Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αρχίζει το ματς!!

Αρχίζει το ματς!
Λίγες ώρες απέμειναν για τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος, αλλά το sport-fm.gr και ο Μιχάλης Τσόχος σφυρίζουν από τώρα την έναρξη της Super League!

Τι αξίζει να δούμε από κάθε ομάδα, ποια είναι τα νέα ταλέντα που αναμένεται να λάμψουν, σε ποια θέση θα τερματίσει ο κάθε σύλλογος και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον μαραθώνιο που ξεκινά.

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά σε λίγες ώρες και είναι ένα πρωτάθλημα της λιτότητας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί επιτέλους ίσως μας δώσει την δυνατότητα να δούμε μία σειρά από νέα ταλαντούχα παιδιά να παίζουν ακόμη και σε μεγάλες ομάδες.

Του Μιχάλη Τσόχου

Τα όσα θα διαβάσατε παρακάτω για την κάθε ομάδα έχουν γραφτεί με βάση το διαμορφωμένο ρόστερ τους μέχρι την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος. Και το τονίζουμε αυτό το τελευταίο, διότι δεν αποκλείεται οι μεταγραφές που θα γίνουν τις τελευταίες ημέρες να διαφοροποιήσουν την εικόνα κάποιων ομάδων, ειδικά της ΑΕΚ και του ΟΦΗ που βρίσκονται στο κυνήγι τριών ή και τεσσάρων μεταγραφών.

Η σειρά με την οποία αναφέρουμε τις ομάδες, είναι η σειρά τερματισμού τους στο περσινό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός

Ποιοτικός όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, φαβορί για τον τίτλο, αλλά και μπερδεμένος… Νέος προπονητής, εκτός ομάδας ο βασικός περσινός κορμός, φτάνουν και περισσεύουν για να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για άλλο Ολυμπιακό.

Ο Βαλβέρδε απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές γαλήνης στο Μπιλμπάο και ο Ζαρντίμ τρέχει και δεν προλαβαίνει. Ο Μέλμπεργκ, ο Μιραλάς, ο Ορμπάιθ, ο Μαρκάνο, ο Μακούν δεν μένουν πλέον εδώ, ο Αβραάμ και που μένει θα τον δούμε με το νέο έτος και ο Τοροσίδης είναι και δεν είναι εδώ. Από την άλλη, ήρθαν εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Μασάδο και ο Κοντρέρας, επί της ουσίας μεταγραφές είναι και οι Φέισα, Μήτρογλου, ενώ προστέθηκαν ο Ιταλός Γκρέκο και πολύ σπουδαίο ελληνικό αίμα, με παίκτες όπως ο Σιόβας, ο Μανωλάς, ο Βλαχοδήμος, ο Τάτος. Και πάει για μία τουλάχιστον ακόμη μεταγραφή, ίσως και δύο.

Αξίζει να δεις: Ιμπαγάσα (όπως πάντα)
Ηot prospect: Βλαχοδήμος
Πρόβλεψη: 1-2

Παναθηναϊκός

Έφυγαν αρκετοί, ήρθαν και αρκετοί. Θα λείψει σίγουρα ο Λέτο, όπως έλειψε και στον περσινό δεύτερο γύρο, ενώ μόνο μικρές δεν είναι οι απώλειες των Σιμάο, Νίνη, Κλέιτον. Ότι θα λέγαμε απώλειες και τους Σαριέγκι και Καντέ δεν το φανταζόμασταν, αλλά μπορεί να τους πούμε αν δεν βγουν οι Βελάσκες, Πίντο. Δεν φορά τα πράσινα πλέον και ο εμβληματικός αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης.

Από την άλλη, είναι τεράστια επιτυχία που μετά τον Λάζαρο, έμειναν και οι Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι. Αυτοί θα είναι και φέτος η βάση του ΠΑΟ, που μαζί με τον υπέροχο Σισοκό, τον χρήσιμο Φορναρόλι και τον Σο που ακόμη δεν έχουμε δει, πάνε για πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο, δεν είναι φαβορί, αλλά έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες.

Αξίζει να δεις: Σισοκό
Hot prospect: Μαυρίας
Πρόβλεψη: 1-2

ΑΕΚ

Με βάση το σημερινό ρόστερ, η ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Είναι θλιβερό και να το γράφεις, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Θα την πετύχει αυτή την παραμονή, αν γίνουν και 3-4 προσθήκες ακόμη, όπως οι σχεδόν δεδομένες του Κατίδη, του Κορδέρο. Έστω κι έτσι, το θέμα είναι να βγει η χρονιά και βλέπουμε…

Αξίζει να δεις: Κατίδης
Ηot prospect: Γροντής
Πρόβλεψη: 8-10

ΠΑΟΚ

Έφυγαν αρκετοί παίκτες που χρόνια τώρα στήριζαν την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά καμία αποχώρηση δεν είναι τόσο καίρια όσο αυτές των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας που είχε βιώσει πέρυσι ο ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση τον Μαλεζά, κανείς δεν στενοχωρήθηκε για τις υπόλοιπες αποχωρήσεις.

Όσο για τις προσθήκες και εδώ κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Καλοί και χρήσιμοι παίκτες οι Κουμάλο, Βιβιάν, Λόρενς και Χακόμπο, αλλά μέχρι εκεί. Ήρθαν όμως ένας πολύ καλός προπονητής και ένα κύμα νέων παικτών που μπορούν να βοηθήσουν πολύ και από την πρώτη ημέρα. Και εδώ μεγάλης σημασίας η παραμονή του Σάλπι, του Αθανασιάδη, του Λαζάρ και φυσικά του εμβληματικού Πάμπλο Γκαρσία.

Αξίζει να δεις: Αθανασιάδης
Hot prospect: Κάτσε
Πρόβλεψη: 2-4

Ατρόμητος

Αν δεν είχε επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου, θα σας έλεγα ότι η ομάδα του Περιστερίου φέτος πάει για να χτυπήσει τη δεύτερη θέση. Συνεπώς, θα τερματίσει πάνω-κάτω εκεί που τερμάτισε και πέρυσι για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η ποιότητα των περισσότερων έπεσε και δεύτερον γιατί οι προσθήκες που έγιναν είναι εξαιρετικές.

Με δυσκολία θα έβρισκα καλύτερη πεντάδα άμυνας από τους Ιτανζ, Σκόνδρα, Φυτανίδη, Λαζαρίδη (Ταυλαρίδη) και Γιαννούλη από αυτή του Ατρομήτου. Ακόμη και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αλλάξει την δική του πεντάδα για αυτήν. Ο Σουμπίνιο μπορεί να γίνει εύκολα αντι-Τάτος, ο Ιγκλέσιας θα είναι ακόμη καλύτερος φέτος, όπως και ο Δημούτσος. Μπρίτο, Επστάιν είναι εγγύηση και ο Μπάγεβιτς πολύ έμπειρος. Είπαμε, αν δεν είχε φύγει ο Μήτρογλου…

Αξίζει να δεις: Σουμπίνιο
Hot prospect: Καραμάνος
Πρόβλεψη: 3-5

Αστέρας Τρίπολης

Αν εξαιρέσεις τους Πουλίδο, Ροτζέριο που ήταν βασικοί, οι υπόλοιποι που αποχώρησαν από την ομάδα, δεν θα λείψουν σε κανένα. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Χουανίτο που θα μείνει έξι μήνες εκτός. Ο Τσιώλης παραμένει εγγύηση για τέτοιου είδους ομάδες και ο Αστέρας είναι μεγάλο φαβορί για την Ευρώπη και τα πλέι-οφ.

Αξίζει να δεις: Ράγιος
Hot prospect: Κουρμπέλης
Πρόβλεψη: 4-5

Λεβαδειακός

Για το επίπεδο του, θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε και πρωταθλητή των μεταγραφών. Καταρχάς, με εξαίρεση τον Σουμπίνιο που ήταν δανεικός και δεν τον κράτησε και τον Φαβάλι, όλοι οι υπόλοιποι βασικοί παίκτες (Ναπολεόνι, Κόρμπος, Μουλόπουλος, Μεντί, Βασιλείου, Κυριακίδης) έμειναν. Επιπλέον ήρθαν οι Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Γεωργίου, Χοσέμι και ο Λεβαδειακός πάει για μεγάλα πράγματα.

Αξίζει να δεις: Ναπολεόνι
Hot prospect: Βασιλείου
Πρόβλεψη: 5-7

ΠΑΣ Γιάννινα

Από τις έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια για μεταγραφές ίσως και να είναι στην καλύτερη μοίρα. Κράτησε αρκετούς παίκτες από τον περσινό κορμό και αυτός που θα του λείψει πολύ είναι ο Μπεσέρα. Λογικά θα σωθεί. Στοίχημα ο άπειρος προπονητής Χριστόπουλος, που όμως είναι σπουδαίος τεχνοκράτης.

Αξίζει να δεις: Ντε Βινσέντι
Hot prospect: Γιάκος
Πρόβλεψη: 10-12

Άρης

Αυτός και ο ΟΦΗ έχασαν όλη την βασική ενδεκάδα τους και θα έχουν μεγάλο πρόβλημα ΚΑΙ ομοιογένειας. Κάτι ο Κατσαβάκης που ξέρει καλά πώς να φτιάχνει ομάδες με τα ψέματα, κάτι οι 4-5 πολύ έμπειροι παίκτες που έχει (Βελλίδης, Πουλίδο, Παπαστεριανός, Καπετάνος, Κοέλιο) κάτι η βαριά φανέλα και ο κόσμος, λογικά θα σωθεί.

Αξίζει να δεις: Βελλίδης
Hot prospect: Γιαννιώτας
Πρόβλεψη: 9-12

ΟΦΗ

Αν ο Αναστόπουλος πέρυσι έκανε θαύμα που έβγαλε τον ΟΦΗ ένατο, φέτος δεν ξέρω και εγώ τι πρέπει να κάνει για να τον σώσει. Δεν έμεινε τίποτα στην ομάδα και αν δεν γίνουν ακόμη 3-4 πολύ σημαντικές προσθήκες πλην του Κουτσιανικούλη, η ομάδα δεν σώζεται. Αν γίνουν, τότε ο «Αναστό» ίσως κάνει ξανά το θαύμα. Επειδή όμως εκτίμηση κάνουμε με το σημερινό ρόστερ, ο ΟΦΗ έτσι όπως είναι δεν σώζεται.

Αξίζει να δεις: Βερόν
Hot prospect: Μπανούσης
Πρόβλεψη: 14-16

SKODA Ξάνθη

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την ομάδα της Ξάνθης. Πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει, πολύ δύσκολα θα βγει στην Ευρώπη. Θα της λείψει ο Εντιμάρ και ο Βλαχοδήμος, αλλά έμειναν παίκτες όπως ο Βάλλας, ο Μαρκόφσκι, ο Βασιλακάκης, ο Μαρσελίνιο, ο Βιβιανί και ο Μπέρτος.

Αξίζει να δεις: Μαρσελίνιο
Hot prospect: Παναγιώτης Τριάδης
Πρόβλεψη: 6-8

Πανιώνιος

Σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση που δύσκολα θα το λύσει και ο Καμπάνταης. Υπάρχει και ένα ζήτημα θεωρητικά με τον άπειρο προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αλλά αποδεδειγμένα υπάρχει πολύ ταλέντο και εξαιρετική μεσαία γραμμή για ομάδα που προσπαθεί να σωθεί, με παίκτες όπως οι Όμο, Σάμαρης, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Ρόβας. Αν κάποιος σκοράρει, έστω ο μικρός Διαμαντάκος, θα σωθεί.

Αξίζει να δεις: Σάμαρης
Hot prospect: Κολοβός
Πρόβλεψη: 11-14

Κέρκυρα

Τους περισσότερους βασικούς ποδοσφαιριστές της η Κέρκυρα τους έχασε και ψάχνει ένα μικρό θαύμα για να σωθεί. Κάποιες μεταγραφές που έγιναν και ο Άκης Μάντζιος που ξέρει να δουλεύει στα δύσκολα ίσως την βοηθήσουν να σωθεί στο νήμα.

Αξίζει να δεις: Ντιέγο Λεόν
Hot prospect: Τσοκάνης
Πρόβλεψη: 12-15

Πανθρακικός

Η καλύτερη έδρα της περσινής Football League. Δεν έχασε ούτε ματς. Κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας και πήρε ορισμένους πολύ έμπειρους παίκτες όπως ο Πρίττας, ο Λαδάκης και ο Μελίσσης. Ψάχνει φορ και αν δεν τον βρει ίσως και να έχει πρόβλημα με τον συμπαθητικό κατά τα άλλα Κυβελίδη.

Αξίζει να δεις: Μπαϊκαρά
Ηot Prospect: Γονιάδης
Πρόβλεψη: 11-14

Βέροια

Πρωταθλήτρια μεταγραφών από τις τρεις νεοφώτιστες. Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για τελείως νέα ομάδα που θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει, σε αντίθεση με τον Πανθρακικό που δεν θα έχει πολλές αλλαγές. Παρά ταύτα πήρε πολύ ικανούς και έμπειρους παίκτες που θα την βοηθήσουν, όπως ο Γεωργέας, ο Σνάουτσνερ, ο Ιωάννου, ο Τόμας του Ατρομήτου και ο Δασκαλάκης του Ολυμπιακού.

Αξίζει να δεις: Ολαϊτάν
Hot prospect: Καλτσάς
Πρόβλεψη: 9-12

Πλατανιάς

Ομάδα ερωτηματικό. Έκανε συμπαθητικές μεταγραφές και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι ότι από αυτού του είδους τις ομάδες έχει τον καλύτερο και πιο έμπειρο φορ, τον Αναστασάκο και επίσης δύο πολύ έμπειρους και ικανούς παίκτες σε καίριες θέσεις, τον γκολκίπερ Κηπουρό και τον μέσο Κάλαϊτζιτς.

Αξίζει να δεις: Αναστασάκος
Hot prospect: Τσοντάκης
Πρόβλεψη: 11-14


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: