Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολη με 1-0 αν και αγωνιζόταν με δέλα παίκτες από το 20'.

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους σε οκτώ ματς να έχουν μόλις μια ήττα, ενώ τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε σερί θετικά αποτελέσματα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες δεν μην δημιουργούν κάποια φάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα αργός. Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λούσιο Φιλομένο, που καλά καλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, τραυματίστηκε σε μια κόντρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και στην θέση του να περάσει ο Κουτσιανικούλης.

Αρένα η Τούμπα-Τρεις κίτρινες και μια κόκκινη σε 4 λεπτά!

Όλα ξεκίνησαν στο 17ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης με τον Ίβιτς είχαν μια μικρή αψιμαχία στον χώρο του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν από μία κίτρινη κάρτα, με τα πνεύματα να έχουν οξυνθεί αρκετά. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μπαστία να κάνει ένα μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια, ενώ όπως πέρναγε πάνω από τον Πορτογάλο τον βρήκε με τις τάπες στο πρόσωπο. Ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να συνγκρατήσει την ψυχραιμία του και έσπρωξε τον Μπαστία, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο κ. Ντάκος έβγαλε αμέσως την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μπαστία την γλύτωσε με μια κίτρινη.

Λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να κάνει δυο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο 40' ο Γκαρσία έκανε γέμισμα από το κέντρο μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Αναστσόπουλο να κάνει άστοχη έξοδο και να χάνει την μπάλα, με τον Ίβιτς να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση με τρεις αντιπάλους τους οποίου ξεπέρασε με την ταχύτητα του, όμως το πλασέ που έκανε εξουδετέρωσε ο Αναστασόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν έκαναν κάποια αξιόλογη φάση.

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερη ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λαζαρίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με την μπάλα να βγαίνει άουτ. Στο 52ο λεπτό ο ο Κουτσιανικούλης μπήκε μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου και έκανε το πλασέ, με τον Έλληνα πορτιέρο να μπλοκάρει. Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο νεαρός μεσοεπιθετικός κατάφερε να σκοράρει, με κοντινό πλασέ. Συγκεκριμένα Βιτόλο και Ίβιτς συνδυάστηκαν ωραία στο κέντρο, με τον Σέρβο μέσο να δίνει ωραία στον Κουτσιανικού που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί με εξουδετερωμένο τον Αναστασόπουλο έκανε το πλασέ, γράφοντας το 1-0. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 75ο λεπτό, ο Ουντότζι με ατομική η ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει δυο τα τέρμα του, όταν σε ένα λάθος της άμυνας του Αστέρα η μπάλα στρώθηκε στον Βιτόλο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε με δυσκολία ο Αναστασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: