Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλητές οι Ρουμάνοι!!

Πρωταθλητές οι Ρουμάνοι
Έπεσε σήμερα η αυλαία του miniEuro 2012 στη Μολδαβία, με την ομάδα της Ρουμανίας να είναι αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς νίκησε με 2-1 το Μαυροβούνιο στον τελικό, μπροστά σε τρεις χιλιάδες φιλάθλους.

Οι Ρουμάνοι από την αρχή της διοργάνωσης ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσαν σε όλη την διάρκεια του τουρνουά, φτάνοντας δίκαια στην κορυφή.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Τσεχία, η οποία στον μικρό τελικό επικράτησε 4-3 στα πέναλτι (2-2) της Σλοβακίας.

Σε έναν εξαιρετικό τελικό, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου τρεις χιλιάδες κόσμου, οι Ρουμάνοι ήταν καλύτερη από την αρχή και προσπάθησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Οι Μαυροβούνιοι αντιστέκονταν, ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου δέχτηκαν το γκολ. Στο δεύτερο μέρος η Ρουμανία είχε και πάλι την υπεροχή και έφτασε στο 2-0. Το τελικό 2-1 λίγο πριν το φινάλε αναπτέρωσε τις ελπίδες του Μαυροβούνιου, χωρίς όμως, να αλλάζει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης που βρήκε τη Ρουμανία να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο mini football.
Στο τέλος του τελικού οι τρεις πρώτες ομάδες πήραν τα μετάλλιά τους και οι Ρουμάνοι ύψωσαν το κύπελλο στο ουρανό του Κισινάου. Στη συνέχεια μπήκαν οι όλες οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και γιόρτασαν μαζί ενωμένοι στο φινάλε αυτής της πρώτης διοργάνωσης.

Πέρα όμως από τα μετάλλια και το κύπελλο στους πρωταθλητές, η ομάδα της Κύπρου πήρε το βραβείο fair play για την εξαιρετική συμπεριφορά των παικτών καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης και πήρε το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: