Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μορφέσης: «Αν είμαστε ‘φρέσκοι’, θα νικήσουμε την Ισπανία»

Στο γεγονός πως η Εθνική πόλο γυναικών, αν έχει «φρεσκάδα», θα νικήσει την τελευταία αγωνιστική του World League την Ισπανία, στάθηκε ο Γιώργος Μορφέσης μετά το 21-5 κόντρα στη Γερμανία.

Μορφέσης: «Αν είμαστε ‘φρέσκοι’, θα νικήσουμε την Ισπανία»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως οι αθλήτριες του θα πρέπει να παρουσιαστούν διαφορετικές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ολλανδία και πως η ψυχολογική τους κατάσταση θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης στα φάιναλ φορ Ευρωλίγκας και LEN TROPHY αντίστοιχα. Χαρακτήρισε το World League αγώνες προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ζήτησε συγκέντρωση για τους επερχόμενους αγώνες.

Αναλυτικά: «Αν παρουσιαστούμε διαφορετικοί, σε σχέση με το παιχνίδι που κάναμε στην Ολλανδία, που ήμασταν κουρασμένοι ψυχή τε και σώματι, αν είμαστε "φρέσκοι" μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στην Ισπανία, καθώς βρισκόμαστε μέσα στις καλές ομάδες στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Το παιχνίδι με τις Ισπανίδες είναι μετά τους δύο μεγάλους στόχους που έχουν Ολυμπιακός και Bουλιαγμένη, το φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκας και το φάιναλ φορ του LEN TROPHY.

Θα φανεί, λοιπόν, κατά πόσο οι αθλήτριες είναι σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη, απέναντι στην Ισπανία. Η αλήθεια είναι ότι το World League δεν παύει να είναι στόχος, καθώς, αν περάσουμε στην τελική φάση, θα το δούμε ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, που είναι ο μεγάλος στόχος.

Αν έρθει η ήττα από την Ισπανία, δε θα είναι η καταστροφή, πάντως. Θα συγκεντρωθούμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, γιατί ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το Προολυμπιακό τουρνουά, που είναι σε έξι μήνες».

Ο Μίλος Σέκουλιτς εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών του. «Δεν ήταν τόσο δύσκολο παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ καλύτερες από ότι εμείς. Είμαι, όμως, πολύ χαρούμενος για τα κορίτσια μου, έκαναν ότι μπορούσαν.

Ο στόχος μας δεν είναι το World League, έτσι και αλλιώς, εμείς από εδώ και πέρα θα προετοιμαστούμε για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε βέβαια και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, που θα αποτελέσουν για τα μικρότερα κορίτσια μας μία πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: