Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός Ανακοινώθηκε ο Ντάτολο


Το σίριαλ του Χέσους Αλμπέρτο Ντάτολο πήρε αίσιο τέλος και ο Αργεντινός άσος θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τουλάχιστον ως το καλοκαίρι.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Νάπολι για τον εξάμηνο δανεισμό, με οψιόν αγοράς, του Αργεντινού διεθνούς ποδοσφαιριστή Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ο Ντάτολο, ο οποίος είναι η δεύτερη μεταγραφή μετά από αυτή του Λούα Λούα, αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Το who is who του Χέσους Ντάτολο

Ο Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1984 και αγωνίζεται στην Νάπολι ως αριστερό χαφ. Ο Αργεντινός άσος, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2000 στην Κανιουέλας, ομάδα τότε την 4ης εθνικής κατηγορίας. Οι μεγάλες ομάδες της Αργεντινής δεν άργησαν να διακρίνουν το ταλέντο του και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε δύο χρόνια μετά. Συγκεκριμένα, το 2002 η Μπάνφιλντ απέσπασε την υπογραφή του Ντάτολο, όμως η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα, άργησε τρία χρόνια. Το 2005 σε ηλικία 21 ετών, ο Αργεντινός άσος έπαιξε στην Μπάνφιλντ και ήταν θέμα χρόνου να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα. Με 7 γκολ σε 41 συμμετοχές, ο Ντάτολο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και κάπου εκεί ήρθε η πρόταση από την Μπόκα Τζούνιορς. Το 2006 οι "Xeneizes" έκαναν δικό τους τον ταλαντούχο άσο και δεν το μετάνιωσαν.... Ο Ντάτολο ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Λιμανιού το 2007 στο πρωτάθλημα Απερτούρα και με 9 γκολ σε 93 συμμετοχές στα 2 χρόνια που αγωνίστηκε, προσέλκυσε τα βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων. Η Νάπολι έδωσε 5,7 εκ. ευρώ και ήταν αυτή που πήρε την υπογραφή του Αργεντινού άσου και τον έφερε στην Γηραιά Ήπειρο το 2009. Στην ομάδα της Ιταλίας δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, όμως παρόλα αυτά έχει 24 συμμετοχές και 1 τέρμα. Και κάπου εκεί, μπαίνει στην ιστορία ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν ένα αριστερό χαφ για να... σκεπάσουν επιτέλους την τρύπα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Ντάτολο μοιάζει ως η ιδανική επιλογή. Άλλωστε, παίκτες διεθνείς με την Εθνική Αργεντινής δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα! Και μια που αναφέραμε την "αλμπισελέστε" να σας πούμε πως, ο Ντάτολο έκανε το ντεμπούτο του στις 12 Αυγούστου του 2009 σε φιλικό κόντρα στην Ρωσία, που διεξήχθη στην Μόσχα και μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ 20 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο του επίσημο τέρμα, το πέτυχε στην ήττα από την Βραζιλιά (3-1) μ' ένα άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Με σουτ-κεραυνό από περίπου 35 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: