Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Επιτέλους ο «Κούτσια»...


Το γκολ που πέτυχε είναι το λιγότερο. Η ταλαιπωρία που επιφύλαξε στους αμυντικούς του Αστέρα ήταν που χαροποίησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τον Φερνάντο Σάντος και πιθανότατα τον Όττο Ρεχάγκελ. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είχε ολοκληρωθεί σαν ποδοσφαιριστής. Μου θυμίζει έντονα την περίπτωση του Χάρη Παππά. Εξαιρετική ταχύτητα, «μηδέν» δύναμη. Ο Κουτσιανικούλης υπερτερεί του Παππά στην προσποίηση και την ντρίπλα. Μέγα και μέχρι τώρα αξεπέραστο μειονέκτημα η έλλειψη δύναμης. Ο δαντελένιος «Κούτσια» κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού. Χάνει τις κόντρες με ευκολία και δείχνει να φοβάται τις προσωπικές μονομαχίες. Χωρίς να διεκδικώ επιστημονικές γνώσεις θεωρώ ότι ο Κουτσιανικούλης πρέπει να περάσει αρκετές ώρες στα γυμναστήρια ανάμεσα στα βάρη. Αν δεν βελτιώσει τη δύναμη ώστε να πηγαίνει με δυνατά στις διεκδικήσεις της μπάλας θα παραμείνει ταλέντο. Στο ματς με τον Αστέρα ευτύχησε να βρεθεί αρκετές φορές από τα δεξιά ώστε να παίξει με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή συγκλίνοντας. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έχει προσόντα που απουσιάζουν από τους περισσότερους επιθετικούς. Ιδανικός για κόντρα επίθεση, περίπου άχρηστος για παιχνίδι σε κλειστούς χώρους. Εφόσον «δυναμώσει» θα μπορεί να ανταποκριθεί και σε τέτοιες συνθήκες παιχνιδιού. Είναι στο χέρι του. Είναι όμως και θέμα του ΠΑΟΚ που πρέπει να μεριμνήσει για την εξαφάνιση των αδυναμιών του «Μέσι των φτωχών». Από τον Εργοτέλη πήρε έναν ταλαντούχο επιθετικό κι όχι κάποιον ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή.

Δηλώσεις Κωφίδη


Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Σάββας Κωφίδης, ο οποίος τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού πως θα μπορέσουν εύκολα τόσο να νικήσουν όσο και να χάσουν.

«Έγινε ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του αντιπάλου. Τον αντιμετωπίσαμε με παίκτες που έχουν την ποιότητα», ανέφερε αρχικά ο Κωφίδης και πρόσθεσε: «Είχαμε προβλήματα στα μαρκαρίσματα του κέντρου και έτσι ο αντίπαλος ήλεγχε στο μεγαλύτερο μέρος το παιχνίδι.

Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού καταφέραμε να δημιουργήσουμε φάσεις ποιοτικά καλές. Έτσι όπως εξελίχθηκε θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι αλλά και να το χάσουμε».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφορικά με τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι και το πόσο επηρεάζουν την ομάδα σημείωσε: «Όλο αυτό το εξωαγωνιστικό επηρεάζει τους παίκτες. Ακούγονται και λέγονται πολλά, έχουν γενικότερη ανασφάλεια αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο ξεχνάνε όλα όσα συμβαίνουν έξω. Χρειάζεται χαρακτήρα να ξεπερνιούνται τέτοιες καταστάσεις».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές και το χρονικό σημείο που έγιναν, τόνισε: «Ο Ηλιάδης είχε πρόβλημα τραυματισμού. Θέλαμε ένα αμυντικό χαφ και ήταν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού».

Ήττα της Ρεάλ από την Μπιλμπάο


Με γκολ του Φερνάντο Γιορέντε η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε με 1-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαν Μαμές".

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, και έκλεισαν την Ρεάλ στην περιοχή της μέχρι που σκόραραν. Μόλις στο πρώτο λεπτό η Μπιλμπάο είχε διπλό δοκάρι σε μία εντυπωσιακή φάση, πρώτα σε σουτ του Γουρπέγκι στο δεξί κάθετο και εν συνεχεία στην επαναφορά στο αριστερό κάθετο από το πλασέ του Τοκέρο. Η μπάλα πέρασε κόρνερ μετά την εκτέλεσή του η Αθλέτικ κέρδισε ένα ακόμη, και από το αριστερό πόδι του Γέστε η μπάλα έφτασε στον Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο Σαν Μαμές. H Ρεάλ προσπάθησε να ισοφαρίσει, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς άλλοτε ήταν άστοχοι οι παίκτες της, άλλοτε ο Ιραϊθόθ έκανε σπουδαίες αποκρούσεις.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραιθόθ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Αμορεμπιέτα, Κοϊκίλι, Ορμπάιθ (64' Σουσαέτα), Γουρπέγκι, (83' Ντε Μάρκος) Χάβι Μαρτίνεθ, Τοκέρο, Γέστε, Γιορέντε.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Γκαράι, Αρμπελόα, Λασανά Ντιαρά (70' Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρσέλο (59' Γκούτι), Μπενζεμά (77' Ραούλ).

Ολυμπιακός Ανακοινώθηκε ο Ντάτολο


Το σίριαλ του Χέσους Αλμπέρτο Ντάτολο πήρε αίσιο τέλος και ο Αργεντινός άσος θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τουλάχιστον ως το καλοκαίρι.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Νάπολι για τον εξάμηνο δανεισμό, με οψιόν αγοράς, του Αργεντινού διεθνούς ποδοσφαιριστή Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ο Ντάτολο, ο οποίος είναι η δεύτερη μεταγραφή μετά από αυτή του Λούα Λούα, αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Το who is who του Χέσους Ντάτολο

Ο Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1984 και αγωνίζεται στην Νάπολι ως αριστερό χαφ. Ο Αργεντινός άσος, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2000 στην Κανιουέλας, ομάδα τότε την 4ης εθνικής κατηγορίας. Οι μεγάλες ομάδες της Αργεντινής δεν άργησαν να διακρίνουν το ταλέντο του και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε δύο χρόνια μετά. Συγκεκριμένα, το 2002 η Μπάνφιλντ απέσπασε την υπογραφή του Ντάτολο, όμως η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα, άργησε τρία χρόνια. Το 2005 σε ηλικία 21 ετών, ο Αργεντινός άσος έπαιξε στην Μπάνφιλντ και ήταν θέμα χρόνου να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα. Με 7 γκολ σε 41 συμμετοχές, ο Ντάτολο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και κάπου εκεί ήρθε η πρόταση από την Μπόκα Τζούνιορς. Το 2006 οι "Xeneizes" έκαναν δικό τους τον ταλαντούχο άσο και δεν το μετάνιωσαν.... Ο Ντάτολο ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Λιμανιού το 2007 στο πρωτάθλημα Απερτούρα και με 9 γκολ σε 93 συμμετοχές στα 2 χρόνια που αγωνίστηκε, προσέλκυσε τα βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων. Η Νάπολι έδωσε 5,7 εκ. ευρώ και ήταν αυτή που πήρε την υπογραφή του Αργεντινού άσου και τον έφερε στην Γηραιά Ήπειρο το 2009. Στην ομάδα της Ιταλίας δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, όμως παρόλα αυτά έχει 24 συμμετοχές και 1 τέρμα. Και κάπου εκεί, μπαίνει στην ιστορία ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν ένα αριστερό χαφ για να... σκεπάσουν επιτέλους την τρύπα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Ντάτολο μοιάζει ως η ιδανική επιλογή. Άλλωστε, παίκτες διεθνείς με την Εθνική Αργεντινής δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα! Και μια που αναφέραμε την "αλμπισελέστε" να σας πούμε πως, ο Ντάτολο έκανε το ντεμπούτο του στις 12 Αυγούστου του 2009 σε φιλικό κόντρα στην Ρωσία, που διεξήχθη στην Μόσχα και μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ 20 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο του επίσημο τέρμα, το πέτυχε στην ήττα από την Βραζιλιά (3-1) μ' ένα άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Με σουτ-κεραυνό από περίπου 35 μέτρα.

Αναστασιάδης Αχαριστία για Σάλπι


Υπέρ της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ τάχθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας του με την κυπριακή ομοσπονδία, καθώς επίσης και στην Εθνική Ελλάδος. Επίσης, μίλησε για το πώς βλέπει τον εφετινό ΠΑΟΚ, καθώς επίσης και για τις πιθανότητες που έχει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Αναστασιάδης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Για ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ είναι στο πιο ιδανικό σημείο την τελευταία 15ετία, 20ετία. Απο πλευράς διοίκησης είναι ήρεμα τα πράγματα, ο κόσμος δεν βρίζει, δεν φωνάζει. Δεν υπάρχουν προβλήματα του κόσμου με τη διοίκηση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές πολύ καλοί, μεγάλα ονόματα και πολύ καλός προπονητής. Ο ίδιος για τρίτο χρόνο συνεχόμενο, κάτι που ζητάμε καιτο λέμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό έχει και αυτή την πορεία. Αν και εγώ πιστεύω ότι με τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες, θα μπορούσε να κάνει πράγματα παραπάνω. Και εδώ που είναι, όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Και θα πάει και καλυτερα στη συνέχεια. Μπήκε σε ένα δρόμο καλό. Ο κόσμος είναι μαζί, 25.000 διαρκείας. Μεγάλη υπόθεση. Εξαρτάται καθαρά από αυτούς».

Για τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και με Ολυμπιακό: Εγώ πιστεύω ότι μπορούσε να διεκδικεί ο ΠΑΟΚ γιατί αν θυμάστε στον πρώτο γύρο όταν ήρθε ο Ολυμπιακός εδώ, ήρθε χωρίς προπονητή στην ουσία. Ήρθε με δύο παιδιά, το Νινιάδη και τον Μπάντοβιτς οι οποίοι ήρθαν σαν υπηρεσιακοί προπονητές με πολλούς τραυματίες πολλές απουσίες. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια. Με το διπλό στην Τούμπα πήρε πάνω του και από τότε έκανε μόνο νίκες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, θα μπορούσε να διεκδικήσει. Έχει τον Παναθηναϊκό μέσα εδώ. Εγώ ακόμα και τώρα πιστεύω ότι θα μπορεί να διεκδικήσει γιατί θα παίξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Οι 10 πόντοι βέβαια είναι πολλοί δεν είναι λίγοι, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες και με την αλλαγή προπονητή πιστεύω θα πάει καλύτερα. Αλλά μιας και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, αν έκανε το ξεκίνημα που όλοι περιμέναμε, αν τότε λειτουργούσε σωστά και με την κατάσταση στην οποία ήταν οι ομάδες τότε (και ο Πανιώνιος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε με τις ισοπαλίες κλπ), πιστεύω ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος άλλωστε και του προπονητή και της ομάδας. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω, είμαστε στον τρίτο χρόνο που είναι ο ίδιος προπονητής, τα ίδια παιδιά, ίδιοι άνθρωποι υπομονή και όλα θα πάνε καλά… Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, την περασμένη βδομάδα, με ρώτησαν σε ένα ραδιόφωνο για το αν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την άσχημη κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο και είπα ότι είναι πολύ εύκολο σε αυτή την κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός να πάει να τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ, εύκολα. Και όχι μόνο τον Ολυμπιακό, οποιαδήποτε ομάδα, γιατί είναι καλή ομάδα πειθαρχημένη κλπ. Συν τα προβλήματα που έχει τώρα ο Ολυμπιακός με τον κόσμο να γκρινιάζει να φωνάζει, να τα έχουν με τον προπονητή, να τα έχουν με τους παίκτες, αυτά δεν είναι καλά πράγματα για καμία ομάδα. Και βέβαια μπορεί να το εκμεταλλευτεί, πιστεύω ότι μπορεί να πάει να κερδίσει. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μεγάλες ομάδες και αν δεν εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες της συγκεκριμένης στιγμής, τότε τα πράγματα αντιστρέφονται, έρχονται εις βάρος σου. Εγώ το γνωρίζω αυτό πάρα πολύ καλά και όσες φορές μπορούσαμε να το πετύχουμε και το πετύχαμε, η ομάδα πήρε πάνω της. Εμάς μας σταματούσανε άλλα πράγματα. Γι' αυτό λεω ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση γιατί δεν έχει άλλα πράγματα να τον σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Τότε δεν είχαμε ομόνοια. Είχαμε 2.000 διαρκείας, όσοι έρχονταν στο γήπεδο το κάναν για να βρίσουν τη διοίκηση, να πετάξουν, να κάνουν. Μουρμούρα πολύ.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: Έπεσα απ’ τα σύννεφα όταν άκουσα ότι δίδεται το καλοκαίρι. Και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε. Γιατί, όντως, εκεί είναι όλη η δύναμη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Κατσουράνη, ο Ολυμπιακός έχει τον Ντούντου που είναι ένα πολύ καλό «6». Η ΑΕΚ αν δεν έχει τον Καφέ δεν μπορεί να κάνει τίποτα, έχει πρόβλημα μεγάλο. Είναι ευχής έργο που είναι στον ΠΑΟΚ αυτός ο ποδοσφαιριστής. Τέτοιοι άνθρωποι είναι νικητές. Που να τους βρίσκαμε εμείς τότε; Εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε νικητές. Αυτοί έρχονται γεννημένοι νικητές. Μεγάλα τα προτερήματα που έχει αυτός ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα. Αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Το ένστικτο του κόσμου είναι αλάθητο. Και λέω, ίσως, αν δεν αντιδρούσε το καλοκαίρι ο κόσμος, δεν ξέρω πώς έγινε το μπέρδεμα, ίσως να μην ήταν στην ομάδα αυτός ο οπαίκτης. Και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί το κενό.

Για τον Σαλπιγγίδη: Εγώ με το Δημήτρη μιλάω και μάλιστα παίρνει και τη συμβουλή μου για πολλά θέματα. Και μίλησα και πρόσφατα μαζί του. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚτσής που δεν θέλει τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να καταλάβω. Έφερε 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν όλοι, στην ουσία με τα χρήματα τα δικά του κρατήθηκε η ομάδα και δεν εκτιμάται τίποτα σε αυτή τη χώρα. Ένα παιδί το οποίο ευθαρσώς βγήκε και είπε είμαι ΠΑΟΚτσής και δεν ξέρω τώρα πέντε, δέκα, δεκαπέντε, εκατό, διακόσιοι ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν, φωνάζουν και βρίζουν στα ραδιόφωνα και κάνουν. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι, από άλλο πόστο, εκτός από φίλαθλοι οι οποίοι εναντιώνονται σε αυτή την επιστροφή. Ήρθαν άλλοι οι οποίοι πούλησαν τον ΠΑΟΚ και τους χειροκρότησαν και άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν, τους βρίζουν. Αυτό είναι αχαριστία. Μακάρι για μένα να γυρίσει το παλικάρι πίσω. Γνωρίζοντας ότι θα πάρει το 1/3 των χρημάτων που του δίνουν άλλες ομάδες. Το 1/3 επαναλαμβάνω ξανά να το ακούσουν. Και υπάρχει ΠΑΟΚτσής που βρίζει. Σταματάω εδώ.

Για Ηρακλή: Ευχή θα κάνω να σταματήσουν και να τα βρούνε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Να έρθει η ηρεμία στην ομάδα γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Δούλεψα δύο φορές εκεί, έφαγα ψωμί, το τίμησα και θα ήθελα αυτή η ομάδα να είναι εκεί που της αξίζει. Πιστεύω ότι στην ομάδα υπάρχουν νέα παιδιά που τα ‘χαμε μαζέψει τότε και θα μπορούσαν να βγούνε στο ΟΥΕΦΑ.

Για Άρη: Πέρυσι είχα πει για το υλικό του Άρη ότι μπορεί να κάνει Πρωταθλητισμό. Αλλά είχαν κι αυτοί τα προβλήματά τους, με προπονητές, αλλαγή προπονητών. Τώρα που ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής, τα πράγματα μπήκαν σε μία καλύτερη βάση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Σφαιρόπουλος: «Σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο»


Ο Κολοσσός διεκδικεί μια από τις υψηλότερες θέσεις της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών και, κόντρα στον ΠΑΟΚ, ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τους «θαλασσί», οι Ροδίτες θέλουν μόνο τη νίκη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα και για τους δυο αντιπάλους και θεωρεί πως η νίκη θα μετρήσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επιστρέφει ο Ζαγοράκης


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά και το κάλεσμα όλων των διοικούντων του συλλόγου.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ συνεδρίασε εκτάκτως και οι διοικούντες αφού συγκεντρώθηκαν στα γραφεία, κάλεσαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτός ανταποκρίθηκε. Του είπαν πως αποτελεί επιθυμία όλων, να επιστρέψει και πάλι στην προεδρία του συλλόγου για συνεχίσουν όλοι μαζί ενωμένοι την προσπάθεια που αυτός ξεκίνησε. Ο Ζαγοράκης απάντησε θετικά και από την Δευτέρα αναμένεται να προχωρήσει και το τυπικό της υπόθεσης με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να επιστρέφει ξανά στην προεδρία του συλλόγου μετά από απουσία λίγων μηνών.

SKODA Ξάνθη-Εργοτέλης 1-0


«Οξυγόνο», που την της δίνει «εξιτήριο» από την… εντατική της επικίνδυνης ζώνης πήρε η Ξάνθη, που επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Εργοτέλη στα Πηγάδια. Το πρώτο γκολ του Έλινγκτον στην Ελλάδα «λύτρωσε» τους -πνιγμένους στο άγχος- Θρακιώτες, επέκτεινε σε πέντε τα παιχνίδια που ο Εργοτέλης έχει να «γευτεί» τη χαρά της νίκης και έβαλε πλέον σε περιπέτειες τους -ντεφορμέ- Κρητικούς.

Ήθελε, αλλά… δεν μπορούσε

Το τεράστιο άγχος στο οποίο… κολυμπούσε η Ξάνθη και η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην τακτική ο Εργοτέλης ήταν πιο ευδιάκριτα και από παλαιστή μέσα σε νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, κατά διαστήματα κατάφερναν να «κλείνουν» τον Εργοτέλη στην περιοχή του, ωστόσο κάπου εκεί έβρισκαν «τοίχο». Η σοβαρή άμυνα των Κρητικών δεν άφηνε περιθώρια για… αστεία στους Θρακιώτες, οι οποίοι -με τον Έλινγκτον να παλεύει μόνος του μπροστά- φαίνονταν μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά, ο Άγγλος φορ θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ, ωστόσο η προβολή του από κοντά, στην καλύτερη ευκαιρία τους, «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Πόσα. Αντίθετα, οι Κρητικοί -εκμεταλλευόμενοι το «πάρτι» που είχε στήσει από δεξιά ο Τσεσνάουσκις- έπαιζαν σε κάποιες περιπτώσεις εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, ίσως να είχαν επιβραβευτεί για το εξαιρετικό τακτικό παιχνίδι τους με ένα γκολ. Ωστόσο, η μεν κεφαλιά του Λεάλ, μετά από ωραία ενέργεια του Τσεσνάουσκις, έφυγε εκατοστά άουτ, το δε κοντρόλ του Λιθουανού, λίγο πριν την ανάπαυλα, του έφυγε ακριβώς τη στιγμή που θα έβγαινε «φάτσα» με τον Γκσπούρνινγκ.

«Διψούσε» περισσότερο…

Με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, η Ξάνθη παρουσιάστηκε αποφασισμένη. Το άγχος δεν είχε εγκαταλείψει τις προσπάθειες των παικτών του Μαντζουράκη, ο Εργοτέλης παρέμενε συμπαγής, ωστόσο πλέον ήταν φανερό ότι είχε «στριμωχτεί» από τους παθιασμένους Θρακιώτες -που έβγαιναν σχεδόν σε όλες τις φάσεις πρώτοι στην μπάλα. Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, μιας ώρας αγώνα είχε έρθει η ώρα να «ανταμειφθούν». Στο 62’, ο Πόι έκανε ωραία σέντρα απο δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Έλινγκτον, μέσα στη μικρή περιοχή και απο 'κει ο Άγγλος, αφού κοντρόλαρε, την έστειλε εύκολα στα δίχτυα του Πόσα. Το γκολ αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέληση των γηπεδούχων, ενώ «άγχωσε» την ομάδα του Καραγεωργίου -που επιχείρησε με «σπασμωδικές» κινήσεις να αντιδράσει. Το τελευταίο μισάωρο «γέμισε» με τη σκοπιμότητα των γηπεδούχων, τις συνεχόμενες αλλαγές και τα σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου και δεν άφησε «χώρο» στον Εργοτέλη να αλλάξει ένα αποτέλεσμα, που φάνηκε να δικαιώνει την ομάδα που το ήθελε περισσότερο.
SKODA Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσκπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κιντάνα (60’ Μπούγκα), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι (73’ Σταθάκης), Βάλλας, Λουτσιάνο (46’ Σουάνης)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Σασιασβίλι, Λεάλ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Ορφανός (74’ Μπαλάφας), Τσεσναούσκις (72’ Μπούντιμιρ), Κορδονούρης (80’ Βερπακόφσκις)

«Ίσως έπρεπε να εκτελέσει άλλος το πέναλτι»


Την πλήρη ευθύνη για τους τρεις βαθμούς που έχασε η ΑΕΚ στην αναμέτρησή της με τον Ηρακλή ανέλαβε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, που κέρδισε ο Χέρσι από τον Λέκι, αλλά αστόχησε εκτελώντας το μάλιστα με σκαφτό πλασέ. «Ήθελα πολύ τη νίκη και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Έδωσα τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου αλλά δεν τα καταφέραμε» δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Αλγερινός φορ, προσθέτοντας πως «αναλαμβάνω την ευθύνη για το χαμένο πέναλτι, αλλά τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα έπρεπε να το εκτελέσει κάποιος άλλος συμπαίκτης μου».

Bundesliga: Οι «λύκοι» έγιναν... αρνάκια


Η απογοητευτική πορεία της πρωταθλήτριας Βόλφσμπουργκ συνεχίζεται. Οι «λύκοι» ηττήθηκαν με 3-1 από τη Στουτγκάρδη στη «Mercedes Benz Arena» για τη 18η αγωνιστική και πλέον απέχουν 14 ολόκληρους βαθμούς από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν που νίκησε με 4-2 τη Μάιντς, πράγμα που καθιστά σχεδόν απίθανη τη διατήρηση των κεκτημένων. Οι νικητές, που ήταν κακοί στο πρώτο μισό της Bundesliga, άρχισαν με το δεξί και σκαρφάλωσαν στους 19 βαθμούς παίρνοντας μία ανάσα καθώς είχαν βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού

Σαρωτικοί οι Θεσσαλονικείς


Εξακολουθεί να απειλεί τους δυο «αιώνιους» στην Α1 βόλεϊ των ανδρών ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» επικράτησε με 3-0 σετ της Λαμίας στη Μίκρα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και «έπιασε» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τι θα γίνει στο μεταξύ τους μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή στου Ρέντη. Με άνεση «πέρασε» από τη Σύρο, επικρατώντας με 3-0 σετ του ουραγού Φοίνικα ο Άρης και εξακολουθεί να ελπίζει για την οκτάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με το ίδιο σκορ στην Πυλαία επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Με άνεση νίκησε την Κηφισιά με 3-1 σετ ο Πανελλήνιος στην Κυψέλη, αφήνοντας τους ηττημένους σε δύσκολη θέση.

Άρης-Καβάλα: 71-58


Με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο και τον Ντέιβιντ Μπλατ να παρακολουθεί από την εξέδρα, ο Άρης νίκησε Καβάλα με 71-58 την Καβάλα ξεπερνώντας τη μεγάλη πίεση.

Νευρικό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο ματς ο Άρης, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με τον Κόλινς να είναι ζεστός έξω από τα 6.25 προηγήθηκαν με 6-2. Η ομάδα του Αλεξανδρή διατήρησε το προβάδισμα, αλλά η αστοχία της και η αδυναμία περιορισμού του Μπετς οδήγησε τους "κίτρινους" στο προσπέρασμα, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρώτη περίοδος με σκορ 14-11. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης δια χειρός Σκορδίλη έφτασε για πρώτη φορά στο +5 (16-11), με την Καβάλα να συμπληρώνει ένα εξάλεπτο χωρίς καλάθι. Ο Γκούστας ήταν αυτός που ανέλαβε να την πάρει από το... χέρι την ομάδα του και με τα τρίποντά του να τη φέρει και πάλι μπροστά στο σκορ (18-22 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν την πρωτοπορία ως το τέλος της περιόδου, αφού ο Ντικούδης είχε κέφια και με δικά του καλάθια διαμόρφωσε το 27-26. Ένα προσωπικό ρεσιτάλ του Άαρον Μάιλς έδωσε στον Άρη την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς με 8 πόντους (38-30). Ο Αμερικάνος σημείωσε 6 συνεχόμενους πόντους και με ακόμα ένα τρίποντο από τον Ρίτσαρντσον, οι "κίτρινοι" αιφνιδίασαν την Καβάλα που αντιμετώπιζε αμυντικό πρόβλημα στην περιφέρεια. Tα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη έφεραν την ομάδα της Θεσσαλονίκης ξανά σε διψήφια διαφορά, παρά τις προσπάθειες του Γκούστας να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Λιθουανός μείωσε σε 44-39 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά με ηγέτη τον Ρίτσαρντσον οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +12 (53-41) πριν ο Κόλινς μειώσει στο 53-43 της τρίτης περιόδου.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων

Άρης (Πρίφτης): Κλαρκ 5 (1), Μάιλς 8, Μπετς 18, Ρίτσαρντσον 16 (2), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης 6, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 9 (3), Κακιούζης

Καβάλα (Αλεξανδρής): Κυρίτσης 4, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 3 (1), Χαφ 6 (2), Κόλινς 10 (2), Ηλιάδης, Παλάσιο 2, Ραΐσσεβιτς 15 (2), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 4, Γκούστας 14 (3)

Επισήμως Εντίνιο



Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Εντίνιο με την μορφή δανεισμού από την Μάλαγα για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Πορτογάλος επιθετικός, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την περασμένη σεζόν πριν μεταγραφεί στην ισπανική ομάδα, υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, ενώ είχε φτάσει στην συμπρωτεύουσα αργά το βράδυ της Παρασκευής.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Malaga Club de Futbol για την απόκτηση, με μορφή δανεισμού, του Arnaldo Edi Lopes da Silva Edinho. Ο Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής συμφώνησε και υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο 6 μηνών με την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.»

Η καριέρα του Εντίνιο

Ο Arnaldo Edi Lopes da Silva Edinho γεννήθηκε στην πόλη Aveiro της Πορτογαλίας στις 7 Ιουλίου 1982, ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα Almada και ακολούθησαν οι: F.C. Barreirense (2002-2003), Braga B (2003-2007), Sporting Braga (2004-2005), Pacos Ferreira (2005-2006), Gil Vicente (2006-2007), Vitoria Setubal (2007-2008), AEK (2008-2009) και Malaga (2009-2010).

Δηλώσεις Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος ένιωσε ανάμικτα συναισθήματα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης. Διότι, από τη μία πλευρά διέκρινε αλαζονική συμπεριφορά από κάποιους παίκτες, αλλά και αντιαθλητικό παιχνίδι από συγκεκριμένους παίκτες και από την άλλη, διαπίστωσε την εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά του συνόλου από τη στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες.

Ο πορτογάλος προπονητής έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από την αντίδραση της ομάδας του, παρότι αυτή βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση από το ξεκίνημα του αγώνα. Αρχικά μάλιστα τα έβαλε με την τύχη του, λέγοντας ότι "όταν έχουμε μόλις έναν επιθετικό και τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα. Είναι ατυχία", είπε για να καταθέσει επικριτικό σχόλιο για την συμπεριφορά κάποιων παικτών στις αρχές.

"Δεν δικαιολογώ την αλαζονεία"
"Το χειρότερο ήταν όμως ότι κάποιοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι με αλαζονεία. Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος των παιδικών λαθών που κάναμε και τα οποία θα μπορούσαν να μας είχαν στοιχίσει περισσότερο, πέραν του ότι μείναμε με δέκα παίκτες από νωρίς". Ο Σάντος έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν στη συνέχεια.

"Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο"
"Οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να αναπληρώσουν το κενό ενός παίκτη. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε συγκεκριμένα πράγματα, αναφορικά με το πώς έπρεπε να αντιδράσουμε και θεωρώ ότι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σωστά. Ηταν λογικό ο Αστέρας να είχε την κατοχή της μπάλας, αφού έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι οι δικές μας φάσεις ήταν οι πιο επικίνδυνες. Νομίζω ότι δεχθήκαμε μόλις μία φάση. Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν τόσο στους παίκτες, όσο και στους φιλάθλους που μας στήριξαν μέχρι τέλους".

"Θυμηθήκαμε τα περσινά, που θεωρώ πως έχουμε ξεπεράσει"
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την αντίδραση του Βιεϊρίνια. "Πρέπει να σταθούμε στην συμπεριφορά που είχαμε στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα και στην αποβολή, όπως εξάλλου και στην αντίδρασή μας στη συνέχεια του αγώνα. Ένα πρόβλημα πάντως έχει να κάνει με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Βιεϊρίνια ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που είδα εγώ ήταν συμπεριφορές οι οποίες δεν ήταν καλές, με τον Αστέρα να παίζει πολύ δυνατά, αλλά κι εμείς αντιαθλητικά, πράγμα που θύμισε περσινά πράγματα, τα οποία όμως θεωρώ ότι τα έχουμε ξεπεράσει", απάντησε και ρωτήθηκε για τον Εντίνιο και για το κατά πόσο θα αγωνιστεί απέναντι στον Πανσερραϊκό. "Θα είναι στην αποστολή", είπε.

Βλάχος: Η χειρότερή μας εμφάνιση
Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης υποστήριξε ότι "ήταν πραγματικά η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία. Είχαμε την αριθμητική υπεροχή, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μας επέτρεψε να την εκμεταλλευτούμε. Είχαμε ένα δώρο και μια αναγκαστική αλλαγή παίκτη κι εκεί που όλα ήταν ευνοϊκά για μας, δεν αποδώσαμε αυτά που θα έπρεπε. Είναι σαφές ότι πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους. Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες, αλλά ίσως επηρεαστήκαμε από τον αγώνα του Κυπέλλου", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για τον Κουτσιανικούλη.

"Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι πρέπει να προσέξουμε κυρίως τους παίκτες που έχουμε ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, συνεπώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε μια υποδειγματικά αντεπίθεση και μας έβαλε γκολ", είπε και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας. "Υπάρχουν πιο έμπειρες ομάδες από εμάς στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα και τον σεβασμό των άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι διαθέτουμε μια καλή ομάδα που επιδιώκει σε κάθε παιχνίδι να παίξει επιθετικά, απλά ομάδες του βεληνεκούς του Αστέρα θα πρέπει να τα δίνουν όλα για να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις".

Νίκη ΠΑΟΚ επί Απόλλωνα με 3-0 σετ

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς γτο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στους πόντιους και με τους δυο φιλανδούς τους να κάνουν μεγάλο παιχνίδι κερδίζοντας 16 πόντους έκαστος, έφτασαν στο τρίποντο το οποίο τους βάζει και πάλι στην οκτάδα της κορυφής.

Οι παίκτες του Γιάννη Μέλκα επέβαλαν από την αρχή τους ρυθμούς τους και με βελτιωμένη άμυνα, αλλά και επιθετικό κρεσέντο των Χιετάνεν, Ογιανσίβου περιόρισαν κατά πολύ τους φιλοξενούμενους. Με συνοχή και οργάνωση στο παιχνίδι τους οι γηπεδούχοι έφτασαν στην κατάκτηση των τριών σετ, τη στιγμή που οι παίκτες του Γιώργου Περσιανλή δεν μπορούσαν να αντιδράσουν συγκροτημένα, μένοντας σε χαμηλές επιδόσεις.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 25-19, 25-19, 25-18

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Μέλκας
): Παντακίδης 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Χιετάνεν 16 (12/21 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 63% υπ. - 50% άριστες), Πλίκας 2 (2 μπλοκ), Μπρούνερ 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Ογιανσίβου 16 (14/26 επ., 1 μπλοκ), Λινς 10 (8/14 επ., 82% υπ. - 59% άριστες) / Δημητρακόπουλος -λ 77% υπ. - 62% άριστες.
Απόλλων Κ. (Περσιανλής): Ζομπό Λεμπέ 12 (10/27 επ.), Νικηφορίδης 3 (3/11 επ., 75% υπ. - 50% άριστες), Βντόβιν 8 (7/15 επ., 71% υπ. - 57% άριστες), Κοντογιάννης 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Τέσιτς 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Δημητριάδης Μ. 2 / Βλασσακίδης-λ 48% υπ. - 28% άριστες, Κυριακίδης 5 (4/12 επ., 40% υπ. - 27% άριστες, Παπαϊακώβου 1, Παπαδημητρίου.

Ωραίος και μοιραίος ο Τζεμπούρ


Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ηρακλής και ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο» Στάδιο. Ο Κονέ άνοιξε το σκορ για τον «γηραιό» με ωραίο σουτ, ενώ ο Τζεμπούρ ισοφάρισε μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια για την Ένωση. Χαμένο πέναλτι από τον Αλγερινό επιθετικό της Ένωσης, δοκάρι με τον Γιάχιτς για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με δέκα παίκτες τελείωσε την αναμέτρηση η ΑΕΚ, λόγω αποβολής του Αραούχο. Ο Ηρακλής έφτασε τους 19 βαθμούς και παρέμεινε στην ενδέκατη θέση, στους 26 βαθμούς και στην πέμπτη θέση η Ένωση.Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και είχε στα πρώτα λεπτά δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Αραμπατζή. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Μιλάνο απείλησε για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενούμενων. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Κωφίδη κατάφεραν να φτάσουν με μεγαλύτερη ευκολία μπροστά στην εστία των «κιτρινόμαυρων».Ο Κονέ με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια στο 27’ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή, δίνοντας το προβάδισμα στον «γηραιό». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, απέναντι σε μια ΑΕΚ που παρουσίαζε προβλήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Γιάχιτς να σημαδεύει από πλεονεκτική θέση το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.Στην επανάληψη, η ΑΕΚ έδειξε να έχει βγει αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο του «Καυτανζογλείου» Σταδίου και είχε αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά για να φτάσει στην ισοφάριση. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τζεμπούρ με μια ωραία ατομική προσπάθεια νίκησε τον Μπαντή και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ηρακλής θέλησε να αντιδράσει, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Κωφίδης πέρασε στον αγώνα τον Τούμα στη θέση του σκόρερ, Κονέ. Από την πλευρά του, ο Μπάγεβιτς έδινε συνεχώς οδηγίες σε Μαντούκα και Τζεμπούρ, προσπαθώντας να φτάσει η ομάδα του στο δεύτερο γκολ.Ο Σέρβος τεχνικός πέρασε στον αγώνα τον Χέρσι στη θέση του Μαντούκα στην πρώτη αλλαγή του στην αναμέτρηση. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια, μετά το 70’, με τις δυο ομάδες να μην έχουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Χέρσι κέρδισε το πέναλτι από τον Λέκι και έδωσε την ευκαιρία στον Τζεμπούρ να σημειώσει το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Όμως ο Αλγερινός επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, με την εκτέλεση «κουταλάκι» που επιχείρησε.Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο «γηραιός» είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει στο δεύτερο γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Αραμπατζής κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους φιλοξενούμενους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις στο τέλος του αγώνα.

Δείτε το βίντεο με τις φάσεις του ΠΑΟΚ Αστέρας Τρίπολης

Φόινικας Σύρου Άρης 0-3 σετ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μετά από δέκα αγωνιστικές πέτυχε ο Αρης, επικρατώντας με 3-0 σετ του Φοίνικα Σύρου για το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Το τελικό 3-0 ίσως αδικεί τους νησιώτες, οι οποίοι μετά τις τελευταίες προσθήκες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και μαχητικοί, σίγουρα όμως θα χρειαστεί καιρός ώστε να δέσει η ομάδα και να επιστρέψει στις νίκες. Από την άλλη οι παίκτες του Γιώργου Οικονομίδη παίζοντας οργανωμένα και δυναμικά πήραν αυτό που ήθελαν φεύγοντας από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο τους ανεβάζει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι κίτρινοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο πρώτο σετ φτάνοντας στους 25 πόντους χωρίς να πιεστούν από τους νησιώτες. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Πέτιο Ντραγκίεφ (ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί) ανέβασαν στροφές και προηγήθηκαν στο σκορ καταφέρνοντας να προηγηθούν με 8-2, οι φιλοξενούμενοι όμως ξύπνησαν και πήραν και πάλι τα ηνία στο σκορ διπλασιάζοντας τα σετ τους. Το τελευταίο σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για γερά νεύρα με τις δυο ομάδες να παίχνουν πότε η μια και πότε η άλλη κεφάλι στο σκορ, οι κίτρινοι όμως με συντονισμένη προσπάθεια και τον Νίκο Ρουμελιώτη να αναλαμβάνει δράση, έφτασαν στην νίκη και στους τρεις βαθμούς.

Ολύμπια Λάρισας Ολυμπιακός 59-87

Παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την Ολύμπια Λάρισας εκτός έδρας με 87-59. Οι ερυθρόλευκοι πιστοποίησαν την αγωνιστική τους άνοδο και παρέμειναν πρώτοι στη βαθμολογία της Α1 ξεπερνώντας ακόμα ένα εμπόδιο. Πλέον το ενδιαφέρον τους στρέφεται στον δεύτερο ημιτελικό γα το Κύπελλο Ελλάδας με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Μπήκε φορτσάτος

Με διάθεση να τρέξουν και να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους μπήκαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Με το καλημέρα προηγήθηκαν εύκολα και απλά με 12-0 παίζοντας όμορφο και γρήγορο μπάσκετ, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούσαν ανέπαφα τα μετόπισθεν τους για 4 ολόκληρα λεπτά. Η Ολύμπια μπορεί να κατάφερε βέβαια να σπάσει το ρόδι, αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν... σίγησε, αλλά αντίθετα συνέχισε να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με νταμπλ σκορ (28-14).

Κατέβασε ταχύτητα

Το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων ενδεχομένως να ήταν ένα από τα καλύτερα που πραγματοποίησαν τη φετινή χρονιά, ωστόσο στη συνέχεα έδειχναν να επαναπαύονται, χωρίς πάραυτα να υποστούν κάποια ουσιαστική ζημιά. Αλλωστε το +14 (43-29, 20') παρέμεινε ανέπαφο, ενώ η διαφορά άγγιξε ακόμα και το +16 με καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (35-19).

Χαλάρωσε, αλλά δεν το... πλήρωσε

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να αρέσκεται στα... βασικά τα οποία και τον κρατούσαν μπροστά στο σκορ, όμως ένα ξέσπασμα της Ολύμπιας στάθηκε αρκετό για να τον ανησυχήσει. Με επιμέρους υπέρ τους σκορ, 10-2 οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πουθενά και πάλι στον αγώνα μειώνοντας σε 39-45, προκαλώντας τον δικαιολογημένο εκνευρισμό του Παναγιώτη Γιαννάκη. Κάπου εκεί όμως το θηρίο αποφάσισε να... ξυπνήσει, ο Χαλπερίν ξεκόλλησε την ομάδα του και ως εκ τούτου η ψαλίδα άνοιξε κε νέου με μπροστάρη τον Μίλος Τεόντοσιτς για το 61-44.

Καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι τα πατήματα του, αυτή τη φορά συνέχισε σε υψηλό τέμπο και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση-νίκη. Με σερί 18-0 έβαλε ταφόπλακα στα οποιαδήποτε όνειρα των γηπεδούχων για κάτι θετικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η άμυνα του ήταν αδιαπέραστη για 7 λεπτά μέχρι ο Τόντιτς να σπάσει τα… μάγια (51-82). Ενας ακόμη υγιεινός περίπατος για το σύνολο του δράκου εντός των συνόρων…

«Επτάρα» η Τσέλσι

Οι σημαντικές απουσίες των Ντρογκμπά, Καλού, Εσιέν και Όμπι Μίκελ που λείπουν με τις εθνικές τους στο Κόπα Άφρικα, κάθε άλλο παρά επηρεάζουν την πρωτοπόρο της «Πρέμιερ Λιγκ», Τσέλσι…

Οι «μπλε» διέλυσαν με 7-2 την Σάντερλαντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αυτή όμως δεν ήταν η ευρύτερη νίκη στην φετινή διοργάνωση, καθώς υπάρχει και εκείνο το 9-1 της Τότεναμ επί της Γουίγκαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Αντσελότι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στις «μαύρες γάτες», με τους Ανελκά και Λάμπαρντ να σημειώνουν από δύο τέρματα, όμως το γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Άσλεϊ Κόουλ στο 22’ με καταπληκτική ενέργεια και σουτ, αφήνοντας άφωνο το κοινό της Τσέλσι!

Λιγότερο εντυπωσιακή αλλά το ίδιο αποτελεσματική ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο από την Μπέρνλι αλλά στην επανάληψη έφτασαν σε ένα άνετο 3-0, με τους Μπερμπάτοφ και Ρούνεϊ να «καθαρίζουν» το ματς σκοράροντας στο 64’ και στο 69’, αντίστοιχα και τον νεοαποκτηθέντα Μάμε Ντιούφ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Χαμένη της αγωνιστικής, πλην της Λίβερπουλ που άφησε ακόμα δύο βαθμούς στο «Μπριτάνια» νωρίτερα, ήταν και η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» κυριάρχησαν στο παιχνίδι με την Χαλ στο Λονδίνο, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Μπόαζ Μάιχιλ, καθώς ο Ουαλός γκολκίπερ των «τάιγκερς» φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το στείρο 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Αλώβητη έφυγε από το «Μολινό» η Γουίγκαν που είχε χαμένο πέναλτι με τον Ροδαγιέγκα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου του αγώνα με την Γουλβς, όμως στην επανάληψη έφτασε στο 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Μακ Κάρθι και Ενζόγκμπια. Το παιχνίδι της Πόρτσμουθ με την Μπέρμιγχαμ αναβλήθηκε λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του "Φράτον Παρκ"...

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Στόουκ-Λίβερπουλ 1-1
90’ Χουτ/ 57’ Κυργιάκος

Τσέλσι-Σάντερλαντ 6-1
8’ 65’ Ανελκά, 17’Μαλουντά, 22’ Ά. Κόουλ, 34’, 90’ Λάμπαρντ, 52’Μπάλακ/ 56’ Ζέντεν, 93’ Μπεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 3-0
64’ Μπερμπάτοφ, 69’ Ρούνεϊ, 92’ Ντιούφ

Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ (αναβλήθηκε)

Τότεναμ-Χαλ 0-0

Γουλβς-Γουίγκαν 0-2
60’ Μακ Κάρθι, 73’ Ενζόγκμπια
* Στο 45’ αποβλήθηκε ο Στίρμαν της Γουλβς
** Στο 68’ αποβλήθηκε ο Τόμας της Γουίγκαν

19:30 Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Κυριακή 17/01

15:30 Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
17:00 Μπλάκμπερν-Φούλαμ
18:00 Μπόλτον-Άρσεναλ

Αναστόπουλος vs Κούπερ

Με τον Νίκο Αναστόπουλο να (ξανά)κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, οι Ηπειρώτες θα υποδεχτούν το απόγευμα της Κυριακής (16:45, Nova) μία πρώην ομάδα του «Μουστάκια», τον Άρη.

Θέλει να μπει με το δεξί…

Με μία νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο θέλει να κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στα Γιάννινα γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των Ηπειρωτών και θέλει να το αποδείξει από τον πρώτο του κιόλας αγώνα.

Ο «Αναστό» δεν έχει στην διάθεση τους Στάθη, Βαγγελή, Ζαφειρόπουλο και Σιαλμά, με τον τελευταίο ωστόσο να μην υπολογίζεται ούτως ή άλλως για την συνέχεια. Εκτός αποστολής έμεινε και ο νεοαποκτηθέντας Αράς, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος.

Αναλυτικά η αποστολή: Ελευθερόπουλος, Μενδρινός, Σίσιτς, Κοντογουλίδης, Ανδράλας, Σαϊτιώτης, Κούσα, Ντάσιος, Μιχαλόπουλος, Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά, Κανακούδης, Σικαλιάς, Τζάνης, Καζναφέρης, Μπουχάν, Σενόνε, Κώτσιος, Βάντερσον και Μαϊστόροβιτς.

Για το σερί του…

Από τρεις συνεχόμενες νίκες προέρχεται ο Άρης που ταξιδεύει στα Γιάννινα με σκοπό να διευρύνει το σερί του και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έχει στην διάθεση του στους τραυματίες Φερνάντες και Ντέιλι, ενώ θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Νασούτι, την θέση του οποίου θα πάρει στο κέντρο της άμυνας, λογικά ο Κουλουχέρης.

Αναλυτικά η αποστολή: Σηφάκης, Πιοβεζάν, Πρίττας, Λαμπριάκος, Κουλουχέρης, Κάλβο, Κάμπορα, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Ναφτί, Κόκε, Βαγγέλη, Τζόνσον, Αντού και Πίτου Γκαρσία.

Νέα για πόλο

Σε αγώνες για την 10η ημέρα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1

Πανιώνιος-ΝΟ Πατρών 12-7
Ολυμπιακός-Λάρισα 14-4

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1

Χανιά-Χίος 10-7
Παναθηναϊκός-Παλ. Φάληρο 12-12
Βουλιαγμένη-Ποσειδών Ιλ. 13-3
ΝΕ Πατρών-ΠΑΟΚ 6-9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 120-45 20
2. Πανιώνιος 101-75 17
3. ΠΑΟΚ 86-72 13
4. Παναθηναϊκός 99-92 12
5. Βουλιαγμένη 79-65 10
6. ΝΟ Πατρών 81-84 9
. Π. Φάληρο 87-83 9
8. Χίος 69-92 8
9. ΝΟ Λάρισας 77-101 7
. ΝΕ Πατρών 73-95 7
11. Χανιά 68-91 4
. Ποσειδών Ιλ. 52-92 4

Φόβοι για θλάση στο Φιλομένο

Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Λούσιο Φιλομένο μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση δευτέρου βαθμού στο δικέφαλο, που σημαίνει ότι ο Αργεντίνος κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για έναν περίπου μήνα.

Ντεμπούτο με γκολ ο Φάνης Γκέκας


Ο Φάνης Γκέκας πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα της Χέρτα, καθώς σκόραρε στην νίκη της ομάδας του με 3-0 μέσα στο Ανόβερο.

Ο Έλληνας άσος ήταν φυσικά βασικός και πέτυχε γκολ στο 80', διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 και "σφραγίζοντας" την καλή του εμφάνιση. Η ομάδα του Βερολίνου πέτυχε μόλις την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα, εξακολουθεί να είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Βασικός ήταν και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην νίκη της Άϊντραχτ με 1-0 επί της Βέρντερ Βρέμης στην Φρανκφούρτη. Στην κορυφή διατηρήθηκε η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικρατώντας της Μάιντζ με 4-2, αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς. Το Αμβούργο κέρδισε με 2-0 την Φράιμπουργκ, ενώ η Μπόχουμ έφυγε με την νίκη από το Μεχενγκλάντμπαχ.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολη με 1-0 αν και αγωνιζόταν με δέλα παίκτες από το 20'.

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους σε οκτώ ματς να έχουν μόλις μια ήττα, ενώ τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε σερί θετικά αποτελέσματα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες δεν μην δημιουργούν κάποια φάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα αργός. Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λούσιο Φιλομένο, που καλά καλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, τραυματίστηκε σε μια κόντρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και στην θέση του να περάσει ο Κουτσιανικούλης.

Αρένα η Τούμπα-Τρεις κίτρινες και μια κόκκινη σε 4 λεπτά!

Όλα ξεκίνησαν στο 17ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης με τον Ίβιτς είχαν μια μικρή αψιμαχία στον χώρο του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν από μία κίτρινη κάρτα, με τα πνεύματα να έχουν οξυνθεί αρκετά. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μπαστία να κάνει ένα μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια, ενώ όπως πέρναγε πάνω από τον Πορτογάλο τον βρήκε με τις τάπες στο πρόσωπο. Ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να συνγκρατήσει την ψυχραιμία του και έσπρωξε τον Μπαστία, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο κ. Ντάκος έβγαλε αμέσως την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μπαστία την γλύτωσε με μια κίτρινη.

Λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να κάνει δυο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο 40' ο Γκαρσία έκανε γέμισμα από το κέντρο μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Αναστσόπουλο να κάνει άστοχη έξοδο και να χάνει την μπάλα, με τον Ίβιτς να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση με τρεις αντιπάλους τους οποίου ξεπέρασε με την ταχύτητα του, όμως το πλασέ που έκανε εξουδετέρωσε ο Αναστασόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν έκαναν κάποια αξιόλογη φάση.

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερη ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λαζαρίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με την μπάλα να βγαίνει άουτ. Στο 52ο λεπτό ο ο Κουτσιανικούλης μπήκε μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου και έκανε το πλασέ, με τον Έλληνα πορτιέρο να μπλοκάρει. Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο νεαρός μεσοεπιθετικός κατάφερε να σκοράρει, με κοντινό πλασέ. Συγκεκριμένα Βιτόλο και Ίβιτς συνδυάστηκαν ωραία στο κέντρο, με τον Σέρβο μέσο να δίνει ωραία στον Κουτσιανικού που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί με εξουδετερωμένο τον Αναστασόπουλο έκανε το πλασέ, γράφοντας το 1-0. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 75ο λεπτό, ο Ουντότζι με ατομική η ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει δυο τα τέρμα του, όταν σε ένα λάθος της άμυνας του Αστέρα η μπάλα στρώθηκε στον Βιτόλο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε με δυσκολία ο Αναστασόπουλος.

Αγωνία για Σάντσεθ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην καρδιά ο Σέρχιο Σάντσεθ της Σεβίλης και τον ανάγκασε να αφήσει το ποδόσφαιρο μπορεί να τον οδηγήσει στο χειρουργείο. Οπως δήλωσε ο καρδιολόγος, Αρτούρο Εβανχελίστα Μάσιπ, η συγκεκριμένη πάθηση δεν επιτρέπει στον παίκτη να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και επέμβαση.

"Υπάρχει ένα μέρος που έχει πρόβλημα και δεν του επιτρέπει να εξασκήσει κανένα σπορ σε επίπεδο πρωταθλητισμού και αυτό του τόνισα", εξήγησε ο Μάσιπ.

Παρόλα αυτά, ο προπονητής της Σεβίλης, Μανόλο Χιμένεθ, δεν τα παρατάει και δήλωσε ότι η ομάδα και ο παίκτης ψάχνουν άλλες μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος: "Θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε άλλους ειδικούς. Αυτή η άποψη απλά επιβεβαιώνει την πρώτη εκτίμηση, αλλά θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και άλλες γνώμες".

US… Άρης


Με τους Φρέντι Αντού και Έντι Τζόνσον στην αποστολή του, ο Άρης θα ταξιδέψει στα Γιάννινα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ. Οι δύο άσοι έχουν τεθεί κανονικά στην διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος πάντως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φερνάντες, Ντέιλι (τραυματίες) και του Νασούτι (τιμωρημένος).
Η αποστολή των «κιτρίνων» για την αναμέτρηση με το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου, αποτελείται από τους: Σηφάκη, Πιοβεζάν, Πρίττα, Λαμπριάκο, Κουλουχέρη, Κάλβο, Κάμπορα, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Ναφτί, Κόκε, Βαγγέλι, Τζόνσον, Αντού και Πίτου Γκαρσία.
Εκτός αποστολής, πέρα από τους Φερνάντες, Ντέιλι και Νασούτι, έμειναν για λόγους τακτικής και οι: Αραβίδης, Ρόβας, Γραικός, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος, Πέσκοβιτς.

Το πήρε ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά του Σίδνεϊ, κατακτώντας το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον μεγάλο τελικό επί του Ρισάρ Γκασκέ με 2-0. Δύο 24ωρα πριν αρχίσει και επίσημα η νέα αγωνιστική περίοδος για το 2010 με τη διεξαγωγή του Αυστραλιανού Όπεν ο Κύπριος πρωταθλητής φαίνεται ότι επιστρέφει στην αγαπημένη του πόλη πιο δυνατός και σίγουρος.

Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη ανήκουν στο παρελθόν και ο 24χρονος τενίστας δείχνει έτοιμος να επαναλάβει τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος και να βρεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πραγματοποιώντας για μια ακόμη φορά εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 50 ομογενών ο Παγδατής έκαμψε την αντίσταση του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ με 6-4, 7-6 στον μεγάλο τελικό και πλέον με την ψυχολογία στα ύψη, ρίχνεται από την Δευτέρα (18/1) στη μάχη της διάκρισης στο Αυστραλιανό Όπεν. Η αναμέτρηση διεκόπη για αρκετή ώρα στις αρχές του δεύτερου σετ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ούτε όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν ικανές να ανακόψουν την πορεία του Μάρκου προς την κορυφή.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας αναμένεται να εξασφαλίσει σχεδόν 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη κάτι που σημαίνει ότι από τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στο Νο30 της σχετικής λίστας. Συγκινημένος κατά τη διάρκεια της απονομής δήλωνε λίγη ώρα μετά ότι το ποσό των 67.000 δολαρίων που αντιστοιχούν στον νικητή θα το διαθέσει στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής.

Προς Εσπανιόλ ο Μούχα

Η Ισπανία και η Εσπανιόλ είναι ο πιθανότερος προορισμός του Γιαν Μούχα σύμφωνα με σλοβακικά δημοσιεύματα. Ο 27χρονος πορτιέρο είχε ακουστεί και για τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.Ο τερματοφύλακας της Λέγκια Βαρσοβίας τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο των Τότεναμ και Ρέιντζερς, αλλά η ομάδα της Βαρκελώνης φέρεται να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Το όνομά του εκτός από τους δύο «αιώνιους» ακούστηκε και για τις Άρσεναλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεν, Τουλούζ, Λε Μαν και Ανόβερο.

Αναβολή στο Πόρτσμουθ – Μπέρμιγχαμ


Ο αγωνιστικός χώρος του «Φράτον Παρκ» δεν αποδείχτηκε ασφαλής στον σημερινό έλεγχο για την διεξαγωγή του αγώνα Πόρτσμουθ- Μπέρμιγχαμ και η αναμέτρηση αναβλήθηκε, όπως επίσης και 12 ακόμα από τις μικρότερες κατηγορίας της Αγγλίας.

Οι αναβολές στη Βρετανία:

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Πόρτσμουθ- Μπέρμιγχαμ

Α’ ΑΓΓΛΙΑΣ

Τρανμίρ – Γεόβιλ

Στόκπορτ – Ολνταμ

Β’ ΑΓΓΛΙΑΣ

Χέρεφορντ - Μόρκαμ

Μάκλσφιλντ - Νορθάμπτον

Ρότσντεϊλ - Πορτ Βέιλ

Ακρινγκτον - Ρόδεραμ

ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ

Κρόουλι-Τσέστερ

Κιντερμίνστερ - Γκρέις

Μπάροου – Χίστον

Ρέξαμ – Στίβενεϊτζ

ΠΑΟΚ Θα τα δώσω όλα


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο Αρνάλντο Εντίνιο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός έφτασε στις 00.30 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου τον περίμεναν φίλοι του δικεφάλου για να τον αποθεώσουν αλλά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Κυριάκος Κυριάκος μαζί με τον γενικό αρχηγό Κώστα Ιωσηφίδη. Ο διεθνής Πορτογάλος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στην Ελλάδα ως παίκτης του ΠΑΟΚ τονίζοντας πως από την στιγμή που έμαθε το ενδιαφέρον τους «δικεφάλου» δεν το σκέφτηκε και πολύ για να αποφασίσει, ενώ υποσχέθηκε ότι θα τα δώσει όλα για τον ΠΑΟΚ:«Ήρθα να ζήσω μια καινούργια εμπειρία σε ένα μεγάλο σύλλογο. Δεν το σκέφτηκα πολύ μόλις μου έγινε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Το αποφάσισα αμέσως. Ξέρω ότι είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο και θεώρησα ότι είναι ευκαιρία να έρθω. Δεν ξέχασα την Ελλάδα. Ξέρω πως είναι να παίζεις στην Τούμπα. Υπόσχομαι να τα δώσω όλα για την καινούργια μου ομάδα», υπογράμμισε ο Εντίνιο κατά την άφιξή του.

Στις 15 χειρότερες μεταγραφές του Μπενίτεθ ο Ιτάνζ

Ο τερματοφύλακας της Καβάλας, Ιτάνζ, κατέλαβε μία διόλου τιμητική διάκριση, αφού αναδείχθηκε ως μία από της 15 χειρότερες μεταγραφές της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Sun» δημοσίευσε τις 15 χειρότερες μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει ο Μπενίτεθ από το 2004 που ανέλαβε τη Λίβερπουλ.

Το σχόλιο που υπάρχει για τον Ιτάνζ είναι το εξής: «Ο γκολκίπερ που εθεάθη να γελάει κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για την τραγωδία του Χίλσμπορο».

Επίσης, στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Γκάμπριελ Παλέτα, μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, για τον οποίο υπάρχει ανάλογο σχόλιο με αυτό του Ιτάνζ.

«Έπαιξε τρία ματς ως κεντρικό χαφ. Το ένα ήταν η ήττα 6-3 από την Αρσεναλ στο Κάρλινγκ Καπ. Αυτό τα λέει όλα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αναλυτικά οι υπόλοιποι 13 είναι οι: Φερνάντο Μοριέντες, Κρεγκ Μπέλαμι, Ρόμπι Κιν, Χοσέμι, Γιαν Κρόμκαμπ, Μαρκ Γκονζάλες, Αντόνιο Νούνιεθ, Ράιαν Μπάμπελ, Ζερμέν Πέναντ, Φίλιπ Ντέγκεν, Αντρέα Ντοσένα, Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και Αντρέι Βορονίν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

GOAL KΑΙ ΧΡΗΜΑ
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Σάββατο σήμερα με ολοκληρωμένο κουπόνι έχοντας και το Γερμανικό πρωτάθλημα.Ξεκινάμε απο την Γερμανία και τον αγώνα Λεβερκούζεν-Μαιντζ.Η Μαιντζ είναι ομάδα που σκοράρει σε αρκετά παιχνίδια,το ίδιο και η Λεβερκούζεν.Πιστεύω πως θα μπούνε goal και θα βγεί το over που τελικά προτείνουμε.Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και το παιχνίδι Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ.Η Μπερμιγχαμ έχει να χάσει εδώ και 9 αγώνες στο πρωτάθλημα.Θα την εμπιστευτούμε στο διπλό και ελπίζουμε να μας δικαιώσει.Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Ηρακλης-Α.Ε.Κ .Ο Ηρακλής έχει την χειρότερη αμυντική λειτουργία για εμένα στο πρωτάθλημα.Η Α.Ε.Κ είναι ομάδα που σκοράρει.Over λοιπον και σε αυτο το παιχνίδι.Πηγαίνουμε στην Γαλλία και το παιχνίδι Νανσί-Λυών.Η Λυών βρίσκεται ήδη πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και δεν έχει την δυνατότητα για άλλη απώλεια.Καλή παράδοση για την Λυων που δεν χάνει τα τελευταία 4 χρόνια.Διπλό και πάμε με την Λυων.Τελευταίο παιχνίδι που θα ασχοληθούμε ειναι το Εβερτον-Μαντσεστερ Σιτυ.Η Εβερτον προέρχεται απο την ισοπαλία στην έδρα της Αρσεναλ που ίσως και να την αδικεί.Η Σίτυ πολύ φορμαρισμένη χωρίς ήττα με τον Μαντσίνι στον πάγκο της.Περιμένω goal και απο τις δύο πλευρές g/g και οver.Aυτές ήταν και οι σημερινές μας επιλογές.Ελπίζω να πάμε καλά όπως και το προηγούμενο Σάββατο.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δυνατά η Εθνική στο χαντμπολ

Πρεμιέρα με νίκη συνδύασε η Εθνική μας ομάδα του χάντμπολ των ανδρών επικρατώντας της οικοδέσποινας Ιταλίας με 22-34 στην φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2011. Με κορυφαίο τον Καφφάτο που τελείωσε το ματς με 21/39 επεμβάσεις, η «επίσημη αγαπημένη» απάντησε εντός αγωνιστικού χώρου στις προκλήσεις των Ιταλών παραμονές του μεταξύ τους παιχνιδιού (είχαν γίνει δηλώσεις διεθνών της σκουάντρα ατζούρα περί «Την έχουμε την Ελλάδα»).

Έτσι, η Έλλαδα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση και αύριο (19:45) θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μαυροβουνίου επιζητώντας την νίκη που θα σημάνει αυτομάτως την συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – Πήρε τον Βάλντας Τράκις

Την απόκτηση του Βάλντας Τράκις ολοκλήρωσε ο Πανσερραϊκός. Ο 30χρονος Λιθουανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με τα "Λιοντάρια" και στις Σέρρες ελπίζουν πως θα είναι αυτός που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Διεθνής 14 φορές (με 2 γκολ), έχει αγωνιστεί στις Τορπέντο Μόσχας και Εκράνας.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Πανσερραϊκού για τον αυριανό αγώνα με το Θρασύβουλο που θα διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο Σερρών.Την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα έκανε σήμερα ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρο Θεοδωρίδη και τον προπονητή Γκιγέρμο Όγιος, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του. «Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πανσερραϊκός σήμερα περνάει δύσκολες ώρες αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

Η αποστολή για τον αυριανό αγώνα: Κυριακίδης, Βαλσαμάκης, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Παπάζογλου, Γαλανόπουλος, Ρούτσης, Κωνσταντινίδης, Ριμόλντι, Ανάκογλου, Τάντιτς, Κόντος, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Όγιος, Λεοζίνιο, Μιχαήλ, Παγώνης.

Καμπανάκι για Σερένα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Αυστραλιανού Όπεν, όπου φιγουράρει στο Νο1, η Σερένα Γουίλιαμς πήρε την πρώτη... κρυάδα, χάνοντας το τρόπαιο στο Σίδνεϊ από την Έλενα Ντεμεντίεβα. Δυναμική είναι, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και επικεφαλής των γυναικών στο πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν είναι, αλλά δεν είναι και ανίκητη. Και μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί εν όψει των αγώνων που αρχίζουν τη Δευτέρα (18/1) στη Μελβούρνη.

Η Σερένα Γουίλιαμς ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, έφτασε κοντά στην πηγή στο τουρνουά του Σίδνεϊ, δεν κατάφερε όμως να πιει και νερό. Η Έλενα Ντεμεντίεβα αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για την Αμερικανίδα, η οποία έκανε την είσοδό της στο κορτ με δεμένο το αριστερό γόνατο και γνώρισε τη συντριβή με 6-3, 6-2 από τη Ρωσίδα, που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της και έγινε η δεύτερη τενίστρια μετά τη Μαρτίνα Χίνγκις (2001-2002) που καταφέρνει να κρατήσει το τρόπαιο υπό την κατοχή της.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος για την Ντεμεντίεβα, η οποία στη διοργάνωση του 2009 είχε επικρατήσει στον τελικό της συμπατριώτισσάς της, Ντινάρα Σάφινα. «Έπαιξε πολύ καλά. Έκανα πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Αλλά είναι καλύτερα τώρα παρά αργότερα», δήλωσε μετά το τέλος του ματς η Σερένα, η οποία αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της.

«Είχα κάποιες ενοχλήσεις, αλλά σιχαίνομαι τις δικαιολογίες. Νομίζω ότι αξίζουν στην Έλενα τα εύσημα. Νιώθω έτοιμη αγωνιστικά. Ακόμη κι αν δεν έπαιξα καλά σήμερα. Μπορώ ακόμη καλύτερα», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα, η οποία σε λίγες μέρες θα δώσει τη μάχη της για να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν.

Νέα για βόλλευ

Στη σκιά του «αιώνιου» ντέρμπι την Κυριακή (17/1) διεξάγονται οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ ανδρών, από τις οποίες ξεχωρίζουν το Ηρακλής-Λαμία και ΠΑΟΚ-Απόλλων. Τα φώτα στρέφονται στη συμπρωτεύουσα, όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τη Λαμία, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Καλαμαριά, με τη συμμετοχή του Μποζίδη να είναι αμφίβολη για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Με τον Πέτι Ντραγκίεφ στον πάγκο του, ο Φοίνικας Σύρου έχει δύσκολο έργο κόντρα στον Άρη στο νησί των Κυκλάδων, ελπίζει όμως σε ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την απόκτηση των Ρόχας, Βλάσεφ και Πιπέργια.

Στην Κυψέλη, ο Πανελλήνιος με τους Γκενς και Ντα Σίλβα στο δυναμικό του αναμετράται με την Κηφισιά, που παλεύει ακόμη να ξεφύγει από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Την Κυριακή το πρόγραμμα συνεχίζεται με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ των «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη, ενώ η αυλαία θα «πέσει» στο κλειστό του Ν.Ηρακλείου, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την ΕΑ Πατρών.

Το πρόγραμμα


Σάββατο 16.01.2010
18:00 Φοίνικας-Αρης (Μπαντιανίδης, Τριανταφύλλου)
19:00 Ηρακλής-Λαμία (Θεμελής, Γεωργιάδης)
19:00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Καλαμαριάς (Μιχελινάκης, Ιωάννου)
19:00 Πανελλήνιος-ΑΟ Κηφισιάς (Γεωργουλέας, Ρουσάκης)

Κυριακή 17.01.2010
16:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Καραμπέτσος, Ράπτης)
18:30 ΑΕΚ-ΕΑ Πατρών (Βαρθαλίτης, Μυλωνάκης)

Η Βαθμολογία (Σε 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 35 (38-13)
2. Παναθηναϊκός 35 (39-12)
3. ΕΑ Πατρών 32 (37-19)
4. Ηρακλής 32 (34-15)
5. Λαμία 20 (26-29)
6. Πανελλήνιος 19 (26-29)
7. ΑΕΚ 18 (23-29)
8. Αρης 17 (23-31)
9. ΠΑΟΚ 16 (25-31)
10. Απόλλων Καλαμαριάς 13 (21-36)
11. ΑΟ Κηφισιάς 10 (18-38)
12. Φοίνικας Σύρου 5 (11-39)

Αθλητικός Τύπος 16/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα



Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

Έρχεται σύντομα ο Φερνάντες

Τα τυπικά απομένουν πλέον, ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα ο δανεισμός του Ντάνι Φερνάντες από την Μπόχουμ στον Ηρακλή, αφού οι δύο σύλλογοι έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε όλα. Λεπτομέρειες απομένουν, ώστε ο Ντάνι Φερνάντες να γίνει και πάλι κάτοικος ...Θεσσαλονίκης, αφού η γερμανική Μπόχουμ τα έχει βρει σε όλα με τον Ηρακλή και έτσι ο Πορτογάλος διεθνής τερματοφύλακας θα είναι παίκτης του «Γηραιού» για τους επόμενους έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού.

Οι «κυανόλευκοι» τηρούν στάση αναμονής μέχρι να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες και δεν αποκλείεται ο Φερνάντες να έρθει μέσα στην εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά τον Νταμιάν Λεντέσμα, η υπόθεση του Αργεντινού μέσου έχει μπει στην τελική ευθεία, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα παλέψει απόψε ο Ηρακλής κόντρα στην ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο.
Οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν με τον Ματίας Λέκι, ο οποίος επιστρέφει μετά από μακροχρόνια απουσία και θα ηγηθεί στα «μετόπισθεν» των «κυανόλευκων».

Η αποστολή του Ηρακλή απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Μπαντής, Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Γιαννούλης, Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Επστάιν, Μιλάνο, Μπόσνιακ, Μέλκας, Σαρακατσάνος, Ιωαννίδης, Περπερίδης, Κονέ, Τούμα, Γιάντσης, Βέλλιος και Φούφουλας.

O Μέιρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΠΑΟ

Ο Φερνάντο Μέιρα άφησε ανοιχτό το παράθυρο της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, με την προϋπόθεση ότι οι πράσινοι θα τα βρουν με τη διοίκηση της Ζενίτ με την οποία έχει συμβόλαιο ο πορτογάλος αμυντικός.
"Είναι τιμητικό να ενδιαφέρεται μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που είναι γνωστή στην Ευρώπη και συμμετέχει ανελλιπώς στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω, όμως, είναι ότι δεν είμαι ελεύθερος ποδοσφαιριστής και θα πρέπει πριν απ' όλα να υπάρξει συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ. Εάν συμβεί αυτό, βλέπουμε. Προς το παρόν, δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο γιατί ανήκω στη Ζενίτ και δεν έχω πρόβλημα με την ομάδα μου", τόνισε χαρακτηρισικά ο Μέιρα σε δηλώσεις στο Goal.

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον παίκτη ως δανεικό, με όψιον αγοράς το καλοκαίρι, κάτι που σίγουρα είναι δύσκολο. Ο football μάνατζερ του Τριφυλλιού, Κώστας Αντωνίου, είχε ρωτήσει την Ζενίτ πριν από 2 μήνες περίπου αν ο παίκτης παραχωρείται δανεικός και τότε είχε εισπράξει αρνητική απάντηση.

Πριν από λίγες μέρες οι πράσινοι ενημερώθηκαν ότι άλλαξαν τα δεδομένα και ο Κώστας Αντωνίου ψάχνει να βρει την φόρμουλα για να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή, που θεωρείται πολύ δύσκολη, καθώς το όψιον αγοράς αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα για NBA

Ο επιθετικός οίστρος του Κόμπε Μπράιαντ οδήγησε τους Λος Αντζελες Λέικερς σε νίκη επί των Κλίπερς με 126 - 86. Ο Κόμπε σταμάτησε στους 30 πόντους, ενώ ο Γκασόλ, ο οποίος επανήλθε στις επάλξεις, είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Οι Μπλέιζερς με σβηστές μηχανές επιβλήθηκαν των Μάτζικ. Ο Ουέμπστερ ξεχώρισε από τους νικητές πετυχαίνοντας 24 πόντους, ενώ από τους Μάτζικ ο Λιούις έμεινε στους 15 πόντους.

Οι Σπερς ηττήθηκαν από τους Μπομπκατς 76-92, ενώ στο Ντιτρόιτ οι Πίστονς επικράτησαν των Χορνετς στην παράταση (110-104) με τον Χάμιλτον να πετυχαίνει 32 πόντους. Οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν στην παράταση των Γουίζαρνς 121- 119, ενώ οι Ράπτορς πέρασαν νικηφόρα από την Νέα Υόρκη (112-104).

Οι Ρόκετς ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Χιτ με τον Ουέιντ να πυροβολεί ασταμάτητα, σημειώνοντας 37 πόντους.

Τα αποτελέσματα:

Σακραμέντο - Φιλαδέλφεια 86-98
Σαν Αντόνιο - Σάρλοτ 76-92
Ουάσινγκτον - Σικάγο 119-121
Ιντιάνα - Νιου Τζέρσεϊ 121-105
Φοίνιξ - Αντλάντα 101-102
Νέα Ορλεάνη - Ντιτρόιτ 104-110
Μινεσότα - Μέμφις 110-135
Οκλαχόμα -Ντάλας 98-99
Μαίαμι -Χιούστον 115-106
Κλίπερς - Λέικερς 86-126
Μιλγουόκι - Γκόλντεν Στέιτ 113-104
Ορλάντο - Πόρτλαντ 87-102