Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στο «ψυγείο» τρεις διαιτητές

Στο «ψυγείο» αναμένεται να μπουν τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας για τα λάθη που έκαναν στη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Κουκουλάκη, Κάκο και Αμπάρκιολη.Τα λάθη πληρώνονται και, μάλιστα, ακριβά. Έτσι θα συμβεί και με τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Μιχάλης Κουκουλάκης, Τάσος Κάκος και Απόστολος Αμπάρκιολης έσφαλαν στις διαιτησίες τους στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακος, Πανιώνιος-Παναθηναικος και Κέρκυρα-Λάρισα, αντίστοιχα.

Ο μεν Κουκουλάκης εφηύρε το πέναλτι του Ολυμπιακού, με το οποίο προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ δεν είδε την παράβαση στο τράβηγμα του Ουριμπάρι στον Τοροσίδη. Ο δε Κάκος υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ. Αντίθετα, ο Αμπάρκιολης δεν είδε καμία παράβαση στην Κέρκυρα στην ανατροπή του Επστάιν από τον Βελάσκο.

Οι διαιτησίες αυτές δεν αφήνουν αδιάφορη την ΚΕΔ και την ΕΠΟ, που προβληματίζονται ιδιαίτερα και αναμένεται να τους βάλουν στο «ψυγείο» για μερικές αγωνιστικές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές θα συζητηθούν στην έκτακτη συνεδρίαση, που θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες μέρες.

Αρης-Oι Μεξικάνοι στέλνουν Σάντσες

Ο Ούγκο Σάντσες είναι σύμφωνα με τους Μεξικάνους ο επικρατέστερος να διαδεχθεί στον πάγκο του Άρη τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Οι συμπατριώτες του τονίζουν πως αναμένονται άμεσες εξελίξεις.

Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται ο Αρης, στη λίστα βρίσκονται αρκετοί, ο Ισπανός Λόπεθ Κάρο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όμως οι Μεξικάνοι επιμένουν πως ο Ούγκο Σάντσες είναι ο πιθανότερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα, επιμένουν πως ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού θα ήθελε να έχει ξανά υπό την καθοδήγησή του τον Νέρι Καστίγιο.

ΠΑΕ Βέροια: "Φαντασιώσεις τα δημοσιεύματα"

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σούλη Παπαδόπουλο να έχει έρθει σε ρήξη με τον τεχνικό διευθυντή, Γιώργο Κικερίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βέροια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στο οποίο αναφέρεται ότι υπήρξε "επεισόδιο" μεταξύ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει ότι ουδέποτε έλαβε χώρα οιοδήποτε "επεισόδιο" μεταξύ των δύο ανδρών.
Επί πλέον αναφέρεται ότι τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας και χαλούν το καλό κλίμα που υπάρχει ενώ δεν βοηθούν στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλοι στην ΠΑΕ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.
Όσο δε για τις φαντασιώσεις ορισμένων θα ήταν καλύτερα να ασχοληθούν με πραγματικά περιστατικά και όχι με υποθέσεις η δημοσίευση των οποίων προκαλεί ερωτηματικά για τον σκοπό της δημοσίευσής τους".

Αναστασάκος, Ονουάτσι τα βραβεία

Ο Ηλίας Αναστασάκος και ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι κέρδισαν τα βραβεία του MVP και του Best Goal, αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ. Τα αποτελέσματα του καλύτερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 19ης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ. MVP αναδείχτηκε ο Ηλίας Αναστασάκος του Ατρομήτου με 67,1% έναντι 29,7% του Βιθέντε Μόνχε και, μόλις, 3,83% του Γκόραν Μαζνόφ, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Κέρκυρα.

Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Μπέντζαμιν Ονουάτσι στον αγώνα της Καβάλας με τον Ηρακλή. Ο επιθετικός των «αργοναυτών» συγκέντρωσε το 53,87% των ψήφων έναντι 44,08% του Κώστα Καπετάνου και 2,05 του Στέφανου Αθανασιάδη.

Αναλυτικά:

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Ηλίας Αναστασάκος (Ατρόμητος) 67,1 %
Βιθέντε Mόνχε (Ολυμπιακος Βόλου) 29,07 %
Γκόραν Μαζνόφ (Κέρκυρα) 3,83 %

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Μπέντζαμιν Ονουάτσι (Καβάλα) 53,87%
Κώστας Καπετάνος (Ολυμπιακος Βόλου) 44,08%
Στέφανος Αθανασιάδης( ΠΑΟΚ) 2,05%

Έχει και ο ΠΑΟΚ τα παράπονά του

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία στην αναμέτρηση Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού έχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ζητώντας τόσο την τιμωρία του Τριτσώνη όσο και της έδρας των «ερυθρόλευκων», λόγω υπαιτιότητας.
Έχει και ο ΠΑΟΚ τα παράπονά του (ΒΙΝΤΕΟ)
Σε ένα βίντεο διάρκειας 11.59΄΄, οι φίλοι του «δικέφαλου του Βορρά» από 11 blog που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αναλύουν 10 επίμαχες φάσεις:
1) την ρήψη φωτοβολίδων στο γήπεδο στα πρώτα 11 δευτερόλεπτα του αγώνα και διακοπή αυτού
2) το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 5:45 του αγώνα που βάση κανονισμού είναι φάουλ και κίτρινη κάρτα και δεν σφυρίζετε ούτε φάουλ
3) το καταφανέστατο φάουλ πάνω στον Βιεϊρίνια, το οποίο δεν σφυρίζετε και είναι αφορμή των διαμαρτυριών του Μάκη Χάβου και του Παντελή Κωνστατινίδη με αποτέλεσμα την αποβολή και των δύο στο 22:00 του αγώνα
4) τον τραυματισμό του επόπτη, από ρήψη αντικειμένου στο 6:30 του αγώνα
5) το φάουλ, που καλώς σφυρίχτηκε στο 33:15 του αγώνα του Πάντελιτς, πάνω στον Κοντρέρας, αλλά χωρίς πειθαρχική τιμωρία, αφού χτυπάει με τις τάπες του τον παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. ,στο κεφάλι και στο πόδι, με αποτέλεσμα ακόμα και ο άγγλος σχολιαστής του αγώνα για το δίκτυο του al jazeera να αναφωνήσει "this happens only in greece"!
6) το φάουλ του Ριέρα πάνω στον Σνάουτσνερ στο 36:23 του αγώνα που επισύρει και πειθαρχική ποινή στον παίκτη του Ολυμπιακού, χωρίς να τιμωρείται
7) στο 41:50 του αγώνα και αφού προηγείται φάουλ πάνω στο Φωτάκη και ενώ σφυρίζετε κανονικά, ο Μέλμπεργκ, σέρνοντας το πόδι του, χτυπάει εκτός φάσης τον πεσμένο Φωτάκη, χωρίς πειθαρχική ποινή στον παίκτη του Ολυμπιακού
8) στο 45:30 του αγώνα, σφυρίζετε φάουλ, κατά του παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. Φωτάκη και προέρχεται από αυτή την φάση το γκολ της ομάδας του Πειραιά
9) στο βίντεο δεν φαίνεται το τί έχει γίνει στην διάρκεια της εισόδου των ομάδων τα αποδυτήρια για ημίχρονο, μιας και ακούγεται ο εκφωνητής του conn-x να λέει μην δείχνετε τις εικόνες. Και από τις αναφορές που έχουμε ο Μουσλίμοβιτς, έχει δεχτεί χτύπημα στο πόδι με αποτέλεσμα μία μελανιά
10) στο 73:40 του αγώνα, σφυρίζετε ανύπαρκτο φάουλ κατά του Κοντρέρας και υπέρ του Μιραλάς και τιμωρείται με κίτρινη κάρτα ο παίκτης του Π.Α.Ο.Κ.

Οι φίλαθλοι επικαλούνται και τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ποικιλίδη για όσα έγιναν στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» και ζητούν:
1) την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου διαιτητή
2) την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν, λόγω υπαιτιότητας
3) την καλύτερη αντιμετώπιση της ομάδας μας απο την διαιτησία, γιατί υπάρχουν πολλά παράπονα.

«Δεν φεύγει ο Ουζουνίδης»

Ο Γιάννης Τάκης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Μαρίνου Ουζουνίδη.
«Δεν φεύγει ο Ουζουνίδης»
«Δεν υπάρχει. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και αυτό θα κάνουν ως επαγγελματίες. Κανένας δεν μπορεί να κριθεί από μισή σεζόν.
Στο τέλος θα καθίσουμε όλοι μαζί και θα συζητήσουμε το πως θα ανεβάσουμε τον Ηρακλή ένα σκαλί πάνω. Είναι ομαδικό το άθλημα, όλοι μαζί χάνουν, όλοι μαζί κερδίζουν», είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή στον Sport 103.

Η Βαλένθια απέκτησε τον Ζόνας από την Γκρέμιο

Η Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε ανακοίνωσε την παραχώρηση του επιθετικού της Ζόνας Γκονσάλβες στη Βαλένθια. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας και της Ισπανίας, η Βαλένθια θα καταβάλει στην Γκρέμιο το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ για την απόκτηση του 26χρονου παίκτη, ο οποίος θα ενσωματωθεί από την προσεχή εβδομάδα στη νέα του ομάδα.

«Θέλαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας, αλλά ήλθε η πρόταση από την Ισπανία και ο Ζόνας μας είπε ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του», είπε ο αντιπρόεδρος της Γκρέμιο, Βισέντε Μάρτινς. Η Βαλένθια είναι 4η μέχρι στιγμής στο ισπανικό πρωτάθλημα και για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε.

Συνεχίζει με Κοκότοβιτς

Με τον Ντράγκαν Κοκόβιτς θα συνεχίσει την προσπάθεια παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, ο Πανσερραϊκός. Ο Σέρβος προπονητής μετά την ήττα με τον Ατρόμητο ήταν ένα βήμα από την έξοδο, όμως την τελευταία στιγμή τα δεδομένα ανατράπηκαν.

Πλέον η διοίκηση των «λιονταριών» είναι έτοιμη να προχωρήσει στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Η ομάδα των Σερρών θέλει να διατηρήσει το ρόστερ της αναλλοίωτο, απόφαση που εξηγεί και την άρνηση στην πρόταση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Γεωργιάδη. Αντίθετα στόχος είναι η ενίσχυση της ομάδας που θα μπορέσει να την βγάλει από την δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί.

Facebook και «γ@@ώ το ΠΟΚ»!

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης τα… έχωσε μέσω Facebook για το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού χθες ο Τάσος Κάκος ξεστομίζοντας βαριές κουβέντες για το... τέως ΠΟΚ. Διαβάστε τι έγραψε στο status του!Το πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο Τάσος Κάκος χθες υπέρ του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους παράγοντες του Πανιωνίου. Τόσο τους νυν όσο και τους πρώην, καθώς ο πρώην μεγαλομέτοχος των «κυανέρυθρων», Κωνσταντίνος Τσακίρης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη φάση μέσω του Facebook.

Συγκεκριμένα, έγραψε βαριές κουβέντες για το ΠΟΚ. «Καλά που έφυγα από το ποδόσφαιρό σας. Γ@@ώ το ΠΟΚ σας, μπαμπουίνοι», έγραψε χαρακτηριστικά. Αυτό βέβαια απασχόλησε τους φιλάθλους του Πανιωνίου και ο «τοίχος» του γέμισε με σχόλια, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι μοιρασμένες.

Σλούκας--Χρυσικόπουλος:Στο μυαλό μας ο Αρης

Αμφότεροι θεωρούνται δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, παίζουν στον Αρη και είναι σχεδόν σίγουρο πως το καλοκαίρι θα αγωνίζονται στους δύο μεγάλους της Αθήνας. Παρόλα αυτά μένουν προσγειωμένοι. Με δηλώσεις τους στο sport.gr μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι Λίνος Χυρισκόπουλος και Κώστας Σλούκας αναφέρθηκαν τόσο στους στόχους της ομάδας τους, όσο και στο δικό τους μέλλον και το... φλερτ με τους αιώνιους.
Σλούκας: Για καφέ με τον Παπ!
Κώστα επέστρεψες στο ΣΕΦ για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού... Πώς αισθάνθηκες;
"Σίγουρα ήταν κάπως παράξενα...!Βέβαια δεν έπαιξα λόγω του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο μου να μην παίζω ενάντια στον Ολυμπιακό, αλλά όπως και αν έχει ήταν περίεργο. Στον Ολυμπιακό άλλωστε έκανα τα πρώτα μπασκετικά βήματα μου στην Α1..."
Τι πήγε λάθος και τελικά από εκεί που δείχνατε ικανοί να κοντράρετε την παλιά σου ομάδα στα ίσια, τελικά χάσατε με τόσο μεγάλη διαφορά;
"Στην αρχή κατορθώσαμε και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει το ρυθμό του. Ομως, στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο 3ο δεκάλεπτο και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός στο γρήγορο παιχνίδι και όπως ήταν λογικό πήρε τη νίκη και τη διαφορά".
Πώς σου φαίνεται φέτος ο Ολυμπιακός;
"Είναι πολύ καλύτερη ομάδα και αυτό φαίνεται! Είναι περισσότερο οργανωμένος και ξέρει πολύ καλά τι θέλει μέσα στο γήπεδο..."
Θεωρείς πως σε αυτό παίζει ρόλο η αλλαγή του προπονητή;
"Παίζει ρόλο η αλλαγή του προπονητή, αλλά και ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρυσι έκανε καλή δουλειά, ήταν σωστός. Ισως παίζει ρόλο και αυτό πάντως που δείχνει καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός".
Στον Αρη πώς τα βλέπεις τα πράγματα, οι στόχοι σας ποιοι είναι;
"Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και θέλουμε να κατακτήσουμε την 3η θέση. Τώρα έχουμε το ματς με τη Λε Μαν, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη".
Για το μέλλον το δικό σου πώς το βλέπεις, θα θελες να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;
"Δεν ξέρω μέχρι να τελειώσει η σεζόν έχουμε ακόμα πολύ καιρό. Το μυαλό μου για τώρα βρίσκεται μόνο στον Αρη. Οταν έρθει το καλοκαίρι, τότε θα δω τα δεδομένα που υπάρχουν και θα αποφασίσω για τις επόμενες κινήσεις μου".
Με τον Κώστα (σ.σ Παπανικολάου) τα είπατε καθόλου;
"Εννοείται! Ηταν καλή ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε... Θα πάμε και για καφέ!"
Χρυσικόπουλος:Στο μυαλό μου ο Αρης
Ξεκίνησατε καλά, αλλά το χαλάσατε από ένα σημείο και έπειτα... Τι έφταιξε;
"Με ομάδες τόσο υψηλού επίπεδου δεν μπορείς να αφήνεσαι καθόλου! Εμείς χάσαμε τη συγκέντρωση μας και δεν παίξαμε καλά για ένα δεκάλεπτο και είδαμε τη διαφορά να πηγαίνει στους 30 πόντους. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει πραγματικά να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός..."
Πέρυσι είχατε μία κακή χρονιά. Φέτος τα πάτε καλύτερα η αλήθεια είναι, αν και είχατε πάλι κάποια σκαμπανεβάσματα τελευταία. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
"Είμαστε η ίδια περίπου ομάδα, όπως ξεκίνησε. Δεν έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές όπως πέρυσι και αυτό σίγουρα μας βοηθάει.  Φυσικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ πως σιγά-σιγά θα είμαστε όλο και καλύτεροι".
Επομένως να υποθέσω δεν συμφωνείς με όσους επιθυμούν την απομάκρυνση του Σαρόν Ντρούκερ από τον πάγκο της ομάδας...
"Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ είμαι αφοσιωμένος στο πως θα γίνω καλύτερος, αλλά και στο πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου..."
Από όσο γνωρίζω έχει γίνει μονομερής ανανέωση του συμβολαίου σου, ενώ μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για σένα. Εσύ πώς το βλέπεις ; Θα ήθελες να κάνεις το παραπάνω βήμα;
"Ισχύει πως δεν έχω ανανεώσει με τον Αρη για μετά το καλοκαίρι, αλλά το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στην ομάδα μου και πουθενά αλλού…"
Δεκτό...!Οι στόχοι οι δικοί σου και του Αρη ποιοι είναι για φέτος;
"Θέλουμε αρχικά να περάσουμε στην επόμενη φάση του Εurocup, αλλά και να κατακτήσουμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας είναι γνωστοί και θα παλέψουμε με όλες μας τι δυνάμεις για να τους πετύχουμε. Τώρα για μένα αυτό που θέλω είναι να δουλέψω και να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ".

Δίνουν το αίμα τους (κυριολεκτικά) για την ομάδα!

Αιμοδοσία για να πουλήσουν το αίμα τους (!) θα διοργανώσουν οι οπαδοί της βουλγαρικής ομάδας, Πιρίν, προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά τον σύλλογο!
Δίνουν το αίμα τους (κυριολεκτικά) για την ομάδα!
Η Πιρίν έχει οφειλές ύψους 200.000 ευρώ προς παίκτες, προσωπικό και εφορία και αν δεν πληρώσει, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν!
Συγκεκριμένα, οι οπαδοί διοργανώνουν αιμοδοσία και διαθέτουν προς πώληση το αίμα τους σε αυτούς που το χρειάζονται, προκειμένου να σώσουν την αγαπημένη τους ομάδα, καθώς στη Βουλγαρία όποιος χρειάζεται μετάγγιση αίματος πρέπει να πληρώσει.
Ο πρώην τερματοφύλακας της Πίριν, Μίροσλαβ Μίτεφ, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος, δήλωσε ότι αρκετοί φίλαθλοι έχουν προσφέρει το αίμα τους και κάλεσε τους ασθενείς που θα χρησιμοποιήσουν το αίμα σε μεταγγίσεις να κάνουν δωρεές στον σύλλογο.

Ο… πόνος του βάζελου Γκαγκαλούδη

Τον πόνο του για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εξέφρασε σε δηλώσεις του ο γνωστός μπασκετμπολίστας και οπαδός των πρασίνων, Γιάννης Γκαγκαλούδης.
Ο… πόνος του βάζελου Γκαγκαλούδη
«Πονάνε τα μάτια μας, ούτε από την τηλεόραση δεν μπορούμε να τον δούμε. Όχι 11 και 111 αγωνιστικές να είχε ακόμα, πρωτάθλημα δεν παίρνει έτσι όπως παίζει», είπε ο γκαρντ του Αμαρουσίου στον «NOVAΣπορFM».

«Αν τον θέλει, να… ξηλωθεί»!

Η… Φορτουνιάδα της Δευτέρας συνεχίστηκε με τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, Κώστα Μπάκου, που τόνισε ότι « για να τον πάρει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πληρώσει ακριβά».
«Αν τον θέλει, να… ξηλωθεί»!
"Τον θέλει ο Ολυμπιακός και επιμένουν! Σας το είχα ξαναπεί, όμως, ότι ο Φορτούνης είναι ακριβός. Σήμερα λοιπόν σας λέω ότι για να τον πάρει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πληρώσει ακριβά", δήλωσε στο arcadia-sports.gr.
"Εμείς έχουμε 5 χρόνια συμβόλαιο με το Φορτούνη και περιμένουμε να τον δούμε να δίνει ακόμα περισσότερα στην ομάδα. Ο Αστέρας δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε πρόκειται να μπει σε αυτή τη διαδικασία", συμπλήρωσε.

Πηγή: arcadia-sports.gr

Γάζωσαν με 180 σφαίρες επτά ποδοσφαιριστές!

Επτά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχασαν σήμερα την ζωή τους από πυροβολισμούς στην μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουαρέζ. Ένοπλη ομάδα, έβαλε εναντίον τους χωρίς κανέναν λόγο, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική εισαγγελία που ερευνά την υπόθεση.

Οι δράστες έφτασαν στο γήπεδο όπου προπονούνταν οι νεαροί με τρία αυτοκίνητα και σύμφωνα με την αστυνομία έριξαν τουλάχιστον 180 σφαίρες κατά των επτά νεαρών.

«Τρεις νεαροί σκοτώθηκαν επί τόπου και οι τέσσερις άλλοι κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο» ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν και τρεις ακόμα νεαροί που νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ και είναι αυτή όπου γίνονται οι περισσότερες δολοφονίες και βιαιότητες σε ολόκληρο το Μεξικό. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της πολύνεκρης επίθεσης.

«Πόρτα» για Γεωργιάδη!

Σε αξεπέραστο (για τα… κυβικά της) οικονομικό τείχος προσκρούει η προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Η επίσημη πρόταση της «Ένωσης» -παρόλο που ήταν βελτιωμένη, σε σχέση με τις προηγούμενες κρούσεις- απείχε… έτη φωτός από τις απαιτήσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη, με αποτέλεσμα την απόσυρση των «κιτρινόμαυρων» (με αυτά τα δεδομένα) από την υπόθεση.

Η τελική προσφορά της ΑΕΚ προς τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού ήταν η ανώτερη από όσες ανεπίσημα είχε κάνει μέχρι σήμερα και περιελάμβανε 400.000 ευρώ μετρητά+έναν παίκτη ελεύθερο ή δανεικό (ανάλογα με το ποιος θα ήταν αυτός που θα ζητούνταν από τους Σερραίους).

Η απάντηση, ωστόσο του Πέτρου Θεοδωρίδη «τελείωσε» το θέμα, πριν καν εκείνο αρχίσει. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού φέρεται να κοστολόγησε τον παίκτη στο 1,2 εκατ. ευρώ -απαίτηση που θεωρήθηκε εξωφρενική από την «Ένωση», αλλά και ενδεικτική του ότι δεν την παίρνει πλέον να κυνηγήσει περισσότερο την υπόθεση.

Μοναδική περίπτωση, δε, η ΑΕΚ να επανέλθει σε αυτή, είναι η (καθόλου πιθανή) μεταστροφή του Θεοδωρίδη σε οικονομικά δεδομένα που δεν θα -ελπίζει ότι- μπορεί να βρει από άλλη ομάδα για τον 23χρονο χαφ.

Ο Μουρίνιο κερδίζει τον «εμφύλιο» με τον Βαλντάνο

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα προσόντα του πορτογάλου τεχνικού κ. Ζοζέ Μουρίνιο να κερδίζει τόσο τους παίκτες του, όσο και τους φίλους της ομάδας για την οποία εργάζεται. Το απέδειξε περίτρανα στην Πόρτο, στην Τσέλσι, στην Ιντερ και πλέον το αποδεικνύει και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγχωτική (1-0) νίκη των «Μερένχες» επί της Μαγιόρκα οι φίλοι της Ρεάλ πήραν σαφή θέση με συνθήματα υπέρ του πορτογάλου τεχνικού στη διαμάχη της τελευταίας εβδομάδας με τον άμεσο συνεργάτη του προέδρου κ. Φλορεντίνο Πέρεθ, τον κ. Χόρχε Βαλντάνο. Φαίνεται ότι έπιασε τόπο το πανό που είχαν τοποθετήσει άνθρωποι της διοίκησης των Μαδριλένων στο γήπεδο και το οποίο ανέφερε «ούτε βίαιος, ούτε κακός, το Μπερναμπέου στηρίζει μέχρι θανάτου τον Μουρίνιο»!
Το γεγονός ότι το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μέρος του μίνι… «εμφυλίου», ο φορ Καρίμ Μπενζεμά, δεν αποτέλεσε ευκαιρία για γκρίνια, αλλά για νέα αποθέωση του κ. Μουρίνιο, ο οποίος ακόμη δεν εμπιστεύεται πλήρως τον γάλλο διεθνή επιθετικό. Ωστόσο ο Μπενζεμά δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή, καθώς την Τετάρτη η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ενός τροπαίου που λείπει τα τελευταία 18 χρόνια από την τροπαιοθήκη της Βασίλισσας. «Πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει με ησυχία και σιγά - σιγά θα αποδείξει τις ικανότητές του» είπε ο αρχηγός της Ρεάλ Ικερ Κασίγιας αναφερόμενος στον συμπαίκτη του, τη στιγμή που ο κ. Μουρίνιο προσπαθεί να βρει αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του εφετινού παζλ των «Μερένχες».
Η διαφορά στα αποτελέσματα της δουλειάς του πορτογάλου προπονητή στις προηγούμενες ομάδες και στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στις βοήθειες που είχε από τον πάγκο. Ενώ στην Πόρτο, στην Τσέλσι και στην Ιντερ μπορούσε να ξεκουράσει τα σημαντικά γρανάζια της «μηχανής» του, στη Ρεάλ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Οι μέσοι Πέδρο Λεόν και Σέρτζιο Κανάλες δεν έχουν αρπάξει τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Ο Ραούλ Αλμπιόλ (και ο Σέρχιο Ράμος όποτε χρειάστηκε) δεν συνεργάζεται το ίδιο καλά με τον Ρικάρντο Καρβάλιο στο κέντρο της άμυνας όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του Πέπε. Και όταν ο Τσάβι Αλόνσο έλειψε σε μόλις δύο από τα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ είχε πρόβλημα (κέρδισε 1-0 τη Σεβίλλη και τη Μαγιόρκα).
Επιπλέον ο Κακά _ καλείται να καλύψει τον παίκτη-αποκάλυψη της εφετινής χρονιάς Μεσούτ Οζίλ, οσάκις ο Γερμανός δεν παίζει _ ακόμη ψάχνει την προ τραυματισμού εκρηκτικότητά του και ο Μπενζεμά τα γκολ που πετύχαινε σωρηδόν πριν από δύο χρόνια όταν φορούσε ακόμη τη φανέλα της Λυών. Ετσι αν θέλει να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης, ο κ. Μουρίνιο θα πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στη βασική 11άδα του...
Το εγκώμιο του κόουτς Μουρίνιο, ως του κορυφαίου τεχνικού, έπλεξε πρόσφατα και ο ιδιοκτήτης της Ιντερ κ. Μάσιμο Μοράτι, τονίζοντας για τον Πορτογάλο που οδήγησε τους Νερατζούρι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ιταλίας τη σεζόν 2009-10: «Ο Ζοζέ είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Είναι άψογος στον τρόπο που δουλεύει, πειθαρχημένος και σοβαρός. Είναι κρίμα που ο καλύτερος τεχνικός που είχα δεν βραβεύτηκε στην Ιταλία. Στη θητεία μου ως πρόεδρος της Ιντερ πέρασαν μεγάλα ονόματα της προπονητικής, αλλά κανείς δεν συγκρίνεται με τον Μουρίνιο».

Παίρνει παράταση του Κριστιάνο

Μάταια περίμεναν σήμερα την άφιξη του μάνατζερ Κριστιάνο Μοράες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο Νέλσον Αλμέιδα ζήτησε επιπλέον χρόνο για να βρει ομάδα για τον πελάτη του και έτσι οι διαδικασίες για την αποδέσμευση του Πορτογάλου.

Σε επικοινωνία που είχε με το olapaok, η πλευρά του 27χρονου μεσοεπιθετικού εξήγησε ότι η αναβολή του ραντεβού με τον Παντελή Κωνσταντινίδη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη η φόρμουλα για την αποχώρηση του παίκτη. Μια νέα ομάδα δηλαδή για τον Κριστιάνο και το ποσό της αποζημίωσης.

Μένει ο Μπαλάφας

Μετά τον πρόεδρο, Θόδωρο Ζαγοράκη και ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Χάβος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σωτήρη Μπαλάφα. Η υπομονή, η επιμονή, η δουλειά και οι απουσίες στη μεσαία γραμμή, του έδωσαν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη. Στο σημερινό τετ-α-τετ που είχε με τον Χάβο, πήρε για ακόμα μία φορά διαβεβαιώσεις ότι θα πάρει όσες ευκαιρίες του αξίζουν και έτσι η μετακόμιση στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο που μέχρι πριν από λίγες θεωρούνταν σίγουρη, δεν θα γίνει, καθώς τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα μείνει στον ΠΑΟΚ.

Άρης και τα μυαλά στα κάγκελα η Νάνσυ

Κουκλάρα η Νάνσυ που πρόσφατα αποχώρησε από το Next Top Model.
Το "εκκολαπτόμενο"μοντέλο δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της φωτογράφησης που πραγματοποιήθηκε στο "Γ.Καραϊσκάκης" φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού. Και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό…
Η πανέμορφη Νάνσυ, είναι φανατίκλα Αρειανή κάτι το οποίο την "ανάγκασε" να είναι ντεφορμέ ποζάροντας με τα ερυθρόλευκα…
Άρης και τα μυαλά στα κάγκελα η Νάνσυ (ΦΩΤΟ)

«Έρχεται και ο Φορτούνης»

ην απόκτηση του Κώστα Φορτούνη προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
«Έρχεται και ο Φορτούνης»
Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της βράβευσης του 18χρονου παίκτη, του Γιάννη Φετφατζίδη και του Γιάννη Ποτουρίδη από την ΕΠΣ Πειραιά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, είπε: «Είμαι χαρούμενος που βραβεύω δύο παιδιά του Ολυμπιακού, αλλά και έναν παίκτη που σύντομα μπορεί να γίνει δικός μας».
Ο Μαρινάκης τόνισε, επίσης, πως φιλοδοξία του είναι να δει κάποτε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού να απαρτίζεται οκτώ Έλληνες παίκτες.

Πάει να τους… τρελάνει!

Την δεύτερη θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο κυνηγάει πλέον με αξιώσεις ο Διαγόρας, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Θρασύβουλου στην Φυλή και πλησίασε στο -3 από τον δεύτερο Παναιτωλικό.
Πάει να τους… τρελάνει!
Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής που είχε προηγηθεί, ωστόσο οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Στο πρώτο ημίχρονο, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά γκολ δεν είχαμε. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα… βελτιώθηκαν.
Μόλις στο 47’ ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Θρασύβουλου και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 54’ από σουτ και πάλι του Γεωργίου και κόντρες στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Αγκιρίμπα και από το πλασέ του στα δίχτυα για το 2-0.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κωστάκης, Κολοτούρος, Παπαζούδης (45' λ. τραυματισμού Βασιλείου), Μουστόγιαννης, Φρίμπονγκ, Κατσίκης, Τσούτσουρας, Βαλεριάνος, Λανγκλέ (61’ Κακαράς), Παληγεώργος (57' Τσιλιγκίρης), Ζαχαρόπουλος.
  β ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ταμπάσης, Σαλαμαστράκης, Ρέγες (85' Καρπαθάκης), Σπάρταλης, Φράγκος (81' Γκούτμαν), Γεωργίου, Προβατίδης, Αγκιρίμπα, Πλάτανος, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος

«Φωτιά» στο Σεβίλλη-Ρεάλ

Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Ισπανία ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αιτία ήταν η απόφαση των Ανδαλουσιάνων να τοποθετήσουν άνδρες ασφαλείας για να μην επιτρέψουν στους ανθρώπους της «βασίλισσας» να πλησιάσουν τους διαιτητές της πρώτης αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Η κίνηση της Σεβίλλης αποδίδεται σε όσα είχαν συμβεί το Φεβρουάριο του 2004, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πάλι στο Κύπελλο και ο Χόρχε Βαλντάνο είχε κατηγορηθεί πως είχε μιλήσει με το διαιτητή στη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου μετά την αποβολή του Ζινεντίν Ζιντάν και αυτό οδήγησε στην αποβολή του Χάβι Ναβάρο στο ξεκίνημα της επανάληψης.

«Αυτή τη φορά θα πάρουμε επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να βεβαιωθούμε πως δεν θα γίνει τίποτα περίεργο κοντά στους διαιτητές», δήλωσε ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο.

Ολοι στο άρθρο... 143 (44+99)

Ένα ακόμη εγχείρημα για την διάσωση εταιριών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε καθεστώς πτώχευσης, δείχνει ότι πέφτει στο κενό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η Κυβέρνηση εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που αφορά προβληματικές ανώνυμες εταιρίες και την επαναφορά του άρθρου 44, αλλά σε βελτιωμένη... έκδοση.
Θα αναρωτηθεί κανείς, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τον ελληνικό αθλητισμό; Κι όμως, αν κανείς λάβει υπόψη ότι εδώ και αρκετά χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα λαμβάνουν μέρος αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και συνυπολογίσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι τουλάχιστον προβληματικές, έχοντας χρέη απέναντι σε Δημόσιο και τρίτους, θα αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους, πρόκειται για ένα ζήτημα που (αν δεν απασχολεί), θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για εταιρίες (π. χ. ΚΑΕ ΠΑΟΚ) που υπάχθηκαν στο άρθρο 99, προσδοκώντας στην σταδιακή αποπληρωμή των χρεών και (κυρίως) στην αποφυγή κάθε ενδεχομένου κατάσχεσης περιουσίας.
Εξάλλου κι άλλες αθλητικές ανώνυμες εταιρίες σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη νομική διάταξη.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο δεν προχωρούσε. Κρίθηκε χρονοβόρο και αναποτελεσματικό.
"Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, μόνο το γεγονός ότι από τις χίλιες και πλέον αιτήσεις που έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο στα δικαστήρια της χώρας, έχουν φτάσει έως την επικύρωση, όπως λέγεται, συμφωνίες που μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χερών, αποδεικνύει - σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον Υπουργό Επικρατείας - ότι το εισαχθέν νέο σύστημα 'δεν περπατάει", αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα.
Tονίζεται μάλιστα ότι για κάθε εταιρία απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και σε αυτό το διάστημα η κάθε ΚΑΕ είναι (δίχως αμφιβολία) απροστάτευτη.

Υπέγραψε ο νέος… «μπόμπερ» του Άρη!

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Άρη και Μαρσέλο Μπομπαντίγια!

Ο Αργεντινός επιθετικός θα αγωνιστεί στους «κίτρινους» μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη μορφή δανεισμού από την γερμανική Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση με εξάμηνο δανεισμό από την Borussia Monchengladbach του Raul Marcelo Bobadilla. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει γεννηθεί στις 18 Ιουνίου του 1987. Έχει ύψος 1.80 και είναι 77 κιλά. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ πριν μετακομίσει στην Ευρώπη σε πολύ μικρή ηλικία την σεζόν 2006-07 όταν και με την φανέλα της Concordia πέτυχε 18 γκολ σε 28 αγώνες. Η Grasshopper ήταν ο επόμενος σταθμός του όπου σε δύο αγωνιστικές περιόδους αγωνίστηκε 47 φορές και πέτυχε 26 γκολ. Η γερμανική Borussia Monchengladbach δαπάνησε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να τον αποκτήσει το 2009. Μέσα σε 1,5 χρόνο έχει 44 συμμετοχές και έχει σκοράρει 7 γκολ. Ο ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 22.

Πλήρες όνομα: Raul Marcelo Bobadilla
Ημ. Γέννησης: 18/06/1987
Αρ. Φανέλας: 22
Ύψος: 1.80
Βάρος: 77
Θέση: Επιθετικός
Χώρα: Αργεντινή»

Έξι στους… οχτώ παραπέμφθηκαν!

Ρεκόρ… παραπομπών αναμένεται να γίνει εξαιτίας των «φαλτσοσφυριγμάτων» που είχαμε στη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!
Έξι στους… οχτώ παραπέμφθηκαν!
Έχουμε και λέμε λοιπόν… Στον Κουκουλάκη, ο Γεράσιμος Μαζαράκης έχει βάλει αρκετά χαμηλή βαθμολογία, τόσο για το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης όσο και γι’ αυτό που δεν έδωσε στο τράβηγμα του Τοροσίδη στο 10ολεπτό.
Για τον Κάκο η φάση που ελέγχεται είναι φυσικά το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Επιπλέον, ο Μιχάλης Τσινιάρης «ελέγχεται» για δύο «κολλητές» φάσεις στον αγώνα του Εργοτέλη με τον Αρη. Αφενός για το γκολ του Τόχα που ακυρώθηκε και αφετέρου για το χέρι του Φατί μέσα στην περιοχή στο επόμενο λεπτό.
Ο Ηλίας Σπάθας, επίσης, «ελέγχεται» για δύο φάσεις στον αγώνα Καβάλα – Ηρακλής, ο Απόστολος Αμπάρκιολης για το πέναλτι που δεν έσωσε υπέρ της Κέρκυρας (ανατροπή Επστάιν) στον αγώνα με την Λάρισα, ενώ και ο Σταύρος Τριτσώνης μπορεί να έχει «μπελάδες» για τον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Ατρόμητο!
Οι μόνοι, δηλαδή, που σίγουρα τη «γλιτώνουν» είναι ο Σταύρος Μάνταλος για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Μιχάλης Βοσκάκης για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη!

Μία σέξι… καλόγρια

Καλόγρια ήθελε να γίνει η Εύα Μέντες όταν ήταν μικρή, όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της στη «Daily Mail». Ε, αυτό δεν θα το ήθελε ούτε ο Θεός

Ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ έχασε 1 εκ. λίρες στο καζίνο!

Φτωχότερος κατά 1 εκ. λίρες (1,16 εκ. ευρώ) μέσα σε δύο ώρες έγινε ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικ Ασλεϊ!
Ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ έχασε 1 εκ. λίρες στο καζίνο!
Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας επισκέφτηκε τις προάλλες το καζίνο του Άσπερς, κοντά στο Νιούκαστλ, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Άλαν Πάρντιου.
Αρχικά, η τύχη χαμογελούσε στον Άσλει, καθώς κέρδιζε 130.000 λίρες, όμως μετά από δυο ώρες βρέθηκε με χασούρα… 970.000 λίρες!
Το πιο ωραίο είναι πως ο Άσλεϊ, του οποίου η περιουσία φτάνει τις 890 εκ. λίρες (!), δηλαδή μόλις… 1 δις ευρώ (!), έφυγε από το καζίνο χαμογελαστός αφήνοντας και πουρμπουάρ στον κρουπιέρη 700 λίρες!
 

Την Τρίτη στο σκαμνί

Την Τρίτη θα εκδικαστεί η υπόθεση του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η απολογία της ΠΑΕ είχε αναβληθεί την περασμένη Πέμπτη λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους με μία ή δύο αγωνιστικές .

Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, τότε θα εκτίσει την ποινή του στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στις 2 Φεβρουαρίου ενώ αν του επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών, τότε θα υποδεχτεί και τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Καλές εντυπώσεις ο Αρίας

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Αρίας. Οι παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη, έδωσαν φιλικό αγώνα με την ομάδα κάτω των 21, υπό το βλέμμα του Θοδωρή Ζαγοράκη και των συνεργατών του στη διοίκηση.

Το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του δικεφάλου άφησε καλές εντυπώσεις στην πρώτη του συμμετοχή και ήταν δραστήριος, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Για τους "μικρούς", που έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση τους, άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό ο Πετρίσεβιτς. Ο Σαβινί που είχε και δύο δοκάρια ισοφάρισε στο 22', ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Παπάζογλου στο δεύτερο μέρος.

"Πρέσινγκ" του ΟΦΗ σε Κουλουχέρη

Το στενό «πρέσινγκ» των ανθρώπων του ΟΦΗ, προκειμένου να μετακομίσει στο Ηράκλειο και να βοηθήσει στη προσπάθεια επανόδου στη Superleague, δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο Ευθύμης Κουλουχέρης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Μαχλάς, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, έκανε τις ανάλογες επαφές, παρά το ότι γνώριζε εκ των προτέρων πως πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα.

Ο Κουλουχέρης αγωνίστηκε βασικός με τη φανέλα του Αρη ο οποίος υπολογίζει σε αυτόν, εξαιτίας των προβλημάτων που προκύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι στο κέντρο άμυνας της ομάδας. Με βάση τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο οι «κίτρινοι» να συναινέσουν σε μια τέτοια μετακίνηση, εκτός αν αποκτηθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ένας ακόμη στόπερ. Ωστόσο, πληροφορίες από τη Κρήτη αναφέρουν πως ο Μαχλάς είναι αποφασισμένος να πιέσει ακόμη περισσότερο, ενώ είχε τετ-α-τετ και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Μιλώντας στο Novasports.gr ο Κουλουχέρης αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τη νυν ομάδα του και στη μετάβαση στη μετά Κούπερ εποχή: « Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα μια αλλαγή προπονητή στα μέσα της περιόδου. Πόσο μάλλον όταν προπονητής ήταν ο κ. Κούπερ ο οποίος πρόσφερε στην ομάδα. Όμως ήμασταν υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και αυτό πράξαμε όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε. Με τον Γιάννη Μιχαλήτσο δουλέψαμε πολύ και νομίζω πως αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Εργοτέλη. Βεβαίως δεν φτάσαμε στη νίκη, όμως τα σημάδια ήταν θετικά. Νομίζω πως η δουλειά που κάνουμε θα φανεί και στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ!», κατέληξε.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο οι παίκτες του Αρη πήραν ρεπό από τον Γιάννη Μιχαλήτσο, προκειμένου από την Τρίτη να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι μόνοι που γυμνάστηκαν κανονικά ήταν οι νεοαποκτηθέντες Καστίγιο, Σακάτα και Μπομπαντίγια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να είναι έτοιμοι, εάν το κρίνει ο προπονητής, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Το βάρος θα πέσει στους τραυματίες Κόκε, Πρίττα και Οριόλ, ούτως ώστε να προλάβουν να δώσουν το παρών στο «el classicο» για το οποίο τα εισιτήρια τίθενται σε κυκλοφορία για τους φιλάθλους του Αρη από το πρωί της Τρίτης. Αναμένεται τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς πάντοτε το παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης συγκεντρώνει τα βλέμματα ακόμη και εκείνων που δεν πηγαίνουν συχνά στο γήπεδο. Οι άνθρωποι των «κιτρίνων» αισιοδοξούν πως θα φτάσουν στο δεύτερο sold out της χρονιάς, μετά την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπορμπόκης: «Τον Περικλή Βασιλάκη τον είχαμε κορνίζα»!

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης,μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για πολλά θέματα και μεταξύ άλλων τόνισε:
- «Οι διαιτητές έπρεπενα δώσουν αυτά τα πέναλτι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ για να νικήσουν; Έχουν ανάγκη αυτές οι ομάδες από τη διαιτησία για να κερδίσουν Τρίπολη και Πανιώνιο; Κι όμως, τα έδωσαν. Βλέπουμε και στην τηλεόραση ως σχολιαστή τον Περικλή Βασιλάκη. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον Βασιλάκη τον είχαμε…κορνίζα μέσα στα αποδυτήρια! Τhν είχε βάλει ο Βουλινός για να τον βλέπουμε και να εκνευριζόμαστε. Μάς είχε αδικήσει κατάφωρα σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου χάσαμε 2-0, δεν μας έδωσε πέναλτι, αφήστε τα…»
Και για τη διαιτησία γενικά: «Νομίζω ότι βλέπετε όλοι πως από τη στιγμή που άρχισε το Τσάμπιονς Λιγκ δεν παίρνει κανένας άλλος πρωτάθλημα στην Ελλάδα, εκτός από τους τρεις της Αθήναςκαι κυρίως Ολυμπιακό.ΠΑΟ. Τα λεφτά είναι πολλά και δεν αφήνουν άλλη ομάδα από άλλη πόλη να σηκώσει κεφάλι.Πέρυσι πήγε κάτι να κάνει ο ΠΑΟΚ και έστειλαν τον επισκέπτη στο Χαριλάου, δεν θέλω να πω το όνομά του…»
Για το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ: «Δύσκολο ματς, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα αβαντάζ, αλλά κανένας δεν μπορεί να μιλήσει μεσιγουριά σε τέτοια ντέρμπι.Θα δούμε στον αγωνιστικόχώρο»

Ντοπέ ο Μπόουλντιν του Ηρακλή!

Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενημερώθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ πως στο πρώτο δείγμα στον έλεγχο της 17ης Δεκεμβρίου του αθλητή Ματ Μπόουλντιν βρέθηκε η ουσία 4-Μεθύλ-2-Χεξαμίνη που ανήκει στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA. Ο αθλητής διατηρεί το δικαίωμα εξέτασης και του β΄ δείγματος. Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ τονίζει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες απ΄ τους κανονισμούς.

Μπρέσκα: «Θα ήθελα να σταματήσω εδώ…»

Ενθουσιασμένος με τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ, τη γενικότερη παρουσία της ομάδας του τη φετινή σεζόν, αλλά και την Ελλάδα δήλωσε στην πατρίδα του ο Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε την επιθυμία να ολοκληρώσει την καριέρα του αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο 31χρονος άσος είπε: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, παίξαμε πολύ καλά. Ο προπονητής μας έστησε εξαιρετικά την ομάδα στο γήπεδο και εμείς ανταποκριθήκαμε στις οδηγίες του. Σε κάθε αγώνα μπαίνουμε με στόχο τη νίκη. Στα προηγούμενα ματς είχαμε χάσει πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας. Στο ματς με την ΑΕΚ εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που δημιουργήσαμε. Πιθανότατα κανείς δεν περίμενε ότι θα βάζαμε τέσσερα γκολ, αφού κάτι τέτοιο δεν το έχουμε κάνει ούτε στην έδρα μας. Όμως έχουμε εξαιρετικούς παίκτες στην αντεπίθεση. Εγώ έπαιξα σαν δεξιός εξτρέμ και αισθάνθηκα πολύ καλά στο γήπεδο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αποθεωτική υποδοχή στην ομάδα μετά τον άθλο του ΟΑΚΑ. «Οι Έλληνες είναι φανατικοί οπαδοί. Λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Όταν επιστρέψαμε στο Βόλο μετά το ματς με την ΑΕΚ, μας περίμεναν περίπου 100 φίλαθλοί μας τραγουδώντας και κρατώντας καπνογόνα. Ήταν πολύ όμορφα», τόνισε.

Τέλος, για το μέλλον του (δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012) ανέφερε: «Θα ήθελα πολύ να μείνω στην Ελλάδα. Ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος εδώ. Το πρωτάθλημα εδώ είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο από ό,τι στη Σλοβακία. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία, αλλά παίζει καλά, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου».

Έτσι έλεγαν και πριν…

«Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν», είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ για το ενδεχόμενο περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης το χειμώνα. Όμως επειδή ανάλογη ήταν η διαβεβαίωση μετά την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη και λίγες μέρες μετά ακολούθησε η «βόμβα» με τον Ράφικ Τζεμπούρ, ας μη βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά.

Το ενδεχόμενο απόκτησης μέσου και τερματοφύλακα παραμένει ανοικτό και δεν θα ήταν… φρόνιμο να αποκλειστεί πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, στις 31 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει την απόκτηση μέσου και η επιθυμία του δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η υπόθεση του Μπενάρ Κουμορτζί έχει εγκαταλειφθεί (απέκλεισε την παραχώρησή του το χειμώνα ο Γεράσιμος Βεντούρης), αλλά δεν αποκλείεται η έκπληξη με κάποιον άλλο παίκτη.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός σίγουρα θα αποκτήσει τερματοφύλακα, είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για απόκτηση δύο γκολκίπερ (ενός τώρα κι ενός ακόμη στην επόμενη μεταγραφική περίοδο). Φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει ήδη προσεγγίσει τον Μεξικανό Γκιγέρμο Οτσόα (25χρ., 41 συμμ. με την εθνική ομάδα), που μένει ελεύθερος από την Αμέρικα τον Ιούνιο, ενώ από την ελληνική αγορά αρέσουν πολύ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας και ο Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Βιτκόφσκι στον Ηρακλή

Παίκτης του Ηρακλή είναι και επίσημα από τη Δευτέρα (24/1) ο Νόρμπερτ Βιτκόφσκι. Ο πρώην τερματοφύλακας της Άρκα Γκντίνια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Γηραιό, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπως λέει και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον Πολωνό τερματοφύλακα και αρχηγό της πολωνικής Άρκα Γκντίνια, Νόρμπερτ Βιτκόσφκι. Το συμβόλαιο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2012».

Κριστιάν Πορτίγια-«Καλή η ατμόσφαιρα, αλλά θέλουμε βαθμούς»

Όλη η Θεσσαλονίκη ζει και αναπνέει για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι «εκρηκτική», ωστόσο ο νεοαποκτηθείς μέσος των «κίτρινων», Κριστιάν Πορτίγια επισήμανε ότι αυτό που μετρά αυτήν την στιγμή για την ομάδα του είναι οι βαθμοί.

Παράλληλα, ο Ισπανός μέσος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τις προπονήσεις, θα λυθεί το επιθετικό πρόβλημα του Άρη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση του Κούπερ δεν… έκοψε την όρεξη για νίκες στις τάξεις των παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτίγια στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για την ισοπαλία με τον Εργοτέλη: «Το σημαντικό είναι ότι κάναμε καλή εμφάνιση χθες. Η ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες και γι’ αυτό δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας».

Για τη θέση στην οποία αγωνίστηκε: «Έτσι έχω συνηθίσει να παίζω, με δύο αμυντικά χαφ, αλλά όποτε κληθώ να παίξω στο χώρο του κέντρου, είτε με ένα αμυντικό χαφ, είτε με περισσότερα, εγώ θα παίζω με τον ίδιον τρόπο, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Για την προσαρμογή του: «Είχα συλλέξει αρκετές πληροφορίες για τον Αρη και σε συνδυασμό με όσα έμαθα για τους συμπαίκτες μου, ήδη αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στη νέα μου ομάδα».

Για την εικόνα του Αρη στο Παγκρήτιο: «Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε διάθεση και κάναμε κλασικές ευκαιρίες. Βέβαια δεν ήρθε το γκολ, αλλά αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, οι ευκαιρίες μας θα μετουσιωθούν σε γκολ».

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Ένα από τα χαρακτηριστικά μου είναι ότι μου αρέσει να πατάω περιοχή και να κάνω σουτ. Όσο για την ευκαιρία, βρέθηκα σε καλή θέση και γι’ αυτό στενοχωριέμαι. Σούταρα με το αριστερό μου πόδι, με αποτέλεσμα να μη γίνει το σουτ όπως θα ήθελα».

Για την αλλαγή προπονητή: «Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει διάθεση για νίκες, παρά την αλλαγή προπονητή. Αυτό δεν άλλαξε κάτι. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε όρεξη για νίκη. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σχέδιο και εμείς πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί: «Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και έχω εικόνες από προηγούμενα παιχνίδια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βιώσω αυτό το ματς και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τους βαθμούς της νίκης, με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει στο πρωτάθλημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μας με όσα είπαμε, μετά από το χθεσινό ματς».

Για το πώς αισθάνεται στον Άρη: «Ήδη νιώθω πολύ άνετα, κάτι που παρατηρώ μέρα με τη μέρα στις προπονήσεις. Άρα, παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση, θα ανακτώ τον εαυτό μου και θα με βλέπετε όλο και καλύτερο».

Mένει στη Λίβερπουλ ο Μπάμπελ

Την παραμονή του Ράιαν Μπάμπελ στη Λίβερπουλ ανακοίνωσε ο Κένι Νταλγκλίς. Στην καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου, ο τεχνικός των «κόκκινων» ξεκαθάρισε ότι ο διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός δεν είναι υπό παραχώρηση.

Ο Ράιαν Μπάμπελ φερόταν να είναι ένα από τα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Σουάρες από τον Άγιαξ, μαζί με τα 21 εκατομμύρια λίρες που θα έπρεπε να καταβάλει η Λίβερπουλ στον ολλανδικό σύλλογο. Επίσης, η Χόφενχαϊμ είχε εμπλακεί στη διεκδίκηση του Μπάμπελ, με τον ίδιο να αρνείται να μετακομίσει στη Γερμανία και να προτιμά τον «Αίαντα». Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μετρά φέτος εννέα εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει μόλις ένα τέρμα.

Τέλος, ο Νταλγκλίς, αρνήθηκε να απαντήσει στο εάν η Λίβερπουλ θα αυξήσει την προσφορά της προς την Μπλάκπουλ για τον Τσάρλι Άνταμ, η οποία ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια λίρες.

Aρκετα τα προβλήματα εν όψει του αγώνα με τον Άρη.

Η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Skoda Ξάνθη το περασμένο Σάββατο, έδωσε στους παίκτες την απαραίτητη ηρεμία και ο Μάκης Χάβος, με την σειρά του, την ευκαιρία για ξεκούραση σε οκτώ από αυτούς εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο λόγος για τους Λίνο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλά, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη στους οποίους χορηγήθηκε διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν… ανάσες, καθώς είναι οι παίκτες που ουσιαστικά παίζουν συνεχώς και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερο δύσκολο αφού υπάρχει και η ρεβάνς Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό.
Με την επιστροφή των προαναφερθέντων στις προπονήσεις, την Τετάρτη, αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία και η προετοιμασία του «δικεφάλου» για το ντέρμπι με τον Άρη.

Για τον Μάκη Χάβο, τα προβλήματα εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα είναι αρκετά. Ο Φωτάκης δεν υπολογίζεται καθώς θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα λόγω εξάρθρωσης στον ώμο, ενώ η κατάσταση του Βιτόλο και το αν θα είναι έτοιμος, θα κριθεί μέσα στην εβδομάδα όταν και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, από την Ισπανία όπου βρίσκεται για την αποθεραπεία του.

Σε ότι αφορά, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ντιέγκο Αρίας, ο Μάκης Χάβος θα έχει την ευκαιρία στο σημερινό οικογενειακό διπλό να τσεκάρει την κατάστασή του και έπειτα να αποφασίσει αν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής κόντρα στους «κίτρινους».

Τελειώνει το θέμα του Κριστιάνο

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα έχει εντός της ημέρας νέας επαφές με τους εκπροσώπους του Κριστιάνο, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη λύση του συμβολαίου του. Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν η αποζημίωση που θα έπαιρνε ο παίκτης, ωστόσο με δεδομένη τη διάθεση των δύο πλευρών να βρουν μία άκρη, δεν αποκλείεται σε αυτή τη συνάντηση να τελειώσει οριστικά το θέμα και να αποτελέσει ο Κριστιάνο και επίσημα παρελθόν.

Εκτός έδρας αποστολές για Άρη και Πανελλήνιο στο EuroCup

Εκτός έδρας αγωνίζονται Άρης και Πανελλήνιος, αυτή την εβδομάδα, στο EuroCup, για τη 2η αγωνιστική, της φάσης των «16». Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Γαλλική ΛεΜαν την Τρίτη στις 20:00, με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του στον 10ο όμιλο, ενώ ο Πανελλήνιος φιλοξενείται στο Βερολίνο από την Άλμπα την Πέμπτη, στις 21:00, στο πλαίσιο του 12ου ομίλου. Αποστολή δύσκολη στην προσπάθεια των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλο να... σπάσουν το ρόδι, στη 2η φάση της διοργάνωσης.

Η αποστολή του Άρη βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία χωρίς τον Γάιο Σκορδίλη. Ο Κερκυραίος σέντερ αντιμετωπίζει τραυματισμό στη γάμπα και κρίθηκε σκόπιμο να μείνει στη Θεσσαλονίκη για ν' ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Με την υπόλοιπη ομάδα ταξίδεψε ο Τζαμέλ Τόμας, αλλά η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα θα κριθεί τη Δευτέρα επί γαλλικού εδάφους.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ την Κυριακή, αλλά αποδείχτηκε άτυχος, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Ο Σαρόν Ντρούκερ συμπεριέλαβε πάντως τον Τόμας στην αποστολή και ελπίζει πως η θεραπευτική αγωγή θα φέρει αποτελέσματα και ο παίκτης θα είναι σε θέση να κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη αγωνίζεται ο Πανελλήνιος. Η Άλμπα ξεκίνησε με το... αριστερό στη φάση των «16», όπως και ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» που σημαίνει πως η γερμανική ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη μέσα στην έδρα της για να μην μείνει στην τελευταία θέση του 12ου ομίλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος λαμβάνει θετικά μηνύματα για την επιστροφή του Μανώλη Παπαμακάριου σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ο αρχηγός του Πανελληνίου θα μπει στις ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα το απόγευμα και ίσως ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στο Βερολίνο. Πλέον, η μοναδική δεδομένη απουσία είναι αυτή του Κολώκα, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε περίπου 3 εβδομάδες. Η 4η νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα που επετεύχθη στον αγώνα με τον Ηρακλή άφησε σίγουρα ικανοποίηση. Ο κόσμος της Λαμίας έδωσε δυναμικό παρόν στο κλειστό Χαλκιοπούλειο σ' ένα ντέρμπι όσον αφορά στην παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Όσο για του Γερμανούς; Η αντίπαλος του Πανελληνίου, Άλμπα, δεν θα έχει όρθιο στον πάγκο τον επί 3 και πλέον σεζόν τεχνικό της, Λούκα Παβίτσεβιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού συλλόγου, την ομάδα θα καθοδηγούν τεχνικά οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Παβίτσεβιτς εωσότου ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης.

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου οδήγησε την Άλμπα σε αήττητη παρουσία στην κανονική περίοδο του EuroCup φέτος και βέβαια στον τελικό της διοργάνωσης πέρυσι. Στην πρεμιέρα της φάσης των «16», όμως η Άλμπα και ο Παβίτσεβιτς ηττήθηκαν από την άλλη αήττητη ομάδα της κανονικής περιόδου, Μπενετόν, 75-71, στο Τρεβίζο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» του EuroCup έχει ως εξής:

2η Αγωνιστική (25 & 27/1/2011)
9ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Χέμοφαρμ (Σερβία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Χέμοφαρμ 2, Ούνιξ 2, Γκραν Κανάρια 1, Τσεντεβίτα 1.

10ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Λε Μαν (Γαλλία)-Άρης 20:00
Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία)-Γκέτινγκεν (Γερμανία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Αρης 2, Γκέτινγκεν 2, Μπουντιβέλνικ 1, Λε Μαν 1.

11ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Νίμπουρκ (Τσεχία)-Καζέρτα (Ιταλία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Εστουντιάντες (Ισπανία)
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Εστουντιάντες 2, Καζέρτα 2, Νίμπουργκ 1, Γαλατασαράι 1.

12ος όμιλος
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου
Καχασόλ (Ισπανία)-Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Πανελλήνιος 21:00
Βαθμολογία (σε 1αγ.): Καχασόλ 2, Μπενετόν 2, Αλμπα 1, Πανελλήνιος 1.

Σεξιστικά σχόλια από Άγγλους δημοσιογράφους

Σκληρή κριτική ασκήθηκε από τα αγγλικά ΜΜΕ, σε δύο από τους κορυφαίους σπόρτκαστερ της βρετανικής τηλεόρασης, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξιστικά σχόλια, εκτός «αέρα», για δύο γυναίκες διαιτητές, αλλά και την αντιπρόεδρο της Γουέστ Χαμ Κάρεν Μπράντι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο από την πλευρά του, τα χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα», τη στιγμή που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέφρασε την υποστήριξή της στις γυναίκες διαιτητές.

Θέλει Χάζαρντ ο Βενγκέρ

Στο μετεγγραφικό στόχαστρο της Άρσεναλ βρίσκεται ο Έντεν Χάζαρντ, όπως δήλωσε και ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε πως ο 20χρονος μέσος της Λιλ βρίσκεται στη λίστα των «κανονιέρηδων» για τη μετεγγραφική ενίσχυση του ρόστερ, όμως η μετακίνησή του στο Λονδίνο θα εξαρτηθεί τόσο από τη γαλλική ομάδα, όσο και από τον ίδιο.
Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός τόνισε για τον Χάζαρντ: «Είναι είναι παίκτης που παρακολουθώ καιρό αλλά δεν θέλω να αποσταθεροποιήσω την Λιλ τώρα. Όταν θα είναι διαθέσιμος για μεταγραφή τότε θα εξετάσουμε την πιθανότητα να τον αποκτήσουμε».
Ο παίκτης της Λιλ από την πλευρά του, τόνισε για το ενδιαφέρον των Λονδρέζων: «Δεν υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που να μην με ενδιαφέρει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Όλες οι μεγάλες ομάδες με ελκύουν».

Χάνει Κάρολ

Για δυο μήνες θα στερηθεί η Νιούκαστλ τις υπηρεσίες του Άντι Κάρολ. Στην πιο δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος οι "ανθρακωρύχοι" έχασαν τον καλύτερο επιθετικό τους ο οποιος έχει τραυματιστεί στο μηρό.

Στην αρχή το ιατρικό τιμ της ομάδας δεν του έδωσε τόση προσοχή αλλά στην πορεία αποδείχτηκε πιο σοβαρός απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις ο Κάρολ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δυο μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει 6-7 ματς της ομάδας του στο πρωτάθλημα και τρία παιχνίδια με την Εθνική Αγγλίας.

Διαζύγιο με Κοκότοβιτς

Μετράει αντίστροφα ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού. Είναι πολύ το παιχνίδι του με τον  Ατρόμητο να ήταν το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας καθώς ο Πέτρος Θεοδωρίδης  φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τον κατήφορο στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το διαζύγιο μπορεί να βγει και εντός της ημέρας. Από την Κυριακή το βράδυ ακούγονται ήδη στις Σέρρες ονόματα υποψηφίων για να διαδεχτούν τον Σέρβο. Πιο δυνατά ακούγεται αυτό τυ Γιώργου Παράσχου, ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη.

«Το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής, αλλά η ομάδα»

Τη υπεράσπιση του Τόμας Σάαφ, απέναντι στα «πυρά» που δέχεται από τον γερμανικό Τύπο ανέλαβε ο Κλάους Άλοφς. Η Βέρνερ Βρέμης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 14η θέση της βαθμολογίας, με 22 πόντους σε 19 αγωνιστικές, όντας μόλις τρεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής, αλλά η ομάδα. Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής γι' αυτόν τον σύλλογο», δήλωσε σχετικά ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ, προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να πάρουμε έναν προπονητή μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε ψυχολογικό σοκ στην ομάδα. Κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει μία, το πολύ δύο εβδομάδες. Σε άλλες ομάδες κάνουν αυτό το λάθος, εμείς δεν θα το κάνουμε».

Ο Σάαφ βρίσκεται στον πάγκο της Βέρντερ από το 1999 έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Γερμανίας.

Στη Βουλγαρία ο Ογκουνσότο

Τη φανέλα της Λοκομοτίβ Πλόβντιν θα φοράει για τον επόμενο ενάμισι χρόνο ο Πατρίκ Ογκουνσότο, όπως ανακοίνωσε η βουλγάρικη ομάδα τη Δευτέρα.

Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη, με τον οποίο είχε 162 συμμετοχές και 85 γκολ.

ΠΑΟΚ-«Ψάχνονται» για Μεντί;

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξετάζουν την περίπτωση του 29χρονου πλάγιου αμυντικού, σύμφωνα με γαλλικά σενάρια.
«Ψάχνονται» για Μεντί;
Ο παίκτης είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από ένα διάστημα, όταν βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ηρακλή για συνεργασία. Τελικά, δεν προέκυψε συμφωνία με τον «γηραιό» και τώρα φαίνεται ότι ψάχνει να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τον συμπολίτη.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μετά την αποχώρηση του Μπουσαϊντί από το ρόστερ, στον «δικέφαλο του Βορρά» ψάχνουν για δεξιό μπακ…

Νίκος Αλέφαντοs-«Κάτι μπούτια ο Ριέρα… »

Με τον γνωστό του τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. «Με αυτά τα χαφ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γελάει ο κόσμος», «Βγάζω το καπέλο στον Σισέ», «Τιτάνας ο λαός του Ολυμπιακού στην Τρίπολη»!
• Θα ξεκινήσω από το ματς του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Τσιώλης, ήταν εκπληκτικός ο π…! Έπαιξε όπως θα ήθελα ακριβώς, έπαιξε ιδανικά. Φοβερή εμφάνιση. Έφευγε στην κόντρα με 3 και 4 παίκτες, ενώ πίσω είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους! Του είχα δώσει άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου του Τσιώλη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και δήλωσε στο «ΦΩΣ» την ικανοποίησή του για τα καλά λόγια που του είπα αποκαλώντας με «δάσκαλο».
• Ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, έχει γρήγορους παίκτες, φοβερά χαφ για τα κυβικά του. Έβγαιναν στην κόντρα απ’ όλες τις πλευρές! Από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Ήταν όλοι πιο γρήγοροι από την ΑΕΚ. Έγινε πάρτι! Έβγαιναν 4 παίκτες στο ανοιχτό πέλαγος! Τόσο ανοιχτή ήταν η ΑΕΚ. Αυτό είναι το ιδανικό ποδόσφαιρο που πρέπει να παίζουν οι μικρομεσαίες ομάδες, έτσι πρέπει να στήνονται πίσω και να δαγκώνουν γρήγορα στην κόντρα.
• Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποια μεγάλα αποτελέσματα φέτος, αλλά εξουθενώθηκε, ήταν διαλυμένοι, δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Αυτό το υλικό είναι μετριότατο, δεν έχει επιλογές ο προπονητής, ήταν ταλαιπωρημένοι. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο Βόλος και τους διέσυρε. Δεν επιτρέπεται πάντως αυτή η ξευτίλα.
• Ο Μόνχε και ο Ούμπιντες πόσο κοστίζουν; Και πόσο έχει κοστίσει ο Ριέρα; Αφήστε τα…
• Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Με δικαιώνει συνεχώς, είχα πει απ’ τις αρχές ότι είναι το μεγαλύτερο παραμύθι αυτό το «καλύτερο υλικό όλων των εποχών», αλλά και ότι ο ΠΑΟ φέτος δεν θα συνέλθει. Ότι δεν γίνεται να αναστηθεί αυτή η ομάδα. Θέλει γερές μεταγραφές. Δεν είναι ομάδα αυτή για να κάνει πρωταθλητισμό.
• Έχει έναν παικταρά που του βγάζω το καπέλο ως αθλητή και ως παίκτη, τον Σισέ, και εκεί τελειώσαμε. Είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα, παίζει αργό ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή είναι στον κίνδυνο να χάσει, να πετάξει βαθμούς σε ισοπαλίες. Η διαφορά των 7 βαθμών μπορεί να πάει στους 10 βαθμούς και στους 12. Είχα διαγνώσει κιόλας έγκαιρα ότι δεν βλέπω αυτόν τον προπονητή να μπορεί να μεταδώσει φλόγα στον ΠΑΟ.
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θυμάμαι ποτέ τον Παναθηναϊκό να είναι τόσο πολύ ομάδα του ενός παίκτη. Ποτέ! Ο Παναθηναϊκός πάντα είχε 2-3 παικταράδες. Και ειδικά στα χαφ παλιότερα ο Παναθηναϊκός ήταν κατ’ εξοχήν η ομάδα με τα καλά χαφ. Εδώ μιλάμε τώρα για χαφ ανύπαρκτα. Για χαφ που δεν απειλούν. Για χαφ που δεν τρέχουν. Δεν τρέχουν λέμε.
• Ολυμπιακός τώρα. Δεν μου άρεσε. Βγήκε στην αρχή ωραία, άλλαζαν θέσεις, πίεζε, έγινε η φάση του πέναλτι την οποία δεν θα σχολιάσω, μπήκε το γκολ, αλλά από εκεί και μετά σταμάτησαν όλα. Έβλεπα το ματς στον Πανελλήνιο και περπατούσα νευρικά στα τελευταία λεπτά πάνω- κάτω, μας πήγαινε η ψυχή στην Κούλουρη.
• Ο Μιραλάς για εικοστή φορά θα πω ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορά μακριά από τη θέση του φουνταριστού. Χάνουμε ταχύτητα χωρίς τον Μιραλάς ανάμεσα στα δύο αντίπαλα σέντερ μπακ.
• Ο δε Ριέρα, ένα πράγμα, κάτι μπούτια, βαρύς, τι να πω…
• Στα χαφ γίνονται αλχημείες, είναι μπαλώματα, με Μοντέστο- Ιμπαγάσα- Φουστέρ, τη βγάζεις στην Ελλάδα που είναι ανύπαρκτοι οι αντίπαλοι, αλλά αν πας με τέτοια χαφ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γελάει ο κόσμος…
• Σας το λέω από τώρα, αν δεν ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στα χαφ και πάει έτσι να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε παρατράγουδα. Προσέξτε τα χαφ, μην παρασύρεστε απ’ την ανυπαρξία του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος και τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέτος οι άλλες μεγάλες ομάδες.
• Στην Τρίπολη ήταν τιτάνας ο λαός του Ολυμπιακού και η ΘΥΡΑ 7 μέσα στη βροχή και την παγωνιά. Ταξίδεψαν σε μια εκδρομή ταλαιπωρίας, ο δε Μαρινάκης όρθιος στη βροχή με τον… μουσαμά ανάμεσα στους οπαδούς, ήταν μεγάλη δουλειά! Είναι σημαντικό να βλέπεις έτσι τον πρόεδρο. Και γουστάρω που είναι μονιασμένοι με τον Κόκκαλη.
• Είδα τον Φορτούνη τον πιτσιρικά και μου άρεσε. Ντριμπλέρ, γλυκός παίκτης. Και καλό κορμί. Πολύ μικρός είναι αυτός στην ηλικία. Μα καλά, είχαμε αυτόν τον παίκτη στις Ακαδημίες του Ρέντη και τον έδιωξαν; Ποιος τον έδιωξε πριν 2,5 χρόνια να του δώσουμε… παράσημο; Πηγη katimagiko.gr

Φωτο ημερας

Κάτια Δέδε..........Η Κάτια είναι η ελληνίδα Σαρλίς Θερόν!

Ο Σμους Πάρκερ στο μπάσκετ του Ηρακλή

Στον Ηρακλή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σμους Πάρκερ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες ανάμεσα στον ίδιο και τη διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αμερικανό guard Ουίλιαμ Χένρι “Σμους” Πάρκερ. Ο αθλητής αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας μας.
Ο “Σμους” Πάρκερ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, την 1η Ιουνίου 1981, έχει ύψος 1.93 και αγωνίζεται στη θέση τόσο του point όσο και του shooting guard. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Fordham και έγινε επαγγελματίας του ΝΒΑ το 2002, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Την περίοδο 2003-2004 πήγε στον Άρη, μετά επέστρεψε στο ΝΒΑ με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και συνέχισε την εκεί καριέρα του με τους Φίνιξ Σανς. Το 2005 πήγε στους Λος Άντζελες Λέικερς, όπου είχε, την πρώτη χρονιά, 11.5 πόντους μέσο όρο και 3.7 ασίστ, ενώ ήταν βασικός και στους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου και στους 7 των πλέιοφς. Το 2006 συνέχισε στους Λέικερς, όντας και πάλι βασικός σε 80 απ’ τους 82 αγώνες, έχοντας 11.1 πόντους και 2.8 ασίστ ανά αγώνα. Το 2007 πήγε στους Μαιάμι Χιτ και στη διάρκεια της σεζόν στους Λος Άντζελες Κλίπερς.
Στην συνολική του καριέρα στο ΝΒΑ έχει σε 274 αγώνες κανονικής περιόδου, εκ των οποίων τους 183 ξεκίνησε βασικός, 9 πόντους μέσο όρο, 2.9 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα. Συνέχισε στους Ρίο Γκράντε Βάιπερς του NBDL και την περίοδο 2009-2010 πήγε στους Σουάντονγκ Τάιγκερς της Κίνας, όπου είχε σε 43 αγώνες, 18.7 πόντους, με 6.2 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ μέσο όρο.
Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στη Ρωσική Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, όπου αγωνίστηκε σε 5 αγώνες του Ρωσικού πρωταθλήματος και σε άλλους πέντε του Eurochallenge (2.6 πόντοι, 3.8 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ) και αποχώρησε λόγω των κανονισμών του Ρωσικού πρωταθλήματος για τον περιορισμό συμμετοχής των Αμερικανών παικτών στην πεντάδα κάθε ομάδας».

Τζιόλης: «Επιστρέφω, αλλά δεν γυρίζω πίσω»

Στα τέλη Μαρτίου αναμένει την επιστροφή του στα γήπεδα ο Αλέξανδρος Τζιόλης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην «El Diario Montanes», ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γυρίσει στα ελληνικά γήπεδα και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στη Σανταντέρ και μετά τον Ιούνιο, όταν λήγει ο δανεισμός του από τη Σιένα.

«Είμαι πολύ καλύτερα. Τον πρώτο καιρό και για περίπου ενάμιση μήνα ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατί δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω. Όμως με βοήθησαν οι φίλοι και η οικογένειά μου να ανέβει η ψυχολογία μου. Από το Σάββατο που επέστρεψα στο Σανταντέρ ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις με την ομάδα μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες απουσίας. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός και χρειάστηκε χρόνος για να τον ξεπεράσω», δήλωσε ο 25χρονος μέσος που είχε τραυματιστεί στον αγώνα της Ελλάδας με τη Λετονία για τα προκριματικά του Euro 2012 τον Οκτώβριο.

«Το πόδι μου πλέον είναι πολύ καλά, αλλά χρειάζομαι τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη προπόνησης ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Τότε θα είμαι έτοιμος να ενταχθώ στις ομαδικές προπονήσεις. Είμαι αισιόδοξος. Ξέρω πως τον Οκτώβριο είχα πει ότι θα ήμουν έτοιμος να παίξω το Φεβρουάριο και ήμουν λίγο υπερβολικά αισιόδοξος. Δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ πριν τα τέλη Μαρτίου. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένη ημερομηνία, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από το πόδι μου», πρόσθεσε.

Ο τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δείξει τι μπορεί να προσφέρει στη Σανταντέρ, αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στην ισπανική ομάδα. «Φυσικά και θέλω να μείνω στη Σανταντέρ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής το πρώτο μου μέλημα τώρα είναι να αναρρώσω πλήρως. Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα τι θα γίνει τον Ιούνιο. Πρώτα με ενδιαφέρει να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω με την ομάδα και το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε.

Όσο για το αν ανησυχεί μήπως ο τραυματισμός σταθεί τροχοπέδη στην παραμονή του στη Ράσινγκ, είπε: «Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να το πεις αυτό. Δεν ξέρω πώς θα είμαι όταν επιστρέψω στους αγώνες. Το κάταγμα κνήμης ήταν ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα μου και αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να γίνω καλά. Δεν κοιτάζω παραπέρα».

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επιστροφής του στην Ελλάδα, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Όχι, όχι. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου».

Τέλος, ο Ισπανός δημοσιογράφος τον ρώτησε και για τα δημοσιεύματα σκανδαλοθηρικών εντύπων που τον έφεραν να έχει σχέση με μοντέλο στο διάστημα που βρισκόταν στην Ελλάδα για την αποθεραπεία του. «Δε ξέρω πώς βγαίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά είναι όλα ψέματα», τόνισε.