Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ

Από τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6:00 π.μ. της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου , το blog δεν θα ανανεώνεται ειδησεογραφικά λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν κανόνες...!!

Στο ΝΒΑ υπάρχουν κανόνες...
Το θέμα είναι λίγο παλιό, αλλά αν μη τι άλλο η αναφορά του δείχνει τη διαφορά σοβαρότητας και επιπέδου όταν υπάρχουν κανόνες κι αυτοί οι κανόνες τηρούνται απ’ όλους.

Στην αρχή της περασμένης σεζόν, όταν ο Φάρμαρ αγωνιζόταν στη Μακάμπι, ο Προκχόροφ βρέθηκε στο Ισραήλ.Ο Ρώσος μεγιστάνας είναι ο ιδιοκτήτης των Νετς, ομάδας η οποία είχε συμβόλαιο με τον Αμερικανό γκαρντ και στην οποία θα επέστρεφε όταν θα τελείωνε το Lock Out.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας όμως ο παίκτης και ο πρόεδρος δεν έπρεπε να έχουν καμία επαφή. Ο Προκχόροφ που είχε κάνει ένα χειρουργείο βρέθηκε στο Ισραήλ για θεραπείες από τον φυσιοθεραπευτή της Μακάμπι. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, ο Φάρμαρ μπήκε στο δωμάτιο, χαιρέτησε τον πρόεδρο του κι έφυγε.

Λίγα λεπτά μετά, ο Προκχόροφ πήρε τηλέφωνο τον Στερν και τον ενημέρωσε για το συμβάν και ο Φάρμαρ έκανε το αντίστοιχο. Ενημέρωσαν για τη συνάντηση και για το ότι απλά χαιρετήθηκαν. Αν λοιπόν εμφανιζόταν μια φωτογραφία ή ένα δημοσίευμα που θα ήταν περίεργο για τη συνάντηση των δυο ανδρών, αυτοί είχαν φροντίσει να κλείσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί. Ο φόβος φυλάει τα έρημα…
πηγή: superbasket.gr

Καλύτεροι οι «αιώνιοι» από πέρυσι!!

Καλύτεροι οι «αιώνιοι» από πέρυσι
Ίσως είναι πρώιμο και παρακινδυνευμένο, αλλά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχουν καλύτερο υλικό σε σχέση με πέρυσι. Κι αν για τους «ερυθρόλευκους» ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, για τους «πράσινους» πιθανώς να ακούγεται υπερβολικό. Σε κάθε περίπτωση δεν εξασφαλίζει σε αμφοτέρους τίποτα εντός κι εκτός των τειχών.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον πετυχημένο και «δεμένο» περσινό κορμό προσθέτοντας στο παζλ δύο κομμάτια που τον κάνουν καλύτερο. Κι αυτό γιατί ο Περπέρογλου είναι πολύ πιο συνεπής από τον αψυχολόγητο Κέσελ, ο δε Μαυροειδής προσφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι Παπαδόπουλος και Γλυνιαδάκης (που έμοιαζαν πολύ βαρείς για το μπάσκετ που παίζει η ομάδα) μαζί. Αν σε αυτές τις προσθήκες προσθέσουμε την αναβάθμιση των «μικρών» της ομάδας, που πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως ταλαντούχοι έφηβοι αλλά απέδειξαν πως είναι παίκτες έτοιμοι να προσφέρουν, αλλά και την καλύτερη προσαρμογή όλων των υπολοίπων, είναι σαφές γιατί ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει ανώτερος του περσινού.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Παρουσιάζεται ως τώρα ανέλπιστα έτοιμος. Η σύγκριση του υπάρχοντος ρόστερ με το περσινό πιθανώς να είναι άτοπη και άδικη, αλλά αν δεν γίνεται ήδη υποσυνείδητα, είναι αναπόφευκτο να συμβεί αργά ή γρήγορα. Ασφαλώς και αποχώρησαν παίκτες με τεράστια εμπειρία, ποιότητα και προσφορά, αλλά οι αντικαταστάτες τους μαζί με τους δύο εναπομείναντες από τον περσινό κορμό συνθέτουν ένα πληρέστερο και πιο αθλητικό ρόστερ. Κίτσεν και Πάνκο δεν συγκρίνονται καν με Λόγκαν και Σμιθ που είχαν σχεδόν μηδαμινή προσφορά, ο Μπράμος καλύπτει άριστα το κενό του απογοητευτικού στη δεύτερη χρονιά του Σάτο, ο Ματσιούλις «γεμίζει» με την παρουσία του τη θέση του σμολ φόργουορντ με τον Γιαννόπουλο να δείχνει θετικά στοιχεία ως συμπλήρωμα και ο Σχορτσανίτης κερδίζει στη σύγκριση με τον –παρόμοιων αγωνιστικών χαρακτηριστικών-Βουγιούκα. Και δίπλα σε αυτούς ο Ούκιτς, ένας παίκτης που χρειαζόταν για να ανακατώνει την αντίπαλη άμυνα με τις διεισδύσεις του, αλλά κι ένας αθλητικός ψηλός όπως ο Άρμστρονγκ. Ασφαλώς λείπει η προσωπικότητα των Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους, ο πολυπράγμων Καϊμακόγλου και ο φτεροπόδαρος Καλάθης, αλλά οι προαναφερθέντες με την αναγκαία άφιξη ενός παίκτη για τη θέση «4», φαίνεται πως συμπληρώνουν ένα πιο γεμάτο σε σχέση με το περσινό ρόστερ.

Όλα αυτά… στα χαρτιά, γιατί στην πράξη ο φετινός Ολυμπιακός θα συγκριθεί τελικά με την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός όχι με αυτή που έχασε τις δύο μεγάλες κούπες και περιορίστηκε στο Κύπελλο, αλλά με εκείνη που για μία 15ετία κυριάρχησε σε όλες τις διοργανώσεις. Δυστυχώς στον αθλητισμό κι όχι μόνο είσαι όσο καλός και το τελευταίο σου αποτέλεσμα. Οι «αιώνιοι» έχουν τα όπλα για να νικήσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά όλους τους άλλους. Μένει να φανεί αν θα το πετύχουν…



πηγή: sport-fm.gr
 

«Ευχαριστώ Ακαντέμικα!»

«Ευχαριστώ Ακαντέμικα!»
Αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει η Πόρτο, βλέποντας την κυπελλούχο Πορτογαλίας Ακαντέμικα να «κόβει» δύο βαθμούς από την Μπενφίκα στην κούρσα του τίτλου.

Μεγάλη εμφάνιση από την κυπελλούχο Πορτογαλίας, που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα λίγο έλειψε να πάρει την νίκη προτού ισοφαριστεί στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Σισέ στο 26ο λεπτό και διατηρήσαν το 1-0 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Η αποβολή του Γκάλο στο 48’ άλλαξε την εικόνα του ματς και έδωσε την ευκαιρία στον Όσκαρ Καρντόζο να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 51’. Παρόλα αυτά η Ακαντέμικα βρήκε κενούς χώρους στην αντεπίθεση και κέρδισε το τρίτο πέναλτι της αναμέτρησης, που εκτέλεσε εύστοχα ο Εντουάρντο, κάνοντας στο 70’ το 2-1.

Η ομάδα του Χόρχε Χεσούς κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Λίμα στο 85ο λεπτό αλλά όχι να φτάσει και στην ανατροπή.


Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου


Μορεϊρένσε-Γκιμαράες 0-1
(Άντι 58’)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Πόρτο-Μπέιρα Μαρ 4-0

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Νασιονάλ-Πάσος Φερέιρα 3-3
(Κλάουντεμιρ 5’, Ματέους 48’, Ντα Κόστα 68’-Ζοσέ 42’, Βίτορ 87’, Σισέρο 90’+2’)

Σετούμπαλ-Ολιανένσε 1-0
(Μεγιόνγκ 48’)

Μπράγκα-Ρίο Άβε 4-1
(Έντερ 45’, 69’, Αμορίμ 63’, Κουστόδιο 75’-Εντιμάρ 53’)

Ακαντέμικα-Μπενφίκα 2-2
(Σισέ 26’, Εντουάρντο 70’-Καρντόζο 51’, Λίμα 85’)

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Εστορίλ-Μαρίτιμο (21:00)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ζιλ Βιθέντε (22:15)


Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα (22:15)
Γκιμαράες-Μπράγκα (23:30)

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Εστορίλ (20:15)
Ρίο Άβε-Πόρτο (22:30)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Μπέιρα Μαρ-Σετούμπαλ (18:00)
Ζιλ Βιθέντε-Μορεϊρένσε (18:00)
Ολιανένσε-Νασιονάλ (18:00)
Μαρίτιμο-Ακαντέμικα (20:15)



πηγή: sport-fm.gr
 

Αν έχεις Ζέεντορφ, δεν «μασάς» (video)

Αν έχεις Ζέεντορφ, δεν «μασάς» (video)
Το ότι δεν μετακόμισε στη Βραζιλία για τα τελευταία… ένσημα, το έχει αποδείξει ήδη από τα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα της Μποταφόγκο, όπου σε 12 συμμετοχές ο Κλάρενς Ζέεντορφ είχε 4 γκολ.

Την Κυριακή ωστόσο πρόσθεσε ακόμα δύο στον προσωπικό του λογαριασμό και μπορεί η ομάδα του να μην πήρε το τρίποντο, ωστόσο ο ίδιος έσωσε το βαθμό, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.

Και μπορεί το πρώτο γκολ να μην σε «ψήνει» ιδιαίτερα, όμως το δεύτερο είναι σκέτο… λουκουμάκι!

Δείτε τα γκολ του Ζέεντορφ










πηγή: sport-fm.gr
 

Είχε… μεθεόρτια η γιορτή στο «Άνφιλντ»(video)

Είχε… μεθεόρτια η γιορτή στο «Άνφιλντ»(video)
Πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα ήταν ιδανικά. Μετά τη νίκη (2-1) των «κόκκινων διαβόλων» στο «Άνφιλντ», οι οπαδοί των φιλοξενούμενων έδειξαν ότι τελικά το μήνυμα των δύο συλλόγων για να βάλουν τέλος στην έχθρα και τα εμετικά συνθήματα για τα θύματα του Χίλσμπορο, δεν εισακούστηκαν…

Αρκετή ώρα μετά το φινάλε του σπουδαίου ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ κι ενώ οι φίλοι της Γιουνάιτεντ περίμεναν να αποχωρήσει και ο τελευταίος οπαδό της Λίβερπουλ από το γήπεδο, για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής, ακούστηκαν ξανά συνθήματα ντροπής.

«It’s never your fault, it’s never your fault, you’re always the victims, its’ never your fault» ακούστηκε από την κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών, που στη συνέχεια φώναζαν: «murderers, murderers».

Τα εμετικά συνθήματα κατήγγειλαν οι άνδρες ασφαλείας του «Άνφιλντ» που είχαν αναλάβει την ομαλή αποχώρηση των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το γήπεδο.






πηγή: sport-fm.gr
 

Ρε Σκόκο, επίτηδες το κάνεις; (video)

Ρε Σκόκο, επίτηδες το κάνεις; (video)
Δεν του φτάνουν τα άσχημα αποτελέσματα, ο ΑΕΚτζής έχει και τον Νάτσο Σκόκο!

Για την ακρίβεια τη μελαγχολία ότι πλέον… δεν τον έχει!

Την ίδια μέρα λοιπόν που η «Ένωση» έκανε μια ακόμα ήττα που την έριξε στον πάτο της βαθμολογίας, ο Αργεντινός συνεχίζει να ρίχνει παστέλια με τη φανέλα της Νιούελς!

Και μπορεί το σημερινό -στο ματς με την Κολόν Σάντα Φε (1-2)- να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με τα προηγούμενα, αλλά κάνει ακόμα… εντυπωσιακότερη τη συγκομιδή (έξι σε επτά παιχνίδια) και τη φόρμα του (τέταρτο σερί ματς που σκοράρει)!






πηγή: sport-fm.gr