Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μια ζωή καταστολή!!

Αυτά που έγιναν στην Τούμπα δεν είναι πρωτόγνωρα. Συμβαίνουν κάθε χρόνο σε όλα τα ελληνικά γήπεδα. Και η εικόνα απαράλλακτη κάθε φορά. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Μια ζωή καταστολή
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα καταδικάζουν, οι ομάδες ρίχνουν συνήθως την ευθύνη στην αστυνομία και στον Χατζηπετρή. Σε αυτήν τη χώρα πρόληψη ποτέ.
Πάντα στην καταστολή. Ναι, ευθύνονται ξεκάθαρα οι Αυστριακοί χούλιγκαν. Δεν το συζητάμε. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκλήθηκαν βάναυσα. Αλλά για σταθείτε, ρε μάγκες. Ποιος έκανε τον έλεγχο στις θύρες; Εγώ ή ο Χατζηπετρής; Συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία αμείβεται από την κάθε ΠΑΕ δεν την έκανε; Και πώς οι Αυστριακοί πέρασαν μέσα στο γήπεδο μέχρι και μπαζούκας; Εάν είχε γίνει σωστά ο έλεγχος κατά την είσοδο των Αυστριακών, θα είχαν συμβεί όλα αυτά που συνέβησαν; Μα, σαφέστατα όχι.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο. Από έναν 18χρονο τρελαμένο που βράζει το αίμα του δεν περιμένεις λογική και δεν απαιτείς ψυχραιμία. Απαιτείς, όμως, από την κάθε ΠΑΕ, που έχει την ευθύνη, να φροντίσει για τα συμφερόντά της, για την ασφάλεια της ομάδας και του γηπέδου.
Αλλά τι συζητάμε; Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Και όμως είναι τόσο απλά στην εφαρμογή. Απόφαση χρειάζεται και πολιτική βούληση. Αλλά αυτή δεν θα τη δούμε ποτέ σε αυτήν τη χώρα των αστείων πολιτικών και κυβερνήσεων. Κάθε χρώματος. Ενα απλό παράδειγμα. Εάν υπήρχε έφιππη αστυνομία στην Τούμπα, οι Αυστριακοί θα είχαν μετατραπεί σε αρνάκια. Δεν θα απειλούσαν και δεν θα τα έκαναν γης Μαδιάμ.
Εάν μέσα στο γήπεδο είχε αστυνομικούς με λυκόσκυλα, δεν θα τολμούσε ούτε με πανοπλία να σκεφτεί κάποιος να εισβάλει στο γήπεδο. Εάν είχε εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα είχαν εντοπιστεί σε χρόνο μηδέν εκείνοι που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και εισέβαλαν στο γήπεδο, καθώς επίσης και εκείνοι οι Αυστριακοί που πετούσαν κροτίδες. Και εάν λειτουργούσε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, θα είχαν συλλάβει μέσα σε τρία λεπτά τους δράστες.
Και με την ευκαιρία της έναρξης αυτού του αστείου εγχειρήματος που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να μας πει η διοργανώτρια αρχή τι έχει κάνει και τι έχει βελτιώσει; Αλλά ποιος να μας απαντήσει και ποιος να μας ενημερώσει; Ο υπεύθυνος Τύπου του Ολυμπιακού στα γεγονότα της Ριζούπολης ή ο αντιπρόεδρος και διαιτητής τότε της Ριζούπολης;
Ή μήπως οι παράγοντες-γλάστρες των ομάδων, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Αρη, του Πανιώνιου, που απλά συμμετέχουν και κάνουν «κο-κο-κο» σε όλα και αποδέχονται τις απόψεις του Μποροβήλου; Ή της πλειοψηφίας των μέσων ενημέρωσης που λες και καταγράφουν και αναλύουν αθλητικά πεπραγμένα μιας άλλης χώρας;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: