Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Χρειάζεται στήριξη ο Παπαθανασάκης!!

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης ήρθε το καλοκαίρι στον Ηρακλή και πέτυχε μέσα σε έξι μήνες όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.  Προσπαθεί να μηδενίσει τα χρέη της ομάδας και συνεχίζει να πληρώνει τους πάντες με στόχο η ομάδα να μπορέσει να είναι αυτάρκης και να σταθεί στα πόδια  της με αξιώσεις.  Η δουλειά που έχει κάνει σε πολλούς τομείς φαντάζει σαν όνειρο , την στιγμή που το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ηρακλής ήταν κυριολεκτικά στον «αέρα» και δεν ήταν γνωστή  η επόμενη μέρα του.
Διάθεσε  1.7 εκ. ευρώ
Μέχρι σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει βάλει από την τσέπη του περίπου 1.7 εκ. ευρώ. Ένα ποσό που είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής αλλά και για την ομάδα του Ηρακλή, καθώς κανένας  δεν είχε επιδείξει παρόμοια διάθεση στο παρελθόν. Έχει ρυθμίσει τις οφειλές προς το δημόσιο (Εφορία και ΙΚΑ), πληρώνει πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας και καλύπτει κάθε ανάγκη της ομάδας. Ταυτόχρονα συντηρεί την υπάρχουσα ομάδα με τους παίκτες να μην έχουν οικονομικά προβλήματα όπως συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Όταν ήρθε στον Ηρακλή δεν ζήτησε από κανένα βοήθεια και προσπάθησε μόνος του να αναλάβει τα χρέη που τελικά αποδείχτηκαν πολύ μεγαλύτερα από όσα αρχικά είχαν εκτιμηθεί. Δεν  έκανε πίσω και αντίθετα έχοντας πλέον «δεθεί» με την ομάδα προσπάθησε και προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Μηδαμινά έσοδα
Τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία του ο Ηρακλής στην φετινή σεζόν είναι πολύ μικρά , ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Τα  χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι λίγα  και  δεν αλλάζουν κάτι ορισμένα μικρά μπόνους που έχει με τις πολλές τηλεοπτικές μεταδόσεις.  Το ίδιο ισχύει για τα χρήματα που θα έρθουν από τον ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με την Φούτμπολ Λίγκ.  Έσοδα από τις χορηγίες δύσκολα θα έρθουν στην δεδομένη χρονική στιγμή , αφού αυτές «κλείνουν» συνήθως το καλοκαίρι.  Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που έχουν προχωρήσει αλλά γίνονται με την προοπτική της ομάδας στην Σούπερ Λίγκ.
Ηθική συμπαράσταση
Η παρουσία του κόσμου  στις εντός έδρας αναμετρήσεις είναι αρκετά ικανοποιητική. Το μεγάλο πρόβλημα όμως αφορά τις διαρροές που παρουσιάζονται στην διάθεση των εισιτηρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες αναμετρήσεις δυσκολεύτηκαν να καλύψουν ( με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια) της ανάγκες που υπάρχουν για ένα αγώνα. Γιατί πολύ απλά , υπάρχουν πάρα πολλοί που βρίσκουν τον τρόπο και «τρυπώνουν» στο Καυτανζόγλειο. Ο Παπαθανασάκης στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν βασίζεται στις εισπράξεις από τα εισιτήρια όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες ομάδες. Θέλει όμως να  έχει μια ηθική ικανοποίηση βλέποντας να υπάρχει ανταπόκριση στην αγορά εισιτήριων. Η ομάδα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό τομέα και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Έτσι υπάρχει μια σκέψη να διατεθούν πακέτα εισιτηρίων για τις αναμετρήσεις των πλει οφ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύσουν κανονικά και στα πλει οφ. Απλά θα δοθεί η ευκαιρία στους υπόλοιπους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα  και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Ο Ηρακλής έχει τεράστια δυναμική, αλλά θα πρέπει αυτό να αποτυπώνεται και στα εισιτήρια για πολλούς λόγους.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: