Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Φιλιππίδης: «Να περάσω τα έξι μέτρα»

Να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ και να φτάσει τον πήχη πάνω από τα έξι μέτρα, έθεσε ως άμεσο στόχο ο Κώστας Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94.6.

Φιλιππίδης: «Να περάσω τα έξι μέτρα»
Απώτερος στόχος για τον πανελλήνιο ρέκορντμαν του αγωνίσματος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, είναι μια καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ερχόμενου καλοκαιριού στο Πεκίνο και να φτάσει το πανελλήνιο ρεκόρ στα έξι μέτρα. Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εκπομπή «PLAYBALL» με τους Μάνο Ζερβάκη και Μάκη Τσίλκο στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τη συνεχή αγωνιστική δραστηριότητα:
«Είναι ένας προγραμματισμός που ακολουθούμε και τηρούμε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα και, από τη στιγμή που είμαι ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές, οφείλω να συμμετέχω σε αγώνες. Εγώ από έφηβος βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους, υπάρχει μια συνέχεια στους αγώνες και, όταν σε καλούν σε μεγάλους αγώνες, δεν μπορείς να μην πας».

Για την προετοιμασία του, ενόψει του καλοκαιριού:
«Φέτος, ο προγραμματισμός έγκειται στο Πεκίνο και θα λειτουργήσει σαν προετοιμασία και για Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Ρίο. Έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο, ετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Απώτερος στόχος είναι το Ρίο και ενδιάμεσος στόχος είναι και το Παγκόσμιο του κλειστού. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ελπίζοντας πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τη στασιμότητα του επί κοντώ τα προηγούμενα χρόνια:
«Έχουμε ταλέντα, υπήρξαν πολλοί αξιόλογοι αθλητές, θεωρώ ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας τα προβλήματα. Οι δέκα καλύτεροι αθλητές που έχουν περάσει, γυμναζόντουσαν με το προπονητή μου».

Για την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ:
«Δουλεύουμε για τα έξι μέτρα. Ότι έχει γίνει στην προπόνηση, είναι θεωρία. Θέλω να φτάσω το πανελλήνιο ρεκόρ στα έξι μέτρα σε επίσημο αγώνα».

Για τα street events:
«Δεν είναι κάτι καινούργιο, πρόκειται για επισήμους αγώνες με επιτυχίες και επιδόσεις που είναι επίσημες και ισχύουν. Αν θα τα εντάξει στο καλεντάρι της IAAF, θα είναι καλύτερο για τα αγώνισμα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: