Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μώραλης: "Δεν υπήρχε αεροβόλο"


Εκανε δηλώσεις ο Γιάννης Μώραλης Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, απάντησε μέσω του "Sentra 103,3" στις κατηγορίες του Αλέξανδρου Τζόρβα, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να υπήρχε αεροβόλο όπλο, ενώ διέψευσε ότι στο ημίχρονο υπήρξε καταγγελία από τους πράσινους". Τέλος μίλησε και για το μέταλλο των πρωταθλητών.

"Αν απαντήσω με χιούμορ μπορεί κάποιοι να πουν ότι δεν αντιμετωπίζω σοβαρά τα πράγματα. Αν απαντήσω σοβαρά, θα μπουν ότι μπαίνω σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Θα προσπαθήσω να ισορροπήσω μεταξύ χιούμορ και της σοβαρής καταγγελίας του κ. Τζόρβα. Αναφέρουν στον Παναθηναϊκό συνέχεια τη Ριζούπολη. Ήταν αρκετά μικρός ο κ. Τζόρβας, επτά χρόνια πριν, για να θυμάται τι συνέβη τότε. Σ' ένα πολύ κακό γήπεδο, η αποστολή του Παναθηναϊκού είχε πολύ κακή υποδοχή από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ενώ ήταν απαράδεκτα τα αστυνομικά μέτρα εκείνη τη μέρα. Λίγο καιρό πριν, στο γήπεδο της Λεωφόρου, είδαμε τις χειρότερες εικόνες που έχουμε δει σε ελληνικό γήπεδο, ο διαιτητής Ευθυμιάδης είχε χτυπηθεί από 50 άτομα και είχε φύγει αιμόφυρτος. Δυστυχώς, δεν τα διδάσκουν όλα στον Παναθηναϊκό. Εμείς θυμόμαστε τη Ριζούπολη και δεν περηφανευόμαστε για ό,τι συνέβη. Ομως το να επαναφέρουμε όλα αυτά, δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Χτες δεν πιστεύω ότι υπήρξε αεροβόλο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να έπαιζε 45 λεπτά και να δέχεται πυρά όπως είπε. Οπως διέκοψε με την κροτίδα, θα είχε κάνει το ίδιο και για το αεροβόλο. Δεν καταγγέλθηκε στο ημίχρονο. Ο κ. Αντωνίου ανέφερε για την κροτίδα και για αντικείμενα... Είναι απαράδεκτο για τον κ. Τζόρβα να λέει ότι κατ' εντολή κάποιου επετράπη να μπει αεροβόλο. Κι αν τον γνωρίζει, να μας πει ποιος είναι. Διαφορετικά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Δεν επικροτούμε τη ρίψη των αντικειμένων, κακώς έγιναν αυτά. Ο κ. Τζόρβας πάλι επιλεκτικά είπε ότι μόνο στο "Καραϊσκάκη" γίνονται αυτά. Σε όλα τα γήπεδα δυστυχώς γίνονται αυτά. Φαίνεται ότι δεν έχει παίξει στην Τούμπα, δεν έχει παίξει σ' άλλα γήπεδα που γίνονται παρόμοια περιστατικά! Εμάς μας ενοχλεί η επιλεκτική μνήμη. Αυτά που γίνονται ζημιώνουν τον Ολυμπιακό, είναι απαράδεκτα, και δεν τα έχουμε ανάγκη. Αν συνεχίζουν κάποιοι να τα κάνουνε, τότε πρέπει να συλληφθούν από την αστυνομία. Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη. Χθες, προφανέστατα, δεν έγινε κανένας σωματικός έλεγχος, εφόσον πέρασαν μέσα στο γήπεδο 200-300 καπνογόνα. Από' κει και πέρα το να μιλάμε για οπλοπολυβόλα, μαχαίρια, λάμες 30 εκατοστών...νομίζω ότι χάνει το δίκιο του ο κ. Τζόρβας ή όποιος τα λέει και το μέτρο εμείς οι υπόλοιποι".

Ο Μώραλης σχετικά με την καθυστέρηση του πούλμαν του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τόνισε: "Το τι γίνεται στο λεκανοπέδιο αφορά την ελληνική αστυνομία. Εμείς δεν μπορούμε να κυνηγάμε 30-40 ανεγκέφαλους, όπου κι αν είναι αυτοί. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την εγκατάστασή, τον περιβάλλοντα χώρο και το γήπεδο. Πέρα από τις ρίψεις που ανέφερα πριν, δεν έγινε το παραμικρό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την μεταφορά της αποστολής του Παναθηναϊκού μέσα σε μία ώρα ή δεν ξέρω πόσο, εξαιτίας 30-40 ατόμων. 'Έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος σχεδιασμός".

Ο Μώραλης ξεχώρισε τη νίκη από τις υπόλοιπες: "Θα ξεχώριζα τη χθεσινή νίκη με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά, είναι καλύτερος φέτος, εμείς είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, είχαμε πολλούς τραυματίες, όμως μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο στα καινούρια παιδιά μία καλή ψυχολογία και το μέταλλο του νικητή. Σίγουρα είναι και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών αλλά αν από μία άλλη ομάδα έλειπαν Γκαλέτι, Στολτίδης, Λεντέσμα, Ντιόγο και Ντάρμπισαϊρ, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός, τηρουμένων των αναλογιών και των απουσιών που έχει, θεωρεί ότι έχει πολύ καλά, ο απολογισμός είναι θετικός. Είμαστε ένα βαθμό μπροστά στο πρωτάθλημα και θέλουμε μία ισοπαλία για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια έχουμε 3-4 εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια μέσα στο Δεκέμβριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες, να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα με χθες και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Στη συνέχεια, η διοίκηση θα μπει στο τελικό στάδιο για να υλοποιήσει τις μεταγραφικές της σκέψεις. Νομίζω ότι σήμερα είναι μία πολύ καλή ημέρα για τον Ολυμπιακό αλλά θέλει προσοχή να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό. Θέλουμε οπωσδήποτε να πάρουμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τους βαθμούς στα παιχνίδια πρωταθλήματος του Δεκεμβρίου για να παραμείνουμε στην κορυφή. Κακά τα ψέμματα ο Ολυμπιακός έχει εκείνο το μέταλλο για να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει έστω κι αν δεν παίζει πάντα καλά".

Για τις μετεγραφές τόνισε: "Θα ήταν πρόχειρο να μιλήσω για το πόσες μεταγραφές θα έκανε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αποκλείεται να κάνει τέσσερις μεταγραφές ή καμία. Θεωρώ ότι έναν ή δύο ποδοσφαιριστές ψάχνει ο Ολυμπιακός αλλά όλα εξαρτώνται και από τους τραυματισμούς, αν θα γυρίσει ο Ντιόγο και ο Νταρμπισαϊρ. Όπως ξέρετε ο Μήτρογλου παίζει τόσο καιρό μόνος του. Οι μεταγραφές δεν θα είναι πάρα πολλές, αλλά δεν θα είναι και μηδέν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: