Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εμάς, το πρωτάθλημα μας ενδιαφέρει!!

Το πρωτάθλημα ξεκινάει και θεωρώ πως είμαστε από τις ομάδες που δεν μπορούμε να παρασυρθούμε από το γεγονός πως υποβαθμίζεται μέσα από τα προβλήματα των άλλων. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ναι όντως έχει χάσει σημαντικό ποσοστό ποιότητας, αλλά κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σαν ομάδα. Εγώ δεν μπορώ να πεισθώ πως είμαστε χειρότεροι από πέρυσι παρά τη μείωση του μπάτζετ στα 7εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Δώνης παρουσιάζει μία εξαιρετική δουλειά όχι μόνο όσον αφορά στο αγωνιστικό πλάνο, αλλά κυρίως στην νοοτροπία της ομάδας.
Η Τούμπα την περασμένη Πέμπτη ήταν… Τούμπα και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα είναι αυτό που θέλει ο μέσος οπαδός της. Για την ακρίβεια, αυτό που επιβάλλει το DNA του οπαδού της.
Μία ομάδα με νεύρο, με ταχύτητα, με επιθετικό πνεύμα και σε τακτικό επίπεδο με αρχή – μέση και τέλος. Σίγουρα έχει και αδυναμίες, αλλά με δεδομένες τις απώλειες, αλλά και το ότι πρόκειται για μία καινούργια ομάδα που τώρα χτίζεται, τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα.
Ο κορμός που δουλεύτηκε εξ αρχής, έχει βρει τη συνοχή του, ενώ Σαλπιγγίδης και Φωτάκης βρήκαν ρυθμό και αυτό φάνηκε την περασμένη Πέμπτη. Ο Λόρενς είναι ανέτοιμος, αλλά παρόλα αυτά έχει τόσο καλή παιδεία που αποδείχτηκε χρήσιμος ακόμα κι έτσι, ενώ ο Βιβιάν έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αύριο να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, έχοντας περάσει άψογα τον εργομετρικό του έλεγχο την περασμένη Τρίτη.
Ο Χακόμπο, λόγω του τάιμινγκ που ήρθε, είναι στη σκιά του Γλύκου και θα πρέπει να περιμένει, με τον 26χρονό τερματοφύλακα να δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει την ευκαιρία. Δεν έχει εκτεθεί, είναι σοβαρός και μέχρι στιγμής κρατάει.
Μάλιστα η επιλογή Χακόμπο, έγινε σε τέτοια χρήματα που δεν θα πονέσει οικονομικά αν ο Γλύκο κρατήσει τη θέση. Αλήθεια, ο Σηφάκης που έκλεισε;
Η ομάδα κάλυψε τα βασικά της κενά, ενώ αρχίζει να αξιοποιεί τα παιδιά της. Σε πρώτη φάση ο Κάτσε κερδίζει έναν ρόλο ξεκάθαρο. Και για να μη ξεχνάμε, ο Μάκης Χάβος ήταν αυτός που κατάλαβε τον συγκεκριμένο παίκτη και πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα. Θυμάμαι τον χλευασμό που είχε υποστεί όταν τον είχε χρησιμοποιήσει στις Σέρρες.
Νομίζω πως ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει κάνει καλή δουλειά στον σχηματισμό του ρόστερ παρότι ήταν οι πρώτοι του μήνες ως τεχνικός διευθυντής. Αν μπορούσε να κάνει άλλη μία μεταγραφή, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο.
Η μαγκιά του στη προκειμένη περίπτωση, ήταν πως όταν υπήρξε η πίεση και οι συζητήσεις για τους διακανονισμούς των Χαλκιά, Ίβιτς, Τσιρίλο, έθεσε βέτο με οποιοδήποτε κόστος στην απομάκρυνσή τους. Δεν είναι μόνο πως μεγάλωσαν και δεν μπορούν να προσφέρουν αγωνιστικά όσο στο παρελθόν. Είναι πως με τη συμπεριφορά τους αρρώστησαν τα αποδυτήρια.
Και επειδή σε κάποιους μπορεί να φανεί λογική και εύκολη αυτή η απόφαση, τους πληροφορώ πως όταν είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο και φοβάσαι πως δεν θα αδειοδοτηθείς από την ΟΥΕΦΑ, δεν αποκλείεται να προτιμήσεις την … εύκολη οδό, αυτή που λέει «τους ανανεώνω να κερδίσω χρόνο και βλέπουμε».
Το πρωτάθλημα ξεκινάει και για εμάς έχει ενδιαφέρον. Τώρα για τους άλλους, ας πρόσεχαν.
Αποδείχτηκε, πως στον ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο έξυπνοι, δούλεψαν πολύ στην εποχή της κρίσης, κυνήγησαν τα κεφάλαια και τελικά τα έφεραν.
Αφού τα καταφέραμε, ποιος ο λόγος να μην ασχοληθούμε; Δεν θέλουμε να πλασαριστούμε σε μία θέση προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ; Αν περάσουμε την Ραπίντ, δεν θα μαζέψουμε κι άλλους βαθμούς για να παίξουμε στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού της συγκεκριμένης διοργάνωσης του χρόνου;
Εμένα δε με απασχολεί αν στον Άρη δεν ξέρω πάνω από τρεις παίκτες ενδεκάδες ή δεν έχω ιδέα που πέφτει ο Πλατανιάς. Αν η ΑΕΚ πήρε τον Κατίδη για ηγέτη και τον Κατσικοκέρη με τις καρδούλες ως μεταγραφή αεροδρομίου.
Δε με απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός πήρε έναν σέντερ φορ πιο χοντρό από εμένα αρχικά και ο Ατρόμητος έναν προπονητή που κάνει την ίδια προπόνηση από το 1989 όταν έπαιζε στην ΑΕΚ ο Αγορογιάννης.
Εγώ νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας, γιατί αυτή και οι άνθρωποί της φρόντισαν να βρούνε λύση. Και απέδειξαν, πως είναι πιο έξυπνοι απ όλους τους άλλους.
ΥΓ Να θεωρήσω πως ο Ολυμπιακός εξωαγωνιστικά είναι αχτύπητος, γιατί αγωνιστικά έχει απώλειες. Εκλογές δεν έχει η ΕΠΟ; Ο Σαρρής που φύτεψε ο Μαρινάκης τις έχει σίγουρες; Δε νομίζω.
Εγώ αντιλαμβάνομαι φοβίες κυρίως μέσα από τα δημοσιεύματα. Τις προάλλες, είχε ανέβει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γκαγκάτσης έφαγε χυλόπιτα από τον πρόεδρο της ένωσης στα Γρεβενά, την ώρα που ο Γκαγκάτσης δεν είχε φτάσει καν στα Γρεβενά.
Ήδη ο Γκαγκάτσης ελέγχει καμιά τριάντα ενώσεις και λογικά θα πάρει τις εκλογές. Η παντοκρατορία Μαρινάκη, μάλλον θα πρέπει να περιμένει και με τις πρακτικές του, έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς. Ακόμη και εντός Ολυμπιακού.
ΥΓ Σύντομα το PAOK24 θα σας ενημερώσει και για την εξέλιξή του. Οι συζητήσεις για την ανάπτυξή του συνεχίζονται και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα υπάρξει ανακοίνωση.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: