Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

SKODA Ξάνθη-Εργοτέλης 1-0


«Οξυγόνο», που την της δίνει «εξιτήριο» από την… εντατική της επικίνδυνης ζώνης πήρε η Ξάνθη, που επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Εργοτέλη στα Πηγάδια. Το πρώτο γκολ του Έλινγκτον στην Ελλάδα «λύτρωσε» τους -πνιγμένους στο άγχος- Θρακιώτες, επέκτεινε σε πέντε τα παιχνίδια που ο Εργοτέλης έχει να «γευτεί» τη χαρά της νίκης και έβαλε πλέον σε περιπέτειες τους -ντεφορμέ- Κρητικούς.

Ήθελε, αλλά… δεν μπορούσε

Το τεράστιο άγχος στο οποίο… κολυμπούσε η Ξάνθη και η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην τακτική ο Εργοτέλης ήταν πιο ευδιάκριτα και από παλαιστή μέσα σε νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, κατά διαστήματα κατάφερναν να «κλείνουν» τον Εργοτέλη στην περιοχή του, ωστόσο κάπου εκεί έβρισκαν «τοίχο». Η σοβαρή άμυνα των Κρητικών δεν άφηνε περιθώρια για… αστεία στους Θρακιώτες, οι οποίοι -με τον Έλινγκτον να παλεύει μόνος του μπροστά- φαίνονταν μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά, ο Άγγλος φορ θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ, ωστόσο η προβολή του από κοντά, στην καλύτερη ευκαιρία τους, «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Πόσα. Αντίθετα, οι Κρητικοί -εκμεταλλευόμενοι το «πάρτι» που είχε στήσει από δεξιά ο Τσεσνάουσκις- έπαιζαν σε κάποιες περιπτώσεις εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, ίσως να είχαν επιβραβευτεί για το εξαιρετικό τακτικό παιχνίδι τους με ένα γκολ. Ωστόσο, η μεν κεφαλιά του Λεάλ, μετά από ωραία ενέργεια του Τσεσνάουσκις, έφυγε εκατοστά άουτ, το δε κοντρόλ του Λιθουανού, λίγο πριν την ανάπαυλα, του έφυγε ακριβώς τη στιγμή που θα έβγαινε «φάτσα» με τον Γκσπούρνινγκ.

«Διψούσε» περισσότερο…

Με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, η Ξάνθη παρουσιάστηκε αποφασισμένη. Το άγχος δεν είχε εγκαταλείψει τις προσπάθειες των παικτών του Μαντζουράκη, ο Εργοτέλης παρέμενε συμπαγής, ωστόσο πλέον ήταν φανερό ότι είχε «στριμωχτεί» από τους παθιασμένους Θρακιώτες -που έβγαιναν σχεδόν σε όλες τις φάσεις πρώτοι στην μπάλα. Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, μιας ώρας αγώνα είχε έρθει η ώρα να «ανταμειφθούν». Στο 62’, ο Πόι έκανε ωραία σέντρα απο δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Έλινγκτον, μέσα στη μικρή περιοχή και απο 'κει ο Άγγλος, αφού κοντρόλαρε, την έστειλε εύκολα στα δίχτυα του Πόσα. Το γκολ αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέληση των γηπεδούχων, ενώ «άγχωσε» την ομάδα του Καραγεωργίου -που επιχείρησε με «σπασμωδικές» κινήσεις να αντιδράσει. Το τελευταίο μισάωρο «γέμισε» με τη σκοπιμότητα των γηπεδούχων, τις συνεχόμενες αλλαγές και τα σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου και δεν άφησε «χώρο» στον Εργοτέλη να αλλάξει ένα αποτέλεσμα, που φάνηκε να δικαιώνει την ομάδα που το ήθελε περισσότερο.
SKODA Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσκπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κιντάνα (60’ Μπούγκα), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι (73’ Σταθάκης), Βάλλας, Λουτσιάνο (46’ Σουάνης)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Σασιασβίλι, Λεάλ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Ορφανός (74’ Μπαλάφας), Τσεσναούσκις (72’ Μπούντιμιρ), Κορδονούρης (80’ Βερπακόφσκις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: