Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εξοργισμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ

Ποιος είδε τους παίκτες της ΑΕΚ και δεν τους φοβήθηκε… Η καθυστέρηση πληρωμών στην Ένωση συνεχίζεται και παρότι οι ποδοσφαιριστές είχαν επιταγή πληρωμής με σημερινή ημερομηνία, ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε διαθέσιμο ποσό, πηγαίνοντας εξοργισμένοι στην προπόνηση της Δευτέρας (30/11).

Τα αίματα έχουν ανάψει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου αλλά το σημερινό έσταξε τη σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι της υπομονής των «κιτρινόμαυρων», απειλώντας να μην καταλύσουν στο ξενοδοχείο που επρόκειτο να διαμείνουν παραμονές του αγώνα ενώ μερικοί σκέφτηκαν και να μην αγωνιστούν.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Πήγαμε στην τράπεζα και δεν υπήρχαν λεφτά. Όλοι λέτε πως δε χάσουμε τα χρήματα μας, αλλά κανείς δε μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό», φέρεται να είπαν οι παίκτες στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλη Δημητριάδη.

Ο τιμ μάνατζερ της Ένωσης ζήτησε νέα περιθώρια υπομονής από τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Νίκο Θανόπουλο. Ο τελευταίος εφόσον ενημερώθηκε, μίλησε με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά και τον υποψήφιο επενδυτή Χαράλαμπο Κοζώνη και οι τρεις άντρες φέρονται να έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη προκειμένου να βρεθεί μία άμεση λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Γίνεται προφανές πως το μεγαλύτερο στοίχημα της ΑΕΚ για την τρέχουσα σεζόν δεν είναι το αγωνιστικό κομμάτι και κάποια διάκριση σε αυτό (αφού άμεσα ή έμμεσα οι περισσότεροι στόχοι έχουν χαθεί), αλλά η επίλυση του οικονομικού, όσο γίνεται γρηγορότερα, καθώς δεν ήταν και λίγες οι σειρήνες που ακούστηκε περί προσφυγών από τους ποδοσφαιριστές, ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.


Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

«Συνεχίζουμε με Φεράρα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6022ab9ca1a8bc3c1fe6ba0f0859b056_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Ο ιταλικός Τύπος υποστηρίζει ότι ο Τσίρο Φεράρα κινδυνεύει με απόλυση, το όνομα του Γκους Χίντινγκ ήδη ακούγεται αλλά ο Ζαν Κλοντ Μπλαν διέψευσε τα πάντα.


Η εφημερίδα Tuttosport, που εδρεύει στο Τορίνο και πρόσκειται στη Γιουβέντους, έχει ήδη αρχίσει την έντονη κριτική στον προπονητή της ομάδας για το -8 από την κορυφή και την αστάθεια από αγώνα σε αγώνα. Τη Δευτέρα σε ιταλικές ιστοσελίδες γράφτηκε το όνομα του Γκους Χίντινγκ ως υποψήφιου για να διαδεχθεί τον Φεράρα αν στραβώσουν τα ματς με Ιντερ και Μπάγερν Μονάχου, αλλά ο πρόεδρος του συλλόγου εξέφρασε τη στήριξη της διοίκησης στον προπονητή.

«Ο Φεράρα δεν κινδυνεύει. Δουλεύει καλά και είναι πλαισιωμένος από ένα τιμ με ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Το αποτέλεσμα των επόμενων δύο αγώνων με την Ιντερ και την Μπάγερν Μονάχου δεν πρόκειται να κρίνει το μέλλον του. Συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, έχοντας την υποστήριξη της διοίκησης», τόνισε σχετικά ο Μπλαν, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα την ομάδα και είπε σχετικά: «Είδα μια ομάδα εκνευρισμένη και αυτό είναι καλό, γιατί από τον θυμό μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλό. Στο κάτω-κάτω, όλες οι μεγάλες ομάδες περνάνε ορισμένες δύσκολες περιόδους. Η Γιουβέντους είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει περάσει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα έβγαινε νικήτρια από αυτές».

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Κυρίας μίλησε, για ακόμη μία φορά, και για τα όσα γράφονται και ακούγονται στην Ιταλία περί ρατσισμού από τους τιφόζι της Γιούβε προς τον Μάρκο Μπαλοτέλι της Ιντερ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: «Ο ρατσισμός δεν έχει καμία σχέση με εμάς και ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι ρατσιστικό από τους οπαδούς μας. Αυτό είναι σαφές και δεν μπορεί κανείς να προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο. Οτι υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένο και πρέπει να προσπαθήσουν όλοι για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα».

Τέλος, έκανε ένα σχόλιο για το ντέρμπι με την Ιντερ που έρχεται, λέγοντας ότι «εμείς κρατάμε χαμηλά τους τόνους, παρά το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν. Η κόντρα με την Ιντερ θέλουμε να μείνει σε αγωνιστικό επίπεδο», ενώ ερωτηθείς για την αστάθεια στην απόδοση του Ντιέγκο, κάλυψε τον Βραζιλιάνο άσο: «Δεν αποδίδει στο μέγιστο γιατί σε κάθε ματς του γίνονται πάρα πολλά φάουλ».

"Φωτιές"

"Φωτιές" άναψε στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς με τις αποκαλύψεις που έκανε η Σιένα Γουέστ

Χτυπήθηκε από γρίπη!

Χτυπήθηκε από γρίπη!

Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρίσκονται κλινήρεις από ίωση. Η… παλιά γρίπη ταλαιπωρεί τους Πάμπλο Γκαρσία, Ολιβιέ Σορλέν, Μπρούνο Τσιρίλο και Ντάριο Κρέσιτς, με τον Ουρουγουανό μέσο, ο οποίος αγωνίστηκε με πυρετό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να είναι έτσι κι αλλιώς απών από το επόμενο ματς με τη Λάρισα, λόγω καρτών. Ο Γάλλος μέσος, που απουσίασε από το ΟΑΚΑ, λογικά θα είναι καλύτερα από σήμερα και μάλλον θα επιστρέψει στη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Για τους Τσιρίλο και Κρέσιτς θα διαφανεί εντός 48ώρου πως θα εξελιχθεί η κατάστασή τους. Και οι τέσσερις απουσίασαν από τη σημερινή προπόνηση του Δικεφγάλου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Σουρωτή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις αποθεραπείας και χαλαρώματος για όσους αγωνίστηκαν ως βασικοί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ασκήσεις τακτικής και τεχνικής για τους υπόλοιπους. Για μία ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λούτσιο Φιλομένο.

Στημένα παιχνίδια και στους Νέους!


Θολό το τοπίο... Μέρα με τη μέρα βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία σε ό,.τι αφορά τις υποθέσεις στημένων αγώνων. Το φοβερό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι το κύκλωμα είχε απλωθεί και σε παιχνίδια εθνικών ομάδων Νέων, όπως αυτό της Ουγγαρίας με τη Σλοβακία τον Οκτώβριο του 2008.

Μιλώντας σε εφημερίδα της Ουγγαρίας, ο νεαρός πορτιέρο Μπένσε Σομόντι αποκάλυψε ότι κάποιο μέλος της συμμορίας τον πλησίασε και του ζήτησε να έχει μειωμένη απόδοση δίνοντάς του το ποσό των 3.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προαναφερόμενος τελικά δεν αγωνίστηκε και η Σλοβακία νίκησε με το ευρύ 4-1!

Σύμφωνα με όσα λένε αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, η λίστα με τα ονόματα των ομάδων θα αυξηθεί, αφού σιγά σιγά έρχονται και άλλα στοιχεία στο φως που αποδεικνύουν ότι το κύκλωμα είχε βάλει βαθιά τις ρίζες του στο ποδόσφαιρο.

Ανανέωσε με Μπάρτσα ο Μάρκες


Ο Ράφαελ Μάρκες Ποιος παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν θέλει να παραμείνει στον -κατά τεκμήριο- κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο; Προφανώς κανείς, αφού σήμερα και ο Ράφαελ Μάρκες υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "μπλαουγκράνα", έως το καλοκαίρι του 2012. Επιστρέφει ο Μιλίτο.

Με αναπροσαρμοσμένες αποδοχές και ρήτρα αποδέσμευσης 100εκ. ευρώ, ο Μεξικανός αμυντικός θα παραμείνει στους "μπλαουγκράνα". Παράλληλα, γίνεται ο όγδοος παίκτης από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς είχαν προηγηθεί οι Αντρές Ινιέστα, Γιάγια Τουρέ, Βίκτορ Βαλντές, Πέδρο, Λιονέλ Μέσι, Κάρλες Πουγιόλ και Ερίκ Αμπιντάλ.

Επίσης, οι πρωταθλητές Ευρώπης ενημέρωσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, ότι επιστρέφει μετά από 1,5 χρόνο ο Γκαμπριέλ Μιλίτο. Ο Αργεντινός μπακ είχε τραυματιστεί σοβαρά στους χιαστούς του δεξιού γόνατου τον Απρίλιο του 2008, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πριν από δύο εβδομάδες έπαιξε 45 επτά σ΄ένα φιλικό με τη Μπολιβάρ (Βολιβία) και σήμερα πήρε το "πράσινο φως" από τους ιατρούς για να ενταχθεί κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Σπουδαίο "διπλό" ο Πιερικός στη Ρόδο



Οι παίκτες του Πιερικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ολγκίν Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 πέτυχε ο Πιερικός στη Ρόδο σε βάρος του Διαγόρα, ο οποίος υπέστη την πέμπτη ήττα του στους έξι τελευταίους αγώνες. Η ομάδα της Κατερίνης πέτυχε το γκολ που της χάρισε τους τρεις βαθμούς στο 90' με τον Ολγκίν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα δεν ήταν καλή, ενώ η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ έχοντας και την εύνοια της τύχης. Ηταν το 28' όταν ο Κωνσταντινίδης βρήκε την μπάλα μετά από το σουτ του Γκουγκουλιά στο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα του τερματοφύλα Βελλίδη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε και οι νησιώτες έφτασαν στην ισοφάριση στο 66' με σουτ του Σπάρταλη. Οι Ροδίτες πίεσαν και για το δεύτερο τέρμα αλλά οι "μελανόλευκοι" αμύνθηκαν σωστά και μάλιστα στο 90'... έκλεψαν και τη νίκη όταν ο Φρέντερικς έβγαλε τον Ολγκίν στην πλάτη της άμυνας και αυτός αφού απέφυγε τον Βελλίδη, πλάσαρε στην κενή εστία διαμορφώνοντας το θετικό αποτέλεσμα.

Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Δήμου, Μπριλλάκης, Κορακάκης (46' Στρατάκης), Τσιάτσιος, Κωνσταντινίδης, Μιλόσκοβιτς, Χρήστου, Τριανταφύλλου, Ουέλινγκτον (56' Σπάρταλης), Ρούσεφ.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Μαρτίνες, Παντελιάδης (69' Χατζηζήσης), Γκουγκουλιάς (58' Ολγκίν), Τασίδης, Εξουζίδης, Θάνος (46' Φρέντερικς), Πέντα.

Βράζουν στον Αρη με τον Κωνσταντινέα


Ο Κωσταντινέας ανάμεσα σε Μανιάτη και Κόκε Στο Καυτανζόγλειο ζήτησε "συγγνώμη" για μερικές φάσεις που του ξέφυγαν... Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έδωσε ρεσιτάλ... Ο Κωνσταντινέας και οι βοηθοί του δεν είδαν σχεδόν τίποτε και στις επίμαχες φάσεις ήταν απόντες... Μετά το τέλος δε, συναντώντας τον πρόεδρο του Αρη, ο Κωνσταντινέας σχεδόν έβαλε τα κλάματα, όπως αναφέρεται σήμερα στις εφημερίδες. Ζήτησε, πάλι, "συγγνώμη".

Δύο "συγγνώμες" και κάτι... ψιλά από τον Κωνσταντινέα σε δύο επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη που, αν μη τι άλλο, προβληματίζουν και ταυτόχρονα προκαλούν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θανάσης Αθανασιάδης και μέλη της διοίκησης, πήγαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Κωνσταντινέα -μετά το τέλος του ματς- στα αποδυτήρια. Λέγεται ότι βουρκωμένος παραδέχτηκε τις λάθος αποφάσεις του.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο Αρης εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έχει βρει το δρόμο της ανάκαμψης. Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρος Κωνσταντινέας μπαίνει στο περιθώριο, καθώς ο παρατηρητής της αναμέτρησης, Θανάσης Βέλλιος τον βαθμολόγησε κάτω από τη βάση.

Ο Αμπρέου αναμένεται να βρίσκεται τελικά στα πλάνα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Η διάταση συνδέσμων δεν είναι ικανή να τον αφήσει εκτός από μια αναμέτρηση που είναι εξίσου σημαντική με τις προηγούμενες και τις... επόμενες για τους "κίτρινους" που έχουν χάσει αρκετό έδαφος.
Video-ανακοίνωση από τον Πανιώνιο
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στη συνέντευξη τύπου Με τίτλο "Κίτρινος Τύπος" ο Πανιώνιος εξέδωσε βιντεο-ανακοίνωση για το ματς με τον Αρη. Σε αυτό υπάρχουν όλες οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι "κυανέρυθροι" με την υποσημείωση: "To ποδόσφαιρο εάν δεν το ξέρεις είναι δύσκολο. Με το να χάνεις το μέτρο είναι εύκολο να εκτεθείς".

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει: "Επειδή πολύ φασαρία έγινε για το παιχνίδι μας με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, φασαρία μάλλον από τη λάθος μεριά, εμείς απλά παραθέτουμε το κάτωθι βίντεο του αγώνα:

Index του βίντεο:
Φάση 1η: Απ' ευθείας αποβολή Αμπρέου στο 20' για φάουλ στον Ριέρα
Φάση 2η: Αποβολή Νέτο στο 23' με δεύτερη κίτρινη για μπουνιά στον Τζαβέλλα
Φάση 3η: Αποβολή Σηφάκη στο 49' για ανατροπή Ριέρα
Φάση 4η: Φάουλ από το οποίο προήρθε το γκολ του Αρη, το οποίο εκτελείται 2,5 μέτρα εμπρός από την αρχική θέση...
Φάση 5η : Καθαρό πέναλτι που γίνεται επάνω στον Ριέρα στο 83' (και δεν δίνεται)

To ποδόσφαιρο εάν δεν το ξέρεις είναι δύσκολο. Με το να χάνεις το μέτρο είναι εύκολο να εκτεθείς...".

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;

Με την παρουσία τριών εισαγγελέων διεξήχθη το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να καταγράψουν οτιδήποτε συνέβαινε. Ωραία μέχρι εδώ αφού εννοείται πως τρία ζευγάρια μάτια είναι καλύτερα από ένα ή και κανένα. Αλλά μπορεί να δει ο εισαγγελέας αν αυτό που έπεσε στον αγωνιστικό είναι χαρτάκι, πλαστικό ποτηράκι ή σουγιάς; Όχι βέβαια, εκτός και αν είναι ο Superman ή κανένα γενετικό πείραμα της περιοχής 51 στις Η.Π.Α.. Σε περίπτωση όμως που οι εισαγγελείς είναι κανονικοί άνθρωποι, πρέπει να καλέσουν τον κ. Τζόρβα για δυσφήμιση του αθλήματος. Δεν μπορείς εσύ κ. Τζόρβα να μιλάς έτσι για να τους οπαδούς μιας ομάδας και να τους δυσφημείς καθ' αυτό τον τρόπο χωρίς να ενοχλείσαι από κανέναν. Ή ακόμη καλύτερα η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός μέσω της δικαστικής οδού να ζητήσει δικαίωση. Αφού βέβαια προσκομιθούν και τα dvd απο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης... Ή μήπως δεν λειτουργούσε το σύστημα γιατί δεν υπήρχαν άδεια dvd στο γήπεδο εκείνη τη μέρα; Ετσι βρε αδερφέ για να πούμε ότι δεν πληρώθηκαν τζάμπα και τρία ζευγάρια μάτια..Πηγη

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Κανονικά οι Λέκι και Ντάλα Μπόνα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_GgnTWaUPyh.jpg

Το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής, ακολούθησαν σήμερα οι Λέκι και Ντάλα Μπόνα.

Ο Κατσαμπής ταλαιπωρείται από ίωση και δεν προπονείται, μέχρι να αναρρώσει, ενώ ο Κοβαλέφσκι έχει ένα ελαφρύ πρόβλημα στο γαστροκνήμιο, ακολούθησε φυσιοθεραπεία και, για μερικές μέρες, θα ακολουθήσει χαλαρούς ρυθμούς.

Ο Γιάκομπ έχει τράβηγμα στον δικέφαλο, ακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα και τις προσεχείς μέρες θα κινηθεί σε χαλαρά επίπεδα. Τέλος, ο Ηρακλής θα προπονηθεί αύριο, Τρίτη, με διπλό πρόγραμμα πρωί (10:00) και απόγευμα (15:30).

Οργή λαού

Η διαιτησία μπορεί να έχει παίξει τον δικό της ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος των «κίτρινων» εθελοτυφλεί και δεν βλέπει την πραγματικότητα από όλες τις διαστάσεις.
Από όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οι παίκτες δεν ήταν δυνατό να παραμείνουν στο «απυρόβλητο». Φέρουν μεγάλη ευθύνη, καθώς αυτοί αγωνίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για ακόμη μια φορά φέτος, βίωσαν την οργή του κόσμου του Άρη. Και μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Καβάλα, χαρακτηρίζονται «λάιτ» σε σχέση με αυτές που διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Οι αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους(περίπου 300 άτομα) ήταν έντονες. Ακόμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν περίμεναν κάτι τέτοιο. Έφυγαν τρέχοντας από τα αποδυτήρια για το λεωφορείο, το οποίο μάλιστα έφυγε από άλλο δρόμο, καθώς η Παπαναστασίου ήταν μπλοκαρισμένη από τους οπαδούς και τις διμοιρίες τον ΜΑΤ. Βέβαια ορισμένες ενέργειες του τύπου ρίψη μπουκαλιών, ήταν απαράδεκτες από μερίδα του πλήθους, μιας λίγο έλειψε να χτυπήσουν άνθρωποι της ασφαλείας αλλά και δημοσιογράφοι.
Όπως και να έχει η ουσία είναι μια. Η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε. Χθες και παρά την βαριά ήττα της Τούμπας γέμισε το γήπεδο για να συμπαρασταθεί στους παίκτες. Ωστόσο και πάλι έφυγε απογοητευμένος, στεναχωρημένος, νευριασμένος, τσατισμένος. Για αυτό και ένας μέρος του περίμενε έξω από τα αποδυτήρια για να τους τα ψάλλει. Με αυτόν τον τρόπο τους έστειλαν ένα τελευταίο μήνυμα…μια τελευταία προειδοποίηση. Πηγη Μετροσπορ

Φωτο Ημέρας

Το ένα... γκολ καλύτερο από το άλλο στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη

Ειπε...............

"Είναι ντροπή. Mε σημάδευαν με αεροβόλο και κροτίδες Αυτά που έγιναν ξεπερνούν κάθε όριο και γυρίζουν το ποδόσφαιρο 500 χρόνια πίσω!"

Aλέξανδρος Τζόρβας (τερματοφύλακας Παναθηναϊκού)

Ψιθυροι......................

Μέχρι να λήξει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι στις εξέδρες του ΣΕΦ βρίσκονταν λιγότεροι από 100 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όμως σε λίγα λεπτά, αρκετός κόσμος μεταφέρθηκε από το "Καραϊσκάκη" στο κλειστό για το ντέρμπι του μπάσκετ


Εγκάρδιο τετ α τετ με τους συμπατριώτες του παίκτες του Παναθηναϊκού, Γκάμπριελ και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο


Στις 18:00GR έφτασε στο "Καραϊσκάκη" ο Σωκράτης Κόκκαλης, χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Λόγω της καθυστέρησης, ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ζητήσει να καθυστερήσει και η έναρξη του ντέρμπι


17:30GR Το πούλμαν της αποστολής του Παναθηναϊκού έχει σταματήσει περίπου 1,5 χλμ. μακριά από το γήπεδο, αφού κατά μήκος της παραλιακής, υπήρχαν μηχανάκια με οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν έχει φτάσει ακόμα η αποστολή μια ώρα πριν την έναρξη του ματς


17:20GR Μολότοφ και δακρυγόνα έπεσαν έξω από το γήπεδο, ενώ έχει κλείσει τελείως και η γέφυρα που είναι δίπλα από το "Καραϊσκάκη"


Παρών στο "Καραϊσκάκη" και ο Νέρι Καστίγιο, χωρίς όμως να κάνει κάποια δήλωση


17:10GR Μικροένταση μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και των οπαδών του Ολυμπιακού. Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κλούβες και πάνω στις γέφυρες που υπάρχουν γύρω από το Καραϊσκάκη και δεν αφήνει κανένα να πλησιάσει χωρίς εισιτήριο.


Ο Νίκος Αλέφαντος δεν μπορούσε φυσικά να λείψει από το ντέρμπι, εκφράζοντας μάλιστα και...φανερά την προτίμηση του υπέρ του Ολυμπιακού. "Θα τους πατήσουμε!", είπε πριν μπει στο "Καραϊσκάκη"!


Υβριστικό πανό κατά του πρώην παίκτη της ομάδας τους και νυν του ΠΑΟΚ Χαβιέ Βιτόλο είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Αρη σε κεντρική θύρα του "Κλ. Βικελίδης"


Ενα τεράστιο μαύρο πανό έχουν αναρτήσει η οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Στο γήπεδο υπάρχει ακόμη ένα πανό που γράφει "καλό ταξίδι φίλε"



Μετά από πολύ καιρό βρέθηκε στα επίσημα του ΟΑΚΑ, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος


Πριν από την έναρξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ οι οργανωμένοι της ΑΕΚ έδωσαν ανθοδέσμη στον Μπρούνο Τσιρίλο


Πηλαδάκης η επιστροφή; Πολύ πιθανό να ξαναδούμε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα τον ισχυρό άνδρα της Λάρισας. Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Λίγκας...


«Όλα ή τίποτα με Έβερτον»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4f578a81c7d1bc2c4351cefb812afc15_L.jpg?1259574590?1259574590?1259574590

Σαν τελικό χαρακτήρισε τον αγώνα με την Έβερτον ο Ισμαέλ Μπάνκο. Ο Αργεντινός στράικερ μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA και τόνισε ότι η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να προχωρήσει στο Europa League, στο μοναδικό στόχο που έχει απομείνει.

«Ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει τα πολλά γκολ (4-0) που πέτυχαν εναντίον μας στο πρώτο παιχνίδι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για μας, κάτι σαν τελικός αφού δεν επιτρέπεται να χάσουμε. Είναι ένας αγώνα ‘όλα ή τίποτα’, επειδή χάσαμε την ευκαιρία να νικήσουμε την ΜΠΑΤΕ στην έδρα μας. Η σεζόν δεν έχει εξελιχθεί καλά για μας και δυστυχώς μάλλον έχουμε μείνει πολύ πίσω για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, συνεπώς το να προχωρήσουμε στο Europa League είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους και τους παίκτες», τόνισε ο Αργεντινός φορ.

Για το γρήγορο γκολ που πέτυχε με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ο Μπλάνκο τόνισε: «Δεν είχα σκοπό να βρω δίχτυα μετά από 15 δευτερόλεπτα, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και εγώ ήμουν σε εγρήγορση μολονότι το παιχνίδι είχε μόλις αρχίσει».

Φέτος, η μπάλα δεν θέλει τον «Ζορό» ο οποίος έχει χάσει πολλά γκολ. «Ήμουν στενοχωρημένος γιατί φέτος η μπάλα δεν έλεγε να πάει στα δίχτυα από μένα. Είτε περνούσε λίγο δίπλα από το δοκάρι είτε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι φίλαθλοι με στήριξαν και τώρα σκοράρω ξανά», τόνισε, ενώ ανέλυσε την αγωνιστική του φιλοσοφία. «Ποτέ μου δεν περιμένω να μου στρωθεί η μπάλα στο πιάτο για να σκοράρω. Ανέκαθεν ήμουν μαχητής και δεν ντρέπομαι να δουλεύω σκληρά. Γυρίζοντας σπίτι μετά από κάθε αγώνα ξέρω πως έδωσα μάχη».

Με την... Σεσίλια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/50a2606477cc2153e7e9181507e6d5dc_L.jpg?1259573051?1259573051?1259573051

Ο τενίστας Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο αλλάζει συντρόφους με τη... σέσουλα. Νέα κατάκτηση του είναι η Σεσίλια Οβιέδο.

Η ηθοποιός βρήκε το άλλο της μισό στον 21χρονο αθλητή. Ο νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη χώρισε με την Λούλι Σαλασάρ και γνώρισε την Σεσίλια στο Λονδίνο όπου είχε πάει για το «Champions Tour». Ο Ντελ Πότρο φέρεται να ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα την Οβιέδο

Μέσι: "Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα"


Ο Μέσι πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Ανρί Η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια στο "clasico" και μαζί με τους τρεις βαθμούς επανήλθε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω της τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μέσι, είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

"Πετύχαμε μια νίκη που έχει μεγάλη αξία. Δεν είναι ποτέ εύκολο να νικάς μια ομάδα σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρωτάθλημα, όμως, έχει πολύ δρόμο και ακόμα δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος. Να είμαστε μπροστά με δύο βαθμούς δεν σημαίνει πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, αφού έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια", τόνισε ο Αργεντινός άσος.

Μπενίτεθ: "Καλή δουλειά ο Κάραγκερ"


Ο Τζέιμι Γκάραχερ Την άποψη ότι ο Τζέιμι Κάραγκερ έχει επιστρέψει στην καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόταν πριν από μερικές εβδομάδες εξέφρασε ο προπονητής του Ράφα Μπενίτεθ. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ είχε σημαντική συμβολή στη νίκη της ομάδας του επί της Εβερτον (2-0) στο μεταξύ τους ντέρμπι.

"Συνολικά η άμυνά μας ήταν πολύ καλή και αυτό είναι ένα πολύ θετικό γεγονός για το μέλλον", δήλωσε ο Μπενίτεθ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. Ο Αγκερ και ο Κάραγκερ έκαναν πολύ καλή δουλειά, ενώ ο Μασεράνο και ο Λούκας δούλεψαν πολύ σκληρά στο κέντρο βοηθώντας την άμυνα. Είναι πάντα σημαντικές οι νίκες, ειδικά οι συνεχόμενες.

Αυτές είναι το κλειδί για μία ομάδα που θέλει να παραμείνει ψηλά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, όπου θα προσπαθήσουμε για άλλη μία νίκη, κατέληξε ο Μπενίτεθ.

Πολλοί μνηστήρες για τον Βιεϊρίνια


Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Το συμβόλαιο του Αντελίνο Φρέιτας Βιεϊρίνια θα απασχολήσει ιδιαίτερα ορισμένες ομάδες που τον παρακολουθούν επισταμένα. Το βράδυ του Σαββάτου, υπήρχαν αρκετοί «σκάουτ» από ευρωπαϊκές ομάδες που φλερτάρουν με την ιδέα να τον αποκτήσουν.

Ο Πορτογάλος επιθετικός θα μείνει, υπό κανονικές συνθήκες, στην Τούμπα, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, εκτός κι αν προκύψουν προτάσεις που κριθούν ικανοποιητικές για να παραχωρηθεί.

Οι Αταλάντα, Τζένοα, Ουντινέζε, Χέρτα Βερολίνου, Σάλτσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον, έστειλαν τους κατασκόπους στο ΟΑΚΑ για την κόντρα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και ο Βιρίνια δεν πέρασε απαρατήρητος.

Και δεν μπορούσε , άλλωστε, αφού ο βραχύσωμος άσος του ΠΑΟΚ, που πραγματοποιεί φέτος μια δαιμονιώδη σεζόν, έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, θα αποτελέσει στόχο συλλόγων του εξωτερικού.

Δεν αποκλείεται, η διοίκηση του ΠΑΟΚ να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, που το περασμένο καλοκαίρι, και ταυτόχρονα να αυξήσουν το ποσό της ρήτρας του.

Ο Τσιρτσέτα στο ΟΑΚΑ, ο Μπέμπεκ στην Τουρκία


Ιβαν Μπέμπεκ Ο Κλαούντιο Τσιρτσέτα θα διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Εβερτον για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη, ενώ την επομένη ο Κροάτης, Ιβαν Μπέμπεκ θα σφυρίξει τον αγώνα στην Τουρκία, ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τον Παναθηναϊκό.

Βοηθοί του Ελβετού Τσιρτσέτα στο ΟΑΚΑ θα είναι οι συμπατριώτες του, Φραντσέσκο Μπουρατζινα και Μπιτ Χίντμπερ, ενώ επόπτες περιοχής οι Κάρλο Μπερτολίνι και Ντάνιελ Βερμελίνγκερ.

Βοηθοί του Μπέμπεκ θα είναι οι Τόμισλαβ Πέτροβιτς και Τόμισλαβ Σέτκα και επόπτες περιοχής οι επίσης Μάριο Στραόνγια και Νταμίρ Μπάτινιτς.

Μώραλης: "Δεν υπήρχε αεροβόλο"


Εκανε δηλώσεις ο Γιάννης Μώραλης Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, απάντησε μέσω του "Sentra 103,3" στις κατηγορίες του Αλέξανδρου Τζόρβα, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να υπήρχε αεροβόλο όπλο, ενώ διέψευσε ότι στο ημίχρονο υπήρξε καταγγελία από τους πράσινους". Τέλος μίλησε και για το μέταλλο των πρωταθλητών.

"Αν απαντήσω με χιούμορ μπορεί κάποιοι να πουν ότι δεν αντιμετωπίζω σοβαρά τα πράγματα. Αν απαντήσω σοβαρά, θα μπουν ότι μπαίνω σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Θα προσπαθήσω να ισορροπήσω μεταξύ χιούμορ και της σοβαρής καταγγελίας του κ. Τζόρβα. Αναφέρουν στον Παναθηναϊκό συνέχεια τη Ριζούπολη. Ήταν αρκετά μικρός ο κ. Τζόρβας, επτά χρόνια πριν, για να θυμάται τι συνέβη τότε. Σ' ένα πολύ κακό γήπεδο, η αποστολή του Παναθηναϊκού είχε πολύ κακή υποδοχή από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ενώ ήταν απαράδεκτα τα αστυνομικά μέτρα εκείνη τη μέρα. Λίγο καιρό πριν, στο γήπεδο της Λεωφόρου, είδαμε τις χειρότερες εικόνες που έχουμε δει σε ελληνικό γήπεδο, ο διαιτητής Ευθυμιάδης είχε χτυπηθεί από 50 άτομα και είχε φύγει αιμόφυρτος. Δυστυχώς, δεν τα διδάσκουν όλα στον Παναθηναϊκό. Εμείς θυμόμαστε τη Ριζούπολη και δεν περηφανευόμαστε για ό,τι συνέβη. Ομως το να επαναφέρουμε όλα αυτά, δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Χτες δεν πιστεύω ότι υπήρξε αεροβόλο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να έπαιζε 45 λεπτά και να δέχεται πυρά όπως είπε. Οπως διέκοψε με την κροτίδα, θα είχε κάνει το ίδιο και για το αεροβόλο. Δεν καταγγέλθηκε στο ημίχρονο. Ο κ. Αντωνίου ανέφερε για την κροτίδα και για αντικείμενα... Είναι απαράδεκτο για τον κ. Τζόρβα να λέει ότι κατ' εντολή κάποιου επετράπη να μπει αεροβόλο. Κι αν τον γνωρίζει, να μας πει ποιος είναι. Διαφορετικά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Δεν επικροτούμε τη ρίψη των αντικειμένων, κακώς έγιναν αυτά. Ο κ. Τζόρβας πάλι επιλεκτικά είπε ότι μόνο στο "Καραϊσκάκη" γίνονται αυτά. Σε όλα τα γήπεδα δυστυχώς γίνονται αυτά. Φαίνεται ότι δεν έχει παίξει στην Τούμπα, δεν έχει παίξει σ' άλλα γήπεδα που γίνονται παρόμοια περιστατικά! Εμάς μας ενοχλεί η επιλεκτική μνήμη. Αυτά που γίνονται ζημιώνουν τον Ολυμπιακό, είναι απαράδεκτα, και δεν τα έχουμε ανάγκη. Αν συνεχίζουν κάποιοι να τα κάνουνε, τότε πρέπει να συλληφθούν από την αστυνομία. Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη. Χθες, προφανέστατα, δεν έγινε κανένας σωματικός έλεγχος, εφόσον πέρασαν μέσα στο γήπεδο 200-300 καπνογόνα. Από' κει και πέρα το να μιλάμε για οπλοπολυβόλα, μαχαίρια, λάμες 30 εκατοστών...νομίζω ότι χάνει το δίκιο του ο κ. Τζόρβας ή όποιος τα λέει και το μέτρο εμείς οι υπόλοιποι".

Ο Μώραλης σχετικά με την καθυστέρηση του πούλμαν του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τόνισε: "Το τι γίνεται στο λεκανοπέδιο αφορά την ελληνική αστυνομία. Εμείς δεν μπορούμε να κυνηγάμε 30-40 ανεγκέφαλους, όπου κι αν είναι αυτοί. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την εγκατάστασή, τον περιβάλλοντα χώρο και το γήπεδο. Πέρα από τις ρίψεις που ανέφερα πριν, δεν έγινε το παραμικρό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την μεταφορά της αποστολής του Παναθηναϊκού μέσα σε μία ώρα ή δεν ξέρω πόσο, εξαιτίας 30-40 ατόμων. 'Έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος σχεδιασμός".

Ο Μώραλης ξεχώρισε τη νίκη από τις υπόλοιπες: "Θα ξεχώριζα τη χθεσινή νίκη με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά, είναι καλύτερος φέτος, εμείς είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, είχαμε πολλούς τραυματίες, όμως μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο στα καινούρια παιδιά μία καλή ψυχολογία και το μέταλλο του νικητή. Σίγουρα είναι και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών αλλά αν από μία άλλη ομάδα έλειπαν Γκαλέτι, Στολτίδης, Λεντέσμα, Ντιόγο και Ντάρμπισαϊρ, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός, τηρουμένων των αναλογιών και των απουσιών που έχει, θεωρεί ότι έχει πολύ καλά, ο απολογισμός είναι θετικός. Είμαστε ένα βαθμό μπροστά στο πρωτάθλημα και θέλουμε μία ισοπαλία για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια έχουμε 3-4 εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια μέσα στο Δεκέμβριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες, να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα με χθες και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Στη συνέχεια, η διοίκηση θα μπει στο τελικό στάδιο για να υλοποιήσει τις μεταγραφικές της σκέψεις. Νομίζω ότι σήμερα είναι μία πολύ καλή ημέρα για τον Ολυμπιακό αλλά θέλει προσοχή να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό. Θέλουμε οπωσδήποτε να πάρουμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τους βαθμούς στα παιχνίδια πρωταθλήματος του Δεκεμβρίου για να παραμείνουμε στην κορυφή. Κακά τα ψέμματα ο Ολυμπιακός έχει εκείνο το μέταλλο για να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει έστω κι αν δεν παίζει πάντα καλά".

Για τις μετεγραφές τόνισε: "Θα ήταν πρόχειρο να μιλήσω για το πόσες μεταγραφές θα έκανε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αποκλείεται να κάνει τέσσερις μεταγραφές ή καμία. Θεωρώ ότι έναν ή δύο ποδοσφαιριστές ψάχνει ο Ολυμπιακός αλλά όλα εξαρτώνται και από τους τραυματισμούς, αν θα γυρίσει ο Ντιόγο και ο Νταρμπισαϊρ. Όπως ξέρετε ο Μήτρογλου παίζει τόσο καιρό μόνος του. Οι μεταγραφές δεν θα είναι πάρα πολλές, αλλά δεν θα είναι και μηδέν".

"Πράσινες" καταγγελίες...


Ο Τζόρβας παραπονιέται στον Κάκο Όταν καθυστερείς 2,5 ώρες επειδή γίνονται... οδομαχίες γύρω από το "Καραϊσκάκης". Όταν η περιοχή του Παναθηναϊκού θυμίζει κρανίου τόπου με το χορτάρι να έχει καεί. Όταν ο Τζόρβας καταγγέλλει πως δέχεται πυρά από αεροβόλο. Όταν στο χορτάρι βρίσκεται ακόμη και σουγιάς (!), ε τότε κάτι φταίει. Στο "τριφύλλι" είναι πυρ και μανία με όσους ευθύνονται για το κλίμα και την ατμόσφαιρα στην έδρα του αιωνίου.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού επιδείκνυε τα σημάδια του στα πλευρά, λέγοντας ότι διαρκώς τον σημάδευαν με αεροβόλο. Ο σουγιάς βρέθηκε ανοιχτός και γράφτηκε μάλιστα και στο φύλλο αγώνα. Το οποίο οι "πράσινοι" υπέγραψαν με κάθε επιφύλαξη, επειδή συν τοις άλλοις ζήτησαν αρκετές φορές διακοπή του ματς, κάτι που ο Κάκος αγνόησε.

Αντίθετα, από την έκθεση του Ταξίαρχου της αστυνομίας, φαίνεται περίτρανα πως δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός για το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη της ομάδας στο Φάληρο. Κάτι που φυσικά εκνεύρισε τους πάντες. Φτάσαμε στο σημείο να κατεβαίνουν οι ποδοσφαιριστές στο Καλλιμάρμαρο και να κάνουν βόλτες στο δρόμο επειδή δεν άφηνε η αστυνομία να προχωρήσει το πούλμαν!

Σκεπτικισμός και συνέχεια

Ασφαλώς, το όλο κλίμα και η ατμόσφαιρα στο "Καραϊσκάκης" επηρέασαν τον Παναθηναϊκό. Όμως, παράλληλα υπάρχει και σκεπτικισμός στο "πράσινο" στρατόπεδο. Για το πώς είναι δυνατόν να χάνεις στο πρώτο ημίχρονο όταν έχεις κάνει 10 σουτ, έναντι μόλις 2 του αντιπάλου. Και κυρίως για την ανύπαρκτη αντίδραση της ομάδας μετά το πρώτο γκολ του ΟΣΦΠ (δηλαδή στο 2ο ημίχρονο).
Ψυχολογικά είναι φυσιολογικό οι πάντες να είναι "σκασμένοι". Όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη υπάρχουν 18 ματς και η διαφορά από την κορυφή είναι μία... γκέλα.

Ο Ρέμος φεύγει, ο επενδυτής έρχεται



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μέχρι χθες επικείμενη αποχώρηση του Αντώνη Ρέμου από τον Ηρακλή έγινε βεβαιότητα σήμερα...

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως διεξάγονται συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη παραχώρηση μετοχών, η οποία δεν έχει την υπογραφή του Αντώνη Ρέμου!

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο επενδυτής που αναμένεται να αναλάβει, καθώς τα σενάρια είναι πολλά. Τα πιο κύρια είναι πως είτε πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται μέσα από τον Ηρακλή, είτε για επιχειρηματία από την Αθήνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οταν, πριν δυόμισι χρόνια, αναλάβαμε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παραλάβαμε μια ομάδα που δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, καθώς η έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού εκείνη τη στιγμή δεν έμοιαζε δυνατή.

Πήραμε μια απόφαση ευθύνης, σε μια δύσκολη στιγμή, ζητώντας τη βοήθεια της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ και την στήριξη του κόσμου του. Δεν αναλάβαμε την ΠΑΕ προσδοκώντας σε κάποιο όφελος κι ο μοναδικός μας σκοπός ήταν να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε οδηγήσει την ομάδα στα όρια της διάλυσης.

Από τότε μέχρι σήμερα, στο διάστημα που μεσολάβησε, μπορεί τα αποτελέσματα της ομάδας να μην ήταν αυτά που θέλαμε, όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ απόκτησε διοικητική υπόσταση και έκανε βήματα μπροστά. Ισως κάναμε πολλά λάθη, αλλά δεν θα κάνουμε το χειρότερο: δεν πρόκειται η παρουσία μας να γίνει αιτία διχασμού του κόσμου της ομάδας. Καταλαβαίνουμε την πίκρα όσων, ανοιχτά πλέον, μας αμφισβητούν και στρέφονται εναντίον της διοίκησής μας.

Εμείς, πρώτοι από όλους, είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ωστόσο, μείναμε μόνοι και, από τη στιγμή που σε πολλούς η προσπάθειά μας δεν είναι κατανοητή, δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε. Πιθανότατα, αν μείνουμε, τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα, καθώς η παρουσία της συγκεκριμένης διοίκησης γίνεται τον τελευταίο καιρό αιτία για αποδοκιμασίες της ομάδας.

Ονειρευόμασταν ένα γήπεδο, που να υποστηρίζει τους παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ και όχι μια εξέδρα, που να τους αποδοκιμάζει, σχεδόν όσο και τη διοίκησή του. Επειδή καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες, ανακοινώνουμε στον κόσμο της ομάδας, ότι η συγκεκριμένη διοίκηση, εντός ολίγου, αποχωρεί. Ηδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταβίβασης των μετοχών σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο, ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχει καλύτερα αποτελέσματα από μας και να φτιάξει τον ΗΡΑΚΛΗ, που ο κόσμος του ονειρεύεται.

Μέχρι την ολοκλήρωση των συζητήσεων, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να ασκούμε διοίκηση, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα της ομάδας και προασπίζοντας τα συμφέροντά της. Σύντομα, θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις, αναλυτικότερα.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Απέλυσε τον Μισέλ η Ζάμαλεκ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ζάμαλεκ αποτελεί ο Ανρί Μισέλ. Ο Γάλλος προπονητής απολύεται για δεύτερη φορά από αφρικανική ομάδα μέσα σε ένα χρόνο, έπειτα από τη φυγή του από τους Μαμελόντι Σάντοους τον περασμένο Απρίλη.

Ο 62χρονος τεχνικός χρεώθηκε την τέταρτη ήττα της Ζάμαλεκ στο πρωτάθλημα έπειτα από 10 αγωνιστικές, από την Πόλις Γιούνιον (2-0) και άφησε τον αιγυπτιακό σύλλογο δεύτερο στη βαθμολογία με 15 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Αλ Αχλί.

Ο Μισέλ ήταν στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας που κατετάγη τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1986 και έπειτα μεταξύ άλλων προπόνησε και το Μαρόκο, το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και τον Άρη το 2001.

Νοκ άουτ για φέτος ο Σίλβα!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Διάστρεμμα (δευτέρου βαθμού) έσω συνδέσμου στο δεξί γόνατο έχει υποστεί ο Νταβίντ Σίλβα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Βαλένθια, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τους τρεις αγώνες στην Primera Division (με Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης και Λα Κορούνια) και σε δύο παιχνίδια του Europa League (με Λικ και Τζένοα).

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Μαγιόρκα και το βράδυ του Σαββάτου υπέφερε από τους πόνους. «Είναι χαρούμενος, επειδή θα μπορούσε να είχε υποστεί χειρότερο τραυματισμό. Σε τέσσερις εβδομάδες μπορεί να δουλέψει σε κανονικό ρυθμό με τους συμπαίκτες του», τόνισε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου των «νυχτερίδων», Χόρχε Καντέλ, και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ημέρες θα μείνει σε ακινησία και θα δουλέψει σε αργό ρυθμό».

Ο Σίλβα εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την πρώτη «μεταγραφή» της Βαλένθια τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αφού θα επανέλθει στις 3 Ιανουαρίου (όταν η ομάδα του υποδέχεται την Εσπανιόλ).

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: Μίλησαν οι έδρες



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με νίκες συνέχισαν στη δεύτερη ημέρα της πέμπτης αγωνιστικής της Α1, Κολοσσός Ρόδου, Μαρούσι και ΓΣ Ολύμπια Λάρισας. Στο «Βενετόκλειο» οι Ροδίτες επικράτησαν της ΑΕΚ με 77-61 και πέτυχαν τη τρίτη εντός έδρας νίκη τους με πρωταγωνιστή τον Λανς Χάρις που σημείωσε 16 πόντους. Στο κλειστό της Νεάπολης, οι Λαρισαίοι επιβλήθηκαν του Περιστερίου με 73-67. Πλασματικό το σκορ αφού οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη έλεγχαν το παιχνίδι καθ΄όλη τη διάρκεια και έφτασαν να προηγούνται με 13. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τον Ηλυσιακό και έφτασε εύκολα στη νίκη με 75-65. Κορυφαίος για το Μαρούσι ο Μαυροειδής με 18 πόντους. Στις 22:00 το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «ΣΕΦ».

Αποτελέσματα

Ολύμπια Λ.-Περιστέρι 73-67
Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 77-61
Μαρούσι-Ηλυσιακός 75-65
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 87-76

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Ολυμπιακός 10
Παναθηναϊκός 9
Πανελλήνιος 9
Περιστέρι 8
Κολοσσός Ρ. 8
Μαρούσι 8
Αρης 7
Τρίκαλα 7
Καβάλα 7
Πανιώνιος 7
Ολύμπια Λάρισας 7
ΠΑΟΚ 6
Ηλυσιακός 6
ΑΕΚ 6

Γιατί αντικαταστάθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο…



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολλοί ήταν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης που αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 67’ λεπτό της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα.

Ο λόγος είναι ότι το χθεσινό ματς ήταν το δεύτερο παιχνίδι του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, ύστερα από τη δίμηνη απουσία του, και ο Χιλιανός προπονητής δεν θέλησε να ρισκάρει, όπως τον συμβούλεψε ο δόκτωρ Φαν Ντάικ.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός που χειρούργησε τον 24χρονο παίκτη είχε αναφέρει πως: «Εάν ο Ρονάλντο παίξει περισσότερο από 60 λεπτά στο ντέρμπι, τότε υπάρχει κίνδυνος υπότροπης». Ο διεθνής ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία να παίξει και έτσι έγινε. Ο Ρονάλντο ρίσκαρε με τη συμμετοχή του και λίγο έλειψε να γράψει στο ντεμπούτο του στο «El Classico» το όνομά του, αλλά ο Βαλντέζ δεν του το επέτρεψε.

Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ συγκέντρωσε πάνω του τα… λέιζερ των οπαδών της Μπαρτσελόνα, όποτε είχε την μπάλα στην κατοχή του. Η χρήση των λέιζερ έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά απαγορεύεται και τιμωρείται. Μάλιστα, στη Νάπολι είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάτι παρόμοιο σε ένα παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Ζενίτ στο Champions League



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με την Ρουμπίν Καζάν να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από την προηγούμενη εβδομάδα και την Σπαρτάκ Μόσχας την δεύτερη θέση που δίνει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League, το τρίτο «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος.

Η Ζενίτ και η Λοκομοτίβ Μόσχας «πάλεψαν» για την 3η θέση. Η ομάδα της Αγ. Πετρούπολης ήταν αυτή που τελικά τερμάτισε τρίτη καθώς νίκησε με 2-1 την Σπαρτάκ ενώ η ομάδα του σιδηροδρόμου επικράτησε της ουραγού Χίμκι με 3-1. Οι δύο ομάδες τελείωσαν έχοντας από 54 βαθμούς αλλά την Ζενίτ να υπερτερεί στην διαφορά τερμάτων και να παίρνει την πρόκριση για τα προκριματικά του Champions League. Η Λοκομοτίβ θα παίξει Europa League όπως και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία νίκησε με 3-0 την Σατούρν. Η ΦΚ Μόσχας ηττήθηκε με 2-1 από την Ντινάμο Μόσχας και έμεινε εκτός Ευρώπης εκτός εάν κερδίσει το Κύπελλο ή το πάρει η Ζενίτ.

Οσο για την πρωταθλήτρια Ρουμπίν, νίκησε με 3-0 την Κούμπαν με την δεύτερη της ομάδας και αύξησε την διαφορά από την Σπαρτάκ στους 8 βαθμούς. Πλέον οι Τάταροι θέλουν τη νίκη στο «Σαν Σίρο» κόντρα στην Ιντερ την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Την πρώτη κατηγορία «αποχαιρέτισαν» οι Κούμπαν Κράσνονταρ και Χίμκι, ενώ την άνοδο πήρε για πρώτη φορά η Σιμπίρ Νοβοσιμπιρίσκ από την Σιβηρία και η Ανζι Μαχατσκάλα από τις όχθες της Κασπίας θάλασσας.

Σπανός: «Επιβράβευση με πριμ στους παίκτες»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» λέει μια σοφή παροιμία και φαίνεται ότι την ασπάζεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός. Για του λόγου το αληθές, ο ισχυρός άντρας της ομάδας του Περιστερίου θα ανταμείψει τους ποδοσφαιριστές με ένα πριμ της τάξεως των 50.000 ευρώ για τη συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών που έχουν επιτύχει στα δυο τελευταία παιχνίδια με Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

«Ευτυχώς δεν μας στοίχησαν οι χαμένες ευκαιρίες»

Από εκεί και πέρα, στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιώργος Δώνης , έδωσε τις ευχές του στον ΠΑΣ, μη ξεχνώντας ότι και ο ίδιος έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ¨Άγιαξ της Ηπείρου¨: «Ο ΠΑΣ είναι μια πολύ σημαντική ομάδα με ιστορία και πολύ κόσμο. Εύχομαι να μείνει στην κατηγορία, διότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιες ομάδες σαν τον ΠΑΣ».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόδοση της ομάδας του, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι αυτή τη φορά, οι χαμένες ευκαιρίες δεν τους στοίχησαν : «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, που μας δίνει και μια πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα. Στα δύο προηγούμενα ματς φθάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε και ευτυχώς που τώρα μπορέσαμε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ένα αποτέλεσμα που το πήραμε παρά το άγχος που είχαμε. Ήμασταν καλύτεροι, ειδικά μετά το 30', όταν και δημιουργήσαμε φάσεις. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς εύκολα, αλλά πάλι η κακή μας συνήθεια να χάνουμε ευκαιρίες παραλίγο να μας στοιχίσει. Ευτυχώς, τελικά κρατήσαμε και πήραμε τη νίκη».

Ξύπνησαν οι μνήμες

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο Καυτανζόγλειο, όταν το 2-0 μετατράπηκε σε 2-2, οι παίκτες του Ατρόμητου δεν θέλησαν να είναι στο ίδιο έργο θεατές. Το σενάριο αυτή τη φορά είχε διαφορετικό τέλος, με τον Νεμπεγλέρα να αναφέρει ότι «μετά το 2-0 μάς ξύπνησαν μνήμες Καυτανζόγλειο. Αν κερδίζεις 2-0, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό που μας συνέβη. Ίσως να μάθαμε από τα λάθη μας». Από την πλευρά του, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Μπρίτο, πρόσθεσε: «Είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί. Έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά. Η σημερινή ήταν μια νίκη ψυχολογίας. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα ένα όμορφο γκολ και βοήθησα την ομάδα μου».

Την πίστη του πως η Άρσεναλ μπορεί να καλύψει τη διαφορά και τελικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ. Ο Γά



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε 30 πόντους και οι Νιου Τζέρσεϊ μεγάλωσαν το αρνητικό τους σερί στο ΝΒΑ, στην ήττα με 106-87 στο «Στάπλες Σέντερ» του Λος Άντζελες.

Η ομάδα του Νιου Τζέρσεϊ που δεν έχει καταφέρει να νικήσει από την έναρξη του πρωταθλήματος, μετράει 17 ήττες στη σειρά που είναι το χειρότερο ρεκόρ, μαζί με εκείνα των Κλίπερς και Χιτ.

Από τη νικήτρια ομάδα ο Πάου Γκασόλ είχε 20 πόντους και εννέα ριμπάουντ και ο Τζόρνταν Φάρμαρ πρόσθεσε άλλους 15 στην 12η νίκη των Λέικερς στα τελευταία 14 ματς. Από τους Νετς προσπάθησε περισσότερο ο Μπρουκ Λόπεζ με 26 πόντους και 12 ριπάουντ .


Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Τορόντο-Φοίνιξ 94-113
Ντιτρόιτ-Ατλάντα 94-88
ΛΑ Κλίπερς-Μέμφις 98-88
Μαϊάμι-Βοστόνη 85-92
Νέα Υόρκη-Ορλάντο 102-114
Οκλαχόμα-Χιούστον 91-100
Σαν Αντόνιο-Φιλαδέλφεια 97-89
Ντένβερ-Μινεσότα 100-106
Σακραμέντο-Νέα Ορλεάνη 112-96
ΛΑ Λέικερς-Νιού Τζέρσεϊ 106-87

OI ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 13-4
Τορόντο 7-11
Φιλαδέλφεια 5-12
Νέα Υόρκη 3-14
Νιου Τζέρσεϊ 0-17

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 12-5
Μιλγουόκι 8-7
Σικάγο 6-8
Ιντιάνα 6-8
Ντιτρόιτ 6-11

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 14-4
Ατλάντα 12-5
Μαϊάμι 9-7
Σάρλοτ 7-9
Ουάσινγκτον 5-10

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 12-4
Πόρτλαντ 12-7
Γιούτα 9-7
Οκλαχόμα 9-8
Μινεσότα 1-15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 14-3
ΛΑ Λέικερς 13-3
Σακραμέντο 8-8
ΛΑ Κλίπερς 8-10
Γκόλντεν Στέιτ 5-10

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 12-5
Σαν Αντόνιο 9-6
Χιούστον 9-8
Νέα Ορλεάνη 7-10
Μέμφις 6-11

ΒΕΝΓΚΕΡ: «Δεν χάθηκε τίποτα»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πίστη του πως η Άρσεναλ μπορεί να καλύψει τη διαφορά και τελικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Γάλλος προπονητής επισήμανε πως στο ντέρμπι του «Έμιρειτς» τα πάντα πήγαν καλά για την Τσέλσι, που όπως την είδε θα έχει απώλειες στη συνέχεια.

«Η Τσέλσι είναι μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά να εμφανίζει τις αρετές της και να κρύβει τα μειονεκτήματα της. Εμείς στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας, προσπαθώντας να βγάλουμε το ημίχρονο. Όμως η Τσέλσι έχει πολύ καλούς παίκτες στηνβ επίθεση και κατάφερε να μας κάνει τη ζημιά», είπε ο Βενγκέρ μετά το τέλος του αγώνα για να συνεχίσει:

«Βάσει όσων είδα στον αγωνιστικό χώρο, η Τσέλσι θα έχει απώλειες στη συνέχεια. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε όλσα περισσότερα παιχνίδια έχουμε μπροστά μας και να μειώσουμε το -11 της διαφοράς από την κορυφή».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, δήλωσε: «Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα σε μία ομάδα που είναι ανάμεσα σε εκείνες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Στον αγώνα έκανε τη διαφορά η κλάση του Ντιντιέ Ντρογκμπά που είναι πολύ μεγάλος σκόρερ».

Ν.ΚΑΣΤΙΓΙΟ - «Θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένας γνώριμος βρέθηκε χθες στο «Καραϊσκάκη» για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος για μια ακόμα φορά εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει και πάλι την φανέλα των Πειραιωτών.


«Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Θέλω να γυρίσω, αλλά έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο και δεν με αφήνουν να φύγω. Έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην παίζω ποδόσφαιρο. Έχασα τη μητέρα μου, χώρισα, αλλά θέλω πολύ να ξαναπαίξω και μακάρι να το κάνω για τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν με αφήνει ο Αχμέτοφ ( πρόεδρος της Σαχτάρ) και θα ψάξω τρόπο. Έχω ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο και έχω περάσει πολύ δύσκολα. Δεν μπορώ να παίξω σε άλλη ομάδα. Εδώ είναι το σπίτι μου (και έδειξε με το χέρι του το Καραϊσκάκη)».

Ερωτηθείς για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι: «Οι δημοσιογράφοι τα είχαν γράψει, δεν είχα μιλήσει ποτέ με Παναθηναϊκό». «Νέρι, σε θέλουμε πίσω, έλα στον Θρύλο», του έλεγαν όσοι τον έβλεπαν.

Σε κώμα οπαδός της Ίντερ!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία η χθεσινή αναμέτρηση της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», καθώς οπαδός των γηπεδούχων έπεσε από το δεύτερο διάζωμα των κερκίδων και... προσγειώθηκε σε άλλον φίλο της ομάδας!

Και οι δύο διακομιστήκαν σε νοσοκομείο του Μιλάνου, με τον πρώτο, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς έχει πέσει σε κώμα! Ο 36χρονος άνδρας φέρεται να έχασε την ισορροπία του στους πανηγυρισμούς για το 1-0, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση!

Ο δεύτερος οπαδός, ένας 46χρονος που παρακολουθούσε το ματς μαζί με το γιο του, είναι εκτός κινδύνου.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής.



Επιμέλεια: Δ.Μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη 0-0

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-2
Σκόρερ: 50' Ορφανός, 84' Μπούντιμιρ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερ: 48' Μαντούκα

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λάρισα-Νέα Καβάλα 1-0
Σκόρερ: 60' Κάσας

Πανθρακικός-Λεβαδειακός 0-2
Σκόρερ: 24', 55' Ναπολεόνι

Αρης-Πανιώνιος 1-1
Σκόρερ: 82' Νέτο / 90+' Κουμορτζί

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Σκόρερ: 58' Μπρίτο, 64' Περόνε / 76' Ντιμπαλά

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0
Σκόρερ: 45+', 54' Μήτρογλου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγωνιστικές)\

1. Ολυμπιακός 30
2. Παναθηναϊκός 29
3. ΠΑΟΚ 21
4. Καβάλα 18
-. ΑΕΚ 18
-. Πανιώνιος 18
7. Εργοτέλης 17
8. Αστέρας Τρίπολης 16
-. Αρης 16
10. Skoda Ξάνθη 14
11. Λάρισα 13
-. Ατρόμητος 13
13. Ηρακλής 12
14. ΠΑΣ Γιάννινα 11
--. Λεβαδειακός 11
16. Πανθρακικός 1
** Λάρισα και Εργοτέλης έχουν ένα ματς λιγότερο.

Ο πίνακας των σκόρερ:

8 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
6 ΓΚΟΛ: Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
4 ΓΚΟΛ: Περόνε (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Λεάλ Γκονζάλες (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ιάκομπ (ΗΡΑΚΛΗΣ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μπάλαμπαν (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)
3 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο, Νέμεθ (ΑΕΚ), Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Αναστασάκος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπουντιμίρ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ), Αμπουαχατζίρα (ΛΑΡΙΣΑ), Ναπολεόνι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ρομπέρ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Όμο (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Ιβιτς (ΠΑΟΚ), Τζάνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Σκόκο, Μαντούκα, Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ), Νέτο, Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Έντερ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φαβάλι, Μπρίτο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Βερπακόφσκις (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ντίκα, Επστάιν, Βέλιος (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ντομπρασίνοβιτς, Ιωάννου (ΚΑΒΑΛΑ), Μετίν, Σίμιτς, Ρομέου (ΛΑΡΙΣΑ), Στρμπα, Ποϊ (ΞΑΝΘΗ), Ντιόγκο, Ζαϊρί, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Ντουντού, Όσκαρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπουβάλ (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Ριέρα, Κουμορτζί (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ), Σαϊτιώτης, Ντιμπαλά (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
1 ΓΚΟΛ: Καφές, Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Νασούτι, Ναφτί, Ρονάλντο, Φλάβιο, Κόκε (ΑΡΗΣ), Καούνος, Μαρσελάο, Μπαστία, Ουντότζι (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καλαντζής, Πόποβιτς (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Σασιασβίλι, Τσεσνάουσκις, Τζούνιορ, Ρομάνο, Μπέτο, Χίμπλινγκερ, Ορφανός (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Σουλτανίδης, Ντουγκλάο, Γιάννου (ΚΑΒΑΛΑ), Κάσας, Μελίσσης, Τουάμα (ΛΑΡΙΣΑ), Μουλόπουλος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μαρσελίνο, Βάλλας, Ζιεντσουκ (ΞΑΝΘΗ), Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Βύντρα, Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μίτου, Φαγιάρδο (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Καστελιόνε, Γουνδουλάκης, Σκούφαλης, Μανιάτης, Εστογιανόφ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιτόλο, Φιλομένο, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Λίνο, Αραμπατζής, Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Κώτσιος, Κοντογουλίδης, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Αμπρέου (ΑΡΗΣ), Καρακώστας (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Τζόκιτς (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πριμ 200 χιλιάδων ευρώ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο... γνωστός φάκελος του Σωκράτη Κόκκαλη έκανε πριν από ένα ντέρμπι ξανά την εμφάνισή του με τον πρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να ενημερώνει τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλη Δουρέκα ότι σε περίπτωση νίκης οι παίκτες θα μοιραστούν 100 χιλιάδες ευρώ για κάθε γκολ που θα σημειώνουν. Ετσι το 2-0 των νικητών σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα μοιραστούν 200 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του ματς είπε μετά το τέλος του: «Εγινε ένα ωραίο ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε κερδίσει και με μεγαλύτερη διαφορά. Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη έχουμε δρόμο. Ελπίζω όμως στο τέλος εμείς να το πάρουμε ξανά», κατέληξε ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος ερωτηθείς για το τί θα γίνει με τις μεταγραφές... απάντησε με πολλά χαμόγελα και την ατάκα: «αντε γεια».

Το ίδιο χαρούμενος και ο Πέτρος Κόκκαλης στάθηκε περισσότερο στο θέαμα του ντέρμπι και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, αν θέλει να μας ρίξει από την κορυφή. Δεν ήταν εμφάνιση ομάδας αυτής (σ.σ. του Παναθηναϊκού) η οποία θέλει να πάρει τα πρωτεία». Επίσης ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταγραφών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μεταγραφές πάντα γίνονται...»

ΙΣΠΑΝΙΑ: «Clasico» Ιμπραΐμοβιτς



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος η Μπαρτσελόνα, κάτι (πολύ) παραπάνω από τρεις βαθμοί και η νίκη της στο «Καμπ Νου» επί της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 1-0 στο «clasico» της Πριμέρα Ντιβισόν. Οι «μπλαουγκράνα» με σκόρερ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 56' «έκαμψαν» την αντίσταση της ομάδας της Μαδρίτης κι επέστρεψαν στην κορυφή της κατάταξης αφήνοντας τη μεγάλη τους αντίπαλο δύο πόντους πίσω.

Το ντέρμπι ήταν αρκετά καλό ποιοτικά, με τη Ρεάλ να είναι πιο επικίνδυνη στο α' ημίχρονο, αλλά την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που πέτυχε γκολ, το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος, αν και απ' το 62' αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπούσκετς).

ΠΑΟΚ: Αποφασίζει το Δ.Σ. για Βιολίδη



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΠΑΟΚ με κεντρικό θέμα την παραίτηση του Ηλία Βιολίδη αλλά και την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στην ένταση που κατέθεσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος πριν από περίπου δεκαπέντε (15) ημέρες.

Αυτή η ένταση είχε αναγκάσει τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ.Βιολίδη να παραιτηθεί καθώς ο Γιάννης Παπαδόπουλος διαμαρτυρόταν για την συμμετοχή του στο ΔΣ του ΑΣ μιας και είναι μέτοχος της ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του συλλόγου θα απαντήσει στον κ.Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε διεκδικήσει την προεδρία στις προηγούμενες εκλογές.

Εκτός από το θέμα της παραίτησης του Ηλία Βιολίδη αναμένεται να συζητηθεί και άλλα σημαντικά ζητήματα στη συνεδρίαση του ΔΣ που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συλλόγου.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: 2-0



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με καθυστέρηση (μιας ώρας) ξεκίνησε το ντέρμπι, στις... καθυστερήσεις σκόραρε ο Μήτρογλου το ένα από τα δύο του γκολ που χάρισαν στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-0.

Η ομοιότητά τους ήταν ότι μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο σε απόδοση. Η (μεγάλη) διαφορά των «αιωνίων» στο ντέρμπι αναλύεται ως εξής: στο καλό ημίχρονό του ο Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν σκόραρε αλλά επιπλέον δέχθηκε τέρμα (μόλις στο δεύτερο σουτ των γηπεδούχων ύστερα από 45 λεπτά αγώνα ενώ οι Πράσινοι είχαν δέκα!).

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός τον «τελείωσε» με συνοπτικές διαδικασίες στο δικό του (δεύτερο) μισό του αγώνα με πρωταγωνιστή τον «killer» Κώστα Μήτρογλου.

Δύο (από τα κάμποσα) ερωτήματα: Αλήθεια που ήταν σήμερα ο (παίκτης βαρόμετρο του Παναθηναϊκού) Κατσουράνης, ήταν στο γήπεδο; Και επίσης, γιατί ο Κάκος "μάσαγε" τις κίτρινες κάρτες, με αποκορύφωμα το ότι δεν έδειξε τη δεύτερη στο 90’ της αναμέτρησης στον Ντούντου για το τρίτο "δολοφονικό" τάκλιν του στον αγώνα; Πάμε να δούμε όλα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δάλλας (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μήτρογλου, Ντουντού / Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Λέτο
Με μια ματιά
Με ορμή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εισήλθε με τον τσαμπουκά της έδρας στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς σχέδιο ωστόσο. Με άναρχο τρόπο και με το «σπρώξιμο» της εξέδρας, προσπάθησε να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Ο Παναθηναϊκός περίμενε στην άμυνα να περάσει το πρώτο…κύμα δίχως να πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα κατάφερε και μάλιστα απείλησε πρώτος με το μακρινό σουτ στο 7’ από τον Σισέ το οποίο εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Εκείνο το Μαρέσκα στο 9’ ήταν πιο επικίνδυνο, όμως ο Τζόρβας ήταν εξίσου έτοιμος. Η πρώτη μπόρα πέρασε για τους φιλοξενούμενους.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σισέ

Στο 11’ ο Σισέ απείλησε με πραγματικές αξιώσεις. Το σουτ που επιχείρησε από τα 5 μέτρα με τον Νικοπολίδη εξουδετερωμένο σταμάτησε πάνω στον Ραούλ Μπράβο που είχε διαβάσει τη φάση και έσπευσε να καλύψει την εστία. Το «ριμπάουντ» έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον γάλλο στράικερ, αλλά δεν την αντιλήφθηκε σωστά, βιάστηκε και σούταρε ψηλά άουτ. Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός είχε μια ανούσια και φλύαρη υπεροχή και ο Παναθηναϊκός τη μεγάλη ευκαιρία στο συγκεκριμένο διάστημα.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟ

Στο 21’ ο Σαλπιγγίδης έκλεψε τη μπάλα δέκα μέτρα κάτω από τη σέντρα, την «έτρεξε» ως την εστία του Νικοπολίδη, ωστόσο λάθεψε στη μεταβίβαση της μπάλας και ξόδεψε μια σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους την ώρα που οι Σισέ και Γκάμπριελ ωρύονταν για τη γκάφα του συμπαίκτη τους, εβρισκόμενοι σε πλεονεκτικές θέσεις. Στο 25’,σέντρα του Σισέ βρήκε (μάλλον κατά λάθος) την οριζόντια δοκό του Νικοπολίδη ο οποίος πάντως είχε αγγίξει τη μπάλα και την έβγαλε κόρνερ.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Σπυρόπουλος είδε δικαίως την κίτρινη κάρτα διότι ανέτρεψε από πίσω τον Ζαϊρί. Στο 27΄ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Ζεβλάκοβ που τραυματίστηκε. Στο 28’ σουτ του Σαλπιγγίδη εξουδετέρωσε δύσκολα στην αριστερή γωνία του ο Νικοπολίδης. Συμπερασματικά ο ΠΑΟ κυριάρχησε και έψαξε το γκολ στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα ενώ ο Ολυμπιακός έμοιαζε να φοβάται τον αντίπαλό του.

Γκολ ο Μήτρογλου στο δεύτερο ερυθρόλευκο σουτ!

Με μακρινό αλλά άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη ξεκίνησε το επόμενο δεκάλεπτο. Στο 33’ ο Μήτρογλου έκανε θέατρο προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι από τον Βύντρα, όμως ο Κάκος παρέλειψε να του υποδείξει κίτρινη κάρτα, πόσω μάλλον όσο επέμενε ότι ανετράπη. Ένα λεπτό αργότερα ο Νικοπολίδης εξουδετέρωσε στο δεξιό παραθυράκι του την βολίδα του Βύντρα παραχωρώντας κόρνερ.

Από το οποίο οι Πράσινοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία διότι ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει από απόσταση δύο μέτρων κιι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο συγκεκριμένο διάστημα, έψαξε το γκολ, έφτασε κοντά στην επίτευξή του, αλλά δεν δικαιώθηκε και λόγω ημιτελών προσπαθειών κι ας ασφαλώς διότι η μεγάλη κλάση του Νικοπολίδη δεν του το επέτρεψε.

Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο κόλπο! Κόντρα στη ροή του αγώνα και δίχως να το δικαιούται βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Μήτρογλου ύστερα από ασίστ του Βραζιλιάνου Ντουντού. Έτσι είναι η μπάλα…

Παρεμπιπτόντως, το θέατρο του Ζαϊρί στο 46, όταν ο Σπυρόπουλος… φύσηξε και ο Μαροκινός έκανε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν τιμωρήθηκε. Ψιλά γράμματα θα πει κανείς…

Γκολ που θύμισε Φαν Μπάστεν ο Μήτρογλου

Πέρασαν πέντε λεπτά για να δούμε κάτι αξιόλογο. Ήταν ο Ολυμπιακός εκείνος που δημιούργησε την πρώτη απειλητική κατάσταση στο 50’.30’’ όταν ο Ραούλ Μπράβο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Τζόρβα σε ένα σταθερό «μπλονζόν» στη δεξιά γωνία του. Ωστόσο το πράγμα μύριζε από την αρχή. Οι Ερυθρπολευκοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο σκοπεύοντας να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και τα κατάφερε!

Στο 55’ ο Ζαϊρί έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Μήτρογλου τελείωσε τη φάση με εκτέλεση που θύμισε το μεγάλο Μάρκο φαν Μπάστεν. Ο έλληνας φορ γύρισε το κορμί του και με μαγικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τζόρβα. Ο μικρός θέλει δέκα… Ντιόγο στην καθισιά του γιατί έχει γκολ σε αντίθεση με τον πολυδιαφημισμένο Βραζιλιάνο που είναι όλο φρου φρου και αρώματα. Αλλά από τηγανίτα τίποτα…

Δεν βάζεις γκολ εδώ ποτέ… ρε, Σισέ, ρε Σισέ!

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στον αγώνα αλλά ο Σισέ δύο φορές από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον ακατάβλητο και χθες Αντώνη Νικοπολίδη. Δύο διαδοχικά σουτ του Γάλλου από θέση που ένας σκόρερ της φήμης του θα έπρεπε να είχε τελειώσει τη φάση με την… πρώτη, αλλά τζίφος. Καταλογίστε μου λάθος αν αισθάνεστε διαφορετικά, όμως αυτή η ευκαιρία είναι η απάντηση στο γιατί ο Σισέ δεν διέγραψε την καριέρα που όλοι περίμεναν και σε τόσο καλή ηλικία παίζει μπάλα στην Ελλάδα.

Σόου Ζαϊρί

Αξίζει ειδική μνεία στον Μαροκινό. Αποκτήθηκε ως λύση ανάγκης αντί του Λέτο που πέρυσι θεωρήθηκε ο… ιδανικός αντικαταστάτης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όμως τελικά κατέληξε στην Παιανία. Τελικά ο Ζαίρί αποδεικνύεται πολυτιμότερος του Αργεντινού και θα μπορούσε να θεωρηθεί ο κορυφαίος του ντέρμπι αν δεν είχε δράσει δις ο φονέας Μήτρογλου. Η μαγική του πάσα στο 74’ ήταν ένα έτοιμο γκολ για τον Μήτρογλου. Θα ήταν εξωφρενικό αν ο τελευταίος έκανε το τρία στα τρία (τρία σουτ - τρία γκολ) οπότε η αδυναμία του να σκοράρει παίρνει στατιστική άφεση αμαρτιών.

Συντήρηση αποτελέσματος

Δεν είχε λόγο να ρισκάρει ο Ολυμπιακός. Άφησε τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή και να την αναλώνει μέσω του φλύαρου Λέτο που έκανε τη μία κακή επιλογή πίσω από την άλλη. Λίγος και ο Νίνης που εισήλθε στο γήπεδο για να αλλάξει τη ροή του αγώνα αλλά έκανε μια τρύπα στο νερό. Παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός θα είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του αν ο ‘Οσκαρ στο 87΄ δεν έκανε ένα παιδικό πλασέ πάνω στον Τζόρβα από απόσταση δύο μέτρων.