δεν έχει επιτρέψει την δημιουργία και την δράση μιας τέτοιας Ενωσης, η οποία θα λειτουργούσε προς το συμφέρον του παιδιού και του γονιού. Και φυσικά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ούτε που το έχει σκεφτεί να δοκιμάσει να χαρτογραφήσει ουσιαστικά και όχι τυπικά αυτή την αγορά και να ξεχωρίσει τους ευσυνείδητους και πιστοποιημένους επαγγελματίες αυτού του χώρου από τους τυχοδιώκτες, τους αεριτζήδες και τους απατεώνες που κυκλοφορούν. Θα μπορούσε να δράσει η γενική γραμματεία Αθλητισμού για να σώσει τον μέσο Ελληνα που καθημερινά πέφτει θύμα εξαπάτησης επισκεπτόμενος αυτά τα σούπερ μάρκετ που πωλούν ψεύτικα όνειρα στους πιτσιρικάδες και τους γονιούς τους; Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν το δοκίμασε ποτέ αυτό η γ.γ.Α. ή το υπουργείο Αθλητισμού.
Γιατί την “πατάνε” οι γονείς; Τα πιο εύκολα θύματα είναι οι “άμπαλοι”, δηλαδή αυτοί που στη ζωή δεν υπήρξαν ποτέ ούτε ενεργοί φίλαθλοι και συνεπώς πηγαίνουν ξυπόλυτοι στα αγκάθια επειδή τους τραβά ο πιτσιρικάς από το μανίκι. Οι γονείς αυτής της κατηγορίας καταπίνουν αμάσητη κάθε ιστορία που τους πλασάρει ένας προπονητής/ιδιοκτήτης σχολής ποδοσφαίρου/ιδιοκτήτης γηπέδων 5Χ5/μάνατζερ και πληρώνουν το κόστος κάθε επιθυμίας που τους βάζει ο γιος. Η δική τους ζημιά πάντως είναι πολύ μικρότερη από αυτή που παθαίνουν οι “πονηροί” γονείς, δηλαδή αυτοί που θεωρούν εαυτόν μυημένο στα μυστικά του ποδοσφαίρου και φροντίζουν να φουσκώνουν τα μυαλά του πιτσιρικά και να του δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για μεγάλη καριέρα. Στο τέλος της διαδρομής, όταν η φούσκα της ποδοσφαιρικής καριέρας σκάει, οι γονείς αυτής της κατηγορίας έχουν μπροστά τους έναν έφηβο στα πρόθυρα κατάθλιψης, ο οποίος νιώθει στα 15 του ότι έχει τελειώσει η ζωή του επειδή δεν μπορεί να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει πλούσιος και πρωταθλητής. Σε αυτή την κατηγορία είναι και οι γονείς – προπονητές, ή γονείς – μάνατζερ, που κολλάνε σαν βεντούζα στον πιτσιρικά για να τον “κράξουν” σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, ή ορμάνε στον προπονητή για να του κάνουν υποδείξεις για τη θέση που πρέπει αυτός να χρησιμοποιεί τον γιο τους, ή γυρίζουν το παιδί από οντισιόν σε οντισιόν και το υποβάλουν διαρκώς και επανειλημμένα στην ψυχοφθόρο διαδικασία της δοκιμής. Αυτοί καταστρέφουν και την ψυχή του παιδιού και την οικογενειακή οικονομία.
Και τι προτείνεις, θα αναρωτηθείτε, ειδικά όσοι ανησυχείτε για τον πιτσιρικά σας. Σε μια κανονική χώρα δεν θα χρειαζόταν να κάνω πρόταση, διότι η Ομοσπονδία θα είχε φροντίσει να καθαρίσει και να χαρτογραφήσει πλήρως αυτή την αγορά προκειμένου να αποβάλλει τους τυχοδιώκτες και να μην επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο να στήνει ένα “trial με ξένους προπονητές” το οποίο κοροϊδεύει γονείς και παιδιά. Στην Ελλάδα του 2015 θα φόρτωνα στην κυβέρνηση την απαίτηση να επιβάλει στην ΕΠΟ να δημιουργήσει ένα σώμα δίωξης των λαθρεμπόρων του ποδοσφαίρου και των εμπόρων μαϊμού ποδοσφαιρικών προϊόντων. Και θα απαιτούσα από το υγιές κομμάτι αυτής της αγοράς, των ποδοσφαιρικών ακαδημιών και των πιστοποιημένων ατζέντηδων, να δημιουργήσει μια Ενωση προστασίας του γονιού – καταναλωτή, που θα μπορούσε να λειτουργήσει αρχικά έστω ως κέντρο παροχής πληροφοριών και συμβουλών προς τους γονείς.
Αν δεν συμβεί τίποτα από αυτά, οι γονείς θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν απροστάτευτοι. Και επειδή οι πιτσιρικάδες θα παραμείνουν ευάλωτοι, έτοιμοι να ενθουσιαστούν με κάθε πρόταση ενός συμμαθητή, ενός δασκάλου, ενός προπονητή που θα τους μιλήσει για ένα τουρνουά με 5θήμερη εκδρομή σε μια άλλη ελληνική ή ευρωπαϊκή πόλη, αυτή η μαύρη αγορά θα συνεχίσει να κάνει χρυσές δουλειές, και θα συνεχίσει να ξεβράζει κάθε χρόνο χιλιάδες εφήβους που βιώνουν σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία την απογοήτευση που πηγάζει από την αίσθηση ότι έχουν αποτύχει και έχουν διαψεύσει τις προσδοκίες των γονιών τους, οι οποίοι είχαν επενδύσει πάνω στο παιδί τα όνειρα για μια εύκολη δική τους ζωή και μαζί τα τελευταία ευρώ που τους περίσσευαν αντί να τα φυλάξουν για τις σπουδές του παιδιού τους.

ΥΓ. Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας είναι ένα υποψήφιο θύμα. Για καλή του τύχη όμως ο πατέρας του εκτός από “ξύπνιος” είναι και αδερφός μου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι «εκλεκτοί» για την θέση του τεχνικού διευθυντή!!

Στον ΠΑΟΚ το θέμα του τεχνικού διευθυντή είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Ιάκωβου Αγγελίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επεξεργάζεται μια λίστα με 7-8 ονόματα και σύντομα θα αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να έχει κάνει μια προεργασία με συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσώπησης.
Ο Ιάκωβος Αγγελίδης έχει καταλήξει σε 7-8 περιπτώσεις ανθρώπων που δείχνουν ζεστή ν’ ασχοληθούν με τον ΠΑΟΚ και την αγωνιστική του βελτίωση. Στα τέλη του επόμενου μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις με την ανακοίνωση του ονόματος από την διοίκηση του «δικεφάλου».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «κλικ» αντίδρασης που θα αλλάξει επίπεδο στον Λαουάλ!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τη μικρή συμμετοχή του Γκάνι Λαουάλ στον Παναθηναϊκό και εξηγεί ποιο είναι το «κλικ» που του λείπει και δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο περίμενε ο κόσμος.
Δεν είναι λίγες οι φορές που αντιμετωπίζουμε τους παίκτες σαν Μεσσίες και θεωρούμε πως με το που θα φορέσουν τη φανέλα θα είναι έτοιμοι σε ρόλο Superman. Δεν είναι πάλι λίγες οι φορές που έχουμε απογοητευτεί από την προσμονή για άμεσα αποτελέσματα κι άλλες τόσες που έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα με την σταδιακή ενσωμάτωση ενός παίκτη που στην αρχή μας προκάλεσε ερωτηματικά.
Είναι αλήθεια πως οι προπονητής της πρώην γιουγκοσλαβικής σχολής είναι ολίγον περίεργοι, πιο αυστηροί αν θέλετε, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προσαρμογή ενός νέου παίκτη μεσούσης της περιόδου.
Πόσες και πόσες φορές είδαμε στο παρελθόν τον Ομπράντοβιτς να παίρνει μετά βίας παίκτες και να τους χρησιμοποιεί για δίλεπτα - τρίλεπτα ή να κάνει κανένα μήνα για να τους βάλει στην 12άδα.
Θυμάμαι για παράδειγμα την περίπτωση του Χάισλιπ, που ήρθε πάνω σε... Hummer, αλλά τελικά έφυγε νύχτα, απογοητεύοντας με την εικόνα του, κατατάσσοντας τον εαυτό του στη λίστα με τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Θυμάμαι επίσης τον Χάντερ, έναν άλλον Αμερικανό που προστέθηκε στα μισά της σεζόν, με τον «Ζοτς» να κάνει πλάκα στους δημοσιογράφους και να υπόσχεται... 20άρες και 30άρες από τον παίκτη, γνωρίζοντας ωστόσο πως ήταν απλά μια λύση ανάγκης, ένας παίκτης που περισσότερο θα τον βοηθούσε στην προπόνηση.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά ο Παναθηναϊκός δεν το 'χει με τους παίκτες που υπογράφουν μεσούσης της περιόδου. Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε πως σε ποσοστό 70%-80% οι κινήσεις δεν βγήκαν και οι μόνες ίσως που αποδείχτηκαν «λίρα 100» είναι αυτές των τελευταίων χρόνων, για παράδειγμα του Γκιστ ή του Κάρι που βοήθησε πολύ την πρώτη του χρονιά.
Η προσαρμογή σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολη υπόθεση και το αντιλαμβάνεται αυτή την περίοδο ο Γκάνι Λαουάλ. Ενας Αμερικανός που αποκτήθηκε για να λύσει πολλά προβλήματα στη ρακέτα,  αλλά προς το παρόν έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μετράει 9:47 κατά μέσο όρο στα 4 ματς που έχει αγωνιστεί, στην Ευρωλίγκα 3:57, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην έχει πάρει ακόμη αυτό που αναζητούσε, όταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ορθώς είπε «ναι» σ' αυτή τη μεταγραφή.
Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που απαιτεί το μάξιμουμ της συγκέντρωσης και της επιμονής στις λεπτομέρειες. Γενικότερα σε υψηλό επίπεδο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σκεφτείς για δύο-τρία δευτερόλεπτα, την ώρα που οι συμπαίκτες σου ξεκινούν να εφαρμόζουν αυτό που ζητά ο προπονητής. Η άμεση αντίδραση, τα γρήγορα αντανακλαστικά και οι μηχανικές κινήσεις σε κάποιες περιπτώσεις θεωρούνται αυτονόητες, αλλά για να τις αποκτήσεις χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά. Σε διαφορετική περίπτωση, μέχρι να σκεφτείς, η φάση έχει «τρέξει» και η δική σου κίνηση μπορεί να να είναι αυτή που θα χαλάσει ένα σύστημα και θα σε κάνει να φαίνεσαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.
Η περίπτωση του Λαουάλ είναι διπλά δύσκολη κι αυτό γιατί ο Αμερικανός αποκτήθηκε για έναν ρόλο που είναι κομβικός σ' αυτό που ήθελε να δοκιμάσει ο Ιβάνοβιτς. Δεν είναι δηλαδή ο παίκτης τύπου Μπλουμς που θα βγει από ένα διπλό σκριν και θα επιχειρήσει το τρίποντο. Είναι μια θέση από την οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό ολόκληρη η επίθεση του Παναθηναϊκού. Τα πικ εντ ρολ που έγιναν επιστήμη όλα αυτά τα χρόνια με τον Διαμαντίδη σε ρόλο οργανωτή, απαιτούν συγκέντρωση στο μάξιμουμ και αντιδράσεις τόσο αντανακλαστικές που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να τις αποκτήσει από την πρώτη μέρα.
Από την άλλη βέβαια, όσο δύσκολη κι αν είναι η απόλυτη προσαρμογή, θα πρέπει η θεωρία να μετατραπεί σε πράξη και ο Λαουάλ να αυξάνει σταδιακά το χρόνο του, ώστε να αποκτήσει αυτή το «κλικ» που του λείπει για να προσφέρει όσα περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Τα τρίλεπτα και τα πεντάλεπτα του δίνουν γεύση για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά δεν φτάνουν για να γίνει η προσαρμογή μια ώρα αρχύτερα.
Είναι σίγουρο ότι ο Ιβάνοβιτς τα έχει ζυγίσει όλα αυτά και το βασικό του μέλημα είναι να έχει ετοιμοπόλεμο τον Λαουάλ στα δύσκολα που ακολουθούν, πρώτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατά δεύτερον στην Ευρωλίγκα. Το γεγονός ότι ο Μαυροβούνιος τεχνικός επέλεξε τον συγκεκριμένο παίκτη για να έναν συγκεκριμένο ρόλο που έλειπε από τον Παναθηναϊκό, δείχνει πως αν μη τι άλλο έχει φανταστεί απόλυτα αυτό που θα πάρει από τον παίκτη του και είναι θέμα διαχείρισης το πότε θα το καταφέρει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Λαγός: «Τελικός με Ουγγαρία»

Τελικό χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ουγγαρία για την Εθνική ομάδα, ο Τάσος Λαγός.
Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:
«Υπάρχουν πολλές διαφορές. Σίγουρα οι παίκτες που είναι στην ανδρών έχουν παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και σε μεγάλες ομάδες. Πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους και σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολύ πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις μικρές Εθνικές. Στις μικρές Εθνικές τα λάθη μπορεί να συγχωρεθούν ενώ εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η πίεση είναι μεγαλύτερη, όπως και το επίπεδο αλλά αν είσαι έτοιμος και δουλεύεις σωστά μπορείς να έρθεις και να είσαι αυτός που πρέπει»
Για την συμμετοχή του στην Εθνική ανδρών: «Κάθε αρχή δεν είναι εύκολη. Και πέρυσι πήρα αρκετά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και εμπειρίες και φέτος παίζω σε αρκετά παιχνίδια και όσο να ναι αυτό βοήθησε στην προσαρμογή μου. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».
Για το ματς με την Ουγγαρία: «Όλοι ξέρουμε ότι αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τη συνέχεια. Ο κόουτς θέλει να μας περάσει τη φιλοσοφία του. Όπως είπα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να το δούμε σαν τελικό και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα».
Για το αν υπάρχει αισιοδοξία: «Ναι νομίζω ότι υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε σε αυτό το ματς και νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μαζουάκου στη διάθεση του κόσμου!!

Ο Αρτούρ Μαζουάκου περιμένει τις ερωτήσεις του κόσμου του Ολυμπιακού ώστε να λύσει όποια... απορία υπάρχει!
Στη διάθεση του κόσμου του Ολυμπιακού, δίνουν οι «ερυθρόλευκοι» τον Αρτούρ Μαζουάκου. Σε μια κίνηση που συνηθίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καλεί τον κόσμο της ομάδας να στείλει τις δικές του ερωτήσεις στον Μαζουάκου ο οποίος θα απαντήσει στις περισσότερες...
Όσοι θέλουν να στείλουν λοιπόν τις ερωτήσεις τους, δεν έχουν παρά να μπουν στο twitter του Ολυμπιακού και να τις υποβάλουν!

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΑΡΗΣ: 100+1 χρόνια!! (videos)

Ημέρα… σταθμός όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά και για τον Αρη Θεσσαλονίκης αποτελεί η σημερινή, 25η Μαρτίου.  Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. Εξίσου ιστορική στιγμή, όμως, αποτελεί και για χιλιάδες κόσμου που ακολουθούν πιστά την ιδέα που ονομάζεται «Αρης».

Σαν σήμερα, πριν από 101 χρόνια, γεννήθηκε η ιδέα, που στο πέρασμα των χρόνων έμελλε να κάνει περήφανους τους Ελληνες για σημαντικά επιτεύγματα στον αθλητισμό. Ο Αρης Θεσσαλονίκης, υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωση της το 1912 από τον οθωμανικό ζυγό. Για να τονισθεί ιδιαιτέρως ο ελληνικός χαρακτήρας του νεοσύστατου σωματείου, οι ιδρυτές του επέλεξαν ως ημέρα επίσημης ίδρυσής του, την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και για έμβλημα του νεοσύστατου συλλόγου επιλέχθηκε ο αναπαυόμενος Θεός του πολέμου, πάντα έτοιμος να δώσει τις μάχες του.

Το όνειρο μερικών μαθητών ηλικίας 17 και 18 ετών έγινε πραγματικότητα σε ένα καφενείο της περιοχής Βότση, όπου και κατεγράφησαν με κάθε λεπτομέρεια οι ιδρυτές, αλλά και τα 43 άρθρα του καταστατικού λειτουργίας του. Τα ονόματα που εμφανίζονται ως ιδρυτές του Συλλόγου είναι τα εξής πέντε:  Ρούσος, Ρωσσιάδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτριος Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου. Το 1926, ο σύλλογος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του και να μετονομαστεί σε Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, ώστε να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί στις τάξεις του.
Από τα πρώτα του κιόλας χρόνια, ο Αρης κατάφερε να γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να προσπαθεί να πρεσβεύει με επιτυχία, τις αξίες και τα ιδανικά, που ώθησαν τους νεαρούς μαθητές, πριν από 101 χρόνια, να ιδρύσουν τον σύλλογο….

Δείτε στα πρώτα δύο βίντεο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του Άρη!






Το 1928 η ΕΠΟ διοργανώνει το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ελλάδος στο ποδόσφαιρο το οποίο καταλήγει στα χέρια του Άρη. Την ίδια χρονιά, την ίδια τύχη έχει και το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ελλάδας στο πόλο. Το 1932 είναι άλλη μια σημαδιακή χρονιά για τα δύο συγκεκριμένα αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο ο Άρης κατακτά το δεύτερό του πρωτάθλημα, ενώ στο πόλο το τέταρτο το οποίο είναι και το τελευταίο.

Δύο χρόνια νωρίτερα (1930) έρχεται και το πρώτο πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Η παρουσία του Άρη στα σημαντικότερα ομαδικά αθλήματα είναι έντονη όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς μου μία δυναμική την οποία όχι μόνο δεν την χάνει εξαιτίας του πολέμου αλλά καταφέρνει και την αναπτύσσει στη συνέχεια.

Ο Άρης σηκώνει το 1946 το τρίτο (και τελευταίο) πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, ενώ το 1951 μπαίνει στο καινούριο του ποδοσφαιρικό σπίτι. Το γήπεδο στην περιοχή Χαριλάου, το οποίο ονομάζεται από το 2004 ως Κλεάνθης Βικελίδης, προς τιμήν του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που τίμησε τα αρχικά τα χρώματα της ομάδας από το 1932 έως το 1949. Και στη συνέχεια μέχρι και το 1962 όταν ανέλαβε για τρίτη φορά προπονητής του Άρη.

Συμμετέχει στο πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής το 1959, καταφέρνοντας από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας να καθιερωθεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Παράλληλα το 1964 ξεκινά και η ευρωπαϊκή του πορεία στο ποδόσφαιρο. Σπίτι όμως βρίσκει και στο μπάσκετ καθώς στις 26/6/1966 εγκαινιάζεται το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, η κεντρική σάλα του οποίου ονομάζεται από το 2013 ως Nick Galis Hall.

Το 1970 ο Άρης νικά στο κύπελλο Ελλάδας τον ΠΑΟΚ με 1-0 και κατακτά τον τελευταίο τίτλο του στο ποδόσφαιρο. Το 1980 χάνει το πρωτάθλημα σε μπαράζ αγώνα από τον Ολυμπιακό στο Βόλο με σκορ 2-0. Την ίδια σεζόν (1979/80) πηγαίνει και στους 16 του Uefa.

Τα στιγμιότυπα από τον τελικό κυπέλλου 1970, τελευταίο ποδοσφαιρικό τίτλο του Άρη



Το 1979 έρχεται η προειδοποίηση στο μπάσκετ με το δεύτερο πρωτάθλημα. Ακολουθεί η απίστευτη αυτοκρατορία του στο άθλημα. Μέχρι το 1992 ο Άρης προσθέτει άλλα 8 πρωταθλήματα στη συλλογή του και 6 κύπελλα. Μα πάνω απ' όλα καθιερώνεται στη συνείδηση όλων των Ελλήνων ως η ομάδας τους. "Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τ' άλλα παιδιά...", ερημώνουν οι δρόμοι κάθε Πέμπτη στις υποχρεώσεις της ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Τα πρωταθλήματα στο μπάσκετ μπορεί να σταμάτησαν το 1991 αλλά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί τίτλοι. Ο Άρης βάζει τρία υπέρλαμπρα αστέρια στη συλλογή του (1993, 1997, 2003), προσθέτοντας και άλλα 2 κύπελλα Ελλάδας έως το 2004.

Το έπος της Περούτζια 7/11/79



Άρης 1-0 Σαραγόσα 20/9/07



Σαραγόσα 2-1 Άρης 5/10/07



Άρης 1-0 Ατλέτικο Μαδρίτης 16/9/10  




Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 Άρης 6/12/10



ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

25 Μαρτίου 1914
Ιδρύεται ο Αρης

22 Απριλίου 1923

Νικώντας 5-0 τη ΧΑΝΘ ο Αρης κατακτά το 1ο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης

24 Μαϊου 1928

Νικώντας 3-1 τον Εθνικό Πειραιώς, με δύο γκολ του Καλτέκη κι ένα του Κώστα Βικελίδη ο Αρης κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας

Ιούνιος 1932

Ο Άρης αναδείχθηκε πρωταθλητής συγκεντρώνοντας συνολικά 22 βαθμούς και πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες, όπως το 7-0 επί του Παναθηναϊκού, το 6-1 επί του Απόλλωνα Αθηνών το 7-3 επί του Ηρακλή και τα εκτός έδρας, 0-3 επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

23 Ιουνίου 1946

Νικώντας 4-1 την ΑΕΚ και έχοντας προηγουμένως νικήσει τον Ολυμπιακό σε δύο παιχνίδια, ο Αρης κόβει πρώτος το νήμα και κατακτά το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα

16 Σεπτεμβρίου 1964

Δεκατρία χρόνια μετά την κατασκευή του γηπέδου Χαριλάου (νυν «Κλεάνθης Βικελίδης») ο Αρης φιλοξενεί τη Ρόμα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και αναδεικνύεται ισόπαλος με 0-0.

28 Ιουνίου 1970

Ο Αρης γίνεται η πρώτη ομάδα εκτός Λεκανοπεδίου που κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ, με τέρμα του Μανώλη Κεραμιδά.

2 Φεβρουαρίου 1979

Με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Χάρη Παπαγεωργίου και προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο Αρης κατακτά το πρωτάθλημα μπάσκετ, επικρατώντας 85-82 του ΟΣΦΠ

28 Σεπτεμβρίου 1979

Ο Νίκος Γκάλης αψηφά τις πιέσεις της ΑΕΚ και υπογράφει στον Αρη, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ελληνικό μπάσκετ και την ιστορία των «κιτρινόμαυρων»

7 Νοεμβρίου 1979

Μετά τον αποκλεισμό της Μπενφίκα, ο Αρης αποκλείει μέσα στο «σπίτι» της την φοβερή και τρομερή Ιταλική Περούτζια, νικώντας με 0-3 μέσα στο «Ρενάτο Κούρι»

24 Μαΐου 1980

Ο Αρης υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε αγώνα μπαράζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» χάνουν με 2-0 στο γήπεδο του Βόλου.

16 Μαρτίου 1993

Ο Αρης βάζει τέλος στην Ευρωπαϊκή «κακοδαιμονία» και με νίκη 50-48 επί της Εφές Πίλσεν, κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων μετά από επτά πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Ελλάδας

19 Απριλίου 1997

Ο Αρης με προπονητή τον Κώστα Χαριτωνίδη, καταφέρνει να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός ΠΟΚ που κατακτά πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλει, επικρατώντας 3-0 της Ορεστιάδας

1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αρης γίνεται η πρώτη (και μοναδική) ελληνική ομάδα που κερδίζει στην Ισπανία, επικρατώντας με 3-2 της κατόχου του Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης

«Δε θα σε αφήσω ποτέ…»

Ενα κομμάτι που κράτησε ζωντανή την λάμψη στο όνομα Αρης είναι οι χιλιάδες φίλοι του. Τον ακολουθούν παντού και πάντα. Πιστά και σταθερά. Με πράξεις και όχι με λόγια. Είναι πρώτη ομάδα, άλλωστε, που γέννησε τις οπαδικές εκδρομές στην Ελλάδα. Μία από τις σημαντικότερες, που έμεινε στα χρονικά, είναι η εκδρομή του 1949, όταν μετακινήθηκαν 2.500 φίλαθλοι του Αρη ακτοπλοϊκά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και δη τον Πειραιά. Και από τότε, η οπαδική φλόγα δεν έσβησε ποτέ….




*Πηγή: metrosport.gr*

Συνέντευξη Τύπου από Ερασιτέχνη και Κοινωνία Μελών ΑΡΗ!!

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι πρόεδροι του Α.Σ. ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ την Πέμπτη στις 16:00.
 
 
Η ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη αναφέρει σχετικά:
 
"Ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ  κ. Αναστάσιος Οικονόμου  και ο Πρόεδρος της  Κ.Μ.Α. κ. Άγγελος Μισιρλής  θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
 
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (26/3) στις 16:00 στην αίθουσα τύπου του Κλ. Βικελίδης".

«Άνοδος και προχωράμε»!

Η έλευση του Ντίτερ Χένες στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την κοινή παρουσία των Βάλτερ Φόιχτ και Άλεξ Κάλας, δημιούργησε ένα αίσθημα αισιοδοξίας στους φιλάθλους των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι δείχνουν να εμπιστεύονται τις γνώσεις αλλά και τη δυναμική του Γερμανού επιχειρηματία.
Του Μιχάλη Σαρόπουλου
Ο 62χρονος επιστήθιος φίλος του Βάλτερ Φόιχτ και εν δυνάμει «συμπαίκτης» του Άλεξ Κάλας στην ανάληψη τη διοίκησης των «κιτρινόμαυρων» την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που ο Άρης κερδίσει την άνοδό του στην Φούτμπολ Λιγκ, Ντίτερ Χένες, μίλησε στην εφημερίδα «Arena Press» για τα δεδομένα που επικρατούν στη συνεργασία του με τον αδερφό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά για την ενημέρωση που λαμβάνει για την πορεία των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα.
Συνεχίζει να υπάρχει το ενδιαφέρον από τη πλευρά σας για τον Άρη;
«Είχα τονίσει από τη πρώτη στιγμή πως ο Άρης ως ομάδα και ως προοπτική έχει μεγάλη δυναμική και προφανώς η σκέψη μου αυτή δεν έχει ατονήσει, ούτε και υποχωρήσει. Προσωπικά θεωρώ, ότι με το κατάλληλο πλάνο, μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν και φυσικά να υπάρξει κέρδος για όλες τις πλευρές».
Πως θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τον Άλεξ Κάλας;
«Αυτή τη στιγμή δεν συνεργαζόμαστε επιχειρηματικά, όμως είναι ένας άνθρωπος αξιόλογος, ο οποίος με τον τρόπο του αλλά και με τα όσα είπαμε στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι είναι ένας έμπειρος επιχειρηματίας, που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να πετύχει κάποιος του στόχους του στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, τυγχάνει της εμπιστοσύνης ενός ανθρώπου τον οποίο έχω πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου και δεν είναι άλλος από τον Βάλτερ Φόιχτ».
Γνωρίζετε αν ο ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τον Βάλτερ Φόιχτ;
«Αυτό το διάστημα ο Βάλτερ (σ.σ. Φόιχτ) είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και θα συναντηθεί με τον Άλεξ Κάλας. Οι δυο τους έχουν καλή συνεργασία και θεωρώ ότι από τη συνάντησή τους, ενδεχομένως, να προκύψουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα».
Σας άφησε καλές εντυπώσεις η επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη;
«Συναντηθήκαμε με πολλούς ανθρώπους και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για αρκετά ζητήματα. Κοινό σημείο όλων ήταν το ενδιαφέρον και η αγάπη που έδειχναν για την ομάδα του Άρη. Μου άρεσε το περιβάλλον που συνάντησα και θεωρώ ότι μόνο βοήθεια μπορεί να προσφέρει στην οποιαδήποτε προσπάθεια».
Έχετε ενημέρωση για τη πορεία της ομάδας;
«Γνωρίζω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα του Άρη έχει κάνει κάποιες πειστικές νίκες και αυτό είναι καλό. Θα πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό της και να την πετύχει, ώστε να μπορέσουν κατόπιν να ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες κινήσεις».
Η εμπλοκή σας είναι συνδεδεμένη με την άνοδο του Άρη στη Φούτμπολ Λιγκ;
«Ο Άρης πρέπει να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ σύντομα και αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει μεγάλη προοπτική, όμως όλα αυτά θα ξεκινήσουν εφόσον επιτευχθεί η άνοδος στη Φούτμπολ Λιγκ. Το αρχικό μας πλάνο συνεχίζει να υφίσταται και φυσικά θα υπάρξουν και επόμενες συζητήσεις στη συνέχεια».
*Πηγή: arenafm.gr*

Επιστροφή στις προπονήσεις!!

Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές του Άρη επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Κυριακής με τον Απόλλωνα Αρναίας (29/03, 16:00), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (1ος όμιλος).
Η προπόνηση έγινε στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου και το πρόγραμμα περιελάμβανε τακτική και ασκήσεις πρόληψης τραυματισμών.
Σε ό,τι αφορά τα νέα από το «μέτωπο» των τραυματιών, ο Αλέξης Καλογέρης, ο οποίος υπέστη αιμάτωμα στον δελτοειδή σύνδεσμο της ποδοκνημικής από ένα τάκλιν στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα θεραπείας στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο 28χρονος μέσος της ομάδας μας θα δοκιμάσει την Πέμπτη (26/03) να μπει στο κανονικό πρόγραμμα.
Ο Αντώνης Καπνίδης, που υπέστη υπεξάρθρημα στον ώμο στον αγώνα με την ομάδα της Καβάλας, ακολούθησε μέρος του προπονητικού προγράμματος και στη συνέχεια έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Ο Δημήτρης Σουνάς από την πλευρά του ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.
Να σημειωθεί ότι από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζε ο Δημήτρης Γκίνο. Ο 21χρονος διεθνής μέσος, που έχει υποχρεώσεις με αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλβανίας (U-21), θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (29/03).
Αύριο, Τετάρτη, θα ακολουθηθεί το ίδιο πρόγραμμα (απογευματινή προπόνηση με ασκήσεις τακτικής στο «Δασυγένειο»).
*Πηγή: arenafm.gr*

Ανοίγει ο δρόμος για τον Ιβάν Σαββίδη!!

Ιδού η Ρόδος, λέει ο ελληνικός λαός, και στην περίπτωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και του φημολογούμενου φλερτ της με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, «κολλάει» απόλυτα.
Ένα φλερτ το οποίο επιβεβαιώνεται και με τις πρώτες κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης που έκανε ήδη ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού «Δικεφάλου», και το οποίο εδώ και καιρό όλοι περιμένουν πως και πώς να γίνει «γάμος». Η χθεσινή προκήρυξη της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι απ’ τη μια κάτι που έπρεπε, βάσει νόμου, να γίνει, και απ’ την άλλη ουσιαστικά αποτελεί μια ευκαιρία και για τον Σαββίδη να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, ή μάλλον πιο επίσημα. Αν δει κανείς την προκήρυξη και την ημερήσια διάταξη των θεμάτων, θα καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλεψη για «διάφορα θέματα», πέραν των άλλων περί οικονομικής απαλλαγής των μελών της υπάρχουσας διοίκησης ή την ανάδειξη – κι αυτό σημαντικό – νέου διοικητικού συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση όλοι στο «Παλατάκι» φαίνεται πως θεωρούν «τελειωμένο» το ζήτημα της αγοράς του μπασκετικού ΠΑΟΚ απ’ τον Σαββίδη, όμως σαφώς και χρειάζεται το «επόμενο βήμα» πέραν των προσδοκιών ή των «πληροφοριών». Κι αυτό το βήμα μπορεί να το κάνει μόνο ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, οπότε η επερχόμενη γενική συνέλευση είναι μια ευκαιρία να κάνει δημόσιο και επίσημο το ενδιαφέρον του, αν ισχύει, για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Χαρακτηριστική η προκήρυξη της ΚΑΕ που αναφέρει αναλυτικά: «Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» σε τακτική Γενική Συνέλευση την 15.04.2015 ημέρα Tετάρτη και ώρα 19.00 στα γραφεία της εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Αντ. Τρίτση αριθ. 12, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:
Θέματα ημερήσιας διάταξης
  1. Yποβολή και έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/7/2013 – 30/6/2014 μετά των επ’ αυτού εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών.
  2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 1/7/2013 – 30/6/2014.
  3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ελεγκτή για τη χρήση 1/7/2014-30/6/2015.
  4. Εκλογή Δ.Σ.
  5. Διάφορα Θέματα.
Kάθε μέτοχος, που επιθυμεί να μετάσχει στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, οφείλει να καταθέσει τις μετοχές του στο ταμείο της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλει τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και το τυχόν έγγραφο αντιπροσώπευσης στο ταμείο της εταιρείας, τουλάχιστον πέντε (5) ολόκληρες ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2015. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς”.

Αποφασίζει ο πρόεδρος για την μπουτίκ!!

Στις σκέψεις που υπάρχουν ώστε να έρθουν άμεσα κάποια έσοδα είναι και η λειτουργία της μπουτίκ. Το θέμα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ήδη έχουν κάνει αρκετές παραγγελίες. Ωστόσο θα πρέπει να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να ξεκινήσουν τουλάχιστον για τα πλει οφ.  Αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες με τον Σπύρο Παπαθανασάκη να είναι αυτός που θα ανάψει το πράσινο φως.
Παρόλα αυτά δεν θα είναι και πανάκεια , αφού θα υπάρχουν ελάχιστοι αγώνες  και τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία δεν θα είναι υψηλά. Θα είναι όμως μια ανάσα την στιγμή που καθημερινά προκύπτουν δεκάδες υποχρεώσεις της ομάδας και θα πρέπει να καλυμφθούν
*Πηγή: arenafm.gr*

Χρειάζεται στήριξη ο Παπαθανασάκης!!

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης ήρθε το καλοκαίρι στον Ηρακλή και πέτυχε μέσα σε έξι μήνες όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.  Προσπαθεί να μηδενίσει τα χρέη της ομάδας και συνεχίζει να πληρώνει τους πάντες με στόχο η ομάδα να μπορέσει να είναι αυτάρκης και να σταθεί στα πόδια  της με αξιώσεις.  Η δουλειά που έχει κάνει σε πολλούς τομείς φαντάζει σαν όνειρο , την στιγμή που το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ηρακλής ήταν κυριολεκτικά στον «αέρα» και δεν ήταν γνωστή  η επόμενη μέρα του.
Διάθεσε  1.7 εκ. ευρώ
Μέχρι σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει βάλει από την τσέπη του περίπου 1.7 εκ. ευρώ. Ένα ποσό που είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής αλλά και για την ομάδα του Ηρακλή, καθώς κανένας  δεν είχε επιδείξει παρόμοια διάθεση στο παρελθόν. Έχει ρυθμίσει τις οφειλές προς το δημόσιο (Εφορία και ΙΚΑ), πληρώνει πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας και καλύπτει κάθε ανάγκη της ομάδας. Ταυτόχρονα συντηρεί την υπάρχουσα ομάδα με τους παίκτες να μην έχουν οικονομικά προβλήματα όπως συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Όταν ήρθε στον Ηρακλή δεν ζήτησε από κανένα βοήθεια και προσπάθησε μόνος του να αναλάβει τα χρέη που τελικά αποδείχτηκαν πολύ μεγαλύτερα από όσα αρχικά είχαν εκτιμηθεί. Δεν  έκανε πίσω και αντίθετα έχοντας πλέον «δεθεί» με την ομάδα προσπάθησε και προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Μηδαμινά έσοδα
Τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία του ο Ηρακλής στην φετινή σεζόν είναι πολύ μικρά , ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Τα  χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι λίγα  και  δεν αλλάζουν κάτι ορισμένα μικρά μπόνους που έχει με τις πολλές τηλεοπτικές μεταδόσεις.  Το ίδιο ισχύει για τα χρήματα που θα έρθουν από τον ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με την Φούτμπολ Λίγκ.  Έσοδα από τις χορηγίες δύσκολα θα έρθουν στην δεδομένη χρονική στιγμή , αφού αυτές «κλείνουν» συνήθως το καλοκαίρι.  Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που έχουν προχωρήσει αλλά γίνονται με την προοπτική της ομάδας στην Σούπερ Λίγκ.
Ηθική συμπαράσταση
Η παρουσία του κόσμου  στις εντός έδρας αναμετρήσεις είναι αρκετά ικανοποιητική. Το μεγάλο πρόβλημα όμως αφορά τις διαρροές που παρουσιάζονται στην διάθεση των εισιτηρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες αναμετρήσεις δυσκολεύτηκαν να καλύψουν ( με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια) της ανάγκες που υπάρχουν για ένα αγώνα. Γιατί πολύ απλά , υπάρχουν πάρα πολλοί που βρίσκουν τον τρόπο και «τρυπώνουν» στο Καυτανζόγλειο. Ο Παπαθανασάκης στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν βασίζεται στις εισπράξεις από τα εισιτήρια όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες ομάδες. Θέλει όμως να  έχει μια ηθική ικανοποίηση βλέποντας να υπάρχει ανταπόκριση στην αγορά εισιτήριων. Η ομάδα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό τομέα και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Έτσι υπάρχει μια σκέψη να διατεθούν πακέτα εισιτηρίων για τις αναμετρήσεις των πλει οφ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύσουν κανονικά και στα πλει οφ. Απλά θα δοθεί η ευκαιρία στους υπόλοιπους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα  και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Ο Ηρακλής έχει τεράστια δυναμική, αλλά θα πρέπει αυτό να αποτυπώνεται και στα εισιτήρια για πολλούς λόγους.
*Πηγή: arenafm.gr*

Θέλουν ενημέρωση!!

Από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα περάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι μάνατζερ παικτών της ομάδας προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΑrenaPress», να ενημερωθούν από υπεύθυνα χείλη για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και για τη νέα χρονιά.
Στην πλειοψηφία τους είναι εκπρόσωποι ξένων παικτών που δείχνουν έναν προβληματισμό για το αύριο της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να νιώθουν τη σιγουριά που τους προσφέρει, από οικονομικής άποψης, ο Ιβάν Σαββίδης, όμως θεωρούν πως η ομάδα δεν δείχνει να έχει τις προοπτικές να διεκδικήσει κάτι καλύτερο τη νέα χρονιά, ακόμα και τώρα, μετά και την ήττα από τον Πανθρακικό.
Ήρθαν στον ΠΑΟΚ, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται στην ομάδα από την περσινή χρονιά με την προοπτική να διεκδικήσουν τίτλους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορεί τα συμβόλαιά τους να είναι πολύ καλά, όμως οι περισσότεροι έχουν βλέψεις και για κάτι καλύτερο, δηλαδή μια μεταγραφή σ’ ένα καλύτερο πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Αυτό για την ώρα δεν το προσφέρει ο ΠΑΟΚ και είναι αρνητικός παράγοντας για τους ίδιους. Η ομάδα αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε έξω από το κύπελλο και πάλι από τη διαδικασία των ομίλων, ενώ στο πρωτάθλημα, εκτός από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος που η ομάδα «πετούσε» αγωνιστικά, τώρα κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την είσοδό της στα πλέι οφ, αν συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια εικόνα.
Στον ΠΑΟΚ είναι γνώστες του θέματος και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, θα έχει ανοιχτή την πόρτα του, όπως και οι συνεργάτες του για να ενημερωθούν οι πάντες για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Κύπριος παράγοντας του «Δικεφάλου» θα παρουσιάσει το πλάνο που ετοιμάζει το σωματείο για τη νέα χρονιά και θα αφορά από τεχνικό διευθυντή και προπονητή μέχρι και πορεία πρωταθλητισμού σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό που θα πει ο Αγγελίδης είναι πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το πώς θα βαδίσει η ομάδα τη νέα χρονιά, ενώ σκοπεύει να μεταφέρει στους εκπροσώπους των παικτών μια γενικότερη αφύπνιση που κάνει η ΠΑΕ για να μην χαθεί η χρονιά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα αγκαλιάσει ο κόσμος την εκδήλωση»

Το μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη Άρη, Πασχάλης Καραγιάννης φιλοξενήθηκε στον ARENA FM 89,4 και μίλησε για την εκδήλωση των «Κίτρινων» αλλά και για τις κινήσεις που γίνονται στο Πόλο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την μεταγραφή του Βαγγέλη Χαραχλέ:
«Η πρώτη κίνηση ήταν του Περπερίδη που πήραμε από τον Ολυμπιακό και ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή τα τελευταία 15 χρόνια. Μετά ήρθε η μεταγραφή τουΧαραχλέ που είναι πολύ ικανός. Θέλουμε να δυναμώσουμε και άλλο, οι ελεύθεροι παίκτες δεν είναι πολλοί, έχουμε προσυμφωνήσει κάτι και θα δούμε καθώς για τον συγκεκριμένο παίκτη υπάρχουν πολλοί μνηστήρες και είναι δύσκολη περίπτωση».
Για τους στόχους του Πόλο:
«Ο στόχος ο φετινός είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Κάνουμε μεταγραφές όμως λίγοι ξέρουν πως το καλοκαίρι ξεκληρίστηκε το τμήμα και έγιναν 48 μεταγραφές. Επανασυστάθηκε το τμήμα και άρχισαν να έρχονται ξανά τα παιδιά που έφυγαν. Χρειάστηκε να κάνουμε 22 μεταγραφές και μόνο 3.000 ευρώ κόστισαν τα παράβολα. Μπορεί να παίζουν 13 αλλά καλό είναι να έχει τρεις επτάδες.  Δεν ήθελα να κάνω κινήσεις εντυπωσιασμού και να έχω μόνο 15 παίκτες. Καλό είναι να έχεις παραπάνω για να μπορείς να καλύπτεις τα κενά σου».
Για το ποιοι θα βραβευτούν στην εκδήλωση του Άρη:
« Την Πέμπτη θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου και θα ανακοινωθούν όλα. Υπάρχουν ακόμα ανοικτά ενδεχόμενα και υπάρχουν φορείς που δεν μας έχουν αναφέρει αν είναι σίγουροι. Την Δευτέρα υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο και είναι πρόβλημα αυτό. Παλιοί πρόεδροι είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν ξέρουμε και για αυτούς αν θα μπορέσουν να έρθουν. Η εκδήλωση θα γίνει 20:30 στην αίθουσα «Βεργίνα» στο Regency Casino και τα δείγματα είναι πολύ θετικά. Φίλοι του Άρη από όλη την Ελλάδα έχουν ζητήσει προσκλήσεις και θεωρώ σίγουρο το «σόλντ άουτ». Οι προσκλήσεις είναι μόνο 400 και ο κόσμος που θέλει να δει αυτή την εκδήλωση θα είναι μεγάλος σε αριθμό. Πιστεύω πως δεν έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο από Ελληνικό σύλλογο. Θα υπάρχουν δύο βίντεο με την ιστορία από όλα τα αθλήματα που έχει ο Άρης».
Για τους αθλητές που είναι κάτω των 21 ετών:
«Σίγουρα θα τιμήσουμε αθλητές που έχουν προσφέρει στον σύλλογο οπότε λογικά θα είναι άνω των 21 ετών. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις κάτι θα γίνει. Εμείς θέλουμε να δώσουν το παρών αθλητές όπως ο Βεζένκοφ. Τα πλεονεκτήματα της αίθουσας είναι πολλά και έχουμε μια από τις καλύτερες αίθουσες της πόλης από έναν χορηγό».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο:
«Σε όσους δεν έχουν προμηθευτεί προσκλήσεις θέλω να κάνω ένα κάλεσμα. Έχω δει τα βίντεο και πιστεύω ο κόσμος θα συγκινηθεί από ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Αυτή την στιγμή έχει φύγει πάνω από το 50%-60% από τις προσκλήσεις. Ο κόσμος του Άρη θα αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση και θα δώσει στον σύλλογο την ώθηση που χρειάζεται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ξεκινάει το ηλεκτρονικό εισιτήριο!!

Το πρώτο βήμα θα γίνει στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα, όπου είναι πιθανό να λειτουργήσει «πιλοτικά» το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η μεγαλύτερη «διαρροή» εντοπίστηκε στις θύρες 4,5,6  και από εκεί αναμένεται να ξεκινήσουν την προσπάθεια  ώστε να ελαττωθεί. Άλλωστε από την επόμενη σεζόν θα πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δουλεύουν από τώρα στην ΠΑΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.  Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο για τους δικούς τους  λόγους. Αυτή η ιστορία όμως θα πρέπει να σταματήσει.
Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με τεράστια δυναμική και αυτό το φαινόμενο που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε βάρος του σε πολλούς τομείς.
Είναι σημαντικό να παρουσιάζει σε μια εταιρία  που επιθυμείς να συνάψεις συμφωνία, ένα σημαντικό αριθμό εισιτηρίων. Είναι το πρεστίζ που υπάρχει και αποτυπώνει την λαοφιλία της κάθε ομάδας.  Δεν είναι καθόλου τιμητικό για μια ομάδα να έχει αρκετό κόσμο στο γήπεδο και να μην μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες  του αγώνα.
Έτσι θα πρέπει να αλλάξει επιτέλους αυτή η νοοτροπία όπως έχει αλλάξει γενικότερα νοοτροπία ο Ηρακλής.
*Πηγή: arenafm.gr*

Σκέφτονται την απάντηση, αλλά…!!

Να απαντήσουν στις πολύ σοβαρές και ουσιαστικά ντροπιαστικές για τον σύλλογο καταγγελίες του Αμερικανού Κόνορ Ντόχερτι σκέφτονται στον Άρη. Μόνο που η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού έχουν γίνει εδώ και μέρες και κανείς δεν απάντησε, οπότε ό,τι κακό ήταν να γίνει στον σύλλογο και στο πρεστίζ του έγινε. Βεβαίως και μια απάντηση – όπως είχε τονίσει η «Α» από την πρώτη στιγμή που ο Αμερικανός έκανε τις δηλώσεις περί εγκατάλειψης και τραγικών συνθηκών διαβίωσης – ήταν και είναι απαραίτητη. Στις σκέψεις της διοίκησης είναι να προχωρήσει σήμερα στην σύνταξη και δημοσιοποίηση μιας σχετικής ανακοίνωσης για το ζήτημα, τη στιγμή που οι παραμένοντες παίκτες και οι προπονητές δεν ξέρουν, όπως φάνηκε απ’ τις προχθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Μέλκα, «τι τους ξημερώνει».
Ο Αμερικανός Κάρσον Κλαρκ είναι αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο για την απώλεια του κυπέλλου στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα (από Κηφισιά και Παναθηναϊκό) που έφεραν το -6 από την πρώτη θέση και τον ΠΑΟΚ. Από χθες το μεσημέρι αποτελεί παρελθόν, μια και ήταν κανονικά στην πρωινή προπόνηση, όχι όμως και στην απογευματινή, αφού είχε μεσολαβήσει η ενημέρωση του ατζέντη του ότι ο Ολυμπιακός λύνει άμεσα το συμβόλαιο του. Αντιθέτως δεν τίθεται θέμα προπονητή προς το παρόν με τον Δημήτρη Καζάζη να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και να αλλάζει ξανά την ομάδα όπου λογικά ο Κόιστρα θα περάσει στη διαγώνιο (θέση στην οποία έπαιζε την τελευταία διετία στην Ιταλία).
*Πηγή: arenafm.gr*

Διπλό επί της Λιμόζ η Στρασμπούρ!!

Η Στρασμπούρ δεν χρειάστηκε να κοπιάσει ιδιαίτερα καθώς πήρε εύκολα το διπλό κόντρα στην Λιμόζ με 68-87 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.
Η Στρασμπούρ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξε τις διαθέσεις της και στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγούνταν με 15-29. Η Λιμόζ προσπάθησε να επιστρέψει στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 40-48 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Από εκεί κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι δεν χρειάστηκε να πατήσουν το «γκάζι» και παρά την πίεση της Λιμόζ, έφτασαν τελικά στη νίκη με 68-87.
Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν ο Ματ Χάουαρντ και ο Τάντιτσα Ντραγκίσεβιτς με 14 πόντους έκαστος. Για την Λιμόζ ξεχώρισαν ο Αντριεν Μόερμαν με 17 πόντους και ο Τζαμάρ Σμιθ με 13 πόντους.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 20/03
Ορτέζ – Χάβρη 75-84
Σάββατο 21/03
Ρουέν – Λε Μαν 75-68
Ορλεάν – Σολέ 72-79
Ναντέρ – Μπουρ εν Μπρες 84-62
Νανσί – Σαλόνς Ρεμς 72-77
Σαλόν/Σαονέ – Μπουλόν 100-78
Κυριακή 22/03
Γκραβελίν – Παρί Λεβαλουά 87-68
Δευτέρα 23/03
Βιλερμπάν – Ντιζόν 79-67
Τρίτη 24/03
Λε Μαν – Ναντέρ 63-81
Λιμόζ – Στρασμπούρ 68-87
*Πηγή: superbasket.gr*

Χόλις: «Να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα» (vid)

Ο Ντάμιαν Χόλις βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και είναι έτοιμος να ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα, το Ρέθυμνο, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.
Ο Αμερικανός φόργουορντ, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο youtube…
«Μίλησα με τον κύριο Ζομπανάκη και ήταν ενθουσιασμένος για τη συνεργασία. Μου μίλησε για την πόλη και μου μετέδωσε τον ενθουσιασμό.
Προσωπικός μου στόχος, είναι να βελτιωθώ σαν παίκτης και να βοηθήσω να πετύχουμε, όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Θέλω να συνεργαστώ με τους συμπαίκτες μου, να δημιουργήσουμε χημεία και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Εκτιμώ ότι με καλωσορίσατε και θα κάνω τα πάντα για την νίκη».




*Πηγή: superbasket.gr*

Μπαλμπάι: «Θα νικήσει όποιος αντέξει την μάχη»

Πολύ δυνατό παιχνίδι περιμένει ο Ντογκούς Μπαλμπάι μεταξύ της Εφές και του Ολυμπιακού (26/03) για το Τοπ-16 της Ευρωλίγκα και τόνισε πως η ομάδα που θα αντέξει να παλεύει και τα 40 λεπτά, θα είναι και η νικήτρια.
«Πλησιάζουμε στο τέλος του Toπ-16 και κάθε ματς είναι σημαντικό. Αυτή την εβδομάδα παίζουμε εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό σε μία σκληρή μάχη. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη. Τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός παρουσιάζουμε μία μικρή καμπή στην απόδοσή μας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και οι δύο ομάδες παλεύουν και στα 40 λεπτά, όποια αντέξει θα νικήσει.
Ελπίζω να είναι είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε τέλεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να επιστρέψουμε με τη νίκη», δήλωσε ο άσος της Εφές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Αρχή στο One Team με Διαμαντάκο! (pics)

Το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (24/03) ο Γιώργος Διαμαντάκος, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague «One Team».
Ο νεαρός σέντερ του Παναθηναϊκού, έπαιξε μπάσκετ με τους μικρούς τρόφιμους (ηλικίας 15-18 ετών) του καταστήματος, ως πρώτος «πρεσβευτής» του προγράμματος για το οποίο επελέγει το συγκεκριμένο ίδρυμα. Οι νεαροί συμμετείχαν με προθυμία στο πρόγραμμα κι ανανέωσαν το ραντεβού με την ομάδα για την επόμενη εβδομάδα.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα και θεωρώ ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε εύστοχη επιλογή» είπε ο Γιώργος Διαμαντάκος. «Ευχή μου είναι να μάθω σε λίγα χρόνια ότι τα παιδιά αυτά έγιναν ενεργοί πολίτες στην κοινωνία και θα χαρώ ιδιαιτέρως να τα δω και στο γήπεδο. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να περνάμε μηνύματα συνεργασίας, ομαδικότητας και ισότητας. Για μένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και χαίρομαι που συμμετείχα σ’ ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα της βοήθειας στο συνάνθρωπο».
Οι νεαροί τρόφιμοι του Καταστήματος είχαν την πρώτη τους γνωριμία με το πρόγραμμα στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει με 7 παίκτες στις 8 εβδομάδες που θα διαρκέσει.
Μέσα από το δικό της πρόγραμμα «Basketball is everywhere», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επιβραβεύει την κοινωνική ευαισθησία, την αξία της συνεργασίας και περνά πολύπλευρα κοινωνικά μηνύματα.


*Πηγή: superbasket.gr*

Ιβκοβιτς: «Σημαντικός ο έλεγχος του ρυθμού»

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θα επιστρέψει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος και στον πάγκο της Αναντολού Εφές την προσεχή Πέμπτη (26/03), με τον ίδιο να περιμένει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ.
«Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα περιμένουμε να αγωνιστεί κανονικά ο Βασίλης Σπανούλης. Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Λαμποράλ Κούτσα , τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός για μας.
Το κλειδί της αναμέτρησης είναι η άμυνα σε καταστάσεις δύο εναντίον δύο πάνω στον Σπανούλη και ο ρυθμός τους ματς», ανέφερε ο προπονητής της Εφές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Όταν ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία…!! (vid)

Το επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκα έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και τα κατορθώματα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με την εμφάνισή του στο 2ο ημίχρονο του τελικού με την Ρεάλ το 2013, άλλαξε την μπασκετική ιστορία…
Το σχετικό αφιέρωμα, αναφέρεται στο σπουδαίο επίτευγμα των «ερυθρολεύκων» με την back to back κατάκτηση του τροπαίου από τους Πειραιώτες αλλά ειδικά στην εμφάνιση του V-Span, ο οποίος στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ και ενώ οι Ισπανοί βρέθηκαν στο +17, στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση και άλλαξε τα δεδομένα…




*Πηγή: superbasket.gr*

Προβάδισμα για την 5η θέση η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Σκάνθροπ με σκορ 4-0 και απέκτησε προβάδισμα για την κατάληψη της 5ης θέσης της League One, ενώ η Όλνταμ φρέναρε την Ρότσντεϊλ, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου στην Τσάμπιονσιπ.
Όσον αφορά την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με τον Τζέισον Χολτ στο 15’ και διπλασίασε τα τέρματά της στο 40’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάξτερ. Το 4-0 διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μέρφι στο 81' και τον ΜακΝόλτι από το σημείο του πέναλτι για ακόμη μία φορά. Την παράβαση έκανε ο Μιγκέλ Άνχελ Γιέρα, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Έτσι έφτασε τους 61 βαθμούς μειώνοντας στους οκτώ από την ΜΚ Ντονς και αφήνοντας πίσω της την Πίτερμπρο με πέντε.
Η Όλνταμ από την πλευρά της ήταν καταιγιστική επί της Ρότσντεϊλ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-0 και την πλησίασε στον έναν βαθμό. Σκόρερ ήταν ο Τέρνερ σε 30ο και 62ο λεπτό, ενώ είχε μεσολαβήσει και το τέρμα του Φόρτε στο 58’.
*Πηγή: England365.gr*

Επέστρεψε στις νίκες και ανεβαίνει η Γουίκομ!

Η Γουίκομ πήρε τη νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην έδρα της Λούτον με σκορ 3-2 και έφτασε την Σριούσμπερι στην δεύτερη θέση της League Two.
Η ομάδα του Γκάρεθ Έινσγουορθ έφτασε τους 71 βαθμούς, μειώνοντας και την απόσταση από την κορυφή (όπου βρίσκεται η Μπέρτον) στους πέντε.
Στο παιχνίδι που έγινε για την 38η αγωνιστική το σκορ άνοιξε στο 3ο λεπτό με τον Σαμ Σάουντερς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έλιοτ Λι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.
Ο Χέις έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο αύξησε στο 31’ ο Μόουσον. Λίγο πριν κλείσει ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 39’, ο Λι πέτυχε το δεύτερο τέρμα του και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
*Πηγή: England365.gr*

Μινιολέ: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»

Πίσω τους θέλουν να αφήσουν οι παίκτες της Λίβερπουλ την εντός έδρας από την μεγάλη της αντίπαλο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σιμόν Μινιολέ να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να επικεντρωθούν οι «κόκκινοι» στα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα, όσο και σε αυτό κόντρα στην Μπλάκμπερν για το Κύπελλο Αγγλίας.
«Ήταν απογοητευτικό που χάσαμε, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στα δύο παιχνίδια του Βελγίου και μετά στο μεγάλο εκτός ματς με την Άρσεναλ, που θα είναι καθοριστικό για τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε τότε έχουμε πολλά πράγματα για να αγωνιστούμε και να παλέψουμε. Υπάρχει και το Κύπελλο, οπότε ελπίζω πως θα τα πάμε καλά και στις δύο διοργανώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βέλγος γκολκίπερ.
*Πηγή: England365.gr*

Μπάρτον: «Είμαστε οι χειρότεροι…»

Δεν συνηθίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, ούτε να μασάει τα λόγια του. Ο Τζόι Μπάρτον τα έβαλε αυτή τη φορά με το ίδιο του το κλαμπ, επισημαίνοντας ότι η ΚΠΡ είναι η χειρότερη ομάδα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!
«Είναι δύσκολο για μένα να μην κοιτάξω τα γεγονότα. Καθαρά ρεαλιστικά, από στατιστικής άποψης είμαστε η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Τερματίσαμε 4οι πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ και παρόλα αυτά ανεβήκαμε μέσω των πλέι οφ, αυτό τα λέει όλα», ήταν το σχόλιο του πολύπειρου μέσου.
Και πώς να διαφωνήσει κάποιος μαζί του, αφού μιλάμε για την ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με τις περισσότερες ήττες από κάθε άλλη (20) και την χειρότερη άμυνα (παθητικό 54 γκολ).
*Πηγή: England365.gr*

Σφίγγει τα δόντια για την άνοδο ο Γουντγκέιτ!!

Ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ είναι έτοιμος να αφήσει στην άκρη τον πόνο που του προκαλεί ένα σπασμένο δάχτυλο ώστε να βοηθήσει την Μίντλεσμπρο για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του κόσμου για το πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν.  
Ο 35χρονος έχει παίξει μόλις τέσσερις φορές την φετινή περίοδο και έχασε και το τελευταίο ντέρμπι λόγω του τραυματισμού του, αλλά βοηθάει με την εμπειρία που αποκόμισε από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Νιούκαστλ και Στόουκ μεταξύ άλλων και δείχνει έτοιμος να μην περιορίσει τις επιλογές του Αΐτορ Καράνκα.
«Διαβάζω συνέχεια στις εφημερίδες ότι τραυματίστηκα, αλλά δεν είναι έτσι. Έσπασα ένα δάχτυλο, αλλά μπορώ να παίξω κι έτσι. Προπονήθηκα την Τρίτη και παρόλο που είναι οδυνηρό, δεν μπορεί να με κρατήσει εκτός. Θέλω να παίξω μέρος σε μια ενδεχόμενα εξαιρετική σεζόν στο τέλος της. Τα παιδιά ήταν λίγο πεσμένα μετά απ’ ό,τι έγινε στο Μπόρνμουθ, αλλά νικηθήκαμε από μια πολύ καλή ομάδα» σχολίασε ο βετεράνος αμυντικός και προσέθεσε:
«Ήμουν σε αρκετές ομάδες όταν παίχτηκαν κάποια σπουδαία παιχνίδια και ξέρω πως είναι. Μου αρέσει αυτό που βλέπω στα αποδυτήρια. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, χωρίς αμφιβολία. Τους χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι μας.
Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν το μέγεθος της διαφοράς που μπορούν να κάνουν στο παιχνίδι μας. Εκτιμούμε πραγματικά το πόσο μεγάλο κομμάτι έπαιξαν μέχρι τώρα στην σεζόν και θέλουμε να κάνουν το ίδιο και έως το τέλος της σεζόν.
Ενδεχομένως να τελειώσει υπέροχα, γιατί έτσι ήταν και μέχρι τώρα. Θέλω να συμμετέχω και θέλω να συμμετέχει και ο κόσμος μας».
*Πηγή: England365.gr*

Η ευχή του Γκάλη για τα γενέθλια του Άρη!!

Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης έστειλε τις ευχές του στον Άρη για τη συμπλήρωση 101 ετών από την ίδρυση του συλλόγου. Δείτε το μήνυμά του.

Η ευχή του Γκάλη για τα γενέθλια του Άρη
Ο Άρης συμπληρώνει την 25η Μαρτίου του 2015 τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο αθλητής που άφησε το στίγμα του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του συλλόγου, ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, έστειλε τις ευχές του μέσω Facebook.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναβλήθηκε η «μάχη» ΠΑΟΚ-Δώνη!!

Στις 7 Απριλίου θα συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη. Μετά από αίτημα του «δικεφάλου» για να αλλάξει η σύνθεσή της, η Επιτροπή Εφέσων ανέβαλε την προγραμματισμένη εκδίκαση.

Αναβλήθηκε η «μάχη» ΠΑΟΚ-Δώνη
Αναβολή πήρε το σημερινό επεισόδιο στο σίριαλ της διαμάχης του Γιώργου Δώνη με τον ΠΑΟΚ.

Μετά την προσφυγή του «δικεφάλου» στα πολιτικά δικαστήρια, η υπόθεση ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί εκ νέου την Τρίτη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Εκμεταλλευόμενος ωστόσο την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων -που δεν είχαν κρίνει την ουσία της υπόθεσης, αλλά ότι ήταν εκτός κανονισμού η σύνθεση που την είχε δικάσει- ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή για να γίνει αλλαγή σε αυτή.

Παρόλο λοιπόν που η πλευρά Δώνη (η οποία έχει κερδίσει την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης για καταβολή 800.000 ευρώ) επιθυμούσε να γίνει κανονικά σήμερα η εκδίκαση, θα πρέπει να περιμένει ως τις 7 Απριλίου, όταν και ορίστηκε από την Επιτροπή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Σίτι μίλησε με Αντσελότι»

Επαφή με τον Κάρλο Αντσελότι είχαν άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι, όπως αναφέρει ιταλικό δημοσίευμα.

«Η Σίτι μίλησε με Αντσελότι»
Την περίπτωση του Κάρλο Αντσελότι φαίνεται πως «καλοβλέπουν» οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι. Όπως τονίζει το «Sky Italia», οι «πολίτες» έκαναν μια διερευνητική επαφή με τον Ιταλό τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του για το μέλλον.

Στο δημοσίευμα γίνεται ανάλυση και στο σκεπτικό των Άγγλων, που φαίνεται να έχουν καταλήξει στην περίπτωση του Αντσελότι για να αντικαταστήσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο λόγος φαίνεται πως είναι η τεράστια πείρα που έχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που βρίσκονται στους βασικούς στόχους που θέλει να πετύχει η Σίτι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μορφέσης: «Αν είμαστε ‘φρέσκοι’, θα νικήσουμε την Ισπανία»

Στο γεγονός πως η Εθνική πόλο γυναικών, αν έχει «φρεσκάδα», θα νικήσει την τελευταία αγωνιστική του World League την Ισπανία, στάθηκε ο Γιώργος Μορφέσης μετά το 21-5 κόντρα στη Γερμανία.

Μορφέσης: «Αν είμαστε ‘φρέσκοι’, θα νικήσουμε την Ισπανία»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως οι αθλήτριες του θα πρέπει να παρουσιαστούν διαφορετικές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ολλανδία και πως η ψυχολογική τους κατάσταση θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης στα φάιναλ φορ Ευρωλίγκας και LEN TROPHY αντίστοιχα. Χαρακτήρισε το World League αγώνες προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ζήτησε συγκέντρωση για τους επερχόμενους αγώνες.

Αναλυτικά: «Αν παρουσιαστούμε διαφορετικοί, σε σχέση με το παιχνίδι που κάναμε στην Ολλανδία, που ήμασταν κουρασμένοι ψυχή τε και σώματι, αν είμαστε "φρέσκοι" μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στην Ισπανία, καθώς βρισκόμαστε μέσα στις καλές ομάδες στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Το παιχνίδι με τις Ισπανίδες είναι μετά τους δύο μεγάλους στόχους που έχουν Ολυμπιακός και Bουλιαγμένη, το φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκας και το φάιναλ φορ του LEN TROPHY.

Θα φανεί, λοιπόν, κατά πόσο οι αθλήτριες είναι σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη, απέναντι στην Ισπανία. Η αλήθεια είναι ότι το World League δεν παύει να είναι στόχος, καθώς, αν περάσουμε στην τελική φάση, θα το δούμε ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, που είναι ο μεγάλος στόχος.

Αν έρθει η ήττα από την Ισπανία, δε θα είναι η καταστροφή, πάντως. Θα συγκεντρωθούμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, γιατί ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το Προολυμπιακό τουρνουά, που είναι σε έξι μήνες».

Ο Μίλος Σέκουλιτς εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών του. «Δεν ήταν τόσο δύσκολο παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ καλύτερες από ότι εμείς. Είμαι, όμως, πολύ χαρούμενος για τα κορίτσια μου, έκαναν ότι μπορούσαν.

Ο στόχος μας δεν είναι το World League, έτσι και αλλιώς, εμείς από εδώ και πέρα θα προετοιμαστούμε για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε βέβαια και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, που θα αποτελέσουν για τα μικρότερα κορίτσια μας μία πρόκληση».