Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ολύμπια Λάρισας Ολυμπιακός 59-87

Παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την Ολύμπια Λάρισας εκτός έδρας με 87-59. Οι ερυθρόλευκοι πιστοποίησαν την αγωνιστική τους άνοδο και παρέμειναν πρώτοι στη βαθμολογία της Α1 ξεπερνώντας ακόμα ένα εμπόδιο. Πλέον το ενδιαφέρον τους στρέφεται στον δεύτερο ημιτελικό γα το Κύπελλο Ελλάδας με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Μπήκε φορτσάτος

Με διάθεση να τρέξουν και να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους μπήκαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Με το καλημέρα προηγήθηκαν εύκολα και απλά με 12-0 παίζοντας όμορφο και γρήγορο μπάσκετ, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούσαν ανέπαφα τα μετόπισθεν τους για 4 ολόκληρα λεπτά. Η Ολύμπια μπορεί να κατάφερε βέβαια να σπάσει το ρόδι, αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν... σίγησε, αλλά αντίθετα συνέχισε να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με νταμπλ σκορ (28-14).

Κατέβασε ταχύτητα

Το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων ενδεχομένως να ήταν ένα από τα καλύτερα που πραγματοποίησαν τη φετινή χρονιά, ωστόσο στη συνέχεα έδειχναν να επαναπαύονται, χωρίς πάραυτα να υποστούν κάποια ουσιαστική ζημιά. Αλλωστε το +14 (43-29, 20') παρέμεινε ανέπαφο, ενώ η διαφορά άγγιξε ακόμα και το +16 με καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (35-19).

Χαλάρωσε, αλλά δεν το... πλήρωσε

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να αρέσκεται στα... βασικά τα οποία και τον κρατούσαν μπροστά στο σκορ, όμως ένα ξέσπασμα της Ολύμπιας στάθηκε αρκετό για να τον ανησυχήσει. Με επιμέρους υπέρ τους σκορ, 10-2 οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πουθενά και πάλι στον αγώνα μειώνοντας σε 39-45, προκαλώντας τον δικαιολογημένο εκνευρισμό του Παναγιώτη Γιαννάκη. Κάπου εκεί όμως το θηρίο αποφάσισε να... ξυπνήσει, ο Χαλπερίν ξεκόλλησε την ομάδα του και ως εκ τούτου η ψαλίδα άνοιξε κε νέου με μπροστάρη τον Μίλος Τεόντοσιτς για το 61-44.

Καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι τα πατήματα του, αυτή τη φορά συνέχισε σε υψηλό τέμπο και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση-νίκη. Με σερί 18-0 έβαλε ταφόπλακα στα οποιαδήποτε όνειρα των γηπεδούχων για κάτι θετικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η άμυνα του ήταν αδιαπέραστη για 7 λεπτά μέχρι ο Τόντιτς να σπάσει τα… μάγια (51-82). Ενας ακόμη υγιεινός περίπατος για το σύνολο του δράκου εντός των συνόρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: