Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

«Μας ασκούν κριτική γιατί είμαστε πρωταθλητές»

«Μας ασκούν κριτική γιατί είμαστε πρωταθλητές»
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί στον Αντρέα Πίρλο η έντονη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Γιουβέντους. Ο 33χρονος μέσος θεωρεί ότι επειδή η ομάδα του είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και μια από τις κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη κάνει τους αντιπάλους της να στρέφονται εναντίον της.

Πρόσφατα ο τεχνικός της Ρόμα Ζντένεκ Ζέμαν επιτέθηκε φραστικά στον τιμωρημένο προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας» , Αντόνιο Κόντε και ο ομόλογος του της Νάπολι Βάλτερ Ματσάρι ισχυρίστηκε ότι οι «μπιανκονέρι» έτυχαν της διαιτητικής εύνοιας στον τελικό του Σούπερ Καπ.

«Είμαστε συνηθισμένοι πλέον στις φραστικές επιθέσεις. Η Γιουβέντους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο με πολλούς φιλάθλους αλλά και πολλούς που μας αντιπαθούν. Είναι πολύ φυσικό να σου επιτίθενται όταν είσαι ο νικητής» τόνισε ο Πίρλο στην «Tuttosport» και συνέχισε:

«Οι δηλώσεις του Ματσάρι είναι τα τυπικά λόγια κάποιου που έχει χάσει. Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι είσαι πάντα ικανοποιημένος αλλά όταν χάνεις, είσαι στεναχωρημένος. Έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Όσο για τον Ζέμαν είναι ένας πολύ καλός προπονητής και οι ομάδες του παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά εκτός γηπέδου πολλές φορές λέει κάποια πολύ περίεργα πράγματα, όπως τώρα. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα του , το γνωρίζουμε και οφείλουμε να το αποδεχθούμε
».

Η Γιουβέντους ξεκινάει την υπεράσπιση του πρωταθλήματος της από τον εντός έδρας αγώνα με την Πάρμα.


πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Γιουβέντους ο Γιορέντε!!

Θέλει Γιουβέντους ο Γιορέντε
Η Γιουβέντους είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Φερνάντο Γιορέντε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «AS» αναφέρει ότι ο Ισπανός επιθετικός ζήτησε από τον πρόεδρο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χόσου Ουρούτια, να αποδεχθεί την πρόταση των 21 εκατ. ευρώ της ιταλικής ομάδας ή να ρισκάρει να τον αφήσει ελεύθερο.

Το συμβόλαιο του διεθνούς φορ λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο βασκικός σύλλογος δεν θα βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία του. Στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Γιορέντε είπε στον Ουρούτια ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους «μπιανκονέρι» και η απόφασή του να αποχωρήσει από το «Σαν Μαμές» είναι ειλημμένη.

Αυτή την εβδομάδα η Γιουβέντους αύξησε την πρότασή της για τον 27χρονο παίκτη στα 21 εκατ. ευρώ, αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Από την πλευρά της, η Μπιλμπάο επιμένει να ζητάει 36 εκατ. ευρώ (τόσα προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσής του Ισπανού) για την παραχώρησή του.

Την ίδια ώρα, η «Corriere dello Sport» γράφει ότι η Γιουβέντους θα μπορούσε να αποκτήσει με 20 εκατ. ευρώ τον Εντίν Τζέκο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, πρόβλημα για την αγγλική ομάδα αποτελεί ο τραυματισμός του Σέρχιο Αγουέρο στο γόνατο την προηγούμενη εβδομάδα.


πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Ντενίλσον η Μίλαν!!

Παίρνει Ντενίλσον η Μίλαν
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ντενίλσον της Άρσεναλ βρίσκεται η Μίλαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού βρετανικού Τύπου.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τους «ροσονέρι» και σύντομα θα βρεθεί στο Μιλάνο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο 24χρονος παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ και προέκυψε το ενδιαφέρον της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έχοντας περάσει ένα διάστημα ως δανεικός στη Σάο Πάουλο.

Οι δύο σύλλογοι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.



πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι ανώτερη μας η Τσέλσι»

«Δεν είναι ανώτερη μας η Τσέλσι»
Βέβαιος ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να κοντράρει στα ίσα την Τσέλσι είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι «ροχινμπλάνκος» αντιμετωπίζουν τους Λονδρέζους στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ την ερχόμενη Παρασκευή και ο Αργεντινός τεχνικός είναι αισιόδοξος ότι μπορούν να τους κερδίσουν.

Οι «μπλε» ενισχύθηκαν σημαντικά αυτό το καλοκαίρι με σπουδαίους παίκτες όπως ο Όσκαρ, ο Εντέν Αζάρ, ο Σέζαρ Αθπιλικουέτα και ο Βίκτορ Μόουζες αλλά ο 42χρονος τεχνικός θεωρεί ότι δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι οι Μαδριλένοι.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι επειδή η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League είναι καλύτερη από εμάς. Όμως όταν πρόκειται για ένα μοναδικό παιχνίδι όλα είναι πιθανά και ανοικτά για τον τελικό νικητή.

Δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε. Είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που κατέκτησαν δύο διαφορετικούς τίτλους και είμαστε περήφανοι για αυτόν που κατακτήσαμε
», τόνισε ο Σιμεόνε και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε ότι το Σούπερ Καπ είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά στρέφουμε την προσοχή μας στο κάθε ένα ξεχωριστά.

Έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικός αγώνας είναι. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διεκδικήσουμε ακόμη ένα ευρωπαϊκό τίτλο και ελπίζω θα διασκεδάσουμε την εμπειρία αυτή
».

Και ο φετινός τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στο Μονακό στις 21.45 ώρα Ελλάδας.


πηγή: sport-fm.gr

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Πέπε!!

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Πέπε
Στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Χετάφε θα είναι ο Πέπε. Ο Πορτογάλος αμυντικός υπέφερε από ένα χτύπημα στο κεφάλι που αποκόμισε στον αγώνα με τη Βαλένθια αλλά έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης των «μερένχες» και είναι ετοιμοπόλεμος.

Ο τραυματισμός του 29χρονου αμυντικού στο παιχνίδι με τις «νυχτερίδες» του στοίχισε τη συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα του Σούπερ Καπ Ισπανίας όπου η «βασίλισσα» ηττήθηκε με 3-2 από την Μπαρτελόνα.

Το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου έδωσε το «πράσινο φως» και ο Πέπε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στον αγώνα με τη συμπολίτισσα Χετάφε για τη δεύτερη αγωνιστική της Primera Division.

Ο Ραούλ Αλμπιόλ είχε αντικαταστήσει τον Πορτογάλο στον αγώνα με τους «μπλαουγκράνα», αλλά τώρα φαίνεται ότι ο Ισπανός θα ξανακάτσει στον πάγκο.

Μετά από τις δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες της Ρεάλ να κερδίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στο Σούπερ Καπ, οι πρωταθλητές Ισπανίας επιθυμούν να πετύχουν την πρώτη νίκη της χρονιάς.


πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είμαι αντικαταστάτης του Αγουέρο και του Φορλάν»

«Δεν είμαι αντικαταστάτης του Αγουέρο και του Φορλάν»
Το προσωπικό του στίγμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης επιθυμεί να αφήσει ο Ρανταμέλ Φαλκάο, όσο καιρό θα βρίσκεται στην ομάδα. Ο Κολομβιανός επιθετικός υποστηρίζει ότι δεν πήρε μεταγραφή στους «ροχιμπλάνκος» την περσινή χρονιά για να αντικαταστήσει τον Αγουέρο και τον Φορλάν αλλά να αναδείξει το μοναδικό του ταλέντο.

«Ήξερα ότι ο Φορλάν και ο Αγουέρο ήταν είδωλα εδώ, αλλά δεν ήρθα στο «Βιθέντε Καλντερόν» για να τους αντικαταστήσω ή να κάνω ό,τι έκαναν αυτοί στο γήπεδο.

Θέλω να αφήσω την προσωπική μου σφραγίδα στο σύλλογο. Στόχος μου είναι να πετύχω ακόμη περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα από πέρσι
», τόνισε ο 26χρονος στράικερ και συνέχισε:

«Πάντα πιέζω τον εαυτό μου να δίνει το καλύτερο δυνατό. Ελπίζω να πετύχω πράγματα και στόχους όπως έκαναν αυτοί όσο διάστημα αγωνίζονταν εδώ. Δεν επιδιώκω όμως να κάνω τους φιλάθλους της ομάδας να τους ξεχάσουν και αυτό διότι είναι σπουδαίοι παίκτες που έφεραν επιτυχίες στο σύλλογο».


πηγή: sport-fm.gr